Új hozzászólás Aktív témák

• Madwe

nagyúr

válasz Speeedfire #163109 üzenetére

Részben igazad is van meg nem is szerintem :)

Attól függ honnan indul az ember: van az a szint, amikor kb ha az üditőt elhagyod, már látványos a fejlődés sokáig. Aztán ha a hozzáadott cukrot. aztán heti 10 perc kocogás is sokáig sokat lendíthet.
    Van az a szint, amikor még elég, h egészségesen eszel, de nem feltétlen számolod a makrókat s elég ha rendszeresen gyúrsz, de nem ideális felosztásban s intenzitásban. De egy idő után ez is kevés lesz.

Pl én amikor 135 kiló voltam, 40% körüli tzs értékkel, nulla mozgással s dohányzással, valszeg az általad vázolt módszerrel is repültek volna rólam a kilók s egyre jobban éreztem volna magam.

Azonban részemről olyan 20% körüli tzsnél már az egyébkén követett makróimmal s rendszeres de nem tervezett edzésemmel elértem egy plafont, amikor nagyon belassultak a dolgok s ez majd fél évig tartott. Kicsit átszerkesztett makrókkal, jobban kidolgozott edzéstervvel hirtelen el is indultam lefele megint, 15% tzs alá, cél a 10 alatti hosszabb távon, ha tartható.

Minél közelebb vagy a genetikai potenciálodhoz, annál lassabb ez s nehezebb s annál optimálisabban kell csinálnod, annál több dologra figyelve. Nyilván ameddig van rajtad 20+ kiló felesleg s addig semmit nem tettél a testedért, akkor eleinte kb bármit teszel, rohamosan fogsz fejlődni :)

Új hozzászólás Aktív témák