- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Videó stream letöltése
- Disney+
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
a 90foktól én még nem esnék kétségbe.
igazából a fórumon/nagykerek között (előbbinél pontosabb, utóbbinál nagyobb mint) körbe kéne nézni, hogy a referenciahűtős (az egyslotos!)/passzív 8800gtből illetve a passzív/sapphire 3870ekből mekkora volt a halandóság. a refhűtős 88gt nyaldosta a 90fokot a sapphire kártyákkal együtt (utóbbinál nem pörgött fel eléggé a venti, gyenge szellőzésnél ez para lehetetett, hacsak nem lett megmókolva a ventivezérlés), míg a gyári passzívaknál a 120-130fok se volt ritka (asszem anandon csináltak is rántottát bench közben).
illetve a 3870x2/4870x2/gtx295/9800gx2 halandóság lehet még érdekes. amiatt ez a pár kártya, mert ezek kifejezetten melegek voltak hasonló hűtéssel, és a kiadás óta eltellt másfél-két és fél év alatt már beszélhetünk hosszútávú tapasztalatokról is.
megfelelően méretezett PCBvel nem lehet probléma. baj akkor és csak akkor lehet, ha valamelyik tényező nem lehetett vagy nem sikerült megfelelően nagyra hagyni (8600gt/mobilityk, másfajta illesztéssel nem lett volna baj, de az még nem volt a chipek kijövetelekor kellőképpen kitesztelve).
imádkozni pedig nem fognak a mérnökök, ha rendesen meg van tervezve a kártya (márpedig azon a hűtésen látszik az odafigyelés, a kártya külső részének passzív/lowflow optimalizált bordaként való használata újdonság), akkor az MTBF érték is rendben lesz. értsd, egy évet valszeg ki fognak húzni, kevésbé jól szellőző házban és 24/7ben is. rendesen szellőztetve pedig ez lesz több is.
priti: Furmarkot realword alkalmazások alatt nem lehet megközelíteni... bocsánat, szóval játék alatt nem, folding alatt már hallottam ilyen irányú sikerekről, de a quadrok remélhetőleg majd jobban bírják az iramot.
a venti büntetni fog.
a memóriahűtés nélküli videokártya tényleg nem jó dolog, de ennél a kártyánál szerintem a hűtés több, mint rendben van. még az általam használt HR03GThez viszontítva is eszméletlen a kialakítása, pedig annál jobb aftermarket nem nagyon van a piacon.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
priti
addikt
Ezzel így léghűtéssel biztos, hogy nem jönnék ki, mondjuk én az 5970-el se jöttem volna ki. Nem is merek belegondolni, hogy mi lenne ha nem lenne a 300W-os limit amibe bele kell férni. Ja és akkor mindez persze úgy, hogy csak úgy lehet ezeket a VGA-kat kihaszálni ha emeled a CPU órajelét, ettől ugye teljsen természetes egy 2000MHz-es alaplapi FSB OC, és akkor van az alaplapon egy fika passzív HP, ami ráadásul össze van csövezve és ott figyel a VGA alatt. Á nem döglik meg.
(#5704) proci985
Kérdezd meg udi-t hányszor tankolta meg a skodgét az első szériás Sapphire 4870X2-ők miatt, amik szartak emelni a ventifordulaton, szerintem tudna mesélni A statisztikának nem kell hinni, gondold végig, ki tudja a valós adatokat? A gyártó, akihez befutnak a garanciális követelések. Érdeke a gyártónak közölni hitelesen, hogy tőlem ne vegyetek, mert amit én gyártok az két éven belül elpusztúl? A kisértékű kártyákat imádják méregetni, aztán azt mutogatják, hogy hány %-a patkolt el, csak azok nem is melegszenek annyira, no meg persze nyugaton a felét kidobják a francba a kukába és vesznek újat, szarnak cserélgetni, így nem kerül bele a statisztikába, amikor meghal, szóval még az se teljesen igaz.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
zuchy
őstag
Nem megsülni fognak, hanem a gazdájuk fog megsüketülni.
Nekem fontos, hogy egy kártya ne legyen hangos, és ne is melegedjen. Tudom, csúcskategóriában ritka dolog ez gyári hűtővel. A víz az más tészta.
Ez a Fermi hangos is, meg meleg is. Vízzel jó lehet, de hát egy jó vízhűtés nem olcsó.
Azért arra a ventire kíváncsi vagyok...PC-STYLE.hu
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Állítólag nagyon jól lehet tuningolni ... a feszültséget az órajelhez állítja. Valaki már elment az 1700 MHz-es shaderig is. Az egyetlen baj, hogy ez +100 wattba kerül, és porszívó lesz a ventilátorból.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Gaboman
nagyúr
-
elfelejtette
veterán
850-es lehet, hogy elvisz 2-t SLI-be, csak nem lesz halk, és akkor amit megspórolsz a tápon, azt költheted hallásvédőre...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Abu85
HÁZIGAZDA
100 ezer kártya csak elmegy ennyiért. Nincs értelme olcsóbban adni.
Holnap amúgy nem fog kiderülni semmi. Elárulják az árat és elmondják a specifikációkat. Aki teszteredményre vágyik nyugodtan aludhat hétfőig.
(#5997) RI/OS: Igen első körben ennyit mondanak. De ennek a nagy részét elviszik az OEM-ek.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
priti
addikt
Ez a 470... Drágább a vételára, az üzemben tartása, gyengébb a teljesítménye és megveszik, miért mert NV.
Hihetetlen mekkorát lehet kaszálni egy felépített márkával. Ezzel most minek jönnek ki, pláne nyárra, nem keresnek rajta, a saját híveikkel, a fanatikus kemény maggal bacnak ki, akik megveszik a 480 SLI-t, ami lássuk be egy arasznyira van a használhatatlantól. Plecsnis ház. Jó. Oké, naés? Az enyém is megkaphatná azt a plecsnit röhögve, de mégse tenném bele.A másik botrány meg abból lesz, hogy a fele SLI Ready plecsnis tápegység le fog kapcsolni a 480 SLI-től ahogy elindul a 3D terhelés. Lesz lázadás.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
fsb1000
nagyúr
És? Van új infód?
Épp várakozunk.....Én már találgattam eleget teljesítményre és árra is.
Neked mi a véleményed e témakörben GTX480-ról?
Szerinted erősebb lesz mint a rivális HD 5870?
Szerinted 130-140K között lesz az ára? Alatta, felette?
Elég lesz hozzá egy TX650-es táp?
Lesz a magyar boltokban elég április végén?
Hiánycikk lesz vagy senkinek sem kell majd?Na... ezzel ki ON-ozhatjuk a topikot.
Várom a válaszaid. -
fsb1000
nagyúr
Figyuzzá.. ahhoz kicsit több puskapor kéne hogy besértődjek.
Ez inkább csak lepattintás volt, az amúgy valamennyire jogos észrevételedre OFF ügyben.
Majd kerülöm az OFF-otON:
Kicsit ellentmondásos véleménynek érzem amiket írsz.
Ha jól értelmezem a hsz-ed, akkor szerinted nem lesz elegendő a boltokban, de senkinek sem kell majd a GTX480.Ahhoz hogy hiány legyen a piacon kell némi kereslet is. Nem?
Vagy úgy gondolod, hogy egy darab sem érkezik a gyártóktól, mert senkinek sem kell?
Eleve le se gyártják a min. drabszámot? -
TTomax
félisten
+50% a teljesitménye(5970)
Na azért annyi nem... a HD5870-el szemben van annyi a nagy átlagban a hatalmas platform limit miatt...bár ki tudja még lehet még negatívabb durranás a fermi is...már így is pofátlanul van árazva...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
subaruwrc
félisten
2db rángatott 5870 tud 29,5k-t.
amúgy ezeket a pontszámokat alap 920-szal számoltam ki, szóval erős prociponttal a vga pontnak megfelelő végeredmény is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Uj az architektura igy lehet a driver meg sokat fog javulni, de az is lehet hogy bizonyos jatekoknal valahol "szuk" a GPU.
8xAA eredmenyek eleg vegyesek, Battleforge, Far Cry 2 jatekoknal nagyobb a kulonbseg 8xAA-val a HD5870-hez kepest mint 4xAA-val, de a DIRT 2, Quake Wars jatekoknal meg kisebb a kulonbseg, erdekes lenne latni ugyanezt a tesztet csak HD5870 2GB verzioval
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
A GTX480 vs HD5870 tesztben nem irjak melyik demot hasznaltak, igy nem lehet osszehasonlitani az eredmenyeket masik weboldal tesztjevel.
Egyebkent nehany oraval a megjelenes elott nem szoktak mar kamu tesztek jonni, raadasul ott Chiphell logoja
#6170: GTX470 (j/k )
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
-
Raymond
félisten
Ugyanazt a tesztet olvastuk? Mert nekem ugy tunik hogy gyakorlatilag hoz egy kis tobbletet az 5870-hez kepest allati fogyasztas mellett. Az egyetlen ahol kiemelkedo volt az elony az alltalad harom felsorolt jateknal volt a "PhysX On" miatt. Az egyetlen ahol jobban elojott valamiaz a Dirt 2 es ez kicsit ironikus
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha jól értelmezem, akkor az L2 cache csak félkoherens. Egyes játékokban a driver csak olvashatóvá teszi, míg máshol írható is. Ez okozza a nagyon vegyes eredményeket. A Dirt 2-nél hibásan működik a driver. Valamikor nem kapcsol fel DX11-be, rossz a profil.
-
fsb1000
nagyúr
Pont erre céloztam délután.
Az utolsó pillanatban kiadott ATI driver sokat gyorsít néhány játékban.
Szerintem ez nem a véletlen műve. Mármint hogy pont most javul XY 20-30%.
Eddig miért nem?Lehet, hogy a tesztelőknél korábbi eredmények vannak n. számú kártyára (még 10.2-vel) és igy azok kerülnek összehasonlításra a gtx480-val.
-
Bluegene
addikt
-
fsb1000
nagyúr
Azért ennek a tesztnek van más olvasta is... annak aki eddig NVIDA TOP VGA-t használt és az éves beruházását most akarja elsütni és akarja az érzést, hogy a legújabb modellt az elsők között birtokolja:
a GTX480 (a linkelt teszt szerint!)
- Kicst gyorsabb mint a GTX295
- Valamivel kevesebbet is fogyaszt mint a GTX295
- Boltban kapható lesz és lehet kicsit olcsóbban.
- Beírhatja az aktuális fórumba, hogy neki megvan a cucc és haven.2-ben X-et ment...///
Aki viszont ATI-ben is gondolkodik, annak már nem ilyen egyértelmű a kép.
Én spec. bizonyosan megtartanám az 5870-et a kis hátrány ellenére is, ha GTA4-vel nem lenne az a pici gondom vele. -
Robi BALBOA
őstag
Na ez már igaznak tűnik mert nekem is így megy a Metro kb és a Dirt2 meg ami a tesztek többségében átlag 40-50fps-nek(fullHd-ben) van feltüntetve az a valóságban (nálam is) inkább 80fps.
Guru3d
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
fsb1000
nagyúr
ja... de talán meg kéne nézni, hogy mivel és hogyan teszteltek, mielött globális csalást emlegetsz
Guru3D-n kimaxolva a Dirt 2 8xAA-val a techpowerUp-on 4xAA
Egyik helyen i7@3,8Ghz másikon 3,6+turbo.Lehet ezek csak néhány fpst jelentenek, de valami csak magyarázza, hogy a guru3D-n rendre 10%-val alacsonyabb Dirt2-ben az 5770 és GTX480 eredménye is. Csak lehet valami oka ennek a csaláson kivül.
Nem?Mintahogy vantage-ban azonos szinten vannak de játékokban jelentősen eltérneik.
Ennek is lehet műszaki oka. Nem feltétlen nv vagy ati bérenckedés. -
Oliverda
félisten
Ja, az XS-en már meg is kapta a megtisztelő "FERFAIL" nevet.
A fogyasztás és a magméret abszolút csúcskategóriás csak éppen a teljesítmény nem az.
tome.jr:
Leírtam hogy miért de már többen leírták ezt itt az elmúlt hetekben. Az pedig hogy hány GPU van rajta senkit sem érdekel. Milyen előnnyel szolgál az hogy csak egy GPU-s? Nekem a tesztekből az jött le hogy semmivel. Sem fogyasztásban sem teljesítményben. Ennek az 5970-et kellene ütni.... de annak max csak a nyomát üti bottal.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
fsb1000
nagyúr
Már megint nem nézted milyen környezetben és milyen beállítással.
Én csak 2560x-et fedeztem ott fel 8xMSAA-val.
Ez is lehetne egy jellemző beállítás, de ebből általánosítani nem biztos hogy bőlcs dolog.
Én jobban bíznék olyan tesztben amely több felbontásban és kicsit értelmesebb 4xAA-val tesztel.Te szoktál játszani 2560x-et 8xMSAA-val?
És ilyen felbontásban látsz különbséget 4xAA-hoz képest?
Én nem... -
fsb1000
nagyúr
Nem vitázom hülyeségeken...
Ha mondasz konkrét beállítást lefuttatom neked.
Te is megcsinálod, ha van eltérés keresünk műszaki indokot.Vagy mutasd meg melyik teszt melyik konkrét fps eredményét tartod kamunak (nem általánosságban mindet, ahogy írtad) és azt csekkoljuk le.
A többi csak duma, olyan dolgokról, amikről egyikünknek sincs fogalma vagy pontos infója.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest