Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
(#25698) shteer és (#25673) AxBattler: Utólagos és szíves engedelmetekkel formálissá és könnyebben kereshetővé teszem. Na meg egy bónusz a végére.
===========================================
Chieftec SFX-500GD-C hivatalos oldal - [link]
Raidmax Element hivatalos oldal - [link]
Raidmax Atomic hivatalos oldal - [link]
(Lásd még: Raijintek Metis)===========================================
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Mercutio_
félisten
Mikor lesz itthon, és mennyiért, van már valakinek infója?
Esetleg ugyanez kisebb teljesítménnyel várható?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
Silverstone SX500-LG hivatalos oldal - [link]
-
burny
aktív tag
Videón a RVZ02 és SG13.
Az rvz02-n a 2,5" hely az tényleg klausztrofóbikus. -
Nirvanus
aktív tag
Egy cikk a Xigmatek Eris-ről.
[iTX-or-GtfO!]
-
kisza25
félisten
-
flashpointer
őstag
válasz Mercutio_ #25680 üzenetére
Feltételeztem hogy lesz valami ellenállása, de hogy ilyen zajjal is jár arra nem gondoltam. Csak zavaró hogy már a második vadiúj ház aztán csak lapátolom bele a pénzt de semmi foganatja, egy normális nincs és most sem tudnák helyette másikat választani ilyen méretben, ha ezt előre tudom maradok a legelső konfigomnál és megmentem magam egy csomó kiadástól
De azt már tudom a következő kb 1 év múlva mi lesz, vagy egy igp-s cucc bazi hűtővel vagy egy erőmű vizesen, mert a kettő között számomra meg nincs költséghatékony út. Bár csak olyan igénytelen lennék mint egyesek akik gyári amd hűtő mellett képesek élni -
Mercutio_
félisten
válasz flashpointer #25679 üzenetére
Ilyen a Realan E-D3 / Sharkoon CA-I felső ventijével is a helyzet, a lyukakon átáramló levegő a tetőlemezen keresztül durva szélzajt kelt.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #25663 üzenetére
Hmmm Azt hittem selejtes ventit kaptam hogy minden fordulaton van hangja a beszerelt felső 120-asnak de sajnos a szellőzők Z alakja miatt lehet bármilyen csendes a venti oylan szélzaj van hogy minimál fordulaton is nagyon hallatszódik : /
-
A Gázos
csendes tag
Az 5350-et itt mindig jobban ajánlották, én azt vettem, nagyon halk a gyári venti. Nyugodtan vedd meg az erősebbet. Ez sem egy atomállat, de a mindennapokban használható.
Ja és 75 W-os külső tápról megy. ODD nélkül. 3,5 vinyo+ssd. A vinyó a leghangosabb.
A házban nincs előlapi USB 3.0 az érdekes lehet, mert az Asrock támogatja.
[ Szerkesztve ]
Wi-Fi hálózathoz keresek vezetéket... Asus AM1I ITX, AMD 5350, Samsung SSD 250 Gb, Kingston Hyper X 4 Gb, LC Power 1360,
-
Polllen
nagyúr
90W-s adapter elég lesz ehhez a konfighoz bőven. Ha nem akarsz nagyobb vasat hajtani róla, sztem felesleges a 120W-s.
Amúgy náluk szokott lenni "csomagakció", ház+táp+adapter. Pár forintot lehet spórolni úgy is. Ha nincs a honlapon, akkor most nincs ilyen.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
félisten
Raidmax Element a varázslónál, akár rózsaszínben is!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
CO2
csendes tag
Üdv!
Kezdő vagyok ITX témában!
Ez lenne a majdani konfig (csak net+720p)
- ASRock AM1B-ITX alaplap
- AMD Athlon X4 5150
- 1 sata hdd
- ramezt a házat néztem ki
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=341
és ezt a desktop tápegységet
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=105_119_138&products_id=345Ez így működőképes lenne??
Köszönöm az észrevételeket
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
GCLF2-höz van esetleg vkinek eladó hátlapja?
-
-
félisten
Kicsit nagynak tűnik az Evolv, kiváncsi leszek a pontos méretekre.
Ez már a Zalman mATX házainak méretkategóriája...Viszont a GTX menő, az EVGA tisztességes hűtőket szokott csinálni, szóval bizakodós.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HookR
addikt
Phanteks Enthoo Evolv ITX - kitguru.net / sweclockers.com
=========================================
Zotac GTX 970 Mini - techreport.com
=========================================
-
KISDUCK
addikt
válasz imibogyo #25662 üzenetére
Köszönöm a tanácsot nem próbáltam ki, mert eszközhiányban szenvedek, gondoltam kipróbálom hogy az uefi látja e a pendrivot és és látja (bootolható cucc van rajt, de nem gpt-s, bootolni nem bootolt róla, windowst indította a gép). Most a frontpanelről megnyitja az eszközöket. Nekem ez kissé furcsa ez most efi vagy windows baj lehet?
-
flashpointer
őstag
Na beszerelődött a két 60-as venti hátra ami rá van kötve a 2,5-ös ventivezérlőre (közepes fordulaton van állandóan, pont nem hallható, úgyhogy nem is kell állítgatni) és kicseréltem a vga apró ventijét is egy 120-asra ami a ház tetején került rögzítésre, azt közvetlen a videókari vezérli.
Sajnos minimumfordulaton is hallatszik ez az AC venti, de terhelésen is legkisebb fordulaton marad és így a dvga hőfoka a régi. Plusz a procihűtő is a minimumon jár az eddigi játékok alatti maximum fordulatszám helyett.1
2
3Ja igen és a kb 10k eredménye: az eddigi idle -nek megfelelő zaj lett a terhelés alatt is
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz KISDUCK #25661 üzenetére
Mérj rá a csatira. Húzd le az alaplapról és a két végpontot nézd meg multiméterrel, szakadásvizsgálattal. Vagy köss össze egy kis mini áramkört (elem + izzó + kábelek), úgy, hogy a fentebb már vázolt páros végpontokon menjen át a kraft. Például a képen látható "kapcsolóra" csatlakozó kábelvégek mennek az USB kivezetés két végpontjára, de természetesen bárhol megszakíthatod az áramkört. Ha zár az áramkör mind a négy (USB 2 !?) végpont-pár esetén, akkor nem ott van a hiba, hanem a lapnál.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
Van egy 1,5-2 hónapos gépem az alaplap asrock q1900-itx alaplapom, a ház AKYGA AKY309BK. A probléma az hogy az előlapi usb nem működik. A gépet szétkaptam a csatlakozás nem csúszott szét, a ház részén forrasztva van. A rádugott eszköz nem csinál semmit, áramot ad le, mert telefont rádugtam és tölteni tölt, de adathordozót nem hoz be. (1 hónapja használtam azt a csatit utoljára, akkor gond nélkül üzemelt)
Ötlet? -
-
HookR
addikt
-
törölt tag
válasz flashpointer #25643 üzenetére
"modern" ATX/SFX tápok miatt nem lehet praktikusan kihasználni a helyet. Olyan táp-szabvány kellene, amiben a dobozon törés nélkül, hosszában át tudna jutni a levegő mint egy csövön.
Pont mint itt:[link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nekem valami ipari PC-nek vagy CarPC-nek tűnik. (bár azon nincs Ethernet csatlakozó).
Via EDEN, az a CPU lesz.
Model Number Frequency L2-Cache Front Side Bus Multiplier Voltage TDP Socket Release date
Eden 1.2 GHz 1200 MHz 128 KiB 400 MT/s 12× 0.860 V - 0.844 V 7 W NanoBGA2 January 17, 2006⭐ Stella
-
cof
veterán
Udv!
Errol a geprol tud valaki infot adni? VGA, RAM, TAPEGYSEG... Ennyit tudni rola: CPU via eden 1200/400
http://p2.vatera.hu/photos/7d/82/1a87_1_big.jpg
http://p2.vatera.hu/photos/7d/82/1a87_3_big.jpg
http://p1.vatera.hu/photos/7d/82/1a87_4_big.jpg
Koszi.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
csiben1
tag
válasz radi8tor #25650 üzenetére
Egyenlőre még csak informálódok. Amúgy csak egy procit + 1ssd-t hajtanék vele.
Másik kérdés. Ha az adapter minden jellemzője megfelel, csak a teljesítménye magasabb vagy alacsonyabb, az gondolom nem probléma? Alacsonyabb esetén, nem tudom kihasználni a picopsu teljesítményét, ennyi hátrányom lesz. Ha nagyobb akkor meg fölöslegesen vettem nagyobbat és ennyi? Vagy rosszul gondolom?You can walk straight through hell with a smile
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Egy kis rendet kellene tenni a fejemben
Ha mondjuk veszek egy ilyen PicoPsu-t és hozzá keresni akarok egy külső hálózati adaptert, akkor mikre kell figyelnem? Teljesítmény és a kimenő feszültség és a csatlakozón kívül van más lényeges jellemző? Illetve ha a csatlakozó nem stimmel, mert mondjuk veszek egy random laptop töltőt, akkor gondolom lehet cserélni a végén az adapter csatiját (persze úgy hogy levág, majd megfelelő odaforraszt)?
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
You can walk straight through hell with a smile
-
Nagytalp
senior tag
Routert szeretnék építeni egy ipari ITX lapból. Tudtok ajánlani valami olcsó és kis helyigényű házat?
HDD hely elég egy 2,5" de valójában még az sem kell bele mert CF kártyáról vagy USB2DOM modulról fog működni. A proci egy Atom N270, gyári hűtéssel, tehát nem kell nagy hely a CPU hűtőnek. Ventillátor helyből elég lenne egy vagy két 4-6 cm-es is!
Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!
-
kisza25
félisten
válasz flashpointer #25643 üzenetére
vagy nem kell ekkora batárt beletenni, én vígan lehűtöttem egy i7-et 4Ghz-en ezzel a megoldással és halk volt
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
flashpointer
őstag
-
kisza25
félisten
jövőhéten újra csatlakozom a klubba, egy régi-új géppel:
Silverstone sg-05, FSP SFX 300W Asrock Z77E -ITX, i5-3470, 2x4GB CRUCIAL Ballistix Sport, GIGABYTE GTX750Ti BLACK EDITION, 120GB V300 SSD, 1TB HDD már otthon a motyó 2 napja, de majd csak hétfőn tudom összerakniAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
HookR
addikt
Deepcool Pentower további képek - cowcotland.com
Illetve 2 további, egyelőre névtelen házikó. Látszik, hogy a Deepcool komolyan gondolja a Mini-ITX vonalat:
- [Link_1]
- [Link_2]▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
shteer
titán
válasz imibogyo #25634 üzenetére
Az addig mukodhet is, ha nem kell fizetni a CNC uzemorajat.
Amig volt lehetosegem "okosba" megoldani a CNC marast, nekem is sajat tervezesu vizhutoblokkjaim voltak. Szepek voltak es igen hatekonyak. Anyagaron.
De szerintem a kis kezugyesseg keves hozza. Az a papircsakohoz kell.
Ide kreativitas kell es mernoki precizitas.szerintem jónak tűnik..
-
Nirvanus
aktív tag
A CNC-ről meg a tervezésről nekem mindig EZ jut az eszembe.
[iTX-or-GtfO!]
-
imibogyo
veterán
válasz patomi #25637 üzenetére
Köszönöm. Csak sajnos messze van tőlem, nagyon ritkán tudok vele haladni. Jó, ha 3-4 hetente tudom kicsit berhelni. De ez itt már tényleg nagyon-nagyon OFF.
Bár már készült vele két (szerintem nagyon) gagyi ITX gép. Eredetileg csak marási próbának szántam az alkatrészeket (körmarás tesztelése stb.), de végül azért élőben megtetszett az összkép és összeraktam gépnek. Majd nagynak találtam és így megszületett belőle a kicsinyített változat. Látható, hogy az első változatban már a késtapaszolás is megvolt a felesleges lyukak eltüntetésere, majd a következő átalakítás után már ezt sem pótoltam és le sem pácoltam, mert tudtam, hogy ez a kuckó biztosan a tűzön fogja végezni.
-
imibogyo
veterán
válasz Pista0001 #25635 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek. Tervekkel mindig úgy voltam, hogy inkább elnagyoltam és "élőben" találtam ki a részleteket, de mióta van (lesz) CNC, azóta tudom, hogy át kell majd nekem is nagyon állítani az agyamat a "mindent dolgozz ki, mert különben a gép nem marja ki" gondolkodásra.
-
imibogyo
veterán
válasz shteer #25631 üzenetére
Szerintem meg senki sem mondta ennek az ellenkezőjét. Csak annyit mondtam, hogy meg lehet csinálni (ami egyébként tény). És ennyi pénz kiadása helyett ÉN inkább beszélnék egy CNC-ssel, hogy oldjuk meg okosba, mint, hogy megvegyem.
Sajnos az én gépem még nem áll ott, hogy pl. egy ilyen projektbe belefogjak, de remélem nyárra sikerül átépítenem úgy a gépet, hogy MDF-en és fenyőn kívül mást is magabiztosan tudjak vele marni, akkor én is belefogok majd egy alu házba.
-
Patice
nagyúr
válasz Nirvanus #25628 üzenetére
Pont mostanában jutott eszembe, hogy HTPC-nek elég lenne akár egy (fa)lap, amit a TV hátuljára fel tudok csavarozni a 400x400-as VESA furatokkal és akkor elég szellős is lehet az egész elrendezés + akár alulról meg lehet támogatni a hőelvezetést két nagyobb ventivel.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Nirvanus
aktív tag
Háát, végülis...
Szerintem az lesz a vége, hogy
vagy így marad (cakkpakk 5k volt a egész) és kap egy Open Media Vault-ot meg egy terás USB vinyót,
vagy kiberhelek egy Itona TC7221-et és belepattintom,
vagy hajtogatok hozzá valami házat ( TT SD100 és CM Elite 100 / Mini110 házakat nem ér a project )
Van ugyan itthon egy Soltek QBic EQ3000 kuckó, de az nem nagy, hanem hatalmas hozzá és nincs szívem vagdosni, olyan kis szépség.[iTX-or-GtfO!]
-
imibogyo
veterán
Na az a ház egy abszolút túlárazott valami.... Kis kézügyességgel és megfelelő gépekkel bármikor reprodukálható (legalábbis egy nagyon hasonló). Ráadásul irgalmatlan nagy, bár az adottságai miatt nagyon-nagyon komoly konfigot bele lehet építeni.
(#25627) shteer: nem tudom mi olyan megmosolyogtató. Direkt írtam, hogy megfelelő gépekkel. Értelemszerűen nem a "lemegyek a műhelybe és kiflexelem" kategóriát értettem alatta. De vannak igazán komoly példák arra, hogy ha a kreativitás jó gépparkkal párosul, akkor gyári házakat megszégyenítő projektek születnek.
[ Szerkesztve ]
-
burny
aktív tag
válasz Nirvanus #25624 üzenetére
Fúrd fel a falra, szerezz egy régi átlátszó hűtőpolcot, rögzitsd elé, szerezz egy ledet és voilà Lian-Li PC-O7S
-
rewolt
csendes tag
Sziasztok
Szeretném megköszöni az eddigi segítségeteket , végre nagyjából összeállt a rendszer. Fotót majd teszek fel ha valakit érdekel csak még a tápkábeleket fogom méretre vágni, és harisnyázni.
Olyan kérdésem lenne hogy milyen professzor hűtőt tudnátok ajánlani? Én eddig a noctua nh-d9l/s-t nézegettem.
Intel i5 4690k
Msi z87i ac gaming
asus r9 280x dcII
corsair xms3 ddr3 2x4GB 1600MHz
kingston v300
corsair cx600
fractal design node 304 black -
HookR
addikt
válasz Nirvanus #25621 üzenetére
A tápnak és az alaplap + CPU hűtő párosnak eleve van egy vastagsága, amit a dVGA önmagában nem tölt ki, mindenképp kínálkozik hely fölötte merevlemezeknek. Ettől függetlenül persze egy rövidebb példány mögött is el lehet helyezni meghajtókat, feltéve hogy van rá igény egy Gamer PC esetében.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
DarkByte
addikt
Nem ITX, de esetleg itt is érdekel pár embert: [Intel Compute Stick]
-
HookR
addikt
Silverstone RVZ02 - tomshardware.com
-
patomi
őstag
válasz Mercutio_ #25586 üzenetére
Már előrendelhető, nem biztos, hogy spórolsz egy ház árát.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
HookR
addikt
Be Quiet! Shadow Rock LP - pcper.com / sweclockers.com / gamersnexus.net
===============================================
(#25606) mintAdarab: Itt láthatod: [link]
===============================================
-
törölt tag
köszi mindkettőtöknek! Nem tudtam megnézni a videót, azért volt ez az értetlen kérdés...
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #25594 üzenetére
Akkor már inkább ez: ISV Venture Star
Illetve mintha valamelyik játékban lett volna hasonló formavilágú fegyver... de nem sikerült felkutatnom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest