- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kegyetlen őszinteséget kér az Intel új vezérigazgatója
- Crypto Trade
- Synology NAS
- Bittorrent topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
- Megbüntették a franciák az Apple-t, nem félnek Trump válaszától
- Milyen NAS-t vegyek?
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
Terapeuta #26964 üzenetére
Fehér oxidáció a gumin.
Van aki megmeri takarítani nedvessel nekem még nem volt rá szükségem. Csakis saját felelőségre -
ballington
addikt
válasz
Terapeuta #26581 üzenetére
Pl. megyek síelni, hátamon az amúgy sem könnyű fotóstasi, benne az 550D, meg egy obi. Általában a 30/1,4.
De tuti, van helyzet, amikor 20 alatti kellene (Én esetemben ez a 10-20), vagy éppen kicsit nagyobb zoom (50/1,8 vagy a 70-300, ami nálam elérhető)Illetve itthon bentre szinte csak a 10-20-at tudom most használni, ami valljuk be, nem éppen családi fényképezésre készült. Egy szobában még a 30 is sok, ha netán több embert szeretnék fényképezni, vagy nem tudok hátrébb menni, hogy beleférjen minden.
-
ballington
addikt
válasz
Terapeuta #26577 üzenetére
Igazából pont az a bajom, hogy ha szebb / tisztább képeket akarok lőni, akkor kénytelen vagyok az obikat cserélgetni. A 17-50 / 2,8-al pedig kényelmesebb lenne kis minőségromlás nélkül.
Ezért kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok vele, annak ellenére, hogy külföldi oldalakon/teszteken dícsérték (gondolom árához képest).
Valóban lehet, hogy a 10-20 hiányozna, így azt talán meg is tartanám. -
Fiend
csendes tag
-
majom2
senior tag
válasz
Terapeuta #5675 üzenetére
vicces h nekem is szóról szóra ez volt a tapasztalatom az 50/1.8-al kapcsolatban. rengeteget gondolkoztam a 35/2-őn az említett dolgok miatt, de aztán a nagyfényű zoom megoldotta a problémát. de valóban ff-en ez az obi nekem is szuper lenne...
1 dolgot irigylek nagyon az ff vázakon: a kisebb mélységéleséget... -
stefanitsr
senior tag
válasz
Terapeuta #3467 üzenetére
+1 szavazat a Canon százas mellett.
Én arra buzdítanám a népet, hogy az adott rendszerhez a gyári optikát vegye.
A 150-es sigma azért örül nagy népszerűségnek mert nincs gyári megfelelője - hosszú a gyútáva, ezzel együtt a közelpontja, és a munkatáv is némileg messzebb van mint a 100-as makróké, és egy füst alatt a gyári hosszú megoldásoknál fényerősebb (2.8 - szemben a Canon 180 3.5 pl). A nagyobb munkatáv félénk rovaroknál jöhet jól.
A gyári megoldások általában ritkábban problematikusak mint a 3rd party-ak, kevesebb fókuszálási, működési anomália jellemző rájuk. Nekem volt több sigma cuccom aminél több-kevesebb működést befolyásoló probléma jött elő. Az a tapasztalatom hogy a sigmák blende és AF rendszere esendőbb, pontatlanabb mint a gyáriak.
Amúgy 10 környéki makrókhoz hozzászólva volt egy nagyon jó tamron 90 2.8-as makróm, kivételesen jól rajzolt. Lehetőségem adódott lecserélni gyári canon megoldásra, amit nagyon szeretek, de nem vagyok biztos benne, hogy a rajz tekintetében egyértelmű az előrelépés (AF, építés, összerakottság-minőségérzet tekintetében egyértelműen jobb, és pl IF, nincs a fókuszálás során nyúló tubus, kevésbé hajlamos koszolódni, masszívabb, vaskosabb, jobban egyben van).
-
válasz
Terapeuta #2660 üzenetére
Nem, kétkézzel. De lapát kezeim vannak, így még a relatíve nagy 40D is kényelmetlen a jobb mutató-középső ujjamnak annyi idő után. Szóval azok belefáradnak a "munkába". Most belegondolok, hogy ha még lesz markolat meg még egy akksi, egy megtömött vaku, aztán a mostani 80dekás helyett másfél kilós obi lenne, még nagyobb erőkart produkálva... hát... juj
Btw, egy F4es IS-re befektetnék én is -
Jinxx
senior tag
válasz
Terapeuta #2653 üzenetére
Szerintem egy-két karc, kopás, festékhiány, lötyögő karcos napellenző elég ok arra, hogy ennyire lemenjen az ára ennek az obinak, de a fentiek nem jelentik azt, hogy elektronikusan, és optikailag nincs tökéletes állapotban. Ez az a fajta vétel, amin kapni kell, nagyítóval megnézni működésileg minden rendben van-e, és ha igen akkor van egy csúnya, de k.jó obid szaéhugyé. Egyébként nem kizárt az sem, hogy leejtették, és szar, de akkor nem így hirdetné az eladó, mert vételkor úgyis kiderül, hogy működik-é vagy senem.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Terapeuta #2540 üzenetére
Bár nem 70-200 de ezt tegnap lőttem kézből a 100-400 IS-el, 330mm-en (~530mm ekv), 1/10-en képstabival. Jó-jó, egy picit bemozdult, de leméretezve már elég jó, és eredetiben is korrektül kivehetők az ofszetnyomás pöttyei a címkén
Eredeti
Leméretezett
Pedig ez régebbi generációs képstabi, mint amin a 70-200-ban van.
Nem is volt szempont vásárláskor, hogy legyen, de mégis örülök, hogy van. -
Jinxx
senior tag
válasz
Terapeuta #2389 üzenetére
Számomra az már túl nagylátószög, ennyi erővel meg a 24-105 drágább, de amögött legalább ott figyel az L betű.
Pénz kérdése az egész, ha miliomos lennék sokkal egyszerűbb lenne a döntés, de így kuporgatva jól meg kell gondolni mit vesz az ember. Egyébként a 17-40 helyett akkor már tényleg inkább egy Tamron, vagy hibátlan Sigma 70-es véggel. Az a legpénztárcakímélőbb megoldás. Ja, IS-t szeressük, szóval a 24-105 eddig a legesélyesebb. Majd kiderül mennyi lesz év végén a prémium.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Terapeuta #1987 üzenetére
A célfüggvény az, hogy legalább 200mm-ig legyen egy zoomos telém, aminek tűéles a képe, és teljesen nyitott rekesznél is elfogadható, előny, ha nagyobb fényerejü, hogy könyebb legyen vele makrózni. De talán ez ennél a 2 obinál annyira nem is szempont, mert a Canon közelpontja sokkal jobb, de nem tudom ez gyakorlatban mennyire lenne pozitívum egy közgyűrűzött Sigmához képest. A kilóktól nem félek, most egy Sigma 100-300 f/4 van nálam, relatíve elég nagy darab, sajnos fókuszhibás, remélem visszaveszi a gazdája, anyagi megfontolásból nem tudok még egy ugyanilyet megvenni/kipróbálni, ezért adtam most kicsit lentebb. Ez lett volna álmaim obija, de az ember elbizonytalanodik amikor a sokadik fókuszhibás obit próbálja ki/veszi meg. Egy találkában megegyezhetünk, legalább azt is megtudom, hogy a vázam-e az oka a fókuszhibáknak. Nemsokára írok pü.-t.
-
Monya78
veterán
válasz
Terapeuta #1766 üzenetére
Sajnos akár hogy bogarászom a két forumozó képeit nem találom...majd írok az egyiknek levelet mert Én is szeretnék a telére ráaggatni egy Raynox Dcr-250-et
Pitman:
Számomra NEM fontos hogy forog e a frontlencse (amúgy igen forog), hogy belső élesség állítású e, hogy milyen hangos.
Viszont azért szeretném hogy ne hulljon szét, koccanás ellen meg gondolom mindenki vigyázik a obijára, egyenesen arányosan az áráért..., azt hogy manuálisan be lehesen nyúlni az AF-be még gőzöm sincs, most állnék át kompaktról...
Úgy érzem túl nagy az árbeli különbség egy kezdő tükrös tulajdonos részére...
De még van egy kis időm a döntésig..Tüzi: Ez az a teszt: [link]
-
Monya78
veterán
válasz
Terapeuta #1748 üzenetére
Köszönöm...de ezt már olvastam vagy 3 hete, további infokra vagyok szomjas...
Amúgy maga a teszt érdekes
70-200 F4 L vs. 55-250 IS között még 100% cropokban sem látom a dupla árbeli különbséget (mármint képminőségileg, mert technikaliag, érzetre, anyagminőségileg lealázza az L-es obi, a kis újoncot) biztos a szememmel van a baj, de majd letöltöm a eredeti méretű képeket is...
Valamelyik 70-200 F4 L-es tulaj megnézné az adott pleiades linket? véleményezné?
-
stop
aktív tag
-
ottkar
addikt
válasz
Terapeuta #1604 üzenetére
Nekem van egy 28 éves Tamronom és mit látok a képén kitűnő rajzot látok. Pedig én de más se készítette fel a CCD-re. Van egy 28-200-as zoomom ami lágy határozatlan rajzot ad de filmesen ugyanúgy ugyanolyat. Most már nem tudom itt melyik topikba feltett valaki egy makrót a régi optikához felpakolt egy kétszerezőt meg közgyűrűt és borzasztóan gyönyürű képe van. A két feltét nem tudta az optikát lerontani. A kitobim digitálishoz van készítve és miből lehet ezt látni? Abból hogy a filmes kockát nem rajzolja ki, de a rajza képe ramaty.A 18 éves filmes optika hülyére veri.
-
BEE
addikt
válasz
Terapeuta #1550 üzenetére
Vaterán előfordulnak hozzá cuccok, de jól meg kell nézni.
Ez kb a 60-as, 70-es évekből való gép, ahhoz mért tudással.
Szerintem nincs benne fénymérő, de ha van is, akkor sem lehet már túl pontos.
A Flektogon jó név, Zeiss gyártmány, de kérdés az állapota.
A központi zár az objektívbe van beépítve, ha jól emlékszem,
és valahol az obitubus tövénél van az expogomb.
Bal oldalon, de nem a legjobb helyen.Ha rám hallgatsz, ne szenvedj vele. Megszállott retrósoknak való gép az,
kérdéses műszaki állapottal.BEE
-
Dare2Live
félisten
válasz
Terapeuta #739 üzenetére
egy fix? bulifotora?
Már elnézést de te szimplán nem tudod miröl beszélünk.
egyszer menj el egy fixel bulifotozni. Majd akkor megérted miröl bszélünk.
-Nincs hely 5m hátra menni vagy 5melőre menni.
-Nincs idő/lehetőség cserélgetni. Mire te lecserélted az obit a téma már elrepült. Ha táncolnak körülötted legyen az dnb vagy akár a legszebb: metallpogo és nyomja be a füstgép az anyagot sok sikert az obicseréhez. Jut vázba is por, füst elég.
-NEM kell tökéletesen éles obi. 1280*1024 végképp a max amire szükség lehet. -
Dare2Live
félisten
válasz
Terapeuta #730 üzenetére
-fix nagyon köti az ember kezét. bulin nincs hely/idő előre hátra menni, obit cserélni. De nyugodtan lehet iso1600/3200t használni mert 1024*768nál nagyobbat sehol sem kérnek ott meg még iso1600is tökéletes.
-Ettöl függetlenül fényerőre nagy szükség van.
bulifotora szvsz mindenképp zoom ésha lehet 2.8as. -
csiga997
őstag
válasz
Terapeuta #478 üzenetére
Ej, nem kéne ennyire ráijeszteni szegény gyerekre azért!
Először is, ha ilyet szeretne ve(tet)ni magának, hát hagy vegye! Még mindig jobb, mintha ekire költené a pénzt vagy elinná a haverokkal.
A túlélő felszerelés is túlzás, meg a 400 mm-is, meg nagyjából minden amit leírtál.
Attól még mert azt írta madarakat szeretne fényképezni, még nem kell rögtön milliós puskákat ajánlgatni. Először is, madár és madár között is különbség van, ha megnézed, a képén is van egy: egy galamb. Galambokat azért nem csak lessátorból lehet fényképezni. Verebet sem. (A veréb is madár
).
Egy szónak is száz a vége: Máté, vedd a 400D-t, big kittel, oszt jónapot! Ez kb 275k-ból megvan. [link] Spéci táska se kell, meg drága állvány se. Hátizsákod gondolom már van, beleteszed abba azt kész. A tartalék objektívet meg berakod egy zokniba. Állványnak meg mindig találni egy kőfalat vagy szemeteskukát: rá egy pulóvert, arra a gépet, azt kész. Különben is, 16 évesen nem kell még mindent lefényképezni.
Ha meg esetleg nem mindenki kanonos a családban, akkor érdemes lehet megnézni a nikont is, mert egyrész olcsóbb, másrészt meg jobb.Pl. D40x big kit, VR-es objektívvel (igaz, markolat nélkül) 251k-ért megvan. [link] Ugyanez D40-el és VR nélkül pedig még olcsóbb [link] De legfőképpen, a nikonnál van csokis is meg vaníliás, a kanonnál meg csak csokis.
Persze, ha sittes helyen veszed, akkor még ennél is olcsóbb - viszont lehet reszketni a garancia miatt. Dehát a fiatal emberek vállalják a kockázatot, nem igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Nikon AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR objektív eladó
- SONY-E TAMRON 18-300 F/3.5-6.3 DI III-A VC VXD 2,5év garancia újszerű keveset használt
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest