Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- XPEnology
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Amazon Prime Video
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Nem, nem voltam ott a felpakoláskor. nem is értettem az ürgét, mert miután megkaptam a csereautót, mondtam hogy nem sietek, segítek, de azt mondta nem kell, meg nem most fogja elvinni, mert még valahol dolga van, visszajön érte. A helyszínen készült fényképek:
Nyilván amikor elvitték, a jobbról, balról parkoló autók távolsága változhatott....kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok!
Elnézést hogy a saját, nem kifejezetten „szakmai” problémámmal zaklatom a fórumot, de kíváncsi vagyok, Ti a helyemben mit tennétek, mert lassan én már unom hogy mindenki csak szívat én meg nem vagyok annyira dörzsölt, hogy a sarkamra álljak.Történet eleje az volt, hogy eltört az indítókulcsom és autómentő elvitte az autóm , közepe az, hogy valószínűleg trélerre felpakolás alatt elment az első futómű beállítás amit nem vettem észre és megette a 2 első kb. 6,5mm profilmélységű gumit. Ez a kaland eddig volt vagy 230, vagy több ezrembe …
Költségkímélés miatt úgy döntöttem (mint ahogy a fenti kérdéseim és hozzászólásaim is igazolják), hogy a 2 Michelain Primacy 4 91V 6-6.5 profilmélységű gumik mellé használt, kb. ugyanilyen gumit veszek. Találtam is 2019-es gyártásút, igaz 94V súly/sebesség indexszel:
Megrendeltem, de csak futár érkezésekor kp. fizetéssel működik a rendelés (32+4 szállítás=36).Ezután felhívott valaki tőlük, hogy el van nézve a gyártási év, 2019 helyett 2018. Rákérdeztem a profilra, hogy ha az év el van nézve, a profilmélység nem? Állították hogy nem, így szóban megerősítettem a rendelésemet. Meg a csóka közölte, hogy év miatt kapok 2 eFt kedvezményt, de a szállítás 5, így összesen 35 lesz, igent mondtam.
Megjött a „futár” ami nem hivatalos GLS, stb. stb volt, hanem egy leharcolt, felirat nélküli furgon.
Odaadtam a 35 kp-t, átdobtuk a csomagtartóba a műanyaggal betekert gumikat és már ott sem volt. Még számlát is „elfelejtett adni”, annyira sietett.Nagy nehezen kihámoztam a gumikat a fóliából. Az eredmény: 6.5 mm profilmélység helyett 4.7- max. 5.0 mm (azt, hogy félre vannak e kopva, nem tudtam megnézni)
A megrendeléshez képest a 94V helyett 91V típus volt a csomagban. Mondjuk ez nem baj, ilyet is akartam, a DOT 0118, de azt mondták, hogy elnézték.
Szerintetek a fentieket is engedjem el azzal, hogy megint átvágott valaki és költse gyógyszerre azt az 5-8 ezret amit tévedéssel/átvágással rajtam keresett, vagy tegyek valami lépéseket? De mit?
*** ja a legelső képen a piros "elfogyott" akkor lett, miután én megrendeltem. Lehet van olyan fotóm is, ahol az van, hogy 2db eladó! :-)
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Egy fórumlakó társunk kiderítette nekem, hogy az autóm a gyárból 91V-s gumikkal jött ki. 2 használt gumit fogok venni a futómű hiba miatt kukázottak helyett.
Gyártó, típus, évjárat ugyan az lesz mint a megmaradó 2 gumi, csak 91V helyett 94V lesz.
Ugye ez nem jelent majd problémát és nem baj?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Képzeld el, visszahívott az Egri VW szervízből az az úr, akinek írtam és akivel kötelező szerviz stb. ügyekben a kapcsolatot tartom. Ez meglepett, hiszen nem pénzem elköltése, hanem információ kérés miatt írtam. Egy nagy pirospont ezért!
Azt mondta, kereste a saját alkatrész adatbázisukban, de nála sincs információ az előírt abroncs sebességindexről.
Ugye az a baj, hogy az első 2 gumi lett kukázva a rossz futómű miatt, a 2 hátsó Michelin Primacy 4, 91V-s, és 32 200 km ellenére, 6-6,5 mm profilmélységű, tehát ezeket megtartanám...
Ugyanilyen használt 6 mm-nek mondott profillal (aztán az ki tudja mennyi mire ideér) 18-19 eFt-ért látok.
Lenne Michelin Primacy 4, 91H "Demo" (5-10 km-t futott) gumi 29,9 eFt-ért... Egyik V, másik H
Tehát fogalmam sincs most mit tegyek, pedig lassan dönteni kellene....kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Futómű állítás nyári levételekor megtörtént.
Honnan lehet hitelesen megállapítani, hogy egy adott gépjárműtípushoz és kerékmérethez H vagy V-s abroncs a gépkocsi gyártói előírás?
Én annak idején, valahonnan az internetről szedtem az infót hogy 2011-ben gyártott VW Jetta 1.4 TSI 90kW (122LE) gépkocsihoz, 91V az előírás, de már nem tudom honnan jött az információ.
Most nézem pl. itt, vagy itt vagy itt, 91H típusokat javasolnak.
Minden esetre a gyári pótkerék 91V.[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Futómű hiba megevett 2 gumimat, így 2db gumit kellene vennem, a hibátlan 205/55/R16 91V gumik mellé.
Nagy bűnt követek el, ha a 2db vásárolt gumi 91H lesz a jelenlegi 91V helyett?
Egyébként VW Jettáról van szó, amihez a gyár 91V-t ajánl.
Ok, hogy H:210-V:240 km/h, de ritkán megyek 200-nál többet ( ), de valójában mi a fizikai különbség ugyanazon típusú H és V gumi között?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! 205/55/R16 nyári gumi 3mm profilmélységgel, kb. hány km-t futott idáig?
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Hát bizony, 0118 a DOT száma, tehát elmúlt 6 éves (szerintem 1 éves volt amikor vettem). Nem csinálok hülyeséget ha 2 új meg 2 használt lesz az autón? Mert ezek szerint nem tudok annyit járni már, hogy az új is kopott legyen és majd következőleg 4 gumi csere legyen...
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Szerintetek egy 205/55/R16 méretű Michelin Primacy 4 nyári gumi, ami eddig 32 200 km-t futott, élettartamának hány százalékánál járhat, azaz még mennyit tudom használni? Sajnos profilmélységet nem tudok.
Szóval történt az, hogy tavaly nyáron elment az első kerék dőlésszöge és szépen megette az első két gumikat a használat.
4 gumit anyagi okokból nem szívesen vennék.Rossz ötlet az, hogy a megevett 2 első gumi helyett veszek zsír új, Michelin Primacy 4+ (azért + mer e nélkülit már nem találok) abroncsokat, hogy hasonlítson a régi és új gumitípus?
Tehát mondjuk hátul marad a 2 régi 32 200 km-t futott gumipár, előre meg felkerül a 2 új?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Olvastam itt már mindent, és az autómnak megfelelő VW Jetta fórumban is kérdezősködtem.
Kérdésem, VW Jetta 2011 utáni autóhoz, 205/55R16 91V méretben, melyik nyári gumi típust javasoltok az alábbi listából, vagy saját tapasztalatból:
* Continental EcoContact 6 – erről lebeszéltek, mert gyorsan keményedik
* MICHELIN Primacy 4 – erről senkinek nincs javaslata / véleménye
* Goodyear EfficientGrip Performance – ez a javaslat
* Hankook K125 Ventus Prime 3 – legkedvezőbb árNyári gumival évi 10e km megyek, néha gyorsan.
Első szempont lenne az üzemanyag takarékosság, ami lehet nagy baromság!
Tudtok a gumi típusra vásárlási tanácsot adni?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest