-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz bkercso #56798 üzenetére
Én ebből a vitából kimaradtam, még mindig nincs semmilyen DSD formátumú zeném. Egyszer kipróbáltam a denon-nal, de "meglepő" módon nem hallottam változást, így hagytam is.
krichd1
A nagy kérdés az, hogy az m-dac-nál van-e természetesebb hangú usb-s dac 100k körül. Pl. UD301
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
bkercso
nagyúr
válasz Polllen #56797 üzenetére
DSD torzítása:
Ez vita tárgya, mindenesetre vakteszttel nem sikerül kimutatni különbséget (biztos süketeket ültettek le ):
https://en.wikipedia.org/wiki/Direct_Stream_Digital., "PCM vs DSD részkapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Polllen
nagyúr
válasz borg25 #56796 üzenetére
Az AVR-t csak sztereóra használod? Ha jobb dac-t veszel mellé, érdemes lenne egy hasonló áru sztereó erősítőt is nézni hozzá.
Én CA 640A, nad 3020 és amp4me-vel használtam, használom a Heco-t és utóbbi kettővel nagyon jól szól.
Tiszta természetes hangot szeretnék.
Az m-dac DSD nélkül ezt tudja, de 110k alatt nem láttam még. Mást nem nagyon hallottam vele, amin van jó usb.(Használtam denon da300-zal sokat, de nem az ugrik be róla elsőnek, hogy természetes hang.)
Ha tudja a DSD-t nem hátrány, bár azt olvastam a DSD magas hangnál nem éri el a CD minőséget.
Ez így értelmezhetetlen. A DSD formátum több információt képes tárolni, mint amit a CD minőség tud és hogy hogyan szólal meg az azon fog múlni, hogy hogyan rögzítették a felvételt és milyen láncba szólaltatod meg.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
borg25
senior tag
Sziasztok!
Arcam AVR350 erősítőhöz
Heco Argon 50 hangfalhozmilyen DAC-ot tudnátok ajánlani? DAC esetén is van valamilyen ökölszabály, hogy a hangfal árának hány százaléka legyen?
Nagyon max 100e szánnék rá
Főként klasszikusokat és modern zenét hallgatok.
Tiszta természetes hangot szeretnék.
PC-ről hajtanám meg USB-n keresztül
Ha tudja a DSD-t nem hátrány, bár azt olvastam a DSD magas hangnál nem éri el a CD minőséget.Előre is THX
-
bkercso
nagyúr
válasz #65675776 #56782 üzenetére
Hova kell 24mW-nál nagyobb teljesítmény?
jacint78: Az elektronika más torzítást produkál, mint a hangszóró.
Az SRC amúgy nem csak jittert szűr (az se rossz), hanem egy digitális szűrő is egyben. Biztos azokat is azért fejlesztik, mert feleslegesek.
Hallás alatt pedig az agymunkát (igényességet pl.) lehet fejleszteni. 10 évesen walkmant hallgattam...[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
jacint78
addikt
-
Sonja
nagyúr
válasz sirdond #56786 üzenetére
Német Headsound, 210€ + 16€ szállítás.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
törölt tag
Az nyilvánvaló volt, hogy az USB tápellátás szűk keresztmetszet kimenőteljesítmény szempontjából. (Mondjuk a második, dedikált tápellátó USB-re ennek nem feltétlenül kellene vonatkoznia.) De azért érdekes, hogy egy másik típusuk meg 9V DC-t kér, ehhez képest mégis gyengébb, méghozzá jócskán. Utóbbi 14 mW-ot tud 300 ohm terhelésnél, azaz 10 mW-tal kevesebbet. Nem ezt várná az ember.
-
Bodz
nagyúr
válasz #65675776 #56782 üzenetére
Vagy persze még mindig ott a Logilink, amit ki is tudnál talán próbálni.
-
törölt tag
Csak ezért kérdezem: [link]
Az M3 még érdekesnek tűnik. A 24 mW 300 ohm-on mindenesetre nem feltétlenül biztató. Bár igazából a HD2 sem képes sokkal többre, az 120 mW-ot tud 32 ohm-on, míg az M3 108-at. Szóval 300 ohm terhelésnél ~25 mW lehet a HD2 kimeneti teljesítménye.
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #56778 üzenetére
A hallásod is fejleszthető. Ha meggyőzöd magad az ellenkezőjéről, azzal min. annyira csapod be magad, mint amennyire szerinted becsapja magát az, aki hallja az SRC-t.
Látod, nem a mérőrendszert kell fejleszteni, hanem eljárni hallgatózni, elvinni a DAC-odat találkozókra stb stb.[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz bkercso #56777 üzenetére
Nem tudom, nem hinném. Annyira jelentéktelenek a különbségek, hogy ezt ember nem hallja, kivéve persze, ha így akarja. Amikor zajos volt azt hallottam, de az eléggé egyértelmű volt. Az lehet, hogy, ha valami igencsak jitteres kimenetről menne, akkor lenne különbség. Mérve van az optika és a koax között is, konkrétan a koax egy hangyányival alacsonyabb THD-ét produkál és látni is, hogy alacsonyabb a jitter, de az is túl jelentéktelen ahhoz, hogy hallható legyen. Úgy tűnik, hogy ami nem tetszett, ami miatt ugye elkezdtem méregetni mostanában, az sem létező jelenség volt, vagy csak a csatlakozó volt kontakthibás stb. Azóta kicseréltem a hangszórókábeleket, valami 6mm átmérőjű földkábelre.
Egyik este direkt cserélgettem a digitális vevő paneleket (bár cserélhető, de eddig forrasztva volt, foglalatot csak most raktam rá) ugyanazt a zenét hallgatva, de nincs érdemi különbség.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
bkercso
nagyúr
válasz pulutodurumo #56768 üzenetére
Azt pedig ismerem régről! Nem tudtam, hogy erre is alkalmas...
-
jacint78
addikt
válasz gordonfreemN #56774 üzenetére
Úgy sikerült, hogy gyanús lett és -1dB-el csillapítva nincs semmi gond. Hogy miképpen lehetséges ez és, hogy az SRC nélkül miért nem volt gond, az rejtély számomra.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Fostex HP-A3-al van valakinek tapasztalata? Vagy a HP-A4-el?
Aurea mediocritas
-
jacint78
addikt
válasz bkercso #56766 üzenetére
Ó de nagyon hülye vagyok.... Hát túl volt vezérelve szoftveresen, azért torzított ez a nyomorult ilyen kiszámíthatatlan módon, pontosabban valamiért a SRC-ét vezérelte túl. Amúgy ez is jópofa 10Hz-től 40KHz-ig emelkedik.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Csacse
tag
Sziasztok!
A Logilink dac a maga árszegmensében már nem számít jó vételnek?
-
bkercso
nagyúr
válasz pulutodurumo #56760 üzenetére
Tudsz ilyet 96kHz mintavételezéssel is készíteni?
-
törölt tag
Nyilván árához képest. De az összehasonlítási alap, aminek a szintjét minimum hoznia kellene minőségben annak, amit beszerzek (DAC és AMP együtt), az a jelenlegi hangkártyám (Prodigy HD2).
Bár ahogy látom benéztem az árát (pontosabban egy használt példányét néztem, ami 20k). Továbbra is szeretnék mindennel együtt 30k alatt maradni.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz #65675776 #56763 üzenetére
Mihez képest?
Árát megéri. Ha jól emlékszem már 2 ember is beleszaladt viszont, hogy hibás usb kábelt csomagoltak mellé, ami okozott némi kellemetlenséget. Én rögtön venném a lineáris tápot is.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz sirdond #56757 üzenetére
X-Fi HD USB: A Magic jobb hangú, de ez meg sokkal praktikusabb.
SMSL M3: Ezt még nem hallottam, de tán van róla vélemény a topikban.
Sabaj D3: Ezt se hallottam.
Terratec Aureon X Fire: Erre egyszer valaki azt írta nekem, hogy teljesen rendben van.
LogiLink UA0211: Erről már sokat volt szó a topikban.
Biztos van még más is, de most hirtelen ennyi jutott eszembe.(#56758) daa-raa: Nem tudok róla, de ugye ott az rca is rajta. Azzal meg kár szerintem foglalkozni, hogy valamit nem használnál.
Amúgy persze, van még SMSL erősítő, főleg mostanában sok mindent dobtak piacra, de azokkal még nincs tapasztalat. Meg drágábbak is a leárazott 8-nál.[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
válasz bkercso #56749 üzenetére
Erre gondoltál?
19 és 22 kHz sávok monora összekeverve."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Bukk900
őstag
válasz cipofuzo87 #56743 üzenetére
Sokat javít a Denon dac hangján egy lineáris tápegység. Szinte kötelező hozzá. [link]
-
Bodz
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #56745 üzenetére
Igazából nem nagyon értem, hogy miért nem. Asio nélkül nem tudok 96 kHz-es jelet kiküldeni? Meglepő lenne!
Nem tud véletlenül valaki generálni nekem egy wav fájlt 19k+22kHz-es szinusszal? 96kHz-es és 88,2kHz-es mintavételi frekivel is kellene. Ezt foobarral le tudnám játszani, Wasapival.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jacint78 #56713 üzenetére
Van jópár hangtechnikával komolyan foglalkozó ismerősöm. Nem csak felveszegetnek és hallgatnak zenét, hanem elég komoly szinten fel is dolgoznak. Mind visszatért W7-re, mert egyszerűen 8, 8.1 és 10 alatt sem lehet használni semmiféle real time feldolgozást anélkül, hogy ne recsegne ropogna, akadozna. Függetlenül attól, hogy van-e ASIO drive vagy sem. Ráadásul a minőség is gyengébb, a monitorozás is megbízhatatlan. Mind intel alapú rendszert használ.
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #56740 üzenetére
Na jó: ha egy gép nem tud két külön frekin járatni még két külön eszközt sem, akkor mérek két géppel! Laptopról hajtottam a MomentDAC-ot (DIR9001+SRC4192+PCM1794, az SRC 96kHz kimenettel ment 24,576MHz óráról), és mértem az asztali gép SoundMax bemenetével, ami fix 96kHz-re volt állítva, mert így nyújtotta a legjobb eredményt. Azért nem a MomentDAC MKII-t mértem, mert a simában van egy analóg poti is, így a mérőjelet analóg módon tudtam halkítani, hogy ne okozzon túlvezérlést; amúgy eléggé egymáshoz van már tuningolva a két DAC.
ASIO-t nem használtam, de a DAC kimenőjelét a Windowsban és az ARTÁ-ban is mindig átállítottam, just in case.A 48 kHz-es és 44,1 kHz-es eredmények is pont ugyan ilyenek. Vagyis az SRC nem torzít.
[ Szerkesztve ]
-
cipofuzo87
tag
Na vásároltam egy Denon DA-300USB-t. Köszönöm a segítséget.
-
bkercso
nagyúr
válasz gordonfreemN #56741 üzenetére
Akkor "nincs nagyon elrontva" az a DAC.
-
gordonfreemN
addikt
válasz bkercso #56728 üzenetére
Volt egy ilyen megérzésem ezért is hoztam fel hogy ehhez egy mérőeszköz spektrumanalizátor kellene. A hangkarikbak van eleg kinja ahhoz hogy inkább ne használjuk mérésre. Nemhiaba kerül egy komoly mérőeszköz százezrekbe. Viszont az szépen bebizonyosodott hogy Jacint azért látja rossznak az src-t mert hangkarival mért. De miért hallja is rossznak?
A belső kártyák mérve biztos hozzák az elvártakat, dehát az angolok már rég ugy árulják az erősitőiket hogy "kapcsold be és jó szórakozást" még más a méréseikkel támaszt alá tulajdonságokat.
És hát ahogy beszéltük, az IV konverternél is az látszik hogy a mérés egy dolog a gyakorlat meg megmondja a tutit. Csak ezt nehéz elfogadni mert hiányoznak a konkrétumok és magyarázatok...3 kupak pálinka után vagyok nézd el nekem ha nem vagyok világos
Tudom a virágtartók a dobozokon tiszta szégyen de ez nem is itthon van fotózva
A dac-om egyértelmű sikert aratott igaz ellenfél nélkül
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
jacint78
addikt
válasz meridarider #56737 üzenetére
Nem csoda hogy zajos, a mindenegybe integrált csodák annyit tudnak amennyit és kész, sem a bádogdoboz, sem az elna kondi nem segít rajtuk, szarból nem lehet várat építeni.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
meridarider
tag
Sziasztok,
Nemrég vásároltam egy audio technica msr7-et. Hiába az asus csoda leválasztott onboard audio-ja, elég zajos az integrált hangkártyával. Milyen külső DAC-ot ajánlanátok?(az SLI mellé nem fér belülre). Egy kicsit melegebb hangú dac+amp érdekelne elsősorban max 40k ig.
God hates us all.
-
Bodz
nagyúr
válasz Alabástrom #56734 üzenetére
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Talán itt kevésbé off:
Milyen Android zenelejátszó app-ot ajánlanátok flac fájlok lejátszására?
Köszi!
LaciAmikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
jacint78
addikt
válasz bkercso #56731 üzenetére
Meglehet, nem nagyon tudom már követni, hogy mi történik. De az biztos, hogy az ARTA a kimenet és a bemenet frekijét is egyszerre állítja, mivel a hangeszközök sem tudnak külön órajelen lejátszani és rögözíteni, amikor ilyesmit csinálok, azt két géppel szoktam. .
type your text here..
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #56729 üzenetére
Mivel a bemenet és a mintavételi frekije mindíg ugyanaz, így eléggé egyértelmű, hogy a kimenettel van probléma.
Nem vagy elég figyelmes. Akkor van probléma, ha a kimenet és a bemenet nem egész számú többszörösei egymásnak. 88kHz-es kimenet 88kHz-es bemenettel szép, 96k-s meg 96k-ssal.Scwaho: Jó ötlet!
-
jacint78
addikt
válasz bkercso #56728 üzenetére
Mivel a bemenet és a mintavételi frekije mindíg ugyanaz, így eléggé egyértelmű, hogy a kimenettel van probléma.
Miért jobbak akkor a külső kártyák?
Sosem voltak jobbak a külső kártyák, pláne azok amik a tápot USB-ről kapták. Ez megint egy olyan tipikus netes elmélet amit senki sem ellenőrzött, csak elméletben jól hangzott...
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #56727 üzenetére
Láss csodát: ha a SoundMax-nak nem 96k-ra, hanem 88k-ra állítom a bemenetét, akkor 88k kimenettel jó és 96k kimenettel rossz! Vagyis akkor van gond, ha a kimenet és bemenet nem egész számú többszörösei egymásnak.
Fix 88kHz bemenettel:Kimenet 88 kHz:
Emlékezzünk, az előbb 88 kHz kimenettel volt csúnya, amikor a bemenet 96k-ra volt állítva!Az előző hsz-emben a Xonar DG mérése remélem, mindenkiben eloszlatta a kétségeket, hogy a számítógép belsejében zajt szedne-e össze egy hangkártya. A mérés nem zajos!
Miért jobbak akkor a külső kártyák?[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #56725 üzenetére
Asus Xonar DG loopback, 24bit/48kHz bemenettel.
Itt is vannak gondok... Annyit fűznék hozzá, hogy ez az egyik legolcsóbb Asus hangkártya, használtan kb. 5eFt. Ennek is mesés számai vannak, vagyis, ha csak mérés alapján fejleszt valaki, akkor nem is kellene továbblépnie...
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #56716 üzenetére
SoundMax hangkártyám loopback-je, a saját DAC-jával. Mindegyik mérés 24bit/96kHz-es bemenettel történt, a kimenetet változtattam.
Szóval igen, van gond bőven, de a hangkártya a DAC-om nélkül is produkálja ezt, így nem lehet az SRC számlájára írni. A brummot is a hangkártyám csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz jacint78 #56721 üzenetére
Szopás minden upgrade. Egy kupacnyi macbookot használunk, semmi nem megy rajtuk rendesen. Hol valamelyik hardvereszköz nem megy, hol a Logic, hol a Protools szívat, egyik maces gépen sem használható minden egyszerre. Egyiken felvenni nem lehet, másikon nem megy az egyik szinti és az egyik hangkártya, másikon a másik szinti és a másik hangkártya. A hackintoshon csak az egyik szinti nem megy.
Arról meg ne is beszéljek, hogy ugyanazon a hardveren is jobb latencyt produkál a windows, mint a macos, ha megy, akkor is.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
válasz bkercso #56715 üzenetére
Úgy, hogy nem felharmónikus a jel az épp a jittert jelzi szerintem. Van ott gond bőven, csak másképpen jelentkezik ennyi küönbség volt nálam is a különböző verziók között, elég nagy a káosz 10KHz környékén. Ha megnézed a nagyobb frekvenciájú tüskék alig 40-50dB-re vannak a csúcstól, az nagyon sok, az már bőven hallható kategória.
type your text here..
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #56714 üzenetére
foobarban 88kHz-re átmintázva a zenét sem hallok 0,1%-nak megfelelő torzítást, pedig méréskor hallható hangokra is ilyen torzításválasz volt, így ezt az ADC hibájának tudom be.
Az ARTA sem torzításnak aposztrofálja ezt, hanem zajnak (nem tudom, hogy tesz különbséget).[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz #65675776 #56711 üzenetére
Működik az, csak jó rendszer kell hozzá (AMD-vel esélytelen, az utolsó amivel működött az VIA csipes 939 konfig volt) és hardverközeli szoftveres réteg (ASIO) Nálam megy a felvétel és lejátszás is az SB0460-al 96KHz-en 10ms-el 7ms-el határeset, az 5ms már recseg Windows 10-el. A műhelygépen XP-van az öreg szoftverek miatt, meg a nyomtató és a szkenner is csak azon megy.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #56706 üzenetére
Beállítottam az alaplapi SoundMax hangkártya ADC-jét 24bit 96kHz-re és mértem. A MomentDAC első verzióját mértem, amiben DIR9001 van az SRC4192 előtt (96kHz-re van állítva az SRC kimenete).
ASIO driverem nincs, de nem hiszem, hogy ezen múlna.Kimenet 88kHz
88Khz-nél hallható tartományú jelekkel is produkált -60dB-es tüskéket.Vagyis nálam nem produkálja a jelenséget az SRC. Nem lehet, hogy nálad a tápvonalom hall át? Én minden digit IC-nek külön ferrit bead-et használok, az IC felőli oldalon 100n kerámiával és 10u tantállal.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz gordonfreemN #56705 üzenetére
Nálam egy órával kevesebb van. Ritmusom szerint meg még csak dél.
Ha 88,2kHz-et adsz neki be és annyi is jön ki, akkor úgy kell működjön, mintha 96kHz menne be és jönne ki.jacint78: Ez igaz. Az adatlapján nincs is szó IMD-ről az SRC4192-nek.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz bkercso #56704 üzenetére
Nekem semmit, ez csak egy példa volt. Annó valami mással kötöttem ki nem is tudom melyik gyártó fórumán és ott írták, hogy azért nem egészen arany ami fénylik. Nem tudok konkrétumot mondani, azt sem tudom már miről volt, szó, nagyon régen volt, de az biztos, hgy az SRC miatt is jártam már a ti fórumán és nem csak nekem gyűlt meg vele a bajom.
type your text here..
-
gordonfreemN
addikt
válasz bkercso #56704 üzenetére
Ezt irtam: Forrás mintavétel - erre irod: nem tudja milyet kap. Nem arra gondoltam hanem hogy egyik mérésednél a kimenet az src beállitott kimeneti mintavételi frekit jelenti máskor az src nélküli forrás mintavétli frekit.
De ha nincs türelmed (igy hajnalban ez nem lenne csoda...) akkor félre tehetjük a lényeg hogy sikerült e 88kHz src kimenettel mérni mert én azt épitettem rá és akkor tudok segiteni mérni.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
gordonfreemN
addikt
válasz bkercso #55998 üzenetére
Jut eszembe nekem 88ra van belőve az src. Az a teszt már lement?
Kicsit elvesztem a finalat a kimenet/bemenet megfogalmazásokban. A bemenet a mérőm mintavétele de a kimenetnek jól látom hogy az src illetve a forrás is meg van jelölve méréstől függően mikor melyik?[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
Még egy érdekesség.
SRC sima 25KHz. Hoppá! Milyen szépen helyrerakta a jittert az SRC!
Aztán DIR 20 és 24KHz egyszerre.
Eléggé egyértelmű, hogy valami probléma van, és talán azért nem találta meg eddig senki mert mert voltak ilyen alaposak én is egy évvel a használata után bukkantam rá. Eléggé egyértelmű, hogy, ha sima 20+KHz-el mérem, akkor én is hátradőlhetek, hogy jó az IC és jó munkát végeztem (meg is történt részben), aztán jött a pofáraesés.
1 és 1.1KHz SRC-vel. Érdekes módon ilyenkor nem frekvenciacsúcsokat generál, hanem alapban zajos lesz az egész.
Mindegyik 96KHz-en készült.
gordonfreemN
Örülök, ha valaki számára hasznos. Alaplapival nem biztos, hogy érdemes, de ki kell próbálni és kiderül.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
gordonfreemN
addikt
válasz jacint78 #56700 üzenetére
Magam részéről neked is köszönöm, hogy vagy annyira segitőkész és tájékoztatod a fórumot a tapasztalataidról
Számomra nagyon érdekes az eszmecserétekHa gonoljátok én is merhetek egyet, denekem csak alaplapi hangkarim van az meg nem tudom jó e erre.
2.
Nem te irtad ezt az idézetet?
"PCM1792-t használok és DIR9001-et. i2s formátum mellett nem jitteres, vagy ha az is, nem látszik a spektrumképen, míg PCM formátumban jitteres.Tisztában vagyok az Asrc fogalmával és kipróbáltam az src4192-t, mind a mérési eredmények, mind a hangja, azt mutatta, hogy inkább hagyjuk. Elvesztek benne a részletek, sokkal jobb a hangja nélküle, azon a frekin és bitmélységen járatva a DAC-ot, amiben a forrás van."
Kisértetiesen hasonlitanak a következtetések[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest