Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz agabe #178776 üzenetére

    +1 megjegyzés,
    A Lidar-t én azért várom nagyon, mert 3D látványtervezéssel foglalkozom. És ha mondjuk képes lenne arra, hogy jó minőségben be tudjon scannelni egy tárgyat 3D-ben, akkor már megérte. Egy jó 3D scanner több százezer forint és egyáltalán nem mobil, de egyelőre nincs rá akkora szükség, hogy beruházzak rá. Viszont, ha a telefonomban alapból lenne, akkor tudnám mire használni. Persze csak akkor ha értékelhető az eredmény a fotórealisztikus látványtervezés területén.

    Ami mégjobb lenne, ha mondjuk egy komplett lakást képes lenne digitalizálni 3D-ben centi pontossággal (több nem kell, de centi az igen).
    Már most létezik olyan app iPhone X-től fölfelé, ami képes felmérni egy lakást centi pontosan az AR segítségével. Ami szintén tök jó, de ha a Lidar ezt kibővíteni komplett 3D felmérésre, akkor az nekem több napi munkát tudna megspórolni!
    Szóval ezért örülnék neki, ha a Lidar már komolyabb szintre lépne. Mert valóban tök jó, hogy a gagyi Ikeás bútorokat be tudjuk rakni a szobánkban AR-ben, meg nagyon viccesek az animojik, de igazából bohóckodás az egész és 10 éves kor fölött már röhej és csak unaloműző.
    Én viszont komolyabb munkára is tudnám használni a 3D-s AR képességeket...

Új hozzászólás Aktív témák