Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
-
Mercutio_
félisten
válasz flashpointer #26295 üzenetére
Az a Cooltek Coolcube, lényegében azonos a Realan E-D3/Sharkoon CA-I házzal, csak utóbbiaknál van felül is szellőző nyílás (sharkoonban venti is), így jobbak a hőmérsékletek a belsejében. Ja és a Sharkoon még 2k-val olcsóbb is.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
kisza25
félisten
ilyen a csatija:
max 3 db-ot kötnék 1db csatira, 2-3W-ot azért csak elbír, a 20cm-es meg menne a másik csatira több venti meg nem leszAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
HookR
addikt
Artic Cooling-nak vannak olyan ventijei, melyek kábele gyárilag elágazik: [link]
PST-nek hívja a megoldást.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
flashpointer
őstag
válasz kisza25 #26286 üzenetére
Hogy kötsz akár 5db-ot elágazás nélkül 1 csatira?
Az meg még egy dolog hogy fizikailag akármennyi db-ot rá lehet tenni, de ez olyan mintha azt mondanád hogy a falból kijövő 1db konnektorból elosztókkal akárhány sütő működtethető, én inkább vigyáznék arra a drága alaplapra(#26292) HookR
Na igen az a cooletek már kultúráltabban néz ki
Mondjuk most nem gondolkozom bennük mert jó a mostani összeállítás de következő gépnek egy 100w-os skylake bazi hűtővel némán, félpasszívan jó lehet.[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Vagy a Chieftec IX-05B, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a toldott IX-01B/03B, csak egybe van építve. Sajnos elég hevenyészve lehet csak itthon kapni, de nem lehetetlen a beszerzése.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
HookR
addikt
válasz flashpointer #26281 üzenetére
Esetleg a Jonsbo V2 alias Cooltek Coolcube Mini lehet még jó kompromisszum, ami a méretet illeti. 170x200x200 mm (6,8l), így SFX táp nélkül olyan 145-150mm-es magasság áll rendelkezésre a CPU-hűtő számára.
Ha a tápellátás miatt Thin Mini-ITX lapban gondolkozol, akkor további nehezítés, hogy azokon a CPU-foglalat a lap sarkán van, így 120+ méretű ventivel szerelt aszimmetrikus topflow hűtők közül is olyat kell keresni, aminek 2 oldala sem lóg túl érdemben a proci körül fenntartott szabad zónán, hogy egyáltalán beférjen az alaplapnál alig nagyobb szélességű házba. Ilyen például a Prolimatech Samuel 17, vagy az ID-Cooling IS-50.
A Shuttle Slim PC-kre pedig kifejezetten hasonlít a toldással felvértezett Chieftec IX-01B és IX-03B. Ezekbe pedig elvileg elfér a Samuel 17 és az IS-50 is.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
kisza25
félisten
válasz AxBattler #26289 üzenetére
ja csak a posta miatt akartam volna mindent egybe, mert egy 14cm-es AC PWM 3,5eFt, ha utólag kérem meg akkor postával már 5eFt, annyiból már vehetnék egy Aerocool 20-as ventit
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz AxBattler #26287 üzenetére
a kártya az megvan már, a ház és annak a hűtésére szolgáló ventik a kérdésesek, mellesleg az egyetlen 750ti ami nem szabályozza a ventiét
más: az új AC ventikben az sem tetszik, hogy kék a közepük, a régi sokkal jobban tetszett és jobban is passzolnának a leendő házamba:
viszon 14cm-es az tutira nincsen ebben a fajtában, lehet ott próbaként meghagyom a gyári 20cm-est[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz flashpointer #26283 üzenetére
az AC ventik sorba köthetőek, akár 5db egy csatira, de ez is jó meglátás köszönöm
ilyen Zalmanom volt, de nem igazán vált be
Pista0001: azt se tudom, hogyan kell nekiállni harisnyázni
pont ilyen kis apró meglátások érdekelnének másoktól is, ha egyben megrendelek mindent, ne itthon vakarjam a fejem, hogy nem lehet összerakni amit megálmodtam[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz flashpointer #26281 üzenetére
Rózsaszínben cuki, a lányom biztosan ezt választaná
Mondjuk vicces a Perfect elegant szöveg egy olyan háznál, ahol a fekete házban fehér az ODD helye
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
flashpointer
őstag
válasz kisza25 #26279 üzenetére
Az alaplapban csak 1db extra csatlakozó van házventinek így vagy két Y elágazásra van szükséged (ha bírja az alaplap) vagy egy Y-ra és egy extra egy molex-3pin átalakítóra.
Ha külön szeretnéd szabályozni akkor az utóbbit +pl zalman fan mate vagy ilyesmi. -
flashpointer
őstag
Jó azt tényleg nem tettem hozzá hogy azért ne úgy nézzen ki mint amit a gyártósor mellé szántak
Ezek közül is jól kirajzolódik hogy van a 60-90mm magasságú (amiből a cooler lehet ~45-75mm és itt a vége, szóval maradt kb 1db 120+ méretű hűtő ami befér és lehet kapni.
Ezzel szemben ha lenne mondjuk 120mm magasság akkor gyakorlatilag az összes topflow hűtés belemenne.
Például a Realan E-Mini E-Q7 amit mondtál is, de azért hogynézmárki Valami shuttle designal nyerő lenne de így. -
kisza25
félisten
sziasztok, 2-3 hét múlva szeretnék átköltözni az sg-05-ből egy THERMALTAKE Core V1-be
szeretném, ha a színek összhangban lennének, a jelenlegi koncepcióm fehér fekete (másik ötletem ezüst fekete, de ilyen színű ventiket nem ismerek, még esetleg az alaplapon lévő Asrock felirat sárgályán+ feketén gondolkoztam, de nem igazán látszik, mert annyira kicsi a lap, de szívesen fogadom ötleteiteket, hogy ti milyen ház ventiket /CPU hűtőt alkalmaznátok, szeretem a csendet így csak PWM-es jöhet szóba
ami adott a gépben:A proci hűtőm az ilyen, az is elvileg marad, csak a ventit cserélném le rajta
és amiket én gondoltam, hogy még beszerzek:
úgy hallottam a gyári 20cm venti nem igazán halk azt erre cserélném:
a gép hátuljába 2db 8cm-es venti passzol oda ebből gondoltam 2DB-ot
Abban az esetben, ha marad a jelenlegi CPU hűtőm akkor erre cserélem le a ventiét:
Mindenféle véleményt, tanácsot szívesen fogadok, ne tartsátok magatokban, csak építő jelegű legyen, köszi
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz AxBattler #26277 üzenetére
Úgy emlékszek nem lehet a másik oldallapra felszerelni, de az oldallapok felcserélhetők. 2 db 2,5-est fel lehet szerelni a táprekesz elejére, meg még egyet a vinyótartók alá a padlóra is, szóval ez a műanyag bigyó szerintem kihagyható. Amúgy is macerás a kábelezés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
Prodigy-tulajoktól kérdezném:
Az oldalsó panelen található SSD-rögzítőt át lehet szerelni az I/O porttal nem rendelkező, rácsos oldallapra is?
Illetve az oldallapok ugye tetszőlegesen felcserélhetőek?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HookR
addikt
válasz flashpointer #26269 üzenetére
Bár az AXP-140 nem fér el mindegyikben, ezek közelítenek az elképzeléshez:
- Chieftec IX-05B (Illetve az IX-01B és IX-03B a magasítással: MK-35DV)
- EMKO EM-150EXT
- Antec ISK 110 VESA
- Loop ProtonEsetleg:
- Lian Li PC-Q02
- Realan E-Mini E-Q7[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
mrbig25
őstag
-
shteer
titán
-
mrszitya
senior tag
válasz mrszitya #25787 üzenetére
Röviden a Zalman M1-ről:
+ hatalmas
+ elől kék ledes világító venti
+ két állásban szabályozható a kettő darab beépített venti fordulata, és az alacsonyabb beállítást választva rendkívül csendes is a ház (~25 dB), ellenben a magas állásban már jól hallható a zaj (>30 dB)
+ a ház szellőzése jónak tűnik - méretéből is adódóan persze. Mindkét oldalt és fentről is kap levegőt, de fentre rakható még két 120-as szélmasina a forróságot elszívni, ha tuningverdát építenénk
+ a táp sem valószínű, hogy kapkodni fog a levegő után, ugyanis nem közvetlenül a padlóról, hanem a ház aljának az oldalán kialakított résekből szerezheti be a szelet, ahol úgy egy 1,5-2 cm magas elég nagy tér áll a rendelkezésére
+ porszűrők
+ kábelrendezés
+ hosszú videókártyákat (35 cm) és tápokat (20 cm) is el tud nyelni
+ 1db hot-swap 2,5/3,5" HDD hely
+ 3db 2,5/3,5" HDD/SSD a venti mögött közvetlenül helyezhető el, és még kettő 2,5-es a tető alatt férhet el
+ CD-meghajtónak is van hely, ami egy ajtó mögött rejthető el a hot-swap meghajtóval együtt
+ 160mm magas CPU-hűtő is jöhet, bár ez már kissé passzentosan passzírozható át a keretek alatt
+ van azért benne anyag, és a minőségi összbenyomás sem rossz
+ gumírozott felület a táp alatt, valamint gumigyűrűk a HDD-k rögzítéséhez is- hatalmas
- elől kék ledes világító venti
- itt-ott azért látszik, hogy nem egy 30-50 ezres házról van szó. Fent például az előlapi csatiknál az én példányom kattogásra bírható a fedlap és az előlap találkozásánál
- semmi extra a dizájnbanIgazából felesleges ekkora méretű ház a legtöbb mITX rendszerhez, de az ára jó, ez pedig nyilván nem egy mellékes tényező a legtöbb esetben.
-
flashpointer
őstag
válasz Nirvanus #26267 üzenetére
Szerintem ne szórjuk itt a szubjektív benyomásokat hogy a stock intel cooler az nem hangos.
(#26265) dni
Ilyesmi kellene neked a már említett slim lappal a táp miatt meg pont ekkora ház, de ilyen méretű nincs a piacon sajnos mert ami már ilyen magas az mind bővítőkártyás. Nem tudom miért nem képesek gyártani nekem is ilyen kellene. -
maláj
addikt
Armor A30 kipipálva
-
Nirvanus
aktív tag
-
Mercutio_
félisten
Ha nem kell külön VGA és a minél halkabb működés, kis méret a cél, akkor esetleg ThinITX alaplap, külső noti táp vonalon is elindulhatsz.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
őstag
Sziasztok!
Egy kicsi és nagyon halk otthoni gép építésén gondolkozom munkás MacBookPro-m mellé. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen házat, tápot, pocihűtőt tudnátok ajánlani. Összegkeretet nem írok egyenlőre, mert arra volnék kíváncsi, hogy mik a lehetőségek.
Egy Gigabyte Inteles lap, i3-as proci, 8GB ram, SSD, 2,5"-os HDD-t menne bele terveim szerint.Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
-
Nirvanus
aktív tag
Nem hirdetésnek szántam, csak érdeklődtem, hátha itt van olyan, akinek van. De bocsánat érte.
Én sem erőltettem meg magam és találtam két magosat 65W TDP-vel. De az ugye nem négy magos.[ Szerkesztve ]
[iTX-or-GtfO!]
-
Goose-T
veterán
válasz Nirvanus #26260 üzenetére
Annyira nem is kellett megerőltetni magamat, hogy találjak a hirdetések között: E8200 nevetséges 3500 forintos összegért.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Nirvanus
aktív tag
válasz A Gázos #26259 üzenetére
Inkább egy gépház matricákkal, mint a nappali fala temperával. 2-300Ft egy csomag sticker. Leszedhető, nem "tépődik", nem hagy nyomot.
Más: uraim, van-e 65W-os 4magos procija valakinek ebbe a drágaságba, nem aranyáron? (Tudom-tudom, de hátha, nagyon korrekt kis lap ez a DG41AN, a GMA X4500-ban pedig kellemesen csalódtam)
[iTX-or-GtfO!]
-
Nirvanus
aktív tag
ITX és MLP mániás vagyok, éljen az integráció.
[iTX-or-GtfO!]
-
-
tthom
senior tag
Mindig ajánlgatjátok a Chiectec IX-03B és társai házakat, hogy jók, ami igaz is.
De az MK-35DV bővítőmodullal találkozott már valaki mostanában hazánkban? Kerestem, de nem találok seholsem és szeretnék egy 3.5ös HDD-t is belerakni..Vagy van valami más hasonló kockajellegű, amibe belefér 1db 3.5 és 1db 2.5 drive is?
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
LinusTechTips: NCASE
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
félisten
Köszi a tippet!
Mazsoláztam, de sajnos nincs ilyen ház...Persze találtam néhány tetszetőset.
Viszont innen is gratulálok annak az úrnak, akinek sikerült egy Lian-Li PC-Q25-be belegyömöszölnie 10db 3.5-ös HDD-t! Nem semmi munka lehetett!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Bazs-
tag
Elgondolkodtam én is egy htpc/nas építésén. Próbáltam visszaolvasni és elsőre Asrock q1900-as lapra gondoltam.
Amire használnám :
- főként 1080p, 720p-s filmek HDMI-n TV-re kötve, hang pedig optikai kábelen erősítőbe
- torrent, nas funkciók
- Néha kis netezés, youtube
- Online rádió hallgatás
- Zene lejátszásEzekre megfelelő lenne ?
Tudnátok ajánlani hozzá olyan házat, amivel passzivan, vagy nagyon halkan megoldható a működése ? ( Lehetőleg ne túl magas áron, bár tudom a hang, teljesítmény, ár közül csak kettő "választható" )Köszi előre is.
-
félisten
válasz Goose-T #26239 üzenetére
Köszi!
Mindkét gyártónál végignéztem már a kínálatot: a Silverstone házai már túl nagyok (kb. 370*370*Xmm), az InWin-nek meg inkább a céges mATX házai jöttek be - utóbbiak értelemszerűen szintén méretesek...
-
Goose-T
veterán
válasz AxBattler #26238 üzenetére
A Silverstone és az In Win táján érdemes szétnézni szerintem. Sajnos az In Win oldala nem megy most, így kicsit problémás utánanézni a pontos specifikációknak.
Szerk.: ott van még a fenti Silverstone elegánsabb tesója is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
Többek között a konzolokhoz való hasonlatosság, és Goose-T ismertetői alapján (1, 2) igencsak megtetszettek a Chieftec FI-01B-U3-szerű házak, de annál egy árnyalattal nagyobbra lenne szükségem: méretben 265mm x 90mm x 270mm helyett mondjuk kb. 300mm x 110mm x 300mm lenne az ideális, hogy elférjen benne 1-2 plusz venti.
Tudtok hasonlót házat ajánlani? Én nem nagyon találtam...
[ Szerkesztve ]
-
Pr3ciSioN
aktív tag
Sziasztok
Micro ATX-es kérdésem lehet? próbáltam keresni topikot de nem találtam de lehet csak bamba vagyok\HTC ONE M8 ----> Más nem is kell\ A Reszkessetek Betörők a gyerekek Die Hardja
-
HookR
addikt
válasz Nirvanus #26229 üzenetére
"Én úgy látom, hogy belefér... De eléggé nagy kókány meló lenne megoldani."
Ó egyszerűbb, mint gondolnád. Mindössze a beszerelés helyes sorrendjére kell ügyelni: fedlapot le, alaplapot ki, 3.5"-es HDD-t be, fedlapot vissza fel.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Nirvanus
aktív tag
Én úgy látom, hogy belefér... De eléggé nagy kókány meló lenne megoldani. A 8-as venti (sőt, úgy látom, hogy a 12-es is) szó nélkül befér a házba. Igaz, ez is csak ügyesen.
[iTX-or-GtfO!]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Uraim!
Tudtok nekem olyan ITX házat ajánlani amin van 5.25 hely, bele megy fullsize vga és össze lehet dobni benne egy fullvizet?
Köszi!MOD:
Radinak nem kell benne hogy hely legyen, küső radival fogom hajtani.[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Dvai
csendes tag
válasz Thocy a ZAGY #26223 üzenetére
Antec ISK 110-be a 3,5-ös HDD miért nem fér bele? Túl vastag?
Abba a házba lehet tenni egy 8 cm-es ventilátort, hűtésnek? Vagy felesleges? -
Dvai
csendes tag
Sziasztok!
Olyan alaplapot keresek, amin van LPT kimenet. Az Asrock Q2900-as lapja jónak tűnik, de vajon hol lehet kapni hozzá olyan kábelt, amivel megoldható a csatlakozás?
Antec ISK 110-et néztem ki hozzá. Szerintetek jó lesz? Lehet abba HDD-t tenni? (belefér a lap alá?) -
Ðávid
aktív tag
válasz Mercutio_ #26213 üzenetére
Ez lenne az a ház. Az élére állítanám, így kis alapterületet foglal el.
-
kisza25
félisten
Gigabyte gtx 960-ból is van már nekünk való és pont az a legolcsóbb
-
Mercutio_
félisten
válasz Nirvanus #26214 üzenetére
Annyira nem, élőben volt olyanom eladtam, bár ennyiért ha van raktáron tényleg ajándék, ha kicsi mATX, akkor a Sharkoon CA-M
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Milyen ház az amibe belemegy?
Szakik: Van rá esély, hogy ezt az Asus lapot berakva a Sharkoon CA-I (születet Realan E-D3) házban a megfelelő helyen lenne a 2 slotos Zotac GTX 750 LP
és lenne hely a Xonar DGX-nek(stornó, a házon nincs annyi hely hátul)[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz AxBattler #26211 üzenetére
Az alaplap, CPU, RAM és SSD már megvan. Eddig egy normál ATX házban voltak, de változott a koncepció és csak a jelenleg is az adatlapomon látható házat tudom megtartani, a másik konfigurációnak minél kisebb házba kell mennie. Az általam kinézett ház kellően kicsi, ugyanakkor a kisebb méretű mATX alaplapok is belemennek. Ilyen az Asus B85M-G is.
(#26210) shteer
Úgy érted, hogy a felsorolt háromból egyszerre csak kettő megy együtt? -
félisten
-
Ðávid
aktív tag
válasz AxBattler #26202 üzenetére
és (#26204) patomi
Van is hozzá hűtőm (dobozos verzió), csak a magassága túl nagy. Az előbb mértem le, kb. 5,8 cm. A kinézett ház teljes magassága pedig 6 cm. Ha belevesszük azt, hogy az alaplapot valamennyire megemelik a távtartók, akkor már nem valószínű, hogy be fog férni a gyári hűtő.
-
-
félisten
Deepcool HTPC-200-ról tapasztalat valakinek?
100W TDP-ig ajánlják, és a 49mm-es magassága elég vonzó, de... mittomén'. Meh.
(#26201) s10
Arra a Cerkára ne keress külön hűtőt, tökéletes lesz az i7-esekre való gyári, Intel rézmagos cooler; aprón fellelheted 1.000HUF-körül.[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz patomi #26200 üzenetére
HookR listájából esetleg melyik hűtőt lenne érdemes beszereznem?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- További aktív témák...
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest