Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
Szia!
Nagyon off, csak hogy lezárjam a témát. Találkoztam a MM-ban régi osztálytársammal, most részlegvezető ott, így van némi szabályismerete ehhez. Próbálom leírni minél pontosabban, hogy mit mondott. Higiéniai terméket csak sértetlen (értsd:bontatlan) csomagolásban vesznek vissza az MM-ban, (14 napos elállás és számla ellenében) A webáruházakra van egy kivétel, nevezetesen, amikor a termék hibás vagy nem a termék leírásának megfelelőt küldtek, ilyen esetben a fogyasztónak(vásárlónak) lehetősége van élni a kellékszavatossági jogával és a webáruház köteles cserét vagy javítást biztosítani, vagy a vételárat visszatéríteni, de előtte jegyzőkönyvezés kell. Ilyen esetekben a higiéniai termékekre is vonatkozik a szavatossági jog.
Összegezve: a véleménye szerint ALZA sehogyan sem adhatna el (törvényesen és a jogszabályokat betartva!) bontott csomagolású vagy újszerűnek megjelölt higiéniai termékeket![ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Nem akarok szétsmappelni ezzel a topikot, de mikor vetted meg? Lehet, hogy változott azóta a kuponfelhasználási szabályzat a Philipsnél?
Akármelyik kódot írom be (az általad említettet is próbáltam) az általam linkelt MG9555-re azt az üzenetet kapom, hogy "Sajnáljuk, a kupon a kiválasztott termékekre nem érvényes".
Csak azoknál megy a kód, ahol vagy nincs akció, vagy nincs a képen százalékos akció jelezve.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz
qltsar #16173 üzenetére
Viszonylag friss tapasztalatom van evvel.
MG9555/15-et rendeltem (használhatod a KOSZI15 kuponkódot 15% kedvezményért, ha beregisztrálsz hozzájuk a beállított szülinapodra jár egy 30% kupon, az is rámegy).Egész jó az orr, fülszőrnyíró része, illetve a testszőrnyíró toldaléka is a nagy gépnek. Vízálló is, dizájnos is. Illetve egy alap OneBlade is jár hozzá 1 pengével és NiMh akkuval, valószínű így szórják ki a régebbi készülékeket.
Modellszámozásba könnyű elveszni de jórészt csak a tartozékok típusát és számág jelenti. Funkcióban nem tudom van-e különbség a 7-es és 9-es széria között vagy csak dizájn. Nekem bejött. -
qltsar
veterán
Sziasztok,
Új multifunkciós nyíró-vágó eszközt keresek a következőkre:
- bajusz igazítás
- orr / fülszőr nyírás
- test szőrzet vágás (nyak, hónalj, intim)
- minimális szakáll igazítás (~30cm-es szakállam van, a nagyját havonta a borbély megoldja)
- pajesz feletti minimális haj-igazításAmiket árban (25.000 Ft környékén) "szimpatikusnak" találtam az a Philips multigroom szériája, de kicsit elvesztem a modellszámokban.
"Felsőbb" szériákat néztem, tehát a 7XXX és 9XXX modellekről van szó. 9XXX szériához jár egy alap OneBlade is.
Ezeket nézegettem:
MG7920 - 20.300 Ft
MG7925 - 23.000 Ft
MG7940 - 25.200 Ft
MG7950 - 26.000 Ft
MG9530 - 28.000 Ft
MG9555 - 33.000 FtA lista legutolsó modelljéig megegyezik az alap készülék, de még annyi csavar van a történetben, hogy a héten a Pennyben akciós a OneBlade Original (8.000 Ft), ami a képek alapján egy QP2724-es régebbi designnal rendelkező model, ami a 9XXX-es szériához jár pedig egy One Blade 1st Shave QP1324 (kuponnal 9.100 Ft-ér tudnám elhozni).
Ez azért lényeges, mert, ha esetleg azt mondjátok, hogy ésszerűbb összekombinálni inkább egy 7XXX-et külön egy OneBlade-del, akkor az is opció lehet.
Tudnátok tanácsot adni, hogy melyiket lenne érdemes? Más márka is szóba jöhet, de "hirtelen" a Philips-et találtam meg, mint opció.
Borosta (csak arc) vágásra egy WAHL/MOSER Traveller-t használok a pofaszakáll feletti borosta-kontúr karbantartására naponta, de, ha van esetleg ilyen fejű az ajánlott borotva csomagban, az csak pozitívum - Philipsekben úgy láttam, hogy nincs ilyen fej.
Köszönöm
!
[ Szerkesztve ]
-
atua
aktív tag
és a szomszédod mégis mit várt, ha felbontott/újszerű borotvát vett?
a felbontott termékeknél mindig van kockázat, hogy milyen állapotút kap az ember, függetlenül attól, hogy az higiéniai vagy bármilyen más termék, ezek nem véletlenül olcsóbbak... ha ez probléma, akkor új, bontatlan terméket kell venni teljes áron
#16157Héraklész
ez meg így egy bullsh1t kijelentés, de természetesen mindenki ott vásárol, ahol akar -
Jenne
őstag
Nem szidom az Alzát, vettem tőlük már 2x is. Azt a fentebb említett vasalót, és 1x teflonos mosogatószivacsot is...Ez utóbbival valóban nem volt gond, original bontatlan csomagolással küldték.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz
Héraklész #16169 üzenetére
"Alza visszaküldött és felbontott csomagolású borotvákat ad el olcsóbban..."
Amíg feltünteti, hogy felbontott, vagy használt addig előtted a döntés, hogy megveszed-e. Ha újként veszed de használtat kapsz, de elállásnál visszakapod a teljes árát addig igazából téged túl nagy kár nem ér, ők is hibázhatnak.
Felesleges szidni az Alzát, messze az egyik legkorrektebb webáruház itthon minden szempontból. Emag marketplace-s őrületével nem említhető egy lapon.[ Szerkesztve ]
-
Héraklész
tag
Nem érted. Nincs jogod visszaküldeni ha vásárló vagy, de a bolt megengedheti. Olyan, mint a garancia. Ha a törvény 1 év garanciát ír elő, a bolt adhat 2-t.
Miért ne vehetné át a bolt a terméket és miért ne adhatná neked vissza az árát? Mert ráfizet, mert nem éri meg neki, de törvény erre nem vonatkozhat.
Amire vonatkozhat, az az, hogy árusíthat majd visszavett termékeket.Alza visszaküldött és felbontott csomagolású borotvákat ad el olcsóbban...
Na ez nyilván törvényszegés, de visszavenni visszavehet bármit, bármikor.
-
Jenne
őstag
válasz
Héraklész #16167 üzenetére
Szia!
Ez így nem teljesen igaz...
Röviden: 14 napos elállási jogot higiéniai termékek esetén:
A higiéniai termékek közé tartoznak azok a termékek, amelyek a higiénia fenntartásához szükségesek, például borotvák, fogkefék, kozmetikai termékek, naptejek, kontaktlencsék, fülhallgatók, WC ülőkék és egyéb személyes higiéniai eszközök...stb.
A 14 napos, indokolás nélküli elállási jog szabályait a 45/2014. (II. 26.) Korm.rendelet tartalmazza.
Azonban vannak kivételek... A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése alapján az elállási jog nem illeti meg a fogyasztót az olyan zárt csomagolású áru tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.
Összegezve. Higiéniai termékek esetén a visszaküldés lehetősége csak addig áll fenn, amíg a termék csomagolása sértetlen marad. Amint a csomagolást felbontják, a termékeket már nem lehet visszaküldeni, mivel azok higiéniai okokból nem értékesíthetők újra. Ez alól kivételt képeznek azok az esetek, amikor a termék hibás vagy nem felel meg a szerződésben foglaltaknak – ilyen esetben a fogyasztónak lehetősége van élni a kellékszavatossági jogaival és a webáruház köteles cserét vagy javítást biztosítani, vagy a vételárat visszatéríteni. Ilyen esetekben a higiéniai termékekre is vonatkozik a szavatossági jog.
Kiemeltem a lényeget. Alza visszaküldött és felbontott csomagolású borotvákat ad el olcsóbban, én erre mondtam, hogy ez trükközés és szabálytalan is. -
Héraklész
tag
Amúgy a jogszabály nem a visszavételt tiltja, hanem megengedi, hogy a bolt elálljon attól.
Tehát ha egy fehérneműcég visszaveszi a bugyikat, nem sért jogszabályt vele, hanem gesztust tesz a vásárlóknak jogszabályon felül.
Aztán hogy használt, részben tisztított higiéniai terméket nem árusíthat, az egy másik dolog. Azt nyilván tiltja a szabály - ezt szegték meg, nem a visszavételt. -
Nagya21
addikt
válasz
jackbacsi87 #16164 üzenetére
Hali!!
Én ezt ajánlom:
Kerámiapengés, jó gép, én is ezt használom.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz
jackbacsi87 #16164 üzenetére
Szia! Én is a best buy-ban láttam, hogy mit szeretnél, ezért követtelek a válasszal
Ha drága a wahl, akkor ajánlom a Moser-t, amit szintén a wahl gyárt. Anno én is óriási kutatómunkát végeztem ezzel kapcsolatban, de most már vagy 5 éve teljesít hibátlanul. Bár az enyém nem akkus, de gyártanak azt is. [Itt nézelődj] Szerintem érdemes olyantól vásárolni, akinek ez is a profilja.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Hajvágós topik megdöglött, Best buyból meg elküldtek ide, ezért itt kérnék segítséget.
Xiaomi Mijia Hair Clipper 2-t használ valaki? Hajnyírót keresek mert majd 4 év után megadta magát az ENCHEN Humming Bird hajvágóm. Nézegettem a Whal-okat, inkább akkus érdekelne, abból amit nagyon ajánlanak az a magic clip, de 55e-et nem szánnék rá.
A lényeg, hogy minél rövidebbre vágjon.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Anno volt régebben a Braunnak egy 100 napos visszaküldési akciója borotvákra. A gyártónak lehetett visszaküldeni és gondolom a Braun meg tovább adta az alzának. A Braun 100 napos akciózása végezte után pár héttel az alzán rengeteg Braun borotva volt leárazva, bontott és újszerű címkézéssel...Már akkor is érvényes volt a jogszabály, hogy higiénia terméket a 14 napos elállási jog miatt, csak bontatlan gyári csomagolásban vesznek vissza.
Na Alza ezt nem vette figyelembe, vagy "nem tudott" róla... -
Dr.NX
addikt
Gondolom nem jól kategorizálták be az elektromos borotvát, mint higiéniai eszközt, ezért engedték visszavenni.
De nézd a jó oldalát, legalább te is ki tudod próbálni és visszaküldeni, ha nem tetszik. -
Jenne
őstag
Alza megteszi azt - amit törvényileg nem lehetne higiéniai termékeknél -, hogy pl. elektromos borotvát picit olcsóbban ad 'Felbontott' vagy 'Újszerű' megjelöléssel. Braunt vett így a szomszédom, de még aznap vissza is küldte mert láthatóan használták. Alzánál bár próbálták kitisztítani a szitát, hogy eltüntessék a nyomokat, de nem sikerült teljesen. Visszavették a 14 napos elállási jogként, ami azért mutatja a hozzáállást, mert ezekre nem vonatkozik a 14 nap...ha már fel van bontva.
-
Jenne
őstag
Alzaval csak óvatosan, mert kicsit trükköznek...
Itt a linken [link] látható, hogy van újszerű és van felbontott is. Elvileg nem lehet bontott higiéniai terméket eladni, de gondolom ez egy visszavett termék lehet, ami megint csak nem lehetne törvényileg.
Mi jártunk úgy, hogy vettünk (volna) egy Philips vasalót, egy 33.999 Ft-os gőzölős vasalót akciósan 20%-al, miután megkaptuk kibontva láttuk, hogy van benne víz vagy félig volt a tartálya és a talpára ráégett maradványok voltak. Nagyon nehezen, de sikerült visszavetetni velük. -
ThorsHUN
őstag
válasz
Héraklész #16151 üzenetére
Ár 30%-os Alza Napok kóddal29 320 Ft
-
Dr.NX
addikt
Ez is jó árnak tűnik:
Braun Series 7 71-S1000S Wet & Dry akkus borotva
52 ezer Ft
-2000 Ft Auchan kupon -
Dr.NX
addikt
-
Dr.NX
addikt
Braun Series 5 51-B1000S akkus borotva (kék)
Auchanban 28k, és most van valami általános kupon, amivel lejön 2k 20 ezer Ft felett, így a vége 26 ezer Ft.
A piros meg a Media Marktnál olcsó, 25 690 Ft -
Jenne
őstag
válasz
Vismajor01 #16139 üzenetére
Szia!
Ha jól tippelem, akkor neked a Pnához WES 9032-es szett kell. Szita és a kettő kés egy csomagban.
Allegron találtam jó áron, ha érdekel: [link] -
Nagya21
addikt
válasz
Vismajor01 #16141 üzenetére
Én hetente 1x szoktam.....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Vismajor01 #16139 üzenetére
Hali!
A.hivatalos Panaskodik szerin 5 év a használati ideje.
Nálunk igen ennyi, olcsóbban a osztrák nemhülyéknél kapsz....
Muszerolajból pár cseppet kell rakni a szitára, kézzel elhuzni.
Üdv Nagya -
Vismajor01
addikt
Skacok,
Nagyától vettem anno egy Panasonic ES-LV 6s-t.
Kérdés,
Milyen gyakran kell pengét cserélni? Kaptam hozzá anno pótot, most gondoltam ideje kicserélni, de most látom h boltból csak a pót penge 20 ezer ft??
Milyen gyakran kell olajozni a cuccot és hol?
-
FlagellumDei
csendes tag
Sziasztok. Valaki használ Xiaomi S 500 vagy S 700 körkéses borotvát? Az S 500 leírása azt igéri,hogy a kisebbik kés megemeli a szőrszálat,a nagyobbik pedig elvágja azt,így teljesen sima a végeredmény. Ez tényleg így van? Az S 700 pedig kerámia késes. Melyik a jobb? Olyanok válaszát várnám,akiknek van ezekkel a tipusokkal tapasztalata. Köszönöm szépen.
-
Blackhole13
senior tag
válasz
totron #16134 üzenetére
A mostani normál rezgőkéses Philips elég nagyra hagyja meg a szőrt '0' fokozaton, ennél szeretnék simább végeredményt, de csak igazítási funkciója lenne, teljes arcon sosem szoktam 0-ra vágni. Ezért gondoltam, hogy a kis plusz trimmer fej elég kompakt és talán hatékony is erre a célra.
-
totron
addikt
válasz
Héraklész #16133 üzenetére
Hehe, bazári feeling. Ember legyen egyébként a talpán, aki tud választani, első blikkre is több ezer a darabszám, mellé tudható, hogy ártól nem feltétlenül függ a minőség, már rögtön az elején van opció elfáradni. Fentebb is ajánlottak 3 forgókésest 7500-ért, drágaPhilips-hez igen közel eső élménnyel. Ezt készséggel el is hiszem, csakhogy meddig, hányszor tudja produkálni a használhatóságot. De fodrász általi teszt is elérhető alsó polcos-filléres Aliexpresszes vágóval, trimmerrel, beváltak a felvételen, küllemükben a profi formát célozták. Időnként létezik az a bizonyos titkos befutó, kérdés, megéri-e hazárdírozni/boldogítani saját magunkat, térben és időben nagyon el vannak rejtve. Legyen-e inkább a biztosnak tűnő, 70 ezres Pana, amihez később annyi az utánpótlás, mint egy egész másik gép újan a jóval jobb ár/érték arányúak közül.
Jópár év után már látni a végét a Philipsnek, ennél egy halkabbat keresnék, ami jó eséllyel nem létezik. Félelmetes egyébként, hogy mik forgalomba nem kerülhetnek: egyéb modellek feedbackjei hajtépésről, égésről, foltosságról-szakaszosságról, sokszori visszamenésekről szólnak, szóval ezzel egy szavam sem lehet. Egyenletes, jó, csak nem halk, meg egyre gyakrabban bír egyre kevesebbet.
Mintha nem lenne ma divat a babasegg arc, vagyis dívik a villanyborotva korszak, hogy látjátok járva-kelve a világban?
#16132Blackhole13, ebben a konstrukcióban igen. Van külön trimmer vagy más modell, ahol szélesebb például, nagyobb szerepet kap. Elfelejtettük tisztázni mit értesz rendes 0 mm alatt; elég, ha egyenletes vagy legyen minél kisebb a borosta a művelet végén? Utóbbira írtam a trimmert - ami talán a legszerencsésebb középút, mert sem nem babasegg, sem nem túl erős megmaradt borosta, de kinek hogy, természetesen. A forgókésesek is biztos nyilatkoznak majd. Labirintusba kerültünk.
-
totron
addikt
válasz
Blackhole13 #16130 üzenetére
0-t csak trimmer vág rendesen, rendes-rendest meg ugye penge.
Ettől viszont félek: [link]
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok!
Nekiveselkedtem szakállvágót keresni, de kb minden szimpatikus terméknél volt egy rossz akksi, gyenge motor, silány kés vélemény.
Normál sűrűségű szakállam van, de elég erős szálakkal. Örülnék neki, ha 15mm-ig lenne rajta állítható fej, tudna rendesen 0mm-t is vágni és esetleg egy orrszőrnyíró fej is járna hozzá. (Kb. mint a PHILIPS MG7920/15-nél, de erről is sok rosszat olvasni.
Tudtok ajánlani bevált típust? 25e Ft fölé nem mennék. -
adise
őstag
Üdv!
oneblade-re létezik valami alternatíva? Teljesen megfelelne, ha tovább bírná a fej 2 naponta használva. -
Zoona
aktív tag
Sziasztok,
emagrol vásárolva a Gillette borotvapenge, itt túl jól az ára, nyilván ez külföldi eladó - de eredeti lehet? [link] - kb 1k huf/db áron kijön. szerintetek?
-
Héraklész
tag
válasz
hangya7 #16122 üzenetére
A készülék ára harmadlagos. A pótfej ára és minősége fontosabb szerintem, mint maga a készülék. Nyilván nem "made in Japan" egyik sem, különben nem lenne kérdés.
A Panasonic nevezéktana egy erdő, a gyártása is az, kismillió gyára meg szürke utángyártások vannak. Feltételezem hazánkban nem ugyanazt veszed meg "hivatalos" helyről sem, mint Németországban... -
Nagya21
addikt
válasz
hangya7 #16122 üzenetére
Hali!
Hát ja próbáltam minden nagyot is....meg a rendszerváltás előtt is....
Eleddig nekem a Panaskodik jött be.....
Lajtán túlról szerzem be a pótfejet a wienernaustadti nemhülyéktől, ott viszonylag baráti áron meg lehet rendelni az áruházba.
De a Panaskodik honlapon ahogy néztem mostanában a pengékre is 5 év cserét ajánlanak, ahogy tapasztalom, ez kb valós is lehet......
Üdv Nagya -
hangya7
tag
Sziasztok!
A sok éves (már nem is tudom hány éves) Braun Series 330s-4 borotvám adaptere megadta magát. Egy korábbi leejtés során a trimmelő már nem volt használható, így most új borotva után néznék. Volt korábban Phillips körkésesem is, azzal sem volt baj, tehát nem vagyok "márka"/"működési elv" hű.
Tudtok ajánlani valamit max 30k-50k között, ami ilyeneket tud:
- Heti 1-2 borotválkozás, szóval néha hosszabb a borosta
- Trimmelő funkció (főleg a hosszabb borosta miatt)
- Esetleg hálózatról üzemeltetés (bár ez nem előfeltétel csak plusz)
- Ár/érték arány fontos (ide értve a pótfejek árát/elérhetősgét is)
- Szárazon használom (nem szükséges a wet funkció)Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tapasztalta már valaki a következőket? Philips borotva S9751 (itthon S9711 néven futott anno)
Eddig még én sem, több évtizedes körkéses használó létemre, de most igen. Kábé 2 hete vettem észre, hogy az egyik körkés [kép] és csak ez (!) fura hangot ad ki, ha picit jobban rányomom az arcomhoz. Olyan hang, mintha meg-meg csúsznának belül a fogaskerék fogai egymáson...
Tegnap előtt a tisztítást és a kiszárítást követően mind a három kis tengely mellé cseppentettem egy nagyon kevés finom műszerolajat. [kép]Azóta, a tegnapi és mai borotválkozás alatt nem hallottam ezt a fura hangot. Bár lehet, hogy csak ideiglenes lesz a javulás. Az eredeti gyárilag adott ilyen borotvaegység tartórész az éveket kitartott, de ez már nem már nem az eredeti, (CP0264) hanem után rendelt a Philipstől, de alig csak fél éves még.
Tapasztalt már valaki ilyen jelenséget? -
Redneck
nagyúr
Az utóbbi időben jól esik szakállasnak lenni, de a formázás kicsit nehézkes volt célszerszám nélkül. Eddig egy 3 körkéses Philips borotvával, annak pajeszvágó részével, ollóval, és pengével oldottam meg. Tegnap vettem egy 5-ös Braun szakállnyírót, 4 fejjel. Egész jó a cucc, azt hiszem jóban leszünk.
Egyszerűen állítható a vágási hossz, van hozzá egy kis szitás fej, gyorsan feltölt, és vízálló. Nekem egyelőre nem kell több, szerintem megérte azt a 15 rongyot.
Ez a fej viszont nem világos számomra mire való:
-
Flashback
addikt
válasz
jencsikdani #16115 üzenetére
Próbáld meg borotvahabbal, kifeszített bőrön. Lassan tolni száliránnyal szemben.
-
Nagya21
addikt
válasz
jencsikdani #16115 üzenetére
HAli!
Vegyél egy ilyet:
Igaz hajnyiró, de sztem szakállra is tökéletes lesz....
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. Karácsonyra ajádnékba kaptam egy Braun XT5 szakállvágót. Sajnos azt kell tapasztaljam hogy vagy 5x kell átmenjek egy helyen hogy normálisan levágja a szőrt. Esetleg én használom rosszul ? [link]
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Az ilyen 20-30ezres kategoriaba erdemes belenyulni, vagy az nem sokkal jobb meg mint a 10 koruli xiaomi ?
Konkretna Phillipsre gondoltam.Koszi!
-
e.vid
senior tag
-
e.vid
senior tag
Sziasztok!
Ezt a fajta szakállformázót honnan tudnám beszerezni S9000 Prestige (SP9883) borotvához?[ Szerkesztve ]
-
-
Nagya21
addikt
válasz
MaxxDamage #16107 üzenetére
-
-
Jenne
őstag
Szia!
"...Mi tart 4 percig? 25-ször kell átmenni egy helyen? Nem tűnik túl jónak..."
Ezek szerint az én prémium, 6 számjegyes áron vásárolt Philips borotvám még rosszabb, mert 8-9 percnyi idő kell egy-egy borotválkozáshoz...?
Van lézer borotva, az valóban csak pár másodperc és már végez is... -
gaben88
őstag
Ma végül a ES-LV6U-K803 Pana mellett döntöttem! Hétvégén felavatom!
Gondoltam veszek hozzá tisztítő/olajozó spray-t, mit ajánlottok hozzá, ti mit használtok?
-
gaben88
őstag
Na a Braun vs Pana versenybe bejött egy új versenyző. Legkésőbb pénteken megrendelem valamelyiket... Valaki ismeri, használta már a Manscaped The Chairman Pro-t?