Új hozzászólás Aktív témák

  • Shingen

    addikt

    Hali!

    Vissza térve még a kreatinra.

    1. A kreatin szedése

    Két verzió van tehát a kreatin szedésére. A hagyományos, feltöltéses-szintentartásos, kúraszerű szedés, valamint a folyamatos, hónapokig tartó fogyasztás.

    A kreatin kúraszerű szedése esetében 5-10 napig feltöltést végzünk: ehhez a testsúlyunkat el kell osztani hárommal, és az eredménynek megfelelő gramm kreatint kell fogyasztani minden nap, pihenőnapokon is. Egy 60 kg-os ember esetében ez 60/3=20, tehát 20 g lesz. A szintentartás ideje alatt - ami egy 2-3 hónapos periódus, igény és lehetőségek függvényében - elég ennek a fele, tehát 10 gramm.

    2. A feltöltés szükségességéről megoszlanak a vélemények. A kutatások szerint szükséges, a tapasztalat azt mutatja, hogy egy szintentartó mennyiség szedése esetén kb 3-4 hét elteltével ugyanott leszel, mintha feltöltöttél volna. Tehát a feltöltéssel egy kezdeti ugrásszerű fejlődést követően állsz be egy lassabb növekedésre és erőszint növelésre, a szintentartással kezdettől fogva egy lassabb, ám kiegyensúlyozottabb fejlődést tapasztalhatsz, ami azonban végső soron ugyanoda juttat, mint a feltöltéses módszer.

    Akkor érdemesebb napi 10 gr szedni, nem kell a kreatin kúra, mert ha ott rosszul kajálsz, vagy sok cukor megy be mellé a megnövelt kreatin miatt könnyebben be lehet vizesedni.
    De ha az eredmény ugyan az hosszú távon akkor érdemesebb a kisebb dózist használni?

    風林火山

Új hozzászólás Aktív témák