Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Amúgy ez tiszta surface pro így, ott viszont sokszor használtam úgy hogy a billentyűzetet behajtottam hátra nyitott kickstandnél, tehát azon állt billentyűkkel lefelé, itt ez megoldható, nagyon jó stabilitást adott neki, csak azért kérdem.
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
tl-x
őstag
válasz Stylerr #29395 üzenetére
Elég nehéz tőle az Ipad, de a hátulján van kitámasztó az tartja a kijelzőt megfelelő dőlésszögben, nagyon jól használható, háttérvilágítás és a touchpad nagyon jó. Néha elmozdul ölben ha ferdén áll és olyankor újra kell csatlakoztatni.
#Chereiose
Igen 10.2-es iPad.#kkdesign
[ Szerkesztve ]
-
Stylerr
addikt
Brydge billentyűzetek milyenek?
-
Chereiose
addikt
Szerintetek ez a logitech billentyűzet ha angol kiosztású, attól még tud ékezetet írni az Ipad vele ha a vesszőket nyomom, ami a magyar billen ugye az "á" és "ű" betű? [link]
-
edda80
tag
Sziasztok!
Vennék egy iPad 7-et, de 2félét is találtam belőle:
MW742HC/A és egy MW742FD/A cikkszámút. Mi a különbség a kettő között? -
mindthecrap
aktív tag
válasz simonjoe #29383 üzenetére
Nem erkölcsi beszéd volt, csak leírtam a véleményem, facebookon is agyf.kapok már a 20. "találtunk egy személyit oszd meg hátha meglesz a gazdája" poszttól.
Én soha nem vittem haza talált cuccot, mert onnantól már indulhatnak félreértések.
Hogy ontopik is legyek, van egy USB A-USB C adapterem, ha azt ráteszem a gyári Lighting kábel USB-s végére és összekötöm az iPadet egy Androidos telóval, mi fog történni? Ugyebár mindkettő tud OTG-t, ki lesz a főnök? vagy tönkresteszem valamelyiket? köszi
[ Szerkesztve ]
olyan cérna vagyok, akit anyám százszor tűvé tett
-
simonjoe
őstag
válasz mindthecrap #29378 üzenetére
Köszön az erkölcsi példabeszédet, igazán hasznos! Mentalitásomból adódóan, 120km es kerékpározás után értem haza, majd zuhanyzás és ebéd után feladtam a hirdetést. Mert ilyen a Mentalitásom.
Joe
-
kuntics
aktív tag
válasz b,gabor991 #29380 üzenetére
Igen,win10es laptopot használok. Ipadre filmet,iphone-ra zenét szoktam csak másolni, de az tényleg pikk-pakk megy.
-
b,gabor991
csendes tag
köszi!
-
kkdesign
senior tag
Meghát nem biztos, hogy a legjobb döntés 2020ban az, hogyha az ember fogja elviszi és használja... wifire kapcsolódva olyan pontosan megmondja a helyet hogy hihetetlen, plusz még azt is, hogyha ágyból tabletezek és merre vagyok fordulva
-
mindthecrap
aktív tag
válasz lkristóf #29372 üzenetére
Mentalitás alapján szerintem csak azért vitte haza mert megörült, hogy ingyen tablet, aztán kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását.
Én rengeteg cuccot találtam már mert nyitott szemmel járok, telefonok, tömött pénztárca, sluszkulcs, forgalmi, stb... de mind le lettek adva rendőrnek, bementem vele a körzeti megbízotthoz vagy leintettem egy járőrt és a slusszkulccsal együtt kicsipogtuk melyik kocsié, aztán rendszám alapján már keresték is a tulajt, a telefon meg nem volt lezárva azon kikerestem a telefonkönyvből, hogy "anyu" és felhívam. A telefonnál ráadásul láttam, hogy egy csávó nagyon lesi a kocsiból mikor nem néz oda senki és veheti fel, de én halál lazán odamentem és jó látványosan szedtem fel direkt.
olyan cérna vagyok, akit anyám százszor tűvé tett
-
tradeelek11
aktív tag
válasz b,gabor991 #29371 üzenetére
Egy picit Off. de mivel van Ipadem így belefér(het) de ez tényleg érdekes téma.
Ezt most nem csak neked íróm, de van egy másik megközelítés is.
Nem tudom mennyire vagy informatikai vénával megáldva, és gondolkozol közép hosszú távon.
Én saját rendszerem nagy része "almás", viszont...
én az iCloud-ot csak azonosításra használom.
Az adataim NÁLAM vannak. saját felhő , saját kulcskarika stb...
Innen kaptam az inspirációt, itt egy teljesen vegyes rendszer van:
https://spin.atomicobject.com/2019/04/07/openvpn-raspberry-pi/
Itt pedig, csak "almás":
https://www.davd.io/byecloud-replacing-icloud-with-self-hosted-services/még mindig az Apple privacy-e messze a legjobb de azért,
ha tudod hogy mit csinálsz akkor a sajátnál nincs biztonságosabb.Ugye azt szokták mondani, az a baj hogy az Apple rendszere zárt.
Az nekem nem baj mert ami jó benne azt használom(pl. azonosítás)
ami nem (pl. az adatok szinkronizálása) azt megoldom saját rendszeren. Illetve ha mégis válltani szeretnék, akár részlegesen is azt könnyebben megoldom.Nem biztos ,hogy mindenkinek jó megoldás. De nekem akinek prioritás
a PRIVACY egy járható út lett.[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz simonjoe #29370 üzenetére
Szerintem még annyi időt érdemes lenne rászánni, hogy elviszed a rendőrségre.
Ha a rendőrség eljuttatja az Apple számára, akkor az icloud fiók alapján vissza tudják keresni a tulajdonosát és nagyon fog neki örülni.
Ettől függetlenül lehet fent "hirdetés", de olyan üzenettel, hogy melyik szervnél keresheti.
Ha nem lesz meg a tulaj, szerintem visszaadják neked és akkor már nyugodtan lehet használni vágódeszkaként. -
kuntics
aktív tag
válasz b,gabor991 #29371 üzenetére
Windowsról itunessal simán tudsz másolgatni,videóhoz jó ha van az ipaden vlc, windows intéző szinten mozog a másolás. E-mail app is van alapból amihez különböző szolgáltatók email címét hozzá tudod rendelni,nekem gmailes emailem van,ahhoz van külön program,én azt használom.
-
b,gabor991
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne hátha egy kis információhoz jutok.Annyira nem vagyok otthon a témában.. Egyik nap ipad-okat nézegettem szeretnék venni a közeljövőben,viszont win10 es notebbok om van és android telefonom.Össze lehet ezeket hangolni szerintetek? Úgy értem fájlokat átmásolgatni pl zenék,képek,videók.. email-ezés ilyesmikre gondoltam.Próbáltam utánajárni neten de nem igazán kaptam róla konkrét képet hogy mennyire tudnám ezeket összehangolni.Gondolom páran azt írjátok majd hogy vegyek egy androidos vagy windows alapú tablettet lehet az lesz majd ha nincs rá megoldás,de egy kérdést megér. Valahogy megtetszett konkrétan az ipad7.
Köszönöm a válaszokat és a segítséget előre is!
ÜDv Gábor -
simonjoe
őstag
válasz kuntics #29369 üzenetére
...mint írtam nem akarok én erre időt pazarolni, kimerült azzal, h hazahoztam. Ráadásul tiszta sár, szutyok volt, abból is kivakartam. Feltettem az apróra is és más fórumon is hirdetem. A hálózatom egy másodpercre sem "nyitom" meg.
(#29368) Gubu0101 : nem hiszem, mert kétszer próbáltam, elsőre egy perc, most 5-nél tart, de beb@....tam a szekrény aljába, így nem lesz 48 év.Joe
-
kuntics
aktív tag
válasz simonjoe #29367 üzenetére
Be van kapcsolva? Csak csinálj egy nem védett wifi hálózatot (vedd le akár az otthoni wifi jalszavas védelmet,vagy mobilon ossz netet jelszó nélkül) arra elvileg automatikusan csatlakozik. Ha a tulaj meg bekapcsolta a find my ipad funkciót,akkor megjelenik az üzenet a kijelzőn.
(Még én sem csináltam ilyet,de elvileg igy működnie kellene)
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!!
Ma délelőtt Zsámbék és Páty között találtam egy iPad Pro-t. Ha valaki keresi, megfelelő paraméterek egyeztetése után visszaszolgáltatom!
üdv:Joe
-
kulerr
őstag
Sziasztok.
Szeretnem segítségeteket kérni, mert elvesztem az információkban sajnos adott egy Ipad pro 11-es UAG tokkal és szeretnék hozzá egy USB-C hubot. Sokat olvastam ilyen-olyan cikket, de a kérdés hogy az UAG tokkal együtt melyik használható, azaz ne kelljen már állandóan kivenni a tabot a tokól..... milyet ajánlotok?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mini 4-en próbálta már valaki a iOS14 beta-t?
-
jófejsrác
senior tag
Fentebb írtam, hogy én anno ráfeküdtem és attól lett görbe. Próbáltam vissza görbíteni persze csak saját felelősségre. Először rápakoltam vagy 20 kg súlyt 1 napig, de az nem volt hatásos. Majd végül rá az asztal élére és hajlítottam rajta, meglepően sokat kibír . Ezzel a módszerrel mondhatni "eltűnt" a görbület persze egyenes már nem lett.
-
aktív tag
Sziasztok. Ma vettem észre, hogy 2017es iPad prom görbe . Igazából a görbület a mágnes érintkezők oldalán látszik , nem ültem rá és csak otthon használtam mindig. Valaki találkozott ilyennel? Lehet ezzel valamit kezdeni? Totál ki vagyok ...
-
Tomi8822
tag
Üdv, 2019 ipad air - hez keresek adapter hogy pendrive rá tudjak dugni, és egeret, melyik a legolcsóbb megoldás.
-
narobik
tag
válasz Luck Dragon #29348 üzenetére
Azért ennyire nem vészes, halványabb.
De már úton van az új készülék a Turbadóhoz, szerencsére nagyon korrektek. -
-
narobik
tag
válasz sebgutkopf #29346 üzenetére
[link] Fotózni nem nagyon sikerül, inkább illusztráltam
-
-
narobik
tag
Sziasztok!
Turbadótól vásároltam egy 2020-as iPad Pro 11'' készüléket
Esetleg másnál is megfigyelhető az alábbi jelenség?"Portré nézetben a képernyő jobb sarkai sötétebbek mint a kijelző többi része, illetve a sarkok mentén halványan világosabb és sötétebb csíkok váltják egymást"
Több fórumon is találtam már ilyen eseteket. Van itt aki szerencsésebb és "megúszta" ezt a hibát?
-
-
válasz Luck Dragon #29327 üzenetére
Harmadjára sikerült elinditani a Facebook alkalmazást , törlés majd telepítés segítségével .
Hát az utolsó frissítés az nagyon nem sikerült ,főleg ha az ember elolvassa az App storeban a Facebook
alkalmazásnál a komment szekciót .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
hszilard666
veterán
válasz Luck Dragon #29331 üzenetére
Áhh, dehogynem. x1 carbonomat jobban oda szoktam csapni mindenhova, mégis köszöni megvan. A vicc az hogy pihepuha az ágyam, el sem tudom képzelni hogy történhetett ilyen. Biztos a tervezett elavulás, érezte már szegényem hogy 5 éve dolgozik, és úgy döntött feladja.
jófejsrác:
Naugye! Pedig elvileg az új pro-k törékenyebbek, mint az én 1genes airem, de aztán mégsem.[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
tboldi
nagyúr
válasz hszilard666 #29329 üzenetére
Press F to pay respects
-
jófejsrác
senior tag
Én is mindig repítem kb másfél méterről az ágyra a 11-est
-
Az nem volt pici .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
tl-x
őstag
Jó erősen tehetted le
-
hszilard666
veterán
Öljetek meg, letettem az ágymra egy picit erősebben az ipademet és szétrepedt a display
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
-
Sify
senior tag
válasz Luck Dragon #29325 üzenetére
Én sima Ipadon (2018) találkoztam kb 1 héttel ezelőtt. De nekem az újratelepítés megoldotta.
Iphone 14 Pro, Apple TV4K, Ipad (2018), AirPods Pro, Apple Watch Series 3
-
Sziasztok, iPad Pro az alany , probléma a következő ami csak erre az egy applikációra érvényes a jenelség.
Facebook megnyitását követően egy másodperc fekete képernyő majd vissza dobja a főképernyőre.
Újraindítás volt, alkalmazás törlés, telepítés volt. De semmi. Ugyan az a jelenség. Találkozott már valaki ilyennel?
Köszönöm.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
tradeelek11
aktív tag
válasz tradeelek11 #29323 üzenetére
Természetesen mindenki igényei szerint rakja össze az appokat és a kiegészítőket is.
Tehát aki csak egy wines gépbe akar be lépni annak jó lehet az RD is.
Én ezért szeretem az Ipadat mert egy "svájci bicska"[ Szerkesztve ]
-
tradeelek11
aktív tag
válasz #30786816 #29318 üzenetére
Nem kell görgetni. Alapból automatikusan az Ipadéra állítja, de pár pixelt tudsz nyerni ha manuálisan is játszol vele(ha akarsz). Az egérrel nincs gond, de azt is tudod állítani magában az appban is. Kipróbáltam egyszerre akár 2re biztos reagál(magic keyboard + bluetooth egér).
Még egy érdekesség, ugye az iPad pro elég hülyén jelenít meg külső kijelzőn a dolgokat(az Ipad képaránya miatt 2 fekete sáv oldalt):
https://2672686a4cf38e8c2458-2712e00ea34e3076747650c92426bbb5.ssl.cf1.rackcdn.com/2018-12-06-01-10-41.jpeg
Viszont az app tudja hogy annak a távoli gépnek amire csatlakozol a felontásában,
tud megjeleníteni külső kijelzőn!!!
https://twitter.com/_ramr_/status/1248572815336505345/photo/1
még egy kép:
https://twitter.com/donkey/status/1007040877624037376/photo/1Nem megbántva az RD-ét, de nem ugyan az a kategória.
[ Szerkesztve ]
-
mindthecrap
aktív tag
-
Alex91
félisten
válasz fenyvesik #29319 üzenetére
Ipad mini 5, ipad 7, 6, 5. Ipad Air2-t mar ne vegyel, meg mini 4-et se. Hasznaltak meg imho tul vannak arazva, elado jo jar, vevo mar kevesbe...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
parandroid
félisten
válasz fenyvesik #29319 üzenetére
Ha szempont az ár, akkor 6 gen ipad, vagy air2, ha belefér a kicsit több is, akkor 1-2 évvel időtállóbb, meg szebb, kényelmesebb, jobb lesz a 7 gen ipad, vagy az air 3.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
fenyvesik
csendes tag
Sziasztok, 11 éves kislányom rá van kattanva az iPadekre. Alapjában véve egy animáció szerkesztő progit, robloxot és YouTube-t használna. Szerintem használt gép is szóba jöhet költségkimélés szempontból. Mit ajánlotok kb milyen típusokra fókuszáljak? Köszönöm előre a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tradeelek11 #29302 üzenetére
Jól látom, hogy ez automatán átállítja a felbontást az ipadére, vagy görgetni kell? Egeret kezeli rendesen?
-
aktív tag
Sajna előbb nem kaptam választ , de akkor másképp kérdezem . A 10,5 pro kiegészítők amik a mágneses pin csatlakozót használják kompatibilisek az air3-al? Köszi !
-
CrAzY88
aktív tag
válasz kuntics #29295 üzenetére
Értem, köszi!
Szóval akkor nem vigyázol ezek szerint különösebben az aksira. Pl 40-80% között tartás.
Hogy legyen On is:
Ezek fényében akkor az iPad aksija sem fogja nagyon magára venni, ha mondjuk 20%-ig hagyom lemerülni, és utána púposra töltöm?
Az iPhone kb 8 hónapja van meg, és 40-80% között tartom, 99%-os az akkuállapot ő szerinte.
Hogy őszinte legyek, minden készülékemnél félek az akkuállapot degradációjától, egyedül talán az airpods esetében nem foglalkozom vele, mivel azt nem is tudom befolyásolni.Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
Gubu0101
veterán
Ipad Air (2019) megrendelve
Ha esetleg van ilyen valakinek,mondjuk 5-10% ról 100%-ra mennyi idő kb feltölteni?…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
B.i.L
senior tag
Kösz,annyi időm nicsen,hgy összelőjjem a gépeket...valami egyszerűbbre vágytam.
Horgászni mentem...B.i.L
-
Alex91
félisten
válasz CharlieDrop #29309 üzenetére
Igen.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
tl-x
őstag
válasz tradeelek11 #29307 üzenetére
Így teljesen érthető a választásod.
-
tradeelek11
aktív tag
Nincs ezzel gond :-)
Azt hiszem RDP alól is tudja a hangtovábbítást.https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=Qmfap7xR7JA&feature=emb_logo
Ha megnézitek a videó időpontját maga az app már akkor támogatott
2 fajta egeret, amikor maga az Apple sem tudta ,hogy valamikor támogatni fogja az IpadIlletve az RDét nem tudom csak Winre használni, ezért nálam nem játszik.
[ Szerkesztve ]
-
tl-x
őstag
válasz tradeelek11 #29305 üzenetére
RD esetén is elég csak bekapcsolni a gépet. Én is szoktam iPaden bejelentkezni a munkahelyi gépemre. Teljesen jól kezeli a billentyűt és touch padot is.
[ Szerkesztve ]
-
tradeelek11
aktív tag
Igen.
De számomra ez nem is baj.
Mert mondok egy példát a Macen van egy áram szünet, szünetmentes is lemerül.
Vissza jön az áram a "Bios" úgy van beállítva, hogy induljon automatikusan a gép,
majd bejelentkező képernyő. Itt hogyan tovább?Innen már, a Jump Desktop Connect beléptet.(ezt lehet hogy a VNC is tudja de nem próbáltam)
-
tl-x
őstag
A saját protocolt telepíteni kell gondolom a kliens gépre.
-
kkdesign
senior tag
Ez szuper! egy regebbi munkahelyemre ez a setup eléggé odabacarintana
-
tradeelek11
aktív tag
Nem teljesen.
Macat és Windowst tudsz vezérelni iponeról vagy ipadről.
Saját protokollja is van ezt hívja ő Fluid-nak de tudja a VNC-ét illetve
az RDP-ét is. Ha akarod akkor akár a hangot is átviszi, (pl. a távoli gépen nézed a youtubot)
külön profilokat tudsz beállítani pl. ha billentyűzettel és egérrel használod az iPadat akkor hogy viselkedjen, vagy ha mondjuk pencillel akkor hogy.Mint írtam nekem ezzel a beállítással kiváltotta a laptopot.
De nem a Számítógépet!!!!
Tehát nekem van egy nevezzük "workstation"-nak (Hackintos+Win10, sőt ugyan az Win10 fut VMwareFusion-ban is) ez egy 43-as monitoron, ilyenkor mellette "fél monitorként az a 11es
Ipad pro.
Ha viszont el kell mennem akkor az Ipad prórol lépekbe a "workstation"-be.A távoli asztalok az appban:
[kép]
Macba belépve:
[kép]
Win10be:
[kép][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- Milyen routert?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Jövedelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- Apple iPad 9 gen. 10.2 2021 Wi/fi 64 GB Space Grey üvegfóliával és tokkal
- Alcor Zest Q880S Táblagép
- Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) (4+64GB, 4G LTE, vadonatúj, garancia: 2025.09.14-ig)
- Ipad mini 4 16gb tablet gold 95% akku állapot
- Oukitel OT8 6+24gb ram / 256GB Ips 11" Ips 2K felbontás dual sim 4db hangszóró
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest