Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz #16939776 #55059 üzenetére
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy mi a gond a kompatibilitással a Giga Z490I ITX és a Be Quiet hűtők esetében?
Véletlenül a válasz gombra nyomtam.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #16939776 #55057 üzenetére
Naigen...
Gondolkodtam én is a moddolásán: egy igényes szálcsiszolt alu, vagy valami koptatott industrial acél dizájn jól mutatna (igény szerint).
SFX táppal elférne elől egy 120mm-es venti, hozzá rács. a táp környékére meg a bekapcsológomb és a csatlakozók. ODD slot meg igény szerint elférhet, csak jól kell beszabni a lapba, és a rögzítő csavarlukakat újra kell fúrni.Meg is jött hozzá a kedvem, ha látok aprón, lecsapok egyre!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz #16939776 #55055 üzenetére
Tudom, volt Antec-em, ezért írtam, hogy még mindig nem találom a befújó ventiket.
Egyébként ha jók az oldalsó porszűrők, akkor nincs is rájuk szükség, egy jó 120mm-es hátsó venti elég lehet ilyen kis konfigba."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz #16939776 #55013 üzenetére
nem veletlenul nem irtam meg mi ez, bocsanat
hoterheles-szimulacio utan legyartott probadarab, aminek bizonyitania kell, hogy a tervezes es a szimulacio megallja a helyet. a kommersz tipp az jo. nem en terveztem, en csak elamultam rajta nagysagrendileg ala lehetne biggyeszteni egy itx lapot, ezert is mozgatta meg a fantaziamat.nyilvan nem gazdasagos, ahogy flashpointer is irja, de van az a penz es termekkategoria, ahol ez is ervenyes megoldas.
-
hegegabi80
addikt
válasz #16939776 #54890 üzenetére
Igen arra gondolok.
A menetes hüvelyek nem fekszenek fel, pont beleférnek az alaplap lyukába ha kell.
Ahogy elkezdem húzni a csavart, akkor a borda alatt lévő szerelék a húzás hatására elkezd meghajolni a cpu és a mentes hüvely rész, nyilván ez is normális a feszítés hatására, csak nem tudom ez mennyire tesz jót az egész lapnak. Erre értetem, hogy nagyon feszes. Bár tény, hogy így garantáltan felfekszik rendesen a cpu-ra a borda és csak egy nagyon minimális paszta kell.
Nyilván a gyári szerlékhez tartozó csavar nem ilyen plusz hátlaphoz lett tervezve. De van itthon hosszabb csavar, nem ilyen spéci, de alátéttel okés lehet.Az usb csatlakozónál én is pont erre gondoltam, pont volt szó korábban hasonló esetről.
Ha kiszerelve is hasonló lesz a jelenség akkor a kábel lesz a hibás? Régebbi házzal meg se tudom próbálni, mert abba csak 2.0 van. Amúgy meg mivel asztalon van a gép és keveset használom a portot, lehet ki is szedem és pár fölös kábellel már is kevesebb lesz.[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz #16939776 #54886 üzenetére
Most én is hátlap nélkül használom, de van egy Noctua hátlapom, korábban volt is erről szó, pont ezért vettem meg én is. No majd ezzel is teszteljük, csak ki kell szedni a lapot, mert nem pont jó helyre sikerült a furat a borda rögzítő csavarhoz.
Bár a gyári csavar is rövid, mert összeszerelésnél próbáltam, igaz be tudtam egy picit húzni, de nagyon feszes volt. Vagy nem kell tőle félni?Amúgy még egy gondom akadt a házzal, vagy is a ház előlapi USB 3 csatival. Ha rádugom a telefont, akkor kapcsolódik majd elveszti, megint kapcsolódik majd megint szakad és így ismétlődik. Ha hátra dugom az alaplapi usb 3-ra akkor nincs ilyen gond.
Pendrive-al nem próbáltam.AxBattler: persze este megnézem. Egy baj van, nem igazán kapni sehol se ilyen tápot.
Amúgy először egy FSP FSP250-50FEB 250W Flex ATX tápot akartam, de féltem a 40-es ventitől, azért ebben a 80-as még is csak halkabb. Aztán paneltáp/pico + külső kocka is tervbe volt, de elég borsos lett volna az is.
Így még akár egy tápcsati nélküli LP vga is mehet bele. -
PROTRON
addikt
válasz #16939776 #54795 üzenetére
Köszi a tippet, tényleg ez volt a gond. Még valahogy ki kell találnom a dolgot.
A cél hogy a mini-itx PC felkerül a monitor hátuljára, majd a fém házon keresztül vezetem ezt a kábelt is, a többi front panel kábel mellett, hogy a monitor alján egy elegáns fa keretre rögzítsem. Lehet végül a talpra kerül, bár nem akarom hogy ha kiborul a kávém belefolyik.Azóta itthon is beüzemeltem egyet a leendő micro atx házhoz.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Grave_444
nagyúr
-
PROTRON
addikt
válasz #16939776 #54795 üzenetére
Ahamm, akkor még ne kössem fel a boltost akitől vettem.
De hogy az adott bolt termékeivel mindig így járok az valami gyönyör...3 punidriveból 2 lassabban másol, mint ugyanaz a típus másik bolt készletéből. Ugyanígy micro SD kártya.Jó tipp, mert tényleg csak kidugtam a lukon a kábelt, nem néztem hogy mihez ér hozzá. Azt sem próbáltam hogy rendesen visszahúzom és kiegyenesítve megpróbáljam, annyira felb..zott.
Valóban elírtam, legközelebb maradok a seggszikla megnevezésnél...ott másfajta felfújt lesz belőle.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
törölt tag
-
félisten
válasz #16939776 #54585 üzenetére
Pedig már vibrációcsillapító keretet is kinéztem nekik... de akkor ezek szerint ajánlottabb az 1x 120mm változat?!?
Ez az interferencia érdekes dolog. Csomó házban lehet előre 2-3db ugyanakkora ventit szerelni (pl. 2x 140mm, vagy akár 2x 180mm), sőt gyárilag is így szerelnek egy csomót.
Akkor ezeknél is fellép a probléma?Egyébként nem közvetlenül egymás mellett lennének, hanem 2-3cm távolságban...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz #16939776 #54552 üzenetére
Olyan ventit keresek, ami magyar kiskerből rendelhető...
700-1000rpm-en terveztem pörgetni, az még nem zavar, mellette félpasszív VGA kell.#54553 Rick4
SFX táp ventije annyira nem segít, és a tápokat amúgy sem erre tervezték.#54554 Qkackca
Jól látod, elsősorban használni szeretném, de szem előtt van... ha meg megmutatom másnak, akkor ne egyen ortopéd.
SFX táp, szóval annyira nem lóg bele.
Láttam már elölről megvágott C2-t, de oda HDD-ket tervezek, és szerintem jobb, ha alulról felfelé száll a levegő, áthaladva az egész házon. Ezért legfeljebb alulra szerelnék még egy ventit... de egyelőre csak felülre terveztem.#54555 Grave444
Ja, szerintem ez lesz, meg fölé egy Kolink FFM-120-B szűrő."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Rick4
félisten
válasz #16939776 #54548 üzenetére
Mondjuk én úgy tudom, alulra be lehet egy felfelé szívó ventit tenni, onnan meg ha belül némi túlnyomás keletkezik, a tápon keresztül könnyen távozik az a levegő, azaz emiatt vágni felesleges lenne a házat.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
válasz #16939776 #54527 üzenetére
dehogy. erdekes tema. amikor a wx3100-asok meg nagyon olcson mentek ebay-en, elgondolkodtam rajta h veszek kettot. marha jol neztek volna ki egymas mellett de ezenkivul mas ervet nem tudok felhozni mellettuk.
viszont elgondolkodni egy hazikon, ahol nem egymas mellett allitva vannak, hanem mondjuk fektetve a haz tetejen h friss levegot tudjanak szivni (tehat ventivel felfele mindketto) na az szorakoztato is. -
fatpingvin
addikt
válasz #16939776 #54528 üzenetére
feltételezem ez platformfüggő is, én Linuxon Xorg alatt csináltam ilyet, az egyik kártya lényegében csak kimenetnek volt használva, a renderelést teljes egészében a nagyobb GPU végezte.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
veterán
válasz #16939776 #54523 üzenetére
nekem a munkahelyen az alábbi a felállás 5 monitorral:
1. HP performance desktop gép LGA nVidia Qadro 3x miniDP kártyával a céges hálón
2. Rack szekrénybe zárt labor PC csak a helyi hálón, 1.PC-vel hálózatba kötve.
Elegem lett a két egér + két bilentyűzet felállásból.Rákötöttem a rack PC-re kötött 2 monitort a HP gép alaplapi kimeneteire
Kellett kérnem supportot az IT-tól, hogy be tudjaklépni a BIOS-ba és engedélyezni az IGPU-t.
Így mind az 5 kimenetet be tudtam kapcsolni, 5 monitort dugtam rá.
Ezután a remote desktopot kellet konfigurálni néhány sor beillesztésével az elmentett profilfájlba, mert gyárilag csak 1 vagy az összes monitorral lehet remoteolni.
így most 5 monitort használok egy gépről, egy kurzorral, ebből 2 remote desktop a másik gépre.
Természetesen a remote-os monitorok rá vannak kötve a rack pc-re is, így az input kiválasztásával vissza tudok váltani.https://tinyurl.com/rasoapro
-
fatpingvin
addikt
válasz #16939776 #54523 üzenetére
ezt teljesen komolyan kérdezem, mi a gond a multidisplay megoldásokkal? Matrox oké, nekik ez a célpiacuk, de mondjuk mi az akadálya két akármilyen vidikarival 6-8 képernyőt kezelni?
(kérdezem azért met nekem volt 4 monitoros konfigom két GPU-n, nem értem mi változott volna ha rádugok még kettőt)A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
törölt tag
válasz #16939776 #54520 üzenetére
mondjuk nem tartana semmibol csinalni egyet, csak h lenyugozzunk teged bar az ertelmen el kell gondolkodnom... foleg h nem ket egyforma lenne, szoval semmi crossfire v ilyesmi esetleg a csillio meghajthato kijelzo miatt erdekes lehetne. pl ket darab nv t600, az 8 db dp kimenet, egesz szep.
-
D.Dani
tag
válasz #16939776 #54319 üzenetére
Időközben okosodtam is egy kicsit (no szaki azért még nem lettem) kondi témában, mennyivel szuperebbek a polymer kondik az mlcc-kkel szemben:
[link]
Aztán kihűlt a lelkesedésem, amikor kiderült, hogy a méretekben nem kompatibilisek, ezért nem tudnám kicserélni SP-Cap-re. Viszont pár hasznos infó szerepelt az előadásban.
Az Asus egyik alaplap fotóját jobban megnézve úgy látom, mintha más lenne a vrm része az Asrockhoz képest, gondolok a szürke 6.3V feliratú kondikra:
[link]
ASUS DIGI+ VRM - 3 Phase digital power design
100% All High-quality Conductive Polymer Capacitors
[link]
Vajon jobb lehet az Asus lapja, mint az Asrocké? -
D.Dani
tag
válasz #16939776 #54319 üzenetére
Köszi a figyelemfelhívást.
A szembejövő infomorzsákból már sejtettem hogy ez nem a rózsaszín unikornisok vattacukorillatú pillekönnyű mesevilága lesz, inkább jól felszerelt elit csapatok sziklás terepe de ha pár kondicserével megtudom gyógyítani, már jó vagyok.
Időközben elkezdtem az ismerkedést a szkópokkal - elméletben:
How to Use an Oscilloscope [link]
és az agyalást, hogy a mumus felderítésére vmi diy szkóp elég lenne-e:
DIY VS Regular DS Oscilloscope [link]
[link] [link]
illetve amit akár egy asztali géphez tudok kapcsolni, így kihasználva a már meglévő nagy képernyőt és számítási teljesítményt:
[link] [link] -
D.Dani
tag
válasz #16939776 #52419 üzenetére
Újra elővettem a DeskMinit és próbálom megjavítani.
"kellene tápfeszültség állandóságát és a zajt montírozni terhelésre"
Ezt mivel/hogyan tudom megtenni? Szkópom sajnos nincs, helyette egy illesztőáramkörön át hangkártya analóg audió bemenetre kötve a jelet mérhető lenne?
The VRM is using powerful Texas Instruments CSD87350Q5D NexFET power blocks, which include the high-side and low-side MOSFETs in a single package. These NexFETs are rated 40A maximum with 90% efficiency at 25A output. They are commonly found on high-end overclocking motherboards. In the case of this little board, three phases are for the CPU and a single phase is for the iGPU. The heat sinks help cool down the MOSFETs and the inductors.
A fagyás mindig grafikus terhelésnél történt, ebből arra következtetnék hogy a 4.fázis résznél (iGPU) lehet a baj.
A CSD87350Q5D adatlapja példának Multilayer Ceramic Capacitors MLCC - SMD/SMT 1206 10uF 16volts X5R 10% kondikat említ:
ceramic input capacitors need to be placed as close as possible to the VIN and PGND pins (see Figure 34).
The example in Figure 34 uses 6 × 10-μF ceramic capacitors (TDK Part C3216X5R1C106KT or equivalent).
Ami még érdekes lehet, az X5R 85°C mig az X7R 125°C-os illetve itt olyat is említ, hogy adott paraméterben az 5V-os lehet jobb, mint egy 25V-os: [link][ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz #16939776 #54291 üzenetére
nálam visszatérő probléma volt a pumpazaj, hiába szenvedtem rajta, kísérletezgettem napokig-hetekig (az AIO topikban visszakereshető a kálváriám). szerintem a meshlicious kialakítása miatt van ez, egyszerűen túl magasan van a pumpablokk, hiába tűnik úgy hogy jó lesz, mivel technikailag magasabban van a radiátor mint a pumpa.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
válasz #16939776 #54286 üzenetére
ezt alá tudom támasztani, meshlicious-el és egy EK AIO-val hetekig szívtam ezen, míg nem meguntam és inkább váltottam léghűtésre.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #54172 üzenetére
0%-nál 580RPM de ami ennél is rosszabb, 900-as fordulat alatt kelepelő hangot ad a drágám Nem vészes de este azért zavaró...
A borda önmagában remek, egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem. Jelen pillanatban amíg ezen sorokat pötyörészem Linux alatt 29-30C a CPU temp 870-es RPM mellett. Ez nagyon jó. Megkockáztatom, hogy gépelni, terminálban bütykölni egy kis alulfesz + PBO disabled és már mehetne is a passive móka mindegy a lényeg, hogy rendeltem egy Noctua NF-A9x14-et amit terveim szerint megküldök egy LNA adapterrel + a curve és van egy 1.9 literes 8C/16T cable mentes silent monster-emDura, PROTRON nektek is
szerk.: most nem kelepel körülbelül fél méterre van tőlem a gép és eszméletlen csendes. Várom a Noctua-t!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Pakmara
őstag
-
ii77
tag
válasz #16939776 #53906 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is, hogy közvetlenül a gyártónak írnék. Hátha ügyfélbarátabb, problémamegoldóbb a hozzáállásuk. Mert a bolt részéről (legalábbis a reklamációt felvevő kollégájuk esetén), úgy érzem, engem, mint vevőt hibáztatnak egyoldalúan.
Kérdeztem is őket, hogy ezen lapoknál extra védelem, mint plusz zsugorfóliázás, egyéb nem szokott lenni? Válasz, hogy az ilyeneknél nem jellemző. Rákerestem, yt-on kicsomagoló videókra. Nekem pl. az alaplap i/o shielddel jobbra volt a kartontálcájával berakva. Feltöltött videóknál is van így is, meg balra nézően is.
Ilyen gond esetén jönnek elő nálam (is) az összeesküvés-elméletek: -Kedden rendeltem meg. Szerdán kaptam tőlik emailt, hogy csüt-ön 13:30-tól átvehető lesz és max. 3 munkanapig tartják. Mikor várhatjuk érte? Szépen válaszoltam nekik, hogy aznapra tervezem is. Erre csörög is a telefonom, ugyanezt elmondja és rákérdez a mikorra. Elmondtam, hogy köszönöm a tájékoztatását, írásban már megtettem, de szívesen megválaszolom most is. Meg is tettem.
Na igen. Tán olvastam már ilyen keringő, garanciakerülő hardver legendá(k)ról. Át kell értékelnem magamban a hitelességüket.
Nagyon köszönöm neked is a tanácsokat. Azért bízom benne, hogy nem hosszú menetekkel kell számolnom és a kereskedői oldal belátja, hogy vmi bűzlik Dániában.VESTAX QFO
-
törölt tag
válasz #16939776 #53737 üzenetére
Jo otlet, koszi. Kicsit kell csak alakitani rajta.
szerk: sokat kell. a riser adja a mechanika jo reszet, nekem pedig csak a rogzites kenefatpingvin: nem a sasszem brigadbol teccik lenni veletlenul? sajnos nem elado, oriasi kincs itt nekem, mindennel megy es mindenhogyan
hegegabi80: EVGA Hadron tap. 500W gold
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #53671 üzenetére
Szerintem erre nem lehet CPU hutot hegeszteni, de igerem ujjongok majd ha megcafolsz.
Ezen a vason egy Arch SwayWM kombo fut ami kis tulzassal annyit tesz, hogy gyakorlatilag szinte nulla az eroforrasigenye hidd el itt nem sokat profitalnek az m.2 SSD elonyebol, igy szamomra ez egy vallalhato kompromisszum.
Persze Windows eseteben mar valoban indokolt lehet.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #53669 üzenetére
Mentsegemre szolgaljon, hogy a kep kozvetlen pasztazas utan keszult de osszerakva mar ugy rendeztem (a merev) kabeleket, hogy vizszintesen alljanak az SSD-k- szabadon hagyva ezzel a szellozoracsokat.
Ettol fuggetlenul a fentebb leirt terheles hatasara nyitott hazban is melegszik, zartban pedig normalisnak mondhato, 50-60C korul tanyazik.Nem sok ilyen jellegu borda van a piacon... regen bezzeg amikor meg a North Bridge-re is...
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #53666 üzenetére
Azt a kepet sem en keszitettem
Most igy nez ki:Es igen tudom, a magas huto miatt nem tudnam ratenni a tetejet de ez a jelenlegi helyen egyaltalan nem szempont.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #53663 üzenetére
Lehet koran van még, de fogalmam sincs melyik gap pad-re gondolsz.
A chipset hűtőröl linkelt képek nem sajátok.A lapon található borda alatt a szokásos gyári kaki száraz szutyok paszta tespedt. Ezt vásárlás után pár héttel azonnal MX4-re cseréltem, de mivel kicsi a borda (es jatekoknal relative nagy neki a terhelés) nem sokkal vagyok előrébb.
A fentebb linkelt Amazon-os réz 6000 ft körül lenne szállítással, ami szerintem kicsit sok érte, de más - hasonlóan jó - alternatívát/megoldást nem nagyon látok.
Thermalright-nak van még egy nagyon igényes chipset heatsink-je, de az meg már beszerezhetetlen sajnos. Tavaly volt aprón 4500 -ért.
Az Amazon-os réz bordarol még annyit, hogy az NVIDIA Jetson developer kit-et folyamatos terhelés alatt 45C környékén tudja tartani. Ez mondjuk nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz #16939776 #53636 üzenetére
Ahogy a #53595 számú hszemben lévő képen is látszik, nem véletlenül helyeztem függőlegesen a tápegységemet. Passzívként teljesen jól el tud áramolni a levegő a hátulsó rostélyon, egyébként meg így pont alulra kerülnek a legmelegebb komponensek a belső elrendezésben. Amíg vízszintesen volt, egy mezei menet közben restart után volt hogy kellően melegnek érezte a tápegység hőrzékelője és bekapcsolta a ventit, alacsony fordulaton fél percre. Most már (sajnos volt szerencsém letesztelni élesben a win10 balf...ságai miatt) ez sincs, majd ha VGA-t cserélek.
Odateszem a levegőt érzem ahogy felfelé tényleg komoly mennyiségű hő távozik, de ha bekapcsolom a ventit jóval hűvösebb levegőt fúj ki aktívan mint vízszintes elhelyezésnél.Ezt a dolgot szerintem ezeknél a függőleges torony házaknál is kihasználhatnák(nem ismerem a teljes palettát, elképzelhetőnek tartom hogy valamelyik cég gondolt erre), csak akkor felülre kerül a tápcsati.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #16939776 #53627 üzenetére
+ #53628 PROTRON
Bocsi srácok, sügér vagyok, a GD05B itt pihen, mellettem.SST-SG05B-Litera gondoltam, a táp nélküli verzióra - pedig ebből nincs is USB-C-s.
Nagyon korán volt még reggel...Caseking listázza, de nem tudni, mikor lesz elérhető.
Geizhals-os listákban még fellelhető itt-ott €55+szállítási díj áron.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz #16939776 #53556 üzenetére
Én másképp látom, idézni valakitől szerintem tök egyértelműen pozitív, mivel nem belemagyarázni akarok, hanem annak értelmezési vagy értelmezhetőségi oldalát feltárni, de mondom, hagyjuk, mert ez is rossz irány, mivel az éln szándékom se ez volt. Akárhol idéz az ember vitapartnertől, az sosem volt tiszteletlenség, hiszen egy dolog valamit gondolni, és egy dolog valamit leírni, mint azt már jeleztem, bárkivel előfordul, hogy nem azt, vagy nem úgy írja, mint ahogy gondolja, és ehhez negatív tulajdonság se ell, egyszerűen csak annyira benne van egy témában, hogy neki olyna dolgok is evidensek, amikről másnak fogalma sincs. Velem is előfordul, szerintem mással is.
Amúgy találtam megint egy lapot, ami közel van a tutihoz: [link]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Gergello
addikt
válasz #16939776 #53547 üzenetére
Amikor laptopban áll(nak) a venti(k) minimális terhelés mellett akkor milyen légmozgás van ott?
Most azt a helyzet tárgyaljuk, amikor szinte idle állapot van, nincs terhelés. Abban az esetben sok laptop passzív, én azt vetettem fel, hogy miért ne lehetne a desktop is az, amikor a CPU használat minimális és a CPU hőmérséklete mondjuk 35 fok. -
PROTRON
addikt
válasz #16939776 #53487 üzenetére
Köszi a tippet, bíztam bennük (MSI) hogy attól még mert X szériát választottam, csak be van kapcsolva TDP limit alapjáraton a BIOSban hisz nem a 10980XE-hez szánt legfullosabb alaplapot vettem (hisz azt láttam hogy órajel nem pörög feljebb a fenti problémás esetemben, bár mástanra már felfogtam hogy nem az a lényeg) .
Csak számíthatnának a userek hülyeségére hogy túltolják VRM fronton...
De akkor ezt lecsekkolom munka után.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz #16939776 #53468 üzenetére
Természetesen ezzel van éppen a bajom, mert arra számítottam hogy OC nélkül mondjuk 280W alatt csak meg kell állnia a teljesítmény felvételnek.
OC esetén semmin sem csodálkoznék.
Minden alapon van ahogy azt megálmodta magának a rendszar.
Elvégre régebben a 2011-es pcorik világában csak megállt 100 fok alatt egy FPU teszt során, de így most hogyan derítsem ki hogy jó-e a hűtésem vagy sem, hogyan csinálok tényleges stabilitás tesztet.
Ilyen alapon akármekkora folyadék hűtést teszek rá, azt is felfogja forralni, amivel mondjuk megoldhatom a fűtés kérdést, Linusék rákötöttek rendes szoba radiátort PC hűtőkörre.Vagy valamit állítanom kéne az Aida beállításaiban?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #16939776 #53431 üzenetére
A harmadik ilyen esetnél inkább elengedtem a stabil "prémium érzés" utáni kajtatást, pedig igény az lett volna rá.
A prémium érzés nem hiányzik, csak a kínálat; 7mm magasságú hűtőből nincs sokItt van nálam egy HP-400, de - ránézésre - a venijével vannak fenntartásaim, viszont értelmes áron nem tudnám mire lecserélni. Ezért lehet inkább megoldom egy huszárvágással a problémát, nem akarok már ilyeneken görcsölni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #16939776 #53381 üzenetére
Érdekes. Valahol megvan a fiókban egy molex - 4x 3pin átalakítóm, ami 2x12V + 2x7V osztásban adta a kakaót a ventiknek, de akkor lehet ezt nem fogom erőltetni, marad az átalakítás, pl. ezzel: Akasa AK-CBFA05-05
Most, hogy előjött a téma, és rákerestem, mindenhol csak 5V+12V-ot adó átalakítókat találok:
Akasa AK-CB001, Akyga AK-CA-34, Delock 83343
-
-
tippm86
tag
válasz #16939776 #53260 üzenetére
Ugyan azokat az értékeket mértem ott is.
Az Xbox tápból (220W) jön ki 4 vezeték, 2 vastag (12v + és - ), és 2 vékony (5V).
Gyakorlatilag csináltam egy Y alakú vezetékköteget , egyik ágán a procihoz megy 4 szál, a másik ágán van a pico apa csatlakozója és a két vákony szál amit egy kapcsolóval ha rövidre zársz akkor kapcsol be a táp. -
PROTRON
addikt
válasz #16939776 #53218 üzenetére
Reméltem hogy megállítotok...de látszik hogy nagyon fáradt voltam már, mert most megtaláltam az egyetlen darab csavaros 2,5-es belső átmérőjű DC apa-mat (természetesen a PC melletti asztal legfelső fiókjának elejében volt) amit még fél éve PC boltból szereztem [link], mert sehol másutt nem kapni...most se.
Amúgy jaja picit furán hangzik a "biztosan tudom mit csinálok" és az "elvileg" kifejezések egyidejű használata.
-
PROTRON
addikt
válasz #16939776 #53211 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat, van kifejezett PC teszt tápkábelem = le van bontva a köpeny hogy rá tudjak mérni lakatfogóval a fázisra.
Az megnyugtató hogy ennyire nem értik a definíciót a gyárban, nem azért adjuk ki a pénzt a minőségre hogy aztán ne is lásson QA test metode-ot...[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz #16939776 #53191 üzenetére
Valóban, nem ér túl sokat, viszont mint írtam, nálam nincsenek minderre megfelelő körülmények, és idő sem, tehtá emgveszem azt, amit mások tesztjei jónak ítélnek, és belefér, ha 2-3%-kal rosszabb eredményt kapok, mint amire számítottam.
-
Rick4
félisten
válasz #16939776 #53185 üzenetére
Persze, a szintetikus tesztek elvileg pont ezt mérik, azért egy normális paszta a megfelelő mennyiségben tudja a 98%-ot, a maradék 2% múlhat a felkenésen, a spéci összetételen, vagy bármi egyéb faktoron. Az a 98% meg a többségnek észrevehetetlen, mondhatni mérési hibahatáron belül vagyunk.
-
törölt tag
válasz #16939776 #53182 üzenetére
koszi!
ezeket a blade-szerusegeket, amiben itt nalunk hasznaljak, vegyesen szerelik ezzel is, azzal is. a hutes picit tul van meretezve (225W-os prociknak ~260W hutes), de azt nem neztem meg h nyomatekra huzzak-e meg a hutobordak rogzito csavarjait vagy csak ameddig megy. lehet utanakerdezek, mert egyebkent erdekes tema.
-
félisten
válasz #16939776 #53154 üzenetére
Mármint az Inter-Tech Mini-ITX PSU 200W NAS (88882190)?
Akkor ez megnyugtató. Egyébként gépen belül is a merevlemezek adatainak a védelme az elsődleges szempont.
És a CDP-120ITX esetében is hasonló eredményre lehet számítani?#53155 PROTRON
Szerintem nem ugyanazt a táblát nézzük, be tudnád linkelni?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz #16939776 #53121 üzenetére
És erről a Pico tápegységről van már tapasztalat/vélemény? Tesztet nem találtam a neten, kíváncsi lennék a képességeire: Inter-Tech Mini-ITX PSU 200W NAS (88882190)
Mondjuk 12V-on max. 10A-t ír az adatlapja, szóval teljesítmény szempontjából nem várok nagy csodát, inkább biztonság szempontjából érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz #16939776 #53125 üzenetére
Először írt egy max 69mm magas cooleres beleférős ház igényt, taglaltuk, mekkora a többi komponens által elfoglalt méret, szerintem elég fontos, mert ATX meg szerverházas környezetben ritkán kell a millimétereket számolni, lett is egy elég hasznos kis kép erről, és úgy gondlom némelyek, mint én is, szeretnek kotorászni, utánanézni dolgoknak, nekem sokszor jön az ihlet ilyenkor.
Utána az általam linkelt házra jelezte, hogy nem jó a zárt tető, mert a lapja már megvan, láttuk is, hogy nem beforrasztott lapos, azt meg sejtettük, hogy nem 12 magos cpu kerül majd be.Nyilván mindvégig ki lelhetett volna kérdezni válaszadás helyett, ha a kolléga csepegtette az infókat, mi nekifogtunk tláalgatni, ettől még rengeteg infó bekerül is, a kulcsszavakra keresve pedig megtalálható, szerintem nem olyan rossz ez.
Nem kell mindig azonos véleményen lenni, d enyilván itt is egyszerű lenne, mint a vga-s vagy többi topicban, hogy a friss hús kitölti az adatlapot, hogy mi a nyűgje, az alapján egyszerű megválaszolni.
Tény, kérdezni is lehet konkrétabban, de ma nem kerestünk a kákán se csomót.PRONTON: Na látod, miféle csodák vannak elrejtve? Ha most nem kérdeznek, te se találod meg..
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #53125 üzenetére
"pl.: azt akkor honnan tudtátok - a rendelkezésre álló csekély információból -, hogy nem egy beforrasztott mobil processzoros, vagy egy SOC-os alaplapról volt szó?"
Rick4 hozzászólására reagáltam (nem pedig Melorin-ére). Idézem: "...az alaplap, a távtartók, a foglalat és a proci elvileg belefér 9mm-be..."
"A felesleges köröket indítványoztam elkerülni, hogy mindenki spórolhasson az energiájával."
És ezért mindannyian hálásak is vagyunk![ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Rick4
félisten
válasz #16939776 #53121 üzenetére
Én is eszerint gondolkodok, ráadásul az ilyen eszközök távol vnanak tőlem, most is minden szerver, szünetmentes, akksi, router, switch egy régi hajlított füstöveges tv állványban kapott helyet, a hátsó szekcióbna 3 befelé, és egy kifelé fúhú 80-as arctic venti oldja meg az átszellőztetést, és nem is aggódom, hogy rásülne valami a másik alkatrészre.
Plusz ugye az sem mellékes, hogy a mérhető CPU hőmérséklet csak egy adat, az, hogy a környező alkatérszeket, kondikat 30 vagy 50°C-on 3-4 évig főzzük, ennél egy sokkal fontosabb dolog.
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #53114 üzenetére
Tényszerűen leírtam a méreteket, amit most ő is alátámasztott a belinkelt képpel. Ha esetleg a vastagításnak tulajdonítottál érzelmi reakciót, az csak az adott tartományból a leginkább jellemző méret megjelölésére szolgált.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
-
viperabácsi
addikt
válasz #16939776 #53093 üzenetére
A táp kocka gyári
230W - 7000Ft
Model: HSTNN-LA12
Adatok: 19.5V 11.8A
Csatlakozó: 7.4 x 5.0 mm
A z én Z3-ATX-200 is gyári kábelezés ezért nem lehetne összedugni most. A kettő nem egyezik , egyik sincs kókányolva ( nem is szeretném ) ezért kellene átalakító.Eddig egy normál ( hozzá illő csatis ) 19V -os ASUS adapterrel volt használva gond nélkül , de az csak 60 w -os volt.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
zsirfecske
addikt
válasz #16939776 #52872 üzenetére
ezt a képen lévő a300-ra írtad vagy a jonsbo-ra?
amúgy a deskminihez nagyon kéne egy 5000g series support (nem fogok x300-ra cserélni emiatt, aminek még az előlapja is csúnyább és tömör), és hogy 5300g procit lehessen kapni retail-ben. a 2400g-vel a 3000-es ram se megy csak 2933 mhz-en.
-
Rick4
félisten
válasz #16939776 #52741 üzenetére
Hm, a 120W-ot elfogadom, nekem is cserélni kellett a chieftec 250-es tápot az i7-8700-zal ment, az i6-10600-zal beakadt aida fpu teszten, restart volt belőle, úgyhogy ugyanaz a ház lett 300-as táppal....
Az igazi baj, hogy barátunk TDP-t írt, nem max powert vagy valami más méthető értéket.
Qkackca: Mit lehet ezzel kapcslatosan tlaálni a biosban? Ilyen limit féle dolog abszolút nem rémlik..
[ Szerkesztve ]
-
A.Winston
tag
válasz #16939776 #52754 üzenetére
TL;DR - nekem gyakorlat azt mutatja picit lehet sporolni pedig venti fordulaton vele.
Eleg off ide de pont ezen is filoztam a napokban igy megosztom
Szoval szerintem meg van ertelme. Nalam igy nez ki a kor: cpu (5600x) -> gpu (6800xt) -> radi (ek xe 240)
Pumpa egy ddc a cpu blockon (aquanaut) igy az nem tol hot a rendszerbe. Az elozetes terv az volt kialakitashoz, hogy cpunak kell a huvosebb viz. Ez pont passzolt a teszteleshez is amugy.Meres alapjan aramlas 180 lph es 40 kozott alakul pumpa pwm szabalyozasaval. Ahogy neztem terheles alatt max aramlas mellett kb 2,5 fok elteres van hideg-meleg oldal kozt, de ha csokkentem akkor felmehet 5 korulre is a delta. Mindezt ugy, hogy a hideg oldalon nem valtozik a kilepo viz hofoka.
Ami a csavar hogy a ventiket a kilepo oldal szabalyozza es meres alapjan magasabb pumpa fordulat mellett jobban tekernek (~150 rpm). Nemi filozas utan arra tudok csak gyanakodni, hogy a radi ennyivel hatekonyabb lett attol a
par foktol is.
Kilepo oldalon amugy 10 dT van belove szobahoz kepest.nincs
-
Rick4
félisten
válasz #16939776 #52739 üzenetére
Az a radiátor kb akkora, mint amekkora egy cpu-ra rakhatő hőcsöves hűtő, azaz ha nem nagyobb a felület, nem lesz nagyobb a hőleadás sem, szóval totál értelmetlen az egész.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest