- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngaba
aktív tag
válasz Segal #128515 üzenetére
Az utolsó jó PMÁP, a 2033/I is januárban (hétfőn) fordul. Épp ennek a legkisebb a kamatprémiuma, 0.25%, és a leghosszabb a futamideje, tehát ezt a legérdemesebb dobni, illetve ezt is pont a (későn ébredő) tudatos emberek vették, a kicsi kamatprémium ellenére, akik voltak annyira tájékozottak, hogy a következő PMÁP már nem követi a 2023-as inflációt. Volt is roham érte az utolsó napokban. Még én is vettem belőle FOMO jelleggel, pedig a 1.5%-osokból is van.
A 2027/J is januárban fordul, az sem olyan rossz azért. (Aki félt a visszaváltás szigorodásától, a rövidebbet vette. Én egyenesen a 2026/J-t táraztam akkor is, amikor a jobb 2027/J ajánlattétele már kint vont. Fő a biztonság alapon.)
[ Szerkesztve ]
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
tototos
őstag
válasz Segal #128496 üzenetére
Na én pont azért gondolom azt, hogy semmilyen bizalomvesztés nem lenne ha 2%-ra emelnék, és azt mondanák hogy másik papírba mondjuk ingyen átrakhatod. Vennék megint a MÁP+-t az emberek. De lehet én hiszem azt, hogy a 0 pénzügyi tudással rendelkezők többen vannak most PMÁPban és nekik tényleg csak a számok érdekesek. Tehát ha van jobb akkor abba rakja és elfogadja hogy eladásnál megemelték. Majd máskor nem fog PMÁPba rakni hanem marad a kincstárjegynél.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz Segal #128467 üzenetére
Én a nagy részt kivettem. Pár milliót hajlandó vagyok ott hagyni 1,5%os Pmápban de ha módosítani akar a visszaváltáson egyből veszem ki.
@Drizzt: legyen így. Mondjuk ezt 1 héten belül be kellene jelenteniuk mert 20-án fordul az utolsó jól fizető sorozat. Ha jól rémlik abba raktak sokan utolsó pillanatban pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
hellan
csendes tag
-
tototos
őstag
válasz Segal #124934 üzenetére
Igen és a januáriban van sztem nagyon sok. Az volt az utolsó ami még a tavalyi inflára fizetett. Mi is még babavárót abba raktunk. Mondjuk mi bármi lesz megyünk ETFbe csak egy max 1 éves kiadas fedezetet hagyunk állampapirban. Kíváncsi leszek a büntető kamatot emelik e mondjuk 2%ra hogy ha atrakod masik papirba akkor legyen egy kis hasznuk.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Segal #124934 üzenetére
Iden mar 8%-nal nagyobb kamatok nem voltak, talan az ev legelejen egy ideig, aztan mentunk a most jellemzo 6.5% kornyekere. Ennek ellenere csak szeptemberig majdnem 1200 mrd-vel(picivel 10% alatta van az ev eleji osszallomanynak) nott az allampapir allomanya a lakossagnak. Ha nem lenne vonzo ez a kamatszint, akkor nem lett volna igy. Eleg vonzo ez a kamatszint is. A pmap toresnel szamolni kell a toke 1% vesztesegevel is. Igy egy 5%-ot elero pmaphoz szinte biztosan nem lesz sok ertelme hozzanyulni. Kiveve ha 2025-re alacsony inflaciot var az ember. En orulnek, ha jonne magasabb kamatozasu uj pmap sorozat, de egyaltalan nem biztos, hogy lesz ra szukseg.
I am having fun staying poor.
-
DarkByte
addikt
válasz Segal #124574 üzenetére
Lehet ezt valahogy online csinálni? Én csak ezeket az adatváltozás bejelentő űrlapokat találtam, de szerintem itt egyik sem erre való.
-
tototos
őstag
válasz Segal #124466 üzenetére
Teljesen tisztában vagyok vele hogy beeshet a piac. Nem pánikolok tőle. Igen a hozam maximalizálás a célunk 10 éves távon, és jelenleg azt látom hogy az ingatlan amivel rendelkezünk 3%t hoz forintban és az ETF ennél többet devizában. Nem tudunk jelenleg a kiadási díjon növelni, mert nem adnak érte többet. Persze tudom, hogy az ingatlan ára növekszik majd de nem látom azt a szituációt amikor változna a hozama az adott ingatlannak.
-
Ringman
nagyúr
válasz Segal #124172 üzenetére
Márpedig valamivel maradásra kéne bírni a népet, mert azt tutira nem szeretnék hogy tömegével vegyék ki az emberek a pénzüket.
az a terv, hogy a felszabaduló pénzeket ingatlanokra költsék az emberek. (vagy igazából bármire, csak költsék el)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
SzGee
aktív tag
válasz Segal #124157 üzenetére
Ezt sem értem, a nyugdíjpéztár adómentesen elköltheted, a TBSZ-re meg fizess 15+13%-ot??? Nooormális?
Már az is gáz, hogy ha a TBSZ-re kapsz osztalékot, abból már levonják a 15% forrásadót, majd ha megszűnteted a TBSZ-t, utána, mint "nyereséget" még 15%-al megadóztatják, nonszensz
Ez a TBSZ teljesen értelmetlenül bonyolultIf you leave me, can I come, too?
-
kovaax
őstag
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Segal #122016 üzenetére
Nem kell feltalálni a meleg vizet. Érdemes lenne utána olvasnod, hogy a nagy világban ott ahol ezt/ehhez hasonlót meglépték, milyen hatása volt rövid távon és hosszabb távon. Lisszabonban például a tiltást követően azonnal beestek az ingatlanárak 10%-al, pedig ott egy sokkal óvatosabb, részbeni tiltást dobtak ki. Sok helyen ahol csak az új engedélyek kiadását szüntették meg (meglevőek maradhattak), már ott is drámai hatása volt és nem csak átmenetileg.
-
senior tag
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Segal #122003 üzenetére
Nem látom hogy ez bármiben különbözne a covid helyzettől, az is egy 100%-tiltással egyezett meg, tehát a hatás is hasonló kell hogy legyen. Akkor az esés a bérleti piacon drámai volt. Ha visszanézünk mi volt akkor, a piac akkor állt vissza a korábbi árakra, amikor a helyzet elhárult és újraindultak ezek az airbnb-k. Ez most ha nem fog újraindulni, akkor nem látom be, hogy miért lenne ez csak rövid távú. Szerintem ez egy permanens dolog, a bázist egy bizonyos értékkel permanensen csökkenti, hisz a kínálatot is permanensen növeli.
Azt senki nem vitatja el hogy ha közben majd nőnek a bérek az felfelé emeli a bérleti díjakat, ez ez két egymástól teljesen független hatás, kár őket összemosni. És még persze lehetnek egyéb katások, amik majd idővel szintén feljebb húzzák, de ez megint ettől teljesen független.
Ez a gyakorlatban annyit jelent hogy a tiltáskor lesz egy levágás, és majd utána ezek miatt az egyéb hatások miatt lesz egy szép fokozatos emelkedés. -
erdey_a
addikt
válasz Segal #122001 üzenetére
oké, ne számháborúzzunk. de továbbra is azt mondom, hogy az airbnb tiltása esetleg a bérlői piacon okoz érdemi változást, de az ingatlanárakat nem fogja érdemben közelebb vinni a pénztárcákhoz.
a lakáshoz jutás nem lesz könnyebb, ez csak a máz. jól járni a szállodák fognak, ott majd lehet az egekig verni az árakat, mert nem lesz más.
végletek mindenhol.Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz Segal #121991 üzenetére
nézem a 10-i munkabér utalást, de nem jön ki a matek, hogy ötszörösét keresném annak amit akkor...
nyílik az olló és nem az airbnb tiltása fogja zárni. pláne nem azon a piacon, ahol a "nép" keresgél.
értem, hogy drága a kecó a várban, és kell is ezzel foglalkozni, de a fűnyíró elv rossz megoldás[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
lemusz
addikt
válasz Segal #119678 üzenetére
Portfóliós youtube podcast AKK-s meghívottal azt a benyomást keltette bennem, hogy MÁP+ vándorlásba reménykednek/számítanak, de azért egy nagy kiáramlás esete is ott van a forgatókönyvek között, amivel már számolnak, még ha nem is tulajdonítanak neki nagy esélyt. Azért ez már sokkal árnyaltabb kép, mint amiket bő fél évvel ezelőtt mondtak, akkor még arról szólt a fáma, hogy kb úgyse fogja eladni senki a PMÁP-ot, mert nem lesz annál jobb. Most meg ott tartunk, hogy lehet az 1,5%-os se lesz versenyképes, ebben az esetben meg tényleg elég elképzelhető, hogy egy változatlan MÁP+ annak fog tűnni, még ha most sokan bottal se piszkálnák.
Szerintem a 2033/I-ből fogják levonni a végső konzekvenciát, csak 0,25%-os prémiumú és nagyon hamar, már január 20-án fordul.
-
DarkByte
addikt
válasz Segal #119678 üzenetére
Én is valahová 5-7% közé várom, attól függően az év végi inflációs növekmény hogyan alakul. Erre jön az a ~1,5% kamat prémium.
Még én sem tudom mit akarok kezdeni vele.
Egyelőre még úgy gondolom nem szeretném totál ETF-be rakni az egészet, maradnék a 40 éves életkor -> 60% tőzsde / 40% állampapír felosztásnál. De majd még addig megszülöm mit akarok.(A lakáshitelemet lehetne még előtörleszteni, de nem tűnik jó ötletnek, mert 2026 őszén fog váltani megelőlegező hitelből rendes hitelbe, és igazából mostanra a 10 év alatt kifizettem a kamatjai nagyját. Szerintem badarság lenne már előtörleszteni, főleg hogy mostanra egyáltalán nem teher törlesztenem. Jobban megérheti folytatni az elinflálását. Mellette jobban tudok vagyont képezni.)
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz Segal #118565 üzenetére
Mi februárban vettünk egy lakást 88 millió forintért. Most az utóbbi 2 hétben mellettünk lévő 2 lakást is elkezdték árulni, 115 valamint 110 millió forintért(területre nagyjából hasonló 62 vs 65 nm). A kérdés, hogy végül mennyiért és mikor fogják eladni? Én inkább azt látom, hogy most megpróbálják az eladók jó áron eladni a lakásokat hátha szerencséjük lesz.
-
ngaba
aktív tag
válasz Segal #117973 üzenetére
Azt már belengették régebben, hogy az 1MÁP megszűnik, mert a MÁP+-t úgyis 100%-on vissza lehet váltani kamatfordulókor. (Persze lehet, hogy ez a verzió már nem él, mert megkutatták, hogy bizalmatlanabb lenne a hosszabb futamidővel a laikus lakosság.)
Ebben van egy apró trükk: Ha az 1MÁP lejáratakor jön az SMS, hogy pénz érkezett a számládra, akkor nem ér veszteség (nominálisan), ha nem csinálsz semmit vele. Viszont ha a MÁP+ kamatfizetésekor érkezik az SMS, és nem figyelsz, kicsúszol az 5 napos időkeretből, akkor már csak büntivel tudod visszaváltani. Ügyes. (Plusz pszichológiailag amúgy is könnyebb nem visszaváltani a MÁP+-t, mint újra befektetni az egész lejárt 1MÁP-ot.)Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
addikt
válasz Segal #117531 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kifejtő válaszodat!
Ezt nem is gondoltam volna, hogy az idei inflát ilyen alacsonynak várják, valamiért valami két számjegyű kamatot mindenképp vártam volna. Olvastam róla igen, hogy régebben milyen jó volt, meg végülis azt is tudtam igen, hogy a bünti aránya sincs kőbe vésve.
Akkor FixMÁP lesz. -
Dare2Live
félisten
válasz Segal #117269 üzenetére
"Hosszűtávra etf-el mindenképp jobban jársz"
Pár hetes hír, hogy a Nikkei 225 elérte az 1990es szintjét. Aki 1990ben berakta a pénzét 0 azaz 0t keresett. JPYban. Mert $ban még mindig méretes a bukója.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
aujjobba
addikt
válasz Segal #117269 üzenetére
Kis kotozkodes, javaslat:
Ez a 10 ev dolog kicsit felrevezeto, gondolhatja azt a kerdezo, hogy ha 2034-ben lesz egy tervezett kiadasa akkor nyugodtan menjen reszvenybe.
Pedig ez igy nem teljesen korrekt, nyilvan nem lehet tudni mikor lesz visszaeses es meddig.Lehet szerencsesebb azt mondani, hogy azzal menjen reszvenybe, aminel mindegy, hogy barmikor kerulhet akar evekig minuszba.
-
Hmmz
aktív tag
válasz Segal #116481 üzenetére
Az..
Ma még utoljára egyelőre jelenleg 7%, aztán utána nem ez a 7%-lesz, mert másik 7%-ra változik majd mindjá jövőhéten nemsoká, de ez a 7% attól még marad, még akkor is ha megváltozik, és ettől még 3 hónap múlva majd változhat a 7%, nem a régi, hanem az új
Tehát igazából akkor egyenlőre egyelőre... változik
[link]Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
Dare2Live
félisten
válasz Segal #116392 üzenetére
Állam szempontjából a lakossági befektető nagy előnye, hogy hajlamos maradni és újra befektetni. Márha a kamat nem áll a MÁK számlán mert nem ritka.
És főleg válságban sokkal kevésbé ugrál.Én nem joli nénit látok mint új befektető hanem inkább a tudatos vonalat akiknek elegük lett a bef alapokból 5éves Supra visszatekintő hozam -2/év és hasolnó csodák. (A másik tudatos volnal meg megy pl ETFbe.)
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
PredatorZoli
Topikgazda
Ez nem kívánságműsor és hogy mit szeretnének az nem releváns. A kamatoknak van egy piac által indokolt szintje, ami kell ahoz hogy az adósság finanszírozás megtörténjen, ugyanis ezek a kamatszinten vonható be a kellő mennyiség.
Az pedig hogy mennyien és mikor vennék ki a pénzüket, nem releváns egészen addig, amíg a piacról tud kívánt mennyiségben azt pótló forrást bevonni. A kibocsátásokra a túljegyzés többszörös, vagyis a kiáramló pénzek nagyon könnyedén pótolhatóak.
Azopn túl pedig amikor majd kevesebbet ad a piac, az emberek kevesebbel is be fogják érni mint ahogy pár éve is beérték jóval kevesebbel és mégse néztek alternatív befektetések iránt, pedig akkor is elmondható volt hogy a tőzsde jobban hoz.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
sztem pont a "tavaly hallott rola eloszor" reteg nem tudatos annyira, hogy aktivan keressen jobbat (legjobb esetben azt osszehasonlitja hogy a bankbetetnel igy is tobbet hoz, de lehet hogy azt is csak a 26-os, alacsonyabb kamatfizetesnel)
persze van aki arra jatszik hogy amint esik kiveszi es mar konkret celja van ra hogy mibe megy, de befekteto darabszamra a tobbseg nem ilyen (tokere persze lehet mas) -
-
Paxker315
addikt
válasz Segal #116309 üzenetére
Ja, és kifejezetten nem jó, hogy nincs "accumulating" állampapír. Egy évente 4x fizető állampapír esetén ez már rendkívül kellemetlen probléma lehet (azaz, a fixmap pont ilyen) mihez kezdjen az ember a kifizetett kamattal, ha kb semmi értelmeset nem tud már kincstarnal venni?
-
Vesa
veterán
válasz Segal #116046 üzenetére
Persze felmerül a kérdés, hogy a trollozó TG ilyenkor hol van? Előtte meg napokon át valakinek a személyes telekvásárlása volt téma, az se zavarta pedig az is OFF. Vagyis ismét bizonyított, hogy nem az OFF témák zavarják, hanem a személyesen neki nem tetsző tagok.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Joe123
senior tag
válasz Segal #115883 üzenetére
Ha menet közben elszállnak a kamatok, akkor igazából mindenképp megszívtad. Ha visszaváltod azért, ha nem váltod vissza, akkor azért mert nem tudod azt a pénzt a lejáratig magasabb kamattal futtatni. Én pont így jártam amikor felszaladtak a kamatok, én még téptem a hajam a 7% körüli DKJ-ben hónapokig ülve, miközben már jóval magasabbat adtak az új lejáratú DKJ-k. Csökkenő kamatkörnyezetben persze pont fordítva működik.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Segal #115727 üzenetére
Az alapkamat nem annyira mozgatja meg az irányadó kamatokat, inkább fordítva, az alapkamat követi le a piac által diktált hozamokat. Persze a lakosságnak nem feltétlen kell piaci kamatokat adni.
A 3 éves piaci államkötvényhozam jelenleg kicsivel 6% alatt van, így a FIXmáp 1%-os kamatcsökkentése teljesen életszerű már most is, mindenféle további ügyeskedés nélkül.
A DKJ-ket sem nyesegetik csak úgy kézzel, ott abszolút a kereslet-kínálat diktál.[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Segal #113995 üzenetére
A jelenlegi forcast nyárra 6% alapkamat, év végére 5%.
Ugyanezen forcast szerint szeptemberig csökken az infla, úgy egészen 3%-ig, majd utána év végéig nő kb 4%-ig. Így jön ki egy fokozatosan csökkenő előretekintő reálkamat (most egy darabik amiatt csökken mert kamatvágás, utána pedig azért mert kicsit feljebbmegy az infláció), év végére kb 1% környékére.
Most várható 3 db 100 pontos csökkentés is. Ne feledd azt sem hogy pár hónapon belül a nagy jegybankok is elkezdenek vágni ami további lehetőségeket nyit meg az MNB-nek is. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Segal #113986 üzenetére
Reálisan nézve nyárig nem fog újra növekedni, de a lassulás üteme is már alacsony lesz, vagy stagnálás is lehetséges. Év második felére a legtöbb elemző vár egy enyhe emelkedést az inflációban.
Az alapkamatot szerintem 5%-ig le tudják vinni, és erre szerintem meg is van a szándék. -
-
ngaba
aktív tag
válasz Segal #112067 üzenetére
Ha csökkentik a kamatot, akkor már fixmáp inkább (vagy még inkább USA állampapír szvsz). Én már most is azt venném, de a régi PMÁP megszüntetése óta csak 8%-os 1MÁP-ot vettem egyelőre.
[ Szerkesztve ]
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
TCr
veterán
válasz Segal #112067 üzenetére
"Ha csak 2026 áprilisban venné ki akkor is még 0.5% bünti minusz a 9.9%-ból és így tovább..."
Mivel a 2026 áprilisban aktuális kamat periódusának alapja (infláció) még nem ismert, ezért ez így nem helytálló. Az lehet akár 3-4% is a 9,9 helyett.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Dare2Live
félisten
válasz Segal #111878 üzenetére
~májusig kitart a bázishatás. Bemehet 4% alá. Onnan aztán elindulunk fölfelé amin a KSH trükközése se segít. Ettől még ha a forint/gáz... nem száll el az infla az év további részében megállhat 6% körül az éves így meglepően alacsony is lehet....
miközben a PMAP 9.9%on ketyeg.[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
-
veterán
válasz Segal #111501 üzenetére
nálunk most pont ez a gubanc ... kellene pénz (nem tervezett költség), de vagy TBSZben van vagy 18-19%-ra fog fordulni PMÁPban ... úgyhogy most vakarózok mi legyen ... de úgy néz ki ha szerencsénk lesz akkor pmáp fordulói kihúzzuk és akkor az elmúlt 1 év hozamából meg is oldva a kérdés...
-
pictigjis
senior tag
válasz Segal #110641 üzenetére
tegnap biztosan nem jött fel másodszorra a fizetőfelület, kb. ötödszörre vagy hatodszorra sikerült végül
a simplepay eleve egy botrányos fos, az internetes fizetés pöcegödre, de sikerült minden korábbinál rosszabbul is integrálni, így megagigaszívás lett a kincstár használata. ez biztosan nem volt cél, de elképesztő, hogy ennyi idő alatt nem sikerült érdemben javítani a hibán
-
pictigjis
senior tag
válasz Segal #110518 üzenetére
szerintem ezt a témát engedjük el. mi például szerencsések vagyunk, nagyon nem panaszkodhatunk, de rohadtul meg tudom érteni azokat az embereket, akik nem akarnak lemondani azokról a dolgokról, amikről legalább minimálisan úgy érezhetik, hogy élnek. mindenről lemondani, hogy később (talán) legyen valami? ha megéri az ember egyáltalán? az véleményes kompromisszum. a magyar fizetésekből egyszerűen nem lehet normálisan félretenni, ha rosszabb helyzetben lennék, valószínűleg én sem akarnék mindenről lemondani
az egyének közötti különbségek adottak. te megvagy úgy, hogy csak úgy vagy minden élmény nélkül, mások meg nem. ettől nem kell "rendet tenni a fejekben"
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
aAron_
őstag
válasz Segal #108943 üzenetére
Ez a put opció. Csak ez változó kamatozás nélkül nagyon nehezen menedzselhető államadósság kezelés oldalról, emiatt nem hiszem, hogy újra eljátszanák. Vagy olyan alacsony kamattal kéne kibocsátani, alulárazottság elkerülése érdekében, hogy a lakossági befektetők - akik főképp a kamatot nézik, és opciót nem tudnak beárazni - nem vennék meg.
What is your ikigai?
-
aAron_
őstag
válasz Segal #108941 üzenetére
2032/I hozama első kamatperiódusban valójában csak 8.9%, a 99%-os vételi árfolyam miatt. Ez nem tér el szignifikánsan az egy éves piaci hozamtól (~8%).
#108933PredatorZoli: "A jövőben nem ötéves, hanem egyéves papírként fogjuk kezelni, de továbbra is ötéves papír lesz."
Ezt kicsit nehéz értelmezni. Lejárata 5 év, 1 éves változó kamatperiódusokkal? Csak egy ilyen floaterként tudom elképzelni. Ebben az esetben a put opció sem jelent gondot, mert a strike és kötvény ára közel azonos lesz 100%-on a kamatperiódusok elején.
Az jó hír a PMÁP-osoknak, hogy több hosszabb lejáratú papír lesz még. Vételi árfolyammal talán kevésbé fognak így babrálni.
What is your ikigai?
-
Yellow73_a
tag
válasz Segal #108811 üzenetére
Minden relatív.
Amikor megjelent a 2033-as, akkor azért köpködtek, mert az előtte futó széria jobb volt.
A 2033-as a már nem kapható papírokhoz képest valóban rosszabb volt, de a most megjelent sorozathoz képest sokkal jobb volt. Mindig a mindenkori aktuális kínálatban megvásárolható papírokat kell egymáshoz viszonyítani, hiszen hiába voltak jobbak a korábbiak, ha már nem kaphatók. -
veterán
-
válasz Segal #108293 üzenetére
Mindenkinek akkor jön a nagy pénz (nekem is), tudták ezt ők is. Én elég nagy esélyt adtam annak, hogy nem fogja a kormány megadni lehetőségét, hogy az év végi nagy pénzeket mindenki betegye 18%-ra. Reménykedni lehetett, de azért nem ért váratlanul.
Gyorsan eladtam inkább a zsír új, sosem használt télinek vett felnijeimet, amit 2 éve vettem. Olyan jól sikerült kiszállni belőle, hogy kamatos kamattal számolva is 37%-os éves hozam volt rajta
Azt be is pakoltam még a 33/I-be. Az év végi pénz meg majd megy máshova.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla