-
IT café
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Márkus 2012 #74532 üzenetére
ypslionos lyével szokták
ja két kával
amúgy attól függ, amitől
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Sordoran
addikt
válasz
Márkus 2012 #74532 üzenetére
A gyártók akkuval szokták megadni, és az számít a drón súlyának amivel felszállsz (értelemszerűen akku nélkül nem menne).
Tehát lehet egy 249g-os drónod, de ha ráraksz pl. propellervédőt, vagy más bizbazt, és átlépi a 250g-os határt, akkor bizony az át lett lépve.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Márkus 2012
újonc
A drón súját aku nélkül vagy vele mérik ?
-
Grillo
őstag
Én pont ezt a kettőt használom cégben, és az is nagy különbség, hogy ahol a P4 összeszed valami jelet és megy neki a falnak, ott a Mini 3 simán repül gond nélkül. Azért van köztük pár év. Ettől függetlenül én a Mini optikáját nem kedveltem meg igazán fotóra, videóra igen. De ez lehet egyedi készülékadottság is. De persze az, hogy berakom a zsebembe, aztán 1 perc alatt már a levegőben van, az megfizethetetlen.
Remélem sikerül a Mini 4-re váltani, vagy az Air 3S-re, bár utóbbihoz már kelleni fog valami táska biztos. -
Sordoran
addikt
válasz
Creative997 #74528 üzenetére
Ez csak az itthoni regisztrációra vonatkozik, a 250g határ már a konkrét repülésre vonatkozó szabályoknál lényeges.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz
mirci18 #74526 üzenetére
A kamera megléte két szempontból lényeges azért:
- Az árat megdobja ha van,
- Ha van kamera (vagy a gép 120g-nál nehezebb) akkor regisztrálni kell jogilag.
Tehát ha nincs 120g és nincs kamera se (valamint nem repül 100 méternél távolabb), akkor játék és (remélem nem mondok hülyeséget) minden megkötés nélkül repkedhetsz vele. Ellenkező esetben vannak különféle szabályok.
Nem tudom amúgy van-e használható, kamerával nem rendelkező gép, de az nem is ehhez a topikhoz tartozik, azok RC játékok.
Kamerás drónoknál viszont tényleg a többség ilyen kínai noname gép amivel te is találkoztál, de emlékeim szerint vannak picike "micro drónok" (vagy nem tudom hogy nevezik őket), azokkal lehet próbálkozni. De mivel azokat én nem ismerem, így nem tudok konkrét gépet ajánlani.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz
mirci18 #74524 üzenetére
Szia!
Ennyi pénzért sajnos nem lehet csodát várni. Én átugrottam az "olcsó" noname drónokat, és rögtön DJI-al kezdtem. Drágábbak, de hozzák amit ígérnek. Egy ismerősöm vett egy drágább (60ezer körüli) noname gépet, de a wifi miatt a hatótáv sovány, valamint a kamerakép is szerintem gyenge.
Mi lenne az elvárásod, mire akarod használni? (repkedni szobában/udvaron, vagy felküldeni 120méterig és tájképet csinálni, esetleg túrán kövessen téged stb.)Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
mirci18
addikt
Sziasztok
Kezdő kamerás drónt tudtok ajánlani 30 e ft-ig bezárólag?
Vettem tavaly nyáron emagról egy tizepár ezer forintos kínai két akkumulátoros csodát.
Sajnos használhatatlan volt.
Ennyi pénzért lehet már valamit találni vagy többet kellene rászánni?Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74522 üzenetére
Még ha ugyanazt az "akadálypályát" járták volna végig, akkor lehetne jogos a kijelentés, hogy a Neo jobban teljesített, de ugye ez nem így alakult. Kicsit érthetetlen amúgy azért, miért maradt így le, de a beállítások is mások voltak. Szóval ez semmit nem döntött el nálam a Neo vs Flip témában, a Neo is ugyanígy fennakadt volna szerintem, de tény, hogy ennél többet várnánk el a Flip-től.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Kevés szegény Flip mint mackósajtban a brummogás. Rossz ez a fejlesztési irány szerintem...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
keresnék olyan professzionális drónt, mint a DJI Dock + M30T, vagy a DJI Dock 2 – DJI Matrice 3TD, de a fő bajom, hogy a DJI-on kívül nem ismerek semmit, és azt sem tudom merre induljak!
A fő szempontok:
- min. 5km hatótáv
- távolról vezérelhető (éjszaka senki nem lesz a lezárt területen)
- éjjellátó
- folyamatos tápellátással ellátható
- felvételeket felhőbe (vagy megadott helyre) lehessen feltölteni*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Sordoran
addikt
válasz
aronpapa #74517 üzenetére
Hétvégén átnézem majd, csak reméltem valaki már korábban utána nézett ennek.
Mondjuk a külföldi országoknál is kérdés pontosan mit várnak el. Értelemszerűen ha ők 1 millió EUR-t kérnek, akkor a magyarnak is ezt kéne írnia, de itt forintosítva van, és pl. 350 millió forint valamikor elég volt, most már nem.
-
aronpapa
tag
válasz
Sordoran #74516 üzenetére
Át kell böngészni a biztosítási feltételeket.
-
Sordoran
addikt
válasz
aronpapa #74515 üzenetére
Ez a biztosítás megfelel amúgy az egyes EU országokban kért 1 millió EUR fedezetű biztosítás meglétének? (abba ne is menjünk bele, hogy elmebaj ez az összeg egy 250g alatti gépnél...
)
-
aronpapa
tag
válasz
Roland861010 #74497 üzenetére
Miért nem ide lépsz be?
Drónpilóták Országos Egyesülete (https://doe.hu)15e Ft az éves tagság, ez tartalmazza a biztosítás díját is, ami az EU-ra is kiterjed.
-
krokk
senior tag
válasz
Roland861010 #74508 üzenetére
A C1 ugyanúgy csak 120mig repülhet a feloldásnak ehhez semmi köze.
[link]the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
Márkus 2012
újonc
Heló kezdő tiny woop drónt keresek 40 ezer ért ( vagy icipicit drágábban)
Esetleg a emax ez pilot-ot néztem .mit gondoltok?
:)[ Szerkesztve ]
-
válasz
kabalababa #74510 üzenetére
Az experience megvan már, a DJI FPV-t tolom és az avatákat. Párás szemekkel nézem a youtube-on a long range videókat és a merevszárnyúakat. Van egy ukrán vagy orosz srác, aki egy AtomRC Dolphin-nal nyomja, 20-25 km-eket repül egy akksival. Na ez bejönne...
-
kabalababa
tag
válasz
SeniorTilla #74507 üzenetére
Építésben én is gondolkodtam már, meg azóta már ki is jött a DJI O4 Air Unit is.
Építéssel kapcsolatban meg szerintem akár twine-t is lehetne keresni.Bár én valószínű elsősorban segítség nélkül próbálkoznék meg vele.
De a legelső meg az lenne, hogy vennék egy kontrollert, aztán egy szimulátoron gyakorlonék, még az építés előtt, mivel még soha nem repültem FPV-vel. -
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla #74507 üzenetére
ahhh.... csak az 1xru analoghoz ertegetek....
mara mar ugy elszaladt a technika hogy az uj cuccokrol mar gozom sincs!
kovetni se tudom se akarom se birom....
nem akarok meg 44 gépet összerakni nincs hova raknom
raadasul mar akkora a valasztek meretben technikaban
hogy ahany user anyi kulonbozo kivansag felhasznalasi mod... meg etc etc....
passs...ha valamit akarsz? akkor jobarat tube keress ra azt nezd meg mit boffognek rola!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Adót ugye a Mini 4 Pro Fly More Combo PLUS verzióm.
Nincs rajta C0 címke.
Jelenleg se C0-ás se C1-es minősítése nincs a gépnek.
Ugye 120m a maximális magasság ha én szeretném az 500m feloldását és végig csinálom a folyamatot akkor most minősítés nélküli lesz vagy C1?
Ha minősítés nélküli lenne arra tudok európai vagy itthon biztosítást kötni? -
-
vandor01
senior tag
tegnap elkészultem egy felujjitással aztan megszamoltam mennyi is van?
8 év termése...
csak analog..... csak FPV-re
3 orszagban 66db epitett gep....
4db TAV-val 4db szemcsivel....van még par szénkefes is pl 3collos 2S 1020-as mocival
aztan pár darab kis tenyernyi jatek muanyag kis gép is...
[link]
Fulopszigeteken 4db (PH)
Belgiumban 10db (BE)
HUN 52db (HU)
Spejz tele van
a nappaliban is fetreng jopár
elkezdtem az ures vitrines konyhaszekrenyt megtolteni...
csak felig van még....
Ebben az evben 12db-ot raktamn ossze plus 1 felujjitas! sum 13.....
asszem erre az evre meg is alltam.... már csak reptetek.... meg töröka leguccso egy Mark4 felujjitás.. 6S 5coll
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74504 üzenetére
Szép kis gép park.
-
Ez a tuti gyerekek:
Jobbról a második, az AxisFlying AVATA nagyon faxa gép. Hihetetlen, hogy mit kihozott az Axis az AV1-ből.HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
alite
senior tag
válasz
Roland861010 #74501 üzenetére
FPV-ben nem gondolkoztál még? Ott kezdődnek az izgalmas dolgok..
Gratulálok!
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz
Roland861010 #74499 üzenetére
Gratula hozzá, használd egészséggel!
-
Roland861010
veterán
345ezer Ft.
Azt hiszem megérte.
-
Roland861010
veterán
Úton van a "sima" akkumulátor is hozzá.
Legalábbis 1 db tesztelésre.
-
Roland861010
veterán
Valakinek van ismerete a Magyar Drón Ipari Szövetséget?
Vagy esetleg tagja? -
Roland861010
veterán
Egyenlőre nem mondok konkrét árat majd szombat délután ha átvettem a csomagot ( személyesen találkozók az eladóval) de olyan árban vettem meg a gépet amiért RC-N2-es alapcsomagot árulják újonnan.
Így nem volt szívem nemet mondani rá.
Viszont lehet ki sem csomagolom hanem tovább adom.
Hát évente 2 utazás miatt nem fogok 65k biztosítást rá kötni.Őszintén ez a sok celeb YouTuber mindent betartva csinálják a teszteket?( Nem a DroneHungary-ra gondolok.)
Főleg amikor külföldön forgatnak. -
krokk
senior tag
válasz
Sordoran #74493 üzenetére
Szerintem jól mondod bár én sem néztem mélyebben utána. Ami közvetlenül nem érint azt nem mindig tudom teljes részletességgel.
Itthon ha papírjaid vannak, a gép matricázva van és használod az appot akkor szerintem max szóban mondjanák erre, hogy máskor kisebb akksival. De ha ellenőriznek akkor az valószínűleg lakott terület környékén lesz és mert valaki bejelenttet, hogy nem tetszik neki amit csinálsz, akkor meg kevésbé az akksi lesz az probléma. Ha meg esetleg tiltott helyen repül az ember és azért, akkor szintén ez lesz a legkisebb problémaattól függetlenül én inkább viszek magammal 3 normál akksit, minthogy ebből probléma legyen, de az az én személyes dolgom
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
Roland861010
veterán
Most néztem hogy Ausztriába olyan biztosítás kell aminek az ára 65k ...
Még akkor is ha csak C0 minősítésű.[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
A C0 és C1-et nincs is lehetősége cserélgetni, pont hogy az egyéb feltételek miatt ami által kapna matricát. Ha jól értem, akkor lényegében a nagyobb akksival A3-ban tud repülni, ha normál akksit szerez hozzá és azzal repülne, akkor pedig A1. Jogsi és biztosítás adott, akkor az A3-as repkedésben csak a 150 méter távolság megtartása miatt szigoróbb még. De javítsatok ki ha tévedek.
Szerintem is kicsi az esélye, hogy itthon olyan ellenőrzésbe fusson, ahol ezt tudni fogják és megnézik. Felmutatod a papírokat ami van, és örülnek hogy van jogkövetési hajlamod.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Roland861010
veterán
Egyedül Ausztria meg Olaszország van idénre betervezve meg ha úgy jön ki Szlovénia.
Azt néztem most egy videóban ha elindítóm a Mini 4Prot a plus akkumulátoral akkor automatikusan bekapcsolja a Remote ID-t ami miatt ugye be lehet mérni.
Most megint elbizonytalanodtam.
Itthon el lehet ezeket az akkumulátorokat adni?
Meg most 40g..miatt variálni amúgy egy rohadt nagy vicc az egész. -
krokk
senior tag
válasz
Roland861010 #74490 üzenetére
Ha nem 250g vagy alatti akkor nem lehet C0. Illetve C1 sem lehet mert ahhoz meg vannak más követelmények is. Vsizont ez valószínűleg osztálybesorolás nélküli gép lesz ezen okok miatt. Fórumon azt írják, hogy kicsomagolás videókat nézve nem szokott rajtuk C-s matrica lenni.
Oda vissza cserélgetni amúgy nem nagyon éri meg az osztály besorolást.
Valószínűleg senki nem nagyon fogja ellenőrzni ha itthon repkedsz vele lakott területen kívül, Inkább ha külföldre viszed repülőn vagy esetleg ott ellenőrznek mert komolyabbak a bírságok/ellenőrzések. Az utóbbi esetben használnék mindenképp normál akksikat.
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74488 üzenetére
Egy valamit nem értek most ebben hogy marad C0 vagy át kell minősíteni C1-re?
Viszont ha sima akkumulátort veszek hozzá akkor megint C0 lesz.
40g miatt most érdemes itte szórakozni vele?
Vagy alapból adjam el belőle a plusos akkumulátort és addig ne is repüljek vele inkább. -
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74488 üzenetére
Légügyi Felügyeleti Hatósági Főosztály Munkatársai akkor.
Ha jól nézem akkor 300g körül lesz így a gép ?!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Roland861010 #74486 üzenetére
Milyen rendőr?
Amúgy az akku aljára rá van írva, ha bárkinek aki megnézi van egy csepp esze, rögtön rájön, hogy nem C0.
-
twine
veterán
SeniorTilla által javasolt RLSOCO táskát és márkát nagyon ajánlom...
Itt írtam róla régebben, és egy kínai verzióról kicsit....
az RLSOCO-n a mai napig nem látszik, hogy használt, pedig volt terepen bőven, az 5"-os fpv-ket is erről szoktam startoltatni, szóval ha a mini nem is repül, akkor is ki van "dobva" akár a porba akár a fűbe...ha hazaérek egy nedves ronggyal áttörlöm,és mintha új lenne...szóval zseni...
Sok mindent elmond szerintem róla, hogy 1db átlátszó zacskóban érkezett amazonról...
És hát nem a szomszédban adták fel, mégis horpadás, és bárminemű sérülés nélkül érkezett meg...
AZ eddigi legjobb kiegészítő talán amit géphez vásároltam...[ Szerkesztve ]
-
krokk
senior tag
válasz
Roland861010 #74484 üzenetére
jólvan. lényeg, hogy tudsz róla és nem fog meglepetés érni
-
krokk
senior tag
válasz
Roland861010 #74481 üzenetére
Ha jól látom ez a plus-os FM combo. Arra figyelj, hogy az plusos akkukat használva a súlya felül megy a 250gnak így más szabályok vonatkoznak rá. Érdemes szerezni hozzá normál akkukat is!
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74479 üzenetére
Ez nagyon jónak tűnik! Egy ilyet biztos beszerzek majd, bár most még lehet nem használnám annyit, de később jól jönne. Nem szoktam nagyon utómunkázni, így rászoktam bízni magam a jpeg-ekre, de akkor itt nagyon figyelek majd hogy legyen DNG is. Jut is eszembe, kéne nézni bele egy kártyát.
Köszönöm többieknek is jókívánságokat, igyekszem majd kihasználni a gépet!
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74480 üzenetére
Szombaton én is megyek egy ilyen csodáért.
Használt de nem volt még aktiválva sem -
Ezeket a Minivel lőttem. Van a kicsikében potenciál. Ha a jpg képek sz*rok lesznek, ne aggódj. A DJI direkt elrontja a tömörítést, hogy a nagyobb gépeké jobb legyen. DNG-be is fotózz, abból nagyon jó képeket ki lehet hozni egy kis photoshoppal vagy telefonos szerkesztővel.
Tihany tele volt turistákkal amikor felszálltam a parkból. Senki nem vette észreNa ezért fontos, hogy csendes legyen. A Flip elárulja magát azonnal.
A Thassosi képnél kell a magasság. A 120m kevés, ez a kép 300 méter feletti magasságból készült. Ja, a kis sziget 3,5 km-re volt a felszállási ponttól, a Golden Beach túloldalán. Oda-vissza a kis mini több, mint 7 km-t tett meg enyhe szélben, plusz a sziget felett videóztam vele vagy 5-6 percet. Simán megvolt a standard akksival. A Battery Plus-szal meg egyenesen álom az üzemidő. Az Air 3-at tudja, majdnem háromnegyed órát. Ez is kötelező darab.
Hol csinálsz meg ilyet egy Flippel?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Sordoran #74476 üzenetére
Szeretni fogod a 4-est, jó kis drón. Próbáltad már? Ugye mennyivel halkabb mint a 2-es?
Én nagyon szeretem, meg is van hozzá egy csomó kiegészítő. A táskát nagyon tudom ajánlani, mert nem kell hajtogatni a karokat. Kiveszed, bekapcs és már mehetsz is. Pikk-pakk megvan, gimbalvédő sem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
Kedden a Flip érkezésével néztem több videót, teszteket, összehasonlításokat a Mini 4 Pro-val, valamint nálam is összeállt az a kép amit itt írtatok korábban. Várhatom én a Mini 5 Pro-t, lehet tényleg megjön idén, tényleg jobb lesz annyival, és talán drágább se, de a jelennek kell élni. Így végül beadtam a derekam magamnak, és megjött az upgrade.
-
krokk
senior tag
válasz
Roland861010 #74473 üzenetére
Na én is ezért nem vettem meg annó a mini 3at hanem inkább a pro verziót és nagyon nem bántam meg.
A Flipet meg ahogy Sordoran is írta pont emiatt nem választanám, mert ismerem és van 3 pro, annál nem jobb.
Kezdőnek jó tényleg a Flip de egy kicist ilyen ízlés dolga is, nekem pl külsőre nem tetszik a Flip ezért sem venném
a kézből indítás és konti nélkül használat viszont nagyon jó funkciók egy kezdőnek.
-
válasz
Roland861010 #74473 üzenetére
Látodlátod, mondtam én már akkor is neked, hogy ne vegyél sima Mini 3-at.
Így legalább megismered a modellpalettát, még ha csak felszínesen is
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz
Roland861010 #74471 üzenetére
Mivel Mini 3/4 Pro-hoz hasonlítva nem jó, a Mini 3-hoz képest pedig nem olyan nagy fejlődés. Természetesen ha neked ezek pont hiányoznak amit már a Flip tud, de a Mini 3-ból hiányzott, akkor lehet számodra még jó választás. Kezdő drónosok számára jó választás lehet, és itt a többiek azért már tapasztaltabbak, szóval ők látják azokat a hiányosságokat amiket megszoktak már más, drágább gépektől.
Azért te bátran ugrottál bele egymás után két drón vásárlásába is, szóval ha telik rá, akkor próbáld ki Flip-et, maximum eladod majd, vagy mivel úgyis újonnan van akár 14 napos elálással is élhetsz, ha nem jön be.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
krokk
senior tag
válasz
Roland861010 #74467 üzenetére
Flipet alapban nem. És ezzel a többség így van ahogy eddig tapasztaltam. Így erről kb kár kérdezni
Ha neked megéri vedd meg
Nem tudom mi volt a bajod a mini 3-al de én a helyedben egy mini 3 prot vennék. Ha a mini 3 nem volt megfelelő akkor nem tudom mi lenne jó számodra, vagy mit keresel. Ezt előbb neked kéne kigondolni... Ha kisebbet/olcsóbbat akkor Neo. Ha meg jobbat akkor a limit miatt amit belőttél a mini 3 - 3 pro lenne a nyerő.
-
Creative997
őstag
Egy dron csoprtomban egy srác osztotta meg ezt a vidit, egész jól manoverezik
Project Torque 4ever! http://www.youtube.com/watch?v=mZFd76UmplE
-
válasz
SeniorTilla #74466 üzenetére
De sokan meg nem csak tervezett feltételeket készítenek a drónnal. És a Neo az én értelmezésemben pont erre való -- másra nem is igazán jó. Sokféle helyzet, igény és drón van. Mindenre egyszerre jó nem igazán.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Roland861010
veterán
333ezer lenne 1 év biztosításal a Flip RC2-vel és egy év biztosításal.
Vennétek?
Vagy sima távirányító 232k.[ Szerkesztve ]
-
válasz
MaCS_70 #74465 üzenetére
Én ha fotózok, filmezek a drónokkal, akkor tudom miért megyek. Nem kapáslövés van. Ezt egy Neoval sem lehet megcsinálni, és egy rendes fotómasinával sem. Erre való a telefon. Mindig kéznél van, az S23 Ultra már telefonon nézve jó minőséget lő, a többit hagyjuk (mármint a rendes monitoron, TV-n nézve).
-
Tudom, hogy mit jelent a professzionális minőség -- apám filmrendező volt, én meg sokszor rendezőasszisztens mellette, és ha csak tehettem, ott figyelemmel kísértem a technikai műveleteket is.
Erről a vonalról és máshonnan is tele van továbbá az ismeretségi köröm profi fotósokkal, videósokkal, beszélgetünk és látom a munkájuk gyakran lélegzetelállító gyümölcseit.Mégis többre értékelem a rendelkezésre állást (a vele kapcsolatban gyakran fellépő minőségi kompromisszumokkal együtt), mint a minőségbeli tökéletességet. Rengeteg olyan felvételem van, amely mai szemmel már gyakorlatilag értelmezhetetlen minőségű, mégis rendkívül sokat jelent -- mivel elkészült.
Van továbbá egy érdekes és nyilván baromi szubjektív jelenség: nem egyszer fordult már elő, hogy a profi minőség valahogy zavaró volt. Sterillé tette a felvételt, elidegenítette a nézőtől, olyan lett, mintha a moziban nézném. Gyakran pont a kisebb hibák teszik hitelessé az emlékeket. Persze csak egy bizonyos mértékig...
MaCS
-
Ejj de jó ezt olvasni! Teljesen egyetértek veled. Mindenkinek más az elvárása és másban találja meg az örömöt.
Én már pár hónapja alig nézem vissza az FPV-s, AVATA-s felvételeket, mert főleg örömrepülni megyek ki. Azt élvezem ami ott és akkor történik. Amúgy is ritka mostanság a jó idő...
-
Sordoran
addikt
válasz
Roland861010 #74460 üzenetére
Ha új drónt vennél, akkor veheted DJI oldalán a DJI Care-t hozzá például.
-
twine
veterán
válasz
MaCS_70 #74459 üzenetére
Én el is adtam a phantom4 pro V2-m mikor megjelent a mini3pro, és azt vettem helyette...
A mai napig nem bánom....
Aztán lehet pixeleket meg képkockákbol kivágott és nagyitott részleteket hasonlitgatni....
Én nem teszem, és a megrendelők sem teszik akiknek dolgozom...
Tisztelet azoknak akik ezt teszik, nem pejorativ értem ezt, hiszen ettől lesz "szakmai" egy fórum, vagy topic...
De ettől még bőven használható sokszor a 2-3-4 éves technika is....
Én 9 és 10goprokat használok az fpv gépeken , pld....
De ismerek olyan csapatot akik simán használják bizonyos körülmények között a 5-os 7-es felvételeket is....
És a végeredményben a vágott filmen a megrendelő észre sem veszi....
Amióta a mini van a háznál, végre családi kirándulásra is elviszem magammal,...és végre ismét vannak drónos felvételek a családi nyaralós videókban is...
A phantomot már csak akkor vettem elő , amikor pénzt keresett...
Pedig eskü, imádok repülni....
Van otthon dji fpv szett is, mini3pro, épített 5"-os o3air unitos gép ...stb...Ezért nem is válaszolok már itt sokszor ezekre a kérdésekre ,hogy "várjam meg az új megjelenést? Már csak fél év"
Ha kell vedd meg a jelenleg piacon lévőt, és használd boldogan.. Nagyon ritka hogy valaki egyből ki tudja maxolni ezeknek a gépeknek a tudasat...Műszaki eszközt szvsz a legritkább esetben veszünk befektetési szandekkal
Volt olyan ,hogy egy melon amikor még a P4-em volt, együtt dolgoztam egy fotós sráccal, akinel volt hobbybol egy mini1!!!
Felugrott a levegőbe, és 5perc alatt lőtt 5-10 olyan képet hogy keresztbe vizeltem a bokám a kepeitol, mert olyan szemmel nézte a világot amilyennel én soha nem fogom...és össze vissza szegyellhettem magam a kategóriákkal magasabb gepeimmel...
És ő amúgy csak úgy játszott kicsit amikor ép nem kellett élesben dolgozni...
Hát így......Na most aztán jól megmondtam a levegőnek, ami a begyemet nyomta
Nem neked szólt , csak a tiedre válaszoltam[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
Na holnap megérkezik a DJi által küldött memória kártya.
Viszont mivel nem tudták tartani a kiszállítást így jóvá írták a 34€-t.
Így most vagy felhasználóm vagy ott veszik el.
De nem is tudom mit kellene belőle venni. -
válasz
SeniorTilla #74458 üzenetére
Szerintem elég tipikus lehet az a helyzet, amikor a nagy drónt nem veszed elő, rakod össze, mert csak egy pillanatfelvétel készítéséről van szó. A Neót viszont előkapod a "zsebedből", és kvázi azonnal üzemkész, és mire a nagy felszállna, a kicsit már el is pakoltad.
Rendes fényképezőgéppel sokszor jártam így. Hiába volt nálam a komoly nagy gép, nem fotóztam vele, mert macerás volt, vagy mert eleve nem vittem magammal, vagy magammal vittem, de nem az adott pillanatban az adott négyzetméterre, így aztán nem készült el egy csomó ma már fájdalmasan hiányzó felvétel. Aztán lett egy kis kompakt gép a zsebemben (még a telefonos időszak előtt), és többet fotóztam vele, mint a tényleg sokkal jobb nagy géppel.
Egy ügyfelemnél pont ez a helyzet most drónügyben. Van egy tán 4-es DJI-a, de vett egy Neót. Saját bevallása szerint a nagy géppel úgy havi 100 GB felvételt készített, ami most is megvan, de a Neóval emellé készül még másik 100-200 GB, mert azt csak előkapja és már repülhet is a telefonról irányítva.
MaCS
-
válasz
MaCS_70 #74457 üzenetére
Ha ott van nálad a Mini 4 pro, miért ne lenne felvétel? Azért vegyek még egy drónt, hogy sírva fakadjak a videók minőségén? Akkor inkább viszem a minit. Akkuidőről nem is beszélve. Nekem itt van a Neo-m az asztalon, bekapcsolni sincs kedvem. Azt hittem az AI funkciók mókásak lesznek, de nem azok. Egy dolgot tud viszonylag rendesen, mögöttem jönni, ha egyszerű a feladat és nem jön be a képbe valami. Ezt bármelyik mini pro is tudja, csak négyzetre emelve.
Megy Neó a piacra, hátha rátalál Trinity és boldogok lesznek együtt.
-
válasz
SeniorTilla #74452 üzenetére
Van benne igazság. A Neo jó kiegészítője lehet a komolyabb drónoknak. Tipikusan az a helyzet, hogy ugyan gyengébb felvételeket készít, de a gyengébb felvétel is jobb, mint az el nem készült felvétel.
A hazai szabályozás betartása mellett ez persze teoretikus...
MaCS
-
krokk
senior tag
válasz
SeniorTilla #74454 üzenetére
így gondolom én is. A mini proknál biztos nem jobb. Egyedüli jó pont azokkal szemben, hogy el tudod magaddal konti nélkül vinni és úgy is tudsz rögzíteni anyagot. A propeller amúgy cserélhető a Flipben. csak kicsit macerás a távtartók miatt... kicikínakezek kellenek hozzá
Amúgy én még mindig úgy érzem az alakja miatt, hogy a mini jobban zsebre vágható. Ha a mini 5 pro is kapna ilyen konti nélküli funkciót akkor annak nagyon örülnék, bár kétlem, hogy kapna ilyet.the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74454 üzenetére
FMC-ban van csere propeller hozzá, és valamelyik tesztben írják is, hogy kicsit körülményesebben, de cserélhető házilag. Amúgy van ennek is piaca, csak nem olyannak aki már Mini 3-al, vagy jobb géppel rendelkezik. Nekik nem ad pluszt. Viszont akinek még nincs drónja, vagy csak nagyobb gépe van és akar egy C0-sat, annak ez is alternatíva lehet. Azt pedig a piac eldönti mekkora lesz a kereslet rá.
-
160-ért van csak a gép. De nem igazán értem miért venném meg, ha itt a Mini 4 pro. Ja és a Neo is. A Flip nem tud FPV-zni, nyilván nem. Miért lenne jobb mint a Mini 4 pro? Akkuban gyengébb, kamerában nem jobb, nincs akadályérzékelése csak előre néző. Ha egy propeller megsérül akkor mi van? Cserélhető? Vagy csak szervizben? Egy Mininél feldobod a cserepropellert és repülhetsz is tovább.
Nagyobb és nehezebben elhelyezhető, mint a Minik...
-
krokk
senior tag
válasz
Creative997 #74451 üzenetére
nekem is max erre kellene. a nagyobb gépet félteném egy bokros erdős szakaszon egy kerékpáros követés során pl. Viszont a Neo a ki akksi ideje miatt annyira nem gyere be. A Flipnél az már jó lenne de itt meg az alakja... mérete
egyik sem az igazi...
De ha váalsztani kellene a meglévő gép mellé akkor talán inkább a Neo lenne... passz nehéz a választás
Ha esetleg a Flipnél bedobnának egy csak gép verziót az esetleg gondolkoztatóbb lenne...
-
válasz
Creative997 #74451 üzenetére
Ez egy marketing bullshit volt, ami elterjedt
de lehet benne némi igazság is. Akinek komoly madara van, az nem kockáztatja a Neo gagyi felvételeit a jó minőséggel szemben. Sírva fakadnék, ha a Neoval készült videók lennének csak meg egy eseményről, amikor otthon csücsül akár csak egy Mini 3 pro... egy Avata2-ről nem is beszélve.
Na mindegy. Olcsó, érdekes, fel lett hájpolva, ahogy kell. Kíváncsi vagyok működik-e a flipnél is ez a recept.
-
Creative997
őstag
válasz
SeniorTilla #74449 üzenetére
Persze értem én. Csak arra céloztam hogy az ok mindegy, a statisztikát növelted 
Olvastam korábban itt is hogy komoly dronozok is vették hogy hétvégi túrákon ezzel baromkodjanak mint a komoly madaraikkal. Nyilván nem készül belőle halivudi film, ettől még népszerű lettProject Torque 4ever! http://www.youtube.com/watch?v=mZFd76UmplE
-
Roland861010
veterán
Na el is ment a gép.
Ki kellene találni mi legyen helyette. -
válasz
Creative997 #74448 üzenetére
Én csak a szemüveg miatt vettem meg, mert akkor még nem lehetett itthon kapni. A Neo-val együtt szettben jóval olcsóbb volt a Goggles N3 is
Persze kíváncsi voltam az AI-s dolgokra is, de csapnivalóan rossz. Kékestetőn a déli sípályán a vakítóan fehér hóban majdnem elütött egy néger lányt. Nem volt elég a kontraszt miiii?
Kell ide az ember na!
-
Creative997
őstag
válasz
SeniorTilla #74447 üzenetére
Mégis vették mint a cukrot. Te is
Project Torque 4ever! http://www.youtube.com/watch?v=mZFd76UmplE
-
válasz
Creative997 #74446 üzenetére
Neo kapós volt? Egy rendes fotót vagy videót nem lehet csinálni vele...
-
Creative997
őstag
válasz
zombei #74443 üzenetére
"Szerintem Neo-ba kellett volna ez a szenzor, nem még egy épet kiadni."
Abban nincs annyi pénz. Ez is kb olyan mint az autóknál, hogy két széria közé behoznak egyet félnek. Ez a Neo és a Minik közé ekelodik, a kettőnek egyfajta fúziójanak néz ki. Ha a Neo kapós volt, ez még inkább az lesz.
Neot asszem most kell eladni amíg lehetProject Torque 4ever! http://www.youtube.com/watch?v=mZFd76UmplE
-
Sordoran
addikt
válasz
Roland861010 #74437 üzenetére
Megnéztem a tesztet, hasznos volt. Összességében kivárok még, nem győzött meg a Flip, arra amire én használnám nem a legjobb. Egyelőre kivárok szerintem, és majd 2-3 hónap múlva ha már kezd visszatérni a jó idő akkor meglátom helyzetet.
-
-
zombei
aktív tag
válasz
SeniorTilla #74442 üzenetére
Tesztek alapján ez hangos eléggé, és a szelet se bírja olyan jól. (inkább 4-es mint 5-ös amit használhatóan kibír) Szerintem Neo-ba kellett volna ez a szenzor, nem még egy épet kiadni.
-
A leírás alapján tudja a Smart fotó módot. Ezt az Air 2s tudta eddig egyedül, még a Mavic 3 Pro sem tudja. (7 expós bracketinget csinál és összefűzi a HDR képet belőle).
A többi csilicsáré intelligens funkció nem hiszem hogy engem lázba hoz, ezek a Neonál is inkább viccesek mint hasznosak, de a smart fotót meg fogom nézni. Az Air 2s-el gyönyörű képeket csináltam anno, főleg esténként vagy éjszaka.
Az akku jóval kevesebbet tud mint a Mini 4 pro, plusz a minihez van Battery Plus 51 perccel. A hangja érdekel még. A Mini 4 pro nagyon halk, igazi lopakodó
Ha ezt tudja a Flip is, akkor rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74440 üzenetére
Hol?
Ezek szerint nekem a Google nem a barátom. -
válasz
Roland861010 #74439 üzenetére
Itthon is lehet kapni
-
Sordoran
addikt
válasz
Roland861010 #74436 üzenetére
Igen, míg a M4P FMC pedig 475ezer biztosítás nélkül. Ez szerintem túl nagy különbség. Összegben és arányban is.
Még a ma megjelent hosszú teszteket nem volt időm nézni, majd este pótlom.
-
Roland861010
veterán
-
Sordoran
addikt
Be is mutatták közben a Flip-et, bár elmúlt napokban már minden kiderült róla. Egyedül az alaposabb tesztek hiányoznak. Nem tudom, pusztán specifikációk alapján egész jó gép, és a Mini 4 Pro-hoz hasonlítva nem igazán látom utóbbiért miért éri meg (FMC-ben) a 100k felárat. Egyedül a 360° akadályelkerülésben jobb a M4P, de a Flip meg okos funkciókban, távirányító nélküli üzemmód jobb választás. Pár apró előnye van még a M4P-nek azért ezen kívül, de minimális. Én azt gondolnám/remélném, hogy árban a M4P-nak picit lenntebb kellene csúsznia. (max. egy 50k difi lefogadható lenne)
[ Szerkesztve ]
-
krokk
senior tag
válasz
Roland861010 #74432 üzenetére
jah cseréled is egyből? gyors váltás
szép is az új Airén is elgondolkoztam, hogy cseréltem a minit
Vagy az új Flip lesz?the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz
Roland861010 #74429 üzenetére
Meg a 3 féle módra is külön beállítható.
Viszont az tipp ha nem olvasnád, de bekapcsoláskor a drón mindig visszaáll normál módba. hiába van másik módban a kontrollerelen. Nekem már automatán rááll a kezem, hogy kikapcsoláskor normál módba teszem a kontit. De amúgy nincs gond ha bekapcsolás után repülés közben veszed észre. jobb így mintha bekapcsoláskor sokkal gyorsabban indulna el mint várodthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
válasz
Roland861010 #74429 üzenetére
Nem olvastad el a használati utasítást? Javaslom
mert benne van.
Igen lehet kalibrálni a karokat. A neten van egy csomó videó az ajánlott finombeállításokkal. De előtte legyél tisztában a fogalmakkal, mi micsoda. Roll, Yaw, Pitch, mozgatási jelleggörbék, holttér, stb.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74428 üzenetére
Köszi, rendeltem egy kártyaolvasót mert nekem csak HUB van itthon azt nem akarja az iPhone kezelni valamiért.
Amúgy amit akartam kérdezni még, hogy mennyire kell a járóknak érzékenynek lennie?
Be állítom egyenesbe a drónt és ahogy tolom előre picit elkezd jobbra vagy balra oldalazni.
Lehet kalibralni a karokat?
-
válasz
Roland861010 #74427 üzenetére
Attól függ. A QT nagyon jó ha az anyag nem nagy méretű. 4k 60fps videókat inkább kártyaolvasóval
-
Roland861010
veterán
Reggelt
Ti adat másolásra kártya olvasót használtok például ha telefonra akarjátok menteni a videókat vagy a DJI féle QT-t?
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74425 üzenetére
Köszi
Figyelni fogok rá.
-
válasz
Roland861010 #74424 üzenetére
Képzelj el egy háromszöget, aminek az átfogója a fák teteje felett elmegy. A szemközti csúcsánál legyen a drón, akkor nem megy el a jel.
Lehet egy egyenes is a drón és a pilóta között
-
válasz
Sordoran #74422 üzenetére
Nem lehagyás volt sztem. Messzire/akadály mögé ment és az RC elvesztette a jelet a géptől. Visszaindul és visszajön a jel. Mindennapos eset, hozzá kell szokni
-
Sordoran
addikt
válasz
Roland861010 #74421 üzenetére
És ezt hogy sikerült? Túl messzire mentél vele, elveszett a rálátás, vagy szimpla üzemzavar?
Nekem eddig csak egyszer akadt be a gimbal, nem tudtam se feljebb, se lejjebb fordítani, és csak kikapcs/bekapcs után javult meg.
RTH beállításokat nézd át, és a visszatérési magasságot jól állítsd be. Ha túl alacsonyan repül vissza, és valami útjába kerülhet, annak csúnya vége lehet. Szerencsére van beállítás, gondolom nálad is ez indult el ami jelvesztés, akku merülés esetén automatikusan haza hozza. Egyedül a szembe széllel nem tud esetleg számolni, és kifogyhat belőle a nafta mielőtt visszatér. Nincs is annál rosszabb, mint hogy pl. kimész víz fölé vele, és aztán visszaúton a szembe szél miatt nem ér vissza időben, és méterekre a parttól zuhan a vízbe (vannak ilyen történetek).Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Roland861010
veterán
Sikerült elhagyni, ma a drónt
szegény aztán haza talált.
Meg sem gondoltam volna hogy jel nélkül is haza jön. -
Roland861010
veterán
Tényleg ide adta a DJI ingyen..
-
Sordoran
addikt
válasz
Roland861010 #74417 üzenetére
Sok mindentől függ, de nézd meg mennyi az újkori ára, és azt százalékold le a gép állapotának függvényében. 100k-nál többet nem adnék érte, ha nagyon nincs vevője akkor attól függően mennyire vagy/akarsz jóban maradni vele, lehetsz pofátlan.
-
Roland861010
veterán
Megyek le vidékre mint kiderült az egyik ismerős vett egy drónt de el is akarja adni.
2024.09-ben vette egy alap csomagban a Mini 4K-t.
Nagyon vidék és nem akarják tőle elvinni gondoltam megveszem összehasonlítani a Mini 3-al.Mennyiben lehetne reális áron azt eladni?
Alig van belőle eladó. -
válasz
Roland861010 #74415 üzenetére
Persze, szerintem is egyértelműen jól választottál.
MaCS
-
Roland861010
veterán
válasz
MaCS_70 #74414 üzenetére
Amúgy nem sokkal ez alapján aztán valakinek vagy számít vagy sem.
Nem akartam kijelenteni ezt így.
Itt inkább az volt a hangsúlyosabb mások szerint is hogy egyszerűbb később upgradelni de nekem ugye azt nem kell mert én maxos csomagot tudtam beszerezni.De igazából ami engem a Mini 3 felé terelt az a fullos csomag a 2 év garancia az 1 év biztosítás.
Így ha el akarom adni 1 hét múlva mondjuk vagy félév múlva még mindig árában el lehet adni. -
válasz
Roland861010 #74406 üzenetére
Oké, ezt értem, de Te általánosságban írtad, hogy "Mini 3 alatt már most nem érdemes gépet venni".
Ezzel nem értek egyet. Legalábbis azt látom, hogy az ismeretségi / ügyfélkörömben többen is nagyon nagy elégedettséggel használnak DJI Mini 2 drónt, sőt, egyikük, miután most sz ősszel tönkrement a gép, kifejezetten kettest keresett helyette.
Engem ugyan sajnos nem érint a kérdés, de nagyon kíváncsi lennék arra, hogy ténylegesen mennyiben jobb, több a Mini 3.
Köszönettel: MaCS
-
Roland861010
veterán
Vicceltem.
Isten ments utálom az ilyen átveréses oldalakat. -
válasz
Roland861010 #74410 üzenetére
Hűha, van baj
-
deathcrow42
senior tag
válasz
Roland861010 #74410 üzenetére
A végén kapsz egy DJI konyhai lapátot
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Roland861010
veterán
Rendeltem egy ilyen gépet.
Szerintetek átverés ?
-
Roland861010
veterán
Azért kemény dolgok mennek a DroneHungary Facebook csoportban.
Kezdő videók alá oda írni legyen koncepció legyen mondanivaló legyen megfelelő zene és vágás.
Mondom mi a fa.. Sokan azért elég nagyra tartják magukat.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74407 üzenetére
Bocsánat az anyagi helyzetemhez képest.
-
válasz
Roland861010 #74406 üzenetére
Ha maximalista lennél, Mavic 3 Pro-t vettél volna egy extra Goggles2-vel és RC Motion 2-vel az önfeledt repkedéshez
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz
MaCS_70 #74405 üzenetére
mert szakértő lettem egy repülés után
Én azért nem azt vettem meg mert a 150 ezer állt szembe a 220 ezer Ft-al és értékarányában jobb választás volt kiadni az a 70k+-t.
A 150K-nál 2025 márciusáig van garancia hiába az új cserélt gép és hiába van hozzá a Fly More Combo csomag akkumulátoronként 12+ töltéssel és normál rc-n1 vezérlővel.220-ért vettem azt amit már fényképen mutattam.Kicsit nagyobb az értéke és a későbbiekben lehet jobb áron tudom majd eladni.
Főleg hogy majdnem 2év garancia van rá és még 1 év biztosítás is van hozzá. Rc kijelzős vezérlő, 6 töltés a max az akkumulátorokban.Én ezért nem vettem a Mini 2-öt.
Bele fértem a 250k-s határba amit szántam rá.
Persze lehet 120-130k körül is bőven jó gépet találni Mini 2SE-ből például ami garanciális. De 99% hogy amiért ilyen maximalista vagyok pár nap után már cserélni is akartam volna mert nincs 4K nincs RC kontroller hozzá és csak amúgy is. -
válasz
Roland861010 #74404 üzenetére
De akkor miért nem érdemes megvenni?
MaCS
-
Roland861010
veterán
-
weeweew
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. Közeljövőben tervezek vásárolni egy DJI drónt C0 kategóriában, ez lehet új vagy használt. Kb. 100-120ezret tudnék rászánni. Mit javasoltok egy kezdőnek? Első sorban hobbi célra lenne vásárolva. Köszönöm.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74400 üzenetére
Ja hát tudom hogy olyan távolság és a biztonsági távolságokat be kell tartani.
Úgy nem láttam hogy rá kell állni a szememnek meg lehet kellett volna napszemüveget vinni.Amúgy nincs hozzá valami jó matrica készlet ?
Hogy élénkebb legyen ?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest