Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richard!
addikt
válasz molnarpeter #33296 üzenetére
Privátban írom a címem és kipróbálhatod. De szállást nem tudok biztosítani
[ Szerkesztve ]
Ma kezdődik életed háralévő része
-
-
MrSealRD
veterán
válasz jézusom #33288 üzenetére
Ezért is kérdeztem rá. A jelenlegi véleményem alapján 2019-es gyártásból bármi jöhet, a 2018 második fele talán elmegy. De ez előttit már lehet inkább hagyom a fenébe... Azért 1 évesnél régebbit csak nem akarnak majd rámsózni. Ott azért már sok kérdés felmerülne bennem...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Lackki
őstag
válasz molnarpeter #33289 üzenetére
az lehet hogy nem sztrájk alatti, de made in china van a gumin, azt azé említsd meg
nekem mind a 2db autostopos rendelés made in china felirat van a gumin
[ Szerkesztve ]
Privátot hamarabb észreveszem
-
MrSealRD
veterán
Ma hívtak a gumi időpont egyeztetés miatt. Azt mondta az ember, hogy idei szezonra gyártották. DOT számot nem tudott mondani mert még nem volt ott a gumi. Csütörtökre megyek. Kérdés mi az amit még el lehet fogadni?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
jézusom
addikt
válasz molnarpeter #33274 üzenetére
Én is úgy emlékszem, szerintem marad a falken.
-
Saccco
nagyúr
válasz jézusom #33272 üzenetére
Itt részletesebb.
A Continental PremiumContact 5 a legjobb, csak a kopás miatt húzzák le. Ha a tapadás a lényeg akkor azt kell venni, cserébe gyorsabban kopik.
A Semperit és a Falken azért van előrébb, mert a kopás csökkentés végett beáldoztak valamennyit a tapadásból, legalábbis a teszt ezt sugallja.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
jézusom
addikt
válasz molnarpeter #33269 üzenetére
Swift 2002es.
-
Saccco
nagyúr
válasz jézusom #33268 üzenetére
Volt 2018-ban kicsi gumi teszt.
Pl. A Semperit comfort life 2 igen jól szerepelt.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni 155/70R13 gumit nyárra. A legfontosabb, hogy a tapadás/fékút jó legyen. 15-20e forint lenne a keret darabjára. Néztem nyári gumi teszteket, de mind nagy gumikra vannak, és kicisben nem találom ugyan azokat, amik jó eredményt értek el.
Az EU cimke mennyire mérvadó, egyetlen A besorolású gumit találtam a méretben, de arra konkrétan azt írják, gyenge belépőszint most akkor mi után menjek?
Köszi!
-
Kornel
veterán
válasz Tom1939 #33263 üzenetére
Ha havon nem lesz még veszélyes, akkor csak jövőre.
Megnézem mit mutat elől a hátsó újszerű pár.Azért az se segít, hogy eléggé megindul az autó bármilyen gázadásra.
TFSI: az igazsághoz hozzátartozik, hogy kb. most érzem olyannak, mint annak idején a SS-on az új téli Falkeneket.
-
Csabroncka
addikt
Kis tapasztalat a Conti PC6-tal. Röviden tömören nagyon jó. Volt most szerencsém, ezen a faszányos világos murvás elmebetegen csúszó aszfalton is kipróbálni esőben, hiba nélkül.... a fogyasztás érdemben nem változott, hangra semmi extra...
"in medias res"
-
őstag
válasz Kornel #33261 üzenetére
Nálam ugyanez volt 3 év után a Hankook négyévszakosokkal kb. 7-10 évvel ezelőtt. Vízen kanyarban ilyenkor már ment a kúszás, majdnem mint a havon.
A 4000-ret futott 1 éves Bravuris 3HM egyelőre nagyon biztos vízen. Szárazon nem tetszik annyira.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
MrSealRD
veterán
válasz Lackki #33262 üzenetére
A lakkot külön kértem is, bár nem kellett volna. Adják maguktól.
Persze, lövök majd egy fullosat is.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz Lackki #33256 üzenetére
Hát nem úgy mint ahogy szeretném. Nyilván. Nemrég volt egy magasnyomású leveretés ami feltárta, hogy milyenek az állapotok. Nem kritikus, de nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ugye, akkor kell megfogni amikor még van mit. Idén meg kell oldani a dolgot, nem akarok így belemenni a következő télbe. Jövő hétvégén ha minden jól megy összeül a konzílium és jól meg hümmögjük, hogy mi a helyzet. Meg teszünk egy-két kísérleti kenést néhány anyaggal...
Mármint a felni, vagy a kocsi? Ha a felni a te monitorodon homokszínűnek néz ki akkor kell egy jó ICC profil a kijelződhöz. Nálam friss win install után ilyen rózsaszínes volt az amúgy szürke szín. Aztán kerestem hozzá kalibrált profilt. TN-hez képest tűrhető lett. Ha a verda homokszínű, akkor új monitor kell.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
(#33246) pepe091 : 34 ezer volt. Azért ide vittem, mert ismerősnek volt jó tapasztalata velük. Egy gödöllői cégtől kértem még árajánlatot, ott 36 lett volna. Kb hasonló árak mondtak más helyen is...
(#33247) Lackki : Erre lesz. Hivatalosan a szín neve Strato blue. De napfénytől függően egy sötét kékes lilás... áh, sose voltam jó színekből.
Igen én választottam ki a színt.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
35.000 km alatt a Kleber Quadeaxer2-k elől 5 mm környékén ma esőben nem brillíroztak, szárazon továbbra is jó, de esőben érezhetően vesztett az újkori képességeihez képest, úgyhogy megy hátra előről.
Tudom, hátra kell a jobb, de én jobban szeretem, ha az eleje tapad. -
OPiiPO
veterán
válasz OPiiPO #32908 üzenetére
Hali,
Változott a helyzet, Asszonynak lett saját, így a futásteljesítmény lement 10-12eKm-re évente, továbbra is 205/60 R16 nyári gumit keresek, Astra J 1.4T-re, fele város fele pálya. Eddig ez volt kinézve, de kérdés, hogy egy négyévszakos választással nem hozok-e túl nagy kompromisszumot? Ha a négyévszakos a helyes válasz és indokolt, akkor tudok feljebb menni árban, mondjuk 25-30eFt körülre. Nyárit és télit is kell cserélnem ezévben sajnos.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
MrSealRD
veterán
(#33243) Qru : Köszi.
(#33244) Lackki : Javítás nem kellett az igaz. És az is igaz, hogy a szokásos eljárás elég volt meg elvileg kapott védő lakkot is... De eredetileg elég kis elhasznált volt már a felület. Megrendeltem a gumikat. Remélem a kupakok is beesnek jövő hétre, aztán a végleges formációról is lövök egy képet.
-
MrSealRD
veterán
válasz Lackki #33208 üzenetére
Tegnap szóltak, hogy kész a felni és ma átvehetem.
Abszolút elégedett vagyok a végeredménnyel.
Ami számomra nem világos most hirtelen, hogy amint az a régi képen is látható, volt benne szelep kivezetés. Most pedig érthető módon nincs. A gumisnál ezt meg tudják majd oldani?
-
gabag28
tag
válasz Csabroncka #33239 üzenetére
Félreértesz. Nem a tapadáson, vagy egy olcsó gumin próbálok spórolni, mindkét felsorolt gumit itt már többen ajánlották és mindkettő jól szerepelt teszteken is. Egyedül a fogyasztási kategória besorolásokkal kapcsolatban volt csak kérdésem, hogy valóban a gyakorlatban is érezhető-e az amit a gyártók ráírnak. Csupán elméleti szinten számolgattam, mennyit is jelenthet 1-2 fogyasztási kategória eltérés. Ami azon megspórolható azt pl. én szívesen költöm eleve egy drágább, de minőségibb gumira.
"Üzemanyagot sokkal többet lehet spórolni máshogyan, pl: pusztán a vezetési stílussal több mint 10%-ot!"
Igen, ezt tudom, nem is ez volt a kérdés számomra, hanem, hogy azonos vezetési stílussal van-e gyakorlatban is akkora különbség két kategória között, mint papíron. Mert ugye papíron a nedves tapadást is megadják, aztán mégis előfordul, hogy bár papíron jó ez az érték de a tesztelés során meg rendesen lehúzzák a nedves tapadását.
(#33238) Qru: Köszönöm neked is a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz gabag28 #33237 üzenetére
Oké, hogy így mindent végigszámolsz, de (saját véleményem, és nagyon sokan ezen a véleményen vannak), ne a gumi legyen az amin spórolsz!
Egyrészt amiatt, mert lehetnek olyan helyzetek, amikor pont ezen a pár ezres spóroláson múlik egy ráfutás pl...
Üzemanyagot sokkal többet lehet spórolni máshogyan, pl: pusztán a vezetési stílussal több mint 10%-ot!
Minél jobban tapadjon szárazon és vízen, ez legyen a cél.
"in medias res"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz gabag28 #33237 üzenetére
Ahogy öregszik a gumi kicsit keményedik azaz inkább csökken a gördülési ellenállása mint nőne idősebb korára. Viszont a fogyasztáson kívül érdemes figyelembe venni azt, hogy a gördülési ellenállás és az irányíthatóság között ellentét van. Ami persze kezelhető bizonyos szinten a futófelület mintázatával de a fizikát nem lehet megkerülni: általánosságban aminek alacsony a gördülési ellenállása az nem tapad olyan jól (különben mindenki A-s abroncsot gyártana).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
gabag28
tag
Az üzemanyag költséghez képest valóban nem jelentős tétel, de a gumi árához viszonyítva már nem az. Ha tényleg 2,5% a különbség a C és E kategória között fogyasztásban, akkor évi 12e km, 6,5-es átlagfogyasztás és 400 Ft benzinár esetén 4 év alatt 32e Ft az üzemanyag megtakarítás. Nézhetem úgy is, hogy akár ennyivel drágább, akár jobb más paraméterekkel rendelkező gumikat is vehetek ha annak kettővel jobb az üzemanyag fogyasztási mutatója. De persze lehet ez az elméleti levezetés a valóságban nem is működik, arra vonatkozóan ugyanis sehol sem találtam infót, hogy ezek a fogyasztási kategóriák végig állandóak vagy a gumi használatával esetleg javulnak/romlanak.
Sokat nem fogok már agyalni rajta választom az egyiket, úgy látom itt fórumon egyikre se volt még nagyon panasz. -
zsolt19900
őstag
válasz Brumi˘ #33232 üzenetére
ha nincs rá panasz és nem áll bután sem rajta, akkor lehetséges, hogy az lesz a vége, köszönöm
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
-
Brumi˘
addikt
válasz zsolt19900 #33225 üzenetére
Én megvettem asszonynak a 205/50-et, hogy ne rángassa ki a kormányt a kezéből a csoda út. Nincs is rá panasz. (7,5 széles TT felnikre)
-
Richard!
addikt
Üdv!
A közeljövőben (pár napon belül) autóváltás lesz és szeretnék előre tájékozódni, hogy 215/45 R17-es méretben, mik az ajánlott nyári abroncsok középkategóriában és felette?
Évi ~8000-10000 km nyári futás lenne, összesen ~12-15000, szóval négyévszakos kizárva!Első körben Hankook Ventus Prime 2 K115-ot találtam. Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
Ma kezdődik életed háralévő része
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Uzmany #33227 üzenetére
Manual-ban benne van a meghuzasi nyomatek. Japoknal altalaban 110 Nm szokott lenni.
Hivatalosan 100 km utan valoban kell az utanhuzas. Itthon nem foglalkoznak vele mert a gyari ertek sokszorosara huzzak a csavarokat.Aldi/Lidl nyomatekkulcs pl jo es olcso.
#nincsbennetarcsi
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Nemrég cseréltettem át a nyári felniket. A kerékcsavarokat 50-100 km után ismét meg kell húzni, vagy nem?
Otthon a vw szervizben azt mondták nem szükséges. Most toyotát vettem és Németországban viszem szervizbe, itt ráteszik s kormányra a matricát, hogy ne feledkezzem el róla.
Ha igen, akkor ? nm-el?
Illetve tudnátok ajánlani egy jó nyomatékkulcsot?
Köszönöm.® visions created with passion
-
zsolt19900
őstag
válasz K Norbi #33217 üzenetére
láttam pont nem tetszett küllemre autón neked az a felni
szerinted is széles lenne a 225?
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Qru
MODERÁTOR
válasz gabag28 #33223 üzenetére
Nincs érdemi különbség. A legjobb és a legrosszabb (A-G) között van kb 7,5% különbség fogyasztásban. A C-E között kb 2-3%, az éves 10k km mellett nem érdemi különbség...
mod:
A guminyomás is nagyon fontos, ha +0,1-0,2 bar-al többre fújod a gyárinál máris visszahoztad azt a 2-3%-ot. Én fixen gyári érték +0,1 bar-t tolok bele, ha meg van pakolva a kocsi akkor +0,2-t.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
gabag28
tag
Sziasztok!
Évi kb. 10-12e km futásteljesítményhez keresek 4 évszakos gumit. Tesztek és ennek a fórumnak az olvasása alapján a Nexen n'blue 4 season és a Vredestein Quatrac 5 között gondolkozom jelenleg. Az érdekelne, hogy a fogyasztás tekintetében valóban megvan a papíron feltüntetett különbség? Az n'blue 4 season "E" a Quatrac 5 pedig "C" besorolású, ami így ezzel a tervezett futásteljesítménnyel már 4 év alatt elvileg egy fél gumiszett árát is jelentheti a Quatrac 5 javára.
Van esetleg ilyen jellegű tapasztalata, vagy információja valakinek? -
OPiiPO
veterán
Hali,
Az miért van hogy 205/55 gumik jóval olcsóbbak mint a 205/60-ak R16-ban? Sima marketing vagy van is mögötte valami technikai ok?
Köszi,
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
K Norbi
addikt
válasz zsolt19900 #33212 üzenetére
Vegyél csak a 225 öt.
Meglátod jó lesz Imádni fogod meg az autó is.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz grizlisandor #33214 üzenetére
Szerintem rám gondolsz, viszont nálam a gyári méretű kerékbe kötöttek bele.
Annyi csak, hogy az én autóm 175/65R14-gyel jött gyárilag, én meg az eggyel magasabb felszereltség 185/55R15-ösét használom. Szerkezetileg, műszakilag ugyanaz a két modell, a típusengedélyben is szerepel mindkét méret, szóval...
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz zsolt19900 #33212 üzenetére
Én nem térnék el a gyári mérettől, mert műszakin nem megy át (lásd autós topik év elején valahogy volt valakinek ezzel ügye) meg baleset esetén a biztosító is forszírozhatja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz zsolt19900 #33210 üzenetére
Gyárilag szerelték erre a felniméretre a 205/50R17-et is de az elég drága méret. Én maradnék a 225/45R17-nél.
mod:
A 225/45R17 és a 215/45R17 között 9 mm a difi, annyi még belefér de mivel a 215 nem gyári méret rá a biztosító beleköthet, ami azt jelenti, hogy nem térít a biztosító vagy legalábbis nem a kár 100%-át (közrehatás miatt). Általában előszeretettel kötnek bele ilyesmibe.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
zsolt19900
őstag
válasz grizlisandor #33211 üzenetére
megnézzük ott is
jaja ezt láttam és néztem is, de valahogy jobban megbékélnénk egy picivel keskenyebb gumival is akár (kezelhetőség nyomvájú miatt) ezért kérdeztem, hogy 215ös gumi is mehetne rá esetleg? okés, hogy valamit csalni fog az óra, de az ugye most is csal picit a téliekkel is
-
grizlisandor
veterán
válasz zsolt19900 #33210 üzenetére
Én a 7.5Jx17-hez a 225/45R17 látom váltóméretnek(katt).
Edit:
Tanksapkában nem írja?[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok
vásároltunk felni egy 2001es A3-ra
Evolo STP alloy wheel, 7.5J x 17, Brilliant Silver
Felgen-Name: EVOLO STP
Rim size 7,5J X 17
Hole circle [mm] / number of holes: 100/5
Rim offset [mm]: 38
Valve Use rubber valve when fitting wheels
Hub cap With VW lettering215 vagy 225gumiszélesség /45tel lenne a gyári váltó
innentől fogva "ízlés" kérdése, hogy melyik szélességet tesszük fel rá, vagy ezzel kapcsolatban kaphatnék tőletek tanácsot?
köszi
-
MrSealRD
veterán
válasz Lackki #33208 üzenetére
Igazán szép lett. Gratula. Ettől csak még jobban várom, hogy elkészüljön az enyém. Rendeltem új felnikupakokat. Már nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a valóságban amit elképzeltem. Antracit színű lesz... Remélem tényleg mindent megcsinálnak rajta amit kértem, mert volt némi értetlenkedés az elején. Viszont szép munkákat láttam helyben.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A többieknek köszönöm a gumivásárlással kapcsolatos észrevételeket. Volt pro/kontra is. Azért még alszom rá egyet. De egyelőre úgy tűnik maradok az eredeti elképzelésnél.
-
rbalint88
addikt
-
BaLee
addikt
válasz MrSealRD #33186 üzenetére
Senki sem fogja tudni megmondani, hogy lesz-e olyan szituáció, amikor azon a párszor 10 centi fékúton (nagy sebességnél akár méterek...) múlik-e sérülés, ember élet, esetleg az, hogy totálkárosra töröd -e a kocsid, vagy csak koccansz valakivel esetleg pont elkerülöd az ütközést. Ezért ha megteheted, mindig vedd a lehető legjobbat.
-
amol
addikt
Bevállaltam a Nexent, mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
-
Lackki
őstag
válasz MrSealRD #33201 üzenetére
Egy csepeli kontaktot kaptam II Rákóczi Ferenc utcán van, ami nekem a város másik fele, de sok helyről hallottam hogy szépen melóznak.
Egy nagyon ritka felnit vettem (eu szinten ritka), de ramaty állapotban... kb végig volt darálva a perem 4ből 3 kereken
Rakok fel előtte-utána fotókat majd, ha érdekel.[ Szerkesztve ]
Privátot hamarabb észreveszem
-
MrSealRD
veterán
válasz Lackki #33200 üzenetére
Hol csináltattad? Én is most 5. hete várok rá. Kedden azt mondták napokon belül értesítenek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- nVIDIA Geforce-osok baráti köre
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest