Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz AxBattler #25995 üzenetére
Jah, pedig a thin-ITX lapok többségén megtalálható, meg a Gaming ATX deszkákon is... Én nem ezt tapasztaltam, persze láttam párat, de nem a "többségen", bár lehet rossz típusokat néztem. Az enyémen sincs. Anno a hangminőség miatt döntöttem ez mellett az ASUS M2-es lapjával szemben (a hangzásban nem is csalódtam), de mióta van külső DAC megint, azóta ez a feature totál haszontalan, ellenben muszáj vagyok külső SSD-t használni.
Van esetleg a tarsolyodban egy J1900-as passzív ITX (thin, vagy normál) alaplap, amin van mSata, vagy M2? Bevallom nem nagyon néztem utána, csak iponon, de ott nem láttam, persze lehet csak vak vagyok. És, hogy miért pont j1900? Mert ez passzív. Semmi más kritérium nincs. Most is passzív a gépem. És ezt szeretném ezután is így. Annyi különbséggel, hogy beépített DC tápos lapot keresek, hogy a tápellátás is passzív legyen és, hogy a házban még a paneltápnak se kelljen helyet keresnem.
Bár lehet az lesz a vége (mert igazából nem akarnám az alaplapot, procit memóriát stb. kukázni), hogy marad minden ahogy most van, és veszek mellé egy zed által is linkelt tápot, vagy valami hasonlót. Így akár egy későbbi komolyabb proci update-nek sincs akadálya, mondjuk kiegészítve egy 750 Ti-vel.
(#25998) zed1983: ezt én is néztem engem is érdekelnének (már ha vannak) tapasztalatok.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz zed1983 #25994 üzenetére
Az alaplapi P4-es csati közvetlen megtáplálásához stabil 12V-ot biztosító AC-adapter szükségeltetik.
(#25988) Pete55555: A teljes bekerülési költséget jellemzően nem a méret befolyásolja, hanem a megmunkálással kapcsolatos költségek.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
válasz imibogyo #25993 üzenetére
Jah, pedig a thin-ITX lapok többségén megtalálható, meg a Gaming ATX deszkákon is...
D e hogy a sima ITX lapokon, főleg az AMD-seken miért ilyen ritka?
Pedig nem hinném, hogy nagy többletköltséggel járna."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
zed1983
őstag
Szia!
Ezt meg lehetne oldani, úgy ahogy a tiedet is?
Vagy itt már nem jó a 19V miatt? Külön lehet-e szedni, hogy külön kapja a pico meg a cpu tápcsati?
Nyilván olyan pico psu-val ami 12-25V ig használható.YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
imibogyo
veterán
válasz AxBattler #25992 üzenetére
Nekem ugyanez a bajom például a DC-tápos Asrock J1900-as ITX és főleg a thin-ITX lappal is. Adott a DC táp, adott a passzív működés és az alacsony alaplap magasság a fektetett memória elrendezés miatt. Csak egy nyamvadt mSata, vagy M2 slot kellett volna és készen is van az ideális nappali-gép nagyon komoly kis vékony házban. De nem...... Tegyél mellé és kábelezd be a külön SSD-t, vagy HDD-t. Ami azonnal bonyolultabbá teszi a miniatürizálást.
Persze tudom vegyek NUC-ot, vagy Brix-et, vagy más hasonlót, de ott meg a bővíthetőség nem olyan (például USB-k száma) esetleg egy low-profile VGA, vagy hangkártya, TV-tuner stb.. Meg aztán erre rakok egy slim 14 centis ventit és meg is van oldva a "néma" hűtés, míg a Brix-ből úgy olvastam vannak forrófejű passzív példányok és nem éppen halk aktívak. Tehát ez megint nem az igazi.
Nem is értem, hogy pont azon a területen ahol nagyon kellene, miért nem terjed gyorsabban az mSata, vagy az M2? Én a gyártók helyében ráfeküdnék erre. Bezzeg a 60 literes monstrum házakba kerülhet M2, mert ott aztán nem fér el a külön meghajtó.....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ja, hogy Te a Brix-ről írsz, nekem meg a Mr.NUC járt a fejemben... Elnézést. Viszont a Realan J1900-asa sem tudja az mSATA-t.
Egyébként meg k* pipa vagyok az alaplapgyártókra: ugye a NUC-hoz a Gigabyte szállította az alaplapokat, és mégis tudtak az AMD lapra mSATA csatit hegeszteni, holott a sima sztali kínálatukban ilyen még véletlenül sincs, csak az Asrock-nál. Szóval a gyártók tehetnének csatit a többi FM2-es deszkára is, ha akarnának, csak az ő döntésükün múlik. De nem raknak....
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Viszont az A8-asba igen, ami AMD-s lapon ritka, mint a fehér elefánt; eddig csak az Asrock-tól láttam hasonló megoldást:
FM2A88X-ITX+
Fatal1ty 970 Performance
Fatal1ty 990FX Killer"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Pete55555
addikt
20e munkadíj, összesen 40-45 + a táp még olyan 15k. Igazából annyira nem sok, de ha azt nézem, hogy ez egy nagyon pici mITX ház, így már tényleg elgondolkodtató. Inkább a fizetés kevés
Rétegelt lemezből csináltam már magamnak házat, de további átalakítás céljából szétszedtem, és azóta nem volt rá időm sajnos. Közben meg tervezgetek egy kisebb formátumú gépet is.
...Szeretem leracsniztatni...
-
vlevi
nagyúr
válasz Yahhher #25984 üzenetére
Igen, nekem is az tűnt fel, hogy a beépített wifit emlegették, és nem az mSata bővíthetőséget.
Pedig az lenne az igazi (játékon kívül) mindenes gép, ha kapna egy 120-as msata SSD-t, és egy 250-500 körüli 2.5"-s HDD-t a gép. Azzal már majdnem mindent meg lehet oldani, kivéve a filmezést, de ahhoz meg 4T-s külsővinyókból kell sok -
Yahhher
aktív tag
válasz viperabácsi #25985 üzenetére
Ja :-) Valamiért mindig félrenézem . Elnézést.
B.
-
viperabácsi
addikt
válasz Yahhher #25984 üzenetére
Ha mSata akkor elvileg ssd-hez van, ha mini-PCIe akkor meg wifi modulnak.
A lap spec -ében ez áll : " 1 x Half Size mini-PCI Express Slot "
Ez csak wifi modult fogad .Itt írja is : "1 x WiFi Module Screw"
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Marko_
tag
válasz flashpointer #25805 üzenetére
Megjött ma a gépezet, be is üzemeltem. Pár órás tesztelés után azt kell mondjam tényleg nagyon halk és meglepően gyors, úgy hogy nem bántam meg, hogy végül ezt vettem meg.
-
HookR
addikt
válasz Pete55555 #25981 üzenetére
Pontos összeget nem tudok mondani, egészen egyszerűen azért, mert időben igencsak szétforgácsolódott a projekt. A kezdeti tervezgetés még 2010-re datálódik, akkor év végén, a v1.0 alapján készült el az elő- és hátlap a hosszanti főtartókkal, illetve az alaplap rögzítéséért felelős elemekkel. Azt hiszem annak a munkadíja valami 20e Ft-omba fájt, ami hogy úgy mondjam gondolkodóba ejtett. Jó hosszú időre.
Ha jól emlékszem a munkálatok valamikor 2012-ben 'Ha törik, ha szakad, kerül, amibe kerül, de elkészül!' felkiáltással vettek új lendületet. Nem akarok hülyeséget mondani, de mindent egybevetve, eloxálással, alapanyaggal, kiegészítőkkel azt hiszem olyan ~40-45e körül lehet. Maga a ház, tápmegoldás nélkül.
A megmunkálás, a szakmunkák megfizetése az ami drága. Ajánlott olyan konstrukcióban gondolkodni, aminek elkészítésével magad is boldogulsz, akkor az alapanyag és kiegészítők ára egyáltalán nem vészes. Saját időd ráfordításával, alapanyagáron kijöhet a kuckó akár a boltiaknál olcsóbban is. Azt nem mondom, hogy felejtsd el a forgácsolást, mert például egyszerűbben megmunkálható anyagokhoz (pl. fa, műanyag) valószínűleg itt a fórumon is találsz olyasvalakit, aki rendelkezik saját készítésű CNC-maróval, csak annyit, hogy nagyon sok múlik a jól átgondolt terven és a vele szemben támasztott élvárásaidon.[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Persze, nyilván a szabvány, de módosíthatnák már igazán. Kb. senki nem használ manapság floppyt.
Persze gondolom az illetékesek nemigazán foglalkoznak vele.Ha már ittvagy: Megkérdezhetem körülbelül mennyibe került a mITX projekted? Konkrétan a ház érdekelne leginkább. Jöhet PÜ is.
-
HookR
addikt
válasz Goose-T #25945 üzenetére
Ah, sorry, félreértettem.
(#25953) Pete55555: "Csak nem értem miért raknak rá még mindig floppy csatit."
A szabvány hordaléka.(#25965) zed1983: Hivatalos doksit sajnos eddig nem találtam, de többek közt itt is megemlítik a következőket:
- Over Load Protection
- Over Current Protection
- Short Circuit Protection
- Over Voltage Protection
- Over Temperature Protection
Illetve tény, hogy ezt a tápot eredetileg a Dell használta nagy szériában eladott asztali konfigurációkhoz, azaz pontosan arra találták ki, amire nekünk is kell. Egy ilyen kaliberű cégnél nem hiszem, hogy ne gondoltak volna a megfelelő védelemre.(#25966) Duracellm...: Valamelyest árnyalja a képet, hogy én eddig nem találkoztam olyan alacsony profilú GTX750 és GTX750Ti kártyával, amin lenne tápcsatlakozó. Persze kérdés mennyire hagyatkozhatunk a gépi fordításra. Meglehet, hogy:
- egy slot-os VGA-t használ az illető (nem tudom azokon van-e tápcsati).
- ő is a procit eteti közvetlen az AC tápról.
- létezik valamelyik egzotikus, távol-keleti gyártónak tápcsatis LP GTX750/GTX750Ti-je.
- azóta már elpukkant a DC tápja, csak nem verte nagy dobra.(#25978) shteer: Már egy ideje nekem is gyanús, hogy a Merlines illető minimum olvassa a topikot...
[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
Egyébként valaki tudja, hol lehet kapni Magyarországon:
http://www.in-win.com.tw/
http://www.chenbro.com/
http://www.lian-li.com/
Termékeket?
elég jó cuccaik vannak
-
törölt tag
válasz viperabácsi #25968 üzenetére
Van egy másik kábel amin pedig egybe fűzve az összes kimeneti csati
Az a bontható csatlakozó tüskékként 3A-el terhelhető max. külön érdekesség hogy erre rakták a CPU tápját is.
A160XT-n teljesen külön van a cpu táp, és a Perifériák csatlakozói is két részre van bontva.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz zed1983 #25967 üzenetére
A kör alakú csati teljesen máshova megy mint a többi mert azon kapja a 19v -ot ( az enyém 24 v- ig táplálható)
Van egy másik kábel amin pedig egybe fűzve az összes kimeneti csati.Az előbb (pár hozzászólással feljebb) beillesztett képen látszik nézd meg.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
zed1983
őstag
válasz viperabácsi #25950 üzenetére
A bemeneti csatlakozó érdekelt volna!
A kör alakú csatlakozó kábelén van P4-es s?YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
törölt tag
válasz viperabácsi #25962 üzenetére
A videó alatt írja hogy:Én költözött kiegészítő tápegysége szükséges az alacsony profilú GTX750 . A tápegység AC adapter . /By Google translate/
Szóval külön AC-DC tápról hajtja a VGA-t, semmi gond nem lehet vele.
(#25965) zed1983 : DELL-DA2 táp manualját keresd meg, benne van minden ilyen jellegű adat.
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz radi8tor #25961 üzenetére
Elolvastam, persze egyből feltűnt, hogy én olvastam már ezt a cikket, csak nem emlékeztem rá. Iszonyat mit beprésel abba a kis házba, és a tápos megoldás is ötletes.
De ennyire szerintem én nem fogok belemenni a dologba. Majd meglátom. Még az mATX méretű házam is szétszerelve várja, az elkövetkező módosításokat, az ITX.et meg csak tervezgetem...Szeretem leracsniztatni...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz viperabácsi #25962 üzenetére
Persze működik, de ki tudja meddig. 150%-ig nem kapcsol le a táp, de azért jobban melegedik, mint kéne.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Pete55555 #25959 üzenetére
Ha még nem láttad, akkor olvasd át HookR írását.
viperabácsi: tartósan ez is csak 96W leadására képes +12V ágon.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Pete55555
addikt
válasz viperabácsi #25950 üzenetére
Azon gondolkozom, hogy egy átlagos, alap gamer gépet is simán kiszolgálna egy ilyen picoPSU. Pl.: i5+GTX 750ti. Persze akkor kell hozzá egy korrekt AC/DC táp.
Csak nem értem miért raknak rá még mindig floppy csatit....Szeretem leracsniztatni...
-
shteer
titán
-
Mercutio_
félisten
válasz storm4 #25935 üzenetére
Ha jól emlékszem szamtek eszközökre 0% a vám, inkább az a kérdés, hogy rá jön - e méga világbajnok áfa?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
vlevi
nagyúr
Igen, nézem a giga honlapját.
[link]
Az AMD A8-as verzió csak 3 centi magas, abba nem is írják a HDD-t, de a GB-BXi3-4010 típusba sem.
De van olyan, ami 42.8mm magas, arra már írják az 1db HDD helyet.
Itt is van olyan, amire 4db USB3-at írnak. A J1900-as celeronosban azért csak annyi USB van, mert, ha jól emlékszem, az ahhoz adott Intel chipset annyit tud. Az Asrock csinált ebből olyan Mini ITX-es lapot a J1900 celeronhoz, hogy tett mellé ASMedia vezérlőt, több Sata csatlakozóval.Ja, wiszont a J1900-as brixben a leírás szerint benne van a Mini PCI-e wifi kártya.
[ Szerkesztve ]
-
sowi
őstag
ha jol emlekszem van belole msata only es 2.5es verzio is, sajna a j1900ason csak 3db USB van, ami eleg karcsu, de meg a komolyabb cuccokra is 4et raknak altalaban, a zotacnak lenne egy egesz pofas n2930as alapu celeronos olcso gepe, csak sajnos tele van a net az idonkent bekapcsolhatatlan alaplapjaval is
[ Szerkesztve ]
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
Goose-T
veterán
-
-
HookR
addikt
válasz AxBattler #25925 üzenetére
"- mehet bele msata + egy 2.5-ös HDD (pl. EVO240gb + WD RED 2tb )"
2TB-os 2.5"-ese a WD-nek tudtommal csak a Green szériában van. - [link](#25938) Goose-T: Realan spammel az újdonságokkal, ha már rendeltél tőlük és megadtad az e-mail címed.
[ Szerkesztve ]
-
storm4
aktív tag
(#25932) vlevi: köszönöm,én nem néztem ezeknek ennyire utána,szintén csak a jó szándék és a Realan termékek iránt érdeklődő felhasználók miatt osztottam meg az információkat.
(#25934) AxBattler: ismét csak magam tudom ismételni a vámmal kapcsolatban:tavaly kettő megrendelést bonyolítottam le nem kellett külön vámot fizetni
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
félisten
válasz patomi #25929 üzenetére
Azti, nem is tudtam, hogy Brixben is van A8-as. Köszi az infót!
A hazai gari sokat jelent, sokkal inkább ezt venném, de ebbe meg sajnos nem lehet 2.5-ös meghajtót tenni...(#25930) storm4
Igen, az áruért "csak" dollárban fitzetsz, de még ott a paósta, meg EU-n kívülről a vám. A $=€ átváltás elég jól szokta közelíteni a valós teljes költséget."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
zed1983
őstag
válasz viperabácsi #25900 üzenetére
Neked a Z3-ATX-nek milyen csatlakozói vannak, hogy van rákötve a külső táp?
P4-es csati van rajta? mert a képek alapján nem látok rajta!YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
A Gázos
csendes tag
válasz flashpointer #25927 üzenetére
Igen egy 120-as Kingston.
Wi-Fi hálózathoz keresek vezetéket... Asus AM1I ITX, AMD 5350, Samsung SSD 250 Gb, Kingston Hyper X 4 Gb, LC Power 1360,
-
storm4
aktív tag
(#25924) sowi: Most néztem meg jobban az általad kérdezett Gigabyte Brix-et ebben egy Intel Celeron N2807 1.58GHz processzor van,míg a Realan által kínált NUC-ban: Intel Celeron quad-core J1900(2.0GHZ) processzor dolgozik,illetve ehhez jár egy 60W-os tápegység,amit az itthon forgalmazott NUC-nál nem látok feltüntetve,persze ez nem azt jelenti,hogy nincs.
(#25925) AxBattler: Mindig dollárban számoltam és fizettem a termékek után,ami az én számításaim alapján (285Ft-os dollárral számolva) ~73000Ft,persze erre még rájönne a szállítási költség,ami aztán a végső árat lehet 85K-ban állítaná meg.
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
A Gázos
csendes tag
Kis érdekesség. A lányomnak egy Asus Transformer book-ot vettem karácsonyra, Intel® Bay Trail-T négymagos Z3740 1.33 GHz processzorral és gyorsabbnak tünik mint az 5350-es procim. 8.1 van mindkettőn.
Wi-Fi hálózathoz keresek vezetéket... Asus AM1I ITX, AMD 5350, Samsung SSD 250 Gb, Kingston Hyper X 4 Gb, LC Power 1360,
-
félisten
válasz storm4 #25916 üzenetére
Az az A8-as APU-val szerelt kocka nagyon bejövős!
- a Gigabyte lap jó megbízhatóságot feltételez;
- valós 4 magos APU;
- mehet bele msata + egy 2.5-ös HDD (pl. EVO240gb + WD RED 2tb );
- a dual channel RAM jótékonyan hatású az IGP-re, sajnos csak 1600Mhz-en.Még a hűtésére lennék kíváncsi! Oké, hogy csak max. 19W-ot kajál az APU, de azért egy 80mm-es ventit jó lenne benne tudni...
És 255$ = nálunk 260€, 320-as árfolyammal számolva az kb. 85k HUF - nem is vészes, ha valaki komolyan gondolja ezt a formátumot.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
sowi
őstag
-
storm4
aktív tag
Megmondom őszintén nem néztem utána,csak gondoltam megosztom Veletek a minap érkezett Realan-os levelet,mely ezeket a termékeket tartalmazta.
Gondolom,ha így tetted fel a kérdést,akkor semmiBocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
storm4
aktív tag
-
storm4
aktív tag
válasz Mercutio_ #25917 üzenetére
Árak:
1. Mr. NUC V3-J1900: US$1662. Mr. NUC V3-A8: US$255
3. Mr. NUC V6-i3: US$255
Mr. NUC V6-i5: US$355A második kérdésedre sajnos nincs válaszom.
[ Szerkesztve ]
-
storm4
aktív tag
Néhány újdonság a Realan-tol:
1.
Model No.: Mr. NUC V3-J1900
Dimension: 113mm (W) *115mm (D) *57mm (H)
Configuration: Case V3+Gigabyte M/B with Intel J1900 CPU+ 60W adapter2.
Model No.: Mr. NUC V3-A8
Dimension: 113mm (W) *115mm (D) *57mm (H)
Configuration: Case V3+Gigabyte M/B with AMD A8 CPU+ 60W adapter3.
Model No.: Mr. NUC V6-i3 / Mr. NUC V6-i5
Dimension: 118mm (W) *118mm (D) *51mm (H)
Configuration: Case V6+Intel M/B with i3/i5 CPU+ 60W adapter[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz AxBattler #25881 üzenetére
Azt néztem, hogy ez a Chieftec csak 65mm magas, a Zalman pedig 80mm.
Nem elírás? Tervezgetek megint egy gépházat és nem lenne mindegy, hogy 80 vagy 65 mm...
Mondjuk a 350-es Zalman specifikációjánál a gyári oldalon a 450-esé van szóval...Szerk. Közben megnéztem a leírást. Tényleg 80mm
Valami jó TFX tápot ismer valaki?
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz rewolt #25911 üzenetére
Valamint a tekercsek magas frekvenciás ciripelését is így gátolják meg.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Goose-T
veterán
válasz AxBattler #25901 üzenetére
A Zalmanok adatlapját nézve tök ugyanaz a belük, mint a 350/450-es Chiefteceknek. Szóval fölösleges várni, hogy legyen a Csifiből, ugyanaz mindkettő. Képeken is látszik:
Zalman 450:
Chieftec 450:
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Ombre85
tag
válasz Ombre85 #25905 üzenetére
Egyébként wide inputos, ami ennyiért szerintem több, mint jó ár. Nekem egy 65W-os notebook töltőről megy egy ideje non-stop. Sem a töltő, sem a pico nem melegszik. E350M1-et és egy 500-as Seagate-et hajtott (a lemezt 2,5-esre cseréltem azóta). Ez a pakk 4 giga rammal konnektoros fogyasztásmérővel 30-40W körül mocorog felhasználástól függően. Ha a Pico kapna egy normális AC-DC tápot, szerintem tudna még többet.
-
törölt tag
válasz mrbig25 #25902 üzenetére
Meg kellene érteni hogy az a tápventi nem csak a Tápot hivatott életben tartani, az esetek 90%-ában az az egyetlen ami kiviszi a meleget a házból. Így kénytelen a gyártó a legrosszabb esetre felkészülni és magasan tartani az alap fordulatszámot, hogy ne vigyék vissza a tápjai 90%-át azzal hogy túlmelegszik, vagy idő előtt halnak a kondik.
Másrészt nézd meg hogy egy ilyen kis légnyomást produkáló ventinek milyen szűk helyen kell átpréselnie a levegőt, szerintem aktív hűtés mellett ezek a tápok sosem lesznek gyárilag csendesek.
-
mrbig25
őstag
válasz AxBattler #25901 üzenetére
A BeQuiet új SFX tápjait véleményem szerint -sajnos- el kell felejteni. Ugyanaz a régi FSP platform van tovább csiszolva már évek óta. Ez önmagában nem lenne baj, mert megbízható tápról van szó...csak éppen n+1 rókabőr mindeféle változás nélkül. A pár százalék hatásfokbeli javulástól tekintsünk el, mert a gyakorlatban az sokat nem oszt, nem szoroz.
Ráadásul a kisebbik, 300W-os példánynak is 1100-1200rpm körül van az alap ventifordulata, 80plus GOLD minősítés mellett...miközben a Silverstone ugyanezzel a belsővel és teljesítménnyel hozott ki egy félpasszív SFX tápot, ami ráadásul csak 80plus Bronze. No comment...
Kár hogy a BeQuiet nem nyúl úgy bele az SFX tápokba, ahogy azt a drágább tápjainál teszi.radi8tor1
Még azt se. Ugyanaz a Protechnic venti van benne, mint az alap FSP-ben.[ Szerkesztve ]
...
-
félisten
válasz shteer #25882 üzenetére
Nézegettem ezt a Zalman 450W ZM450-FX-et, és hát ugyanannyi pénzért szvsz jobban megéri a bequiet SFX Power 2 400W-nál. Utóbbi két ágon adja le a kisebb teljesítményét, míg a Z egyben, adnak hozzá egy PS/2-es átalakítót/bracket-et, ráadásul a csatlakozói is jobbak (noha nem mind harisnyázott), a gari meg ugyanannyi mindkettőre. Asszem' felvésem a listámra, és ha nem kapható a 450W-os Chieftec a vásárlás pillanatában, akkor nem lesz kérdés...
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest