Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Dexar007 #56842 üzenetére
Én M-Audiót használok stúdióban, nagyon jó. De az M-Audiónak az egész történelme során mindössze egyetlen értékelhető (valóban stúdióba való) monitora volt. Nem a márkajelzés a lényeg. És azt sem jelenti, hogy egy stúdió monitor mindent visz. Otthon valamivel olcsóbban zenehallgatásra jobb hangfalas rendszerem van.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz jacint78 #56721 üzenetére
Szopás minden upgrade. Egy kupacnyi macbookot használunk, semmi nem megy rajtuk rendesen. Hol valamelyik hardvereszköz nem megy, hol a Logic, hol a Protools szívat, egyik maces gépen sem használható minden egyszerre. Egyiken felvenni nem lehet, másikon nem megy az egyik szinti és az egyik hangkártya, másikon a másik szinti és a másik hangkártya. A hackintoshon csak az egyik szinti nem megy.
Arról meg ne is beszéljek, hogy ugyanazon a hardveren is jobb latencyt produkál a windows, mint a macos, ha megy, akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bkercso #56679 üzenetére
Akkor még mindig lehet valami gond valamelyik órával. Például a forráséval akár. A Symetrix Lucid hangkártyám produkált hasonló hibát a Lynx AES kártyáról hajtva, és csak kvázi-szinkron beállítás esetén. Már nem emlékszem, hogy mi volt az ok. Majdnem visszaküldtem, hogy hibás példányt kaptam, mert némelyik csatorna annyira torzított, másikak meg tökéletesek voltak. Aztán összevissza nyomkodtam mindent az órák beállításán a Lucidon és a Lynxen is, és megoldódott. Kiderült, hogy összegerjedtek az órák. Ha Lucidot slave módba tettem, és kikapcsoltam az aszinkron konverzióját, vagy a Lynxen kikapcsoltam a precíziós szinkronizációt (kicsit más órajelen jár a kártya), eltűnt a hiba. A Lucid azóta is jól teszi a dolgát kikapcsolt srcvel, mert nekem kell a központi óra az Aurorával való szinkronizáció miatt.
Gondolom a Lucidban nem TI SRC van, hanem valami fpga, de ez most részletkérdés. Valószínűleg a gerjedés csak két konkrét frekvencián járó eszköz összekapcsoláskor tapasztalható, ezért nem lehet egykönnyen reprodukálni. Lehet, ha kicseréli a dac óráját egy másik darabra, megszűnik a hiba. De ez is csak egy lehetőség a sok közül.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bkercso #56674 üzenetére
hmm
Valami olyan primitív technikai hiba, ami tényleg annyira primitív, hogy nem is gondolt rá ő sem? Például nem jó feszültséget kapott, a src nem látta az órát egy rossz forrasztás miatt, a táp beszórta azt az oldalt, stb.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bkercso #56669 üzenetére
Ha nem volt két egyforma eszköze a feladatra, akkor bizony millió hibát lehet elkövetni a mérés során. Ki tudja, hogy mi változott a két mérés között. A legrosszabb a fals mérésekkel, hogy utána már a hibás mérés eredményét is határozottan hallja az ember..
Src-k minőségi összehasonlítására sokkal alkalmasabb eszköz a időbeli grafikus spektrumanalizátor, mint egy frekimenet grafikon. Évekkel ezelőtt linkeltem már párszor az infinitewave weboldalát, ahol ennek a problémakörnek vizsgálatékra sok erőforrást szántak. [link] Nem egyszerű jó szoftveres src-t csinálni, hát még hardverest. A tesztelési metódus egyszerű. Egy jó ad-vel (ennek a minősége kardinális kérdés) vissza kell rögzíteni loopback után egy logaritmusos sweepet (digitális bemenet 44.1, src kimenet 96, rögzítés legalább 96), majd felvett fájlra rá kell ereszteni egy időbeli grafikus spektrumanalizátort (mondjuk Auditionben), és a mintázatot keresni a zaj mögött. Látszani fog az infinitewave-es ábrákhoz hasonlóan.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
válasz z2solti #56541 üzenetére
Milyen saját "driverrel" próbáltad? Nincs neki saját drivere, letölthető. Van egy Play Store-os alkalmazás, de az csak firmware frissítésre való. Ha a telefonban van USB audio 2.0 kezelés, akkor megy magától, de sok telefonban nincs rendes, akkor csak UAPP-pal tudod szóra bírni.
A füles csatlakoztatva van, ugye? Mert csak akkor működik az eszköz. A jack aljzat alján van egy bekapcsoló gomb, amit a jack nyom be.
-
titán
válasz Sz.Péter #56355 üzenetére
Bontsd fel, rakd bele, nagy durranás. Ha értesz valamennyire hozzá, és nem vágod haza, akkor úgyse lesz semmi baj vele. (tettem már be fordítva opát saját eszközbe, még attól se lett semmi baj, egy ellenálllat szállt el látványos füstjelenség kíséretében, mindössze azt kellett cserélni)
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
Ezért vannak követőszámok. Ott kiderül. Ha a feladó követés nélkül adta fel, akkor bevállalta azt a kockázatot, hogy nem tudja bizonyítani, hogy megkaptad. Persze ezzel nem illik visszaélni, mert ha pont nálad gyakran tűnnek el követés nélküli termékek, kivágnak a piactérről (ali, ebay), aztán leshetsz, hogy nem veszel semmit sehol.
-
titán
Milliós használt cuccot vásároltam már Amerikából is ebayen, 100ezer forint fölöttit meg jópárat. Most is épp szállítás alatt van egy használtan 100k-s órám Angliából. Egyszer sem volt bajom nagyobb értékű bármivel. Egyszer egyik 300ezer forintos hangkártyám amerikából rossznak nézett ki, de fél óra keresgélés után kiderült, hogy szállítás közben lecsúszott a saru a főkapcsolóról. Az összes bajom a filléres szarokkal volt (6 dolláros óra, kijelzővédő üvegek, egyéb bizbazok). 10 dollár feletti cuccal se Kínából, se ebayről nem volt még problémám.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bkercso #56106 üzenetére
Rengeteg DIY cuccot használok. Tápszűrő (by vodkaboy), mikrofon (saját és by vodkaboy), eq (saját), több kompresszor (saját), több mikrofonerősítő (saját), fejhallgatóerősítő (by bajnokpityu) és pushpull végfok (by vodkaboy). Ha valaki épít egy AES3, Firewire és SDIF (nem spdif, nem elírás) bemenetes dacot, akkor azon is elfilózok. Addig minden tiszteletem diy közösségé a kitartásért (az usb mellett).
A múltkor kiszámoltam, hogy mennyiből tudnék összerakni egy 16 ki-bemenetes aes3 konvertert, és többre jött ki, mint amennyiből megveszek egy felső kategóriást boltból. És akkor hol van az fpga jitterelnyomás, meg a dsp keverő.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz fehér_ember #56057 üzenetére
Az összesnek el van szakadva a matricája.
-
titán
Nem tudom, hogy itt használ-e valaki még Mytek 192-t, de ha igen, és USB2-n, akkor ne kapkodjon a Creators Update-tel. Érdekességként megnéztem, hogy mi újság USB2-n, és a frissítés első körben ki is nyírta a drivert (nem compliant deviceként driver nélkül nem működik). Újratelepítés után megyeget, de tele van buggal, minden frekiváltás egy óriási trauma. A kütyünek, a fülesnek és a fülemnek egyaránt, mert ilyenkor 0 dBfs-sel üvölt bele a fülesbe egy nagyon torz búgást pár másodpercig.
Szerencsére a Firewire tökéletes.
-
titán
A kröülmények biztosan számítanak.
Nálam egy külön, egyedi fázis van behúzva közvetlenül a trafóháztól, ami semmi mást nem szolgál ki, utána egy 25 kilós tápszűrő és földhurokmentesítő trafó. Lehet próbálkozni a tápkábelekkel.
De könnyen elképzelhető, hogy nagyon szar tápos környéken van jelentősége. Ezért is lehet mindenféle összevissza eredmény ugyanebben a témában.
-
titán
válasz jacint78 #55856 üzenetére
Van digitális bemenetem is. Akár hiszed, akár nem, analógról jobban szól, mint AES3-ról. Fogalmam sincs, miért. Pedig ugyanaz a darab DA van a végén, annyi a különbség, hogy analógról van egy AD is előtte. Szóval én analógról használom AD-DSP-DA konfigurációban.
(#55854) Dorien
de vélhetően a jeladó problémamentes analóg jack csatlakoztathatósága volt a fő cél.
Persze, ebben a kiépítésben elkerülhetetlen az AD[ Szerkesztve ]
-
-
titán
válasz meszeske #55847 üzenetére
Jézusom. Ki írta ezt a zöldséget, melyik "teszt" volt a forrás?
nincs DSP sem, helyette Sabre digitális hangerőszabályzójával együttműködő hagyományos analóg potméterrel
A Sabre digitális hangerőszabályzója DSP alapú. Nem együttműködik vele az a tekerentyű, hanem vezérli.nem kell újra digitalizálni a jeleket
Persze, hogy nem, jóhogy nem teszünk az DA után még egy AD-t is Biztos készült már ilyen eszköz a földön, de remélhetőleg nem sok. És esze sem volt sok, aki ilyenre csinálta a DAC-ját.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz meszeske #55835 üzenetére
a mély kiemelést is analóg áramkörrel oldották meg
Nem olvastam a marketinganyagot, de ezt hangsúlyozzák? Mert az marha nagy bullshit. Egy mély kiemelés egy opamp, pár ellenállat, két kondi és esetleg egy tekercs kérdése. DSP-vel sokkal drágább megoldani.
Ráadásul a Sabre 9018 egy dsp-s dac, rengeteg számítást a belső dsp-je végez. Minden bejövő jelet feldolgoz, mielőtt a da konverziót végrehajtaná.
Persze ettől még lehet jó a dac maga. Oppótól el is várom.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
-
titán
Szerintem a tápod csinálja. Mióta van meg?
Most nézem másik gép is megvolt.
Tehát bármit cserélsz, megmarad? Az meg hogy? Akkor nem a füled lett érzékenyebb? Mert akkor itt az ideje kinyitni a péztárcát, és venni egy drága eszközt
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz HUNNIA1920 #55706 üzenetére
x370-et nem kapsz 30-ért, az 50-től indul. 30ezer van az egyszerűbb ASUS X370 és a Crosshair között. (52 és 83)
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz gordonfreemN #55684 üzenetére
I2S is valamiből lett. PCIe jelből, PCIe->USB-ből, vagy valamiből biztosan.
Ha közel van, akkor persze, az I2S a nyerő, de két készülék között, összevissza verődő, impedanciaillesztést nélkülöző kábelekkel, csatlakozókkal átvinni alacsony jelerősségű, nagyfrekvenciás jelet nagyon rossz megoldása egy olyan kis méretű problémának,mint az SPDIF.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Patice #55676 üzenetére
Tudom, ez egy gyakran hangoztatott frázis, de attól még nem lesz igazabb. Ha az átalakítás rendben megy, és jól van órázva közben, akkor nem probléma. A legjobb sokmilliós stúdióórák egy csomó átalakítást és újraórázást hajtanak végre egymás után.
(#55677) bkercso
loga-ritmusra jár az agyam[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz krichd1 #55664 üzenetére
De ha a dac (85k) olcsóbb, mint egy forrás, az szerintem szívás. Márpedig nem ismerek 150k alatti AES forrást. Lynx AES16e és az RME HDSPe a két legolcsóbb cucc. HDSPe-ből AIO, mert a dedikált AES változat már negyed millió, mint a Lynx, de sztereóra az AIO is megteszi. De még az is kurva sok, és az asztali géphez kötöz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Tud valaki kontaktot ati1979-hez? Fél éve nem lépett be, és el kéne érnem.
-
titán
válasz Sz.Péter #49266 üzenetére
Nem véletlènül használtak,talán még ma is az ürtechnikában csöves rendszert,pedig müszakilag mindenben rosszabb a mérések alapján.
Szerencsére nem használnak. Műszakilag nem rosszabb, csak sokkal megbízhatatlanabb. Audióban még elmegy, de űrtechnikába nem valóevDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz dgyuri0123 #49216 üzenetére
Egyetlen dologban volt jó a Technics...jól nézett ki, úgy általában. Szvsz.
DJ felhasználásra is jó volt. Innen származik a renoméja, mert a *random DJ* is azt tekergette, akkor biztos jó.[ Szerkesztve ]
-
-
titán
válasz MasterMark #49121 üzenetére
Nagyfrekis gerjedés. Vedd ki belőle, tegyél bele másik opamp-ot. Vagy egy 10 ohmos ellenállatot a kimenő jelre.
-
titán
válasz bajnokpityu #49092 üzenetére
Egy-egy darabot lehet méricskélni, de sorozatban ennyi darabbal egyesével bohóckodni nem lehet szórakoztató
-
titán
válasz robi-k #49084 üzenetére
Ahogy nézegettem, a Soekrisből azóta 3 új revízió jött ki, amelyik orvosolta a hibák nagyját. 400 eurót azért már nem adnék ki bohóckodás céljából. Inkább szépen lassan rongyosra moddolom. Mert ezek a diszkrét dacok nagyon kísérleti cuccok. Inkább proof of concept, mint valódi termék. Majd ha megvalósítják ezeket normál méretben, tokozással, akkor lesz értelme valóban megfontolni a multibit dacokat. Addig marad a delta-szigma pcm és a dsd, esetleg a nos multibit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest