-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz fehér_ember #55972 üzenetére
Természetesen egy próbát megér a Supra.
(#55988) Pgabor79: X-Fi HD nem lenne rossz. Elég gazdaságos megoldás. De mondjuk Musiland 01 Mark2 is kb. ennyibe kerül, aztán csak jobban szól.
(#55991) Goblin12: Mennyiből?
(#55992) REIT: Nem feltétlen.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #55930 üzenetére
Ez az anomália az SRC4192-vel nem hagy nyugodni. Majd reprodukálom a mérést (csak jó lenne találni egy ingyenes programot, amin be tudom állítani az IMD-mérés két frekvenciáját (RMAA-n nem tudom)).
Ki kéne próbálni 88kHz-es kimeneti frekvencián is, az csak egy óracsere.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
-
törölt tag
Ugye jól sejtem, hogy Audioquest Dragonfly-t mindegy mire dugom, ugyanúgy kell szólnia?
-
Goblin12
őstag
Hali,
Játékra-Zenére a K712 PRO mellé milyen DAC-ot ajánlotok, nincs hangkártyám, USB illetve S/PDIF-el rendelkezem.
Köszi.
-
addikt
válasz fehér_ember #55984 üzenetére
Üdv!
Megtudom erősíteni, hogy számítanak, hogy milyen kiegészítőket használsz. Én a TEAC UD-301-el ezeket használom, és itt vásároltam. Audioquest Carbon 75 cm-es USB kábel:[link], bár az igaz, hogy most látva az árát, majd leestem a székről, mert én 2015-ben még 20,4 e Ft-ért vettem, igaz valamilyen akció keretében.
Hivox-os cuccok, egy AlcesOne[link], és egy tápkábel [link]. Mondjuk ezeket se épp ilyen áron vettem anno, hanem pár ezer Ft-al olcsóbban."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
vr0b3rt
újonc
(#55951) Spíler
Fiio E17K II (Alpen II) kapható, de sajnos már ezen nincs toslink bemenet. Az E17K első verziója még tartalmazott.(#55958) Bodz
Az AKG K701 a jövő terve, de nem biztos hogy megvalósul:-) Elsődlegesen a Beyer DT770-est használom, ahhoz keresek valami használhatót.
Logilink UA0211-essel szemeztem, de sajnos digitális toslink-ból csak kimenet található rajta.
Mennyivel kellene megemelni a 100€ körüli limitet hogy valami értelmes berendezést kapjak? -
Pgabor79
aktív tag
Sziasztok!
Laptop illetve telefon és és egy Audio-Technica ATH-M40X közé keresek elfogadható árú DAC/AMP-ot! Tudtok valamit ajánlani?
Nem kell feltétlen hordozhatónak lennie, bár előny ha nincs külső táp. Használt is szóba jöhet...Eddig ezekkel szemeztem:
Audioengine D1
Fubar III
Fiio E10K
Creative X-FI HD -
krichd1
addikt
válasz Sz.Péter #55986 üzenetére
A linkelt oldalt nem nagyon szeretem, inkább nézz tomshardware, eteknix, techpowerup, bit-tech teszteket vagy van valami jó orosz oldal is, de már nem tudom a nevét.
Attól függ milyen analóg táppal nézed össze, azokból sem jó mind.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
-
Sz.Péter
tag
válasz jacint78 #55895 üzenetére
És tényleg nem.Korában a gyári tápkábellel,és egy névtelen koax kábellel hallgattam,és semmi különbséget nem hallottam.Ezeket cserélve,igen halható,hogy szebbek lettek a felharmonikusok,és levegősebb,zeneibb lett a hangzás egy árnyalattal.A kábel témába,most ne menjünk bele,már leírtad a véleményed,meg mások is.Most csak korrigáltam a tévedésem,véleményem.
-
fehér_ember
addikt
válasz krichd1 #55980 üzenetére
Asztali pc-ben csak egy már nem mai gyerek Tagan TG800-U25-ös táp van. Kábeldzsumbuja miatt egyszer majd biztos le lesz cserélve.
A GT40α-t lehet hogy majd megpróbálom a win10-es notebook-on is működésre bírni; de amúgy még a totál kompatibilisnek mondott 7-es windows-zal sincs teljes barátságban.Köszönöm mindenkinek a segítő szándékú hozzászólásokat!
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
& fehér_ember
Normál bolti árán nem számít jó vételnek a Carbon, például a Supra féláron is van a olyan jó, sőt általában jobban be szokott válni. Én jó ideig használtam Carbont amolyan referencia kábelnek összehasonlításhoz, de bizony vannak nála hasonló áron, vagy olcsóbban is legalább olyan jók, vagy még jobb USB kábelek is, például Belkin Gold, NuForce Impulse, Supra, Oyaide, Straight Wire, Chord USB SilverPlus, Vertere D-Fi, QED Reference. Volt ahol nem volt jobb a Klotznál.
Asztali PC-nél ahogy mondják első dolog egy jó tápegység, nem kell lineáris, elég egy jó PC táp, csak mérések után kell keresni, plusz USB kártya, kezdetnek jó az alap "Pity Pang" kártya is vagy valami hasonló, amit nem adnak aranyáron. Némelyik alaplapon van elég jó USB port, ha szerencséd van, akkor ezt megúszhatod.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
hm74
aktív tag
válasz fehér_ember #55975 üzenetére
Nem gond a 3.0, nekem is ilyen v2-es Paul-Pang kártyám van, win7-tel üzemel, probléma nélkül kezeli. A kártyáról pedig egy Musiland transzportra megy a jel, az is gond nélkül működik.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz fehér_ember #55975 üzenetére
Az én gépemben pl. Bodoraudio v.02 van, kérdezd meg Feritől mennyiért adja. Ill. ha jól láttam AVX-en épp hirdetnek használtan 1-es verziót. Meg ott vannak a Paul Pang kártyák, de sztem azok drágábbak.
USB kábelből nekem sokáig volt (van) Power-Rudolf féle, ezt a példányt elég sok egyéb közül választottam ki. Nemrég vettem mellé egy Suprát, most az van bekötve, de még nem próbálgattam melyik jobb, igazából a kapott hang most is tetszik, nem érzek nagy késztetést a "tesztelésre". Sztem sokkal fontosabb a gép jó USB kimenete, meg persze talán még annál is a DAC jó USB bemenete.
Minimum hossz? Az annyi, hogy áthidalja a távolságot nem feszülve, csatiknál nem megtörve. Kábelekből mindig a legrövidebb a legjobb, tápot kivéve.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
Volt Pearl, Forest. Cinnamon is, ami a sajátom volt. Most Suprát használok, nem véletlenül.
Bár a Klotz is jobb volt, mint a fenti AQ kábelek bármelyike."csak a zene van"
-
hm74
aktív tag
-
fehér_ember
addikt
válasz Dorian #55973 üzenetére
És hol lehet olyat szerezni? Tudnál mutatni (linkelni)?
Abascot már rendeltem, remélem én nem csörgőset kapok.(#55974) hm74
Szerintem először tömegtermékkel tapasztalódok.(#55976) hm74
Az nem gond hogy 3.0-ás. 2.0-ások nem jobbank ilyen célra(#55978) Dorian
Köszönöm az infókat.
Igen, tápkábel alapján jutott eszembe ilyen fura kérdésUSB kábeleknél van olyan megfigyelés-tapasztalat, hogy van-e pl. minimum hossz amit érdemes tartani.
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
Persze, érdemes. Hallhatóak a különbségek az USB-kábelek közt. A Carbon sokkal jobb, mint a Pearl. A Carbon a "bolti" kábelek közt jó vételnek számít.
Ha érdekelnek a DIY USB-kábelek, akkor megkereshetsz privátban, tudok tippet adni. -
Dorian
félisten
Valamekkora változás minden bizonnyal lesz. Viszont előbb vennék a gépbe egy audio célú USB kártyát, az szvsz több javulást ad.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
Mi a vélemény, érdemes-e egy sima asztali pc-hez usb kábellel csatlakoztatott dac-hoz AQ Pearl helyett egy Supra usb-t kipróbálni, vagy esetleg egy AQ Carbon-t?
Valakinek hozott ilyen csere már valamilyen javulást?[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
hordozható max 130
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Sub-S
senior tag
Kingrex UC192-höz nincs windows 10 driver? Vagy csak benézek valamit?
-
Bodz
nagyúr
válasz powerup2 #55966 üzenetére
Érezni egy kicsit, de az árkülönbséget tükröző különbség azért nincs. De ez már csak ilyen játék, egyre kisebb javulásért egyre többet kell fizetni. Meg van a hájend, amit már megmagyarázni sem lehet. A Teac viszont okosabb jószág, van egy csomó beállítása, távirányítója.
Hordozhatót mennyiből?[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
És ami neked van dac a teacel összevetve mennyire érezni a különbséget ? és hordozható dac és egyben erősitő x2-hőz mi lenne jó S7 edge telefonom van
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Bodz
nagyúr
válasz powerup2 #55962 üzenetére
Nyilván hallottam, különben nem ajánlgatnám. Nekem is volt UD-503 egy rövid ideig.
Jobb dac valamicskével, mint az S6, jobb a fejhallgató erősítője is. Ugyanakkor az Aune karaktere nekem szimpatikusabb, a Teac néha már túl lágy hozzá képest. HA-1 meg nem éri meg az árát szerintem, kár beszélni róla. Használtan már érdekesebb lenne.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Teac vagy oppo-hoz mérten milyen hallotál már oppo-t vagy azt a teacet amit mondtál ? mert érdekel a véleményed
-
kroy83
tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam hogy lecserélem a Xonar Essence STX hangkártyám. Elsősorban az érdekelne hogy 50-60k körül lenne-e olyan DAC ami minőségbeli javulás lenne ahhoz képest.
Nézegettem az Essence One-t, meglepődtem hogy 35k, mikor utoljára néztem még 100 felett volt.
Illetve van egy PRESONUS AUDIOBOX ITWO amiről szinte semmit nem tudok, de a márkát ismerem.Ha ezeket nem ajánlanátok, akkor milyen márkát nézegessek?
Egyébként egy Makie MR6 MK3 kellene meghajtania, illetve egy Audiotechnika M50x van még füles téren.I don't need to "get a life". I'm a gamer, I have lots of lives!
-
Tomacko
őstag
válasz bkercso #55957 üzenetére
Ennyi sikerült, lehet ha jobban "ismerném" a barátom rendszerét, a tévedések száma kettőre, háromra redukálódott volna. Szóval ilyen vakteszt eredmény az még gyenge, hiába, mindig tanulok valamit, mondjuk nem csoda mivel jó indulattal is max. műkedvelő vagyok.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
jacint78
addikt
válasz bkercso #55957 üzenetére
Nálad szerintem jobban tudnak mérni egy Texas Instrumentsnél vagy AD-nál, mégis érdemes eltérni az adatlapi ajánlásaiktól.
Igen, mert a "hifisták" azt mondják arra ami abszolút értelemben véve valóban jó, hogy unalmas, semleges, nincs karaktere és így tovább, de a karakter kialakítása a zenész felada, nem az erősítőé!
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Bodz
nagyúr
válasz powerup2 #55949 üzenetére
Az árát vidáman megéri. Kiegyensúlyozott, nyugodt, tiszta hang.
A fejhallgató erősítő elmarad a dac része mögött, bár az sem rossz, de a Myryad Z40 sokkal jobb. Kicsit unalmas talán (van aki pont ezért szereti). De elég szépen szól minden fejhallgatómmal, így nem bántom, csak nem az esetem. Jó, hogy van szimmetrikus kimenete is, bár ez téged az X2-vel nem nagyon érint.(#55931) vr0b3rt: A K701-et ne erőltesd szerintem. Hirtelen nekem nem jut eszembe semmi 100 euróig, amivel el tudnám képzelni.
Logilink UA0211 esetleg?[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
{ Addig nem fejlődtek az eszközeim, amíg így álltam hozzá a hifihez, Mint javint78 kolléga. De dumával nem lehetett meggyőzni, lévén én is mérnök vagyok; csak meghallgatással. }
Jacint78: Vannak hülye hifisták (de mennyi...), meg vannak gyakorlatiasak és jó fülűek is, akik előbb-utább sokszor inkább csendben maradnak.
Nálad szerintem jobban tudnak mérni egy Texas Instrumentsnél vagy AD-nál, mégis érdemes eltérni az adatlapi ajánlásaiktól.Tomacko: 20-ból 15 gyenge eredmény, szerencse/véletlen is lehet.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
AXisBOLD
addikt
próbálom ez --> [link] és ez --> [link] alapján beállítani a Foobart, de a verziók eltérnek és ez a lépés (elsőnél step 6. illetve a második leírásnál step 9.) kifog rajtam.
ASIO proxy 0.9.4-van telepítve, aminél így néz ki a beállítás:
Tudnátok segíteni?
szerk: illetve a második link leírásban a step 4. / dll másolás sincs meg, mivel ezt a dll-t sehol se találom.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
PapauZ
aktív tag
Sziasztok!
DAC kiválasztásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Egy Denon RCD-M40 + Dali Zensor 1 páros, illetve laptop közé szereznék egy olcsóbb (max. 40.000Ft) DAC-ot. A laptop egy Dell Inspiron, alaplapi chipel (pontos DAC-chip adatot nem találtam sehol ehhez a típushoz, elvileg valami Intel chip...). Fejhallgatóm pedig egy Sennheiser HD 518.Két kiszemeltem van jelen pillanatban: FiiO E10K, illetve a NuPrime uDSD (ez sok helyen most akciósan 40e). Mindkettőről olvastam bőven hideget és meleget is... A zenéim max. 48kHz/16-bit-es kódolásúak, nagyobb részük flac. Ennél nagyobb felbontású fájlok vagy DSD használatán egyelőre nem gondolkoztam.
Melyiket ajánlanátok inkább nyugodt szívvel?Előre is köszönöm a segítséget!
-
AXisBOLD
addikt
válasz dgyuri0123 #55950 üzenetére
szép kör, de jesszus a 8/8.1 is kátásztrópha
egyelőre kihagyom az oprendszer váltogatást
Aurea mediocritas
-
gyerecske
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha elindítok egy zenét (foobar vagy vlc) Teac ud 301-ről,alig egy perc után mintha kifagyna?A lejátszóeszközöknél a támogatott formátumoknál ilyenkor csak a 32,0 khz látszik. Csak ha ki és be kapcsolom újra a dac-ot tudom megint elindítani a zenét. flac és dsf,dff-nél is ugyanez,usb kábel QED Performance,driverek fent vannak,win10. Remélem nem a dac-al van valami gebasz, mert kintről van , elég macerás lenne kicseréltetni.[ Szerkesztve ]
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
Spíler
őstag
válasz vr0b3rt #55931 üzenetére
Ha annyira tetszett Fiio E17K II kapható
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
powerup2
addikt
Amit te használsz Aune S6 dac az milyen mennyire jó mik a tapasztalataid vele ?
-
-
powerup2
addikt
V karakter hmmm ez most némi infóra szorul mert így nem értem .
-
powerup2
addikt
Te milyet használsz mármint milyen dac fejhallgató erősítőt ? Amúgy meglepően jó ez a phillips fidelio x2 nem tudom ismered e vagy hallottad e már ?
-
AXisBOLD
addikt
úgy állt össze, hogy elfelejtettem a 192kbps MP3 borzalmakat (ok még az is lehet jó, ha rendesen össze van rakva, de ez más téma), szóval csak FLAC és így nagyon élveztem a zenéket.
ok, otthon rámegyek az JRiver-re. A 7-->10 alatt mit értesz?
Nem hinném, hogy a kábelekkel lenne probléma, 2 különbözővel is ugyan úgy szólt. Ez a DAC ezt tudja, de most inkább fejhallgatót cserélnék...a megbeszélt M40x beszerzés és az a füles marad (30 vs. 40), amelyik hangképe jobban bejön.
Aurea mediocritas
-
powerup2
addikt
UD-503 hol lehet jó áron venni mert valami olyat akarok ami tényleg sokáig jó és akár hifibe is be tudom illeszteni mint dac
-
-
jacint78
addikt
válasz dgyuri0123 #55935 üzenetére
Az, hogy túlságosan ismert, mondhatni populáris lett már és ott ez a követelmény.
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz dgyuri0123 #55933 üzenetére
Nem szúrtam ki őt ehhez, nem is kerestem hibát, hétvégi viszkizések közben tűnt fel. Azt azért megjegyezném, hogy Diana Krall 96KHz-es albumai kb. az egyetlenek amik valóban érdemben megszólalnak 20Khz felett, bakelit ripeken csak a felharmónikusokat látni 20KHz felett ha rákukkantasz a spektrumra. Amúgy jelzett hiba csak akkor jelentkezett, ha 20Khz felett volt jel, alatta nem.
A nem túl jó masterelésben egyet kell értsek, nem méltó hozza a stúdiófelvételek kissé kompresszorozott hangja.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Tomacko
őstag
válasz jacint78 #55922 üzenetére
Jelenkeznék a kivételek közé. Én is meg tettem de én pozitív eredménnyel. Jelentem a vakteszten igen is el tudnak térni egymástól kábelek, hangban. Tudom, hogy ez neked nem tetszik, mert nem tudod mérni....én ezt el fogadom..... Neked is ezt kéne tenned fordítva.
Nem is olyan régen, amúgy még a másik oldalhoz tartoztam én is. Abszolút biztossággal szó szerint ki is röhögtem azokat akik azt állították, hogy a kábelek nagy mértékben is be folyással vannak a hangra. Aztán át mentem egy barátomhoz "nejlon" (elektrosztatikus, jól írom ? ) hangsugárzókat hallgatni. Persze beszélgettünk is közbe nyilván, aztán el röpült hirtelen 4 óra is így, és a kábelekre terelődött a szó, hát bele kezdtünk....a végeredmény annyi, hogy teljesen nem álltam át, de 20-ból 15-ször sikeresen találtam el én is, hogy volt-e csere.
Schawo, na látod ez amit leírtál, simán benne van a pakliban bárhol, mert nem mindenhol tudnak a hifi őrültek sem olyan bejövő stabil áramot csinálni mint amit neked sikerült. A fent leírt sztori is pl. egy szimpla társasházi keretek közt zajlott. Ergo ilyen téren lehet hiába ér használtan a zene felszerelés 2 milliót ?
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
vr0b3rt
újonc
Sziasztok,
Headphone AMP/DAC kombó vásrlásában szeretném a segítségeteket kérni. A keret 100€ körül lenne, nem gond külföldről sem a rendelés(Aliexpress, ebay, amazon, stb.).
A következő fejhallgatókkal rendelkezem:
Beyerdynamic DT770 80Ω
Kingston HyperX Cloud
Superlux HD-330
Superlux HD-660
valamint tervben van egy AKG K271 MKII vagy K701/702Túlnyomó többségében elektronikus zenét hallgatok, otthoni használat a cél, azaz a hordozhatóság nem számít. Jól jönne az optikai bemenet(Xbox ONE-hoz csatlakoztatva játszáshoz), esetlegesen egy potméter az analóg hangerőbeállításhoz.
Volt lehetőségem kipróbálni egy FiiO Alpen E17K-t kollégám jóvoltából, annak a hangzása nagyon tetszett - sajnos már nem kapható. Van esély 100€ körül hasonló minőségű berendezést vásárolni?
Aliexpress-en találkoztam SMSL, Topping, FX-Audio stb. márkájú berendezésekkel. Ezeknek milyen a minőségük?
Pl. ez nagyon érdekesen néz ki - SMSL M3 DACKöszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
Viccet félretéve van most kis időm és gondoltam utánajárok a furcsaságoknak, amiket 96KHz-es mintavételezés mellett véltem felfedezni (Diana Krall). Bár a multkor álltam ki a mintavételkonverzió mellett, úgy tűnik engem most nagyon megszívatott, bár ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne, inkább azt, hogy én nem tudtam jól megcsinálni.
19 és 22KHz színusz lett generálva egyszerre, Vajon mi történhetett, amikor egy cintányér szólt.
Ez történik, ha doglozik egy SRC4192-es aszinkron mintavételkonverter.
Ez, ha nincs mintavételkonverzió, csak simán a DIR9001 dolgozik a bemenet órájából.
Mindíg 96KHz-re történt a felmintázás és érdekes módon csak akkor volt problémás, ha a forrás 96, vagy 48KHz volt, 44, illetve 88-nál nem volt ilyen gond.
kamerer
Csak az egész eddigi világtörténelem megy szembe a kitalációddal
Nem, érdekes módon mindenhol működik a tervezés a mérés, csak az audiotechnikában nem, nem furcsa ez? Maradjunk ennyiben.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
törölt tag
"De, a tápkábel által okozott minőségjavulásra nem a gépben, hanem az emberi elmében kell keresni az okot. Tehát műszerrel nem lehet mérni, csak vakteszttel és azt is megtették már páran, negatív eredménnyel. "
Csak az egész eddigi világtörténelem megy szembe a kitalációddal, éppenséggel mérési és vakteszti témában is, természetesen - no meg a logika. Ha "elhiszed, hogy érthetetlen", akkor miért állítod? - mert ugye nem arra gondoltál, hogy számomra érthetetlen?!
Nem létezik olyan logikai rendszer, olyan értelmezési keret, amelyben értelmet nyerhetővé lehetne tenni az illogikus kitalációdat, miszerint "a tápkábel bullshit, a hangszórókábel nem bullshit" - amellett, hogy természetesen a történelemben se az történt, amit erről önkényesen kitaláltál, hanem az, hogy a tápellátás hangminőségbefolyásoló paramétereinek számos mérhető vonatkozása van, amelyeket szokás is mérni, rendszeresen születnek mérvadó mérési eredmények, és természetesen rendszeresen születnek meghallgatásos, köztük vaktesztes eredmények is, amelyek adatszerűen cáfolják az egyébként önmagában eleve értelmetlen kijelentésedet. Már az eleve vicc, hogy erről ilyen szinten beszélni kell itt. Maaargiit! -
hm74
aktív tag
válasz jacint78 #55926 üzenetére
Bocs, hogy tovább OFF-olok, ha törölve lesz, nem bánom ...
Engem is néha átver a fülem. Éppen ezért többször, akár 1-2 nap eltelével újra összehallagtok dolgokat, ha úgy érzem, nem egyértelmű a tapasztalatom egyes komponensek hangra gyakorolt hatásával kapcsolatban.
Itt nem kábelesek vannak, hanem nyitott szemléletű hifizők, akik minden területen fejlesztési megoldásokat keresnek és szívesen megosztják a tapasztalataikat. Én számtalan dolgot kipróbáltam, amit itt-ott olvastam fórumokon, blogokban. Volt ami hozott változást a hangzásban, volt ami nem. A kábelek világa az, ahol engem is meglepett a hangzásra gyakorolt hatás mértéke. Nem azért tapasztaltam különbséget, mert hittem benne, hanem pont azért hiszem hogy fontos, mert megtapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Igazából lehet külföldi is amire használnám zenei stilus rock jazz és klasszikus blues a lényeg az hogy minél realisztikusabb legyen a hangzás néztem TEAC illetve OPPO márkát de nem tudom melyik lenne igazán jó
-
jacint78
addikt
Azért alakult ki a retesz, mert már réges régen észrevettem, hogy átver a fülem, de az okát nem tudtam, még internetem sem volt (pontosabban azt nem tudtam, hogy átver a fülem és az agyam). Aztán be lett kötve az internet és egyértelmű magyarázatot kaptam mindenre, semmi más nem történt. Aban igazad van, hogy lenézem a kábeleseket. De hagyjuk is, nem zaklatollak tovább titeket, úgyis falra hányt borsó.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
titán
A kröülmények biztosan számítanak.
Nálam egy külön, egyedi fázis van behúzva közvetlenül a trafóháztól, ami semmi mást nem szolgál ki, utána egy 25 kilós tápszűrő és földhurokmentesítő trafó. Lehet próbálkozni a tápkábelekkel.
De könnyen elképzelhető, hogy nagyon szar tápos környéken van jelentősége. Ezért is lehet mindenféle összevissza eredmény ugyanebben a témában.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
hm74
aktív tag
És akik mégis hallanak különsbséget vaktesztben? Mert ilyenek is voltak ám a hifi törénetében. Azok mind valami megtévesztés áldozatai vagy csak egyszerűen hülyék?
Azt szűröm le az írásaidből, hogy a te elmédben van egy retesz, ami által bizonyos dolgokat automatikusan kizársz. Nem azt írod, hogy összehallgattál tápkábeleket vagy tápszűrőket és erra vagy arra jutottál, hanem mások által (ki tudja milyen céllal és szándékkal?!) készített és leírt vakteszteket tényként kezeled, és erre alapozva egyes fórumtársak saját tapasztalatokon alapuló beírásait lenézően bírálod. Az emberi fül is egy mérőeszköz, csak nem mérőszámokkal és mérékegységekkel jelzi a kölünbségeket. De valahogy jelzi, amit a nyelv eszközeivel ki lehet fejezni.[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz #71562240 #55918 üzenetére
Hogy miért pont a tápkábelt-tápszűrést pécézted ki keresztesháború céljára, érthetetlen.
Elhiszem, hogy érthetetlen, pedig nagyon egyszerű. De, a tápkábel által okozott minőségjavulásra nem a gépben, hanem az emberi elmében kell keresni az okot. Tehát műszerrel nem lehet mérni, csak vakteszttel és azt is megtették már páran, negatív eredménnyel.A recordingokban egyetértünk.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
powerup2
addikt
Vettem egy Phillips fidelio x2 fejhallgatót a hangja nagyon jó de vennék hozzá egy fejhallgató erősitőt és dacot vagy lehet egyben is valami jobbat szeretnék 100 ezer forint feleti kategória érdekel olyan 300 ezerig bezárólag
-
törölt tag
Húsvéti fejhallgatós találkozó, akit esetleg érdekel:
-
Bukk900
őstag
Vettem egy LG Hi-fi plus-t hordozható cuccnak. ES9028C2M dac és Sabre9602C amp van benne.
Meglepően jól szól, nagy térrel, részletesen, ütősen. Kis mérete ellenére jó erőben van ez erősítője, a DA-300 hangerejét tudja. Igazából a Denon kissé töketlen erősítője miatt győztest sem tudtam kihirdetni elsőre.
Hátrányai is vannak:
- nincs hangerő szabályzó
- csak egy micro-A - Type-C kábel jár hozzá, ami se PC-hez, se telefonhoz nem jó nekem, így ezeket még külön be kell szerezni.
- nincs erősítés HI/LO kapcsoló, ezt automatikusan állítja két fokozatban 50ohm alatt ill. fölött. Lehet trükközni egy 3,5mm-es adapterrel, amin keresztül bedugom a 60ohmos Takstart, átvált high gain-ba, majd kicserélem a 32ohm-osra és az erősebb fokozaton marad.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jacint78 #55903 üzenetére
Az önbeteljesítő jóslat a politika terepe. Attól, hogy minden lehető fórumon ellentmondást nem tűrő fogalmazásban kinyilatkoztatod a fixa ideádat, még nem válik igazzá. Hogy miért pont a tápkábelt-tápszűrést pécézted ki keresztesháború céljára, érthetetlen. És persze nem igaz, hogy semmi se mérhető ezügyben a hallott hangra-hangminőségre vonatkozólag. Ezügyben is sokminden mérhető - sokminden pedig (még?) nem, amint az mindenre igaz a hifiben. Furcsa, hogy ezt mondani kell, hát még hogy olyasvalakinek, aki egyébként tudja.
.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.
Más. Aki mindenáron argóban akar beszélni a (hang)rendszerről, javaslom, álljon meg a szettnél, netán, ha nyelveket keverni akar, a setnél. A setup kirívóan erőltetett, még akkor is, ha valaki kiépítés értelemben akarja használni.
Szerk.: A recording is nyugodtan lehet például hangfelvétel. Persze semmi sem tilos, de javaslom, inkább hagyjuk meg a hunglisht a kivándorlóknak, az engariant meg a bevándorlóknak.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
DacMagic100: 40-ért használtan oké lehet, de nem az a hang, amit keresel.
DAC2: Passz. Nem várnék tőle sokat.
uDSD: 40-ért újonnan is oké, figyelembe véve, hogy egy hordozható dac-ról beszélünk. De ez sem az a hang.
DacBox S: Hahahahhaha kategória.
D1: A mostani új árát nem éri meg, használtan meg nem túl gyakran van.(#55908) AXisBOLD: Kezd összeállni? Na most akkor jó vagy nem jó? Egyébként igen, jobb forrással jobban kihallod a felvételek hibáit is. Egy 7-->10, Foobar-->JRiver váltást még kipróbálnék a helyedben. Meg usb kábel próba esetleg. Ha semmi sem segít, akkor jöhet egy másik dac, ez ilyen játék.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz Spíler #55912 üzenetére
hehe hát van itt is már pár más felesleges kütyü...
azért gyűjtő nem akarok lenni, de az M40x nagyon izgatja a fantáziám...bár a boltban azt mondták, hogy M30x vs. M40x között nincs nagy különbség, akkor már inkább M50x, de azt semmiképpen nem veszek, túl drága nekem.na én is befejeztem az offolást, ez már másik topik
Aurea mediocritas
-
Spíler
őstag
válasz AXisBOLD #55908 üzenetére
"most lenne lehetőségem M40x-et beszerezni elfogadható áron, nem akarom kibánni magam az M30x-ből, de lenne értelme váltani?"
Igen mindenképpen jobban járnál vele+egy SRH940 plüss párna.Minden alkalommal fülig érne a szád az M30X után.Jó útra léptél,én is így kezdtem,mostanra egy "szobányi"felesleges fejesem van.Bocs az off-ért,befejeztem.
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
AXisBOLD
addikt
válasz jacint78 #55909 üzenetére
szia,
hogy ez a setup mennyire transzparens azt én nem tudom megítélni, de maradjuk annyiban hogy ennél van jó pár szinttel feljebb is (minimum).
így pár óra után az jött le, hogy maga az alapanyag (mp3, flac, stb.) minősége mennyire fontos ezen a szinten és ebben biztos benne van a mixing/mastering aka. hangmérnök
Aurea mediocritas
-
jacint78
addikt
válasz AXisBOLD #55908 üzenetére
Egy megjegyzésem volna ezzel kapcsolatban. Amikor kiegyensúlyozott, valóban transzparens berendezést használsz és rosszul szól egy zene, az az esetek 99%-ban nem a berendezés hibája, sokkal inkább a zene, pontosabban a hangmérnök (ha volt ilyen egyáltalán) hibája.
type your text here..
-
AXisBOLD
addikt
válasz Spíler #55907 üzenetére
hello,
igen, őszintén leírtam hogy honnan indultam ki és mi lett belőle.
de én is változok, a mély dominancia már a múlt, fontosabb a kiegyensúlyozottság, ez jobban emészthető és élvezhető számomra.
De tény hogy az eredeti ajánlásokkal teljesen szembe mentem, ebben igazad van. A kényelem megfogott, de jó irányba lökött, most kezdem értékelni a közép tartományt és a kiegyensúlyozott hangzást.
2 órája megy a Foobar Win7 alatt FLAC only zenével és kezd összeállni a kép
Aurea mediocritas
-
zsizsef
senior tag
Én fülest nem használok, microlab solo 6c van rákötve a Sabajra. Használható usb-ről, nem kell neki plusz a áramforrás. Halkabb mint, a Musiland. De nem sokkal. A windows nem tudja állítani a hangerőt, 0 és 100% van. Induláskor van egy halk sssh, ami megszűnik ha indul a zene. A mélye hasonló, mint a mark 2-é. Én több teret hallok ki belőle, részletesebb, mint a musiland. A részletek alacsony hangerőn is megvannak.
-
Alu
senior tag
válasz Dorian #55886 üzenetére
Az új ára számomra elég sok, remélem találok majd használtan.
Esetleg ezekről mi a véleményetek?
- Cambridge Audio DacMagic 100
- NAD DAC 2
- NuPrime uDSD USB DAC
- Pro-Ject DAC Box S USB
- Audioengine D1 USB DAC(#55887) Bodz: Köszönöm, de ezt a külsőt nem tudnám megszokni a polcon.
λŁƯ™
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Na akkor NuForce uDAC3 verdict:
- a kis DAC jól küldi, karakteresebb, kerekebb vele a hang
- minőségi a kialakítás is, ok ez másodlagos, de ez is rendben van, amilyen apró, súlya is van, szóval nem egy filléres műanyag doboz (...classic "van benne anyag, nem lehet rossz" megállapítás ...)
- poti nem recseg, viszont nem olyan pontos, aprólékos, mint vártam, de összességében rendben van
- mellékes, de analóg outputon keresztül is (Logitech X-230) szépen erősítuDAC3 + ATH-M30x --» abszolút laikus vagyok (nézzétek el nekem) és még bőven van mit kipróbálni, de szerintem nem ez a tökéletes páros. Van ami iszonyat jól szól rajta, de van hogy annyira szúrók a magasak, hogy fájdalom hallgatni. Lehet még nem járattam be a fejhallhatót vagy a zene fájl minősége volt silány, de egyelőre ez jött le.
Winamp + Win7 --» ez valahogy nem áll össze, hiába tekergetem az EQ-t ide-oda, semmi se szól jól, még csak elfogadhatóan sem
Foobar + Win7 --» túl semleges
Vox + Mac --» ez eddig a nyerő kombó, mondjuk hozzá kell tennem, hogy itt csak FLAC-ot hallgattamepilógus: NuForce uDAC3 + Panasonic RP-HJE120E:
- nem szól jobban, de a mélyek feszesebbek és a magasak se olyan harsányak, ezért írtam hogy nem biztos, hogy az M30x a legjobb házastárs
Az egész történet úgy lesz kerek, hogy ha leírom, mély orientált fejhallgatót kerestem, de annyira megtetszett a semleges, kényelmes, könnyen hajtható M30x, hogy már nem is próbáltam mást utána.
De még próbálgatok, állítgatok, tesztelek.
A véleményetekre, tanácsotokra, észrevételekre, - lebaszásra, ha baromságot írtam/következtettem - továbbra is számítokbtw, most lenne lehetőségem M40x-et beszerezni elfogadható áron, nem akarom kibánni magam az M30x-ből, de lenne értelme váltani?
Aurea mediocritas
-
Sz.Péter
tag
válasz jacint78 #55901 üzenetére
Tőlük kérdezd.De nagy áramnál amúgy sem gyulladna fel semmi,és nemcsak a méretezés miatt,hanem nagy részük szigeteletlen.És kétlem,hogyha a reaktor,erőmű,vagy Cernnél számítanak a tápkábelek,de a dacnál,ampnál nem.Bocs az offért,jó pihenést.Amúgy is mindjárt megy a lecsóba a téma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest