- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Egy elég egyszerű kérdésem lenne, ám nemigazán találtam még rá választ, ezért szeretnék Tőletek, mint tapasztalt futóktól véleményt kérni.
Futás előtt mennyi idővel érdemes étkezni utoljára? Általában délután tudok járni, munka után 6-7 óra magasságában, nem hosszú távra, 4-5 km-ekre.
Természetesen nem egy kiadós vacsorára gondolok futás előtt, hanem úgy általában.
(azért lenne fontos, mert korábban jelentkezett már ilyen esetben futás közben hasi fájdalom)
-
bandus
veterán
ezt neked kell kitapasztalnod. ha 2 órával futás előtt eszel és fáj a hasad, akkor egyél 3 órával előtte. teljesen egyéni a dolog. én pl. meghalok, ha futás előtt kókuszos cuccot eszek, teljesen mindegy, hogy hány órával
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ígyvanferi
addikt
válasz #30734848 #15656 üzenetére
Ja, ez elég egyéni. Meg persze attól is függ, mit eszel. 4-5 töltés káposztának azért kell legalább 3, de inkább 4 óra nálam. Egy banán+kakóscsiga után szűk egy órával már tolhatom neki.
Szóval ha 6-7 körül mész futni, egy uzsonna még belefér. Vagy ha csak sokára tudsz ebédelni, mondjuk 2 körül/után, akkor én már másik étkezést nem tennék be a futás előtt. -
inf3rno
nagyúr
Nekem a 2-kor kajálok, 5-6 körül futok ami bejött. Valamikor még így is felkavarta a gyomrom, akkor behúzott hassal futottam, az segített elég sokat. Nekem kell az a 3 óra, de egyetértek azzal, hogy nem mindegy, hogy mit viszel be. Hosszabb távokon menet közben is eszel, ott se mindegy, hogy töltött káposztát vagy energia szeletet...
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
egy ido utan a rendszeres futassal meg is szokod es jobban toleralod majd,en mondjuk 30perccel tudok edzes elott enni (na nem zabalas,1 banan,vagy zabpehely feherjeben valami ilyen)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
t1
addikt
válasz concret_hp #15663 üzenetére
Veszprém megyére gondoltam sok kis eldugott verseny volt mostanàban amiről nem is hallotam még
-
inf3rno
nagyúr
Ahogy nézem BroadCom ontja magából a 477x-es GNSS chipset-eket. Elvileg Samsung Galaxy S6-ban már az van. Megpróbálom megtudakolni a cégtől, hogy jön e GPS-es órában is valami, amiben ilyen chip van. Azt kell tudni róla, hogy jóval pontosabb, mint a mostani chipek, és mellette még sokkal kevesebbet is fogyaszt.
Buliban hasznos! =]
-
Newboy911
tag
Nyúlcipőben láttam leárazva:
SAUCONY FASTWICH 6 16.000
SAUCONY TYPE A6 19.500
ADIDAS ADIZERO BOSTON 4-5 22.000-25.000
Jövőre résztávhoz keresek valamit, valakinek tapasztalat ? -
deicide
veterán
válasz Newboy911 #15666 üzenetére
Hát, nem tudom, lehet, hogy túl van értékelve a cipőkérdés, de majd kiderül, mert a GT-1000-ben futok mindent, azonban, ha eljutok végre a maratonmanbe, akkor egy Hyperspeed-et veszek és megnézem javul-e a 200m-es 31.6-om.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
t1
addikt
Olyan kérdésem lenne hogy ha jövő ilyenkor szeretnék maratont futni hogyan kéne ràkészülni vagy csak jön majd magàtól a hosszabb km a "sok" edzéstől ? Egyszer mindenképpen megakarom csinàlni szerintem jövőre reális is lehet
Szívesen olvasnék tapasztalatott róla tőletek aki màr készült rà és teljesítette is
-
perempe
addikt
válasz gombi01 #15652 üzenetére
köszi a választ. elég jó kis business ilyen futóversenyt rendezni, ha ilyen drága a nevezés, ráadásul ilyen sokan indulnak. véletlenül voltam triatlonverseny helyszínén, ahol úszni szoktam (Tiszafüredi szabadstrand), ott talán 6500Ft volt a nevezés, de 50 résztvevő se volt.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
deicide
veterán
Maratonhoz rá kell állni téli alapozáskor a hosszabb távokra, hétvégente eleinte 25-26-ig, később 30-32-ig kitolni a távokat és ott ha stabil, egyenletes tempót/pulzust fogsz már tudni, akkor a maradék 10km már meglesz, ha a frissítést is kitapasztalod.
Ilyesmi mondjuk, hogy 2 órán keresztül az egyenletes tempótól meg sem mozdul felfelé a pulzusod. Sokaknak 1-1.5 óra után, hogy fenntartsák az adott tempót, elkezd elmászni felfelé. Ezt tudod a hosszú téli menetekkel megakadályozni.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
tomcica
Topikgazda
válasz Newboy911 #15666 üzenetére
Fastwitch 5-os modellem volt,piszkosul gyors cipo,200/400-as resztavokhoz hasznaltam,sajnos nem volt tulzottan tartos,es naaaagyon kemeny cipo,nem art ha be van erositve minden a labadon hozza.Ja ebben van egy csepp stabilitas is,nem zavaro,epp elfer.
Type sorozat versenycipo,lehet hasznalni resztavozashoz is persze,de nagyon hamar szet fog hullani,mert nem arra van,hanem eles idomeresekre es ugye versenyekre - ezt kerulnem
Boston a legnehezebb ezek kozul,inkabb gyors tempocipo,mint versenyzoi (persze 10K ,FM es maratonra siman lehet benne versenyezni,jo az oda!) ha biztosra akarsz menni,ha kell egy kis kenyelem es csillapitas akkor ezt valaszd
t1 - jol mondja deicide,en is nekiallnek innen mar a km novelesenek,mehetnek hosszabb konnyu tempok es tolni-tolni-tolni a konnyu alacsonyabb pulzusos munkat,labon lenni,raszanni az egesz oszt/telet,aztan tavaszra fokozatosan kigyorsitani
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
t1
addikt
Okés
Melyik pulzus tartomànyban legyek majd 25 éves vagyok ha ez szàmít, amúgy a feladat adott szerintem nem lesz gond mint eddig sem
-
concret_hp
addikt
válasz perempe #15669 üzenetére
azért nehogy azt hidd, hogy húde mekkora biznisz. a bsi kaszál rajtuk az biztos, de a többinek max egy tisztességes nyereség jön ki, vannak költségek is rendesen. ahol meg ilyen 2-300an vannak az kb. a hobbi mellékállás szintű keresetre jön ki.
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
spanyoll
addikt
Sorstárs!
Szintén hasonló céljaim vannak a jövő ilyenkorra tekintettel, és korban egyezünk is.
Én nemrég kezdtem csak futni (múlt hét elején talán), egyelőre csak rövidebb távok mennek viszonylag, de nem is vártam, hogy első hetekben menni fog a 10K, nem is erőltetem, csak ahogy "kényelmes".
Jelenleg ami távban is meg tempóban is megy, az a 4K 20min. Innen akarom szépen lassan tornázni felfelé az egészet.
Egy alapos utánaolvasás nekem még hiányzik bemelegítés, futástechnika, légzéstechnika terén, mert elmentem csak venni egy futócipőt és lementem a dunapartra futni, de valahol el kell kezdeni ugye.
A következő cél nekem a 10K most."Super perfundo on the early eve of your day."
-
perempe
addikt
-
Alg
veterán
válasz deicide #15672 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni, idén tavasszal 1:45-ös FM után nem sokkal volt 47:30-as 10K versenyem, hasonló körülmények között.
Pénteken belerúgtam a heverő lábába, még mindig be van dagadva a kislábujjam, megint kimarad pár edzés
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #15663 üzenetére
arra lehet, hogy elnézek még, pedig versenyt nem terveztem már idén, de ez edzés jelleggel belefér ha jól emlékszem nem is költséges.
lábállás vizsgálat: [link], na erre mondja valaki, hogy nem szupináló
-
concret_hp
addikt
válasz bandus #15680 üzenetére
jaja 2000 a sima előnevezés, igaz nem sok mindent kapsz érte, de teljesen jó, van 3-4 frissítő (víz + szőlőcukor mindenhol van) meg kis befutó csomag + a célban pogácsa meg hasonlók, aztán ennyi, de nekem nem kell egy 20. gagyi póló meg vmi gagyi érem, bár tavaly asszem adtak valamit, szóval jó ez így
eddig mindkétszer pb-t futottam ott és remélem idén sem lesz másként
(igaz ott volt az első félmaratonom, szóval az egyik eléggé várható volt )[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
bandus
veterán
és tényleg
btw, a hervisben vásárolt polar m400 garanciális ügyintézésével hova forduljak? hervis vagy hazai forgalmazó? tudtok ebben segíteni? köszi (ugye nem kicsit felcsesz a 3,5 óra akkuidő a 8 helyett)
-
bandus
veterán
válasz szabop27 #15685 üzenetére
van benne logika, de nem tűnt fel. bár ezzel a gondolatmenettel szupinálás nem is kellene, hogy létezzen. egyébként minden cipőm (futó meg utcai is) külső éle van elkopva. de mostmár ennyi idő után lehet megnézetem a maratonman depoban, hátha rosszul gondolom.
-
kk831228
addikt
válasz bandus #15686 üzenetére
Szerintem is nézesd meg , mert én is azt hittem hogy szupináló a lábam de kiderült múlt héten hogy pronáló stabil cipő kell így 3 év után , pedig teljesen úgy érzem hogy kifelé dől a lábam séta közbe + az utcai cipőm külső sarka van megkopva, viszont a futócipőt ha lerakom szem magasságba akkor biza befelé dől az egyiken észrevehető... Mindkét futóboltba megállapították hogy pronálok...
A tiédbe nem vagyok biztos viszont Alg Bartók Béla utcás képen nagyon úgy tünik hogy neki is pronál futás közbe...
Más : Letöltöttem egy Nike futó app-ot és elkezdtem egy benne lévő 12 hetes kezdő félmaratoni edzéstervet.
Ma csak egy laza 5km-es táv volt, holnap lesz egy össz-vissz 6,4 km fartlek bemelegítés /levezetéssel.
Ezt végig nyomom , aztán kezdek egy haladót , remélhetőleg jövő tavasz ,nyárra formába jövök egy kicsit...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
4 napos futások lesznek egy héten + lenne egy keresztedzés még ami lehet pihenő lesz...
1.hét :22,5km
2.hét :25,7km
3.hét:27,35
4.hét felugrik 35-re és így tovább...59 km lesz a max. a 10. héten utána az utolsó két héten kicsit visszább vesz...
Na majd kiderül hogy mennyit fejlődök... Valamennyit biztos mivel elég rendszeres futások lesznek egyre több km-el...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
Jó hát én nem vagyok szakértő, csak saját tapasztalatomat írtam, hogy érdemes megnézetni egy hozzáértővel is ha még nem volt...
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #15675 üzenetére
Én azon gondolkodtam, hogy a teljesítménytúra az igazi biznisz. A hétvégén voltunk egyen, 900 forintos nevezés, kb 400 körüli induló volt és az ellátás kimerült zsíroskenyérben (kb fejenként egy db), két doboz nápolyiban, ami sztem summa 2000 forint és kb 10 karton vízben. Ezen felül van nyomtatási költségük, meg néhány sima kitűző, szóval 150-200k körüli tiszta haszon szerintem befigyelt simán. Útlezárás nincs, pályaszalagozás, biztosítás nincs, szóval nem tudom, hogy kell-e fizetni még valahová, de ha nem, akkor ez a tuti biznisz.
less qq more pewpew!
-
Rabbitf_24
addikt
Amikor anyával kimegyek futni, ő meg biciklivel kacsvarog körülöttem....
[link] -
bandus
veterán
-
t1
addikt
válasz bandus #15693 üzenetére
Nah nekem milyen a lábam :
Fuu, majdnem rendeltem ma egy M400-at főleg a résztávozás miatt , olvastam vissza fele a topicban mire megtaláltam Deicide egyik írását, hogy az FR210 is tudja , gyorsan utána lestem erre tényleg Nem kicsit vagyok boldog
Rabbitf_24
Én is bringázgatok most a héten, melóba járáshoz Pénteken egy intervall aztán mehet vasárnap a fm
[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
válasz Rabbitf_24 #15698 üzenetére
Balatonman facebook oldalán találtam rá :
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HP notebook topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest