-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
válasz Andralin #126979 üzenetére
Esetünkben nálunk van a hiba, ha a kártyalimiten belül van a tranzakció, akkor sikeres a vásárlás.
Azok a DKJ-k, amiket elfogyni látsz, azok részben rád várnak. Szó szerint. Azok a tételek, amiket a Történetben várakozó státuszban jelennek meg nálad, azok félre vannak téve, és várják a kártyás fizetést. Sok lényegesen haszontalanabb feljesztés volt már az évek alatt, de odáig még nem jutottak, hogy az ilyen tranzakciók sikertelenségét értelmes időben felfedezzék, és feloldják a papírok foglalását. Az a gyakorlat, hogy az értéknap vége felé sztornózzák ezeket.
-
Andralin
aktív tag
válasz Andralin #126973 üzenetére
Amúgy félelmetes, milyen ütemben fogynak a DKJ-k, le vagyok döbbenve!
24-én szenteste még engedett volna D250625-öt venni 1 milliós értékben, ennél korábbit már nem lehetett.
25-én estére már elfogytak a D250625-ök is, már csak 10 ezres értékben volt elérhető, már csak D250821-et tudtam volna venni 1 millióért.
27-ére pedig a D250821 is elfogyott, már csak 10 ezres értékben volt elérhető az is, már csak D251029-et engedett venni 1 millióért!Két kérdés merül fel bennem:
- Ha még egy pár napig vacakol az Erste kártyás fizetés, lehet, hogy mire megjavul, már csak 2026-os DKJ-t fogok tudni venni, a 2025-ös mind elfogy addigra???- Hogy a francba fogyhat ilyen gyorsan, ha nem működik a bankkártyás fizetés? Hogy tudnak az emberek vásárolni ezekből ilyen brutális ütemben az ünnepek alatt? Vagy lehetséges, hogy csak az Erste kártya nem működik és más bank által kibocsájtott kártyákkal simán lehet még fizetni és így tudják teljesen kifosztani, lerabolni a még elérhető 2025-ös DKJ állományt?
-
vnorbi
aktív tag
-
Ra3
őstag
válasz Andralin #117736 üzenetére
Hát annyi hogy ez a saját tőke amúgy is DKJ-ban lenne, így is abban van.
Két hónapra előre, de havonta veszem meg, szóval minden hónapban van egységnyi lejáró dkj-m, nem szabadon álló pénzből törlesztem.
Így nem kell azt vadászni hogy a következő törlesztési időszakban mikor lesz lejáró dkj, mert az már be van tárazva, célozhatok az utána következő hónapra.
Az hogy mondjuk a DKJ-ban lévő 6m-ből melyik 3 az enyém és melyik a banké az már csak szemlélet kérdése
Nyilván nem optimális a dolog, de hitelkártyával és ilyen kevés elérhető DKJ-val csak ezt látom járhatónak.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Andralin
aktív tag
válasz Andralin #117701 üzenetére
Amúgy azt lehet tudni, hogy miért ritkultak meg ennyire a DKJ-k, miért nem elérhető sok rövid időn belül lejáró papír, úgy, ahogy tavaly is volt?
Ez vajon végleges változás, vagy esetleg elképzelhető lehet, hogy lesznek majd ismét rövid időn belül, pár héten belül lejáró DKJ-k?
-
Ra3
őstag
Én fele ekkora hitelkerettel csinálom, amióta lecsökkent a DKJ-k mennyisége már csak úgy működik a dolog hogy van ugyanannyi saját tőkéd mint amit a hitelkártyáról fedezel, én így mindig ~két hónappal előre vásárolok, olyan távon azért lehet találni.
Így is van hogy előbb el kell adni a visszafizetési időablak miatt, de ha pár nappal a lejárat előtt adod el akkor már nincs olyan nagy veszteség, mondjuk hogy hogy pontosan hány százalékot hoz így azt még nem számoltam ki.
Azzal vagyok tisztában inkább hogy mennyit hoz konkrétan, az éves kártyadíjat azért kitermeli kb 2-3 hónap alatt.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
axioma
veterán
Ahol van me'g visszaterites, meg a nagy hitelkeretu fajlagosan olcsobb azt erdemes megtartani, a kicsi keretuek viszont okafogyotta valnak, nem csak dkj hasznalattal.
Az szep, h KHR ellenere ossze tudtal ennyit szedni - egyik oka a tartasnak pont az h ujra nehezen felepitheto likviditast csinal, de akkor ez sem all feltetlen meg. Foleg h itthon a pozitiv hitelmult is negativ elbiralaskor... -
Andralin
aktív tag
válasz Andralin #104241 üzenetére
Szerda óta még mindig se híre, se hamva a 2 millió Ft-omnak, amit a MÁK "elvileg" kiutalt a bankszámlámra a lejárt DKJ után, már 6 napja!
Nem kicsit vagyok ideges, ez azért már mindennek az legalja, hogy az ember pénzével így szórakoznak, ezek után nem tudom hogyan merjek akár tízezer forintot is rájuk bízni, ha bármikor csak úgy eltűnhetnek a semmiben az ember megspórolt milliói!
Tudtok nekem abban segíteni, hogy telefonon lehet-e holnap felkérdezni őket, ha igen, akkor milyen számon? 1811 tud majd ebben segíteni? És ezt esetleg külföldről lehet hívni valamilyen nemzetközi formátumban, mert most éppen külföldön vagyok munkaügyben.
-
Andralin
aktív tag
válasz Andralin #104193 üzenetére
Erre nincs valakinek ötlete? Ma sem érkezett meg a bankszámlámra az elvileg két napja indított automatikus kiutalás. 2 millió Ft-ról van szó.
A kifizetésekkel is van most olyan probléma, mint a vásárlásokkal? És akkor mi lesz a vége, egyszer csak visszamegy a pénz a MÁK pénzszámlámra? És utána kézzel már ki lehet majd utalni rendesen? Ha igen, az vajon hány nap lehet?
-
-
-
Andralin
aktív tag
válasz Andralin #95852 üzenetére
Nos megvan a válasz, látnak mindent már azonnal a bankok.
Tegnap beadtam az hitelkártyaigénylést az MKB-nál. Ma pedig az Unicreditnél. Utóbbinál mondta az ügyinzétő, hogy a KHR-ben már lát a nevemen egy hitelkártyát, de nullás hitelkerettel, ez micsoda, mert ilyet még nem látott. Mondtam neki, hogy egy folyamatban lévő igény a másik banknál.
Szóval azonnal megjelenik a rendszerben az igénylés beadása után, hogy van hitelkártyám, de amíg nem történt meg a hitelbírálat, addig a jelek szerint nullás hitelkeret látszik.
Amúgy meg ez az ideiglenes nullás keret egy nagy szívás, legalábbis az Unicredit rendszere túl kockázatosnak ítéli meg. Ugyanis az ügyintéző elmondta, hogy a benyújtott papírok alapján és a fizetésem alapján X milliós keretet kellene kapjak, de a KHR-ben nullásnak látszódó kártya miatt a rendszerük csak ennek felét X/2 hitelkeretet enged max beadni. Azt mondta ez nagyon furcsa és érthetetlen, ilyet még nem látott, jóval többet kellene szerinte engednie, mint X/2. Odahívta két kolleganőjét is, nyomkodták a gépet mindketten, de egyik sem tudta feljebb tornázni az összeget. Végül mondták, hogy sajnálják, de ez van, ennél többet nem enged a rendszer a KHR nullás kártya miatt.Szóval a fentiek alapján a legjobban talán akkor jár az ember, ha nem indít egyszerre két banknál is igényt, hanem meg kell várni amíg az egyik bank elbírálja és megjelenik a hitelkeret összege a KHR-ben, akkor elvileg nagyobb keretet is tud adni egy másik bank.
-
axioma
veterán
válasz Andralin #95886 üzenetére
Ennel is rosszabb. Eldontik, azonnal vegrehajtjak. Egyreszt nem tudsz fizetni akkor sem, ha a szerzodes szerinti merteken belul vagy, kerettullepes miatt. Raadasul ha elotte tobbet koltottel mint az uj keret, radvagjak a kerettullepest is, meg asszem me'g kamatot is. Majd egy het mulva feladnak egy levelet, amit kesobb kapsz meg, mint a kovetkezo havi kivonatot... amit kesobb mint ahogy a regi keret szerint mar visszafizettel. A kerettullepesit reklamacioval ket kor utan visszaadtak, de kozoltek, hogy meltanyossagbol, es az eljarasuk minden jogszaballyal konform. Csak en kuldtem egy szep leirast a pszaf szerepet betolto MNB-nek, na erre (mar megint) nem szamitottak... elo kene keresnem a valaszt, szerintem annyit irtak csak me'g hogy folyamatban a processz felulvizsgalata, ha kezembe kerul beirom.
[A kifogasom az volt, hogy keretmodositast ugy leptet eletbe, hogy a) nem tajekoztatja a usert a szerzodesmodositasrol, meg se probalta -- van mar sms is --, es b) az algoritmus ilyenkor nem felhasznaloi tullepes miatti koltseget is atharitja a userre. Ezeket kertem hogy rendszerszinten modosittassak a fogyasztovedelmi elveknek megfeleloen, vagy valami ilyesmi.][ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz Andralin #95856 üzenetére
egyébként megoszthatnád a matekot mögötte?
kiszámoltál mindent? hitelkeret kamatokat, törlesztési határidőket vs. lejáratokat/kamatifzetéseket. mennyit buksz, ha neked kell finanszírozni a visszatérítést, vagy ha valamelyik hitelkártyánál elfelejted és rögtön pörög is a 40%-kos thm?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Fifi
őstag
válasz Andralin #95856 üzenetére
"De ha rálát erre, akkor már régen bukós a tervem valószínűleg."
Miért lenne az?
Igazán 2 dolog számít:
1. a JTM-nek megfelelsz-e
2. a munkaadód, céged, hogy ítéli meg a bank (általában az opten céginformációs rendszerét használják erre)Ha ezekkel nincs gond, akkor fognak HK-t adni. Nekem pl. 4db hitelkártyám van 4 külön pénzintézetnél.
-
veterán
válasz Andralin #95852 üzenetére
Ennél azért bonyolultabb. A kártya lényegtelen, nem a kártya szerepel a khr-ben, hanem a mögötte lévő hk elszámolási számla. Azt szerintem kvázi azonnal megnyitják hitelbírálatot követően.
Igényléskor ha jól emlékszem nyilatkoznod kell minden élő adósságodról (khr alapján). Ha utólag kiderül, hogy nem vallottál be mindent, az szerződésszegés, és lehetnek következményei. Ez akár még a csalásba is átfordulhat, ami már bűncselekmény kategória.
-
axioma
veterán
válasz Andralin #95849 üzenetére
Kerdes, hogy az elmult 10 evben mit fejlesztettek hozza. Ha automata valaszol nem Mancika nezi az adatbazist, akkor nem tunhet fel neki a neved, ellenben ha automata ES beleirtak az ilyen "spec eset"-eket, akkor meg a kulon napokkal is kipontozodhatsz. Mondjuk teszem hozza, hogy a torveny szellemenek nem, de a jelenlegi celjanak (jol megvedenek magadtol) megfeleloen igy jarnak el. [Csak vegre valaki magyarazza mar el nekem, hogy mi ebben a "pozitiv" khr igy!]
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz Andralin #95473 üzenetére
Lejárat napja előtti este már megjelenik szabad pénzként a Kincstárban, adhatsz megbízást a kiutalásra, ami majd másnap reggel hajtódik végre. Nekem ilyen esetben mostanában mindig megérkezett a bankba 07:55 és 08:30 közt. Tehát a lejárat napján kora reggel már kinn van a bankban, de én már jártam úgy, hogy kicentiztem a törlesztési határidő napját, és a banknak a bankon belüli átutalásos törlesztést nem sikerült 24 órán belül könyvelnie (pár hónapja volt, bőven az AFR korában, csak ugye a hitelkártyákra nem kötelező az azonnali jóváírást alkalmazni). Emiatt jött a hitelkamat terhelése másnap, amit a törlesztés könyvelés után egy-két nappal jóváírtak.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Andralin #95443 üzenetére
Nekem van tobb banknal [evekkel ezelott felepitve], eddig csak a visszateritesekbol van kizarva a 'penzugyi instrumentumok' vasarlasa.
Az osszes hitelkartya-igenyles feltetele a khr-hez hozzajarulas, hiaba tiltod [ehhez jogod van] a pozitiv [nem kesedelmes] tetelek lekerdezeset. Sajnos a pozitiv egy csufnev itthon, minel tobb jolfizetett hiteled van, annal kevesbe kapsz hitelt, pedig az eredeti celja pont a credit history mint megbizhatosag epitese.
A tobb bank tobb kartya meg a emiatt nem, vagy csak nehezen megoldhato [nekem me'g bar-lista-only idobol vannak]. Volt kollegam egyszer a pozitiv khr hajnalan szabit vett ki h egyszerre igenyeljen es akkor mindegyiket me'g e'lo" hitel nelkul biraljak, de a telefon tulvegerol [khr oldalon] 'Mancika' leszarta a GDPR-t meg a pozitiv jelzot, es a statusz helyett annyit mondott, hogy 'Ma mar volt tobb lekerdezes erre a nevre.'
Felmondott kartya: van ilyen, de [nem hatralekosnal] ritkabb, foleg igy hogy a penzt nem ok adjak, dijakat azert szednek, egyszer meg csak elrontod es az plusz dij... a visszaterites kimaxolassal, egy ciklusban 1-nel tobb levasarlas-visszatoltessel azert volt fhb es bb is csinalt ilyet a kozvetlen kornyezetemben.
Persze a helyzet barmikor valtozhat, aszf modositas es nem megy a webkincstarban. Ezek ha mar elindult valamelyiknel, atporog mindenhol, ha mar eleri a fajdalomkuszobuket [es van ahol csak az uj kartyakra, pl. otp volt amex bonusz kartya me'g a nem tul sok de visszateritest is adja ra, ujak nem. Ja igen, otp nem felmondta a csak erre hasznalt kartyamat, csak tobb 10-15% keretcsokkentest csinalt. Szinten otp volt, de mashol is erdemes figyelni, egy kartyadijnyit rajtahagyni, mert trigerrel toljak ra akkor, amikor ezzel kerettullepesre kerul az ugyfel [vagy az utolso napon]. -
Begi
senior tag
válasz Andralin #94418 üzenetére
Igen, a bruttó árfolyamot fizeted ki a névértékért, a példáid helyesek.
PMÁP kamatfordulók megtalálhatóak itt. A következő 2024.02.20.Annyi a trükk, hogy a bruttó árfolyam már tartalmazza az addigi kamatot, tehát amikor te megveszel 100e névértéket, akkor a kifizetett 102.100-ból 2.100,- a kamat és ez nem fog kamatozni, de megkapod, ha eladod a papírt, vagy kamatforduló van.
Mindkét papírnál a kamatforduló napján változik a kamat.
Eladni jelenleg bármikor el lehet mindkettőt, az addig felhalmozott kamatot megkapod, az eladás díja jelenleg -1%, más költsége nincs.
-
hellboy
csendes tag
válasz Andralin #93919 üzenetére
Szia!
Nálam is már a 3. hét ketyeg.
Neked érkezett már valamilyen válasz így a 4. héten?24.Kijelentem, hogy az elektronikusan rögzített Ajánlat tartalmát ellenőriztem, a nyilatkozatok megismerését és elfogadását követően jóváhagytam.
Tudomásom van arról, hogy a jóváhagyásomat követően az azon szereplő személyes és szerződéses adatok,
jognyilatkozatok az ajánlati kötöttség ideje alatt nem változtathatók meg. Az ajánlati kötöttség ideje 30 nap,
mely ajánlatom az Ügyfélkapun keresztüli benyújtásával veszi kezdetét.27. Tudomásul veszem, hogy a Forgalmazó az Ajánlat elfogadását indoklás nélkül jogosult megtagadni,
melynek során az ajánlati kötöttség megszűnik, és az Ajánlat semmisnek minősül.Úgy is értelmezhető hogy ha 30 napig nem kaptál választ akkor megtagadták a regisztrációt
indoklás nélkül.Nem tudom kik ellenőrzik ezeket a regisztrációkat, estleg technikai gond lehet.
Ilyen nagy lenne az érdeklődés, hogy nincs erre ügyintéző?
Azt gondolnám az Államkincstárban ezzel foglalkozó ügyintézők "szabadiődben"
validálhatnák ezeket a regisztrációkat.#93921 "Persze tudtak az ügyfélkapus regisztrációmról is, azt mondta meg sem nézték még"
Jobban jártam volna ha az elején személyes regisztárációt választom én is.#94069 1 nap: "2022-08-18 regisztráltam, és 2022-08-19 már vettem az első papírokat"
#93920 15 nap: "január 22-én igényeltem a számlát és február 6-án jött az értesítő"
#94064 7 (+4 ha még nincs kész) nap "Ismerősöm 1 hete csinálta meg online, de még nem kapott semmit""sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"
-
vnorbi
aktív tag
válasz Andralin #94216 üzenetére
Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy a WebKincstárnak jelenleg nem erőssége az árfolyamok pontos kijelzése.
Amit 98,0900-nak látsz, az valójában 98,0948, így 1 millió forint névértékű papírt nem 980.090 Ft-ért tudnál megvenni, hanem 980.948 Ft-ért. Ha elindítod a vásárlást, akkor kiírja a kevesebb tizedesjegyre kerekített és a pontos árfolyamot is, és a pontossal számol.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Andralin #94216 üzenetére
Az elejét jól látod, ami a vásárlást és a lejáratkor kapott pénzt illeti.
A vége nem stimmel, ami az idő előtti eladásról szól.
970.910 Ft-ot akkor kapnál rá, ha MA egyből el is adnád.
Mivel napi árfolyam van rá (néha napon belül is változik), így az épp aktuális árfolyamon tudod eladni, ha nem várod ki a lejáratot. -
-
sztivo
őstag
válasz Andralin #93919 üzenetére
Én bementem végül személyesen, regisztráltam a WebKincstár felületén, kaptam egy kódot, még időpontom se volt, 1 házaspár volt előttem, majd egy Úr kb 5 perc alatt elintézte, jeleztem neki a problémám (már van meglévő ügyfélkapus kérelem és van egy kódom is).
Persze tudtak az ügyfélkapus regisztrációmról is, azt mondta meg sem nézték még, úgyhogy az ügyfélkapus kérvényt ők törölték.[ Szerkesztve ]
-
donat_sz
senior tag
válasz Andralin #92615 üzenetére
Én ebben a helyzetben a következő két évben amíg a PMAP ilyen jól hoz azt csinálnám, hogy nyitnék egy NYESZ-t (erste-nel) évente betolnám az adókedvezmény miatti 500e-t, ebből S&P500at vennék (kb 3 értékpapír jön ki belőle), az S&P500 után fennmaradt összeget meg nasdaq etf-re költeném.
A NYESZ feletti összegből pedig PMAP-ot vennék.Így elkezdenéd az etf vásárlásokat, adókedvezményt vennél igénybe (100eFt évente a NYESZre) és kiépítenél egy kötvény lábat. 2-3 év múlva mikor a PMAP kamat már nem a mostani 16% körüli szinten várható, pedig újra terveznék.
Remélhetőleg magasabb megtakarítási szint is elérhető lesz addigra számodra és így a PMAP helyett/mellett jöhetne a TBSZ-re is ETF vásárlás. -
donat_sz
senior tag
válasz Andralin #92519 üzenetére
Az előttem szólókat megerősítve szolnék hozzá én is egy kicsit.
Ahhoz , hogy a jó termékeket személyre szabottan lehessen ajánlani és figyelembe véve, hogy jelenleg 1 millió forint megtakarításod van nyugdíjra, érdemesnek vélem tisztázni, hogy mennyit tudsz kb egy évben félretenni! Nem a zsebedben kívánok turkálni! Csak lehet ez befolyásolja hogy mit érdemes ajánlani.Ha ez mondjuk havi 100eFt vagy évi 1 millió, akkor a NYESZ mellett én nem biztos, hogy további értékpapír számlán gondolkodnék. Ha ennek legalább a duplája össze tud jönni, akkor az éves keret összeg alapján már van értelme a NYESZ melleti/feletti ETF-nek.
Jelen helyzetben én ETF felé akkor nyitnék ha évente 3-4 alkalommal minimum tudnék venni 7-800eFt értékben.Az éves 1 millió esetén lehet NYESZ maximalizálva és állampapír lenne a javaslatom.
-
avl
senior tag
ja: attól is függ, mennyit tudsz megtakaritani / félretenni, mennyire stabil a bevetel (fizu), várható e nagyobb kiadas, nagyobb bevétel, ..
a 20 évre én még nagyobb arányban gondolnék ETF-re, mint Zoli: "Ha még 20 éved van, akkor szerintem 50% ETF, 50% állampapír kell", inkabb 70-90 : 30-10% viszonyban gondolnék
persze: ETF-et viszonylag olcso szolgaltatonal (pl. Erste) TBSZ-re; allampapirt webkincstarnal ingyen
ETF-böl szinten a befektethetö penztöl függöen csak 1-2-3 fajtat (VWCE, JPGL, XDEV lenne az en tippem), de szerintem legalabb durvan 2000 €-s csomagokban venni, nem nagyon ennel kisebbekben
en ÖNYUP-ot, NYESZT csak 50+ eves korom utan nyitottam
-
PredatorZoli
Topikgazda
Szerintem kb 0 kamatadó lesz, mert valószínűleg annyi költséggel megbombáztak és annyira katasztrofálisan fektették be, hogy nem nyereség hanem veszteség lett rajta.
A nagyobb baj az, hogy valószínűleg a visszaváltási táblázat alapján nem az egész bent levő 1M-et fogod kikapni, hanem lehet csak a felét-kétharmadát. Ettől függetlenül nagy valószínűséggel a legjobb, ha felmondod mert elég katasztrófa konstrukció. Bukó ígyis úgyis.
Ha még 20 éved van, akkor szerintem 50% ETF, 50% állampapír kell, mert aránylag kevésről indulsz így annyira nem lehet finomkodni, hogy csak 100% állampapírral is elég gyűljön össze. Ki kel használnod a magasabb hozamok adta lehetőségeket.
Esetleg érdemes lehet NYESZ számlát indítani, amire befizetsz évi 500 ezer forintot és veszel rá s&p 500 etf-et, és akkor még évi 100 e ft adóvisszatérítést is kapsz. -
stingy2
senior tag
Először azt kellene konkretizálni, hogy ténylegesen mennyi az annyi . Vagyis ha felmondod, akkor mennyi pénzzel sétálhatsz el az Allianztól.
Mondjuk a nagyobb baj, hogy 20 éved van, és 1M Ft-od. Valljuk be őszintén: ez semmi. Egy jobb ,v két közepes havi fizu. Ha állampapírba pakolod, akkor kb lesz 1 havi jobb, v 2 havi közepes nyugdíjad belőle. Ha részvénybe, akkor akár 3-6 havi is kijöhet, de ahhoz már szerencse is kell. (e mögött most nincs komoly matek, csak tippeltem)
Szóval én az esetedben ráfeküdnék a melóra, több fizura és akkor -talán, ha nem omlik össze a ny.rendszer - ha nem is lesz habzsidőzsi, de vajaskenyérre futja majd. Meg azonnal elkezdenék nagyobb összeget spórolni. Érzésre olyan 100.000/hó, de minél több, annál jobb(lesz később). Szóval nem vagy elkésve, de ha vmi normális öregkort szeretnél, akkor nem lesz egyszerű menet.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
avl
senior tag
válasz Andralin #92513 üzenetére
többiekkel egyetértve: idötávod, kockázattürö képességed, hozaméhséged, ... mind-mind tényezö
pl.: ha rövid idön belül nyugdijba mész -> akkor több állampapír
ha nyugdijig még 40 éved van -> több reszveny ETF
ha nagyon zavar a beesés (a tervezett felhasznalas elött évekkel levö beesés) -> több allampapir
ha jol bírod a "virtuális" (mert nem realizalt) beeséseket -> több reszveny ETFha nem nagyon izgat a hozam, csak ne vesszen sokat az erteke -> több allampapir
ha van pozitiv hozamelvarasod (es idöd stb.) -> több reszveny ETF
...
sok sikert ! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla