Új hozzászólás Aktív témák

  • Mankó

    veterán

    Sziasztok! A segítségeteket, véleményeteket kérném.

    Egy kis előzetes, hogy jobban érhető legyen a problémám:
    2 hónapja leváltottam a régi Sony VA paneles 55 colos tv-m,egy Samsung 65Q80R Qled tv-re. Oleddel szemezgettem egy ideig, de a 65-ösre nem tellett, 55-ösre meg sajnáltam a pénzt, mert méretben semmilyen előrelépést nem jelentett volna, sőt a kisebb káva miatt még kisebbnek is hatott volna.
    Egy XF9005-öst néztem ki végül is utódjául és az is lett volna a választott, ha nem jön közbe a Qled 30%-os akciója. Így jobb áron jutottam egy többet tudó, drágább tv-hez, mint a Sonyhoz.

    A Qled jó választásnak bizonyult, egy dolgot kivéve. Jó ár, kellemes mély feketék - ha nincs fényes elem nem világítanak a ledek -, nulla bevilágítás, nulla felhősödés, gyors menü, nagyon jó hangszórók és sorolhatnám még az előnyeit.
    Viszont a mozgás megjelenítése valami förtelem a Sony után. A gyors mozgások során vagy elmosódnak a körvonalak, vagy iszonyat szaggat, annyira, hogy rendesen jojózik a szemem. 2 hónapja egyfolytában állítgatom, de azóta sem tudom megszokni, pedig már jó néhány verzión túl vagyok.

    Sok verzió eszembe jutott, hogy mi okozhatja ezt. Valószínűleg a 24p recegését látom a 120 Hz-es panelon.
    1, A régi Sonynak jóval jobb volt a mozgás megjelenítése,
    2, Ugyanakkora távolságból nézem a 2 tv-t 2.8 - 3m, és a nagyobb méret miatt jobban ki jönnek a hibák. Nem tudok távolabb menni és messzebbről nézni a tv-t.
    3, Elképzelhető, hogy a Sony-t szappanopera effekthez közeli állapotba állítottam, a samsungot meg a kevesebb kép javító beállítás miatt nem tudom olyan szintre hozni.
    4, Érzékeny a dologra a szemem, vagy csak a Sony jobb képfeldogozó algoritmusa után szokatlan. (Ezt mondjuk nem hiszem mert az egy 2012-es HX751 volt, a Samsung meg egy 2019-es prémiumhoz közelebb álló modell.)
    stb.

    Amiért is írtam ebbe a topikba:
    - Abban az esetben, ha megválnék a Qledtől és egy LG 65C8-ra váltanék, jobb lenne e a helyzet szerintetek, vagy ott is látnék ilyen anomáliákat a 24p tökéletlen interpolációja miatt? Elég nagy pofon lenne 2-300 ráfizetés után ugyanazzal a hibával szembesülni az Oleden, mert a mozgás megjelenítésen kívül mindennel elégedett vagyok. Színekkel is.
    - Vagy esetleg 55C8-al jobban járnék ezügyen?
    - Bevilágítás, felhősödés egyéb várható anomáliák az Oleden?

    Válaszokat előre is köszi, sokat segítene a tovább haladásban.

Új hozzászólás Aktív témák