Új hozzászólás Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz Nyugdíjas #2759 üzenetére

    Tomcica jól írja, hogy elég kilométer kell a lábadba, hogy akár naponta tudj futni. Szerintem maradj a kétnaponta futásnál, de vegyél vissza a tempóból. Illetve egyik futás lehet intenzív, de a következő inkább laza legyen.

    A regenerálódás függ a sport terhelés hosszától, és intenzitásától. Elvileg az alapozó pulzussal végzett bicajozás, és futásból bármennyit lehet végezni egy-egy nap. Persze kell hozzá fejlett keringési rendszer, és futómű. Illetve ilyenkor is vigyázni kell a táplálék, ásványi só, és folyadék utánpótlásra.
    Intenzív, azaz versenytempós terhelést nem lehet naponta végezni! De lehet egy intenzív napot (vagy akár dupla napot) követően regenerálós, vagy alapozó pulzustartományban működni.
    A gyors regenerálódás, és az izomzat fejlődésének a feltétele az elegendő alvás. Ha ezt valaki nem tudja megoldani, akkor magas heti óraszámmal nem végezhet edzéseket, mert hamar túledzés lép fel.

    Tegnap délután bicajoztam 2x40 km-t. Ma reggel meg futottam egy laza 25 km-t. Mivel csak alapozó pulzussal sportoltam, ezért nincs is semmi bajom utána most.
    Ma reggeli futáskor ezt fényképeztem: (kerítés volt azért közünk:) )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák