-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz Wn2tl #120198 üzenetére
+ ha ez motiválja az emberek egy részét legalább arra, hogy ne a természetbe dobálják szét, akkor van értelme, ráadásul a visszaváltás szelektív gyűjtést is jenet egyben. Nem magunkból kell kiindulni, akik eleve szelektíven gyűjtünk mert felfogjuk ennek jelentőségét. A többséget ez nem érdekli, ez a visszaváltósdi lehet egyfajta ösztönző. Más kérdés, hogy nem erre találták ki, hanem plusz adónak.
A tudomány a valóság költészete!
-
Wn2tl
aktív tag
válasz FireKeeper #120188 üzenetére
Napi 1 millió vissza nem váltott palack, az napi 50 millió forint lopott pénz a molnak...
-
aAron_
őstag
válasz ngaba #120178 üzenetére
Én is pont erre gondoltam, csak nem akartam felhozni, végén még kifogásnak tűnt volna. Egyébként itthon ilyenekkel is számolni kell, ez biztos.
Lakossági állampapíroknál azért a "piac" szerintem nem olyan mérvadó. Én inkább azzal magyaráznám a FixMÁP sikerességét, hogy kiszámítható, ezért nem tekintenek rá olyan kockázatosként.
PMÁP-ot is nagyon nyomták egyébként, miközben azon meg valóban brutális hozamot lehet(ett) elérni. Fene se érti ezt.
What is your ikigai?
-
A MÁK tekintettel lesz a most szombati munkanapra az árjegyzésnél?
-
DarkByte
addikt
válasz Moleman #120193 üzenetére
Nálam szimplán kényelmetlen logisztika szempontból az egész. Nem fogok a boltba visszacipelni ilyesmit. Tipikusan edzésről gyalog hazafelé jövet vásárlok. Az üres vászonyszatyor elfér a edzős táska mélyén, a nem összenyomott PET palackokkal telerakott nem. Odafelé nem esik útba a visszaváltó, és gyakran koppra van belegózva időben munka utánra a sport.
Amíg nem tudom leadni lakásban kerülgessem, pakolgathassam. Pont ezért is álltam át a ballonos vízre, mert nem termel annyi szemetet, hozzák-viszik lakásajtóig, nem kell fel-le cipelnem a lakásba.
Nálam nem billen az egész a visszavétel javára. De ez nem univerzális válasz, csak én így döntöttem és kész. Más azt csinál amit akar, még jó hogy[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz Vision #120184 üzenetére
Én beismerem, végtelenül fillérkúró vagyok, de ahogy mondod, bele kell számolni a saját idődet.
De pl az, hogy nem magyar bankszámláról utalok pénzért, hanem a Revolutról ingyen, hiába csak plusz pár tíz/száz forint, nem akkora extra erőfeszítés, hogy ne érje meg. Legalábbis nekem.
Az 50 forintos betétdíj is eléri már az ingerküszöböm, annyiért vissza fogom vinni azt a pár vizes flakont. Nagyobb mennyiségű sört meg úgyis inkább Ausztriában veszek.#120187 tototos
Én fix bérért dolgozom, de én is pénzben számolom a szabadidőmet. Ha nem veszem ki a szabadságaimat, felmondáskor kifizetik, tehát a szabadidő valóban pénzzé tehető - már ha engedik, hogy éveken át felhalmozd ilyen céllal, az előző munkahelyemen szerencsére engedték. A szabadidőmet ezért ugyanazzal az órabérrel számolom, mint amit a munkámért kapok. -
tototos
őstag
-
DarkByte
addikt
válasz axioma #120186 üzenetére
Ha csak ezzel az 50Ft-al tömnéd.. na de ne menjünk ebbe bele itt jobban.
Társasház előtt nincs neki értelmes hely hogy egyben kirakd, ahol semmit sem zavar. Én is gondoltam már rá.
A hajléktalanok elkerülése miatt így is utolsó pillanatban rakjuk ki ürítésre a kukákat, mert teljesen szétborítanák a kutakodással előző este, amit pedig a parkoló kocsik miatt csak mi szívunk meg.
Ez van, feleslegesen pedig nem bonyolítom az életem.Vision: +1
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz FireKeeper #120188 üzenetére
Nálam most ez a troll hirdetés visz mindent
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
axioma
veterán
válasz DarkByte #120180 üzenetére
50Ft: megertenem, ha ezzel nem a mohu-t tomned... tedd ki a szemetes melle egeszben, elviszi akinek megeri vacakolni vele, igy legalabb hasznosul tarsadalmilag 2x is
(eh, nem olvastam vegig a szalat, ez csak egy +1 SzGee-hez - en amikor me'g a lidl vette vissza 1 ft-ert akkor is odaadtam a cetlit egy kevesbe jolszitualt befele jovonek hogy nem vasarlok, hasznalja ki azt a par forintot)[ Szerkesztve ]
-
SzGee
aktív tag
Én csak azért viszem vissza, hogy ne a mohut meg a nert gazdagítsa ez is
Ennél az is jobb, ha leteszed a kapud elé vagy odaadod egy hajléktalannak
A "jötékonykodásban" így, hogy az sincs leírva, hogy kinek megy az összeg, még annyira sem hiszek, a végén még megkapja valamelyik ner alapítvány, vagy valamelyik egyéb rabló (pld vöröskereszt)[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
veterán
válasz kovaax #120182 üzenetére
Mintha anyósomat hallanám. Kiszaladok ettől a hülyeségtől a világból. Egyszerűen az időm 1000x értékesebb annál, minthogy ilyen filléres szarságokon agyaljak. Aki tényleg rá van szorulva, az úgyis figyel rá, a többségnek ez sima zsugoriság/pitiánerség/bármilyen gyarlóság még behelyettesíthető.
-
szőröscica
addikt
Én visszaviszem, de jótékonyságra költöm. Aldi/Lidl esetén nem volt problémám még a visszaváltással.
Egyébként rengeteg pénz el tud úszni ilyen napi 2-3-400 forintos apróságokon. Egyszer kell ezt átgondolni, kiszámolni és tudatosítani magadban, utána könnyű megszabadulni tőlük.
-
DarkByte
addikt
válasz D1Rect #120172 üzenetére
Hja, ezt én is így érzem. Eléggé control freak-nek kell lennie hogy ennyire idegesítsenek ezek a filléres különbségek úgy, hogy mellette jól befektetem a pénzem érdemi részét.
Félreértés ne essék, ha nem muszáj nem szórom feleslegesen a pénzem, de kényelmetlen kerülő megoldásokat ezért nem építek.(Pl. az 50Ft-os üvegvisszaváltós őrületet is skip-elem. Nem ér annyit hogy a visszavitellel, sorban álással, nem működő automatával szívassam magam. Szerencsére havi pár üveg üdítőn kívül nem is érint, mert átálltam ballonos ásványvízre évekkel ezelőtt. Az a pár üveg pedig megy a szelektívbe mint eddig is.)
[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
válasz aAron_ #120169 üzenetére
Szerintem ez megint mesterséges hozamcsökken(t)és: Ugye nemrég buheráltak valamit azon, hogy hogyan tudják a bankok a bankadót csökkenteni állampapírvásárlással. (Korábban ki lehetett játszani rövid->hosszú portfólióátrendezéssel, most már az össz ÁP-állomány növekedését is nézik.)
És pont ezt emlegettük fel sokan a BMÁP hátrányánál, hogy manipulálják a DKJ hozamokat. (Plusz nekem mindig gyanús, ha egy terméket nagyon nyomnak. A lejáratközeli 2.5%-os kamatprémium is arra utal, hogy hozamcsökkenésre számítanak.) Egyébként a "piac" is a FixMÁP-ra szavazott, az ÁKK heti értékesítési statisztikáiban idén a fixmáp szokott nyerni.
[ Szerkesztve ]
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
félisten
válasz szőröscica #119524 üzenetére
Miklós munkássága a gazdasági alapok terjesztéséig hordozott értéket.
Befektetési tanácsai, ötletei a telefonvásárlásról, az sms azonosításról meg havi 600Ft spórolásról nettó önszivatások."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
travix
aktív tag
válasz stephan0s_ #120162 üzenetére
amíg van ner még jól sem kell tudniuk befektetni
-
aAron_
őstag
válasz ngaba #120165 üzenetére
Nem fogadtam volna erre, de megtörtént valóban.
Ami durva, hogy a hozama így már a lengyel alapkamat alatt van több mint 70 bps-sel. Hosszabb hozamok még magasabban.
Hogy még így is ezt gondolom a jobbnak? Passz.
#120163Csigusz23: ÁÉKBV / UCITS irányelv szerinti befektetési alap.
#120164sajtos365: EU-ban egyébként nincs crypto ETF, tudtommal.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mi van olyankor, amikor állampapír vásárlás közben a sikeres kártyás fizetést / kártya megterhelését követő pillanatban fossa össze magát a MÁK szervere?
DKJ-t akartam venni 2 m értékben, bankkártyás fizetéssel. Simple felületen a fizetés megtörtént, a kártyámról le is vonta a pénzt, de a MÁK felületre való visszairánytás közben dobta be, hogy átmenetileg nem elérhető!
Előfordulhat olyan felállás, hogy a MÁK szervere már épp nem kapta meg a Simple felülettől a visszajelzést, hogy sikeres volt a fizetés, miközben a Simple már megterhelte a kártyát? Vagy ilyen eset nem fordulhat elő, biztos a nevemre kerültek a megvett papírok?
[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
válasz aAron_ #118271 üzenetére
Még mindig a BMÁP-ot tartod jobbnak? 5%-ra leesett a 3 hónapos DKJ hozam... (Persze ki tudja meddig.)
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
Csigusz23
csendes újonc
válasz stephan0s_ #120162 üzenetére
Az ETF minek számít? Befektetési alap? Részvény? Adott esetben kötvény?
-
stephan0s_
csendes tag
Érdekes cikk a magyar gazdagokról, sok ábrával, egyelőre nem fizetős.
10 000 milliárd felett a magyar szupergazdagok vagyona – Mutatjuk, mibe fektetnek
[link](...)
"A befektetési alapokban van a legtöbb vagyonA friss adatok szerint egy átlagos privátbanki portfólió nagyjából 16%-ban tart részvényt, ami az elmúlt fél évben gyakorlatilag változatlan arányt jelent.
Továbbra is a befektetési alapokban volt a legtöbb privátbanki vagyon 45%-kal, a kötvények csak a második helyet szerezték meg (25%).
Felmérésünkben arra is rákérdeztünk a privátbanki szolgáltatóknál, hogy a kötvényeken belül mekkora részaránnyal bírnak a magyar államkötények. Az adatok szerint több privátbanki portfólióban a kötvényeket nagyrészt magyar államkötvények alkotják, persze vannak olyan szolgáltatók is, akiknél ez az arány nulla, illetve 50% alatti.
Az adatokat közlő szolgáltatóknál átlagosan 57%-ot tesznek ki a kötvényeken belül a magyar állampapírok.
Milyen vagyonbővülés jöhet?
Úgy tűnik, a még mindig kedvezőbb piaci kép a szolgáltatók vagyonnövekedéssel kapcsolatos optimizmusát is erősítette. Ha egyéves időtávot nézünk, a szolgáltatók eléggé megosztottak a saját teljesítményüket illetően: többen vannak, akik 16% feletti vagyonbővülést várnak, de ennél konzervatívabb véleményekkel is találkozhatunk. Annak kapcsán nagyobb a konszenzus, hogy a piac egésze hogyan teljesít majd ezen az időtávon: a várakozások többsége a 8-12% közötti vagyonnövekedésre esett.
Hároméves időtávon is meglehetősen megosztott a piac a növekedési kilátásokat illetően: többen ezen az időtávon már inkább a 4-8% közötti vagyonbővülést látják megvalósíthatónak, de egyes szolgáltatók nem riadnak vissza a 16% feletti bővülési előrejelzésektől sem a saját vagyonukat tekintve. A piaci vagyont nézve is megosztott a terep, fej-fej mellett végzett a 4-8% és a 8-12% közötti vagyonnövekedés."
(Telex kivonata)
Már több mint 10 ezer milliárdot tartanak a privátbankokban a leggazdagabb magyarok – felmérték, ők mibe fektetnek
[link]"(...)
A Portfolio felméréséből az is kiderül, miben tartják a leggazdagabbak a privátbankokban tartott vagyonukat. Eszerint egy átlagos számlán tartott vagyon:45 százaléka befektetési alapokban;
16 százaléka részvényben;
14 százaléka magyar állampapírban;
11 százaléka egyéb kötvényben;
10 százaléka készpénzben és bankbetétben;
3 százaléka pedig alternatív befektetésben van. (...)"[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Téves, törölhető[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
donat_sz
senior tag
válasz Yellow73_a #120156 üzenetére
Na igen, ezt ma még nehéz eldönteni mi lesz akkor a jó döntés..
Egyelőre legalább van opció a (járadék) kifizetésére, ez is már kettőre növeli a választási lehetőségek számát -
user112
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem "hármat vagy többet olcsóbban" és sima kosaras termékeket is (semmi extra). Jöttek is az e-mailek, hogy úton vannak. Ma meg visszajött az összes termék ára. Mindegyik Expired. Különböző boltok. Ez mit jelent? Miért járt le? Rendeljem újra? -
Yellow73_a
tag
válasz donat_sz #120149 üzenetére
Valóban ők azok, akik ki tudnak fizetni, de csak járadékot adnak a felhalmozott pénz és a várható élettartam hányadosaként számított összegben, ami valószínűleg a hajamra kenhetem kategória. Az lenne a tuti, ha nyugdíjba vonuláskor felvehetném az egészet, hagy döntsem el én, hogy havi szinten mennyit szeretnék belőle felhasználni, vagy be szeretném fektetni, stb.
Lehet, hogy a járadékfizetés ellenére megérheti majd visszalépni az állami rendszerbe, mert lehet, hogy a reálhozam egyösszegű felvételével jobban járunk majd, mint az elaprózott járadékokkal. Aztán az is lehet, hogy olyan állapotban leszek akkorra, hogy a legjobb lenne az egészet feltenni a pirosra -
Vesa
veterán
válasz VMatteo #120150 üzenetére
MIért futottak volna ki? Azok a szériák még 2025-ben 19% felett fognak kamatozni. Egyébként mindegyik követi az inflációt továbbra is, pont azért nem fogja megérni a jövő évi kifizetések után, mert be fognak esni az inflakövetés miatt 5-6% körül valahova.
A tudomány a valóság költészete!
-
VMatteo
őstag
1-2 év-re mibe érdemes most tenni megtakarítást?
Eddig PMÁP-ba pakoltam, de most már kifutottak a jó szériák, amik az előző évi iflációkat követték le.Tisztelet a Gépésznek!
-
donat_sz
senior tag
válasz Yellow73_a #120140 üzenetére
Nem vonzó a honlap és az ott elérhető információ se, de ettől még egyedül a Horizont, aki tud kifizetni, így idővel az a várakozásom, hogy mindenki ide fog beolvadni, már csak azért is mert a kifizetés feltétele úgy rémlik, hogy egy jelentős összeget kíván.
Ennek végeredménye, hogy az életben tartást érdemes biztosítani, főleg, ha már eddig kitartottam/kitartottunk. -
mokus18
tag
Sziasztok!
Erste nél NYESZ t tervezek nyitni, és rátolni egyben 500.000 Ft-ot. A mai jogszabályok alapján majdnem 30 évem van a nyugdíjig.
ETF et tervezek rajta venni, kérdezném, hogy véleményetek szerint milyen arányban érdemes elosztani, vagy egy fajtából? és melyik?A jövőben tervezem minden évben az 500.000 Ft-tal növelni, plusz az adójóváírás.
Vagy inkább minden évben TBSZ-t indítsak?
Javaslatotok szerint, mi lenne a jobb megoldás?
-
Yellow73_a
tag
válasz donat_sz #119954 üzenetére
Na beolvadt a Szövetség MANYUP a Horizontba. Felmentem a Horizont honlapjára, de semmilyen alapszabályt nem találok. Nem tudok semmit a működési szabályzatról, a díjakról, stb. Tudna valaki ehhez valamilyen linket dobni
Illetve a díjakról csak annyit, hogy van kötelezően évi 2.400 Ft tagdíj, és van egy működési támogatás, amit 10.600 Ft-ban állapítottak meg. Na most ez az egyik pontban működési támogatás (amiből arra következtetek, hogy ez nem kötelező), a másik pontban pedig működési díj, amiből meg arra következtetek, hogy kötelező.
Az én értlmezésemben:
támogatás = fizethető (nem kötelező)
díj = fizetendő (kötelező)Szerk: közben megtaláltam a szabályzatokat. De vicces, hogy bizonyos menüpontok (köztük a szabályzatok is) csak akkor látszanak, ha NEM vagyok bejelentkezve
[ Szerkesztve ]
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Nem értek a befektetésekhez,de lenne 70 ezer euro amit be kellene fektetni,amivel nem szeretnék napi szinten foglalkozni.Az EMÁP-ra gondoltam első sorban 3-évre.Kérdésem hogy ez jó ötlet e vagy lenne ettől jobb befektetés? -
DarkByte
addikt
válasz Paxker315 #120122 üzenetére
Mint írtam csak olvastam valahol, hogy nem jó ötlet. Már nem tudom mi volt az indok, de mindenesetre én nem erőltetem amíg nem jártam jobban utána, és egyelőre nem volt hozzá ingerenciám, ennyire nem éreztem kritikusnak. 1-2 ezer forint szokott kimaradni, ami belefér.
[ Szerkesztve ]
-
sajtos365
tag
válasz Tesztelo.hu #120131 üzenetére
Ki kell venni a pipát és akkor nem teljesül.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz st6969 #120132 üzenetére
A nyilvános ajánlattételben találod az értékesítési korlátozások leírását:
7. Forgalmazókra vonatkozó Értékesítési Korlát
A Magyar Állampapír Plusz ezen sorozatából az adott Forgalmazó egy befektető részére a forgalomba hozatali időszak alatt, a forgalomba hozatal során (elsődleges piacon) összesen legfeljebb 10.000.000 darab, azaz Tízmillió darab (egyben 10.000.000,- Ft, azaz Tízmillió forint együttes névértékű) mennyiséget értékesíthet (továbbiakban: Értékesítési Korlát). Félreértések elkerülése végett a Kibocsátó, illetőleg az ÁKK Zrt. rögzíti, hogy az adott befektető részére értékesített mennyiségből a forgalomba hozatali időszak alatt
bármilyen jogcímen átruházásra, eltranszferálásra, stb. kerülő mennyiség(ek) az Értékesítési Korlát szerinti mennyiséget nem csökkenti(k).Más MÁP+ sorozatot vehetsz belőle ha jelenik meg ilyen és más állampapír típust is vehetsz. Ha jól látom jelenleg havi szinten adnak ki a MÁP+ -ból új sorozatokat.
Szerintem még érdemes megnézned a FIXMÁP-ot (FIXMÁP 2027/Q3, esetleg az 5 éves Bónusz Magyar Állampapírt (BMÁP 2029/N), azok sem rosszak.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz st6969 #119352 üzenetére
Sziasztok,
Jelentem, sikerült a 15M felét befektetni, ahogy itt is írtam, MÁP+ lett a befutó. Most megpróbáltam a másik felét, de azt írja, max. 10M Ft értékben lehet ilyen magánszemélynek. Akkor ez most azt jelenti, hogy másik papírba kell fektetnem, vagy várnom kell valamennyi időt, hogy a másik felét is MÁP+-ba tehessem, vagy mi ilyenkor a teendő?
Köszönöm. -
seven7
aktív tag
-
Joe123
senior tag
-
Blaymoira
csendes tag
válasz seven7 #120110 üzenetére
Írtam egy kérdést supportnak:
IBCS 2024/07/30 08:26:19
Tisztelt xxxx!
Köszönjük, hogy az Interactive Brokers Ügyfélszolgálatához fordult.
Amennyiben a korábban, még IB-CE alatt nyitott TBSZ számlákra történt befizetést, abban az esetben nem kell lejelenteni az IB-IE merger után.
További kérdések esetén kérem tekintse meg a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) oldalunkat a lenti linkre kattintva, illetve amennyiben nem találja a keresett információt, lépjen kapcsolatba velünk
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=46352
Üdvözlettel,
Orsolya
IBKR Client Services
Persze van egy olyan érzésem, hogy ha a NAV-nak írnék egy kérdést ezzel kapcsolatban akkor adnának valami 23 oldalas jogi választ, amiből mind a 2 lehetőség levezethető lenne.
-
Paxker315
addikt
válasz DarkByte #120121 üzenetére
ezt kifejtenéd?
"nem túl szerencsés tört részvényt venni."
Miért? Egyszer vettem tört részt, még tavalyi tbsz-re kb 1 hónapja, nyilván azért, mert már befizetni nem tudtam a számlára, de így legalább nem maradt vissza túl nagy cash-mennyiség. Mi a baj azzal, ha tört részvényt vesz az ember? Vagy abszolute brókerfüggő, hol "érheti meg" és hol nem.[ Szerkesztve ]
-
M0Dair
senior tag
Sziasztok!
Nyitottam IBKR-nél egy számlát, csináltam rajta TBSZ-t.
Kezdő vagyok és lenne pár kérdésem.
Szeretnék ETF-eket venni, de laikusként pár dolog nem egyértelmű az oldalon.
Alapokról amit megtettem:
Átraktam az acc státuszt cash-re, befizettem a pénzt, NAV felé megküldtem a nyilatkozatot, kimutatást stb.Kell kérvényezni az Interactive Brokers-től, hogy egyből a TBSZ-re tudjak utalni, tehát annak egy szlaszám külön kérhető vagy elég csak a főszámla és onnan rakosgassam át mindig?
Nem baj, hogy a NAV felé kizárólag a IBKR-es TBSZ acc number-t írtam meg és nem a főszámláét amire utalgatok?Vettem VWCE-t és VUAA-t kezdésnek; ellenben tört részvényt nem tudok vásárolni.
Folyton azt írja, hogy engedélyezzem a Fractional Quantity-t a Client Portal-ban.
Sajnos nekem olyan menü nincs és ahol tudom állítani a global-on az meg nem elég neki. Lehetséges, hogy a számlám még nem tud ilyen tört részvény vásárlást?Köszönöm.
-
tototos
őstag
válasz lokalisalj #120115 üzenetére
Igen, akkor történik egy kamatkifizetés és onnantól a 2024-es infla+1,5% az éves kamat
-
lokalisalj
csendes újonc
-
tototos
őstag
válasz lokalisalj #120108 üzenetére
A PMÁPon mindig van eladási díj, jelenleg 1% ez változhat bármikor. A 2029/I 19.1%-on kamatozik jelenleg. Ha nincs szükség a pénzre én tartanám.
-
Blaymoira
csendes tag
PMÁP nem adható el büntetőkamat nélkül kamatfordulókor sem tudtommal.
-
Drizzt
nagyúr
Attol fugg, hogy mit akarsz helyette csinalni a penzzel es mikor. Ha nincs vele semmi celod, akkor kb. orultseg lenne eladni a kamatfordulo elott. Ha kell valamire a penz es annak a valaminek az erteke fel ev alatt 9%-ot meghaladoan fog noni, akkor erdemes ma eladni. Ha nem ilyen dologra kell, akkor nem.
I am having fun staying poor.
-
lokalisalj
csendes újonc
PMAP 2029/I, kamatforduló 2025.02.21
Jövő év februárjáig még a múlt évi inflával pörög?
Ergó ha ma adom el, akkor a múlt évi infla + 1,5%, időarányosan kerül kifizetésre?Mikor járok jobban, ha
- ma adom el?
- vagy ha megvárom a február 21-et, akkor jutalékmentes pár napban adom el?Magyarul megéri kivárni a februárt, mert addig még >10%-al kamatozik?
Köszönöm!
-
TCr
veterán
Imént érkezett levél az IBCE-től:
Dear Client,
As you know, Interactive Brokers Central Europe Zrt. (IBCE) is merging with Interactive Brokers Ireland Limited (IBIE). We expect the Merger to occur on 1 August 2024, although it may take up to three months longer, depending on the legal approval process.After the merger takes place, IBIE will be responsible for providing investment services to Interactive Brokers’ EEA-based clients. However, to receive investment services from IBIE on a going forward basis, you will need to agree to IBIE’s terms.
To make the merger process as seamless as possible for you, we ask that you review and sign IBIE’s agreement(s) in advance of the date of the merger by logging in to the Client Portal. For your convenience, we have assigned a login task to your account U********.
If you do not sign IBIE’s agreement(s) in advance of the merger, we ask that you do so as soon as possible after the merger takes place.
On the merger date, IBIE will become the counterparty to your existing agreements with IBCE. However, these agreements will cease to apply on the date the IBIE agreement(s) you signed take effect. We will notify you of this date.
If you do not sign IBIE’s agreement(s) within 90 days of the merger date at the latest, we will put your account into “closing only”, which means you will only be able to close your positions and will not be able to open new ones.
For more information on the merger, including the additional products and services available at IBIE, please review the FAQs on our website.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Joe123
senior tag
válasz golfvariant #120104 üzenetére
PMÁP-ot szerintem soha nem lehetett ingyen bontani, általában 1% volt (most is annyi) a bünti névértékre vetítve, de volt egy darabig 2% is, amikor a népet a MÁP+-ba akarták terelni. MÁP+-nál volt (van) olyan, hogy egy évben egyszer 5 napig bünti nélkül lehet bontani.
-
golfvariant
aktív tag
Ha minden jól megy, most felszabadul pár M ft megtakarításom, de még nem döntöttem el mibe fektetném, így lehet csak átmenetileg fektetném be.
Korábban volt PMÁP-ban ugyan így megtakarításom, de akkor még talán ingyen fel lehetet bontani. Most is így van, vagy van már valamekkora büntető kamat, ha hamarabb pénzemhez akarok jutni? -
kiir
tag
válasz UberMutant #120101 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek. Valahogy azt hittem, hogy az emelt illetékek mind augusztustól jönnek.
-
Gézengúz
addikt
Apróság, de hátha tudja valaki.
Pmáp+Dkj.
Enyhén csökkenő Dkj árfolyam mellett a napi jóváírási összegnek emelkednie kellett volna.
Pmáp fix.
Viszont a napi összeg felével emelkedett csak az érték.
Dkj októberi.
Pmáp-ok csak jövőre járnak le.
Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Akvarisztika
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Sweet.tv - internetes TV
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook