Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Google Chrome
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
195/65 R15-ös TÉLI gumit vennék személyautóra.
Most néztem az autómon (Skoda Octavia Tour I, 2005.11.) azt a csodás és számomra ijesztő számot, amit a 4 db BARUM gumin találtam: 4405, azaz 14 évesek lesznek... szóval időszerű új téli gumit vennem.Néztem az ADAC téli gumi tesztet, viszont nem tudom, tényleg valósak-e azok a tesztek (mintha valamikor lett volna valami balhé a tesztjeikkel kapcsolatosan).
Mely gumikat ajánlanátok, és HOVA kellene mennem megvenni és centríroztatni?
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
molnarpeter
nagyúr
K125 új profilmélység: belső két borda/árok 8 mm, két szélső 7,5 mm.
-
rbalint88
addikt
válasz Zotyatv #33096 üzenetére
esetleg érdemes lenne elgondolkoznod a négyévszakoson, ha úgyis mindkét garnitúrát cserélni kell. az legalább 3-4 év alatt elkopik és nem kell öregedés miatt kidobni.
nexen, kléber, vredestein, michelin, goodyear közül érdemes választani, kb ebben a sorrendben is emelkednek az árak. -
vzsryl
nagyúr
válasz Zotyatv #33093 üzenetére
2 szezont és kb 15k km-t futott Hankook Wintericept RS2-m már 20°C-ban is néhány nem túl nagy tempójú, meggondolatlan fékezésnél megrugdosta a fékkel a talpam (ABS), szóval nagyon nem ajánlott. Tegnap meg konkrétan szétszedtük volna a kocsit egy 1-es BMW seggén, ha nem lett volna fenn a K125. Izomsatu 90-ről, és ABS rugdosás nélkül megállt még 10m-rel a BMW mögött. Asszony vezetett, én csak reflexből nyomtam jobb lábbal a levegőt az anyósülés előtt.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Zotyatv
tag
Sziasztok!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Van valakinek tapasztalata a téli gumik nyári használatával? 7 éves Alpin gumijaim télen már nem a legjobbak ezért úgy gondoltam elhasználom nyáron őket. Eddig elég jók a tapasztalatok, de 35-40 fok között nem tudom mennyire lesz használható? Talán félig vannak elkopva jelenleg.
Köszönöm!! -
FireFox1996
őstag
-
Csápájev
őstag
A continental eco contact 6-ról mi a véleményetek.
2ezres TD kombi lacetti alá keresek.
Nem megyek sokat, főleg Bp,viszont minden hónapban megjárok egy hosszabb (2x600km) utat és az lenne a fontos,hogy ha ott valami baki történik,akkor lehetőleg meg tudjak állni
bridgestone t005 és hankook gumikat is néztem, dupla A-kategóriát (esőben és fogyasztás)csak ennél a guminál láttam.
Van jobb ötletetek esetleg? -
-
K Norbi
addikt
Vettem új felniket!
És új gumit is[ Szerkesztve ]
-
válasz cooi11 #33073 üzenetére
Azt mondják az okosok, hogy nem. A régi aszimmetrikusoknál volt az, hogy nem lehetett forgásirányt változtatni. De most már semmi gond sincs belőle. Ha mind ugyanúgy van kopva és nincs mondjuk egy pár, ami kisebb profilmélységgel rendelkezik (azaz látszik, hogy egy tengelyen volt és jobban kopott, valszeg az elsőn), akkor mindegy, majd legközelebb ősszel feljegyzed az infót.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek!
Balga módon leszedtem a nyári kerekeket ősszel és feltettem a téli kereket, de nem jelöltem a kerék helyzetét!
Hogy lehet megállapítani a forgás irányt?
Simogatom vizuálom de nincs infóm hogy kopik a minta, merre lejt-emelkedik a fog a forgásiránynál? -
Első szempont lenne az üzemanyag takarékosság, ami lehet nagy baromság!
Nem "lehet" hogy az, hanem ez egy hatalmas baromság. Ne menj gyorsan akkor és azzal legalább egy nagyságrenddel nagyobb megtakarítást elérsz. Még a gumigyártók saját bevallása szerint a legrosszabb és legjobb osztályzatba sorolt fogyasztási kategóriás gumik között is csak néhány deci a különbség. Ráadásul a kevesebb fogyasztást biztosító abroncsok kevésbé tapadnak. Szóval ha racsingolsz, akkor kimondottan nem ajánlott.
-
belaazallat
addikt
válasz raziel01 #33067 üzenetére
Az utolsó percekben mondja a lényeget. Szerintem, ha változik a kerékátmérő, márpedig az illető nem válóméretet akar feltenni, akkor változik a felfüggesztés állásszöge is.Tehát változik a kerék dőlésszöge.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
raziel01
veterán
válasz belaazallat #33062 üzenetére
Futómű állítás gumicsere után?
Én se értem miért lenne szükséges. A futómű beállítás nem függ attól, hogy milyen kerék van a kocsin.
Max abból a szempontból lehet ajánlott, hogy ha valaki elkölt 80-100 ezret új gumira akkor érdemes megnézetni, mert durván félre tud kopni pár ezer km alatt is a gumi. -
Qru
MODERÁTOR
Conti EcoContact 6 fos, azt ne vedd meg, mert alig tapad. Igaz alacsony a gördülési ellenállása tehát icpicit kevesebb a fogyi vele.
Michelin Primacy 4 nagyon jó, meg a Goodyear EfficientGrip Performance is.
Ár/érték arányban a Hankook K125 a bajnok. Én ezt venném.
#nincsbennetarcsi
-
Saccco
nagyúr
Visszanéztem a statisztikám eddig 20-25.000km van a Ventus Prime 3-omban és elégedett vagyok vele.
Vízen is és szárazon is jó, eddig nem éreztem sose, hogy a gumi adná fel a dolgot.
Octavia 2-ön van.Ha a spórolás a lényeg, akkor valamilyen eco gumit vegyél, ott van még a Hankook K435-t is. Viszont ezekkel annyira ne legyél bátor.
Igaz a sima eco elég jól fogta az utat egy másik Octavia 2 alatt, amivel sokat szoktunk menni.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Csabroncka
addikt
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Olvastam itt már mindent, és az autómnak megfelelő VW Jetta fórumban is kérdezősködtem.
Kérdésem, VW Jetta 2011 utáni autóhoz, 205/55R16 91V méretben, melyik nyári gumi típust javasoltok az alábbi listából, vagy saját tapasztalatból:
* Continental EcoContact 6 – erről lebeszéltek, mert gyorsan keményedik
* MICHELIN Primacy 4 – erről senkinek nincs javaslata / véleménye
* Goodyear EfficientGrip Performance – ez a javaslat
* Hankook K125 Ventus Prime 3 – legkedvezőbb árNyári gumival évi 10e km megyek, néha gyorsan.
Első szempont lenne az üzemanyag takarékosság, ami lehet nagy baromság!
Tudtok a gumi típusra vásárlási tanácsot adni?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Face-en segíteni próbáltam volna egy egyénnek, hogy nem váltóméretet rakna fel a kocsijára, ajánlottam, hogy csere után állíttasson a futóművön, de én lettem a hülye.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #33060 üzenetére
Igen, most megnéztem a manualt: 7,5k miles / 12,5k km-t ír pontosan.
#nincsbennetarcsi
-
molnarpeter
nagyúr
Qru, ha jól emlékszem említetted a gyári előírást első-hátsó gumik megcserélésére a japán gépnél. Találtam VW dokumentumot, - a ránk vonatkozó 2003 évi - 10k miles/16k km-re mondja.
-
molnarpeter
nagyúr
-
Tanisz
senior tag
Köszönöm
Nem egy erőműre kell, csak egy benzines 126 lovas i30-ra.
[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tanisz #33055 üzenetére
Eco gumi a Michelin ES+ és a Conti EcoContact 6. Ezek nem tapadnak jól cserébe alacsony a gördülési ellenállásuk és nagyon lassan kopnak. Annyit nem mész egy évben, hogy megérje neked ilyet venni, főleg ha vmi erősebb autóra lenne.
A Goodyear EGP jó választás nagyon illetve a két Hankook is ebből a K435 inkább tartósságra a K125 inkább a tapadásra optimalizált. Ha vmi erősebb autóra lenne akkor K125 ha nem akkor K435-öt vennék.
#nincsbennetarcsi
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Milyen abroncsot ajánlanátok 195/65 R15 méretben?
Évente kb 25-30e km-t megyek, ennek kb a felét nyáron.Ezeket néztem:
DUNLOP SPT BLURESPONSE (korábbi autómon 205/55 R16-os méretben volt ilyenem, szerettem, jól tapadt szárazon/esőben, de viszonylag gyorsan kopott)
HANKOOK K435
HANKOOK K125Goodyear EFFICIENTGRIP PERFORMANCE
Continental EcoContact 6 (ez is már kissé borsos a többihez képest )
Michelin ENERGY SAVER+ (ennek méginkább borsos ára van).
Igaz ennek az utóbbi kettőnek "csak" 2-3 HUF különbség van a többitől, ha érdemes rászánom a pénzt.
De bármi más is szóba jöhet.
Segítségeteket előre is köszönöm!http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
veterán
válasz varsam #33051 üzenetére
Hamarabb feltűnik, hogy használhatatlan-e; ill. ott hamarabb kopik.
Általában azt mondom, hogy jobb előre rakni a jobb gumit, ill. a legjobb rendszeresen cserélgetni a tengelyek közt, hogy egyenletesen kopjanak; viszont az esetedben az a cél, hogy azonnal kiderüljenek a gondok, vagy ha nincs gond, akkor hamarabb elkopjon az öreg gumi, és mihamarabb frissre válthass.
-
marsu.
senior tag
Sziasztok!
Alu-felni.eu-ról van valakinek tapasztalata vagy valamilyen infója? Megbízhatóak? -
varsam
őstag
válasz rbalint88 #33044 üzenetére
Köszi
Most megnéztem mégegyszer a gumikat, mert rosszul emlékeztem.
2db 2016-os, azok teljesen jók, viszon a másik kettő azok 4211-es DOT-tal vannak, azaz 7 éves gumik, Michelin Primacy.
Szerintetek rakjam még fel őket, vagy inkább csere? Vagy nézzem meg mit tudnak és majd kiderül? Minta még bőven jó rajtuk, 5mm megvan.
Idén vettem az autót, szóval nem mentem még velük. -
varsam
őstag
215/55R16-ban mit ajánlanátok, 25-30eFt / db áron? Sok autópályára kellene egy Mondeo Mk4 kombira.
-
belisa
csendes tag
válasz molnarpeter #33038 üzenetére
Nem.Új.
-
belisa
csendes tag
Sziasztok.Kormoran, Nexen vagy Firestone.Skoda Octavia 18 éves autóra.Jóvőre lecseréljük az autót de a gumikat már cserélni kell.Előre is köszönöm.
-
Jadro
veterán
Köszi a tippeket, ráadásul árban ugyanaz.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
Jadro
veterán
Sziasztok! 175/65 R14 méretben eljutottam addig, hogy Hankook
K425 KINERGY ECO vagy Semperit Comfort-Life 2. Semmi extra igény nincs, Ignisre lesz téve és havi 1400 km-t teszek bele főként ingázással.Ahogy olvasgattam teszteket és az itteni hozzászólásokat, egyik sem a "ne vedd meg" kategória. Esetleg valamelyik ajánlottabb az eddigi tapasztalatok alapján?
Köszi előre is!
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
őstag
válasz szatyor1972 #33030 üzenetére
Vredestein elsőként. Aztán Nexen.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szatyor1972 #33028 üzenetére
Jaa. Én mondjuk megtartanám a 16"-os felnit de az se gáz ha 15"-ra váltasz.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szatyor1972 #33026 üzenetére
Mármint nyáron nyárival járnál télen meg 4évszakossal? Én látok benne rációt az enyhe telek miatt ha nem jársz hegyekbe síelni pl. Ilyen esetben egy alapvetően télies 4évszakost néznék, pl a Nexen N'blue-t.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
szatyor1972
tag
Sziasztok!
Az autó egy 2010-es Kia ceed a jelenlegi gumi méret: 205/55/16 évi 5-6 ezer kilométert megyek.
Mivel csak egy garnitúra felnim van és a téli guminak már annyi, ezért arra gondoltam, hogy vennék 4db 15-ös felnit és arra pedig négy évszakos gumit.
Ebben a kérdésben kérném a tanácsotokat.
KöszönömBoldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!
-
hardline
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék gumi választáshoz.
Nyári gumin nagyjából 6-7 ezret fut az autó egy szezonban. A gyári gumi mérete 185/65 R15.
A keretem elég szűkös, így az olcsóbb abroncsokat nézegettem, nagyjából 15-16 ezer Ft/db árig bezárólag.
Gondolkodtam 195/60 R15 méretben is.
Tisztában vagyok vele, hogy eléggé a "legalja" jut ennyiért, de van esetleg ajánlott ilyen belépő szinten is?
Barum Bravuris 5HM - ezt láttam itt nemrég említve
Honnan érdemes rendelni? A helyi gumis jóval drágábban adná, mint az árukeresős találatok. -
Drizzt
nagyúr
Mentem volna felrakatni a gumikat, de jól ráfáztam, mert nem néztem, de már tényleg elég rottyon vannak. 2014-es Dunlop Sport Blueresponse 88H-k. Úgyhogy mondták, hogy már nagyon le kéne cserélni, s tényleg van rajta csomó szemmel látható berepedés a barázdáknál. Szóval meg is győztek, de most ki kéne találni, hogy mit vegyek. 195/60 R15 a méret, 2003-as Corolláról van szó. Most kivételesen nem akarok top3 gumikat feltétlen, mert hamarosan veszek másik autót, bár még nem tudom mit pontosan, azt sem, hogy mikor pontosan, de idén. Max. 20K/ gumi környékén mit érdemes venni? Legelső átfutásra látok pl.: Hankook Ventus Prime 3-at 18K-ért. Keresgéljek tovább, vagy jó lesz ez? Vagy Pirelli cinturato P1 verde 20K-ért?
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
K Norbi
addikt
Alákerült.
Egész jól mutat alatta a kis 16"
Kéne finom fólia még, + nyeregfestés csak "ezüstre"Ui:. A Toora felnim elkelt [link]
Érkeznek hozzám is 16" felnik.
Viszont
7Jx17" ET38
205/50R17 gumival se lett volna olyan rossz a golfom alattNem lett volna annyira kint mint a régi Tooraval.
8J ET35
És nem 225/45[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Viszlát #33010 üzenetére
Egy ismerősöm is pont így van most azzal az autóval, amit én is kiszemeltem. Nemrég volt váltás E6B-ből E6D-re és az övé volt az első az E6D szériából amit itthon forgalomba helyeznek, ezért már 4 hónapja vár a papírokra. Elvileg locsolkodni már azzal mehet.
Nekem úgy néz ki jövő év eleje lesz aktuális. Majd ha meglesz gyorsuljunk egyet 100-200-on
0-100-on nem, olyat nem csinálunk villanyautó ellen -
Viszlát
addikt
válasz HussarF #33000 üzenetére
Perpill 22-e az átvétel dátuma, de ugye ismert a gyártó megbízhatatlansága, ez már a 3. dátum amit kaptam tőlük. Baráti körben megy is a poénkodás, hogy melyik lesz meg előbb, ez vagy a Brexit.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
kenguru99
senior tag
-
őstag
válasz Kornel #33005 üzenetére
Megyek oda jövő hét szombaton ahol a feleségemét vettem jövő hét szombaton (meg ahol először láttam scross méretben, Lurdy mélygarázs gumis), rákérdezek ha nem felejtem el. Megint a bal hátsó ereszt 0,1 bart havonta, már idegesít (vagy rosszul javították, vagy bekaptam megint valamit).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz HussarF #33002 üzenetére
Minden autó amit forgalmazni akarnak annak típusengedélyt (típusjóváhagyás) kell szereznie, csak az ebben lévő műszaki leírásban is szereplő kerék/gumi méret ami "gyári" és a biztosítók csak ezt fogadják el. A típusengedély az importőrnél megvan de jó támpont az autó manualja abban is benne szokott lenni az összes engedélyezett kerék/gumi méret (tanksapka ajtó is de ott sokszor csak az adott felszereltséghez tartozó kerékméret van feltüntetve).
#nincsbennetarcsi
-
Ez a típusengedély egyébként hol található? Így konkrétan erre a kifejezésre rákeresve a google-ben nem nagyon találtam semmit (úgy általánosan sem, hogy mi a tartalma, mire való stb.). Angolul sem tudom ,hogy hogy kéne keresni, a type license nem adott vissza sok relevánsat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest