Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz Mercutio_ #57680 üzenetére
Ha épp akad aprón, akkor a Lian Li A4H2O... Ha nem gond, hogy tud játékvizet is fogadni.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Ixion77
addikt
válasz Mercutio_ #57680 üzenetére
Én nem találtam jó klónját. De mivel a C4-SFX hamarosan érkezik, már nem is annyira izgat. Nekem ez utóbbi lenne az ultimate ház, csak sajnos jó eséllyel nem lesz elérhető Mo.-n. (Na jó, csak majdnem ultimate, mert szívem szerint én az elejére állítanám, hogy kisebb helyet foglaljon és az alaplapi portok nézzenek felfelé) Mindenesetre ha hasonló felépítésű házat ismer valaki más gyártótól, ne tartsa magában!
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
félisten
válasz Mercutio_ #57453 üzenetére
DDR5 memória + hozzá ITX lapok + proci még elég drága mostanság, én két utat látok.
ASRock B550M-ITX/ac + 2x8GB 3200 Mhz + apróról 3xyz Rizsa APU/CPU, amit később lehet fejleszteni valamilyen 5xyz APU/CPU-ra.
ASRock B660M-ITX/ac, vagy GIGABYTE H610I DDR4 + 2x8GB 3200 Mhz + apróról 12. gen i3 proci, amit majd valami komolyabb 13. gen CPU-ra lehet fejleszteni.MATX alternatíva: egyes H610M-es lapok egész baráti áron és méretben készülnek, érdemes körülnézni, elférhetnek akár egy Inter-Tech S-703 házban, vagy Jonsbo C2-ben.
ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0, H610M-HVS/M.2 R2.0
Gigabyte H610M S2H"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Mercutio_ #57446 üzenetére
5-8 évig jó, és ha a most 4 éves 6 év múlva megkapja és bepattint egy középkategóriás VGA-t akkor is használható
Hátööö... végülis az én H110N lapom még bőven használható, szóval nem kérsz lehetetlent.
Egyébként a helyedben várnék kb. egy évet, addigra a 7gen Rizsák elterjednek (megfizethetően), és a DDR5 is már mindennapos és megfizethető lesz (érzésem szerint a RAM generációváltás lesz most a következő nagyobb ugrás).[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #50732 üzenetére
Nem-nem, a regisztráció vén, nem én!
#50734 &rew: Na igen, akkoriban még a HWSW-n volt a meghatározó fórumbeli élet. A PH! épp csak a szárnyait bontogatta.
#50736 Duracellm...: "99 után a teljes 2000. év anyaga hiányzik a szerverről.. "
Igen, egy akkori mérsékelten sikeres fórummotorváltás áldozata lett az adatbázis egy része. Már nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, hogy valamikor 2000-ben regisztráltam.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #50710 üzenetére
Igazad van hogy közel van a 160xt-hez, mert azt koppintották le, és ahol lehetett olcsósítottak rajta. Ami feltűnő eltérés, az, hogy a 12V-on lévő 2x180uF kapacitást 12x10uF-os smd kondenzátorra cserélték, ez azért nem szerencsés, mert megnövelték az esélyét annak, hogy lesz közte 1 olyan ami átüt. Jó esetben néha leáll majd miatta az AC-DC, rossz esetben kigyújtja a nyákot, mert nincs a kondik és a 12V-in között biztosíték.
3 ból 2db induktivitás van rajta, ha jól látom a 5V stby részt kompletten elfelejtették és a fő 5V-os ágat állandóan járatja hogy ez a feszültség meglegyen, és a fő 5V-os kimenetet ki/be kapcsolni kényszerül ami a 5V terhelésre mutatott stabilitást ronthatja.
Ált. 2A szokott lenni a stby rész terhelhetősége, és az alaplapokon már külön ez az ág nincs biztosítva, ezért picit felelőtlen dolog erre az ágra 8A-t megengedni. -
cinemazealot
addikt
válasz Mercutio_ #50705 üzenetére
Beazonosítani nem fogom tudni, de szerintem nem az eredeti modell. Ha jól sejtem, az eredetin a "Pat. Pending"' felirattal igyekszik a gyártó egyértelműsíteni, hogy az az, amit az ő szabadalmuk véd. Ezeket úgy is könnyű felismerni, hogy jóval drágábbak a többi hasonló paraméterrel rendelkező modellnél.
A linkelt honlapon egyébként ott van az összes általuk gyártott "eredeti" modell. Ha a Te modellszámod nincs ott, akkor nem eredeti (vagy már kifutott).
[ Szerkesztve ]
-
-
PROTRON
addikt
válasz Mercutio_ #50540 üzenetére
Köszi a figyelemfelhívást, ezért is nézelődök olyan típust ami dedikált PCIe x4 slottal van felszerelve és nem m.2-ről kell átalakítani.
Csak persze az elérhetőség és árazásban eléggé furcsa dolgok alakulnak mostanság.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Fred23
nagyúr
válasz Mercutio_ #50470 üzenetére
Szerelem ez a kártya. Metisben mondjuk elférne.
A másik meg ami nagy, és mégis nagyon-nagyon, az a Geforce 6800 Ultra. Ahhoz viszont tudtommal nincs korhű ITX-es lap, bár annyira még nem néztem utána. 2004-es AGP-s szerintem 99%, hogy nincs, de 775-ös PCIe-s és 2005-ös talán akadna.
Legyen már akkor erről is egy kép...:[ Szerkesztve ]
-
Qkackca
őstag
válasz Mercutio_ #49630 üzenetére
Az mk35-dv-re rákerestem az arukeresőn vagy az árgépen, és egy csomó bolt listázta 3k körül, meg volt pár 4k-ért, így gondolom az még elérhető.
A 05-öst pedig a saját korábbi gyűjtésem között néztem, jelenleg nem tudom kapható-e még.
#49634: ha az alaplapod támogatja a proci fesz állítást vagy a procinak adható áramerősséget, akkor szerintem akár 1-200 MHz veszteségért cserébe beférhet az adott keretbe (hőmérséklet, fesz, áramerősség, fizikai hely).
Amúgy ha eleve egyedi géped van azt nem tudod átalakítani, hogy jó legyen neked?http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
duo
addikt
válasz Mercutio_ #49545 üzenetére
és megérkezett a ház bele költöztem tisztelettel. köszönöm Mercutio!
azt tudom mondani elszoktam én ettől a brand gépezés után. egyszerre volt örömteli munka és szentségelés. de jo lesz ez.
olyan 70% os hogy milyen lesz a végleges formája.mx500 crucial M2 SSD-m van. Az alaplap (MSI b250i pro) alján. milyen hűtés vére rajta szerintetek? 49 fokos.a másik SSD 30-35 idle.
A proci pedig 26 27 fokos szobában 33 35 fok Idle.
És direkt igyekszem figyelni nem placebo tényleg gyorsabb simább a rendszer. ezt én az nvidianak tudom be.
viszont érdekes tapasztalat az is60 borda nem megy bele az alaplap furataiba. nem lehet felrakni.:/ szerencsére volt itthon is 40 arra tettem egy teljes vastagsága noctua ventit (valami szürke igazából rendszerhűtő de teszi a dolgát) még A hűtés n fogok igazítani magasabb lábakat kap meg valamit kezdek az SSD vel és kikötöm az előlapi ledet mert este nagyon durva.
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #49261 üzenetére
Éppenséggel lehet, csak korlátozottan. Bökj rá házak neve után a kör közepén 'i' betűs ikonra, és alul ott a rotate x y z lehetőség. Az asztalt meg bal egérgombbal megragadva tudod forgatni, jobb gombbal meg tologatni. Az objektumokat is lehet ide oda rakosgatni.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Archttila
veterán
válasz Mercutio_ #48762 üzenetére
Koszi, viszont kozbe szembe jott a Palit KalmX nevre hallgato passziv 1650-es megoldasa. Elso blikkre magasnak tunt a kartya de az adatai szerint 138mm ami meg megfelelo.
Guru3d teszt szerint 80C a load temp jatekok alatt ami nem tudom hogyan hatna a "szendvics" tobbi hozzavalojara
Thermal kepek:
Lehet teszek vele egy probat
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Qkackca
őstag
válasz Mercutio_ #48010 üzenetére
Jogos, ez jó kérdés, de intelnél egybe számítódik, nem? Szóval a tdp az cpu + gpu egybe, nyilván nem max terhelésen.
Akkor meg a hozzáadott tápot kell megnézni, annál többet úgysem tud fogyasztani/ teljesíteni.48012: de ne valami nagyobbat kukázz hanem ekkora méretben hasonlót, ennél pont a méret és a teljesítmény számít.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
mpierre
veterán
válasz Mercutio_ #47262 üzenetére
Van olcsóbban is, csak keresni kék. Belinkeltem az elsőt. Na az a legdrágább.
Meg a Jonsbonak is valami jó kis top flow-ja 6 hőcsővel. Nem megoldhatatlan az alis vásárlás, ugye ez kb olyan, mint az angliai ismerős...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
-
Fred23
nagyúr
válasz Mercutio_ #47206 üzenetére
Nálam ha az összes aktív volt, akkor az általam átírt hetessel nem csinált semmit, tartotta is, de mégis zavart, hogy a hatoshoz és ötöshöz tartozó értékeimet folyamatosan átírta a gyárira.
Most így kevesebb állapot mellett még nem írt át semmit, és tartja, amit beállítottam. Le fogok még menni kicsit a feszültséggel, megpróbálom 1.05V mellett az 1250 MHz-cet, talán menni fog. Eddig eszembe se jutott ennyire lemenni, de ha költözök a Metis Plusba, számíthat.
Ha szerencsém van, ma vehetem át az új házam.
[ Szerkesztve ]
-
misirulez
senior tag
válasz Mercutio_ #47165 üzenetére
Én nem tudom ezért kérdezem
gyártó ennyit ír.a ház/tápot, erre cserélhetném, nem tudom az a +30w mennyire lenne létszükséglet.
egyébként a gép irodai munkára lenne használva, játékra soha. Ha ezen múlna akkor ilyen autoboost meg ilyesmiket biosból ki is kapcsolnék.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #46813 üzenetére
Az érzés amikor rádöbbensz hogy hiába van 2 db m.2-es sata SSD-d otthon, mert az alaplap csak nvme-t kezel👌😀
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
vtomi2
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
mpierre
veterán
válasz Mercutio_ #46787 üzenetére
Samuel 17? (Nem mondanám occónak, de egész jó. HTPC-ben delidelt 4590S-t hűt... Az AM4 meg ugye más tészta... )
Szerk.: Arról fogalmam nincs, hogy beszerezhető-e, pár bolt listázza.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #46786 üzenetére
És a lényeg: IS-40 mellett van más, nem horror áru és viszonylag csendes ventivel szerelt alacsonyabb hűtő Ryzenre?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #46656 üzenetére
Ha megnézed a QVL-t, 3200-hoz páros időzítést használ, 2933-nál páratlant, 2666-nál vegyesen,
szóval 2666-nál nem fog zavarba jönni páratlan időzítéstől.
Szerintem már összeértek a szálak, mert a HX426S15IB2K2/16 benne van raven ride a support list-ben, és ez megegyezik az oázisos linken lévő termékkóddal. -
Pgraph
aktív tag
válasz Mercutio_ #46537 üzenetére
Igen, szemre is komolyabb lapnak tűnik (VRM hűtés, japán audió, stb.), viszont overkill arra, amire használva lesz a gép (költségvetés készítő program + office + web). Annyi elvárás van esetleg a lappal kapcsolatban, hogy a RAM-ot be lehessen lőni 3 GHz körüli frekire XMP-n, és kész. De ezt a fapados 15k-s matx lapok is tudják. Büntetik az itx lapok használóit a magas árakkal, félő, hogy nem a kis lapok gyártástechnológiája drágább ennyivel...
Amúgy próbáltam Intel fronton is nézelődni, kisebb matx lappal, ami mondjuk egy Metisbe beférhet, de az i3-ak most elmentek árban, G5400 Pentium meg lehet, hogy kicsit karcsú lenne hosszabb, több éves távlatban.„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #46458 üzenetére
Előzményhez "for the record": DeskMini hiányában Fatal1ty lap, ramkit és 2400G megvéve, erre mától újra elérhető a DeskMini A300
-
mpierre
veterán
válasz Mercutio_ #46491 üzenetére
Sajnos már nem kapható, de nekem még van egy itthon az Abit AG8-on...
-
Fred23
nagyúr
válasz Mercutio_ #46406 üzenetére
Metis Plus kábé azonos az eredetivel, nem is nagyon különböztetem meg őket, de ha szigorúan nézzük, akkor igen, az jobb minimálisan a simánál.
Node 202-be csak nagyon kicsi CPU hűtő fér, kilőve.
Aerocool Playa Slim is kiesett, nagyon kéne a minimum 85 mm a CPU hűtőnek, az viszont nem zavarna, ha ettől nem is lenne sokkal nagyobb hely.
Talán hamarosan jön valami megfelelő újdonság.
Hmm, könnyebb lenne házat választani, ha inkább más hűtésben gondolkodnék.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz Mercutio_ #46396 üzenetére
Oké, biztosan valami kínai, de házak esetén talán nem vernek át könnyen, az azért nem űrtechnológia! Némi acél, drót, pár kapcsoló, ennyi. Ezt szerintem talán még úgy is meg lehet venni, ha nem hazudják el azt, hogy kínai eredetű cuccok átmatricázásából élnek.
A méret viszont már más tészta, most nézem, hogy nem mindenütt egyforma adatok vannak róla, ezt azért tényleg tisztázni kell. Ezek szerint például nagyobb az Aerocool Playa Slimnél.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
-
profi
aktív tag
válasz Mercutio_ #46213 üzenetére
Lehet nem így hívják, de szerintem ugyarra gondolunk. Van egy fekete lemez, ami az alaplap aljára van rögzítve, a cpu alatt. Gondolom ezt te sem tudod ott hagyni, hanem le kell venni, hogy fel tudd tenni a cpu hűtőt Legalábbis am4-nél az is-50-nél én így tudtam megoldani.
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #46191 üzenetére
Akkor néhány kép az ST-F7C és az IS-40 találkozása az első képen lévő Ripjaw-ok hűtőbordáján fennakadt az ODD/hdd keret, így Aegis került a helyükre.
-
Rick4
félisten
válasz Mercutio_ #46144 üzenetére
Nekem is pont ugyanez a cél, ez melós gép, de én itthon dolgozom, bekapcsolom a gépet, és egy ff böngésző fut reggel 8-éjjel 12-ig, egy szem 12 centis venti forog benne, az id coolig is-40 es cpu hűtő ventije is le van véve... Talán nem kell szégyenkeznem ezekkel az értékekkel:
Próbáltam 3 ventivel ( 12-es be a házba, 92-es a cpu hűtőn, + még egy 6 cntis oldalról keresztbe) is, nem volt jó, próbáltam kettővel is (a 12-es hűzhűtő 1 centire volt a cpu hűtőtől) de az se vált be, marad az egyszem 12-es venti, abból próbáltam a Cooler Master A12025-öt, az Arcrit P12 PWM-et, míg végül a régi Aerocool shark 120-asom marad. Mivel ez utóbbinak legnagyobb a CFM értéke, 1350 körül tolja a 74CFM-et, ez tetszett a házban lévő hőszenzoroknak a legjobban, a másik kettő magasabb fordulaton is kevesebbet tudott..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Mercutio_ #46139 üzenetére
Samsung EVO860, a 256-ost vettem boltban 18900-ért, már a képet is kitöröltem, 550/350 körül volt, be is raktam gyorsan egy Lenovo Yoga notiba, oda jó az. Lecseréltem NVME-sre a lapomat, Samsung PM981 NVME 512GB-ost vettem 15-ért:
Kapott 1300Ft-ért egy hűtőbordát, mosti s 46°-on megy, ha kergetem, felmegy 60 fölé picit, és ennyi. Köszöni jól elvan. Semmi esetre se vegyél satát, ha van foglalat az NVME_nek.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Ribi
nagyúr
válasz Mercutio_ #45890 üzenetére
Alaplapra kötöttél csipogót?
Esetleg az lehet mondana valamit. De lehet addig el sem jut.
Indulásnál azért annyira nagy áramot nem igényel, tehát nem pörög maxon a proci. Igaz nem megy alapon, de nem is 100%-on.
Az ilyen 12V panel tápok csak átengedik a 12Vot, illetve talán van ott pár kondi, meg tekercs. Méricskélni nem nagyon tudsz, hogy megvannak-e a feszültségek? -
-
félisten
válasz Mercutio_ #45793 üzenetére
No igen, a tesztben 65W-ot fogyaszt a 1650, játék alatt... az azért nem rossz.
(#45795) shteer
1660Ti mellett nem hiszem, hogy jön, de ne legyen igazam.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Janby
tag
válasz Mercutio_ #45672 üzenetére
A hármas pontra:
Ha nem használsz bővítőkártyát, akkor talán marad annyi hely az alaplap,és a ház oldala között, hogy oda elfér egy 2,5"-os Hdd az oldalára állítva. A ház alja felől meg lehet csavarozni. Vannak is ott furatok, úgyhogy lehet ki is adja. Ha nem, akkor egy plusz furattal megoldható, meg esetlegesen hosszabb csavarokkal.
A másik hely pedig a hátlapi kimenetek fölött lenne a hátlap felől megcsavarozva. A belső vázhoz képest talán nyernél vele néhány milimétert.
A két nyúlványt simán levágnám. Ha nem akarsz ipari méretekben szeletelni, akkor egy olcsóbb kis gép is megteszi.Képek tényleg jöhetnének
[ Szerkesztve ]
I AM:D
-
mpierre
veterán
válasz Mercutio_ #45672 üzenetére
A 3-as pont jó megválaszolásához sokat segítene, ha lenne egy pár fotó a behelyezett alaplapról, illetve egy másik, hogy felette a keret hogyan is áll. Meg a méretek lennének fontosak.
Gyakorlatilag a dremel, skil és deriváltjaival elég sok minden megoldható, esetleg egy kis akrilspray-vel hozható a belső, nem látszó felület szépsége is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest