- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
UberMutant
őstag
-
UberMutant
őstag
válasz AlexDaywalkr #127091 üzenetére
https://allampapirkalkulator.hu/
használd, és válaszd ki a neked tetszőt -
UberMutant
őstag
válasz alex devil #127054 üzenetére
ha van a kinézett etf, akkor az általában ingyenesen vehető és tartható a lightyearen jelenleg.
-
UberMutant
őstag
válasz vw1.820vt #126012 üzenetére
a matáv részvény 1 darbab részvény egy nyomi kis ország torz piacán.
a vwce pedig több ezer cég részvényét arányosan tartlamazza. nagyrész USA cégeket.ezért mondta a fórumtárs, ha a vwce nulláz (vagyis az egész világgazdaság megsemmisül) akkor nem ez lesz a legnagyobb gondod.
-
UberMutant
őstag
válasz SzekeresPeti #125964 üzenetére
veszel egy használt/új mobilt, és folytatod.
-
UberMutant
őstag
az 1es lehetőség nem szabályos , bár technikailag megoldható. a helyes út a gyerek mák számlájára transzferálás lenne.
a 2es lehetőség jónak tűnik, bár újszerű megoldás. biztosra kell menni, hogy egyik felet sem sarcolja az otp.bónusz csak a gyereknek mehet, az apjának adóköteles bevétele keletkezik.
[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
3,5 tuti nem jó neked, ezeket hagyd.
2 ha esetleg interactive brokers számlát nyitsz , ők jól váltanak. jövőre (feb) jön a váltási adó, azt nem feltétlenül kéne megvárnod, mert most szinte bárhol jobb árat kapsz annál, ami jövőre lesz.
1 kényelmes, de ára van
4 passz, de a brókerszámlák online működnek, nem kell fizikai helyre menni.+1 olvasgass a topikban.
[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
válasz lokalisalj #124747 üzenetére
és mennyit ér , hogy az IB egy régi cég a LY meg egy startup pár éve?
ezt kihagytad a számolgatásból. -
UberMutant
őstag
válasz kepe1977 #123971 üzenetére
nekem 1 doksin ment át minden tbsz, sőt 1 doksiban mondtam le az összes maradványról is.
viszont az igaz, hogy rendes pénzmennyiség kell a normál számlára, maradvány ide, vagy oda, sztem azon ne spórolj, ne centizz.mindenesetre türelmet kívánok, sikeres transzfer után szerencsére többé nem kell foglalkoznod velük ez lebegjen szemed előtt.
-
UberMutant
őstag
válasz fraba #123373 üzenetére
szerintem azt döntsd el, hogy hosszú távon a megtakarításod rá mered e bízni egy litván stratupra? ha igen, akkor is bizonytalan, hogy meddig lesz minden ingyen a LYen.
maradj az IBnél, az már bizonyított.és még egy apróság a LY kínálata elég szűkös, ha nem csak vwce-be akarsz fektetni.
[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
válasz AndrewPeers #121676 üzenetére
nem nagyon megy az értő olvasás
-
UberMutant
őstag
válasz AndrewPeers #121672 üzenetére
ha napi 2,5%ot kapsz , akkor minek írsz ide? már régen a saját szigeteden kéne lógatni a lábad.
napi 2,5% azt jelenti, hogy 100 ezer forint 1 év alatt 840 millióra hízik.
am te hiszel a mesékben?[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
válasz gojko.m #120618 üzenetére
bocs, félreértettem az elsőt. én tényleg csak a tbszről írtam.
a sima befekektési számlán lévő pénz szabadon mozgatható. nyilván tranzakciós meg konverziós adók vannak, de azokat elveszi tőled a szolgáltató, nem kell vele foglalkozni, csak tudd, hogy mennyit veszítesz.[ Szerkesztve ]
-
-
UberMutant
őstag
válasz bazsimano #120443 üzenetére
mielőtt eladod, várd meg, hogy milyen kamatot fizetnek a továbbiakban. most erre a kérdésre lehetetlen válaszolni.
egyébként valószínűleg éves 1%-okon megy majd a dilemma. szóval , ha van bent 100M akkor megérheti , majd gondolkodni, azért a +1 millióért.
[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
ha zavar, hogy az erste drágább, és nem vagy rest megtanulni az IB felületét és tbszenként 1 NAV bejelentést tenni, akkor IB.
egyéb esetben erste.
egyébként, ha most sem veszed igénybe az erstés future díjcsökkentő akciót , akkor már most többe kerül az erste , mint az IB.
huf állampapír - kincstár - wise - IB (ez a vonal ingyenes) , majd IBnél váltasz (ez meg szinte legjobb váltási árat adja).
az erstés tbsz-t is átviheted , 5000 forint / részvény áron. meg némi mókolás árán.
-
-
-
UberMutant
őstag
válasz st6969 #119352 üzenetére
kétféle pézügyi szakértő van
1. aki "ingyen" ad tanácsot. na ő az , aki magának akar jót és vele rosszul jársz, az ilyeneket kell kerülni
2. aki pénzért ad tanácsot, neki nem feltétlenül érdeke szrt rádsózni. ilyenhez lehet fordulni, csak ez meg "drága" , persze relatív a drágaság, mert az 1es típus rádsóz valamit, akkor az többe fog kerülni és észre sem veszed.itt a topikban az 1es típusú "szakértőről" próblnak lebeszélni mindenkit.
-
UberMutant
őstag
az a baj az erstével, hogy k drága, 7 euro / vétel akár 150k forint havi befektetése esetén is, ez messze van a daytradetől. ha meg a 150k-t valamiért monjuk kétfelé osztva fekteti be, akkor meg 14 eur, rablás.
nem beszélve a pofátlan állományi és szlavezetési díjakról. már pár milliónál drágább, mint az IB.
szóval az erste drága. nagyon drága.
persze én megértem, hogy az ostoba felületük (netbroker) legalább magyarul van, és van akinek ez könnyebbség és ezért hajlandó fizetni. de szvsz, ha megtanulja az a pár gombot lenyomni a befektetéshez, akkor azt már ismételgeteti a továbbiakban, további tanulást nem igényel az IB sem.
egyébként ha meg olcsó kell. ott a lightyear. pár millióval el lehet szórakozni ott is.
[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
válasz Entaro #119293 üzenetére
nekem az erstéből jún 3-án indított tbsz transzfer 18 napra teljesült, pénteken.
mint kiderült az ersténél a bankszámlás aláírási karton nem érvényes a brókercégükhöz.így sajna fiókoznom kellett, de a hűvösvölgyi srác nem kérdezett semmit, eltette a papírjaimat és ment minden a maga útján.
viszlát random, és erstebroki, biztosan megérte beszántani a randomot. -
UberMutant
őstag
válasz PredatorZoli #117811 üzenetére
hát nem érted, hogy a 20k IB- az rossz, mert a többi meg 100k? mit kukacoskodsz itten má, he?
-
UberMutant
őstag
válasz PredatorZoli #116715 üzenetére
legalább vette a fáradságot és kérdezett, nem hagyta rohadni a kapott kamatot a számlán.
de igazad van, biztosan sokan vannak, akik nem kérdeznek semmit. -
UberMutant
őstag
a zlotyra még rosszabb százalékokat ad az investing.
22% 2YFWD
lei 1y FW 10%[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
hétvégén én is nekiállok IB nyitásn, transzfer előkészítésnek.
Az ersténél én annak idején lefényképeztem az aláírásom azon a kartonon. azt próbálom majd meg reprodukálni.wish me luck
-
UberMutant
őstag
válasz Oppenheimer #112160 üzenetére
szerintem dobd még bele a személyes adataid, név, szül ,an, adóaznosító stb.
másrészt én nem tárolnék/küldenék jelszavas pdf-etés nem azért, mert úgysem olvassák, hanem azért, hogy ellenőrzéskor, egyértelmű legyen kiről van szó, milyen tbszekről. hogy úgy mondjam, így lenne kerek a te oldaladról, az, hogy ezzel ők mit csinálnak nem annyira lényeges.
[ Szerkesztve ]
-
-
UberMutant
őstag
válasz sherlock82 #110441 üzenetére
és mivel 1 forint a névértéke a prémium állampapírnak,ezért részletekben is kiveheted a lejárat előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen széket vegyek?
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Witcher topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett