- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- AliExpress tapasztalatok
- Facebook és Messenger
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
-
deicide
veterán
válasz beltram #17506 üzenetére
Valamennyit még jó volna gyorsulni, igen.
concret_hp: Az óra 320m-t mért, de távra is kevesebbet, csak 20.8 körül, levágta a kanyarokat szépen.
Futásban, bringában már nem nagyon van hová fejlődni IM-hez, inkább az úszás, amit el kell sajátítani, hogy 10 óra alá be tudjak menni.Danika256: Thx! Megéri küzdeni érte, mert nehezen leírható jó érzés.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #17510 üzenetére
Tudok sokat úszni, az nem gond, csak k***a lassan.
Szóval igen, kelleni fog egy edző, aki megtanít a technikára, hogy ne csak püföljem a vizet.[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
inf3rno
nagyúr
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #17512 üzenetére
van par regi szep epulet,van egy emlekhely ahol a hires Zentai csata zajlott a torokok ellen (meg a monarchia oldalan) mas egyeb nincs,a varos es kornyeke foleg mezogazdasaggal foglalkozik (szoval van szantofold es mellette akad meg szantofold )
itt folyik a szoke Tisza,de sajnos a kornyezo erdoket naaagyon megritkitottak mar az evek alatt (lopjak ugye a fat a more tesvireink) jo ha van 100-100m a ket oldalan
ennyi,palyazatok es befektetendo penz JOHET,nem fogja a HU allamp megbanni a befektetest,ez itt rendes dolgos nep,a fold zsiros,ha a regi gepekkel ilyen hozamokat tudnak produkalni,el tudom kepzelni egy modern gepesitessel mi rejlik itt (csak azt kell meggatolni h a szerb kormany elhordja a bevetel nagy reszet Belgradba )
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
orosz stresszblokkal kezdtem a hetet:
Hetfo -> bemelegites,benne 10x100m repulo + 10x150m (R50) palyan erosre + hosszu konnyu tempo + 12 x 50m eros es lassu valtogato,hosszu kifutas = 18km
Kedd -> fokozo tempo terepen (kb 4perces atlag lett) 18km + R200 kocogas es 500m FULL 1.17 tobbi konnyu kifutas = 20km
Szerda -> bemelegites,benne 10x100m repulo + 10x 400/400 (eros,konnyu valtogato) durva esoben es szelben + hosszu atmozgato + 3x 10db gaton ollozas + kifutas = 20km
holnap regeneraaaalodas,alig elek
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #17513 üzenetére
Ó hát le kell tagadni, itthon is van már rutin ebben... A morej sajnos mindenhol ugyanúgy viselkedik, nincs mit tenni. Egyébként nem kell elítélni a teljes népcsoportot, a nagy részük azért tanul a hibáiból, és nem szeret börtönbe járni, csak hát börtönviselteknek senki sem ad szívesen munkát. Van azoknál is egy kisebbség, akiből meg nehézfiú lesz, aztán egymást sanyargatják. Romániában úgy rémlik hasonló a helyzet fa lopás terén, és nem is nagyon tudnak mit csinálni, mert nincs ember őrizni az erdőt. Gondolom nálatok is ez lehet a gond.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
gombi01
tag
Akit érint olvassa:
HACKER TÁMADÁS illetéktelenek betörtek a BSI nevezési rendszerének online adatbázisába...
[link]"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
t1
addikt
Van remény
[link] -
t1
addikt
válasz ígyvanferi #17522 üzenetére
Orron àt sajnos nem tudok, alkalmatlan vagyok rá, próbàltom többször is de nem kapok elég levegőt.
Légzést meg nem "figyelem" ahogy esik... amúgy mit jelentenek ezek a mérőszámok ? -
anorche1
őstag
Mennyibe kerül az legolcsóbb ajánlott, gps -szel rendelkező óra? A téli alacsony pulzusú futáshoz jó volt a 8 ezres decathlonos óra, de gyorsításhoz már nem, nem tud mérni köridőt
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
junkhead
aktív tag
volt már valakinek izomgyulladás a lábában?
amire azt hittem izomláz, lazítottam, szauna, mindenféle krémek, masszázs, na az a doki szerint több hetes izomgyulladás, ami 1,5 hete lobbant be.
3 napja afflamint+mydetont szedek, a fájdalom enyhült, de még mindig csak kapaszkodva tudok felállni, a lábam térd felett nem hajlik, még mindig erősen feszül az izom, lépcsőn se fel, se le, annyira gyenge a lábam.
nem látom a végét, van valakinek a gyógyulás tekintetében tapasztalata?a többieknek persze jó futást!
[ Szerkesztve ]
-
kiszi07
senior tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz junkhead #17529 üzenetére
Hallottam ilyen legendákat, hogyha keményen túledzed magad, akkor begyullad az izom, aztán leég a fele a lábadról. Hát reméljük még idejében elkapta az orvos. Szvsz pontos diagnózis nélkül képtelenség megmondani, mert ahogy nézem van fertőzéses izomgyulladás, autoimmun izomgyulladás is, amelyek komoly betegségek. Ha tényleg csak túledzésről van szó, akkor szerintem 2-3 hónap alatt biztosan elmúlik, legalábbis az izomszakadás, komolyabb izomsérülés annyi idő alatt gyógyul. Az orvosoddal érdemes konzultálni ezügyben.
Ilyeneket írnak egyébként rá:
"Izomsérülések
Izomgyulladás: gyenge edzettségi állapotú embereknél fordul elő, azokban az
izmokban, amelyek keményebb munkát végeztek. Nem súlyos elváltozás, néhány nap
alatt rendbe jön, de jelzi a munkában a fokozatosság elvének a betartását."[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
beltram
tag
válasz anorche1 #17527 üzenetére
A legolcsóbb a Garmin FR10 (30 ezer körül), de ahhoz nem csatlakoztatható HRM, ha jól tudom.
Az ennél drágábbak (FR15 HRM pl 50-55 ezerért) viszont nem sokkal olcsóbbak, mint egy ár-értékben sokkal jobb FR 220 (65 ezer). A Polar-nál az M400 elég népszerű, bár vannak hibái ha jól tudom 50-ért látok HRM változatot. Én Suunto-t használok (Ambit2R), nekem az első olyan óra ami igazán bevált.
Mindenképpen újat keresel?pace be with you
-
inf3rno
nagyúr
válasz beltram #17532 üzenetére
Az Ambit2R teljesen kiürült a piacról, ahogy néztem. Anno még 50-60 között lehetett kapni utolsó áron, 50 alá sajna nem ment. Most meg az Ambit3R 70 körül van pulzusmérő nélkül, amit én egy kicsit drágállok. Egyébként neked súlyra bevált? Elvileg dupla tömege van, mint az olcsóbb Garminoknak.
Buliban hasznos! =]
-
junkhead
aktív tag
válasz inf3rno #17531 üzenetére
az elmúlt hónapokban már egyre többet, az egész telet végigfutottam heti 3x, jégben fagyban, félmaraton edzésterv alapján, fokozatosan emelve a távot,
lazítani is próbáltam, smr henger stb., de utóbbi időben többször éreztem a combom, majd január végi hosszú futások utáni erős intervall készített ki, közte trx, kettlebell, .szóval edzés utáni gyulladásról beszélünk... 2 hete legutoljára már erős fájdalmakkal futottam 11 km-t, az testben-fejben kikészített...
épp ezért kérdezem van-e valakinek hasonló tapasztalata, elsősorban a gyulladásból felépülési idővel..mert egyre türelmetlenebb vagyok, nem bírom a tétlenséget, bár a keresztedzéseket lábmunka nélkül tolom...[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz junkhead #17534 üzenetére
Jó, ezt értem, de miért nem kérdezted meg az orvosodat? Egy telefon lenne az egész, gondolom már nem először lát ilyet, és meg tudja mondani, hogy mennyi a gyógyulási idő. Nekem még nem volt ilyenem, úgyhogy csak tippelni tudok. Szerintem legalább egy hét gyulladáscsökkentőkön, mire érezhetően javulni fog. Én a helyedben nem terhelném, mert az csak tovább ront rajta. Nagyon lazán esetleg át lehet mozgatni, hogy ürüljön belőle a méreganyag, ami a gyulladással jár.
Buliban hasznos! =]
-
Alg
veterán
Mai keresztedzés: Sífutás
Nagyon bejött, csak ajánlani tudom mindenkinek, itt nem lehet sarokra érkezni, és pont jó alapozó pulzuson ment a kezdő pálya (most volt életemben először síléc a lábamon, ahhoz képest csak kétszer estem seggre rögtön az elején).
Viszont a futós egyensúlyérzéknek és talajfogásnak szerintem jót tesz
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
inf3rno
nagyúr
Hát futó kötéssel még el tudom képzelni, normál kötéssel nekem minden a sífutás, csak nem valami felemelő érzés.
@beltram: Ahogy nézem bevette a kódot. 62k jönne ki vele szállítással. Viszont nekem olyan kéne, amihez nincs HRM, olyat meg sajna nem árulnak. :S Amúgy ez a kupon azt hiszem ilyen: [link] és már csak két napig él, úgyhogy akinek nagyon kell, annak most érdemes rendelnie. Én még alszok rá egyet, aztán holnap meglátom, hogy megér e ennyit plusz egy felesleges HRM, amit még eladni se nagyon tudok, mert gondolom ha neadjisten gariztatni kell, akkor szükség lesz rá.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz beltram #17544 üzenetére
Arról még beszélhetünk, de én inkább 7.5-re gondoltam postával, ha már zergénél 15 körül van egy ilyen öv. Ha megrendelem, akkor biztosan kipróbálom néhány alkalommal, hogy a Mio Link ugyanazt méri e, mint az öv. Színkód alapján elég furcsa értékeket mutatott, amikor használtam, de nem tudtam még rendes kütyüre rákötni, ami számokat is ír, mert a mobilom csak bluetooth 2-t tud, ennek meg 4-es kell.
Közben utánaolvastam, hogy az ambit3 is kb ugyanazt tudja, mint az ambit2, szóval nagy különbség nincsen. Az ambit2 is szimpi volt, csak sosem volt olyan áron, ahogy szerettem volna. Gondolom ennél sokkal jobb ez sem lesz még huzamosabb ideig, úgyhogy meg is rendeltem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
DeathBat666
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a margitszigeti futópálya milyen állapotban van most? A sok esőzéstől nem lett rosszabb a pálya minősége?***
Már alig várom, hogy újra fussak, decemberben műtöttek keresztszalag-pótlással, már nagyon hiányzott.
Az a cél, hogy nyárra 20 perc alá kerüljek, bár ez nagy kihívás lesz -
Cors
tag
Sziasztok! Ez is eladó, ha valakit érdekel
[ Szerkesztve ]
http//:kenesevas.hu - kovácsoltvas bútorok megrendelhetők
-
ígyvanferi
addikt
válasz DeathBat666 #17547 üzenetére
Mennyi idő után pótolták a szalagot?
-
DeathBat666
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Gitáros topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Ingatlanos topic!
- Renault, Dacia topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Ukrajnai háború
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest