-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz pendre54 #88817 üzenetére
AVX-en valaki azt írta, hogy jobb a hang Windows 11 alatt, mint 10 alatt. Hogy miben és mennyire, azt nem tudom.
Én próbáltam Windows 10 vs. Linux összehasonlítást (többet is) és bár van hallható különbség köztük, maradtam a Windows mellett, mert eget verő különbséget nem véltem felfedezni. Igaz a Windows ki van kicsit herélve, sok minden ki van kapcsolva vagy le van tiltva benne, akár registry szinten.
Ugyanez a lejátszó programoknál is, jRiver+Fidelizer, aztán kész. Akkora különbséget nem hallok pl. a VLC vs. jRiver között, inkább a lelkem megnyugtatása miatt használom utóbbit.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
mert_csokis
senior tag
válasz pendre54 #86473 üzenetére
Azon a plusz 1.300 forinton nem fog múlni a dolog.
De mivel az sem biztos, hogy marad, így tényleg nem akarom túlvinni.
A belinkelt ajánlót is olvastam már. Igazából itt a kérdés az lett volna, hogy a DAC által kért 1A-es igényhez, van-e értelme 2.4A-es tápot venni.
Ugyanaz a két táp. Az egyik 5W-os, a másik 12W-os.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Rogiii
aktív tag
válasz pendre54 #81066 üzenetére
Számoltam ezekkel a tételekkel is. Meg nem is kell egyszerre mindent beszereznem. Az eszközöket megveszem egyszerre. A kiegészítőket meg úgy gondoltam, minden hónapban valamit. Így fél kb. fél év alatt össze is állhat egy normálisabb induló rendszer.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Rogiii
aktív tag
válasz pendre54 #81061 üzenetére
Nincs semmim itthon, teljesen 0-ról építkezem.
Ami van az egy aktív hangfalpár és egy Hd58x, de a fejhallgatót is cserélni szeretném majd egy fokkal jobbra.
Akkor ez nem is lesz olcsó mulatság, mert rca kábelből mindjárt kettő is kell az aktív hangfal miatt. Meg akkor ha jól értem két nomrális táp is kell, egy 5v és egy 15v. Meg nem tudom milyen minőségű a gyári usb kábel, lehet azt is egyből cserélni kellene valami márkásabbra.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
p76
senior tag
válasz pendre54 #80572 üzenetére
Csináltam egy rakás vaktesztet és csak az Atommal tudtam elérni 5/5 és 6/6 eredményeket.
Az MCTH és Loxjie P20 erősítőkkel max 1/1, 2/2.
Tényleg analitikus az AtomDAC-ok összehasonlítása dupla vakteszt volt.
10/10 soha nem sikerült. Így az én láncomban nincs különbség a
Sony CDP-597 CXD2561AM
Sony DVP-NS36 AK4385
Marantz PM7005 belső DAC CS4398
Asus alaplap VT1708S
között.Legalábbis vakteszten nincs különbség
-
addikt
válasz pendre54 #80325 üzenetére
Majd egy napi driver telepítési nyűglődés után, végre sikerült valahogy felvarázsolni. Van most már rendes Control Panel, az Eszközkezelőben is normálisan megjelent, és a driver verzió is most már a gyári, és nem az amit a Microsoft felvarázsolt.
Időközben befutott a Mean Well táp is, ezzel kiváltva az USB-s tápellátást. Lehet, hogy csak placebo, de így, hogy felment a driver, és a külső tápellátást használom, nekem egy fokkal még tisztábbnak tűnik minden, szóval happy van.
Ja, és még egy érdekes észrevétel, hogy a DAC egyáltalán nem melegszik. Több órás üzemelés után sem, olyan mintha be se lett volna kapcsolva, míg a mellette lévő Atomról, ez nagyon nem mondható el.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
ktommy91
addikt
-
p76
senior tag
válasz pendre54 #80302 üzenetére
Sajnos ez a hobbi is egyre nehezebb lesz az évek múlásával. Utcánkban van egy 88 éves öregúr aki a sörös dobozokat szedi a kukákból. Múltkor kérdezni akartam tőle, erre rám ordít hogy "Hangosabban, mert már tök süket vagyok!".
Erre kénytelen voltam én is ordítani hogy "Mi a véleménye a Jds Labs Atom erősítőről?!". -
-
-
addikt
válasz pendre54 #80061 üzenetére
Üdv!
Pár napja már jeleztem a nyűgömet, hogy az istennek sem sikerül megvennem a franciáktól, a Topping E30-at, mert mindig egy hibaüzenettel elszáll a PayPal-os fizetésnél. Írtam a francia ügyfélszolgálatnak, akik csak annyit írtak vissza, hogy mindenképp a Google Chrome-val intézzem.
Mivel nálam alapból az az alapértelmezett böngésző, ezért tegnap újra próbáltam, de közben a fontosabb lépésekről készítettem képernyőképet, és azokat ismételten elküldtem a francia ügyfélszolgálatnak, de ott egyelőre nagy a csend.
Szóval, a rendelési folyamatot simán végig tudom vinni, egészen a fizetés pontig. Itt most nem látszanak a személyes adataim, de a franciákhoz a teljes képernyőt küldtem.A következő lépés a fizetés. Kiválasztom a PayPal-t, majd annak rendje-módja szerint bejelentkezek oda, és eljutok az utolsó lépésig, probléma nélkül.
Na, akkor most jön a bukfenc, ugyanis a tovább gombra nyomva, ezt a hibaüzenetet kapom.
A végén, meg jön a PayPal-os üzenet is, meg a bankomtól az SMS, hogy zárolják a lóvét. Mivel már négy sikertelen kísérleten vagyok túl, ami több mint 200 e Ft, szóval tovább már nem kísérleteznék.
A franciákat egyelőre nem hatották meg az elküldött képek, mert lapítanak, mint az a bizonyos a fűben, ezért kérdezném az itteni rutinos külföldről vásárlókat, hogy mi a francért nem tudok innen vásárolni, mi lehet a gond, miközben többen írták már itt a topikban, hogy vettek onnan cuccokat.
Minden ötletet, javaslatot megköszönnék."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
bkercso
nagyúr
válasz pendre54 #79875 üzenetére
Az USB is 5V, szóval jó a kérdés. Szerintem sanszos, hogy nélküle is működik, csak az USB ugye zajos szokott lenni (ahogyan az olcsó adapterek is BTW).
Meanwell-t vegyél, az jó és megfizethető, vagy dobj össze egy LC-szűrőt, pl. a blogomban lévőt!
1A-nél többre nincs szükség 99%, hiszen 10W egy ekkora dobozból igencsak forró lenne.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
fehér_ember
addikt
Van ott a franciáknál az 5 voltosból; bár ha már így leépítettél, akkor ahhoz a 129 eurós dac-hoz inkább valami olcsóbbat.
[ Szerkesztve ]
-
DEJVID
őstag
válasz pendre54 #79880 üzenetére
A feszültség (Volt) nagyjából(lehetőleg) stimmeljen, az áramerősség (Amper) elvileg lehet magasabb is a tápon, mint ami a készüléknek kell. A gyári tápon rajta vannak ezek az adatok. Teljesítmény (Watt) = feszültség * áramerősség ha valahol eselteg nem találod egyiket-másikat.
[ Szerkesztve ]
-
-
ktommy91
addikt
válasz pendre54 #79877 üzenetére
Szerintem a MEAN WELL SGA12E05-P1J tökéletesen megfelel a célnak.
Nincs kerítés.
-
ktommy91
addikt
Ugyan nem vagyok tápszaki, de annyit én is el tudok mondani, hogy működik akár alaplapi USB-ről vagy telefontöltőről, de egy jó táp sokat dobhat a minőségen. Meanwell tápkat szokták ajánlani, esetleg nézhetsz valami lineáris tápot aliról, ebay-ről(LT1085/1086 vagy studer).
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
:AMF:
senior tag
válasz pendre54 #79832 üzenetére
100m-nél a kromatika által tapasztalt akadozást nem vettem észre sem foobar, sem audiogate alatt (dsd, flac).
Nálam két idegesítő nyűgje van. A laptop alvó állapotból való visszatérését követően mindig újra kell indítani, illetve foobar alatt is összeroskad hébe-hóba (pl ha számok között váltok).
Audiogate alatt viszont stabilabbnak tűnik, illetve a dsd-be konvertálás is akadálymentes.
Kíváncsi lennék, hogy a mac-en stabilabb-e. -
IO.sys
őstag
válasz pendre54 #79799 üzenetére
Ilyenre vadászok, az a baj, hogy nagyon ritka használtan, de csak így vagyok hajlandó hozzájutni.
Elég a delej, legalábbis az USB3 delej.
Nagy kérdés, hogy az USB táp ennél leválasztható-e. Van olyan DAC, ami csak akkor hajlandó bootolni, ha az USB 5V és a GND is megvan (uDSD). Ha ez is ilyen, akkor elvileg van injektor, ami ezt megcsinálja, de nem bántja a kommunikációt.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Bodz
nagyúr
válasz pendre54 #75638 üzenetére
Ilyen esetben jön az a rész, hogy elkezdtek Paypalon beszélgetni (csak bökj a probléma jelentésére, onnan egyértelmű) az eladóval... Erre azért a legtöbb elő szokott kerülni. Ha mégsem, akkor meg gyakorlatilag nyert ügyed van.
A visszaküldést egyébként fizeti a Paypal.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz pendre54 #75633 üzenetére
Én egyszer régebben (4-5 éve?) rendeltem tőlük egy kit-et, kifizettem, a csomag meg nem jött meg soha. "Leveleztem velük" ez ügyben, küldtem bizonylatot a fizetésről, a visszaigazoló mail-t a rendelésről. Azért az idézőjel, mert egyáltalán nem válaszoltak, még azt sem, hogy bocsi, mi feladtuk a csomagot. Lehet, hogy nem ők a hibásak, de hogy nem is reagáltak, az nonszensz. Nos, innentől fogva a JDS mint cég nálam mélyre elásta magát, gondolom érthető. Legyárthatják a világ legfaszább dolgait, de már csak ezért sem foglalkozom velük. Te legalább megkaptad, amit rendeltél, örülnöd kéne neki!
Mondjuk így utólag visszaolvasva, te valami forgalmazótól vetted, én meg direktben tőlük. Akkor talán nálad lesz megoldása az ügynek...
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
RetepNyaraB
veterán
-
Alabástrom
senior tag
válasz pendre54 #75343 üzenetére
Csak találgatás, de lehet, hogy a táp (és a doboza) azelőtt sérült, hogy össze lett csomagolva az Atom-mal. Valszleg egy külső beszállítótól kapják a tápokat, adott esetben ömlesztve egy nagy ládában. Erre utalhat, hogy Amir és P76 is ugyanígy járt...
Ez persze nem változtat semmin, ne nyeld be.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
p76
senior tag
válasz pendre54 #75334 üzenetére
Az adapter poros, piszkos? Az enyém is olyan volt, és még Amirnak is
[link]
De szerintem a papír dobozhoz súrlódott és annak a pora hagyott nyomott.
Egy ilyen papírdobozban jött a táp, az Atom meg egy kis pirosban amibe éppen belefért. Nem vitték túlzásba a csomagolást Ez 2 cucc még egy buborékos levélben volt.[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz pendre54 #75334 üzenetére
Szép hagyományaink alapján úgy is kicseréltetnénk egy meanwellre :P úgyhogy semmit se vesztettél. Nyilván én se örülnék neki, de egy ilyen meanwell táp (ami valszegg jobb is) 3500ft.
Ha nem vágott bele az érbe, szerintem próbáld ki egy főkapcsolós elosztóval, aztán ha megy rendben, akkor upgradeld a tápot.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
ftiii
csendes tag
válasz pendre54 #74881 üzenetére
Szerintem nem jó úton jársz. A Teac-nak elég jó fejes erősítője van. Nem ebben az arkategoriaban fogsz érdemben jobbat találni.
Ha elfogadsz egy jótanácsot gondold meg, hogy mit szeretnél pontosan. Az én eddigi tapasztalataim szerint:
Ha csak mást szeretnél:
A fejesek között sokkal nagyobb a különbség mint az erősítők között inkább ott keresgélj. Az erősítők között is lesz különbség, de közel sem akkora.
Ha lényegesen jobbat szeretnél mint a Teac erősítője, akkor az a használtan 150-200 ezres erősítők között lesz, alatta nem nagyon.
Illetve a fejes azért nagyon fontos, mert ahhoz kell az erősítőt választanod. Sokkal fontosabb az erősítő és a fejes összhangja, mint bármi más.A saját tapasztalatom alapján:
Nekem most egy Violectric V200 van mögötte, az lényegesen jobb, mint a beépített, de nem ég és föld a különbség, csak tisztább és jól megfogottabb egy picit és dinamikusabb, de ez utóbbi már inkább a más mint a jobb kategória.Én nagyon kíváncsi voltam az R2R11 re de kb azonnal hallatszott, hogy nem egy kategória a TEAC-kal a Denon D7200-al hallgatva.
Ennek ellenére pl a Hifiman HE560- at jobban szerettem az R2R11-el.
Szóval sajnos nincs más megoldás, mint keresgélni és kísérletezni, de a Te Beyered nem annyira szélsőséges füles, ha abból szeretnél sokkal jobbat kihozni, az a zsebbenyúlós megoldás felé visz.
A fülesezés és az audio általában sajnos technikai sport
-
Gabesz_23
tag
-
Ribi
nagyúr
válasz pendre54 #73001 üzenetére
Én ilyenen gondolkoztam valamikor.
Mondjuk nekem nincs sok fülesem, így kb mindig a 900 csücsül a fejemen, de amikor nyáron nagyon meleg van, van hogy fülbedugósat használok. Na annak tényleg szar hangja van
(#73002) ribizly: Én is csiptetőset használok, de pont nyáron amikor trikó nélkül tespedek, akkor nem tudom hova tenni. De csiptetős akkor is relatíve messze van. Amikor meg "fekszek" a székben, az asztalra sem tudom lerakni, mert messze van. Szóval a füleshez csatlakozó lenne a legjobb. De hát mindig azzal víz amivel főz.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz pendre54 #73001 üzenetére
Hogyhogy mi? Rengeteg jó minőségű leállítható / csiptethető mikrofon van: V-moda BoomPro, modmic, samson go mic, ... És akkor az állványozható, tripod-ra rakható megoldásokról nem is beszéltünk. Vagy ha van webcam (pl. Logitech C525-be már elég jó minőségű mikrofon van már szerelve). Szóval nem értem mi a gond.
De végső esetben ott van a link-elt Audeze is természetesen.[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Urgot
tag
válasz pendre54 #72776 üzenetére
Szerintem egy Mojo tulaj se fog rizikoztatni egy angliai szervizes téma lebonyolítását magánszemélyként , ami sok idő ,stressz,idegeskedést is hoz magával ,főleg akkor ha 10k ért lehet akksit bele venni,ami majdnem annyiba kerül mint az eszköz Angliába juttatása ..
egyebkent simán elmegy 10 évig a gyari akksi szerintem, csak nem 8 órás üzem ideje lesz hanem csak 5-6.
-
contaxg
veterán
válasz pendre54 #72748 üzenetére
A Mojo egyelőre visszaküldős a gyárba ha gond van az aksival. Létezik egyébként kínai aksi (nem próbáltam) ami elvileg jó lehet és egy 10-esből meg van a csere némi forrasztgatással. Személy szerint most azon vagyok, hogy jó lenne ha ezekért nem kellene postázgatni, mert nem kell mérnöki képesítés egy ilyen beavatkozáshoz, de a szerintem a Chord nem fogja ezt a jogot kiadni olyan könnyen. A mai ára kb 90-95 font.
Az Audeze esetén fejhallgató függő, hogy hol történik a javítás. Az LCD sorozat általában itthoni szervizeléssel megoldható.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
biokox
tag
válasz pendre54 #72748 üzenetére
Audeze cuccokhoz minden megrendelhetö persze kell hozzá az összes hivatalos papir, regisztrácio ajánlott hivatalos forgalmazótol származo fejest venni(Nomono) még az is elöfordulhat ha elszáll a driver lejárt garancia után ingyen küldenek egy pár új drivert igy jártam én is.
-
Bodz
nagyúr
válasz pendre54 #71567 üzenetére
Inkább mondjuk úgy, hogy bizonyos eszközök jobban szólnak usb2-ről, ezt mutatja a tapasztalat. De felesleges már most bonyolítani, meglesz az új gép, bedugod a dac-ot, használod, aztán vagy hallasz különbséget vagy nem, de akár jobban is szólhat, mert mér ne...
Amúgy persze, működik a Delockos dolog. De az isten tudja milyen kábel nem fog zavarni, ami az aljzatokig viszi a remek zenét? -
Patice
nagyúr
-
Frogged
aktív tag
válasz pendre54 #71567 üzenetére
Én jó ideje Usb-ről használom a Teac Ud503-at teljesen probléma mentes usb3 és 3,1ről is nálam, szerintem kár ilyesmire költeni.
Elég valószínütlennek tartom hogy az Usb2 jobb hangot adna mint a Usb3 már csak azért sem mert az ismertebb zenére dedikált usb kártyák is általában a legújabb usb csatlakozást használják .[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz pendre54 #70912 üzenetére
Semmi baj nincs azzal a Creative cuccal azon kívül, hogy audiofil körökben évtizedekkel ezelőtti rossz tapasztalatokból kiindulva előítéletekkel kezelik a gyártó dolgait úgy, hogy az utóbbi években kijött termékeit nem hallották egyáltalán.
galaktikus: például 3,5 jack-2xRCA kábellel (ilyesmivel)tudsz fejhallgatóerősítőt kötni a G6-ra, egészen pontosan annak a hátsó "line/optical out" feliratú csatlakozóját használva.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ixion77
addikt
válasz pendre54 #69659 üzenetére
Supported source formats:
- CDDA (Audio CD)
- FLAC
- DSDIFF (DFF, non-compressed)
- DSF
- RIFF (WAV, including DXD/RF64)
- AIFF
- RAW streamsSupported playlist formats:
- M3U / M3U8
- PLShttps://www.signalyst.com/consumer.html
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.