-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Chesterfield #27298 üzenetére
Az csak a konfigtól, és a szellőzőrácsoktól függ.
-
Chesterfield
őstag
Egy mini-itx házba elég egy 12cm-es venti, ami kifele szívja a levegőt a házból?
Így 40°C körül van minden alapjáraton[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #27292 üzenetére
Nálam is ilyen aida-ban az AsrockH77M-itx-en a cpu case temp. de semmi egyéb probléma vele, venti-vezérlés a maghőmérséklet alapján működik, és biosban is jól mutatja.
A system hőfokot normálisan mutatja aida-ban.dupláztam/töröltem, mert x@r a kapcsolat.
(#27295) Seep: Ha a csend a lényeg akkor olvasd el mennyire ciripel, és az alapján dönts.
Persze ez is szellőzéssel megy "jól" hosszú távon.(#27298) Chesterfield: milyen ház amiről szó van?
[ Szerkesztve ]
-
Seep
senior tag
Szerintetek egy Silverstone nightjar 520W passiv tap, jolerezne magat egy corsair 250d ben?
-
Mercutio_
félisten
Skacok, úgy tűnik megadta magát a H77-es Giga thinITX lapom, a biosban ~118 (és néha bevillan egy 65ezerpárszáz is) fokos cpu és system hőfok jelenik meg, esetelg valaki találkozott már ilyennel?
i3 2105 és G2020-szal is kipróbáltam mindkettőnél ez a szitu?
Valami tipp, mielőtt gariztatnám, illetve Aqua-ban adnak helyette hasonló másikat, vagy az árát beszámítva kell másikat vennem a jelenlegi készletből?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
hitman, #27288 üzenetére
"DC" mint van benne saját dc-dc konverter, ami pont arra elég hogy a vasat és egy két hdd/ssd-t meghajts vele.
Ha veszel+paneltápot nem leszel árban sokkal beljebb, és rosszabb a szellőzés a psu kábelei miatt. Vagy kétszer ennyiért PicoPsu-t, amihez nem kellenek +kábelek, mert bele lehet dugni a tápcsatlakozóba.
Mivel kell hozzá külső AC-DC ami kb.: 5-8K így összességben nem mondom hogy olcsóbb, mintha vennél hozzá egy hagyományos ATX/sfx tápot, viszont kisebb doboz elég neki.A másik egy ~Matx lap, nagyobb ház kell neki, akkor érdemes ezt választani ha ki is használod a csatlakozókat rajta, VGA-t meghajtani nem nagyon fogsz vele, azt elvetheted.
-
törölt tag
válasz
hitman, #27286 üzenetére
Modern os kihasználja a 4 magot, ha belefutsz egy flash-es oldalba jól jön az oda.
Próbakép beírtam a keresőbe hogy prohardver... gép egy d2700-as atom amin le van tiltva a HT, 2db fizikai mag@2,13Ghz, 4gb ram+ssd.
Míg betöltött a PH! simán elérte 1x a 98%-os cpu használatot, majd 60% körül járt egy pár másodpercig. -
hitman,
őstag
Sziasztok
Egy internetező kis csendes gépet szeretnék összerakni. A gépen csak internet és néha letöltés menne.
Milyen integrált cpu-s lapot tudnátok ajánlani? 4gb rammal szeretném felszerelni és egy ssd lenne még benne. -
szacsee
nagyúr
válasz
szacsee #27275 üzenetére
TFX-em van itthon... elírtam.
sysrq: Köszi!
A ház némi moddal még elmenne, bár ez az agyon tészta szűrős design nem az én világom, illetve még a tégla is megfelelne, de paneltáp helyett pico PSU-t tennék bele, akkor merném csak hosszú távon használni.
Valahogy irritál az a 4A-es 12V-os ág....Duracellm: Köszi a tippet!
Valószínű az lesz, hogy hagyom a kártya helyeket és a tápot a memória foglalattal párhuzamosan teszem be úgy hogy rövidebb kártyák elférjenek...
Sajnos ami itthon van mATX ház az is SSF, de nagyon hosszú (~45cm) és szívesebben látnék egy kisebb de szélesebb házat. Ha a hosszból 20cm-et el tudok hagyni azzal, hogy nem 80mm, hanem 100-120mm a vastagsága, akkor ezt az utat választom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
szacsee #27275 üzenetére
Ha már házat is csinálsz hozzá, akkor le kellene cserélni a lapot egy ITX-re, és a tápot elforgatni élére.
Szerintem pazarlás így, és később ha lapot cserélsz itx-re akkor maradni fog egy csomó fölösleges rész(rakhatsz oda HDD-t), és még mindig nem tudsz bele LP kártyát rakni, max. riser-el a psu alá.
Ha akarsz normális hűtést+szellőzést, akkor 100mm-alá én nem mennék a doboz külső méretében.[ Szerkesztve ]
-
sysrq
őstag
-
szacsee
nagyúr
válasz
jim bcs #27272 üzenetére
SFX-em van itthon (Seassonic 300W 80+)
Lehet akkor költségcsökkentés miatt érdemes meglépni azt, hogy TFX-el rakom össze, és a minél kisebb méret miatt a tápot ráforgatom az alaplapra.
Így az alaplap felett lenne a táp, mint nagyon rég az állótápos házaknál, csak a PCI-E csatitól lefelé helyezkedne el.
A venti ahogy nézem épp a PCH fölé esne, így mozgatná ott a levegőt, és nagyon melegedő rész sincs ha jól tudom az alaplap alsó felében a PCH kivételével.
A ház ha fekvő lenne a magassága még 10cm-be beleférhet. A proci felett kapna egy szellőző rácsot, a ramok felőli oldalon pedig felrakom az előlap mögé az SSD-t. Jó ez az elrendezés, vagy másképp csinálnátok?
Elvileg így egy ATX táppal is meg lehet csinálni ha nincs kártyahelybe téve semmi.
Igaz kicsit magasabb lenne a ház, de a táp mivel rövidebb maradhatna a szélesség, mélység az alaplap mérete + 10-15mm.
TFX-el valahogy így nézne ki: -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Itthonra összeraknék egy kisebb gépet, de pár dolog nem teljesen világos.
Igaz, hogy a deszka félvér (nagyobb mint az itx, de kisebb mint az mATX), de itt foglalkoznak a legtöbbet tápos témakörrel.
B75-ös deszka + G2030-as proci 4Gb rammal és egy 128Gb-os SSD-vel lenne a rendszer alapja.
Lehet hogy az SSD később megy másik gépbe és helyette HDD lesz, de ez szerintem fogyasztásban nem sokat jelent.
Kérdésem az lenne, hogy milyen alternatívák lennének ennek a konfignak a tápellátására és mennyiből jönne ki? Paneltáp gondolom soványka, ha a 120W-os adapter.hu-s verziót nézem. PicoPSU-val még nem volt dolgom, viszont nem tudom hogy lehet megkülönböztetni az eredetitől a kínait (ok, hogy minden kínában készül, de páran hirdetnek németet itt-ott néha). Külső tápból ill. pico psu-ból mit ajánlotok, ami már megbízhatónak számít és honnan érdemes venni?
Esetleg más alternatíva?
Házam nincs még, de lemezmegmunkáló cégnél meg tudom csináltatni ha úgy adódik.
Öszvér méret miatt az itx-ek közt kevés ami megfelel, mATX pedig marha nagy az alaplap méretéhez viszonyítva.
Lehet egy szerelvény dobozba rakom mivel az ssd-t az alaplappal ellentétes oldalra fel lehet fogatni, a táp nem nagy méret, és még egy venti az átszellőztetés miatt és kész is, így meg kb egye 250x200x80 mm-es ház untig elég lenne.Gondolkoztam, hogy az Asrock féle AM1-es külső tápos megoldás is opció lehet, de valahogy nem annyira pattogós a rendszer, mint az intellel (gondolom a kisebb x86 számítási teljesítmény miatt).
Esetleg ha van aki hasonló cipőben járt ossza meg véleményét.
Köszönöm! -
-
Mercutio_
félisten
válasz
shteer #27264 üzenetére
Nah, közben megoldódott a kérdés, SSD csere előtt lehúztam a Sharkoon CA-I tetejébe rakott 12cm-es ventit, és elfelejtettem visszadugni, most már nekem is 49 fokos a Crucial M550 nem 60
procin egyelőre stock cooler, az semmit nem fúj az msata-ra
Egyébként az szvsz csöppet szerencsétlen megoldás volt a gigától, hogy az msata ssd alatt van 6 db kondi, gondolom azok is fűtik
zolika15: Azért majd írd be, minden tapasztalat hasznos lehet később.
[ Szerkesztve ]
-
zolika15
tag
válasz
Mercutio_ #27263 üzenetére
Udv nekem ma kerul bele egy samsung evo 840 120gb-os peldany talan este tudok mar neked mondani egy ket adatot igaz nincs hazam jelen pillanatban es egy Scythe big shuriken 2 rev. b + Thermalright TY 147a huto van a procin elvileg pont kap egy kis fuvallatot az msata is
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Használ itt valaki mSata SSD -t Giga GA-B85N lapban?
Ha igen milyet milyen házban és hűtés (CPU, házventi) mellett, hány fokot mér az SSD-n? -
imibogyo
veterán
válasz
Chesterfield #27257 üzenetére
Pont azt nem, de elvileg a mostani hűtőm közel azonos paraméterekkel bír.
Gigabyte GA-Z97N Gaming 5 lapon kényelmesen elfért. Alatta magas Corsair Vengeance memóriákkal.
-
burny
aktív tag
Asrock nem bír leállni
[link] -
jim bcs
nagyúr
válasz
#16939776 #27256 üzenetére
Természetesen kérdezni még ettől kell, ez a kép tervezni segít. Odaképzelve könnyebb eldönteni hogy melyik oldalra forgatva lesz a jó ha dvga is lesz a gépben a hőcsövek miatt, msi és giga az neccesebb mivel ott a pci-e sínhez közeli cpu foglalat van így a csöveknek az usb csatik felé kell nézniük, LP ramoktól elférnek a hőcsövek.
-
Chesterfield
őstag
BE QUIET! Shadow Rock TopFlow hűtőt próbálta már valaki?
-
jim bcs
nagyúr
Na urak ide is beteszem, mert sokan bajban vannak a különböző itx-eknél Thermalright AXP és Rajintek Pallas és Cryorig C1 esetén, hogy elférnek-e vagy sem a PCI-E sínhez mérten közelebbi és távolabbi cpu foglalat esetén ITX-nél -----> LP ram az itt alap!
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Köszönöm srácok a sok választ! Jelenleg ATX gépem van,csak gondoltam hogy ezt a teljesítményt egy jóval kisebb házban is elfér.Multimédiás gépnek van használva eddig is,de egy kis CPU tuninggal párosítva 4790K@4.5Ghz átlagos VGA (640GT ) van a gépben (már rég nem játszok) A Ram -ot illetően 2x8Gb van most is,szóval pont jó lesz ITX-nek is,nem hiszem hogy szükségem lenne 32Gb -ra.Csak ami esetleg későbbiekben ha szükségem lesz PCIe bővitőhelyekre,pl. jobb hangkártya,akkor max.USB cuccok jöhetnének szóba.
-
-
törölt tag
válasz
Giovanny #27249 üzenetére
Szia!
Magával a CPU kezelésével/hűtésével semmi probléma nincs, annyi várható hogy egy ITX/mATX lapnak kisebb a tuningpotenciálja van, mint amit az ATX méretben elérhetőek.
A memória szlotok száma 2db-ra korlátozott, így nem tudod egyszerűen felbővíteni.
Ha később szeretnél VGA-t, X teljesítményűt, akkor olyan képességű házat kell választanod hozzá, ami mind méretben, mind szellőzésben kiszolgálja.Így elsőre össze kellene írni, hogy milyen egyéb hardvert kellene kiszolgálni, és mi az, amivel később elképzelhető hogy ki szeretnéd bővíteni. Ha ezek mind megvannak, ki fog derülni hogy milyen formátum az ami neked jó lesz.
Ez az itx dolog annak jó, aki több egyszerűbb feladatra külön "cél-gépet" épít. Nem akar egy dobozba minden funkciót beleerőszakolni, lehetőleg nem félévente változik 180°-al az igénye.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Giovanny #27249 üzenetére
Huhh. Ilyen CPU alá miért szeretnél ITX lapot?
Nekem az asztali ATX gép vízzel van hűtve, és már annak a csövezése is problémásnak tűnne ITX lapon, ha van egy diszkrét VGA-nk is. De úgy eleve bukóra áll a FET-ek vízhűtése is, ami a kisebb tápkör miatt talán fontosabb is lenne. Ha léghűtés, akkor pedig szerintem lehetetlen egy normális zajszintű hűtést odapréselni. Feltéve persze, hogy legalább alap-feszes tuningban, nem pedig alul-feszelésben gondolkozunk a szorzó-szabad CPU-val, mert utóbbi esetben és/vagy ha nem zavar a ventilátorzaj, akkor biztos megoldható (még ha nem is ideális).
Talán még az m-ATX beleférne, mert az jobban hasonlít egy olyan ATX-re, amiről levágtak pár PCI-E kártyahelyet. Nincs úgy összezsúfolva, mint az ITX. Szerintem az való helytakarékos asztali gépekbe, az ITX pedig olyan speciális felhasználásra, mint a "vékonykliens", otthoni NAS/médiaszerver, esetleg "TV-okosító médialejátszó" (amin esetleg netezni is lehet néha kicsit pl. a nappaliban álló TV-n a PC/noti helyett, ha valakinek ilyenre van igénye), stb. -
Giovanny
őstag
Üdv urak,támadt egy ötletem,hogy váltok ATX-ről ITX-re.Jelenlegi 4790K lenne benne,és 16Gb RAM társaságában.A felhasználási szokások: net,néha filmek kódolása,zenehallgatás,word,képek szerkesztése stb., Kérdésem az lenne,hogy mennyire melegszik ilyen kis házban az ilyen CPU,illetve más hátrányok/előnyökre is kíváncsi lennék,köszönöm.
-
tthom
senior tag
Vaterán van fennt most 3db Dell 12V-18A táp, ha valakit érdekel, 6500/db. Az már elég sok mindenre elég lehet...
-
törölt tag
Hosszabb st-by és egy két órás terhelés után tapogasd át kézzel a paneltápot ha nem süt sehol akkor bírni fogja a kiképzést.
Advanced: Ha van hozzá műszered mérd meg a kondik ESR-jét és jegyezd fel bejáratás után. Majd egy hónap használat után újra ismételd meg és hasonlítsd össze a kettőt. -
sysrq
őstag
Időnként szóba kerül mit bír el az EPC2, beleraktam egy Gigabyte H81ND-2H lapot, G3430 procit, két 2Gb-os Muskin RAM-ot, egy Corsair Force GT 90 SSD-t, gyári Intel hűtőt és egy 8 centis nonamet. Ha jól sikerül linkelnem akkor van egy videó amin bekapcsolás után a tűzrókában végigmegy a Jurassic Word trailerje, a héten még feszegetem majd a határait, de szerintem bírni fogja.
-
válasz
bambano #27241 üzenetére
Nyilván nem mértékegység, hanem mértékegység jelölés, avagy helyesírási hiba. Elnézést, egyértelmű, hogy Megabyte másodpercenként, nem Megabit másodpercenként. De a screenshot-okból ez szerintem kiderül, hogy itt végig ezt jelölte a Mb/s avagy Mbps. Valamikor régen szoktam rá erre, még a mebibit és hasonló dolgok előtt, mikor még sokszor így írták ki a programok és OS-ek is a Megabyte-ot hogy Mb és a Megabyte per secundum-ot úgy, hogy Mb/s, sőt, szerintem volt egy korszak, mikor pár helyen a MB/s jelölte a Megabit per secundum-ot.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #27230 üzenetére
Alaplapcsere esetén az Asus H97I-Plus lett volna a legolcsóbb M.2-es, de inkább megvárom a következő generációt, hátha lesz középkategóriás deszkákban is M.2-es slot, komolyabbra nem igazán van szükségem.
Végül is egy I5-760-as ugrott be az I3-530 helyére.
Egyelőre úgy tűnik, a Scythe Kozuti + Thermalright TY-147 páros a 95W TDP-s procival sem vall kudarcot. Lynx alatt 4 perc alatt 71/81 °C-ig (proci/mag) kúszott fel a hőmérséklet. Idővel egy-két fokkal még biztos menne feljebb, de emiatt nem aggódom.
-
törölt tag
PH!-s hír.
-
imibogyo
veterán
válasz
kisza25 #27234 üzenetére
Mindenkinek:
A házikó marad és majd alkalomadtán megy bele egy J1900, vagy valami hasonló kis-teljesítményű konfig, de most hiányzik pár funkció, amit csak nagyobb, munkagéppel tudok megoldani (LPT port marógéphez, több memória, dVGA stb.). Sajnos két gépet nem engedhetek meg magamnak úgy, hogy az ebben álló pénz ne hiányozzon, ezért a váltás. De ahogy eddig mindig, idővel úgyis visszatérek.(#27237) Pete55555:
Na jó ez most nem teljesen ugyanaz. Most nem upgraditisz miatt váltok, vagy úri hóbortból, hanem kényszerből, mert az eddig a marógép mellett lévő gépem meghalt, és így most az otthoni gépem lesz a munkagépem is. -
imibogyo
veterán
Mindannyiótok nagy szívfájdalmára (
) itt hagyom egy kicsit ezt a topikot és visszaköltözöm ATX rendszerre. Sok jó és hűs minirendszert kívánok mindenkinek.
-
válasz
#16939776 #27231 üzenetére
Azt már nem tudom, de most megnéztem 1Gb-al.
SMB-vel nyilván egy feneketlen kút a RAM használat (hisz alapértelmezésben a gyakorlatilag a teljes szabad memóriaterület cache, amin belül a RAM ~10%-a írási buffer). A CPU pedig fél kézzel nem oldaná meg, de azért bőségesen elboldogul:
Ha átmegyünk a gépre és direct_io-val dd-zünk, ahhoz hellyel-közzel már egy CPU mag is elég lenne ~150 Mb/s-hez: [link] + [link]
Ha szabadjára engedjük a cache/buffer témát, akkor elszabadul a CPU-pokol a ~260 Mb/s eléréséhez, de valahol itt kéne keresni 2db WD Red RAID-0 sebességét (specifikáció szerint, ha jól rémlik 145Mb/s vagy +/- 5-10 a csúcs a lemez szélén, befelé csak lassul...), ami a RAID-5 elvi maximuma is (a harmadik lemezre már a paritás megy, nem az adatszelet). Talán épp el lehetne érni ezeknek a HDD-knek a csúcsát, ha felrántanám kicsit a CPU FSB-t (vagy talán már abszolút nem számítana neki az sem, ha Q1900 deszka lenne).
Még egy utolsó eredmény, hogy fsync-el dd-zve is értelem szerűen magas a CPU használat, de csak kicsit csökken a sebesség (sőt, itt lusta voltam újraformázni, így talán csak ebből ered a dolog, hogy ez már CoW filemódosítás, nem szimpla írás): [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
janos666 #27229 üzenetére
Mennyi maradt a 4 GB-ból szabadon, és a cpu-t mennyire terheli le?
(#27228) HRicky: elejére+hátuljára egy egy 12cm-es ventinek kell helyet csinálni, akkor van esélyed, hogy nem sütöd meg ezeket a hardvereket.
Ezek a házak 750 Ti-ig bezárólag alkalmasak vga fogadására, a gyenge szellőzésből kifolyólag.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mivel szűkös az alaplap felhozatal: MSI Z97I Gaming ACK és Asus Z97i-Plus
Ezek egységesen 46K
Hozzá egy i3-4130 ~30K/25K új/használt.ami pocierőben ~20-25%-ban erőssebb lehet.I5-760-ra cserével költséghatékonyabbnak tűnik megoldani a memória kompatibilitási problémát.
Szerk.:Még van ASRock Z97E-ITX is icipicivel olcsóbban.
Érdemes a támogatott M.2 SSD méretét(hosszát) megnézni mindháromnál.[ Szerkesztve ]
-
Teszteltem ma picit a RAID5 módú Btrfs DIYNAS-t: Giga E350 Brazos, 3db WD Red 5400RPM, 4Gb 1333-CL9 RAM, Gentoo Linux (ck-4.0 kernel saját config-al, minden csomag újraforgatva march=native GCC kapcsolóval, a Btrfs sector size 4k [default], a node size 8k [default:16k]).
Helyben nézve DD-vel: directio 233 Mb/s, buffered 286 Mb/s, SMB-n át: 85-110 Mb/s irkálja a Windows (ide nem volt kéznél precízebb mérés, mint másolni valamit és figyelni a GUI-t, de majd kitalálok valamit ; ha SMB-n át Windows-ról a /tmp-be --vagyis a RAM-ba-- másolok, akkor is hasonló a sebesség).
A konklúzióm tehát, hogy ez a deszka bőven elég egy 3 HDD-s Btrfs paritásos NAS-nak. Teljesen felesleges volt ezen aggódnom (Windows alatt a szoftveres Intel RAID-5 csak write-back cache módban nyújtott kicsit jobb írási sebességet, mint itt a buffered és anélkül lassabbat, mint itt a directio írás).
Még kevesebb RAM-al szeretném kipróbálni, konkrétan 1Gb-al (csak annyival nem települt fel a Gentoo se
). Illetve az SMB-t lenne még érdekes rávenni arra, hogy inkább directio-t használjon (ha már úgy is gyorsabb a kötetet, mint a hálózat, akkor minek bufferelni...?).
[ Szerkesztve ]
-
HRicky
tag
Sziasztok Mini ITX házat keresek.
Ilyen legyen:
Előlapi USB 3.0.
Minél kisebb fizikai méret(1 HDD + 1 SSD)
Álló kialakítású és az USB aljzatok vagy elől vagy a tetején helyezkedjenek el mert oldalt nincs hely.
Ár: max 25ezerAmiket eddig kinéztem:
RAIJINTEK Metis
LIAN LI PC-Q01ATudom a szellőzés nem megoldott de milyen hűtőket vegyek hogy jó legyen?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Egy EPCA3 (90W-os külső kockával) esetén mi az a "legerősebb" cucc amit tartósan elvinne?
-
HookR
addikt
Helyesbítek, már eleve a szóban forgó táp Molex csatija is kilóg a táp burkolatának síkjából, ami ránézésre hozzáad még ~5mm-t, tehát a burkolathoz képest összesen máris ~1,5cm-t kell hozzáadni, mire elkezdheted meghajlítani a kábelt.
(#27221) ceaser: Igen, a nagyobb venti és így a mérsékeltebb zajszint lehetősége. Aztán hogy sikerült-e élni vele, az a konkrét modelltől függ.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz
HRicky #27222 üzenetére
Nem tudom miért nem tudtak annak a tetejére szellőzést vágni, bezzeg az alaplap alá jutott pár furat a raktárból.
A prodigy sokkal nagyobb de tuti jobban szellőzik. Ha álló jellegű házra lenne szükség a SHARKOON QB ONE vagy SHARK ZONE C10 is megfontolandó mert elforgatható és tuti hűvösebb mint a metis. -
HRicky
tag
Sziasztok!
ITX ház vásárlás előtt állok. Ez lenne benne: i5-4590,gtx 960, 1hdd és egy ssd. A kinézett ház a raijintek metis mert nincs szükségem több helyre a házban. A kérdésem az hogy így rendesen fog szellőzni a ház? Vagy érdemes lecserelnem a processzor hűtőt? Ha le kell akkor abból a pénzből már kijönne egy bitfenix prodigy ház is ami ugyan nem tetszik de jobb megoldásnak tűnik. -
TomiLi
addikt
Az SFX-L-nek miben van előnye az SFX-szel szemben? Nagyobb méret miatt nagyobb venti - kisebb zajszint?
-
válasz
Archttila #27215 üzenetére
Specifikációk alapján 12V-os ágon 480W-ot tud leadni, szóval teljesítményre tutira elég.
Megfontolhatnád ezt is: ZM450-FX
Ez ugyan teljesítményre gyengébb, de még így is elég neked (450W a géped max. 250W-os fogyasztásához), és a hibás gyári adatokkal szemben 100*125*63,5mm-es méretekkel rendelkezik, ami 30mm különbség a Silverstone 100*130*63,5mm-es terjedelméhez képest. Nem moduláris, de így legalább a csatikkal sem lesz gond.Ja, és spórolsz 10k-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
HookR
addikt
2x2GB Kingston HyperX Blu-t cserélnék 2x4GB HyperX Black-re, ám úgy tűnik, hogy az I3-530 memóriavezérlője nem rajong érte.
Szerettem volna még egy évet várni a gépfejlesztéssel alacsonyabb árfekvésű M.2 foglalattal felvértezett mini-ITX lapok elterjedésének reményében, de így erősen megfontolandó, hogy előrehozzam a dolgot.Amennyire látom ezek a lehetőségek:
(1) Memóriát próbálok másikat szerezni, de annál sincs semmi garancia, hogy menni fog az I3-530-cal.
(2) Kicserélem a Clarkdale magos procit Lynnfield-re (pl. I5-760), hátha kevésbé háklis a memóriavezérlője.
(3) Lecserélem az alaplapot+procit valami egészséges ár/érték arányú újabb vasra. Ebben az esetben mit ajánlanátok?Szempontok:
(1) Nem véletlenül esett a választás a HyperX Black-re. Paramétereiben, magasságában és fekete színvilágában is megfelel az elképzeléseimnek a leendő konfigba, így ezt jó lenne megtartani.
(2) Ez a 4 magos I5-760 teljesítményben hogyan viszonyul az újabb, LGA1150 foglalatos 2 magos Pentiumokhoz, 2 mag+HT-s I3-akhoz?
(3) M.2 foglalatot szerettem volna, de lehet kénytelen leszek kompromisszumként mSATA-val beérni. Fontos még az USB3 kivezetésének lehetősége, legalább 4db SATA csatlakozó és a fekete nyák.Mik a meglátásaitok?
[ Szerkesztve ]
-
Szerintetek a SilverStone SST-SX500-LG 500W SFX eleg az alabbi konfighoz?
SilverStone SG13
Intel i5-4690
c. viz
GTX 970
HDD
SSDCPU-GPU tuning nem lenne!
-
TomiLi
addikt
Lehet, hogy túl számoltam egy kicsit.....
Igen, elég minimalista lett az eleje, de valahogy ha elgondolkozom rajta, amit huzamosabb ideig akar az ember rákötni a gépre az mehet hátra, az "alkalmi" dolgoknak meg (talán) elég egy usb. (pen drive, külső dvd, külső hdd- menteni....stb...) Persze mindenkinek más az igénye...
Ahogy bele "olvasgattam" (google fordítóval) a fórumba, sokaka a felső négy csillag csavart nehezményezik, hogy jobb lenne az is pattentos megoldással....
-
burny
aktív tag
válasz
TomiLi #27210 üzenetére
100k 'picit' túlzás...
•How much will it cost?
Between $150 to $250 depending on the discount price of the riser.
Nekem nagyon tetszett ez a gép, de ez a minimalista, bekapcs gomb és egy usb3, az nagyon kevés, ennyi pénzért nem szeretnék mindegy egyes kábélért forgatni a gépet.
-
válasz
rbalint88 #27206 üzenetére
Az sem rossz ötlet, a tápja 12V-on max. 60W-ot ad le, szóval indokoltnak érzem az alacsony fogyasztású procit.
A házhűtés hiánya miatt még raknék bele egy komolyabb procihűtőt, mondjuk egy Scythe Shuriken Rev.B-t, vagy hasonló 8-9mm-es ventivel rendelkező cuccot.
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz
shteer #27203 üzenetére
Na igen! Ennyiből, mint amennyibe kerül a 3M flexi riser, lehetne talán gyártattani merev/nyákos verziót is. Itt csak tényleg azért van flexi riser, mert más nincs a piacon ehhez a kialakításhoz....
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyi is lesz darabja egy DanA4-nek..... Szerintem simán lesz 100k.... -
Chesterfield
őstag
köszönöm
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Chesterfield #27204 üzenetére
Persze, elég lesz(18A(1db 12V-os ágon)=216W, de max 288W a 12V-os ágakon).
FSP belsős, kisebb VGA-k(pl tápcsati nélküli GTX 750 Ti) mellé is elég.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Chesterfield #27204 üzenetére
Vga nélkül bőven elég az a táp.
-
rbalint88
addikt
Most már volt időm olvasgatni a topicban, meg monitorozni kicsit a piacot, ahogy néztem, olvastam, Antec ISK110 lesz a befutó 90W táppal.
tervezett konfig: H97N-wifi lap, i3 proci*, 2x4gb ram, 250gb 2,5" ssd (crucial bx100 jelenlegi terv), 1tb 2,5" hdd.
* i3-4330-at szemeltem ki, mint legolcsóbb hd4600-zal szereltet, de ha a gyári Antec paneltápnál szűk keresztmetszet lehet az 53W tdp, akkor nézek helyette egy 35W-os T-modellt. -
Na, ügyes voltam, mikor 1Gb RAM-ot vettem a Giga E350-be. Két dologra jöttem rá:
- Nem kapcsolható ki az iGPU és minimum 256Mb RAM-ot kell neki adni
- A Gentoo telepítéshez nem hogy a WiKi-n írt 512, de 750Mb RAM sem elég -
Chesterfield
őstag
Az FSP tápot mégis lecserélném a konfigomban, zavar a hangja.
Ezt néztem ki:
BE QUIET! System Power 7 300W oem300W elég, ha a konfig a következő?
i5
2x4Gb 1066
1db SSD
1db HDD
VGA nincs, nem is leszköszi
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz
janos666 #27193 üzenetére
Nekem is van két ilyen riserem, de semmire nem jók sajnos. Bitcoin-ra lehet, hogy tökéletesek voltak, de pl. játékra már nem....
Egyik riser úgy ahogy jól működik, csak véltelenszerűen néha dob egy-két másodpercre egy fekete képernyőt. A másik riser meg katasztrófa: Van hogy be sem jön semmilyen kép a gép bekapcsolása után....Persze nem tudom, hogy a Dan A4-ben alkalmazott horror áron kapható, riser milyen... Gondolom nem véletlenül esett erre a drágább kivitelre a választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest