Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Lenne 2 kérdésem melynek tárgya egy új első kerekes Kia Sorento Suv.
1, Milyen téligumit ajánlotok rá ami ár/érték arányban jó? 235/65 17" (Nem megyek terepre, nem lakom hegyen, évi 12k km-t megyek nagyjából egyenletesen elosztva 10k km/hó. Főként közút és autópálya.) Gyárilag nyári Nexen gumival jött, nem zárkózom el semmitől. Van aki azt mondja, hogy összkerék híján prémium téli gumit vegyek...
2, a gyári füzetek szerint a kerék mérete: 7.0jx17 viszont felni kereső erre a típusra 7,5x17es felniket dobott ki. Ez nem gond? Nem értek hozzá, tényleg kezdő vagyok felni kérdésben. Ha tudnátok segíteni, hogy milyen számokra/méretekre figyeljek..
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Doki16 #34592 üzenetére
A Quatrac 5 mindkettő, mintázata alapján de én is úgy érzem. Ha nyárias kell akkor lehet, hogy az A005-t választanám, de gondolom az ár is szempont. Nexenről is jókat írnak. A Quadraxer 2 azt hiszem, hogy nyáriasabb., de nem vagyok benne biztos.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Doki16 #34590 üzenetére
Még ott van a Kleber Quadraxer 2 és a Vredestein Quatrac 5. Utóbbi van nekem és ua. a méretben, szintén drágának tartottam a CC+-t.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Doki16
addikt
A Nexen N blue 4 Season melyik fajta keverékhez áll közelebb? Minta alapján nekem inkább téliesebb.
Az A005 és a Nblue 4 season között gondolkodom. A CC irreálisan drága 215/55 R17-ben.[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Qru
MODERÁTOR
Mármint a gumi öregedésétől? Évi kb 7k km megy bele és már most látom, hogy a CC előbb öregszik el mint sem elkopna. Jelen állás szerint a jövőben sem fog belemenni több, így vmi alacsonyabb treadwear-es gumi elég. Az A005-é alacsonyabb mint a CC-é (mondjuk nem nehéz mert a CC-é a legmagasabb a 4évszakosok között).
Am ha tudom, hogy így alakul a helyzet akkor vettem volna vmi erősebb autót de most már mindegy.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
őstag
-
brumi1024
veterán
Sziasztok!
A Vredestein Wintrac Pro-ról van valami tapasztalat? Jókat írnak róla. 205/40R18-as méretben nincs sok alternatíva, Pirelli SottoZero 3 van még, meg Dunlop WinterSport 4D-t láttam elvétve.
-
veterán
válasz FireFox1996 #34578 üzenetére
Egy Michelinnel nehéz komolyabbat hibázni.
-
Qru
MODERÁTOR
Eredetileg úgy volt, hogy a másik kocsi megy a háztól de végül megmaradt, így csak hobbi autó jelenleg, télen kvázi nem használom az autót (a másikon van téli gumi). Csak nyárit azért nem vennék mert ha nincs hó/jég és éppen nincs tökig felsózva minden, akkor azért megjáratom a gépet de ha olyan az idő simán áll a garázsban 1-1,5 hónapot is két használat között.
A nyárias 4évszakost pont nekem találták ki. Szóval egyelőre az A005 felé hajlok.#nincsbennetarcsi
-
-
MrSealRD
veterán
válasz FireFox1996 #34578 üzenetére
Neked milyen a tapasztalatod így 1 év távlatában?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
FireFox1996
őstag
válasz MrSealRD #34577 üzenetére
Tavaly amikor kerestem teszteket, csak gyári összehasonlítás volt, és nem tűnt rossznak, így Alpin 6-ot választottam, ezek alapján nem nagyon hazudott a gyártó (persze, lehet e az tesz egy gyártó által fizetett teszt volt)
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
MrSealRD
veterán
válasz FireFox1996 #34576 üzenetére
Én kerestem az elmúlt 2-3 hétben teszteket. Főleg TS860-al összevetést... De semmi értékelhető. Valószínű Alpin 6 lesz. Elvileg csendesebb...és a Primacy 4-es jó tapasztalat miatt.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Atomgeszi
nagyúr
Köszi mindenkinek.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali.
Mazda 6-osra, 195/65 R15 milyet ajánlanátok téli gumit?
Jelenleg 2014-es 10. heti Alpin 5 van.
Ausztriába kellene.
Legyen ugyanígy Alpin 5, vagy van jobb is? [link] Ez itt elég olcsó lenne, DOT szám is kérdéses.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
EQMontoya
veterán
Szoval az autos topicbol athozva a temat: inkabb telen hasznalt autora (IS300 sportcross) gondolkodom GY negy evszakos gumin.
Kb 100-bol kijonne a szett R16-ra, ami eleg kellemesen hangzik.
Az eves futas max 10e km, szoval elkopni nem fog. Nyaron masik autoval jarok, viszont havas/jeges helyekre szeretunk menni, szoval az jo volna, ha hoban nem esnek le az utrol az elso kanyarban.
Evi 10.000km-re viszont nem szeretnek negyed gurigaert ket szett gumit.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
kérdés, 6,5ös felnire a 225-ös gumi teljesen lehetetlen, vagy rámehet?
-
Doki16
addikt
válasz rbalint88 #34557 üzenetére
De gondolom hóban a legrosszabb. Most amennyi hó van itt évente Dunaújvárosban ez nem mérvadó. Az én kocsimon lévő CC+ is az elmúlt két évben mindössze szerintem 1 hetet látott havat. Gyakorlatilag csak latyak és víz van itt mindig. Osztrákokhoz és hegyekbe nem járunk soha. Ezért választottam én is inkább a nyárias CC-t.
Ha többet fut nyárias körülmények és téli vizes/száraz utak között inkább a kocsi, akkor is a Conti ajánlott? Hóban nem is lenne elővéve a kocsi lényegében.
szerk: Ez már nem Q5. Csak érdeklődés és puhatolózás. Ha valami biztos lesz akkor kerül bejelentésre az utód
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
Egy 1800 kilós kocsira ami évente max 10k-t fut milyen gumit ajánlanátok? Mindenképpen négyévszakosban gondolkodom ilyen futás mellett. 215/55 R17
Bridgestone A005 gumiját néztem. Már rég nem olvastam a topikot. Van már azóta vele valaki(knek) komolyabb tapasztalata?
-
-
blakey
titán
Quatrac 5 jól szerepelt. Így 2 év után még mindig elégedett vagyok vele.
-
Firstaye
tag
Nem tudom, volt-e már, de van új négy évszakos gumiteszt is:
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
Ami most rajta van Ceed GT line gyári alu felni 7x17-es ET-53-as, de ennél kb. 8-10 mm távolság van a felni és féknyereg között. A Ceed Goldnál van gyári 6,5x16 ET 50-es alufelni, de feltételezem, hogy ott is van rendes (8-10 mm) távolság. Gondoltam felrakok egy kisebb alufelnit SR3-al kezeltet télire, de ez nemigazán jött most össze. Azon agyalok, hogy vajon az ugyanilyen CMS felni 40-es ET mérettel megoldaná-e a problémát, vagy ott is ugyanez a távolság lenne. Azt tudom, hogy a kerék oldalankét 10 mm-el kijjebb kerülne, de a felfogatási sík (agy+ csavarok) és a féknyereg viszont konstans, magyarán a távolság, illetve a hézag akkor sem változna. Jól gondolom, vagy hülyeséget beszélek?
Új Válasz 2019-09-15 20:40:05 (#34545) focvis
Hát nemigazán szeretnék ilyennel kockáztatni, mert akár csúnya és drága következményekkel is járhat.[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
A KIA Ceed gyári alufelni mérete 6,5x16 ET50. Egy új CMS felnit vettem ugyanilyen méretekkel, melyet gumi nélkül kiváncsiságból felpróbáltam az autóra, mielőtt meglátogattam volna a gumist, hogy felszerelje a gumikat. Meglepetéssel tapasztaltam, hogy a féknyereg és a felni belső oldala közt 1-2 tized mm távolság van csupán. Tehát éppen hogy elforog a kerék és nem súrolja a féknyerget. Szerintetek egy kanyarban az oldalirányú erő , v kátyú, stb. hatására összeérhet a felni a féknyereggel? Azon gondolkodom, hogy inkább visszaküldöm a felnit és egy ugyanilyent 40-es ET méretű felnit kérek. Távtartó gyűrűvel nemigazán szeretnék barkácsoltatni az új autón. Várom a véleményetek
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz fagylalt #34539 üzenetére
Nem kel félni tőlük, a Continental B márkáj a Barum is és az Uniroyal is.
Amúgy a BF Goodrich pedig a Michelin B márkája. Attól semmivel sem rosszabb minőségűek ezek.Kisteher gumit nem vennék, az nagyon aszfaltra iletve fogyasztásra optimalizál így nem tapad igazán. Inkább a SUV gumi fronton nézelődjetek.
#nincsbennetarcsi
-
őstag
válasz sumsang #34538 üzenetére
Így van, a részletek lesznek mérvadóak, bár egy havon/vizes felületen történő fékezés alapvető indikátorok a tapadás, kopás és vezethetőség mellett.
Már csak azért is meglepő az eredmény, mert a Semperit Speed Grip 3 eddig egyáltalán nem brillírozott a tesztekben. Tavaly mondjuk a Kleber volt nagy meglepetés, sőt most is előkelő helyen van.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
fagylalt
senior tag
Jelenleg BF Goodrich All Terrain T/A KO2 (terepgumi) van rajta és emellé lenne szükség egy inkább aszfaltra valóra, aminek nem okoz gondot némi könnyebb földút. A Goodrich akkor van rajta, ha az indokolt. Tehát így jobban lefedné a használati szokásait.
A Barum és az Uniroyal mintázata szimpatikus, csak ódzkodik ezektől a márkáktól. Kell ezektől tartani? Gondolok itt a gyors öregedésre, repedezésre? "Teljesítményben" gondolom a Contival nagyjából pariban vannak.
Még a Conti mellett ezt néztem: Goodyear EfficientGrip Cargo 215/75 R16C 116/114R
Sajnos ebből nincs 205/80 R16 méret, azért lett 215/75 R16. Átmérőben ez 5mm-rel (-0,7%) kisebb, tehát tekinthetjük úgy, hogy ez a váltómérete.
Egy hangyányit magasabb árkategóriába tartozik, de ez még beleférne.[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz Laybee #34529 üzenetére
Sztem ott már nagy gondok lehetnek, ha a Continentalt a fiók cége a Semperit azonos kategóriában megveri. Ráadásul a Conti Ts860 1,5-szeres árba kerül a Semperithez képest. Vagycsak ez a tesztelés sikeredett nagyon szubjektívre. De az tuti, hogy valahol valami nem stimmet. A másik pedig az, hogy nedves úton és havon történő fékezésből nem lehet messzemenő következtetésre jutni egy téligumi teszt során.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Srácok, mikor szokott kezdődni a dömping? Mikortól nem lehet a gumisoknál időpontot kérni?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Laybee
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz fagylalt #34524 üzenetére
Ez jó gumi vagy ha menne esteleg komolyabban földúton is akkor még a Michelin Latitude Cross ami jó. Ha nem megy le aszfaltról vagy max egy sima bekeötőúton közlekedik akkor szóba jöhet a Barum Bravuris 4X4 vagy az Uniroyal Rain Expert 3 SUV, bár ezek aszfalt/SUV gumik.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Zotyatv
tag
Sziasztok! Téli gumin gondolkodom. Jelenleg a Barum Polaris 5- re gondoltam. Méret 185/65/15.
Tapadjon jól és bírjon ki 5 évet, ne legyen drága. Van tapasztalatotok? Köszönöm!! -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Édesapám szeretne nyári (nem offroad) gumit vásárolni a Toyota Hiluxjára (2.5 D-4D, 2003). A kiválasztásban szeretném a segítségeteket kérni, mivel a hozzáillő méretekben nem találtam teszteket. A gyári előírás szerinti méret: 205/80 R16. Milyen típust lenne érdemes nézni 30-35eFt/db-os árkategóriában? Én ezt találtam: Continental ContiCrossContact LX 2 205/80 R16 110/108S. Mi a véleményetek?
-
KLIOS
aktív tag
Sziasztok.
A három gumi közül ki melyiket ajánlaná?Egy Renault Megane 2 grandtouron lenne használva. Esetleg valakinek tapasztalata valamelyikkel.Hankook Ventus prime3
Uniroyal Rainsport 3
Dunlop Sport BluresponseKöszönöm
[ Szerkesztve ]
-
malacka87
őstag
Üdv! E60 17-es téli szettre szeretnék gumit venni. Tudtok ajánlani valamit? Style 122 8jx17 et20-as felnik. Elvileg 225/45 a méret.
[ Szerkesztve ]
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
Firestone Winterhawk 3, tényleg 2-3 évet bír a gumi, és utána kikeményedik? Ha igen, akkor mennyire, 3 év után már használhatatlan, vagy még azért használható, de nem olyan, mint újkorában?
-
baluka6
aktív tag
[link] 2019 Auto Bild téli gumi teszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest