-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz Pierre75 #87984 üzenetére
"Én háttérzenénél elnéző vagyok, ott nem vadászok térélményre. De az AD900x mélységábrázolásával nagyon élvezem pl kórusműveket stb. Arra nekem a Foobar, Jriver-rel szemben a PlayPcmWin by yamamoto2002 lejátszója vált be. (tisztább hangzás)."
A Foobart azért szeretem, mert rendkívül testreszabható, és főleg pluginezhető.
A tisztaság problémára.
Alaphelyzetben a latency WASAPI módban 200 és egy 25ms-os (push és event) értékre van belőve. Exclusiv módban 10ms. (Advanced módban átírható)
Ahogy csökken a letancy, olyan arányban nő a tisztaság. Nálam most olyan 8ms, de PC-nként változó, hogy mit bír, mi a legalacsonyabb, amivel még működik.
További tipp a RAM-ba másolás, onnan való lejátszás, mint az elérhető leggyorsabb memória.
PlayPcmWin alkalmazást nem ismerem, és nem tudom, hogy ezeket fícsöröket tudja-e.
Plugnezésről, ezen belül pedig a VST-ről meg semmiképp sem mondanék le.
"Stereo Channel nevű VST:
900x-el mit tapasztaltál? Széltében hosszában módosítottál a színpadon? Beállításnál van-e vmilyen arany közép?"
Ezt így nem tudom elmondani, ki kell próbálni, hogy saját magad is megtapasztald, és az AD900X-em ugyanúgy viselkedik, mint minden más fejes, amikor side csatorna amplitúdóját változik a mid-hez képest, ugyanúgy egyértelműen lehet hallani mint más fejeseknél.Ez nem az a válasz vélhetőleg amit vártál, de nem tudom jobban elmagyarázni, illetve hogy van-e arany középút szerintem nincs, mindenki egyéni ízlésére van bízva, hogy mennyire szeretné, vagy nem szeretné a hátteret hallani, az arányok szabad változtatása itt adott.
Tehát egy kevésbé teres fejest minden további nélkül teresebbé lehet tenni úgy hogy közben a felvételen nem változtatunk.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Pierre75 #87972 üzenetére
Megosztanám a gondolatom ezzel az áthallásos/teres dologgal kapcsolatban, aztán eldöntitek, hogy egyetértetek-e vele vagy sem.
Legtöbben a teres felvételeket keressük -, kivéve, ahol eleve az koncepció hogy nincs/ ne legyen tér -, ha ezt a lánc egy tagja lenyeli, ott baj van.
Szerintem amelyik fejesnél, DAC-nél, erősítő-nél, bárminél a láncból azt tapasztalható, hogy a tér megváltozik, úgy ezért annak a megépítési minősége felel.
A térinformációk jó esetben rajta vannak a felvételen, és a
a térinformációkat mid/side relációval lehet befolyásolni.Az a szép hogy bizonyos esetekben ezen lehet valamennyire változtatni.
A napokban kísérleteztem a Stereo Channel nevű VST-vel, ahol a egyrészt ki-be lehet kapcsolni a mid és side csatornákat, másrészt balance csúszkával a mennyiségét is lehet állítani.
Akinek van kedve ilyesmivel kisérletezni ellenőrizheti, mennyire befolyásolható a tér/háttér, illetve szükségét érzi-e hogy ilyen irányba vigye el a hangzást - hozzáteszem minőségromlás nélkül.Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
bkercso
nagyúr
válasz Pierre75 #87946 üzenetére
SW-es crossfeedről nincs tapasztalatom, ill. nem friss. A HW-es a magasakat nem bántja, ha NP0 kondival építed, azonban a műfajfüggés nem emiatt van szerintem. Szélre kevert felvételeknél (pl. a ~80-as években divat volt így keverni) kimondottan jól jön.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Dorien
veterán
válasz Pierre75 #87933 üzenetére
CrossFeed: JRiver-ben nekem be van kapcsolva mindig. (standard / increased spatialization)
Régebben talán Foobar2000-ben próbáltam és ott nem jött be."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
fericske
addikt
A Jriver-ben van 5-6 crossfeed beállítás. Fejesenként változó melyiket használom.
Végigzongoráztad őket?#87923chrisnagy13
Nem E30-ról szólt a cikk, hanem általános gyermekbetegség az olcsó audiós eszközöknél, mint dac, erősítő.
A Retroteches videót véletelen idekevertem, az teljesen másról szól, csak hasonló szimptóma merül fel zenei anyagok felkonvertálásánál, amiről a hi-res mqa videó videó szól. Elnézést.
Nem konkrétan az E30-ra reflektáltam, mert nem volt vele dolgom.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Én hardveres Meyert használok (az erősítőimben benne van ), mert így nem kell a SW hangrontásától félni. Jó alkatrészekből építem fel és akkor tuti.
A lényeg, hogy crossfeeddel a tér a két füled közé szűkül, viszont pontos lesz. Nincs az a terjengősségérzet.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Molydeus
őstag
válasz Pierre75 #87414 üzenetére
Igen, értem. Ilyen részletvesztésbe még nem futottam bele, de tényleg sokszor érezhető, hogy van súlya a zenének, ahogy írod.
Egy technikásabb (?), kevésbé kiemelő, őszintébb hangú erősítővel biztosan máshogy szólna mindkét fejesem.
Kérdés, hogy egy ilyen mennyire lenne megbocsátó a forrásanyag minőségével. Még a jelenlegi lánccal is több régebbi analóg album utólag digitalizált verziójánál érzem azt, hogy a CD-hez képest nem lett jobb a nagyobb felbontás, inkább csak más. Volt hogy fárasztóbb lett.
Egy THX-szel pl. valószínűleg ez még jobban előjönne, azt tippelem.
Ha egyszer elszánom magam, biztosan sokat fogok kérdezni.M.
-
Molydeus
őstag
válasz Pierre75 #87389 üzenetére
Igen, az 58x-hez pont a mélyek miatt választottam az LS-t, de tény, hogy prog. rock és metál vonalra elsősorban. Más, komolynak vehető lánccal nem is hallottam, csak a szintén viszonylag friss BTR5-tel próbálgattam kicsit, hogy mennyire van értelme a házban mászkálós zenehallgatásnak.
Vannak távolabbi tervek esetleg egy harmadik hangzáshoz is a HE400i és az 58x mellé, de egyelőre még magamnak is nehezen tudnám meghatározni, hogy pontosan mit is szeretnék, főleg, hogy a jelenlegiek mellett más műfajok is képbe kerülnének. Nem vagyok ellene az elektronika bővítésnek, ha van a senn.-ben potenciál.Ha már szóba hoztam, szeretném megköszönni az ajánlásokat a BTR5-re. Potens kis eszköz. Egy samsung note 10 lite-ról használom IEM-mel nem, csak fejesekkel. Próbáltam aszimmetrikus kimeneten és szimmetrikus kábellel is az 58x-szel, BT-n pedig LDAC-kal.
A balanced kimenet az aszim.-hez képest térben és részletességben hozzáadott egy kicsit, de elsőre meglepett, hogy hangerőben pont nem annyira. Aztán beugrott, hogy Tulku említette az erősebb OPA-t az aszim. kimeneten.
Számomra a lényeg, hogy életet lehelt a korábban temetett N60nc-mbe. Ez a samu és az AKG nagyon nem voltak barátok. OK, az N60 papíron sem éppen erős a magas tartományban, de korábban a G6-tal olyan szódával elmegy hangzása volt. A note 10 viszont olyan szinten tolta túl a mély-közepet és mosta el egyben a teljes hangképet, hogy volt olyan kedvelt Dream Theater albumom, amit egyszerűen nem tudtam végighallgatni vele. Idegesített, hogy a pörgős dob+basszgitár játékból egy stadionnyi "basszus vuvuzelát" csinált.
A BTR5-tel ennek nyoma sincs. Nyilván nem tudja pótolni a fülesből hiányzó magasakat, de a közép és főleg a mély tartomány kisimult és megjelentek a részletek. Az AKG gyorsan kapott új párnákat, és így megoldódott az utazós supra kérdés.
Egyedüli bánatom, hogy nem küldtem vissza a BTR-hez megvett FiiO type-C kábelt, ami hát inkább rugó, mint vezeték. Lehet, marketing eszköz, hogy a BT felé terelje a vásárlót...
Nem tudom, van-e kifejezetten rövid alternatívája lehetőleg 90°-ban elforgatott csatlakozókkal.M.
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Pierre75 #86173 üzenetére
Igen, az Amiron-t is nézegetem egy ideje.
Igazából én nem mondanám azt hogy bármi is rossz lett volna az 58x-ben, csak lehetőség adódott kipróbálni egy 660s-t, ami annyit tett, hogy mindenből egy kicsit többet rakott hozzá
A közepe az tényleg brutális volt számomra.Ezektől függetlenül az egyik legkirályabb fejes az 58x
-
Zoliee
senior tag
válasz Pierre75 #85400 üzenetére
Nálam a hangsugárzók elhelyezése abszolút nem ideális, de a nappaliban egyszerűen nem tudtam másképpen megoldani. Egy nagy asztallapon vannak, ami a szivacsok használata nélkül berezonált.
A hangsugárzóknál van hallható/pozitív hatása, az amp-nál még nem tudom, mivel ma kaptam meg. Tettem ez alá is, de aztán (ezt valószínűsítem) lehet semmilyen hatást nem fogok érzékelni.Szerk: HUNNIA1920 már első hallásra is szuper, de azért kell pár nap, hogy megismerjem
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz Pierre75 #80281 üzenetére
Mint írtam Sundaránál nálam elveszett egy kicsit a zene.Pedig remek füles az tény.. Ok.Basszus tekintetében ,mennyiségben az Amiron erősebb.Pontos feszes basszus mind kettőben,sőt talán a Sundaránál,még feszesebb egy kicsivel.Egyiknél sem érnek rá a közepekre. De nekem az Amiron basszus válasza természetesebben hangzott,mind két forrásnál.Közepeknél egy hajszálnyival jobbnak találtam a Sundarát.A magasaknál viszont szintén elő jött a természetesebb ,zeneibb hang számomra az Amiron javára.Mind kettőnek remek tere van,a Sundarának kicsivel nagyobb is mint Amironnak. Részletesség terén egálnak mondanám a két fülest.Kényelemben egyértelműen az Amiron nyer nálam. Összességében nekem az Amiron egy zeneibb előadás,és több műfajjal jól szóló füles,mint a számomra kissé száraz karakterű Sundara. "Milyenek klasszikusokkal?" Beethoven,Bach,Chopin,stb.. Jazz,pl Oscar Peterson,Miles Davis,Michael Brecker, valamint nép zene, akusztikus pop stb.. "Amiron utánra várólistán szerepel-e a HE560?" Nem. "Milyen előnyöket veszel észre a középkategória után (HD58x, 660S, HE400S) feljebb lépve?" Őszintén szólva a 400S -től számomra a Sundara nagyon kicsi előre lépés. Viszont az Amiron egyértelműen magasabb hang kategória a számomra az általad írt fülesektől.
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz Pierre75 #77791 üzenetére
Foobar (ASIO XMOS driver kimenet), PlayPcmWin (WASAPI Exclusive kimenet)
Nekem úgy tűnik mintha a PlayPcmWin hangosabban adná ki a zenét és azért tűnik neked jobbnak. Próbáld ki, hogy picit lejjebb veszed a hangerőt a foobar-hoz képest és máris eltűnik az előnye.
Beállításoknál itt miket változtattál? [link] -
MM
őstag
válasz Pierre75 #77778 üzenetére
Igaz, nem tegnap volt, de jó pár évvel ezelőtt a Foobar verziók között mazsoláztam hangzás szempontból - ez még Win7 alatt volt. Akkor az 1.1.14a lett a győztes, melegebb hangzás ütős mélyekkel.
Mai napig ezt használom Win10 alatt is, az újabbakat ki sem próbáltam. A lényeg, hogy nem érdemes csak a főverziókra gondolni, a köztes verziók között is nagyon sokat változik a hang...
-
s4tch
veterán
Meghallgattam pár tracket foobar 1.5.2-vel és PlayPcmWinnel. Talán, tényleg csak talán a PlayPcmWin valamivel tisztább, de nem meggyőződésem, hogy hallok bármilyen különbséget. Ha jól láttam, a PlayPcmWin alapbeállításban ramból játszik, és felskáláz 32 bitre, ennek lehet halovány eredménye. Vakteszten 100%, hogy buknék, nem is kérdés. A foobar szolgáltatásban összehasonlíthatatlanul erősebb, pl. az tud streamelni az itthoni hálózati lejátszóra is, így nyitott szemmel a foobart választottam. ¯\_(ツ)_/¯
A JRiver tényleg máshogy szól, de ott eleve becsapós, hogy alapbeállításokkal hangosabb a többi programnál, illetve ha jól emlékszem, nem veszi figyelembe a replay gain adatokat, amit tudtommal a foobar és a PlayPcmWin is alapból figyel.
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
Eleinte végigpróbálgatják az emberek a lejátszó progikat mire szinte mindenki kihallani vél kisebb nagyobb különbségeket, majd idővel egyre kevésbé, később eljutnak oda sokan, hogy ugyan mindegy...
Mi van akkor mikor vak tesztek során a kihallani vélt dolgok már nem kihallhatóak? -
kromatika
veterán
válasz Pierre75 #75173 üzenetére
v2. Állítólag a füles kimenete a V1 nek kicsivel combosabb volt.Hát nem tudom.De ha az extra módba rakom az erősítést,6XX et is meg hajtja.Nem is rosszul. Szóval így is combos. DX3 Pro kicsivel folyékonyabb hang mind a Serenade iDSD.Talán kicsivel lágyabb is,és egyértelműen tisztább.A közepei nincsenek előre mint az IDSD-nek. Hanem inkább kiegyenlített. IDSD jó cucc az áráért az tuti, de a DX3 Pro szerintem jobb.Mondjuk az árát nézve ez elvárható is.Jól szól 58X el.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dorien
veterán
válasz Pierre75 #75006 üzenetére
Ez egy 5000Ft-os tap. Azt neked kell eldontened, hogy hallasz-e kulonbseget a hangban vele a gyarihoz kepest. Ha nem, akkor apro, vagy 14 napon belul elallas. Azert a Denon DA-300 nem az a filleres kategoria, hogy ennyit kene agyalni rajta... Szerintem.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Bodz
nagyúr
válasz Pierre75 #74992 üzenetére
Nem az írtam, hogy nem jobb a gyárinál. "A Meanwell nem kifejezetten audióra kihegyezett tápokat gyárt, nem feltétlen jobbak, mint a Denon sajátja. Persze lehetséges (volt már rá példa más dac-nál), szóval kipróbálhatod éppen."
Magyarán azt azért ne gondolja senki, hogy minden kütyünél a Mean lesz a megváltás, mert jobb a hozzá adottnál. Pl NAD D1050 vagy RME ADI-2 DAC esetében kifejezetten pénzkidobásnak tartom.[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz Pierre75 #65025 üzenetére
Öli sagája folytatódott:
Míg T20-szal összhangot találtak, addig az RHA T10-zel csak a borzalmat hozták ki egymásból. A T10i mélykiemelése brummogott, elnyomva, megfojtva a középtartományt. Felerősíti a T10 sziszegését, míg T20-nál nem vagy alig hallani.
A T10 barokkra teljesen alkalmatlan, viszont elektronikus zenével magával ragadja hallgatóját, szemben a T20 analitikus jellegével. -
Tim82
félisten
válasz Pierre75 #65299 üzenetére
HibyMusic, USB Audio Player (ez fizetős), de eddig nekem Android 5.0-tól felfelé majdnem minden telefon/tablet kezelt minden, az USB Class Audio szabványnak megfelelő kütyüt. Én jellemzően vagy JetAudio-t, vagy Spotify-t használok droidos eszközön.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bodz
nagyúr
válasz Pierre75 #65028 üzenetére
Nézd a jó oldalát, a DF gumis borítása úgyis elég csúnyán tud kopni, foszlani, ha sokat fogdosod.
(#65031) gordonfreemN: Na, ez jó hír. Most már csak az kell, hogy a hangja is megfeleljen neked.
(#65029) Kimarja: Tascam 2x2 jobb hangú. Mikrofon részéről nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Pierre75 #64962 üzenetére
Fogalmam sincs mi a hiba.
Ismerős a hangerő dolog. Volt olyan dac, hogy már nem tudtam hová lejjebb venni a Winben és a lejátszóban, aztán még úgy is üvöltött a füles. Na ezért se kell neked DF Red, az combosabb, mint a Black.Itthon akad Fiio Q1 MKII (ennél jobb az IQ), meg Cyrus Soundkey, Lars&Ivan DAC Fire, Oehlbach USB Bridge, M-Audio Microdac, de ezeket nem hallottam. A többi meg a kereted felett van vagy használt. Esetleg ott a BlasterX G5 (IQ ennél is jobb), az Iponnál most olcsó. Biztos kihagytam pár dolgot, majd a többiek remélem kisegítenek!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest