-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefyY
őstag
válasz tomcica #79548 üzenetére
Ugye egyszer majd értünk is hullajtassz néhány könnycseppet?
( mondjuk pont nem miattam, de azért vannak itt elegen, akik megérdemelnék )
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
LanyUs
senior tag
válasz stefyY #79555 üzenetére
Épp írni akartam, hogy mennyire becsületesen odateszed magad és a többiek is akiket látok
Tom jó motiváció, mert tiszteli az eredményeket pl. az enyém is, de nem esik hasra tőle. Tiszteli az akaraterőt, de nem esik hasra a testalkatomtól. Ezt bájos/ hájos stílusában ki fejti néha -
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #79558 üzenetére
Szerintem ne panaszkodj, mindenki tudja, hogy 3 gyerek nyomot hagy az alakon, ez természetes
Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
Most gondoltam végig kávé mellett: a 20 méteres medence az két bukóforduló, nem?
Itt ekkora a gyerekmedence, kb 1 méter mély. Amikor a gyerekekkel rendszeresen jártunk úszni, akkor a végén ott szórakoztunk, egy levegővel végig lehetett úszni. Jo, 70szer nem csinálnám megEat pasta, run fasta
-
jimpo
senior tag
válasz stefyY #79555 üzenetére
Ha nem is könny csepp, de ittam mindenki egészségére.
Bő 5 perce folyt le az utolsó csepp, már kezdem érezni.Nem sűrűn iszok alkoholt, de most megkívántam.
Igaz a konyak kóla volt egy időben a sláger...
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Studi
veterán
Én mostanában mellettünk a játszótér körül, ilyen rekortánon szoktam a recoveryket futni. Nincs benne annyi egyenes, hogy felmenjen a pulzusom. Na jó, az egyik egyenes oldala van vagy 40 méter, ott pár körben megmozgatom kicsit a lábam, hogy pörögjön, de mire felgyorsulok már jön a hajtű.
-
sherlock82
senior tag
Kedden este sikerült a kezemben elvágni az in szalag ot úgyhogy műtét után most hat hétig gipsz ben leszek aztán gyógytorna
A körülményekhez képest egész jól vagyok a futást egyelőre még most pihentetem szerintem
bal kézzel azért tudok itthon súlyzózni meg hasonló dolgokat csinálni
A visszatérésem ideig nagyon jó sportolást és futást kívánok Mindegyőtöknek
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tisn
addikt
válasz sherlock82 #79570 üzenetére
Jobbulást
Csúnyán hangzik. -
tomcica
Topikgazda
Kitartaaaas...azert csak lehet ott labra is csinalni majd valamit 6het alatt
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz tomcica #79563 üzenetére
algyoi strand. 3 eve epul a 8x50m-es medence.
10 eve jarok oda, csak ez van:
Tanmedence
Ha egy frissítő úszásra vágyik, ez a medence tökéletes lehet számára.
Feszített víztükrű víz-visszaforgatásos medence, ideális, ha munka előtt egy frissítő úszásra vágyik, vagy esetleg jól esne munka után egy pihentető úszás. Az úszás minden izomcsoportunkat megmozgatja, frissítően hat testünkre, és közben még kalóriát is égethetünk vele. Mérete: 20m hosszú, 10m széles
most mar szegeden is lehetne tomeg nelkul uszni, de ott nincs termal. (vagy iszonyat dragan) -
norby_42
aktív tag
-
tomcica
Topikgazda
A dogkeselyunek:
[link]There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
mark939
csendes tag
válasz norby_42 #79577 üzenetére
Sziasztok topic lakók. Jó régen jelentkeztem, sajnos ennek meg is van az oka, februárban le kellett állnom a futással, lázas vírusos történettel feküdnöm kellett 1,5 hetet, arcüregem még utána 1 hónappal is teli volt. Nyilván ennek hatására a motiváció szétesett, nem igazán éreztem, hogy teli arcüreggel bírnék normálisan mozogni.
Áprilisban volt egy újrakezdésem, de sajnos ismételtem benyeltem ezt a vírusos csodát. Innentől nem adtam magam egyszerűen, amint meggyógyultam május közepétől újrakezdődött a daráló, de csak lightosan még, meg kell szoknia a ketyegőnek újra a terhelést. Az edzések max 80%-on mennek még ennek apropójából, távolság is maximum 8 km még nem érzem stabilnak. Plusz ugye a leállással a megszokott kalóriabevitel is felhalmozott rajtam némi plusz súlyt, így kalóriadeficittel dolgozom lassan 1 hónapja, aminek segítségével azért alakul újra a forma. A legutóbbi bejelentkezésemkor, mikor örömittasan beszámoltam nektek a 1.35-ös FM-ről, akkor 79 kg voltam, most olyan 82 kg lehetek (181 cm), úgyhogy nem menthetetlen .
A lényeg az egészben, 1 hete bejelentette a főnököm, hogy 15-én vagyis a tegnapi nap éves fizikai felmérő lesz a cégnél, amire mondanom sem kell, hogy nagyon nem voltam felkészülve, sőt ugye mivel kalóriadeficittel operálok, így sok esélyt nem láttam a jó teljesítésre. Úgy néz ki nálunk, hogy a cooper teszten 2600 m-tól kiváló a számomra, amit egyébként ha az ember kicsit is akarja simán teljesíteni lehet.
A tegnapi nap beszámolója következne. Tegnap előtt délután lefutottam egy laza 6 km aztán pluszban megajándékoztam magam egy adag fehérjével készülve a terhelésre. Tegnap reggel emeltem a kcal mennyiséget 2000-re, sajnos nekem nagyon alacsonyan kell tartani, mert elég kevéssel üzemelek. A futás egy 420 m hosszú rekortán pályán történt egy focipálya körül. A locsolásnak köszönhetően a páratartalom az egekben volt, illetve a hőmérséklet sem volt kevesebb 25 foknál, árnyék nulla. Mondhatni nem voltak túlzottan ideálisak a körülmények.
Alapos bemelegítést követően 120-as pulzussal kezdtem a futást, tudtam, hogy fájni fog, de a pulzushoz képest nem volt olyan vészes, van egy kollegám akivel nagyjából egy tempót futottunk, így tudtuk egymást spanolni.
A futás közben az első 2 perc után felment a pulzus 180 föle, ahonnan kitalálhatjátok, hogy varázsütésre nem szaladt le. Féltáv után a pulzus 190 felett tetőzött, majd szépen tartotta a 192 max pulzust. A végeredmény túlszárnyalta amit mertem álmodni ilyen felkészülés mellett, végig az lebegett a szemem előtt, hogy amíg látok, és nem feketedik el a kép addig nyomom. Az eredmény kerek 3000 m lett (+-10 m), a pulzus pedig 192-ön tetőzött, ami az eddigi legmagasabb a pályafutásom alatt.
Köszönöm ha elolvastad. Tanulság, fejben dől el minden.
ui. Képet nem tudok mellékelni, az óra csak pulzus és időmérés céljából volt rajtam.
Földön kívüli intelligencia? Először a Földön találjunk valamit!
-
tomcica
Topikgazda
válasz mark939 #79579 üzenetére
aaaz igen
Nem mellekesen van egy kifutott max pulzusod erdemes ujrakalkulalni azt a 80%-os tempocskat,mert lehet edzesen is valtoztatni kell.
Laza napon csokkenteni a terhelest,tempocskason picit mar novelni.
Heti egy nap dobj be 80%-on stabil tempot,tobbi nap 65-75% kozotti km gyujtes (alapozas) es jo lesz ez. Erdemes dolgozni ilyenkor mar a futotehnikan,lepesen,dinamikan,eron (ugra-bugra,emelkedo,rovid gyorsitok 50-70meter sok pihenovel edzes vegen)
Van ott meg boooven kiaknazando kapacitas,csak ugye FEJBEN DOL EL (hogy hany evig vagy hajlando bent tartanod magad a "daraloban")
gratula meg 1xThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
nepszter1
addikt
Sziasztok van bármi pozitív hozadéka ha alacsony pulzoson 130-140 között csak orr légzés van?
-
mark939
csendes tag
válasz tomcica #79580 üzenetére
Nagyjából ezen a vonalon próbálok mozogni és valóban újra kell számolni a százalékos terhelést, mert ez most picit felborította. Hálistennek a motiváció újra megvan úgyhogy ilyenkor nagy baj nem lehet fejben.
-
Peterhappy
őstag
Ehhh jobbulást!
-
stefyY
őstag
válasz parandroid #79586 üzenetére
Miért kellene elfelejtenie?
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #79584 üzenetére
Jövő héten nem dolgozom, már vágom a centit....
Eat pasta, run fasta
-
tisn
addikt
válasz parandroid #79586 üzenetére
nem fullad meg a lenyelt szosztol, szunyitol.
-
tomcica
Topikgazda
válasz nepszter1 #79582 üzenetére
Tud az orrlegzes nitrogen-oxidot termelni,ami segit az oxigen szallitasban azert csak ez miatt nem eroltetnem ha joleso laza a futas es orrlegzes is kielegito,es jol is esik (nem erolteted) akkor az ugy jo.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
mark939
csendes tag
válasz norby_42 #79590 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a szép szavakat. Sokat számít amit itt olvas nap mint nap az ember, ugye annak ellenére, hogy nem írok még minden nap elolvasom ki mit megy és hogy muzsikál. Jobb más hibájából tanulni.
-
törölt tag
Nédda! [link] A dél-afrikai gyerekhez most közelebb értek.
Ma 17km lett, pokoli jól éreztem magam. Olyan gyorsítókat beletettem, hogy kiszakadt egy darab a cipő sarkából.
Sprintek 50m-re, majd lassítás, aztán megint, majd lassítás. Volt minden, mint a búcsúban.
Kitartva a végén, sem a levegő, sem a lelkesedés nem fogyott. ÁÁÁÁÁ, ez nagyon jó volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest