-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
Üdv! (ismerősök, és nem ismerősök)
165/70 r14 helyett keresek 15-ben gumit.
185/55 r15 lenne a váltóméret, de jóval drágábban lehet csak jót kapni, mint 195/50 r15-ben, ami átmérőben 11 mm-el kisebb.
na most a kérdés, hogy vegyek egy über fasza dunlop sp blurespone szettet 195/50 r15-ben 15k/db-ért, vagy legyen mondjuk egy vredestein sportrac5 185/55 r15-ben 18,7k-ért, ami majdnem olyan jó, csak többet fogyaszt.
lenne még egy szett használt conti ecocontact5, ami 3000 km-t futott, 2013-as DOT, 16k/db.
szívem szerint a váltóméretnél maradnék, de ha ott akarnám a legjobb gumit venni, akkor az 22-23k/huf lenne, az meg egy szetten 30k.
mennyivel fogyasztana többet a kocsi amiatt, hogy 11mm-el kisebb átmérőjű kerék lenne alatta?segítsetek dönteni, mert én nem tudok
mod: akinek kell egy fasza 175/65 r14 (új suzukikra, stb. való) uniroyal rainexpert (B,E) nyárigumi szett, az írjon pm-et, linkelem a részleteket.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
no.
senki semmit?leao nova az milyen márka?
nem mintha venni akarnék, de B,C minősítést odahazudni elég bátor dolog, nem? -
Kornel
veterán
Kumho Ecsta SPT KU31 185/55 R 15
-el valakinek tapasztalata?[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
igen, de nekem 165/70 r14 a gyári méret...
ehhez képest már -11 mm átmérőben a 195/50 r15.
nem okoz neked semmi gondot ez az 1 cm körüli differencia átmérőben?
mert ha nem, akkor veszek egy dunlop sp blurepsone 195/50 r15 szettet, és marad egy csomó pénzem ahhoz képest, amennyibe ez a szett kerülne 185/55 r15-ben.
mennyivel forog többet a motor mondjuk GPS 130-nál? -
Kornel
veterán
hankook ventus prime2 k115-ről valakinek véleménye?
maradok a 185/55 r15-nél, és elég jutányos áron lenne egy új szett. -
Kornel
veterán
válasz Bozso68 #5336 üzenetére
én is ezt néztem pont.
annyi különbséggel, hogy nekem nincs is gumim még az új felnire.
viszont ezek szerint nem sietek a vásárlással, lehet megvárom az idei ADAC tesztet, hátha megalapozottabban tudok dönteni majd.
én pl. sokat megyek hajnalba, amikor 1-2-3 fokokat ír még majdnem egy hónapig, ott elkél a téli gumma -
Kornel
veterán
válasz neduddki #5341 üzenetére
koncepció annyi, hogy egy nagyon drága méretben (185/55 r15) ár/érték arányban a lehető legjobb gumit válasszam, minél jobb nedves tapadással, és ha lehet, az elérhető áron belül a legjobb fogyasztással, bár itt hajlandó vagyok kompromisszumot kötni. ami fontos, hogy megbízható legyen, véletlenül se rázzon, stb. após vett 4 téli kingstart, és utána futóművet akart szereltetni, mert össze vissza imbolygott az autó, mondtam neki, hogy cseréljen gumit
mod: a hankook 15k-ért szerelve lenne, a legolcsóbb kumho pedig 16,5k+szereles.
ha meg elborulok, akkor veszek egy szett dunlopot, 22,5k/db-ert[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz neduddki #5343 üzenetére
biztos.
100%-ig.
a 15-ös felni már megvan, amire gumi kell.
a 185/55 r15 a 165/70 r14 váltómérete.
mehetne rá 185/60 r15, csak az ültetés miatt szerintem esélyes lenne, hogy bele is érne az ívbe.szóval sok lehetőség nincs, esetleg a 195/50 r15, ami még "peresebb", meg nem is váltóméret.
te mit vennél 185/55 r15-ben?
mod: amúgy nem biztos, hogy itthon lesz használva
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz GumisPeter #5359 üzenetére
Jobbulast.
Te mit ajanlanal nekem?
(185/55 r15) -
Kornel
veterán
válasz GumisPeter #5375 üzenetére
Suzuki splash-re lesz.
Gyari meret a 165/70 r14, es 6 colos alufelnire keresek gumit.
A 195/50 r15 11 mm-el kisebb atmeroben, amit soknak talalok, pedig ott lenne valasztek boven. -
Kornel
veterán
Alapdilemma itt indult amugy, 195/50 r15-ben 15-16 k/db-ert vennek egy dunlop sp blurespone-t, de tobben lebeszeltek a meretrol. Szerinted is felejtos?
185/55 r15-ben lenne olcson egy szett hankook ventus prime2 k115 15k/db-ert, illetve 16,5k korul kumho ecsta spt ku31. 22-23k-t nem szivesen adnek a dunlop-ert.
185/60 r15 nem jo, mert sokkal nem is olcsobb, illetve az ultetes miatt szerintem bele is erhetne az ivbe. -
Kornel
veterán
válasz GumisPeter #5378 üzenetére
ezzel tisztaban vagyok.
de ket gumis is inkabb a 185/55 r15-ot javasolta. -
Kornel
veterán
válasz neduddki #5386 üzenetére
csak hangosan gondolkozok.
most ha sz*rok bele, és veszek egy dunlop sp blurespone-t 195/50-be, akkor 4 mm-el kisebb lesz az oldalfalam, ami gyakorlatilag nem oszt nem szoroz (98 vs.102 mm), és van egy nagyon jó szettem, annyi, hogy nyilván többletfogyasztást fog okozni, hogy többet forog a motor, csak a kérdés az, hogy mennyivel? (-1,87% átmérőben) mert ha 1-2%-ot jelent csak, annyival meg jobb a dunlop gördülési ellenállása, mint azoké, amiket nézegetek.
szerinted -
Kornel
veterán
válasz neduddki #5389 üzenetére
persze, szerintem én is megvárom a teszteket, de a kékválasz elég sok okból befutó (lenne) nálam.
legjobb tapadás, leghalkabb, és legkevesebbet fogyasztja, az, hogy gyorsan kopik, nem hat meg. (tavalyi tesztek alapján)a kérdés, hogy beáldozzam-e a váltóméretet, és veszek 60k-ért egy szett 195/50 r15-öt, és marad zsebben 30k a 185/55 r15-höz képest
(185/55r15-ben ennyiért egy kumho jön szóba csak ugye) -
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz neduddki #5411 üzenetére
Toyo NanoEnergy 2?
Van 185/55 r15-ben, és nem is olyan drága. -
Kornel
veterán
válasz neduddki #5434 üzenetére
egy szóval se mondtam, hogy elhiszem az EU abroncs cimke jelöléseket, ha elhinném, akkor megvettem volna a nexen-t vagy az infinity-t, C-C értékkel. de az biztos, hogy kamu. viszont a nagyobb gyártók már kevésbé tudnak okoskodni vele, elég nagy balhé lenne, ha kiderülne, hogy nem az igazat írják rá.
én az idei teszteket várom még, aztán meglátom mi lesz.
de lehet csinálok egy kipufogó/olajszűrő védőt a kocsi alá, és akkor mehet a -11mm átmérőkülönbségű dunlop sp blur. 195/50 r15-ben -
Kornel
veterán
válasz PRDZsolesz #5451 üzenetére
megoszlanak a vélemények, sok embert megkérdeztem mostanában.
felmenni felmegy, de elég "buggyos" lesz, ezért nem javasolta senki se.
a felni megvan már az ignácra?
ha nincs, akkor vegyél egy mazda2 felnit, az 6 colos, és pont rámegy
szerintem a héten felpászítom a nyári gumit, és küldök képet, hogy hogy néz ki a csobb -
Kornel
veterán
na rászántam magam, és tegnap megrendeltem (volna) a 195/50 r15 dunlop sp blurespone szettet az egyik helyen, ahol szerelési kedvezményt is adtak volna.
ma felhív a hölgyike, hogy ez nem lesz jó az ótómra, mivel 185/60 r15 a gyári méret 15 colban. hiába magyaráztam, hogy a 165/70 r14-nek (ami a gyári méretem) tágan vett váltómérete a 195/50 r15 (-1,87%), azt mondta, hogy nem rakják fel.
mondtam neki, hogy akkor köszönöm szépen, nem kérek mást, főleg, hogy a 185/60 r15 alá se menne az ültetés miatt, esetleg a 185/55 r15 lenne a jó, másfélszer ennyiért, de gondolom azt se rakták volna fel.
azért érdekes, hogy van akinek ennyire nem kell a vevő és a pénz.
megrendeltem máshol, csütörtökre itt is van, rakatom is fel -
Kornel
veterán
határértéken belül van, ergo a szakirodalom szerint se okozhat kárt.
amúgy akartak adni a 2. helyen V-s indexű gumit H-s áron, de köszöntem szépen, nem kértem, mert elvileg nem javítják. erről se hallottak, úgy kerestek rá guglin, de azt mondta, hogy attól mindenki megjavítja -
Kornel
veterán
válasz PRDZsolesz #5479 üzenetére
max. ejszaka lesz.
idokep app.szerint nem lesz ho. -
Kornel
veterán
Üdv.
Reszben ide kapcsolodik.195/50 r15-höz milyen kereknyomas ajanlott?
175/65 r14-ben 2.3-2.4 kozott hasznaltam ugyanezen a kocsin. -
Kornel
veterán
2,4-re fújták, annyival használtam a gyári méretet is, viszont nyomtam még bele kicsit, így 2.5 baron van most, nekem jónak tűnik.
-
Kornel
veterán
válasz neduddki #5506 üzenetére
az lesz, de ennél tovább nem fújom szerintem egyenlőre
első tapasztalatok is megvannak már
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.