Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Dany007 #178798 üzenetére
Én még mindig az emberek hozzáállásán vagyok lehalva. Rinyálnak, hogy a k*rva kormány ezt is bezárja, azt is, f*snak,hogy megszűnik a munkahely, de annyit nem képesek megtenni, hogy a maszkot felvegyék (most nem térek ki rá, kiveséztük előbb, hogy ér az is valamit, stb).
Plusz a másik oldal, hogy bár mindenki f*sik,hogy elveszik a munkája, stb. de azért csak elmentek ezek az emberek nyaralni, mert "Nehogymá az kimaradjon", az állami és nem állami hitelek felvétele is az egekben és ezek nagy része nem a helyzet miatt kialakult munkanélkülivé vált pénztelen emberek van (plusz azoknak nem is adnak ilyen nagy hiteleket. Nyilván nincs jogom bárkit is elítélni, kritizálni, de akkor is úgy gondolom, hogy azért vannak luxus dolgok, amikről kicsit le lehetne mondani, hogy az embernek legyen tartaláka, ha beüt a cumi. Rengeteg olyan ismerősöm van, aki megtehetné, hogy egészen jó péntzeket félrerakjon, de nem teszi, a lakáshitelt már a következő havit nem tudnák fizetni, ha elveszne a melójuk, annyi félretett pénzük sincs. -
Dany007
veterán
válasz agabe #178776 üzenetére
+1 megjegyzés,
A Lidar-t én azért várom nagyon, mert 3D látványtervezéssel foglalkozom. És ha mondjuk képes lenne arra, hogy jó minőségben be tudjon scannelni egy tárgyat 3D-ben, akkor már megérte. Egy jó 3D scanner több százezer forint és egyáltalán nem mobil, de egyelőre nincs rá akkora szükség, hogy beruházzak rá. Viszont, ha a telefonomban alapból lenne, akkor tudnám mire használni. Persze csak akkor ha értékelhető az eredmény a fotórealisztikus látványtervezés területén.Ami mégjobb lenne, ha mondjuk egy komplett lakást képes lenne digitalizálni 3D-ben centi pontossággal (több nem kell, de centi az igen).
Már most létezik olyan app iPhone X-től fölfelé, ami képes felmérni egy lakást centi pontosan az AR segítségével. Ami szintén tök jó, de ha a Lidar ezt kibővíteni komplett 3D felmérésre, akkor az nekem több napi munkát tudna megspórolni!
Szóval ezért örülnék neki, ha a Lidar már komolyabb szintre lépne. Mert valóban tök jó, hogy a gagyi Ikeás bútorokat be tudjuk rakni a szobánkban AR-ben, meg nagyon viccesek az animojik, de igazából bohóckodás az egész és 10 éves kor fölött már röhej és csak unaloműző.
Én viszont komolyabb munkára is tudnám használni a 3D-s AR képességeket... -
Dany007
veterán
Szerintem pont erről van szó.
Mindenki ráparázott az első körben. Persze szerintem okkal. Szerintem is komolyan kell venni a dolgot és én is hordom a maszkot mindenhol, ahol csak kell, mert szerintem nem nagy dolog.De azzal is egyetértek, hogy nem lehet leállítani a gazdaságot újra. Nyersen hangzik tudom, de már több kárt okozna több ezer / százezer munkanélküli, vagy elszegényedett család, mint pár ezer idős, amúgyis alapbetegségekkel küzdő halott. Ez a nyers igazság. Ha megint mindent bezárnak akkor totál nullára esik a gazdaság, ami már így is szar helyzetben van. Még többen veszítik el a munkájukat, még több cég megy csődbe, még több szegény ember lesz, megnövekednek a bűnesetek is és nem csak rövidtávon.
Több százezer - ha nem millió - családban van alsós iskolás gyerek, akiket nem lehet egyedül otthon hagyni, így ha újra bezárnák az iskolákat, valakinek otthon kéne lenni velük, akiknek a nagyrésze nem tudna home officeban tovább dolgozni. Ergo jobb esetben fizetetlen szabadság vagy kirúgás várná őket. Ezzel romba döntve több százezer család egzisztenciáját. És ez már vinne magával mindent, mert ha több százezer családnak megfeleződik a bevétele, akkor az nem fog elmenni cukrászdába, se moziba, se nyaralni se semmire nem fog költeni, amire nem muszáj, ergo vinné magával a gazdaság sok további szektorát is. És ezt nem lehet megcsinálni mégegyszer, akkor se ha több ezren fognak meghalni.Márpedig a komolyabb védekezés következő fokozata pont az iskolabezárás lenne. Mert jelenleg onnan terjed legjobban a vírus. És csak hetek kérdése, hogy mikor csúcsosodik ki a dolog az idősek terén is az átadás miatt...
Nem került be a hírekbe, de itt Veszprémben már több komplett osztályt is bezártak / onlinera átálltak a vírus miatt, alsós osztályból volt olyan, ahol mind a 25 tanuló pozitív lett úgy, hogy semmi tünetet nem mutattak.
Na most ezek után nem nehéz elképzelni mennyi mindenki megfertőződhetett még totál észrevétlenül.
Húgom óvodában dolgozik, ott is több csoportot zártak már be, de kb 1-1,5 hét késéssel, mint az első tünetek, tehát bot egyszerűen elterjedhetett a vírus...
Szerintem biztos, hogy ezt mindenki el fogja kapni vagy már el is kapta és amíg nincs oltás ellene, nem nagyon lehet mit tenni, mint "menteni a menthetőt". És most épp ez folyik sajnos.
Szerencsére mi 65 alatt vagyunk vagy 30-cal, így annyira nem parázunk, azt meg csak remélni tudjuk, hogy a nagymamák nem fogják elkapni és valahogy megússzák.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igen, sajnos ilyen csúszások vannak már....
Arról ne is beszáljünk, hogy a kontakt kutatást is csinálni ezen a szinten már azért fölösleges, mert nem lehet ennyi embert karanténba tenni/kényszeríeni otthon, másrészt már mondja asszony, hogy pontosan tudják, mit kel lhazudni ahhoz, hogy ne rendeljék el a karantént. Neki meg kötelessége elhinni ugye, akkor is ha tudja,hogy csak azért mondja, hogy ne kelljen karantéba maradnia.
-
Dany007
veterán
válasz joey04 #178780 üzenetére
De az előzetes hírek épp arról szólnak, hogy ez korántsem biztos!
Korábban linkeltem egy összefoglaló cikket, de kb az összes nagy, aki az elmúlt években is hajszál pontosan megtippelte a várható iPhone specifikációit, illetve minden kiszivárgott dolog is ezt igazolja.
Cpu-ban kb 10-15%, grafikusan 4%(!) gyorsulás várható a 11pro-hoz képest. És nem azért, mert nem elég jó az A14, hanem azért, mert az akkuidő miatt vissza kell fogni. Külön ki is emelik, hogy idén a "hatékonyság" lesz a fő szempont.
Mindez kb az 5G miatt. Mert kell a hely az 5G chipnek, ezért kisebb lesz az akksi mérete, így a kapacitása is.
A 120hz-es panelre is a többség azt tippeli, hogy kihagyják, szintén a fogyasztás miatt, de ez még nem fix.Szóval nem tudom hol olvastad, hogy minden jobb lesz meg gyorsabb... de kíváncsi lennék rá. Persze a lényeg az, hogy mennyivel? Mert 5-10% javulás az semmi. Nem vagyok telhetetlen de legalább az elmúlt éveket hozhatnák...
Mert pl az XS és a 11pro között ott van a dupla felbontású kamera, az ultrawide kamera, a +4 órás üzemidő, plusz teljesítményben sem 5%-kal erősebb...
Értem én, hogy most trendi az 5G, de 100%-ig biztos vagy benne, hogy ez az, amit a legkevésbé és a legkevesebben fognak kihasználni a következő 1-2 évben! Ha ennyit mindent fel kell áldozni érte, akkor nem éri meg... Inkább legyen 120hz, nagyobb akksi, erősebb proci, mint nyamvadt 5G.
Az átlagos, valós letöltési sebesség optimális esetben 4G-n ~ 40Mbit, 5G-n ~ 200Mbit. Forrás: LINK.
Na, most mi az, amire nem elég a 40Mbit? Egy telefon esetében természetesen...
Na mindegy, csak mérgelődök... -
Lall
veterán
válasz icecave #178792 üzenetére
Azt elhiszem, hogy a járványügy brutálisan túlterhelt lett ennyi teszttel. Nincs rá kapacitás. Mire az autoimmunos haveromnak megjött a teszteredménye (1 hét), addigra gyakorlatilag meggyógyult. Kórházak viszont továbbra sem túlterheltek.
Btw... Lazmérés a kórház előtt... Kollégám vitte a fiát keresztszalag műtétre, mérték a lazát. 34,3 Mondja az ápolónőnek. Akkor én most halott vagyok? Ápolónéni rámosolygott, majd adott egy 2x2-es papírfecnit, amire rá volt írva a lázmérés eredménye. Eltette emlékbe.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
Ngtx
aktív tag
válasz Totheground #178791 üzenetére
Itthon ezt fordítva gondolják. Az írásod végét legalább is..
apple user
-
nagyúr
"Tavasszal bezártunk mindent napi 10 fertőzöttre, most mrg semmit napi 1000-re. Ágyrém."
Igen, ez mindenképp hülyeség. Eleján ugye "fel kellett készíteni a dolgokat, kórházi ágyakat,stb". Ez már régesrég megtörtént, csak most épp semmi más nem bírja. Asszony se bírja már saját területen a tesztre várókat, kontakt kutatást, stb-t. Persze ettől még ez a fő érv, hogy azért nem szigorítanak jobban, mert van kórházi kapacitás. Az,hogy minden más rég elúszott, az nem számít. Közben meg meg lehet nézni ezen kapacitások kihasználtságát.
-
Totheground
addikt
Mi kicsit előbb indultunk a második hullámmal és kb ugyanez zajlott le (leszámítva, hogy itt első körben sem volt igazi lezárás) - hiába volt sokkal több fertőzött, mint az első körben, a lazításokon nem vettek vissza. És most kezd lecsengni, úgy, hogy persze volt pár (száz) halott, de cserébe nem feküdt le az ország gazdasága és az emberek kb tudják rendesen élni az életüket.
Az első körben valszeg mindenki jobban ráparázott, mint kellett volna, aztán rájöttek, hogy a gazdaságot kinyirni lehet, hogy a rosszabb opció.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Lall
veterán
válasz orbit76 #178789 üzenetére
Nem fekszik hanyatt. Ez kiderült tavasszal, mikor bezártak mindent és keveset teszteltek, aztán kiderült nyáron, mikor kinyitottak mindent és nem teszteltek és kiderült most is, mikor agyba-főbe tesztelnek.
Tavasszal bezártunk mindent napi 10 fertőzöttre, most mrg semmit napi 1000-re. Ágyrém.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
Lall
veterán
válasz -Ben- #178786 üzenetére
Nem, nem erre gondolok. Sokkal inkább azokra. akik a különböző "idióta" rendelkezések miatt elvesztették az állásukat, a megélhetésüket. Milliós nagyságrendről beszélünk.
Hogy veszek e maszkot avagy sem az másodlagos kérdés, nyilván ha kell felveszem, ezen senki egészsége ne múljon. Megjegyzem influenza, skarlát és egyéb járványok idején senki nem kötelezett rá. Utóbbinál öt napig feküdt a feleségem a gyerekkel a kórházban. Senkit nem érdekelt, hogy be kéne zárni az óvodát, mert a fél csoport elkapta.
-
nagyúr
Nyilván a családjára gondol az ember, de odaírtam az azt megelőző hozzászólásomban, hogy "mert esetleg átadhatom olyannak, akinek ebből már problámája származhat". Tehát nem ego köcsög vagyok, aki csak magára és a közvetlen környezetére gondol. Pont az a para - és én is ezt mondom - hogy mindenki egyénként gondolkodik, nem tud nagy tömegben.
Azt mondom, mindenki tegye meg a maga szintján, amit tud, aztán ennyi.
7etape: Így van.
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
"Az nem érdekli mi lesz a millió munkanélkülivel, mi lesz azokkal akik emiatt pszichés betegségben szenvednek, stb.."
Remélem nem azért lesznek "szegény" emberek munkanélküliek és pszichés betegek, mert egy tetves maszkot fel kell tenni és egy kicsikét gondolni kell másokra is. Ha jól értelmezem, icecave hozzászólásának lényege az, hogy nem kell se beszarni, se sátánt kiáltani, de lehetőleg vigyázzunk egymásra. Ebben pedig nagy segítséget nyújt a maszk (különösen utazás alatt és tömegrendezvényeken), illetve a rendszeres kézmosás. Arról pedig lehet vitázni, hogy kinél milyen tüneteket okoz, csak semmi értelme nincs, mert míg "X" megússza orrfolyással, addig "Y" lélegeztetőre kerül, és jó eséllyel ott is marad. Akár fiatalon is.
[ Szerkesztve ]
-
Lall
veterán
válasz icecave #178779 üzenetére
"majd mikor ő is elkapja és simán semmi baja nem lesz, de átadja a legyengül immunrendszerű, kemóra járó édesanyjának, aki belehal, majd egyből nem "faszság"-nak fogja fel."
Istenem, hányan tolják ezt a demagóg dumát. Ez főleg annak tükrében érdekes amit a legvégén írsz."Csak sajnos egyre inkább olyan a világ, hogy mindenki csak magára gondol, hogy mással mi lesz, azt meg nagy ívben leszarja."
Épp a fentebb idézett szöveg én központú, nem tud tömegben, országok, emberek millióinak sorsában gondolkozni, csak saját magára és a családjára gondol. Jaj mi lesz a végstadiumú, rákos rokonommal.... Az nem érdekli mi lesz a millió munkanélkülivel, mi lesz azokkal akik emiatt pszichés betegségben szenvednek, stb... Nem jó irány szerintem.Nálam úgy alakult ez a vírustéma, hogy elég sokan elkapták a környezetemből. Ikerszomszéd, barátok, rokonok. Barátok közt van autoimmun beteg is (még épp karanténban), akinek gyakorlatilag nincs immunrendszerre, élete végéig gyógyszereken él. Beteg volt kb. 1 hétig. Láz, izomfájdalom, szag, íz vesztés. Semmivel nem volt több vagy kevesebb, mint bármelyik felsőléguti megbetegedés télen. Persze nem gondolom és nem mondom, hogy ebbe nem lehet meghalni, de a világnak ennél sokkal nagyobb problémái vannak.
Hogy én is demagóg legyek a végére... Tudtad, hogy közel 850 millió alultáplált ember él a világon? Hogy naponta 30-40 ezer! ember (gyerek) hal éhen? Pedig arra van vakcina. Úgy hívják, hogy étel! Tudtad, hogy idén több mint 800ezer ember halt szomjan vagy kapott olyan fertőzést a víztől amibe belehalt? És a végtelenségig lehet sorolni. Ennek ellenére is kezd durván elnépesedni a Föld. Na annak a kezelése lesz még érdekes, bár valószínű azt már nem élem meg. De azért szeretne az ember egy szép, szebb világot hagyni az utókornak.
Inerjúidézet egy virológustòl:
- Mit gondol, meddig tart a járvány?
- Nem tudom, nem vagyok politkus.Semmi másról nem szól ez az egész, mint politikáról.
-
nagyúr
válasz Gsx-rr #178783 üzenetére
Nyilván, mivel a légúti megfertőződés esélye a legnagyobb, így van értelme. Az,hogy hónapok óta hordják, csere és fertőtleníés nélkül, az meg megint azt mutatja, hogy vagy ennyire tudatlanok, vagy leszarják, azért hordják maguknál, hogy ha jön az ellenőr, gyors felvegyék, nehogy megbüntessék. Persze úgy is terjed, ahogy mondod, de még mindig jóval kisebb úgy az esélye, mert meg kell, hogy legyen a megfelelő "koncetnráció", hogy gondot okozzon számodra.
Annak meg alapnak kellene lennie, hogy a maszkot cserélni kell, vagy fertőtleníteni, ahogy úgy is kelelne levenni, hogy előtte megmosod a kezed, stb. Nyilván, ilyenekkel raknám tele a reklámidőt a tv-ben, de nem igen látok semmi ilyesmit, de még olyat sem, hogy kel lhelyen hordani a moaszkot. Arról nem is beszélve, hogy sokan azt hiszik, hogy a maszk őket védi, holott az mást véd a viselőjétől (persze van kivétel, az átlag maszkról van szó). Emiatt csak akkor működik a dolog, ha mindenki hordja...Mondom, engem nem zavar, hogy elkapom-e, mert magam miatt nem aggódom, de vigyázok, hogy ne (máramennyire lehet), mert míg nekem jó eséllyel nem lesz bajom, ha hazaviszem édesapámnak, aki meg a szívével bajlódik, nem akarom, hogy emiatt szívás legyen neki. Nincs abban az állapotban,hogy egy sima influenza elvinné, sőt, de erről meg nagyon nem tudhatjuk, hisz mindenkinél másmilyenek a tünetek és az erőssége is más.
-
Gsx-rr
veterán
válasz icecave #178779 üzenetére
Nem akarok a témába belemenni máshol már leírtam, ennek a maszkhordásnak sok értelme nincs.
Tegyük fel a fertőző ember össze-vissza nyúlkál az orrrához szájához, Bemegy a boltba vagy felszáll a tömegközlekedésre ott felteszi a maszkot, de a kezével már a vírust rég továbbította ,te ugyanúgy megfogod a kezeddel azokat a tárgyakat, és miután lekerül a maszk akarva akaratlanul is a megfertőződhetsz. Arról ne is beszéljünk hogy emberek hónapok óta hordják ugyan azt a maszkot, egyáltalán nem steril, max akkor védene tényleg, ha valaki melletted rádtüsszentene.Megállítani úgy sem lehet max ha tényleg hermetikusan bezárnak az embereket, ezekkel az intézkedésekkel csak elhúzzuk a folyamatot
Ez a vírus mindenkin át fog menni ez nem kérdés a kérdés az hogy mikor
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dany007 #178777 üzenetére
Én i11-et használok. Szerintem a kamera már most is baromi jó, az nagyot ugrott a 11-el, valószínűleg 11-ről 12-re nem lesz ekkora fejlődés (persze lehet tévedek). Az akku remek, a rendszer is, bár ez az iOS 14-es új nem interaktív widget rendszer több szempontból is visszalépés és elég hülyén is tud kinézni (plusz a helykihasználtság is valami botrányos tud lenni pár widgetnél).
-
joey04
titán
válasz Dany007 #178775 üzenetére
A kötelező minimumot most is el lehet majd mondani: gyorsabb proci, jobb grafikus teljesítmény, energiatakarékosabb, jobb kamera, jobb kijelző, kisebb notch és a most nagy durranás 5g. Papíron ez így már elég is. Engem csak a kamera érdekel, kaphatna egy rendes zoom egységet.
-
nagyúr
Épp hallottam tegnap is az alattunk lévő egyetemistától, hogy "elege van ebből a koronavíusos kamu faszságból"... hát persze, fel kellene fogni, hogy ez nem az egyénről szól... majd mikor ő is elkapja és simán semmi baja nem lesz, de átadja a legyengül immunrendszerű, kemóra járó édesanyjának, aki belehal, majd egyből nem "faszság"-nak fogja fel. Nyilván, nem kell burokban álni, de azért be kellene tartani a távolságot, elővigyázatosságot kell gyakorolni, stb.
Ez is a baj, hogy sokan szarják le, pedig anynit kellene betartani,hogy maszkot hordani rendesen minden olyan helyen, ahol ez indokolt, és ennyi. Ok, én kicsit másképp látom, hogy az asszony járványügyi felügyelő, de hihetetlen,hogy az emberek hogy állnak hozzá.
Ez most nem ellened irányul, hanem csak erre a hsz-ra reagláltam.
Nyilván a kormáynak vannak hülye döntései, mint minden országban, de bíom azt, mikor 1-1 hülye nagy pofával mondja, hogy "Ó, dehát ez meg az a miniszter se hord maszkot". Kb. mint a dohányos legnagyobb érve a leszokás ellen, hogy volt egy ismerőse, aki láncdohányos volt, és 90 évig élt. Az nem lényeges, hogy mellette meg hatványoozottan több ember meghalt a dohányzás miatt, mert bizony az az egy, az nem, abba lehet akkor "kapaszkodni".
Én sem magamat féltem, de azért igyekszem betartani mindent, hogy ne kapjam el, mert esetleg átadhatom olyannak, akinek ebből már problámája származhat. Csak sajnos egyre inkább olyan a világ, hogy mindenki csak magára gondol, hogy mással mi lesz, azt meg nagy ívben leszarja.
[ Szerkesztve ]
-
Ngtx
aktív tag
Hosszú idő után tegnap elmentünk egyet bulizni így utoljára, mert jövő héttől 23:00-kor lakat lesz mindenhol.
Voltunk pár helyen, de olyan is akadt ahova már be sem engedtek minket, mert kígyózó sor állt a bejárat előtt. Bent már tele volt, meg úgy az összes helyről el lehet mondani, hogy azért voltak bőven. Na szóval csak annyit akartam, hogy kapja be a kormány, mert jó buli volt.
[ Szerkesztve ]
apple user
-
Dany007
veterán
válasz agabe #178776 üzenetére
Köszönöm!
Valóban javulhat a kamera és a teszteket mindenképpen megvárom vásárlás előtt.
Az 5G az pont az, ami a legkevésbé sem releváns. 4G is relatíve kevés helyen érhető el városon kívül, sebességben is bőven elegendő a jelenlegi használathoz. Bár nem tartom kizártnak, hogy később majd jelennek meg olyan ... nem tudom mik, felhasználási lehetőségek ... ahol szükség lesz rá. De jelenleg nálam abszolút nem szempont, hosszútávon sem.A 120hz-et vártam volna. Nem tudom az i6 milyen frekin megy, de piszkosul zavaró webes görgetés közben, ahogy szétmosódik minden... Instán szintén. Engem nagyon zavar. Azért még én is bízok benne.
A jelenlegi hírek alapján kicsit úgy tűnik nekem, hogy kb mindent feláldoztak - látszólag - az 5G chippért. Teljesítményt, akkuidőt, kijelzőt. De persze majd kiderül mi lesz valójában.
Igen, én is a 11 pro-n gondolkozom még. Azt már most meglehet kapni 300-ért megbízható boltokban, ami nyilván még olcsóbb lesz, ha kijön a 12... A 12 pro előirányzott ára pedig itthoniban mérve kb 380 ezer lesz ($1050 x 360eur ). Az XS most 250 környékén érhető el. Ha a 11 pro valami ilyesmi árra esik vissza, akkor az már akár 100 ezer forintos különbség is lehet. A Lidar meg az 5G viszont nem ér meg nekem ennyit pluszban. Mondjuk a design még lehet... Ez a mostani szappantartó forma nagyon nem jön be. Az 5-ös design vonal viszont a kedvencem volt eddig is. Na majd meglátjuk.
-
agabe
addikt
válasz Dany007 #178775 üzenetére
Kamera most is javulhat. Uj, nagyobb szenzorokat is rebesgettek leak-ek, es uj lencseket amikkel egyutt jobb lesz a kep alapja a beerkezo feny mennyisege.
Kepfeldolgozas is fejlodhet. Ezek majd igazabol az elso tesztek alapjan tudhatoak.
5G jo, ha 5evre tervezel, most meg 1-2 evig nem elet-halal kerdes, itthon raadasul nem a nagy frekis 5G lesz, hanem az ami 4G-tol kevesben ter el es a max le/feltoltesi sebessegben sem lesz akkora kulonbseg. Talan erezhetoen jobb lesz a ping, de azt is csak az elvezheti aki mondjuk jatzsani szeretne online mert egyeb esetben nem biztos, hogy szamottevoen javit a hasznalati elmenyen.
120Hz kijelzo valszeg nem lesz, de varjuk ki a veget. Talan a legdragabb megkapja megis.
Lidart meglatjuk mennyire lesz jo, es mivel lehet hasznalni.
Ugy tunik a 12-es iphone-ok egy amolyan facelift 11-esek, de az 5nm proci tenyleg csucs lesz...csak nem eszreveheto, de hatha ugy hozzak ossze, hogy akkuido meg jobb legyen.
Ha olyan lesz mint 6-os watch az 5-oshoz kepest (ami alig kulonbozik a 4-estol) akkor kis elorelepes, es 11-esek inkabb megerik ha diszkontalva lesznek.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Hát, én most nem teljesen értem mit várhatunk, mit nem az új iPhone-tól.
Legalábbis mindenféle pletykát meg "leaket" olvasva.
Azért követem most ezeket ennyire, mert 6 év után eldöntöttem, hogy lecserélem az i6-ot egy tényleg új és "csúcs" iphone-ra, hogy újabb 5 évig ne legyen problémám telefon ügyileg.Szóval, ha van más is, aki követi a kiszivárgott pletykákat és híreket, segítsen már eldönteni, hogy mire is számíthatunk, mert a legújabb híreket olvasva egyelőre értetlenül állok a dolgok előtt. (tudjuk jól, hogy az elmúlt 4-5 évben ezek az előzetes szivárogtatások mindig hajszál pontosak voltak)
Amit lehet tudni:
Új design - oké, a proci alig hoz majd némi gyorsulást, ellenben kevesebbet fog fogyasztani, ami jó, mivel az akkumulátor kapacitása kisebb lesz, mindezt azért, hogy bele lehessen tuszkolni az 5G chipet, aminek a fogyasztása viszont magas lesz. Lesz benne Lidar szenzor, ami tök jó lenne, de az Apple által eddig is erőltetett AR vonalon alig született olyan program, ami többet érne, mint a bohóckodásra jó anemojik...
Mégsem lesz benne 120hz-es kijelző, szintén a fogyasztás miatt. Nem adnak majd hozzá töltőt, se fülhallgatót sem. Ellenben picivel drágább lesz, mint a tavalyi modell.Millió forrás van, de a legújabb, amit olvastam és összhangban van az eddigiekkel: LINK.
Na most ezek után bennem felmerül a kérdés, hogy egyáltalán miért adnának ki egy ilyen "új" telefont, ami lényegében csupán a design, a Lidar, meg az 5G chip-ben fog különbözni a tavalyi modelltől, ráadásul drágábban.
Eddig azért ha más nem is, de a teljesítmény a kamera, meg az akkuidő mindig lényegesen jobb volt, mint az előző generáció. -
Lall
veterán
Viszont az automatikus fényerő még mindig a kisegítő lehetőségek, kijelző és szövegméret legalsó kapcsolója. Teljesen logikusan. Biztos nincs millió visszajelzést róla.
-
D4rkm4n
őstag
Sziasztok!
Az iOS 14 telepítésével egyidejűleg eltűntek a "Kedvencek" mint gyorshívási lehetőség. A widget-ek között sincs fast call funkció. Ilyenkor mi a teendő? Ezzel így visszafelé haladt az időben az Apple, nem előre.
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
Giovan!
addikt
válasz szekra #178768 üzenetére
Nem, most éjszaka nekem 8 százalékot merült, úgy hogy hozzá sem értem, ami azért már elég komoly növekedés a korábbi 2-3%-hoz képest. De még mondjuk azt, hogy appokat frissített vagy hasonlók, használat közben akkor is gyorsabbnak érződik a merülés. Nem mondom hogy valami borzasztó nagy lenne a különbség, de azért észrevehető. De ez csak a személyes tapasztalatom, nem állítom hogy ez általános jelenség lenne
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Arcképgyáros
Na én megvagyok mindennel. Watch-ra elég lassan ment fel meg először ki is fagyott de minden ok. Ott is mint ha gyorsabb lenne minden.
-
Arcképgyáros
A bejövő hívás végre csak kis ablakban ugrik be a képernyőbe. Ezt is megéltük.
-
Gergőke88
addikt
Ennyire bugos szart már rég láttam.
pip funkció megy valakinek YouTube-al?[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
Bakker, megy a vívódás kék és a producer red watch között.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
szekra
addikt
Tőthető.
-
legenda
-
tothjozsi96
addikt
Na, nem lesz ebből az iOS 14-ből semmi?
-
nagyúr
válasz radi8tor #178749 üzenetére
Mondjuk reggel 7től adott esetben délután 5ig a kocsiban várom? Hát nem is tudom.... Eleve az van,hogy lehet nem is csinálják meg neki, szóval akkor meg feleslegesen mennék szabira, le 200 km-re vidékre, hogy elmenjek vele onnan 100 km-re lévő kórházba, meg vissza. Kísérő lennék csak, a hazaút volna a lényeg, hogy ne egyedül menjen.
-
nagyúr
válasz szekra #178742 üzenetére
Hát úgylátszik mégsem fontos, édesapámat vittem volna katéteres stent beültetésre (szív), de a látogatási tilalom miatt be sem mehetek vele a kórház területére. Az ok,hogy "ritun műtét", de reggel 7re kell mennie, és hogy mikor kerül sorra, jó kérdés, mikor legutóbb vittem, ugyanígy volt, délután fél 4kor mehetett be... Szóval annyit a kocsiban várni azért na
-
nagyúr
TELJES VERZIÓS 14 LETÖLTŐ LINKEK
Tegyél magaddal jót, és ne OTA (telefonon) frissíts, hanem iTunes-szal méghozzá úgy, hogy előre letöltöd az IPSW-t és betallózod.
-
Gergőke88
addikt
Szifonos sraccal mi lehet?
Semmi cikk az oldalon.
magyarosi se tolt semmi videót. -
nagyúr
állítólag az app programozók is csak tegnap tudták meg hogy ma van a kiadás, szóval rengetegen még nem véglegesítették 14re az app-jaikat
akinek nem életbevágó, nem javasolt a frissítés, pár napot várjatok vele
-
Arcképgyáros
PlayStation 5 event ma valaki?! Nézi?
-
nagyúr
Na, akkor iPhone, Apple watch, airpods pro feltöltve, nehogymá' elérhetővé válik majd az update és 50% alatt ne engedje felrakni
[ Szerkesztve ]
-
-
r3dsnake
nagyúr
Zseniális, hogy több eszközre csatlakozik már az Airpods. iPaden nézek valamit, kézbe veszem a telót, elindítok egy vidit és pause-olja iPad-en, és automatikusan a telóról megy a fülesbe hang.
Ennek alapból így kellett volna működnie már megjelenéskor.
-
Gergőke88
addikt
válasz tothjozsi96 #178716 üzenetére
Tények.
elozetes teóriák nem érdekelnek, és blikket se olvasok.
azert mert a magyarosi megmondta....
remelem tiszta miből el.. minél többen nézik a videóit.[ Szerkesztve ]
-
Norbi.
őstag
Mi 10-en használtam 5G-t, semmit nem éreztem, 1km-re lakok a Telekom székháztól, itt pl már nincs is, csak 4G (ez nyilván változni fog) Letöltéseknél persze előjött a sebességkülönbség, de itt ki is merült a dolog.
De jól hangzik, és sokan már be vannak remegve, hogy 5G nélkül nem vesznek telefont.Van értelme amúgy az 5G-nek, csak nem feltétlen telefonoknál.
-
Ngtx
aktív tag
Most komolyan mi ez az 5G őrület?
1 másodperc helyett felére csökken a betöltése az oldalaknak vagy micsoda? 3-ról 4-re váltás tényleg forradalmi volt, de ezt inkább hagyjuk. Bár kár ezen agyalni, mert ez a biznisz. 5G internethez 5G képes telefon is kell.apple user
-
-Ben-
veterán
válasz tothjozsi96 #178699 üzenetére
Engem egyáltalán nem is érdekel az 5G. Nem is értem, hogy miért kell egy zsebben hordható eszközbe 5G chipet szerelni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Reklámblokkolók topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Óra topik
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest