-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
killerjohn #15181 üzenetére
Van új ML 7D-hez. Rakom fel. Eddig a fotós részek maradtak ki, akkor remélm ebben már bent lesz az is. Amúgy én mindig feluppolom az új FW-t a vázra. Utána tutti le kell zuhanyoznom, mert kiver minden alkalommal a víz. A frissítés izgalmát nem lehet megszokni...
-
*Ropi*
félisten
válasz
killerjohn #15191 üzenetére
Csak viccezek: nekem 1, cOxErNeK 2 van, akkor 3 jön a sorban utána...
-
*Ropi*
félisten
válasz
killerjohn #15186 üzenetére
Verseny van, vagy mi?
-
sellerbuyer
őstag
Az ML teljesen biztonságos, ha stabil verziót raksz fel, nem kell tőle félni. Egyszer lehet gondod vele, amikor felrakod, ha utána műxik a gép rendesen, akkor az már atomstabil lesz. Van benne teszt lehetőség is egyébként.
Ha leformázod a kártyát, vagy másikat teszel a gépbe, akkor nem lesz ML-ed és ennyi, nem szükséges a gyári firmet újra rakni, stb.
-
*Ropi*
félisten
válasz
killerjohn #15183 üzenetére
Ha féltek, vegyetek 5D3-at, az gyárilag tudja, nem kell ML-t ráhegeszteni.
Egyébként az ML teljesen biztonságos: a váz FW-be nem nyúl bele, csak egy vezérlő réteget hoz létre rajta (mint a raw file-on a sidecar xml, amit az LR használ a beállítások tárolására).
Előző ML levesz, új feltesz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kereső: [link]
-
hp1950
tag
válasz
Nekem is most ajánlották a fotóklubba ahová járok. Még nem "mertem" kipróbálni, de már letöltöttem.
Ha rászánom magam és kipróbálom, akkor a mostani 2.03 firmware lesz az alapértelmezett, vagy azt is újra kell installálni a vázra? -
killerjohn
addikt
Sziasztok!
a Magic Lantern alpha 2-t próbálta már valaki 7D-n? Ez a HDR fotózás elég izgalmasan hangzik
-
*Ropi*
félisten
válasz
BigBadPlaYeR #15179 üzenetére
Valószínűleg azért, mert f3.5 - f5.6 az üveg tudása.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Zozzer888 #15178 üzenetére
Pont azért kérdezem, mert nem akarok automata módot, viszont a rekesz értéket szeretném kisebbre állítani
De az ötlet nagyszerű! Most kipróbáltam: 18 mm -es gyújtótávolságon f3.5 -ig ki lehet nyitni, 24 mm-nél f4, 35mm-nél f4.5, míg 55 mm -nél f5.6 a határ.Köszönöm!
-
Zozzer888
addikt
válasz
BigBadPlaYeR #15177 üzenetére
Mindenféle rosszindulat nélkül mondom: ne használj automata módot. Amúgy nem lehet hogy azért mert mikor más módba nézted 55ös álláson volt az obi?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Üdv!
Még csak tanulgatom az 1100D-met a kitobi-val, de valamit nem értek:
Ha auto-macro módban fotózok, sokszor f4 - f4.5 -ös rekeszt is beállít a gép, de ha manuális, vagy Av, Tv módban vagyok, akkor f5.6 alá nem igen tudom állítani. Biztosan van valami összefüggés, csak nem jövök rá... Valaki tudna adni valami útmutatást?Előre is köszönöm!
-
Zozzer888
addikt
Ez a szemvezérelt autófókusz úgy működik ahogy gondolná az ember?Van olyan digit váz amibe van?
-
fattyu
veterán
válasz
BennyRay #15169 üzenetére
hogy az egy induló üveg amit jó eséllyel kinősz. Mivel semmiben nem jó igazán. Nagyon jó mindenes de amint elkezdenek igényeid nőni valahol tuti szűk lesz.
Mert se nem olyan jó iq mint egy fix, ennél gyorsabb zoomok is vannak fixek meg akár 3 stopnyi is bőven, se közelre nem fókuszálsz igazán tehát még alap makrónak is nagyon kevés.
Szóval egy remek kompromisszum, de kompromisszum.
-
BennyRay
tag
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek!
-
válasz
BennyRay #15158 üzenetére
Szia!
Nekem volt 5d2-vel, én szerettem. Remek az átfogása, L-es építési minőség, IS, végig fix f4. Szerethető üveg, ha nem munkára használod. Nem lehet fix üveghez, és fényerös, kis zoom tartományú üvegekhez hasonlítani... hisz nem ez a célja. A célja, hogy ezzel az egy üveggel, bármilyen utazás során, teljes mértékben meg tudsz oldani mindent.
Ha elég az f4 és nem szeretnél +1-2 üveget cipelgetni, akkor jó választás.
Én is eladtam, de azért, mert munkára szükségem volt a f2.8-ra... nem a képminőség, és a használati tényezők késztettek az eladására.
Üdv.:
cOxeR -
BennyRay
tag
Üdv Urak, fullframe-re váltást fontolgató amatőrként nézegetem a Canon rendszert is, érdeklődöm a 24-105/4 obiról. Sok okos tesztet már elolvastam róla, most a tulajdonosokat kérdezném, hogy szubjektív véleményük szerint milyen ez az obi? Nevezhető állandó megoldásnak, vagy olyan, ami mellett mindig a jobbra váltást nézegeti az ember? (Alapvetően utazásokhoz és egy megfelelő fix beszerzéséig tárgyfotózáshoz használnám, tehát semmi speciális, de az egész fullframe-re váltást a jobb minőségért tervezem, nem szeretném egy gyenge objektívvel felelslegessé tenni.)
-
Clemi
veterán
Azért jó az, amikor valakinek baja van
Az előbb kitárgyalt ML helytelen beállítás és a vaku nem villan témához csak annyit, hogy most ebből jöttem rá végre mire jó a vaku tweak
Nekem Canon rendszervakum van, és már tökre megszoktam, hogy ha leveszem (máshogy szinte nem is használom) a vázról, és a nem TTL-es távkioldóval használom, akkor LV módban nem vakuzik.... Most próbaképpen bekapcsoltam a 3rd p. flash LV funkciót, és máris vakuzik LV-ben is
-
Fandango
veterán
válasz
sellerbuyer #15152 üzenetére
Milyen jo, hogy atiranyitottalak ide.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sellerbuyer #15153 üzenetére
Ok, csak én előbb írtam a választ, mint, hogy láttam volna, hogy megírtad a tiédet.
-
sellerbuyer
őstag
Hihetetlen.... Megoldódott a probléma.
Elrejtettem sajnos vmikor anno a flash tweaks menüpontot ML-ben, valószínűleg még akkor, mikor ismerkedtem vele és tök véletlenül sikerült hide-olnom. Az is tök véletlen beállítás lehetett, mikor bekapcsoltam benne a flash/noflash beállítást... Ennek köszönhetően nem találtam most flash-re utaló menüpontot, bár emlékezetemben volt valami, ezért kezdtem el keresgélni újfent. Aztán most rátaláltam kikapcsolva. Bekapcsoltam a láthatóságát és már meg is volt a helytelen beállítás...
Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy megpróbáltatok segíteni!
Örülök, hogy jól zárult a dolog.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sellerbuyer #15150 üzenetére
ML nélkül az okozott nálam ilyet.
-
kiskornel
addikt
válasz
sellerbuyer #15146 üzenetére
És ez csak liveview módban jelentkezik? Ott örülhet az ember, ha egyáltalán van vaku. Nem nagyon szereti egymást a kettő, bár ETTL esetén azt írja lehet használni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sellerbuyer #15146 üzenetére
Silent mode-t kapcsold ki!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
*Ropi* #15144 üzenetére
Kipróbáltam, visszanyomtam gyárira beállításokra a gyári firmet, de sajnos nem segített. Annyi lett a változás, hogy most már azok előtt az expok előtt, amiknél tök sötét volt az lcd, most látszott vmennyire a kép.
ML-ben nem látok gyári reset-et, ezért manuálisan letiltottam, amit úgy gondoltam, hogy alap állapotban be volt kapcsolva.
Most az történt, hogy így már egyformán jelenik meg a kép expo előtt az lcd-n, mindig lehet látni normálisan, viszont a vaku még mindig csak minden másodikra villan. Most már tényleg szinte semmi nincs bekapcsolva ML-ben, csak az audionál van pár beállítás, semmit több.
Jav.: a sötét-nem sötét lcd-t megtaláltam, az expozíció szimuláció volt. Logikus is mondjuk... A vakura nem találtam orvosságot.
-
sellerbuyer
őstag
Erre nem is gondoltam...
Betettem egy másik kártyát, amin nincs ML és tökéletesen műxik a vaku.
Most már csak az a kérdés, melyik beállítás okozhatja a problémát?
Csak "ártatlan" beállításokat használok, aminek elvileg nem kellene hatással lennie a vakura, vagy az expozícióra. Be van kapcsolva a focus patterns, focus peak és eleve a global draw ugye, meg egy-két kijelzés és hát kb. ennyi, semmi extra, a hangnál szélszűrő, hangerő kijelzés, ilyesmi, de hát ez nem tartozik ide ugye elvileg.
Ja! Fontos! Azoknál az expoknál, amikor nem villan a vaku, akkor az lcd-n is alig látni a képet, csak tök sötétség van. Amikor meg villan a vaku, már előtte az élőkép is tökéletesen látható.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sellerbuyer #15141 üzenetére
Kiveszed az akkut és az elemet is a vázból, hagyod negyed óráig állni, utána csinálsz egy gyári beállítások visszaállítását és ellenőrzöd, hogy csinálja-e.
Ha szerencséd van és beállítási probléma volt, akkor megjavul.
-
válasz
Könnyen utánajárhatsz... hogy beállítás-e... fogod és kipróbálod ml nélkül...
-
Zozzer888
addikt
válasz
ML nélkül is csinálja?
-
sellerbuyer
őstag
Canon 60D-vel van problémám.
A belső vaku csak minden második exponálásra akar elvillanni. Manual módban, enabledre állítva is, one shot és sorozat módban is ugyan ez a helyzet. Kiírja, hogy busy, tehát feltölti és mégsem villan el, majd csak a következő exponál. Magic Lantern fent van, nem láttam benne olyan beállítást, ami ezt indokolná.
Van esetleg valakinek ötlete, miért történik ez? Nagyon zavaró és ez így használhatatlan. Gari nincs már, de nekem beállítási gondnak tűnik, mert atomstabilan csinálja. Mi lehet a gond?
-
.DLL
veterán
Normál esetben (hátulról) így lehet szétszedni: EF 50mm f/1.8 szétszerelés [pdf]
Az összerakásnál sokat segített. Kíváncsi vagyok mennyire lesz pontos, holnap letesztelem. Eddig nem sok bajom volt az autofókusszal, lekopogom, remélem ez így is marad.
-
.DLL
veterán
válasz
*Ropi* #15137 üzenetére
Mennyi lenne a javítás, 20 ezer?
És mivel egy 550D és egy 50/1.8 feltételeznék, hogy nem munkára kell, ezért nyugodtan ülhetnének rajta három hétig. Nem.Az a szerencsém, hogy ez az obi ritka egyszerű, vékony és gagyi, ezért előrő lebontottam az egészet, ki lehet pattintani a külső tubusból a belsőt.
Ami a hibát okozta: a bajonett és a hátsó lencsetag között van egy takaró elem, hogy ne menjen bele a por, ne csillogjon a zelektronika, stb. Namost ez a takarógyűrű nem csavarral van rögzítve, mint egy normális obin csak be van pattintva. Ez mozdult ki, és elfordításnál felakadt a váz belsejében.
Hogy hogyan mászott ki fingom sincs, de ha ez egy FF vázon történik, lehet hogy a tükör is bánja.
-
.DLL
veterán
Nagy para van, nem bírom leszedni az obimat az 550D-ről. Találkozott már ilyennek valaki?
50/1.8 van fent, megnyomom a kioldógombot, elfordítom kb. 1cm-nyit és megakad, mintha vége lenne a bajonettnek, mintha falba ütközne a bajonett füle. -
Zozzer888
addikt
válasz
stranger28 #15130 üzenetére
Can't on my canon
-
User55
csendes tag
-
User55
csendes tag
válasz
stranger28 #15123 üzenetére
25 ezer főkapcsoló és a felső burkolat cseréje. Rendelniük kell alkatrészt.
-
User55
csendes tag
Tud valaki canon szervízt magyarországon? Ezt kivéve. Maszek vagy olyat ami nem drága.
-
Zozzer888
addikt
válasz
atyuska #15116 üzenetére
A forgalmazó azt mondta hogy már szállít nekik is,de mégis olvasni a neten hogy nem lehet a 220asokat berigizni, valamint telefonban is azt mondták hogy nem nem, csak 1év van rá.Én egyet próbáltam regisztrálni ami a 220ból van, nem fogadták el.(ezért nem vettem meg azt az obit)
-
*Ropi*
félisten
válasz
Picturemaker #15110 üzenetére
Úgy tudtam, hogy nem kell hozzá külön regisztráció, de jó, hogy mondtad.
-
Picturemaker
őstag
válasz
*Ropi* #15109 üzenetére
Üdv!
Nem akarom védeni egyik boltot sem, de a Tamronokra alapból mindenhol egy év a gari.
De kapsz hozzá egy internetes címet a dobozban, ahol a vásárlástól számított időponthoz képest záros határidőn belül regisztrálnod kell. Meg kell adni pár adatot (gyártási szám, bolt neve, stb.) ezután kapsz egy visszaigazoló e-mail-t, hogy köszi és mostantól 5 év a gari. Ha nem teszed meg ezt időben akkor bárhol vetted nem lesz öt év a garancia, hiába úgy hirdetik. -
Zozzer888
addikt
Edigitalban vettem már legjobb áron TV-t,mobil klímát, UV szűrőt, Lenspent
...
Az aquát kérlek ne emlegesd, 2 cuccot vettem onnan, mind a kettő selejt...(szektorhibás vinyó (igen én vagyok a hülye hogy nem vittem vissza,tudom) meg a vinyó rack ami először sehogy nem működött, utána pedig úgy nem működött ahogy kellett volna neki, de már nem volt erőm visszavinni...) -
.DLL
veterán
Minden boltban lehet kapni mindent, csak mindenhol más termékkör az olcsó, pl. Aqua-nál a számítógépcuccok, 220V-nál a fotós cuccok (persze részben a szürkeimport miatt), edigitalnál meg nem tudom mi. Talán semmi, vagy az ilyen kisebb kütyük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest