Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Google Chrome
-
IT café
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tl-x
őstag
Sziasztok! Jól bevásároltam grafikai programokból. Most szeretnék vmi profi webdesigner (CSS, bootstrap) programot is ipadre. Mit ajánlatok?
-
CrAzY88
aktív tag
Sziasztok!
Ha esetleg lenne valakinek tapasztalata, vagy tudja hogy működik...
Ha rendelnék egy almás USB adaptert egy külső adattárolóhoz, működne ablakos formázással (Talán Fat32)?
Jelenleg fontos adatok vannak rajta, amiket szeretnék felmásolni az iPadre, viszont fogalmam sincs Hogy működik a dolog.
Illetve ha egyszer úgy adódna hogy jól jönne, tudnám a segítségével tölteni a telefonom?Köszönöm előre is válaszokat
Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
senior tag
válasz SidCorky #28994 üzenetére
Abszolút így van. Munkától és személyes preferenciáktól függ. De a tablet már tényleg jó lehet egy csomó munkára. Például alkotmányt írni.
Komolyra fordítva. Sok ablakot igénylő munka nálam is kizárva, arra ott a nagy monitor és az asztali gép.
Viszont amióta van billentyűzetem, emailt írni, egy-egy doksit átolvasni, javítani, véleményezni nagyon szeretem. OneDrive-on van minden, gyönyrűen működik. Nekem a Word iPad-es verziója is nagyon bejött. Gyakorlatilag minden megszokott Microsoft szoftver pöpecül megy az Apple oprendszere alatt. Régebben azért nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen is lesz. -
SidCorky
őstag
válasz #05304832 #28993 üzenetére
Hámondom hogy támogatja. 13.5, mindkét appból a legújabb verzió.
A többihez nem tudok hozzászólni, egyéni kérdés, hogy kinek tud kiváltani egy notit és kinek nem. Tény, hogy hc Excel júzerek kényelmesebben dolgozhatnak nagy monitoron, én viszont már szeptember óta csak iPadet használok, ha nem itthon a gép előtt ülök és nem érzem hátrányát a korábban cipelt notimhoz képest.
(Szerk.: az is igaz, hogy a munkám sem igényel olyan feladatokat, amit csak PC-n tudok megoldani, de épp ezért hülyeségnek tartom, mikor valaki kijelenti, hogy csak netezésre jó egy tablet, felhasználástól és hozzáállástól függ.)
A kolléga általános felhasználást említett, nem munkát meg Excelt, erre pedig a legtöbb embernek azért elég egy iPad (hacsak az általános felhasználásba nem tartozik bele a torrent, az nem megoldható). A családban sem ismerek olyat, akinek a számítógépes felhasználását ne tudná kiváltani az iPad.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
SidCorky
őstag
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
2016-os Ipad Pro-ról váltottam 2020 Pro-ra. A régebbivel volt olyan hiba, hogy néha magától lezárta magát miközben használtam. Egyszer csak gondolt egyet, fekete lett a képernyő, a közepén mentek körbe-körbe a kis csíkok és le is zárt. Az új is elkezdte ezt csinálni, találkozott esetleg valaki hasonló problémával? A régi mentésemet raktam át az újra, esetleg megpróbáljam az újat vissza állítani és mindent egyesével feltelepíteni?
Előre is köszi a válaszokat.
-
törölt tag
Erre azt lehet mondani, hogy attól függ. Én is többféleképp használtam már laptopot az életem során.
Elsődleges gépnek, egyetem alatt. Erre szerintem csak akkor alkalmas, ha tényleg nem kell semmi extra. Én ekkor nem tudtam volna kiváltani, mert programozni csak korlátozottan alkalmas, és kétlaki életet éltem.
Ha a laptop csak második géped, amit néha magaddal hurcolsz, és van egy asztali mellette, arra alkalmas lehet. Én továbbra is részben kétlaki vagyok, de az egyel ezelőtti asztali gépem is még alkalmas szinte mindenre, így az került szülőkhöz.Amikor volt céges laptop sem cipeltem, bőven elég a tablet. És mióta van egértámogatás, csak idő kérdése, hogy a távoli asztal programok is felzárkózzanak ehhez, és tabletről belépve elintézz bármit. Volt már, hogy ipadről teamvieweren keresztül küldtem be sürgős bugfixet, nem volt egy leányálom (még IpadOS előtt), de nem is volt annyira macerás, hogy százezrekért vegyek egy laptopot, ami úgyse lett volna nálam, mert cipelje a rosseb, ha 99%-ban úgysem kell.
Kicsit bő lére sikerült, de talán érthető, hogy hova akarok kilyukadni. Elsődleges gépnek szerintem - vagy inkább nekem - kevés, de ha csak arra kell a laptop, hogy házon kívül használd, azt nagy részt maga az ipad is kiválthatja, a többire meg használhatod vékonykliensként. -
Süvi
őstag
Érdemes megnézni ezt a 3 videót, elég szépen össze vannak szedve a dolgok:
1, MacBook Air 2020: a LEGJOBB Apple laptop, vagy inkább iPad, esetleg MacBook Pro?
2, iPad Pro 2020: az iPad NAGYKORÚ lett (vs Microsoft Surface Pro X)
3, Steve Jobs tévedett? | iPad Pro (2020) + Magic KeyboardSzerintem nagyon felhasználófüggő, hogy kinek mit vált ki.
513.000 Ft elég sok pénz, azt már elég jól lehet optimalizálni.
Ennyi pénzből, ha nem lenne semmilyen eszközöm a következőket venném:
1, Ipad7+Pencil
2, NAS
3, Használt, de garanciális üzleti 2in1 Windows, pl. Lenovo Yoga370[ Szerkesztve ]
-
kátú
őstag
Ez egy nagyon érdekes kérdés, mert szerintem pedig tökéletesen kivált egy laptopot, én Mini t vettem erre a célra, és még billem sincs hozzá, amire használom, email, kreatív munka, tartalomfogyasztás. Az egész annyi, hogy vettem egy ceruzát is hozzá. Egyébként nekem is első iOS eszközöm, és előtte nem volt Mac em se
It still works!
-
-
csabiks
senior tag
válasz Krisz0630 #28978 üzenetére
Az app storeból tiltva van az osszes torrent kliens, ha programot keresel rá, jailbrakelned kell.
Más: léteznek ún. cloud torrent kliensek, amik egy távoli szerveren futnak, online elérheted (ilyenek pl a bitport, seedr vagy zbigz).
Ezek ingyenes verziója nemsok tárhelyet kínál, de ha ajánlanom kell valamit akkor az a seedr. Az alap ingyenes verzió 2gb tárhelyet ad. Próbáld ki"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
bigsee
addikt
Ha véleményre vagy kiváncsi, akkor nem. Teljesen más ökoszisztéma, minden máshol van, egy kicsit parancssorosabb.
Viszont tökéletesen egybegyúrt HW/SW, jobb szoftveres (jobbára fizetős) alkalmazás háttérrel.
Windows-ra több warez van<— pfúj, nem szabad!😀Tablet fronton sztem jobb a helyzet, TabS4 után most váltottam IPad Air-re. Agyamra megy az Android.
Asztali gép nálunk MacMini de van windózos laptop is otthon, egyéb dolgokra (Odin, játékok, stb...)MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Van itt olyan aki esetleg az iPaddel valtotta ki a laptop hasznalatat??
A kollegam megelegelte a szivast a regebbi (2019?) Macbook Air-el es vette egy uj iPad Pro-t (a nagyobbat) megrendelte hozza a billentyuzetet is, de az meg nem erkezett meg.Szerinte tokeletesen kivallthato a normal hasznalt eseten a laptop.
Ezen felbuzdulva en is elgondolkoztam, h a kis felesegemet meglepem o/mi viszont sosem hasznaltunk Mac-et, laptopbol eddig csakis Windowsost...
Mit gondoltok, mukodhetne a dolog?
-
Krisz0630
senior tag
Sziasztok!
Ipad Pro illetve MacBook Air között variálok.
Amire nekem kellene: netezés, e-mailezés, böngészés, néha YouTube tartalomfogyasztás.
Kérdés: IPad Pro-n megoldható e a torrent? Nem töltök le mindennap, de néha elfordul. Illetve a letöltött fájlokat át tudom e mozgatni külső USB Winchesterre valami átalakítóval illet file kezelő appal? Vagy erre alkalmasabb inkább a MacBook ?
XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
-
kalanchoe
senior tag
válasz szilu7 #28971 üzenetére
Ezen az ékezetes karakterek hogyan működnek?
Hamarosan szeretnék egy iPadet, mellé billentyűzetet, azonban magyar kiosztást csak a Smart Keyboard tud irreális összegért (akkor inkább egy Logi combo touch), a többi, amit meg néztem, nincs magyar kiosztásban. Gondolom itt az ékezetes karakterek más helyre kerülnek, nem?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nekem ez nagyon bejött:
https://www.brydge.eu/pages/ipad-keyboards
Csak én 9.7-eshez vettem, az meg csak 55 EUR.
Ez is angol, de nagyon minőségi cucc. Jól bírja az akksija is, remek a háttérvilágítás, stabil a Bluetooth kapcsolat. Nekem fontos volt az ölben használhatóság. A billenytűzetes tokokkal az ne nagyon megy. -
kkdesign
senior tag
Én [ezzel] szemezem, de ez alapból angol kiosztás, a németre kéne alapoznunk, mert ott rövid a bal shift. De azthiszem az Í az minden külföldi kiosztásún nehézkes, hiába van meg a németen a "helye". Teljesen magyar meg legjobb tudomásom szerint kb csak a gyári. De a termék(ipad10.2) árának ~feléért én biztos nem veszem meg Ez nagyon szuper például: [link] de ez is ~50ezer jó magyar forint
-
tl-x
őstag
10.2-és iPadhoz szeretnék billentyűzetet és egeret venni. Néztem a Logitech billentyűzetes tokjait, de ott nincs magyar kiosztás. Szóval jó lenne egy kis billentyűzet ami igényes és nem túl drága. Mit ajánlatok?
-
Véreshurka
senior tag
válasz Cyberbeni #28965 üzenetére
Szia!
Köszi, sajnos nem spam a dolog, legalább is a gmail spam mappában nincsen olyan levél ami megjelent a calendar-ban. Megnéztem a google calendart is, de ott sem volt semmi ilyen, illetve megint bementem az icloud-jába és ott sem volt ilyen bejegyzés, pedig ma is kapott
El Psy Kongroo
-
Cyberbeni
addikt
válasz Véreshurka #28964 üzenetére
Gmail akkor is berakja a calendarba a meghívókat, ha amúgy azt a spambe rakja.
[link][ Szerkesztve ]
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Anyám ma hívott, hogy elvileg "ráírtak" - idéztem az emailből - és megnyitva ezt tapasztalta: [kép] . Ránéztem az iCloud-ján a naptárjára, de nem volt benne semmi ilyen, illetve utána ő is mondta, hogy már nem látja. Valaki meg tudná mondani, hogy mi a jó isten lehetett ez? Nem csak őt, de engem is zavar, mert már konkrétan mindent erről intéz: bank, apple pay, stb... Van iphone-ja is, azon nem látott semmi ilyet, ahol csak lehet 2fa be van kapcsolva, kísérlet nem volt semmire. Kezdjünk aggódni, vagy mi van? Hétvégén le fogok menni hozzá és be lesz üzemelve egy normális router meg PiHole, nem gondoltam, hogy addig bàrmi gond lehetne. Megbízhatatlan linkre nem kattintott, appot szerintem nem töltött le újat, nem is tudná hol kell keresni, azt én szoktam intézni, de legutoljára decemberben volt ilyen, frissítések automatikusra vannak állítva.
Előre is köszi a segítséget!
El Psy Kongroo
-
SyntaxeError
tag
Sziasztok
Használt iPad vásárlása előtt vagyok a keret kb 70e ft.
A lehető legmodernebb készüléket keresem ami a legtovább használható lesz, eddig iPad 6gen és iPad Pro 1st közöt vacilálok.
Átlagos felhasználásra kellene.
▄▀▄ Az Apple egy életérzés
-
BennyRay
tag
válasz Sumptuous #28961 üzenetére
Köszönöm, akkor nem keresem ezeket
Ez az automatikus ikonrendezgetés már 2008-ban a 2G szifonomban is szar volt, de akkor ez fícsör
Hadd kérdezzem még meg, értelmes MAGYAR billentyűzetes tok létezik a gyárin kívül? A Logi Combo Touch tetszene nagyon, de ha jól látom, abból nincs magyar. Átmeneti tárolásra lett egy Alis ESR tokom, de ha billenytűzetesből nem lesz megfelelő, akkor milyen tokban érdemes gondolkodni, ami véd is? Zugu Muse?
-
BennyRay
tag
Üdv Urak, teljesen új iPad tulajként láma kezdő kérdéseim támadtak, legyetek légyszi elnézőek
- LTE-s Air 3 lett, benne normál telefonszámos, hanghívásra is alkalmas SIM-mel, lehet vele telefonálni "hagyományosan"? (Nem akarok, csak, hogy tudjam )
- Ikonok automatikusan rendezik magukat, ki lehet ezt kapcsolni valahogy és mondjuk a képernyő 2 oldalára elhúzogatni az ikonokat?
Köszönöm!
-
MultiDoodad
aktív tag
Sziasztok, egy 2017-es iPad pro-t cseréltem le most egy 2018-as 12.9-re. A régin nem használtam semmilyen fóliát, de nem tudom erre a 2018-ra mennyire érdemes tenni egyet... Szerintetek mennyire sérülékeny? Érdemes rá tenni? Ha igen, milyet?
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Lecseréltem az ősrégi ipad 3 amat egy nyugdíjas 1st gen ipad air re. Annyi problémám van hogy LTE-s modell, és sajnos esett egy nagyobbat, így berepedt a tetején a műanyag rész ahol az antennák vannak. Lehet ezt aprópénzből javítani, avgy engedjem el a sztorit?
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
DaveNo1
veterán
VRtech-es srácok tesztelték az új pro + magic keyboardot együtt, egész jó véleményük volt róla.
[ Szerkesztve ]
You are not prepared.
-
mazsiii92
aktív tag
válasz bkiky01 #28949 üzenetére
Be tudod állítani, hogy a fotókat ne mentse iCloudba, én is így csinálom, a fotók és videók felhőben való tárolására Google Photost használom. Van egy iPadem is, mindent mentek az alapértelmezett 5GB iCloudba mindkét eszközön már 3 éve, és rengeteg helyem van, egészen pontosan 1,5/5 GB foglalt.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
kkdesign
senior tag
válasz bkiky01 #28949 üzenetére
Szia! Én egy kicsit másabb oldalról közelítem meg a dolgot, de ha pl ingyenes icloud tarhelyet akarsz csak hasznalni, ott jelenthet némi gondot az, hogy a backupoknak már kevés lehet az ingyen hely. Én konkurencianal jartam hasonloan. 2 samsung eszköz kimerítette a samsung cloudomat teljesen és nem akartam kolteni rá amikor onedriveom van 2x 1 terra...
-
bkiky01
senior tag
Mennyire necces ugyanazzal az icloud fiókkal használni ipadet és iphonet? Nem akarom, hogy iphone fotók a pad-en ott legyenek és az appok sem kell, h duplikálva legyenek.
-
addikt
Nekem a 2. Gen van, az nem csúszkál, ugyan vettem rá egy szilikon tokot kipróbálni ( aliexpress ) de hamar félredobtam, nem volt jobb vele.
De a fent említett helyen találsz tucatnyi fajtát, láttam már szigetelőszalaggal körbe tekertet, illetve keress rá a googleben a "pen grip" kifejezésre, az lehet még opció.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy patika állapotú ipad mini 1 generációs meg egy ipad 7 generációs készülékem .
Ipad mini 1 generációs készülékkel lehet még valamit kezdeni ,hogy ne legyen csiga lassú ? 9 es verzó van fent rajta.
akkumlátor üzemideje elég jó . vagy esetleg a 8 verziót vissza lehet rakni valahogy ?
[ Szerkesztve ]
-
Serpiko
addikt
-
senior tag
Sziasztok,
Digitális képregény olvasásra, youtube és netflix nézésre, játékra melyik ajánlottabb?
Ipad 7 (2019) vagy az ipad mini 5?
A méreten kívül nem teljesen értem, hogy a sima ipad és a mini között mi az alapvető különbség?
A miniben jobb a hardware például? -
addikt
Procreate, Autodesk Sketchbook, Medibang Paint, Artstudio Pro
Ezek kifejezetten rajz programok, amiket te említettél fotó szerkesztő és vektoros programok.
Ezekből szerintem a Procreate a nyerő, rengeteg videó van róla ami segít az elején (angolul) az ára pedig nem sok cserébe.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
tl-x
őstag
Tegnap megjött a pencil . Milyen rajz programmal lehet legjobban kihasználni a nyomás és döntés érzékenységet? Nekem ezek vannak fent: Affinity Photo és Designer, Pixelmator.
-
csabiks
senior tag
Tegnap megjött az alis, ESR tokom ipad minire. Asszem 2300ft volt, de nagyon jó minőségű / jó tapintású / jól illeszkedő tok, bátran ajánlom!
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Serpiko
addikt
iPad 6 gen van nekem. A Safari tabokat újratölti Ha újraindítás kap akkor jó kb 1 hétig utána újra kezdi. Nálatok is előfordul az ilyen? Telefon nem csinálja tudom más rendszer a kettő.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
Cyberbeni
addikt
-
qqq
tag
Sziasztok! Van egy régi MIDI zenebillentyűzetem, amit gondoltam, kipróbálok a GarageBanddel. Lightningos Air3-mam van, a billentyűzetnek pedig az a régi "bumszli" USB kimenete (USB2 Type-B, ha jól gugliztam), hozzá a kábellel. Körülnéztem kicsit, de nem találtam hazai boltot, ami USBAnya-Lightning csatlakozót ajánlana - vagy eleve bumszli-Lightning kábelt. Kínait egyelőre nem rendelnék. Tudtok hazai helyet, ahol kapható? Köszönöm.
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Mivel nem vagyok nagy Apple guru ezért kérdezlek titeket.Alap netezésre,média fogyasztásra és butuska játékok használatára ha én vennék Ipad-et akkor melyiket ajánlanátok?Nyilván pár évig menjen gond nélkül -
kezo0
addikt
„Szerintem nem lesz nagyobb a kiterjedése, mint a mostani mini 5-nek.”
A próféta szóljon belőled, habár nem biztos, hogy csak előnye van annak, ha a kijelző kiér a káva széléig. Viszont az biztos, hogy egy ilyen mininél jó vastagon fog majd az Apple ceruzája.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
BennyRay
tag
Sziasztok,
iPad vásárlás előtt állok és Air 3 és Pro 11 2018 között vacillálok és a döntéssel kapcsolatban szeretném a tanácsotokat kérni.
Az árkülönbözet belátható, tehát nem ezen múlik, viszont alapvetően light-os tartalomfogyasztásra lesz használva (netezés, videótelefonálás, filmnézés az ágyban, évente párszor ezen néznék néhány xls-t és pdf-et). Ceruzát nem tervezek használni. Nyilván az USB-C kényelmesebb, hogy nem kell hozzá külön kábel, de ezen kívül van bármi előnye a Pro-t venni az Air 3 helyett? Szubjektív szempontok is érdekelnek!
A tanácsaitokat előre is nagyon köszönöm!
-
kezo0
addikt
Hát, nem tudom, egy 9 collos mini mennyire lenne mini... Határeset.
Kuo: 10.8” iPad coming in second half of 2020, all-new 9” iPad mini to arrive next year
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
tl-x
őstag
Osztott képernyőt hogy tudom előhozni? Leírás alapján csak bezárom vagy áthelyezem az ikonokat.
[ Szerkesztve ]
-
bkiky01
senior tag
Szerintetek a Safari, vagy az adott weblap programozási hibája az, hogy az elmentett felh.név+jelszó párosból, csak a jelszót tudja behúzni? Chrome-ban működik, de Safari-ban használnám.
-
daniiel09
tag
Ma végre megjött az ipadem. Be is állítottam az iCloudomat, és azt vettem észre, hogy tölti le a gépre a képeket és videókat..folyamatosan nő a fotók alkalmazás tárhelye..tudna erre valaki megoldást, hogy ne töltse le a képeket?
Új hozzászólás Aktív témák
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest