Új hozzászólás Aktív témák

  • tomcica

    Topikgazda

    válasz Zozo0525 #57376 üzenetére

    En ugy erzem mar 40-en felul az van,hogy egy jol beedzett testnel is a Vo2max (ergo max tempo) elkezd szepen elkopni.Van akinel nagy lepesekben periodikusan,masoknal szepen csipegetve evrol-evre.Meg ugy is,hogy karban van tartva az a zona is (erintve).
    A jo hir az ugynevezett "old man's strenght" ez azt jelenti hogy a jol beedzett test laktatkuszob erteke egesz sokaig stabil marad,sot kozelit a vo2max fele (vagy inkabb az kopik le). Ez a felmaraton es kesobb a maratoni tavoknal igen komoly sebesseget tud meg mutatni akar 60-70eves korig is :K 50felett az erositest nagyon fontosnak tartom,akar edzotermi sulyozas,akar emelkedok,sajat testsulyos fegyencedzes jellegu stb. Nem leszel tul izmos tole,nem kell felni.Csak lassitja a leepulest,es segit a serulesek megelozeseben. Nem csak laberositesre gondoltam,hanem egesz test :K Nalam heti 2x megy ez,egy alkalom kisebb sulyok nagyobb ismetlessel,masik alkalom nagyobb sulyok kis sorozat.
    A kovetkezo ami meg tud ezen celjaidban gatolni az a regeneralodas. Erre ugyelni kell. Erre kihat a napi stressz,mentalis allapotod,alvas minosege (mennyit vagy REM allapotban) valamint az etkezes (hulladek gyulladast okozo kajak teljes elhagyasa :K alkohol minimalizalasa stb.) Stabil napi ritmus sokat segit,szinte szerzetesi beosztas,esetleg egy nap cheat day. Tesztoszteron szinted,ebben a sulyozas tud segiteni. Esetleg Maca,Tribulus egyeb termeszetes karbantartok jol johetnek (ezek nem szteroidk nem visznek be tobbletet,csak a meglevo tesztoszteron termelesedet optimalizaljak,szoval csodat ne varj,de van akinel tud segiteni). Japan szuzlanyver ha a natur verzio kell :P
    Sorolhatnam meg mi kell egy 40-en feluli csucsformahoz,amit stabilan akarsz tartani.

    There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Új hozzászólás Aktív témák