Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Google Chrome
-
IT café
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mSchumi87
senior tag
Safarihoz melyik adblockert ajanlanatok?
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
Polos
csendes tag
Sziasztok! Vaterán BelindaCsillag felhasználóról van valakinek rossz véleménye? Nagyon kevés infót találtam róla, szinte semmit.
https://devopsteam.hu
-
mr.tamasbiro
őstag
Nekem ráér még 1 hónapot,utána kell hipp-hopp dönteni de ha csak minimálisan drágább a 2019-es akkor persze az lesz gyanítom.
-
parandroid
félisten
válasz mr.tamasbiro #28693 üzenetére
Én megfordítanám a kérdést: van annyival olcsóbb a 6, hogy érdemes legyen spórolni rajta?
Én találtam egy szinte új, pár hónapos, használt, 32 GB, WiFi + LTE példányt 300 eur-ért, de LTE nélkül akcióban is 300-ért adják. Ugyanígy akcióban 329-ért több helyen is láttam már 32 GB-os 7-et, természetesen LTE nélkül. A kérdés az, hogy megér-e neked az egy generációval régebbi modell 30 eur spórolást? Illetve, hogy sürgősen kell-e normál áron, vagy van időd megvárni egy akciót? Mert ha sürgős, akkor lehet az a difi éppen 70-80 eur is, az meg már majdnem egy apple pencil ára.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
mazsiii92
aktív tag
válasz mr.tamasbiro #28693 üzenetére
A +1GB ram miatt időtállóbb. Illetve a kijelző is nagyobb, támogat billentyűzetet is. Szerintem ér annyival többet.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
mr.tamasbiro
őstag
Mi sem tudunk dönteni melyik iPad kellene a lánynak. iPad 6 vagy 7.A 7-es ér annyival többet mint amennyi?
-
kchris78
veterán
válasz dptrsk #28687 üzenetére
én úgy tudom a defaultot állították át de kézzel feljebb lehet venni, legalábbis nekem a TV-n sikerült.. Egy idő után feltűnt hogy miért ilyen szar a 4ks videó aztán beugrott.. (mindettől függetlenül a bitráta alacsonysága miatt a YT4k csak fél-4k szerintem) A legtöbben nem állítják vissza és aki odafigyel a minőségre még annak is megvan a lehetősége visszarakni.
-
clizer
tag
Sziasztok!
iPad 7 10,2" típusú készülékhez szeretnék venni jó minőségű billentyűzet tokot, lehetőleg nem horror áron.
Aki használ ilyet, tudna nekem ajánlani valamit?
Köszönöm előre is! -
addikt
válasz dptrsk #28687 üzenetére
Az lehet, de ipaden nem azért nincs 1080p fölött youtube. Google és Apple egymást akarja szopatni, de minket sikerül vele. Valami codec licenc dolog áll a háttérben. Ha az apple támogatni kezdi a vp9 hardveres gyorsítást akkor lehet végre valami, vagy ha a google valami másra váltana.
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
VincentVG
senior tag
Sziasztok, iPad Pro 12.9 el neztem (volna) 4K youtube videokat. van valamilyen lehetoseg a 1080as full HD limit kivaltasara?
(egyebkent en emlekszem rosszul vagy par eve meg lehetett 4K ban streamelni YT-on?) koszi
-
Serpiko
addikt
válasz parandroid #28684 üzenetére
Ha valtanek valószínű a 10.5” lenne nekem az bőven elég fekve még pont kényelmes lenne a 12,9 már más kategória.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
parandroid
félisten
-
Serpiko
addikt
válasz parandroid #28678 üzenetére
Felhasználó függő a dolog ez igaz ezért jó a sok méret. Az iPad 6 gen van nekem azt próbálta használni a feleség neki nagy vót. A lényeg mindenki megtalálja a megfelelőt magának.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
parandroid
félisten
válasz bkiky01 #28680 üzenetére
500 eur alatt én még nem láttam itt kint akcióban, normál ára 550-ről indul. Igaz, ez 64 GB, és erősebb a hardver, jobb a kijelző. A ceruza még plusz egy 100-as hozzá, egy normális tok legalább 20, és akkor ahhoz még hozzájön a magyar áfa, meg az elszabadult forintárfolyam. Forintban 200k alatt nemigen fog az megállni...
Ezzel együtt a tipp jó, szerintem is megéri a felárat, nálunk is ez lesz, a 6gen ipad meg megy a nagyihoz internetezni, meg skype-olni. Csak várok most valami akcióra, mert éppen mindenhol ajánlott kisker ár van csak (549 eur).
kalanchoe: Neked is ugyanazt tudom még ajánlani, mint itt fentebb. Sajna kicsit zsebbe nyúlósabb, de időtállóbb megoldásnak tűnik.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
kalanchoe
senior tag
válasz parandroid #28670 üzenetére
Videókból csak azok lennének magán a készüléken, amiket aktuálisan szerkesztenék. Fotókból szintén. Nem durva mennyiség, videókból maximum ~10 perces, többnyire HD-FHD felbontásúakról van szó. Ezek mellett szerintem jó lenne a 64 is, de hosszú távon már lehet kevés lesz. A 2019-es iPaddel meg a régebbi processzor miatt nem igen szeretnék tervezni, ha egy A11 lenne benne, akkor kevésbé kételkednék.
-
kuntics
aktív tag
válasz kchris78 #28677 üzenetére
Nekem nagyjából egy év után kezdett láthatóvá válni( kb 2 hónapja). Az ipaden van egy matt fólia,nem tudom mennyit ront vagy javít a folt láthatóságán, de alig észrevehető jelenleg. Ha direkt keresem,akkor látom,meg teljesen fehéren látható,de pl logout olvasás közben úgy kell keresni. Én ez végett be sem vittem szervizbe.
-
parandroid
félisten
válasz Serpiko #28676 üzenetére
Nálunk pont a rajzolás miatt nem lett Mini, ahhoz jól jöhet a nagyobb kijelzőméret. Nem vészes amúgy, lányom 14 éves, olyan 155-160 cm, de teljesen intuitíven, kényelmesen használja, nem kell fogást keresgélni rajta, meg ilyesmik.
p
-
Serpiko
addikt
-
parandroid
félisten
válasz tomlac14 #28674 üzenetére
2018-as, vagy 2019-es ipad, valószínűleg elég lesz a 32 GB-os változat is. Kell majd hozzá egy apple pencil is, a régebbi, 1. generációs a sima ipadhoz elég. Elvileg ez bele is kell, hogy férjen a keretbe, de a pontos magyar árakat nem tudom.
p
-
tomlac14
tag
Sziasztok!
Lányomnak szeretnék 18. szülinapjára iPadet. A lényeg, hogy digitálisan szeretne rajzolni rajta, meg gondolom a szokásos "csajos" dolgok, K-pop videók bámulása meg sminkes instafiókok követése, de gondolom az első lesz a szűk keresztmetszet. A keretet jelenleg 150k-ra lőném be, de ha csak felette van értelemes választás, akkor meggondolom.
Köszi a segítséget! -
kchris78
veterán
majdnem egy éve el voltunk alélva hogy az ipad 2017 pro mennyire megéri aztán most jön a foltosodas mint sűrű hiba... hát ha ezt akkor olvasom nem tudom benevezek e ilyenre. most fog aug-ban lejarni a gari remelem vagy addig kijön vagy utána már soha. (mondjuk újonnan vettem talán javítottak a gyártás on...) macbookomon is az van és igazából csak ha garis akkor fognak vele foglalkozni.
-
parandroid
félisten
válasz kalanchoe #28669 üzenetére
Ha nem videózol, akkor elég lehet a 64gb. Az hamar fel tudja zabálni a helyet, főleg, ha 4k. Képek is neccesek, épp a kinap néztem, az új iphone-ok képei is lassan simán 8-10 MB darabja, pláne szűrőkkel, hdr-rel, portré móddal, kiskutyafülével. Mondjuk jól is néznek ki.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
kalanchoe
senior tag
válasz mazsiii92 #28658 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A lényeget pont kifelejtettem a hozzászólásomból, bocsánat felhőnek OneDriveot használok, 1 TB-s tárhellyel. Alkalmazások között többnyire a számomra alapokat tartanám, Office csomag (vagy az almás megoldás), social media, fotó-videószerkesztő, rajz app, meg egy-két játék, és tulajdonképpen ennyi. Fájlokat többnyire a felhőben tárolnám, és az aktuálisan fontosakat hagynám meg magán a készüléken. Így lehet, hogy elég lenne a 64 is, vagy hosszabb távon betelhet? Elégnek tűnik, csak nem szeretnék később tárhelyhiányba ütközni.
(#28662) flimo
Ezt még átgondolom, de többnyire csak rövid időre, vagy ritkán lenne rá szükségem, szóval lehet elég a wifis változat is. -
parandroid
félisten
válasz bkiky01 #28667 üzenetére
Ne nagyon gagyit vegyél, azt azért nem szereti. Nekem praktikus okokból ikeás 3-as usb töltők vannak (meg itt-ott néhány usb-slotos hosszabbító), arra eddig semmilyen eszköz nem volt háklis. Kábelnek meg amazon basics lightning kábeleket vettem, van mindenféle méret 20 cm, és 3 m között. Korábban pár Belkin kábelem is volt , abból pl volt, amit nem szerettek az iphone-ok, utána próbáltam ki az amazon basicset. Nem tudom, ki gyártja nekik egyébként, az is lehet, hogy amúgy ez is belkin ( ), mindenestre “Apple MFi Zertifiziert”.
p
-
bkiky01
senior tag
Kellene plusz töltőfejet vennem. Air 3 mennyire érzékeny, ha nem a gyári 10 wattos van használva, kábel számít?
-
talamasca
senior tag
válasz szabolcs.sz #28660 üzenetére
Én csak azt írtam, hogy nem “kell”. 😉
“Black as midnight on a moonless night.”
-
talamasca
senior tag
A tok nagyon minőségi, főleg ennyiért.
Leesés esetén a sarkokat is védi, a pencil helye is szuper. A hangerő állítás is jól működik.A mikrofon simán fog menni. Én ezt a cuccot használom:
Minden megy végre megint.
Írtam, hogy az egyetlen hibája, hogy közben nem tudod vele tölteni, mert az USB C csak adatra van, töltést nem adja át...“Black as midnight on a moonless night.”
-
CrAzY88
aktív tag
válasz parandroid #28663 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, én is így látom.
Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
parandroid
félisten
válasz CrAzY88 #28661 üzenetére
Ez konkrétan ios, nem sok köze van a machez, gyakorlatilag ugyanaz, mint az iphone oprendszere. Bár most az utolsó főverzióval pont kapott pár extra tablet-funkciót. Semmi szükség clean installra, ahogy az iphone esetében sincs.
p
-
CrAzY88
aktív tag
válasz szabolcs.sz #28660 üzenetére
Nem akartam beleugatni tapasztalat híján, de én is így tudom.
iPad-nél esetleg azért lehet másabb, mert nagyjából más rendszer mint a OS, kb ua. mint az IOS. Gondolom én...Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
norbertoth
senior tag
Sziasztok
Apple Music-ban nem enged elég sok zenét lejátszani, azt írja állítsak be egy kevésbé korlátozó korhatár besorolást. Viszont telón jó, ipaden nem, ez miért lehet? Ugyanúgy van beállítva minden mint telón.
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
kalanchoe
senior tag
Szerintetek ha a legtöbb dolgot felhőben tárolom, 64 gigás iPad elég hosszabb távra, vagy inkább 128-ast javasolt venni? A 64 elégnek tűnik, de kicsit kételkedem, félek, hogy kevés lesz idővel.
Valamint elég a wifis + hotspotos megoldás vagy előnyösebb a cellular változatot venni? -
addikt
válasz CrAzY88 #28646 üzenetére
“igazán komoly játékkal, a teraszon olyan 24 fok környékén, rohadtul tud melegedni”
Itt nem a játék és nem a 24 fok lesz a gond, hanem a maximális fényerő. Egy hideg szobában is rohadtul fel tud melegedni max fényerőn. Ez ilyen sajnos. 3/4-es fényerőn már rendben van.[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
CrAzY88
aktív tag
válasz DaveNo1 #28650 üzenetére
Ha jól gondolom, a funkció billentyűk nem válthatók ki b. kombinációval, ugye? És pl a cmd gombbal csak a lokális funkciók hozhatóak elő? Vagy egyébbel...
Bocsi ha zöldfülű kérdéseim vannak, de zöldfülű vagyok
Eddig csak iPhone volt meg Apple tv, iPad most jött nem rég, de igazából az is IOS ugye. Szóval nincs tapasztalatom illetve viszonyítási alapom.
Mi a funkcionalitása a control, opcion, és cmd gomboknak?Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
Alex91
félisten
[link] , gondolom ez nincs magyar kiosztasban...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
CrAzY88
aktív tag
válasz DaveNo1 #28647 üzenetére
Néztem sokat, de nekem nem jött át hogy mik a hiányosságok.
Fel tudnál homályosítani kérlek?
Nekem max annyi, hogy nem lehet fekvőbe tenni, mint pl a folio-t, de talán azt még el tudnám engedni cserébe a Trackpad-ért. Mert max le kapom a billentyűzetről ha fektetni akarom. Igaz, úgy meg már nagyon fekszik.Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
CrAzY88
aktív tag
válasz talamasca #28645 üzenetére
Hali!
Nekem is most jött meg 3 napja, igaz, csak 128-as, és 11-es, mert nekem kényelmesebb ez a méret. Amit leváltott Windows táblát, az is ekkora volt, egyszerűen megszoktam.
Na a hang (is) tényleg brutál.
Viszont ha tényleg meghajtom egy igazán komoly játékkal, a teraszon olyan 24 fok környékén, rohadtul tud melegedni. Ez mennyire lehet normális?
Magic Keyboard-ja van már valakinek? Kiváncsi lennék tapasztalatokra, így első kézből.
Még valami.. Főverzió frissítésnél itt is clean install kell, vagy csak a Mac-nél?Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
talamasca
senior tag
A héten végre (4 héttel a régi 10,5” Pro eladása után) megérkezett a 2020-as 12,9” 256GB wi-fi iPad Pro-m. 🥂🥳
Sajnos a járvány helyzet miatt nehéz most az új gépet beszerezni, általában mindenhol csak rendelhető a státusz.
Amit még vásároltam hozzá:
- Apple Pencil 2
- Tok: Esr Rebound Pencil iPad Pro 12,9 2018/2020
Tökéletes a minősége és 7e Ft alatt van az ára...- USB-C hub: HAMA 135758 USB 3.1 Type-C Hub (2 USB, 1 USB Type-C) + 3,5mm jack
Ez szinte a legolcsóbban elérhető HUB, egyetlen egy hibája, hogy az USB C csatlakozója csak Data, a töltést nem viszi át (sajnos ez vásárlás előtt nem derült ki).
Merevlemezeket, pen drive-t, fejhallgatót, külső hangkártyát és MIDI billentyűzetet simán kezeli. Főként zenéléshez van rá szükség.Két azonnali pozitívum a géppel kapcsolatban (sebességén kívül):
- Iszonyatosan durva a hangja! 🔊
- A nagyobb kijelző egy áldás!Boldogság van! 😎
“Black as midnight on a moonless night.”
-
Sumptuous
senior tag
Két féle légnyomás van, az abszolút és a relatív.
"Az abszolút légnyomás a valódi, mért légnyomás az aktuális időpontban az aktuális helyen. Nem programozható. Az időjárás-állomások, barométerek abszolút légnyomás tartománya általában 300 hPa és 1099hPa között van (300 hPa megfelel a standard légnyomásnak kb. 9100 m tengerszint feletti magasságban mérve).
A relatív légnyomás az az érték, amely a helyi abszolút légnyomásból a tengerszintre vissza lesz számolva, és így referenciaként érvényes az időjárás állapotára és alakulására az egész országban. A helyi környezethez illesztve programozható. A relatív értéket adják meg a TV- és rádió-adók az időjárás jelentésben a területükre vonatkoztatva. Forrás.
Én debreceni vagyok, gyorsan rákerestem az itteni légnyomásra: [kép]
Akkor te nyertél
A program neve Barometer & Altimeter Pro.
[ Szerkesztve ]
-
Ketrec
csendes tag
Sziasztok. Készülék biztosítással kapcsolatos kérdésem van. 11colos iPad pro 2018 az alany. Újonnan vettem kb 7 hónapja. Imádom használni de egy majdnem leejtést követően kézbe venni is alig merem. Ahogy nézem ennél a típusnál bármilyen törés javítása is százezres nagyságrendű. Kérdésem, így, hogy már több mint fél éves a készülék lehet rá valahol biztosítást kötni, hogy esetleges baleset esetén ne menjen rá a gatyám is a cserére? ( tokokat, kijelző védőket most hagyjuk). 2010 óta iPad felhasználó vagyok. 4 modellem volt, mindegyiket több éves használat után szép állapotban adtam tovább, de ennél a gépnél az ára miatt kicsit paranoiás vagyok
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok Ipad-en a Gmail app nem tudd sotét modot? 6.0.2 verzio van fent nekem. Koszi
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
B.i.L
senior tag
A beépített barometer't mennyire lehet komolyan venni?
Horgászni mentem...B.i.L
-
SidCorky
őstag
válasz #05304832 #28629 üzenetére
Fotós cuccokat említettem, szerintem egyértelmű, hogy nem egy IT-s aprón mennek a legjobban - én is szoktam itt keresni ilyeneket, de általánosabb aprókon, vagy márkaspecifikus csoportokban nagyobb a kínálat. Hardvereket viszont szinte nem is rakok fel máshova, notik, alkatrészek, perifériák miatt pont hogy máshol nem kapkodnak, itt meg órák alatt megszabadulok tőlük. Ez nem kampányolás, mindennek, logikus hogy mindennek megvan a maga helye. Lakást sem a használtautón keres az ember.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
senior tag
Az iPad OS 13 óta vannak RAM problémák. Nekem egy újraindítás segített 6. gen iPaden. Jött frissítés, mióta először tapasztaltam, mostanában nincs ilyen gondom.
Más téma. Billentyűzetre és billentyűzetes tokra miket javasolnátok?
[ Szerkesztve ]
-
SidCorky
őstag
válasz Parson #28625 üzenetére
Több embernek jut előbb ott keresgélni, mint például a hardveraprón. Mikor fotós cuccokat hirdettem, ott 1-2 napon belül találtam vevőt, miközben itt meg jófogáson legfeljebb 1-2 érdeklődő volt.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
mazsiii92
aktív tag
Lehet nagy butaság de amikor produkálta a hibát mindig olyan érzésem volt, hogy a kevés RAM miatt, ami valljuk be tényleg nem sok. Utána jó lett, mintha kivágta volna a szemetet, szerintem kibírható 2 havonta egyszer.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz #05304832 #28617 üzenetére
Ez esetben téged/titeket pont nem érint a vita, hiszen nektek mindegy, hogy egy új gép mellé adott töltőkábel végén milyen csatlakozó fityeg.
A Type-C pedig jönni fog mindenképpen, ha nem idén jön el a Pro szint alá, akkor később, csak idő kérdése, az sem változtat ezen, hogy egyesek hisztérikusan kikelnek magukból és a fotósokat/kreatívokat kezdik bűnbaknak kikiáltani, ivarszerveiket is belevéve a vitába amolyan nyomatékosításként. Nem tudom mi van az emberekkel, hogy egy szakmai fórumon ilyen szélsőséges érzelmi kitöréseket kell produkálni.
-
mazsiii92
aktív tag
Szia!
Nekem iPad 6-nál sokszor volt ilyen, két dolgot szoktam csinálni ha előjön (egyébként én safarival is tapasztaltam Fb mellett):
- megnézem van e elérhető frissítés az alkalmazásból és iPadOS-ből, ha igen telepítem őket
- ha nem oldja meg a problémát akkor tolok neki egy hard resetet, ez szinte mindig segítiPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
zioncsabi
tag
válasz #95561216 #28611 üzenetére
(Az avatarodra nezve olyan, mintha magammal vitatkoznek )
...konnyu az ejszakas muszakom, ugyhogy belemegyek ...
"Azt ugye tudod, hogy 2.0-ás usb-c is létezik?" Ja, de sokkal konnyebb igy irni es tuti, hogy ertheto is. Felesleges belekotni...
"Egy nagyobb szoftvercég többet költ Apple eszközökre, mint a teljes magyar hobbigárda."
Attol meg nagyon is valoszinu, hogy a ketto usb C es az egy jack meg nekik is keves.Mar feljebb mondtam, hogy egy munkaallomashoz kell, hogy a munkahoz tartozo dolgokat is hozza tudjam kotni. Pl egy k&*va sd kartyat. Az, hogy neked tele a tokod a onjelolt fotosokkal-videosokkal, ebben az esetben tokre lenyegtelen. A felhasznalok (megkockaztatom) 90+%-ának igenis keves ez. Es nem a megszokas miatt, hanem mert tenyleg keves.
-
parandroid
félisten
válasz #95561216 #28611 üzenetére
Te most pontosan mi ellen érvelsz? Mert hogy ki ellen, azt látom, csak nem tiszta, hogy miért. Aztán persze az is lehet, hogy az apple is ezt a trollfocit játssza, azért van még mindenen lightning. Más ésszerű érvet a csakazértisen kívül ugyanis nehéz mellette felhozni.
p
-
-
törölt tag
válasz zioncsabi #28610 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy 2.0-ás usb-c is létezik? A c csak a csatlakozó típusa, semmi nem garantálja, hogy ha ráböksz egy random kiegészítőre vagy adapterre, hogy az 3.0-ás lesz. 20 éves technológiát meg mégse akarj bevezettetni
"Szemelyes velemeny... ha mar valamit Pro-nak hivnak es dedikaltan kreativoknak van szanva az a munkaallomas, akkor azon legyen mar meg a munkahoz a lehetoseg."
Nekem meg az a személyes véleményem, hogy tököm tele van már a sok grafikussal meg youtube influencerrel, akik azt hiszik a világ közepe amit ők csinálnak, hol pénzért, hol csak annak reményében. Velük lehet ingyen reklámoztatni, ezért kapnak valamennyire kiemelt figyelmet, de ennyi. Egy nagyobb szoftvercég többet költ Apple eszközökre, mint a teljes magyar hobbigárda. Rohadtul nem az a professzionális felhasználás mércéje, hogy rá tudod-e dugni a szaros sd kártyádat.
Az meg nyilván más, ha minden usb-c lesz, de itt egy darab tabletről van szó, amit a topictárs kinézett, hogy neki az tetszik, ezért rakjanak abba usb-c-t, hiába szól ellene minden racionális érv. -
zioncsabi
tag
Most van usb 2.0 - usb C.
Usb 2.0 - lightning.
Usb c - usb c.
Meg lehet, hogy valami nem jut eszembe....
Meg kiegeszitok, hogy ha netan egy usb C kapun a toltes megy, akkor azert legyen mar valami k#rv@ bemenet azon a gepen. Mondjuk akar egy sd kartyanak. Vagy akarminek. Es mindezt ugy, hogy az usb C mindenben jobb az osszes tobbinel. Ketiranyu, nagyobb savszelessege van, stbstb...Ha minden usb C-s lenne az Apple kinalataban, akkor konkretan marha kozel lennenk, hogy nem kellene bizbaszokat hasznalni mostanra, plane, hogy az Apple-on kivuli vilag is atvette ezt. Onnantol akar meg azt is lehetne, hogy nem csomagolnak hozza kabelt. Magad mondtad. Van vagy 7 lightning kabeled. Ez nagyobb kornyezetszennyezes, ahhoz kepest, hogy egyszer at kell allni.
Szemelyes velemeny... ha mar valamit Pro-nak hivnak es dedikaltan kreativoknak van szanva az a munkaallomas, akkor azon legyen mar meg a munkahoz a lehetoseg.
-
kalanchoe
senior tag
válasz mrhitoshi #28607 üzenetére
Még nem vagyok iPad user, de néhány olvasott és nézett tartalom után pár alap tipp:
- tollból - ha jegyzetelésre használod rendesen - az Apple Pencil alá nem érdemes adni, esetleg ott a Logitech Crayon, amit 15 ezerért is meg lehet már venni, de sokkal kényelmetlenebbnek tűnik a kialakítása - ez viszont egyéni preferencia -, kevesebbet bír az akksija és nem jelziaziPaden a töltöttségét sem.
- third party pencilek vannak tömegével eBayen, Alin, de ha nem szeretnél szenvedni velük, szerintem a drágábbal jobban jársz
- szoftveres felhozatal színes, Notabilty, Goodnotes 4-5 a legjobbak, fizetős, kb 3000-3200 forint körül van az áruk
- ha belefér a keretbe, érdemes egy papír feelinget adó fóliát is venni. A legjobb a Paperlike, írás közben olyan hangja van, mintha papíron írnál. Olvasottak alapján többnyire azt írják, hogy elsőként még furcsa, és meg kell szokni, hogy nem papíron jegyzetelsz, de hosszabb távon jobb, kevesebb dolgot kell magaddal cipelni, és hamarabb is megtalálsz mindent. Meg a felhőben vagy tárolón később is megmarad.[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Sziasztok!
Régóta gondolkoztam már egy olyan tablet beszerzésén, amin jól lehet használni egy tollat jegyzeteléshez az egyetem miatt. Most hogy minden online megy, elgondolkoztam nagyon.
Egy iPad 6-ost néztem, 100k-ért belehet szerezni, ami szerintem korrekt, tekintve a lehetőségeket és a konkurenciát a piacon.Az lenne a kérdésem, hogy mik a tapasztalatok ezen a téren ? Mennyire természetes egy iPaden jegyzetelni és milyen a szoftveres felhozatal ezen a téren ?
Illetve néztem az Apple 1. gen Pencilt, ami diákkal 29k Ft. Van esetleg third party pencil olcsóbban, vagy csak és kizárólag Apple saját tollával működnek a dolgok ?2017 óta használok egy iPhone 7-est, és az iOS teljesen elnyerte a bizalmam, viszont néztem a konkurenciát is, de Android fronton 100k-ért nem találtam használható megoldást. Ha esetleg valakinek van amúgy valami jobb tippe, akkor ne tartsa magában!
Ami még tetszett, és jó megoldásnak tartom az a Microsoft Surface tabja, de az bőven meghaladja az iPad 7 árát is.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz #95561216 #28600 üzenetére
"Értem, mások használjanak átalakító baszokat, hogy neked ne kelljen"
Nem tudom érezted-e az iróniát, én sajnálom azt aki átalakító tengerre van kárhoztatva, de az érvelésed teljesen nonszensz. Most konkrétan az elavult csatlakozó áll szemben a naprakésszel, amire így is úgyis le lesz váltva a Lightning. Az ilyen átállásokat nem lehet úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen. De a Type-C pont arra garancia, hogy az Apple nyerjen egy olyan csatlakozót, ami a következő szabványra átálláskor is megőrzi a visszafele kompatibilitást (pl: USB 4.0 specifikáció már kint van és 2.0-ig visszamenően megvan a kompatibilitás). Nem olyan rossz ám ipari szabványokat felhasználni, szemben a senki más által nem támogatott csatlakozókkal, főleg ha már ennyire szeretsz a dolgok nem eldobálásával és a környezetvédelemmel érvelni.
Sőt tovább megyek: Nekem az sem fájna, ha egy iPaden lenne Lightning és Type-C is, sőt! De ugye ez a bilibe lógó kéz esete, miközben a munkára szánt Pro laptopokról is takarítják el a csatlakozókat, hogy elosztó baszokba kelljen minden gyömöszölni.
"Van ez a környezetvédelem nevű dolog, hogy ami működik, azt nem feltétlen kell kidobni azért mert elmúlt fél éves, és a youtuber véleményvezéreknek az már ciki."
Nem fél éves múlt. Húsz éves szabványra épül a Lightning. Amúgy senki nem mondta, hogy dobd ki, de nem hiszem, hogy folytatnom kéne a vitát olyannal, aki egyetlen mondatban három szalmabábot is elrejt. -
kalanchoe
senior tag
Szerintetek egy 7.gen/Air 3 hány évig lesz szoftveresen támogatott? Tervezhetek vele 3 évre, vagy felejtős?
-
-
Cyberbeni
addikt
Ez a régi töltő téma már ott elbukott, hogy minden telefonhoz adnak egy újat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest