Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
p76
senior tag
A Massdrop Cavalli Tube Hybrid hangján is javít.
-
p76
senior tag
válasz bkercso #81959 üzenetére
A hu.mouser.com oldalon kinézek 1 [ellenállást] és email-ben gondolom a Mouser No. alapján meg tudom rendelni a Mausel Kft-től?
És akkor olcsóbb lesz a szállítás mint 20 EUR? -
p76
senior tag
-
p76
senior tag
-
p76
senior tag
válasz laleeee #81852 üzenetére
Nem, csak a DSD kezelésénél.
DoP DSD over PCM - ez becsomagolja PCM-be majd a fogadó egység visszaalakítja DSD-re, ez akkor kell ha valamelyik közbenső dolog csak PCM-et tud kezelni
D2P DSD to PCM - ez sima PCM-re konvertálja és úgy is lesz használva
Native - minden DSD marad[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
[Aliexpress topik összefoglalóban] ez van:
Magánszemély Vámkezelési nyilatkozat kitöltve, kinyomtatva, ezután aláírva, személyazonosító igazolványszám megadása kötelező, beszkennelve vagy képként. -
p76
senior tag
válasz Remus389 #81778 üzenetére
Az a Schiit Bifrost Multibit mérése.
[Modi 2 Multibit itt van]
Mit látunk a képen?
Nagy második felharmonikus. Igazából -80 dB alatt van, igen kétséges hogy az hallható.
Az a rengeteg (spurious) tüske jobboldalt -100 dB alatt. Na az biztos hogy nem hallható.
Ugye tudod hogy a mérések nem mondják meg hogy szól egy adott eszköz? -
p76
senior tag
válasz laleeee #81657 üzenetére
[link]
Lehet Win10-en megjelenik egy új hangeszköz és azt beállítva az USB-n keresztül adja ki a hangot.
USB-C átviszi a sima hangot is.
Aztán lehet hogy az USB-n is megoldották.Azt nem hiszem hogy ebben az eszközben lenne DAC chip. Egy kukk sincs DAC-ról a leírásban, pedig azt reklámozni szokták. Csak egy 56kohmos ellenállás van. Vagy annyira fejlődött a technika az ASR-nek köszönhetően hogy már egy ellenállás is elég a digital-analóg átalakításhoz???
meg egy [data switch] van benneOTG meg nem érdekes PC/laptop esetén.
[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
válasz Sinesol #81565 üzenetére
Így van, az elég biztosnak látszik hogy nem fog az Ant 120 dB SINAD-ot elérni.
A sok méréspárti meg csak utálkozna hogy nahát egy ilyen vackot.Viszont itt egy jó kis [SMSL Sanskrit 10th MKII vs Loxjie D20 vs Audio-Gd NFB-1 összehasonlító videó].
-
p76
senior tag
Samsung S8+ okosteló fejes kimenete is tud SINAD=96 értéket.
Amir szerint afelett már semmi különbség nem hallható. -
p76
senior tag
[SMSL Sanskrit MK2]
Banggood cseh raktár 27.758 Ft
Meg van még valami app kedvezmény is
Banggoodról érdemes rendelni?
-
p76
senior tag
Amir Yulong Aquila II DAC mérése: "Two years ago I would jump with joy at such low distortion and noise rating as reflected by the SINAD. But today, SINAD of 111 dB is not very competitive"
Remélem itt senki nem használ ilyen vacak 111 sinados DAC-ot.
De 121-est se vegyetek mert jövőre az se lesz versenyképes. -
p76
senior tag
válasz Polllen #80897 üzenetére
"This training is serving me well to this day in being able to pass audio objectivist challenges of blind tests of small distortions."
Én egyszer hivatkoztam Amirra egy sikeres vakteszt esetnél.
De azt mondták biztos csalt, azért lett sikeres a vaktesztje.
Szóval ez a tudománya sajnos nem ér semmit. -
p76
senior tag
[Megmérték az ASR-t]
megméretett és könnyűnek találtatott
-
p76
senior tag
-
p76
senior tag
Most olvasom hogy a földelt katódú elektroncsöves erősítőben a munkaponti feszültséget katódellenállással állítják be. Ez negatív visszacsatolásként is működik. Ilyen régi dolog lenne ez a negative feedback?
-
p76
senior tag
válasz Dißnäëß #80650 üzenetére
De a HD6XX-hez pont OTL erősítőket ajánlanak. Zoliee nem írta hogy volt-e OTL erősítő a kipróbáltak között.
Én most próbáltam ki az alaplapi hangkártyával a 6xx-et. Míg a HD555 egészen tűrhetően szól, a HD6XX borzalmas. Nincs elég hangerő sem. Iskolapéldája miért kell külön fejhallgató erősítő egy ilyen fejeshez. -
p76
senior tag
válasz superecneB #80621 üzenetére
Nálam a Loxjie P20 télen nem melegszik annyira
Ti is tartotok tartalék DAC+fejeserősítőt? -
p76
senior tag
Fejhallgató kimenetet csak a por ellen kell lezárni?
Mégis van remény tube-rolling-ra az MCTH-ban?
Ezt találtam a neten:
[link][ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
válasz bkercso #80582 üzenetére
Tudom, sajnos. Egyszer csináltam egy ABX tesztet ahol magabiztosan nyomkodtam hogy igen A-X, B-Y stb.
Aztán 5/0 lett, vagyis magabiztosan rosszul találtam el mindent
Azért kellett volna 10/10.De mindegy, őszintén nem lettem okosabb hogy azért nem hallható különbség mert
1. nincs
2. a lánc egyéb elemei elfedik
3. vakteszt alkalmatlan kisebb különbségek kimutatására
4. süket vagyok -
p76
senior tag
válasz pendre54 #80572 üzenetére
Csináltam egy rakás vaktesztet és csak az Atommal tudtam elérni 5/5 és 6/6 eredményeket.
Az MCTH és Loxjie P20 erősítőkkel max 1/1, 2/2.
Tényleg analitikus az AtomDAC-ok összehasonlítása dupla vakteszt volt.
10/10 soha nem sikerült. Így az én láncomban nincs különbség a
Sony CDP-597 CXD2561AM
Sony DVP-NS36 AK4385
Marantz PM7005 belső DAC CS4398
Asus alaplap VT1708S
között.Legalábbis vakteszten nincs különbség
-
p76
senior tag
válasz Sinesol #80528 üzenetére
"Az hogy hallja e valaki, az már más kérdés."
Igen, ezt a régi nagy hifi gyártók tudták. Azért nem törekedtek jobb értékek elérésére. A profit miatt minek csináltak volna egyébként nem hallható fejlesztést?
Most divatba jött ez a minél jobb mért értékek elérése. Ami nem hallható, ergo értelmetlen.
Ha viszont erre van igény/piac akkor gyártanak arra is. -
p76
senior tag
válasz Ear001 #80524 üzenetére
Tudom, arra én is kíváncsian várom a választ.
A másik sztorim meg az hogy az ASR mérőoldalon az a szabály hogy minden "jól tervezett/kivitelezett" DAC egyformán szól.
Viszont a Topping egy tervezője azt mondta hogy az új E30 a középtartományban jobban szól mint a D30.
Eddig a D30 pontosan úgy szólt mint bármelyik többmilliós DAC.
Értitek ha profitról van szó akkor hirtelen másképp szólnak a DAC-ok, vakteszt ide vagy oda. -
p76
senior tag
válasz Ear001 #80520 üzenetére
Szerintem niof igazán jól írta: "Ha még jól is szól".
Az hogy neki kellenek a jó mérések is az a magánügye.
Az lett volna baj ha azt írta volna: valaki jó mérést készített és akkor biztos jól is szól
Egyébként is múltkor jót somolyogtam amikor a SINAD meg valami más mért érték nem stimmelt.
Amir rájött hogy ja, 1kHz-nél kisebb frekvenciákon jóval nagyobb a THD.
He-he -
p76
senior tag
válasz wdarty #80434 üzenetére
[link] Aliexpress SMSL store, ha lenne UK raktárról, figyelni kell mikor lesz készlet
[link] Hifi express, itt is van UK raktár és ez is hivatalos SMSL store
Elvileg így ÁFA mentes mert EU-n belülről jön
Nekem gyakorlati tapasztalatom csak a Loxjie store-val van, de nagyjából ugyanaz a cég.[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
Elektroncsöves erősítőknél mindig ez volt a divat hogy a készülék tetején vagy kiállva (pld Loxjie P20) vannak a csövek?
Valakinek TUBE-01-gyel volt egy kis sercegés hallható az eredeti kínai csövekkel.
Vett orosz csöveket. De azzal még hangosabb lett a sercegés. Ráadásul mind a 4 új csővel.
Végül kiderült hogy egy router volt a közelben és amikor a Wifi-je bekapcsolt akkor kezdődött el a sercegés.
Összeszedte a nem árnyékolt cső
Komolyabb erősítőknél tudnak védekezni ez ellen? Valami zavarszűréssel?[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
[kép]
Ez az NE5532P (ha jól látom) cserélhető másik OPA* vagy egyéb opamp-ra? -
p76
senior tag
-
p76
senior tag
válasz Exodius #80331 üzenetére
Érdekes, nálam az Atom nem melegszik, bár én max 2 órát használom egyszerre. Persze egy kicsit langyos. Viszont a trafó adaptere, az igen! Mindig ki kell húznom a konnektorból
A Loxjie P20 szokott jó forró lenni egy félóra után. Még kézzel éppen hogy megfogható. Viszont akkor szól a legjobban amikor már tüzel -
p76
senior tag
válasz pendre54 #80302 üzenetére
Sajnos ez a hobbi is egyre nehezebb lesz az évek múlásával. Utcánkban van egy 88 éves öregúr aki a sörös dobozokat szedi a kukákból. Múltkor kérdezni akartam tőle, erre rám ordít hogy "Hangosabban, mert már tök süket vagyok!".
Erre kénytelen voltam én is ordítani hogy "Mi a véleménye a Jds Labs Atom erősítőről?!". -
p76
senior tag
válasz #03969024 #80290 üzenetére
A 6J1 cső olyan hogy jobb ha rögtön lecseréli az ember.
Ez a rengeteg mennyiség elírás lenne? Vagy a kínai piac akkora hogy ezresével veszik?
Mit jelent az erősítők nevében a bile és a fever? Ezek sok eszköznél szerepelnek
epe? a lázat még értem - erősítő vásárlási láz[ Szerkesztve ]
-
-
p76
senior tag
[F.Audio AM01 fejhallgató erősítő]
Másolják a THX erősítőket? -
p76
senior tag
válasz rhunseeker #80173 üzenetére
Nem könnyű a tanácsadás mert szerintem a Jds Atom nem tudja meghajtani a HD6XX(HD650)-et rendesen.
Persze ha megkérdezik hogy max 50 ezer forintig mi tudja meghajtani, arra nem tudom a választ. Lehet semmi
Meg a zenei stílustól is függ. Hard rock/metálra Atomot ne. Meg nemrég írta valaki hogy Topping A30-at se. -
p76
senior tag
Igen, én a Loxjie P20-szal vagyok így. Annak is annyira kedvelem a hangkarakterét hogy ellettem volna azzal is. Csak ugye a hifibogár berepült a szobába.
Az ár meg a minőség között meg tényleg nincs összefüggés.
Például az MCTH 175$ az Atom meg 100$.
Az MCTH százszor jobban szól mégse kerül 10000 dollárba -
p76
senior tag
válasz Exodius #80124 üzenetére
Köszi a linket, nagyon érdekes volt.
Melyik az utolsó zene?
Én a Breathe-nél pc+HD555 konfiggal is simán hallom a különbséget.
A legutolsó On a Wednesday 2 fájlos példánál is.
A "The World is Round” by Day One példát már át kellett másolnom a rendes rendszeremre. És ott is csak némi gyakorlás után megy. De az eléggé lapos zene -
p76
senior tag
[Holo Audio May R2R DAC]
A mérés mánia az R2R DAC-okat is elérte már ők is ostromolják a 120-130 dB-s határokat. -
p76
senior tag
Ha ugyanabba az elosztóba van dugva az Atom AC/AC transzformátor adaptere és egy led lámpa kapcsolóüzemű(?) tápja akkor az okozhat hangminőségbeli elváltozást?
[link] -
p76
senior tag
válasz bkercso #79930 üzenetére
Akkor összefoglalva hogy én is értsem
Ezek a topping féle gyártók most jutottak el oda hogy az általad már régen használt kompozitot elkezdjék használni.
Ami sokkal jobb mint az eddig csúcsnak tartott THX.
Mekkora szerencse hogy legalább ennek a THX marketingnek nem ugrottam be. -
p76
senior tag
Egyébként érdekes hogy High Fidelity (nagy hanghűség) szempontból csak a mérések mérvadóak.
Mivel nem tudjuk mihez kellene nagy hűségűnek lenni. Így aztán marad a mérés hogy ennek kisebb a torzítása akkor biztos közelebb van az eredeti hanghoz.
Én viszont ultra szubjektív vagyok. Minél kellemesebben szól számomra annál jobb
Nem tartok attól hogy valamelyik metál gitáros megjelenik nálam hogy na ennek nem is így kellene szólnia. Megmutatni persze nem tudja hogy kellene. Mert azóta más gitárja, más típusú overdrive, distortion, boost, fuzz, chorus, tremolo, phaser és flange pedálja, na meg a csöves erősítője helyett félvezetős van. -
p76
senior tag
Piros meg kék után itt a zöld szín [RebelAmp]
-
p76
senior tag
[Zeos Atom DAC review]
Zeos általában mindent agyba-főbe dicsér, ez meg egy kurta-furcsa review. Csak annyit mond hogy úgy szól mint egy budget DAC. Na, egy kicsit jobban.
Ajajajajaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest