-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Milliós használt cuccot vásároltam már Amerikából is ebayen, 100ezer forint fölöttit meg jópárat. Most is épp szállítás alatt van egy használtan 100k-s órám Angliából. Egyszer sem volt bajom nagyobb értékű bármivel. Egyszer egyik 300ezer forintos hangkártyám amerikából rossznak nézett ki, de fél óra keresgélés után kiderült, hogy szállítás közben lecsúszott a saru a főkapcsolóról. Az összes bajom a filléres szarokkal volt (6 dolláros óra, kijelzővédő üvegek, egyéb bizbazok). 10 dollár feletti cuccal se Kínából, se ebayről nem volt még problémám.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Alu
senior tag
válasz krichd1 #56195 üzenetére
Tudom, egy pár ezer Forintos terméknél már volt rá példa, de ott az eladó is úgy állt hozzá.
Én attól félek, hogy mi van ha elutalom a pénzt, az eladó nem küld semmit és "felszívódik"? Mivel bizonyítom a paypalnak, hogy valóban nem kaptam semmit? Nyilván írok nekik, de mi okuk lenne hinni nekem? Megmondom őszintén nem igazán jártam még ennek utána, de nem is szeretném szétoffolni a topikot. Utána is nézek, hátha megfordul a gondolkodásom ez ügyben...(#56196) Bodz: Azért más egy külföldi leinformálható cégtől és egy külföldi magánszemélytől venni valamit. Előbbinél én se gondolkodnék sokat a vásárláson, bár gondolom te utóbbira értetted.
λŁƯ™
-
krichd1
addikt
Csak halkan jegyzem meg, hogy paypal vásárlás esetén, ha valami gond van, hamarabb vissza kapod a pénzed a világ bármely pontjáról, mint például ha hasonló helyzetben magyar boltban veszel valamit és onnan szeretnéd visszakapni a készpénzben kifizetett, vagy banki átutalással fizetett pénzt.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Alu
senior tag
Igen, azokkal szemezek. A meghallgatás lenne a jó, bár kérdés otthoni rendszerben mennyire produkálna mást.
Nem tudom te hogy vagy vele, de én nem szívesen utalnék ki ~100e Ft-ot Nagy-Britanniába. Értem én, hogy paypal meg minden, de nem esne jól, ha utána lenne valami gubanc. Ennek ellenére az új árához képest nem tűnik rossz vételnek.λŁƯ™
-
Bodz
nagyúr
Igen. Ne értsd félre, jól szól egyébként, csak az árát marhára nem éri meg szerintem. Magyarán hiányzik belőle a 100k-s hang. Aztán ott van még az is, hogy usb táppal lehet rajta javítani. Az sem ingyen van, így még tovább romlik az ár/érték arány. Akkor már inkább eleve egy jobb dac. Valamelyik nap linkeltem átszámolva kb. 100-ért eBay-ről irDAC-II-t. Az jobb vétel pl.
Az lenne a legjobb, ha te magad hallgatnád meg, 2 eladó Bladelius is van AVX-en, így biztosan megoldható.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz CoroStar86 #56176 üzenetére
Az ilyen videókról mindig eszembe jut a "fiatalságom" egyik helyszíne (classic startup...).
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
krichd1
addikt
válasz RetepNyaraB #56186 üzenetére
Jrivernél az internal volume controlt használd, ez a 64bites digitális hangerőszabályzó.
-
Polllen
nagyúr
válasz krokostamas #56188 üzenetére
Szia!
Szerintem 10-15k környékén a belső megoldás még jobb.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
krokostamas
tag
Sziasztok!
Remélem nem OFF lesz, elvégre DAC-ról kérdezek.
Szóval jelenleg egy Audio-Technika ATH-M40fs fejhallgatóm, amit pedig egy ASUS Xonar DG-vel hajtok meg. Lehet hülye kérdés, de most olvasgatva pár helyen a külső és belső erősítő közötti vitákat, sokat dobna végül is egy külső DAC a fejhallgatómon/zenei élményemen? Nem gondolkodok nagy összegekben, 10-15k környékén gondolkodtam valamin, ha szóba is esne a dolog. Tudtok esetleg erre mondani valamit?Előre is köszönöm!
-
niof
addikt
Nem bántásból, de ez neked mióta Deep House?
Ez viszont az.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
RetepNyaraB
veterán
Némileg off, viszont értetek hozzá, vagy elhajtotok:
beyer DT550 (vintage, 600ohm)+FijóE17K(DAC)+E09K(az asztali erőlködő)+jRiver kombó. A jRiver kijelzője szerint (és a fülem szerint is) az alap kivezérlés nagyon magas, kivéve persze régi, jó minőségű, jellemzően analóg, vagy sacd fájloknál. Ebből az következik, hogy ha rátennék minimális parametrikus eq-t a basszusra (igény lenne rá), már túllövi durván és torzíthat hallhatóan. jRiverből állítva a volume leveling+adaptive volume-ot pedig hallhatóan ront a minőségen (dinamika beszűkül, az egész valamivel fejbevertebb lesz). Van valami mód a kimeneti jelerősség csökkentésére, minőségromlás elkerülésével?Vagy: tudja-e valaki, az E09K-ban megoldható-e valami OPA csere olyanra, amellyel a Beyer kicsit több basszussal rendelkezne? Más DAC+AMP nem jön szóba, csak ha nyerek a lottón.
Köcce
Retep[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fehér_ember #56184 üzenetére
LM338T itt is kapható, nettó 400 pengőért és Texas gyártmányú, ha számít.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
válasz schawo #56058 üzenetére
Igazad lehet, mivel ma tudtam csak átvenni a gls-től a megreklamált Abasco táp helyett küldött másik darabot, és valóban, annak is szakadt volt a "belenyúlásmentességet mutató" matricája.
Szerencsére így másodszorra, már működőt vehettem kézhez; pedig egy az egyben, ismét ugyanolyan "védelem nélküli" csomagolásban küldték.(#56062) Ereshkigal
A hibás darab egy plusz postaköltséget sem ért nekik, nem kérték vissza. Úgyhogy azon akár majd forrasztgathatok is. Erről jut szembe, hogy a törött lábú alkatrészen a felirat a következő:
jm51ra
lm338t p+
Itt számít az hogy mi van a felső sorba írva (jm51ra) , vagy elég csak az lm338t-re figyelni és akár ilyet is vehetek annak ellenére hogy a jm51ra helyett ezen meg jm96br szerepel?[ Szerkesztve ]
-
Alu
senior tag
Üdv Urak!
Továbbra is Exposure 3010 + Dali ikon 6 rendszerhez keresgélek dacot. dgyuri0123 ajánlására úgy terveztem kipróbálom a Denon DA300 -at, de itthon nem igen találtam a használt piacon. Lehetőségem lenne viszont egy Dragonfly Red usb dac vagy egy Bladelius usb dac megvásárlására. Esetleg van valakinek tapasztalata az említett elektronikákkal? Tudom, nincsenek egy árkategóriában, de a Dragonfly annyiból előnyösebb lenne, hogy azt telefon+fejhallgatóhoz is tudnám használni.
λŁƯ™
-
krichd1
addikt
Használható előerősítőnek ez a Teac.
-
Bodz
nagyúr
CEntrance DACportable
Írok már róla pár, úgyis megvan egy ideje.Valamiért nem lett igazán felkapott cucc, pedig igen jól szól. Elképzelhető, hogy ebben benne van a bénácska neve, a nehézkes EU beszerzés (USA only, de csak pár helyen ott is), az ára (349 dollár + áfa + vám), meg a nem létező reklám talán. Én használtan vettem.
Külső, tartozékok:
Egyszerű, feltűnésmentes, vastag, nehéz házban lakik. Szóval kézbe véve, a van súlya az első, ami eszébe jut az embernek. Mérete viszonylag kompakt, de azért zsebre vágni nem nagy élmény. Tartozéka a rövidke usb kábel, bársony(szerű) szütyő, meg egy gyors üzembe helyezési útmutató. Kezelőszervek logikusan vannak elhelyezve, kivéve*...Működés:
Az összes létező, elterjedt (nem, a dos már nem az) oprendszeren működik. Akksis, a gyártó 8 óra üzemidőt ígér. Saját, nem túl pontos mérésem szerint, fej/fülhallgatótól, hangerőtől függően, ezt tudja is. Nekem az átlag kb. 7 óra. Akad magas és mély eq, illetve gain állítás. Ezek gombjai süllyesztve vannak, a poti kicsit szintén, így véletlenül elég nehéz bármit elállítgatni.
*Sajnos a 2 micro usb (egyik a töltésé) aljzat a kütyü két ellentétes végére került, így elég hülyén mutat pl. asztali gépre, notira dugva a kábelekkel.
Érdekesség, hogy a Centrance saját drivert írt az xmos-hoz, ezt még licenszelik is. Stabil, semmi gondom vele.Hang:
Dobpergés... Igen, baromi jól szól. Meg merem kockáztatni, hogy ez eddigi legjobb hordozható dac, amit hallottam. Picit laid back (tudom, magyarul illene), de nagyon eltalálták. Kiegyensúlyozott, nyugodt, de nem túlzó mértékben, így az agresszívabb zenék élét sem veszi el. Abszolút reális, kellemesen nagy térrel operál, nem próbál meg átverni, trükközni. Semmit sem érzek soknak, kevésnek, zavarónak. Mindig minden úgy szól, ahogyan annak kell.Az erősítője:
AmpExtreme. Itt sem erőltették meg magukat a név választással. Low gain módban érzékeny fülhallgatókkal is zajmentes, high módban meg egész szépen boldogul nagy, akár nehezebben hajtható fejhallgatókkal is. Nyilván ésszerű keretek közt.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Használhatod annak, persze.
-
CoroStar86
aktív tag
Parancsolj. Az Edifiereket sikerült elpasszolnom, lehetséges, hogy studio monitor hangsugárzókal veszek helyettük (pl M-Audio BX5 Carbon 220 euro/pár). Ebben az esetben a Teac-et használhatom hozzájuk előerősítőként, vagy most hülyeséget beszélek? Amúgy valószínűleg Rátok hallgatok és Teac + Oppo kombó lesz a dologból.
-
Bodz
nagyúr
válasz CoroStar86 #56173 üzenetére
Csak kíváncsiságból, Youtube-on mutass már egy ilyen mixet!
A6 passz. Szerintem még senki sem hallotta innen. Szépnek szép. Ha aktív Edifier van/lesz, akkor egy ilyen egybe kütyü felesleges neked, a hangfal erősítő részét úgysem használnád. Meg hát sokszor valami gyengébb az ilyeneknél, pl. a dac része, a füles erősítő. -
magyargyerek
tag
válasz CoroStar86 #56153 üzenetére
Kb. két hete kezdtem el fejlesztgetni asztali rendszer felé. Sokat olvastam ezt a fórumot és ennek alapján mertem vásárolgatni.Jelenleg ezekkel a cuccokkal építgetem az otthoni rendszeremet.: TEAC UD-301 DSD DAC,Audio-Technica ATH-A900X, Beyerdynamic DT 880 250 Ohm, AQ USB A-B Carbon - 0,75.Szóval nem könnyű bármit is alkotni, mert nem minden passzol össze. Pld. a Teac Dac nálam nem komálja az A900x-et. Szépen szól de nem az igazi valahogy. Persze nem kidobott pénz ez mert van egy kb. két éves Astell & Kern AK100-m ami viszont isten királyul szól A900x-el. Viszont TEAC UD-301 DSD DAC és a Beyerdynamic DT 880 250 Ohm, AQ USB A-B Carbon - 0,75 felállás kezd egész jól alakulni, főleg ha bejáródik a fejes amit ma hoztam. És szintén jó párosítás nálam a TEAC UD-301 és a Takstar PRO 80 nagyon ütös igy együtt.Eddigi tapasztalatom az hogy ha valaki egy ilyen viszonylag komoly rendszert építget magának akkor ha elkezdi vásárolgatni hozzá a cuccokat ne álljon meg félúton hanem fejezze be. Mindíg ahol a szük keresztmetszet van az lesz a szint a minőségben. És nálam csak a flac zenék mennek. Ahogy fejlödik a rendszerem egyre jobban kimagaslik az mp3 és a flac közötti különbség ez utóbbi javára.
-
CoroStar86
aktív tag
Musiland Monitor US 02 Dragon max hangerőn, X-Szekeres II. pedig félig tekerve ad minden körülmények között torzításmentes hangot. Felette már hanganyag függő, bár tudomásom szerint a 990 Pro igen erősen magasorientált, brutál deep house mixeknél jön elő a torzulás. Szerintem ezt a fejest nem erre találták ki. Metál esetében pedig a gitár letépi a fejemet, de nem pozitív értelemben. Egyébként van egy FiiO EX1-em is, a magasai annak is picit zavaróak, de már nem bántóan. Hallásom érdekes téma, pár éve hallásvizsgálatom hibátlan volt (főleg a magas tartományban, az asszisztens meg is jegyezte), de nem mindig értem elsőre, amit a kollégáim mondanak például, viszont sok olyan dolgot meghallok, amit mások nem. Az ultrahangot is hallom valamilyen formában (pedig elvileg nem lehetne. Kéretik nem nevetni, de pl hallom a denevér hangját, és az ultrahangos riasztót is). Épp ezért valószínűleg egy szolid magas, tartalmas közép, erős mély hangzású fejes kellene. Oppo PM-3 szimpatikus, mellé nyitottnak megtartanám a Beyert, meg akkor marad az X is. SMSL A6-ról vélemény? Kinézete és a speckói alapján brutális és még pont beleférne a keretbe. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Bodz
nagyúr
válasz CoroStar86 #56169 üzenetére
Inkább a Teac, a Szekeres meg maradhat mellé. Úgyis jobb, mint a beépítettje.
Oppo PM3? Mennyiségre sok (oké, ez erősen szubjektív, meg függ mástól is), minőségre frankó mély terén.
Azon egy pillanatra elgondolkoztam az előző hozzászólásod kapcsán, hogy milyen brutális hangerő kell, hogy a 990 Pro torzítson. Hát eszméletlenül nagyon nagyon nagyon magas. Hallásod rendben van?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bkercso #56106 üzenetére
Rengeteg DIY cuccot használok. Tápszűrő (by vodkaboy), mikrofon (saját és by vodkaboy), eq (saját), több kompresszor (saját), több mikrofonerősítő (saját), fejhallgatóerősítő (by bajnokpityu) és pushpull végfok (by vodkaboy). Ha valaki épít egy AES3, Firewire és SDIF (nem spdif, nem elírás) bemenetes dacot, akkor azon is elfilózok. Addig minden tiszteletem diy közösségé a kitartásért (az usb mellett).
A múltkor kiszámoltam, hogy mennyiből tudnék összerakni egy 16 ki-bemenetes aes3 konvertert, és többre jött ki, mint amennyiből megveszek egy felső kategóriást boltból. És akkor hol van az fpga jitterelnyomás, meg a dsp keverő.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
CoroStar86
aktív tag
válasz pendre54 #56164 üzenetére
Köszönöm a választ! Külföldön dolgozom, meghallgatni sajnos nem tudom egyiket sem, de a német Amazonon nagyon korrektek, indoklás nélkül és ingyenesen bármit vissza lehet küldeni. Valószínűleg a TEAC és a Cambridge között fogok választani, de még elolvasok pár tesztet.
Apropó, ha már itt tartunk, akkor a fejhallgatót illetően is szeretnék tanácsot kérni! Főleg filmezés, metál és elektronikus zene lenne a dolga, a projektor zúgása és a szomszédok miatt mindenképp zártban gondolkodnék. Úgy tudon, a Denonok nem rosszak, de szeretném a tapasztaltabb szakik véleményét kikérni. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz bkercso #56160 üzenetére
Műfejjel is a sima mérés bizony eléggé hullámvasút lesz. Lásd Golden Ears mérései. A fejhallgatók mindig sokat csalnak mérés szerint, de ez szükségszerű is ahhoz, hogy szubjektíve valamennyire jónak halljuk. Ugye a fejhallgató zenehallgatáshoz egy elég tökéletlen konstrukció.
[ Szerkesztve ]
-
nexus6
aktív tag
olvasgattam a hi-fis fórumot is, csak mégis a fejhallgató mellett maradok. a tévémhez keresek olyan kicsi erősítőt, amin van optikai bemenet és fejhallgató kimenet (és hangerős). a fórumot olvasgatva az x-fi hd tetszett, azonban az csak pc-vel megy (mondjuk a pc is tévére van kötve). tegnap találtam itt, hogy esetleg ajánlottak az fx-audio x6 és az x3. minőségben talán nem olyan fontos, mivel egy akg k530 ltd-n hallgatnék zenét és tévét, xboxot. megéri az x6 felára, mekkora a különbség? az x3-ra nem találok visszajelzéseket, viszont az x6-ra jókat találtam.
az audioengine tetszett még, de itthon elég drága. illetve gondolkodtam erősítőben is (van két passzív polcsugárzóm), pl. tangent ampster bt csak azon meg nincs fejhallgató kimenet.
A presenter 3-at olvastam még ajánlottnak, mivel én nem usb-n használnám így nem kell hozzá a plusz kártya. még ez is szóba jöhet (sőt a magyar terméknek jobban is örülnék).Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
addikt
válasz CoroStar86 #56153 üzenetére
Üdv!
Én egy TEAC UD-301-es DAC + ATH R70X fejes kombót használok, nagy megelégedéssel. Én csak egy dologhoz szeretnék megjegyzést fűzni, jelesül a Win 10 használathoz. Ugye a TEAC gyári drivere az ASIO-ra van kihegyezve, ahogy a saját lejátszójuk is, a TEAC HR Audio Player, ami meglepően jól teljesít, hozza azt a szintet, mint pl. a Foobar2000.
Szóval a lényeg, a nemrég kiadott CU frissítés nálam teljesen kinyírta az ASIO-s drivert, azzal azóta se hajlandó megszólalni a TEAC. Viszont a Windows által felrakott, a Microsoft saját USB Audio2 driverével tökéletesen szól, igazából jó 2 hét után se érzem, hogy rosszabb lenne a hangminőség, mint a gyári ASIO-val. Persze ez azzal jár, hogy a Foobar2000, és a jRiver lejátszók is csak Wasapi Event módban használhatók, a TEAC saját lejátszója meg egyelőre kuka. Remélem a TEAC idővel esetleg reszel majd valamit a driverén, hogy működjön a CU alatt is.
Egyébként, én egy lehetséges alternatívának nagyon javaslom ezt a DAC-ot főleg, hogy itton is beszerezhető több helyen, így van esély meghallgatni.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
jacint78
addikt
válasz gordonfreemN #56162 üzenetére
Feljebb én azt mondtam, hogy ha a tápfesz folyamatosan ugrál a kimenőjellel az nem túl szerencsés, de ott nem arról volt szó, hogy a táp esik amikor terhelődik, hanem vagy 30V-tól 150V-ig ingázott a tápfesz a kimenőjellel együtt, ami azért nem ugyanaz.
type your text here..
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #56139 üzenetére
a hangszórók torzítása több nagységrenddel magasabb, így nem oszt nem szoroz
Ezt írom=írjuk már régóta, hogy ez nagyon nem így van. Az elektronika olyan lehetetlen torzításokra képes, amik nagyon kellemetlenek a fülnek és így sokkal kevesebb is rosszabb belőlük.rühellem a fémmunkát
Ha nincs CNC célgéped, akár szeretheted is a fémmunkát, nem leszel piacképes vagy azzal összemérhető.Inkább az a kérdés, hogy fejhallgatót hogy a viharba kell mérni
Műfejjel.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Ribi
nagyúr
-
jacint78
addikt
válasz gordonfreemN #56157 üzenetére
Igen, a színuszon simán kiszúrható a keresztezési torzítás. Spektrum analizátornak megteszi egy minőségi ADC is és egy PC a megfelelő szoftverekkel. Szokták hajtogatni, hogy az nem jó, meg kevés a mintavétel és így tovább, de a valóságban nehéz olyan berendezéseket készíteni és vásárolni is ami meghaladná egy PC hangkártya képességeit, de bárcsak így lenne, és milliós berendezések kellenének ahhoz, hogy tudjak mérni.
type your text here..
-
gordonfreemN
addikt
válasz jacint78 #56156 üzenetére
Hmmm, hát akkor valóban
Keresztezési torzítást tüntettél volna el egy push-pull AB osztalyú erősítőben ha jól értem. Zenénél jónak itélted majd a mérőjelet is meghallgattad és ott már hallottad? Mondjuk érdekes történet, úgyhogy köszönjük.
Hasonló tesztelések miatt lenne szükség itthon egy szkópra, jelgenerátorra, netán spektrumanalizátorra...¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
jacint78
addikt
válasz gordonfreemN #56155 üzenetére
Ez egy beugratós kérdés, a jó eléggé relatív.
Érdekes történet: Annó azzal próbálkoztam, hogy a nyugalmiáramot meghallgatásos módszerrel álítottam be. Tehát szólt a zene a frissen élesztett erősítőn és tekergettem a áramszabályzó potit átlagos szobahangerőn. Egyértelmű különbség volt a hangjában és nekem az egyik állás határozottan tetszett, annyival volt súlyosbítva a dolog, hogy felülről nem látszódott a nyákterv és nem is mértem az áramot, így nem tudtam, hogy mikor növelem és csökkentem az áramot. A végén kiderült, hogy olyan jól sikerült beállítani így, hogy zárva voltak a tranzisztorok és utána 1KHz mérójellel mérni sem kellett, hogy hallani lehessen a torzítást, utána már spektrum analizátorral állítottam be. Nagyon meg voltam győződve arról, hogy etalon hallásom van, de ekkor szépen pofára estem, meg még jópárszor és azóta nem hiszek a fülemnek.[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
jacint78
addikt
Inkább az a kérdés, hogy fejhallgatót hogy a viharba kell mérni, mert simán szinte nekirakva a mikrofont, az jön ki amikor csak úgy kihallatszik a zene valakinek a feje alól, de hangra biztos feltűnne a mély és a középtartomány közötti 20dB eltérés. Valahogy le kelleni zárni gondolom ahogy a fül is teszi.
2KHz-től 12KHz-ig az emelés a mikrofon bakija, de a többi nem.
type your text here..
-
CoroStar86
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Egy olyan DAC + erősítő-kombót szeretnék vásárolni, amire egy minőségi fejhallgatót szeretnék majd kötni (ennek típusát még nem tudom, később fogom megvásárolni, jelenleg annyi bizonyos, hogy egy zárt megoldásról lesz szó, 500 euro környékén, talán Denon vagy Oppo), valamint egy Edifier sztereó hangfalpárt. Jelenleg egy Beyerdynamic TD 990 Pro + Musiland Monitor 02 US Dragon + X-Szekeres II.-kombó tulajdonosa vagyok. A részletek nagyon szépen elő jönnek, de a basszus az elvárásaimhoz képest szinte nulla (illetve magasabb hangerőn már lenne, csak akkor meg borzasztóan torzít), valamint a magas hangok annyira élesek és agresszívek, hogy nem igazán élvezet zenét hallgatni vele, már-már „fárasztó”. Kicsit univerzálisabb, „élménydúsabb” hangzást szeretnék, bár valószínűleg a Beyer a szűk keresztmetszet ebből a szempontból. A Musiland sem támogatja már a Win10-et. A DAC-ra 500-600 eurot szánnék (forintban az ÁFA miatt ez kb 200-220- eFt), és majd még ugyanennyit a fejhallgatóra. Amiket eddig néztem: Cambridge Audio DACMagic Plus, Furutech ADL GT40a, TEAC UD-301, SMSL A6 (bár ez utóbbitól tartok kicsit, pár fórumozó szerint nem túl megbízható márka). Amiket elvárnék a kütyütől: részletes, de nem bántóan steril hang, minimum 24/192 , esetleg DSD (nem tudom, mennyivel jobb a minősége a mai PCM-eknél), Win10 (esetleg Linux) támogatás, minőségi fejhallgató-erősítő (bár később talán bővíteném egy külön egységgel). A hangfalak meghajtása nem annyira fontos, a HTC 10-emet rákötve is megfelelő minőséget és hangerőt kapok (a szomszédok miatt nem is kell több kakaó és maguk a hangfalak is belépő szintűek). PC-re és optikai kábellel médialejátszóra lenne kötve. Esetleg később beruháznék egy lemezjátszóra, de ez nagyon távlati terv. Mellékesen megjegyzem (bár lehet, hogy emiatt páran lenéznek), hogy az eddigi legjobb füles-élményemet a Samsung Galaxy S 1 Wolfson-chipje és egy Xears TD3 Blackwood füles adta. Gyönyörű mélyek, a fejem közepében éreztem a zenét, még akkor is hallgattam, mikor nem is volt kedvem, pusztán a hangzás miatt (bár hozzá tenném, hogy prémium cuccot még nem halottam). Elsősorban filmet néznék a DAC-kal, valamint metált és elektronikus zenét hallgatnék vele. Minden új ötletre vevő vagyok, elsősorban a személyes tapasztalatok érdekelnének. Előre is köszönöm a segítséget! -
jacint78
addikt
válasz gordonfreemN #56151 üzenetére
Ha jó az erősítő, akkor szinte ugyanazt, ha a damping factora gyenge, akkor ég és földet.
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz gordonfreemN #56149 üzenetére
Hát tulajdonképpen amikor a hangszórókat mérem, akkor igen, de egyébként nem. Pont ma üzemeltem be az új panasonic kapszulákat, hát tényleg nagy az eltérés az ugyanolyan gyártmányú mikrofonok között az biztos.
type your text here..
-
gordonfreemN
addikt
-
krichd1
addikt
válasz gabesz345 #56146 üzenetére
Szerintem régen is figyeltek, sőt talán jobban is mint most, csak hát nem volt régen olyan nagy kínálat alkatrészekből, plusz akkor találták ki a ma is használatos kapcsolásokat, vagy azok elődjeit. Amiben el vannak maradva a régi erősítők, azok a felhasznált alkatrészek minősége, ami sokat fejlődött az évtizedek alatt, plusz a méréstechnika, szimulációs szoftverek stb... Viszont ha az alapkonstrukció jó, akkor a régi alkarészeket lehet cserélni igény szerint újabbra.
Ha modern erősítőt akar valaki, akkor KD helyett ott a Hypex Ncore és ez tényleg jó a maga kategóriájában.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Bodz
nagyúr
Ennél olcsóbban még nem láttam új Arcam irDAC-II-t. Hátha valakinek pont kapóra jön.
[ Szerkesztve ]
-
gabesz345
csendes tag
válasz krichd1 #56140 üzenetére
Nem mondom hogy rosszak a kacatok, én szinte minden megépítettem már, de azért messze nem éri el a mai jó tervezéssel, alkatrészekkel épített pl. előbb említett erősítőket (KD). Nagyon számít a szinergia, az alkatrészek az adott helyre való eltalálása, régen ezekre nemigen figyeltek csak megvalósították a kapcsolást.
Kellemes lehet egy jó JLH vagy egy Hiraga, NAIM... kérdés hogy mennyire áll közel a valósághoz. Legtöbbször ami jól szól az nemigen, ez egy ilyen egyetemes törvény. Néha én sem szeretem a valóságot -
jacint78
addikt
válasz gordonfreemN #56141 üzenetére
Persze fontos a tranzisztorokat is összeválogatni, de ez azért eléggé alap dolog. Viszont az aszimetrikus kialakítású erősítőknél az ellenállások értékei nem olyan kritikusak. A doboz kérdés mindíg is necces volt részemről, a saját cuccaimat nem is nagyon szoktam dobozolni, bár ebben a lustaság is jelentős szerepet játszik, mert doboznakvalót már gyűjtöttem bőven, csak neki kellene állni, de rühellem a fémmunkát.
Ami az árakat illeti, sima paneleket is árulnak 30-100K-ért, gugliztam most, de nem találtam, de, ha meglesz, akkor lnkelem.
type your text here..
-
krichd1
addikt
-
gordonfreemN
addikt
válasz jacint78 #56135 üzenetére
ilyenek miatt jönnek egyesek azzal, hogy egy jó DIY erősítő többszáz K, pedig ez nem igaz.
Mint fentebb is olvashatod ha figyelmes voltál, kapcsolatok nélkül ha egy igényes dobozt szeretnél csinálni amit szivesen teszel ki a nappaliba, több mint 50k.
Aki azon a véleményen van amit fentebb kiemelsz/beidéztem, annak valszeg nem huszadrangú a küllem. Elektronikát még nem is tettünk bele.
Az én véleményem, hogy számit a béta is, össze kell válogatni amennyire lehet hiszen a kellően pontos ellenállásokkal beállitott bázisáram a kollektoron a béta függvényében hozza létre a kollektoráramot. Az is igaz, hogy én DC-ről beszélek...[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
krichd1
addikt
válasz gabesz345 #56137 üzenetére
Nekem semmi problémám a régi kacatokkal, az egyik rendszeremben is egy régi "kukázott" 1978-as CA-2010 van kicsit felújítva néhány őskövület alkatrész cseréjével (még lehetne benne jó párat) és még mindig teszi a dolgát, pedig nincs kímélve, eddig szinte csak Magnepanokat hajtott (nagy teljesítmény igény szinte fix 4ohmon), amióta nálam van. Azért jobban bírja a strapát, mint sok DIY csoda, ami nálam járt.
[ Szerkesztve ]
-
gabesz345
csendes tag
válasz krichd1 #56133 üzenetére
Hát ha jól megépítesz pl. egy KD félét akkor nem akarsz ilyen régi kacatokat vásárolni, milliós kategóriát üti, de saját ízlésedhez is lehet hangolni a meghajtókkal. Természetesen jól kell megépíteni és a megadott alkatrészekből, nem véletlen aki nem követi ezt, annak vmi 100-ad rangú gagyi hang jön ki.
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #56130 üzenetére
feltalálták a feleslegesen stabilizált tápot bravó.
A tápnak is van THD-je, és egyéb torzításai. A Salas 1mohmos kimeneti impedanciája is ezért érdekes, hiszen amúgy a vezetékelés nagyobb ellenállású. De a táp kis kimeneti impedanciája miatt a táptorzítás amplitúdója kicsi.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
jacint78
addikt
válasz krichd1 #56133 üzenetére
Te is félreérted (ja látom észrevetted) , aminek a rajzát kitettem az kész van, az nem az amit utána mutattam és gerjedt ugyanattól a jeltől, az csak egy saját elvetélt próbálkozás volt semmi több. Az persze igaz, hogy odafigyelést igényel a másik megépítése és nagyon aprólékosan el kell vele szöszölni, hogy igazán jó legyen.
Amúgy az igazi minőségi cuccok amik valóban nagyon drágák azok egytől egyig olyanok, hogy, minden egyes darab külön-külön van beállítva és éppen ezért nem lehet igazán tömegtermelést csinálni belőlük és súrolják a milliós kategóriát.
Viszont a legtöbb ami gyanúsan túl van árazva és megtalálható a hazai netes piacokon azok sima egyszerű neten is megtalálható kapcsolások túlhájpolva, de sajnos az ilyenek miatt jönnek egyesek azzal, hogy egy jó DIY erősítő többszáz K, pedig ez nem igaz.Ribi
Én azt használom, amit mutattam is a néhány leírt módosítással, ebből már sokfélét csináltam, legutóbb SMD kivitelben. A sajátot nem mutatom meg, legfeljebb, ha tényleg jó lesz.
A szimmetrikusnál jobban oda kell figyelni az ellenállsokra, mert minden ugyanaz ugye, csak a másik polaritáson van. és a feszültségerősítő fokozat nagyon el tudja tolni DC-ét, akár több V is lehet, ha nem stimmel a két oldal.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
krichd1
addikt
válasz Ereshkigal #56121 üzenetére
Köszönöm, ezekből már volt amit hallottam - Huye Baby, valami KD-t is - bár nem tudom mennyire voltak jól megépítve, összeválogatva hozzá az alkatrészek, de egyik sem győzött meg annyira. Nagyjából úgy voltam velük, hogy árukért oké, de azért még lenne hová fejlődni bőven. Éppen a népszerűbb HT-A30-al se jártam valami jól - tudom mérve borzasztó erősítő - 3 féle megépítést hallottam, mindhárom másképp szólt, az egyiknek nálam füstölt el az egyik oldala.
(#56122) jacint78: Végre egy konstruktív, informatív hozzászólás. Bár ahogy olvasom ennél is benne van a DIY pokol bugyraiból néhány hátulütő kritikus odafigyelést és átgondolást igénylő része.
Illetve még neked sem sikerült teljesen jól megépíteni - ha jól értem - úgyhogy maradjunk annyiban, hogy még ez is a van hová fejlődni kategória.Közben belekevertetek egy másik erősítőt is.
Én 40eFt-ért valami olyasmit tudnék elképzelni, ami készen is van, már használható, nem csak talán egyszer jó lesz kategória, mint például ez a kis Ethosz erősítő, vagy akár Szentgyörgyi László kis erősítői.Ez már éppen kicsit off, de azért annyira nem, például nem az intenzív almatermesztésről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
Ahhh.... Épp az a baj, hogy ott csúszik el a dolog, hogy a gerjedős instabil erősítő a saját megoldásom, nem az, aminek a rajzát ide kitettem, az nem gerjed, épp ellenkezőled! Próbáld már ezt megérteni végre!!
Amikor az ellenállásokról volt szó, akkor is a jól működő, kitett kapcsolásról volt szó, nem a saját megoldásomról, azt csak mellékesen jegyeztem meg.type your text here..
-
Ribi
nagyúr
válasz jacint78 #56130 üzenetére
Őőő, te képzelted oda, hogy azt a mondatot én a gerjedéshez szántam.
Én ezen mondatod miatt írtam, csak nem sikerült ezt jelezni:
"ellenálláson múlik sokminden az ilyen szimetrikus erősítőknél, nem is annyira a félvezetőkön"
És ezen csodálkoztam. Szerintem minimum ugyanannyi múlik rajtuk. Mondjuk ha te összeválogatod a tranzisztorokat akkor tényleg csak az ellenállás marad. De van aki a tranzisztorokat se nagyon válogatja.
Stabilizálásnál is van aki szerint felesleges, van aki szerint nem az. Sőt van aki egyáltalán nem stabilizál, mert majd a visszacsatolás megoldja. Én nem ezen a véleményen vagyok, de ez nem jelent semmit. Ártani nem árthat. Ja de egyesek szerint megöli a hangot. Ja...
Gerjedésen lehet a tr3-ra pakolt kondi segítene. Elég sokszor kell alkalmazni régi kapcsolások új alkatrészeknél történő megépítése során. De lehet még a VAS-hoz is kellene rakni. -
jacint78
addikt
A gerjedés nem az ellenállásokon múlik, összekevered a válaszaimat a kérdésekkel, így könnyű hülyeségnek beállítani... És igen komplementer szimmetrikus erősítőnél a DC az ellenállások pontosságán múlik, nem a gerjedés múlik az ellenállásokon, te odaképzelted ezt a választ egy másik kérdéshez Hagyjuk kérlek hagyjuk ezt. it.. Igen, látom feltalálták a feleslegesen stabilizált tápot bravó.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Ribi
nagyúr
válasz jacint78 #56127 üzenetére
"összevissza gerjedt, tehát az egész koncepció nem jó" Hááát azért ez nem így megy.
JLH eredeti kapcsolását is megépíted mai alkatrészekből, úgy begerjed hogy meglilulsz. Mert még régi alkatrészekkel volt megtervezve. Lehet neked is ez a gond. Túl gyors tranyók miatt begerjed. Ezeknek sokszor jóval kisebb a kapacitásuk mint amivel eredetileg tervezték.
Ellenállásokon múlik? Őőőő.Naim250
Felső rész a táp, alsó az erősítő. Ez se mai csirke, nem váltózó tápfeszes, csak van hozzá rendes táp. Nem csak jósok kondi és pussz mint ahogy az diy szokás, hogy minél több kondi a jó táp.Ami nálad van az szimpla gerjedés. És semmi köze ahhoz, hogy csöves, vagy tranzisztoros erősítő.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
Ja 3 rongyból megvan egy hangszóróvédelem, mellesleg épp ez a másik probléma jónéhány jól reklámozott túlárazott cuccal. Tisztázzunk valamit! Sosem a jogosan drága valóban minőségi termékeket szóltam le, azért ne keverjünk ide már mindent, kiállni a csalók mellett pedig nevetséges. A rossz eredményt amúgy nem az az erősítő produkálja amin szerinted plusz bázisellenállás kellene.
Nem tudom mi az a naim, de képek alapján a sima trafó egyenirányítás és pufferelés a tápja. Vannak nagy kimenőteljesítményű erősítők, amiknél a tápfesz dinamikusan változik a kimenőfesz alapján, hogy ne disszipáljon olyan sokat, de hiszem, hogy az a megoldás a folyamatosan ingázó tápfesszel valójában ront a hangminőségen és nem javít rajta, hiába reklámozzák úgy, hogy a nagy kimenőteljesítmény miatt hatalmas a dinamika, mintha a dinamika az erősítőn és nem a felvételen múlna már vagy 50 éve.Sokkal inkább valahol alulcsillapított. Valszeg ha lecseréled a tranzisztorokat gyorsabbra, azoknak kisebb a kapacitásuk és emiatt is ilyet generál.
Már megtörtént, így lett csak ilyen, egyébként összevissza gerjedt, tehát az egész koncepció nem jó.
gordonfreemN
Na a kettő nem üti egymást? Vagy te hogyan válogattad az alkatrészeket, 2-ből a jobbik?
30-40Ft-os alkatrészekről van szó és amúgy az ellenálláson múlik sokminden az ilyen szimetrikus erősítőknél, nem is annyira a félvezetőkön..
Hallgatással azt tudod eldönteni, hogy mennyire tetszik neked, ami valóban fontos dolog, de ez nem feltétlenül jár együtt az abszolút értelemben vett jóval, sőt gyakran épp fordítva van.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
gordonfreemN
addikt
válasz jacint78 #56122 üzenetére
és nagyon meg kell válogatni az alkatrészeket, különben DC-és lesz.
Ez az erősítő táp nélkül, tehát csak maga a végfok kb 4000Ft-ból megépíthető.
Na a kettő nem üti egymást? Vagy te hogyan válogattad az alkatrészeket, 2-ből a jobbik?Amúgy egyetlen készülékem sem mértem még.
Hallgattam. A mérés az olyan amilyen. A hangról kevesebbet mond el mint a fülelés.
Bár kiváncsi természetem miatt néha nézelődök egy jó szkóp után.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Ribi
nagyúr
válasz jacint78 #56124 üzenetére
Lehet nem kellene 0.22-re csökkenteni azt az ellenállást, illetve a tr3 elé bázis ellenállás elférhet.
Másik, hogy mondjuk egy naim250-ben a tápkör szinte pont olyan bonyolult mint maga az erősítő.
Illetve sokan mondták, hogy az oké, hogy magadnak összepakolsz egy kapcsolást és használod az nem gond, de ha el is akarod adni akkor mindenféle védelemnek kell benne lennie, ami még tovább növeli a költségeket.
És nem hiszem, hogy egy ilyen erősítőt megvesz bárki ami ilyet produkál néccögjelnél. Főleg nem 300-ért
Ez a pukli szerintem nem a lassúság miatt van. Sokkal inkább valahol alulcsillapított. Valszeg ha lecseréled a tranzisztorokat gyorsabbra, azoknak kisebb a kapacitásuk és emiatt is ilyet generál.[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz bkercso #56123 üzenetére
Ez nem az én tudásom, hanem a kapcsolás eredetijének készőjéé, minden tiszteletem az övé.
Az enyém egyenlőre ennyire volt képes. Katasztrófa, de ezt is simán el lehetne adni puccosítva 300K-ért a megfelelő marketingszöveggel sőt a THD-ja kifejezetten jó lett, de ettél még nem jó. Látszik, hogy már lassabb a másiknál, de még így is leng, mint a santa maria vitorlája.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #56122 üzenetére
Viszont nem adható el, csak dobozolva, előlappal, feliratozva stb. A bemenőkondit elhagyva kockázatot vállalsz, nem elhagyva pedig megválaszthatod rosszul, ha süket vagy. Pech, ha a vevő viszont nem süket: nem veszi meg.
És már az a tudás, amit a hsz-edben adtál is érték! Tanuld meg megbecsülni a tudásodat, különben mások sem fogják (anyagilag) megbecsülni![ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz krichd1 #56119 üzenetére
Ezen nem múljon, parancsolj. Az eredeti kapcsolást még a 90-es években csinálta már nem emlékszem kicsoda, azóta többen is módosítgatták.
BC tranyók helyett 2SC2240-et és a párját használom, a végtranyók 2SC5200 és párja., az emitterellenállással lementem 0.22-ig és nagyon meg kell válogatni az alkatrészeket, különben DC-és lesz. Alacsonyabb tápfesszel és a munkapontok tápfeszhez állításával fejhallgatóerősítőnek is jó, bár letépi a fejedet az biztos.
RMAA eredmények vannak csak mentve mono-ban. [link]65KHz négyszögátvitel a bemeneti szűrő módosítása után és a csatolókondi elhagyásával, terhelt kimenett mellett 5V/div. Ezt a négyszöget ereszd rá egy többszázezres denon-ra, szép látvány lesz.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Ereshkigal
őstag
válasz krichd1 #56116 üzenetére
Bocs, benéztem, ez nem a hi-fi topik. Mindegy, marad.
Példák:
Csöves: Dyscus-tól: Huye Baby; TauCeti.
Félvezetős: KD Mestertől: B100 (buffer) + CF3/LMK/L4/tücsök, stb. (hozzávaló különféle erősítő modulok).Infók "szétszórva" itt: audioforum.hu, avx.hu, audiodiyers.hu.
Egyébként elég nagy széthúzás, összeveszések vannak a magyar DIY-körökben, aztán sok mindent törölnek, amikor valakit kiutálnak xy fórumról.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz jacint78 #56117 üzenetére
Elmagyarázom neked a dolgot.
Audio témában szinte megkerülhetetlen a kábelekről beszélni. Ebben a topikban sosem volt a dolog eltúlozva, ezoterikus szintre emelve a társalgást. Ha esetleg valaki mégis tett ilyen kinyilatkoztatást, akkor szépen, csendesen rá lett hagyva, hiszen különbözőek vagyunk.
A baj akkor szokott kezdődni, amikor megjelennek a megmondó emberek a maguk furcsa stílusával, akik mindent úgyis jobban tudnak, mindenki más hülye számukra.
Itt jön a lényeg. A két tábor soha, sehol, semmiről nem tudta egymást meggyőzni, így felesleges is ugyanazokat köröket lefutni.
Szakmai megjegyzés sem volt még "üldözve", ha megfelelő hangnemben lett előadva. Ezen meg te gondolkozz el![ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz jacint78 #56117 üzenetére
Már megint csak terelsz, ahelyett hogy írtál volna néhány vagy legalább egy konkrét típust. Így nem lehet építő jelleggel fórumozni. Az rendben, hogy ár/érték arányban nagyon nagy a szórás, ezt nagyjából mindenki tudja, aki nem ma kezdte a hifizést, így ezzel semmi újat nem mondtál.
-
jacint78
addikt
válasz krichd1 #56116 üzenetére
Puposra van rakva a net ilyenekkel, nem volt itt semmiféle mellébeszélés, de nem véletlenül próbálkozok saját megoldással. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a hangminőséget nem az árban kell keresni és a kérdésedből egyáltalán nem az jött le, hogy konkrét dokumentáció érdekelne.
Ja és idéznék a topik összefoglallójából:
Miről nem lesz szó?
Nem lesz szó sem kryptonite kábelekről, se hangzásjavító kövekről vagy CD átmágnesező készülékekről. Aki ilyenekről szeretne beszélgetni, a hifi topikban nagy valószínűséggel beszélgetőtársa lel.
Ez elvileg egy szakmai topik, mégis mindenféle szakmai megjegyzés a föld alá van üldözve, ellenben nyugodtan megy a diskurzus a kriptonit kábelekről és a többi hangzásjavító őrültségről ami a fent felsorolt kategóriába tartozik! Ezen tessék elgondollkodni! Részemről befejeztem.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
krichd1
addikt
válasz jacint78 #56111 üzenetére
Engem konkrét típus érdekelt volna, akár egy megépített, kipróbálható, vagy legalább egy részletes dokumentáció után megépíthető erősítő, nem a mellébeszélés.
(#56114) bkercso: A másik probléma, hogy a DIY építők között is van bőven süket. Bár ez általában jó dolog, mert a süketek hamar rátalálnak egymásra.
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #56113 üzenetére
Pontosan. Arról nem a DIY-erek tehetnek, hogy a vásárlók jelentős része süket, de legalább biz. összeget el akar költeni minimum.
Van pár DIY munka viszont, amiben tényleg munka van. Pl. DDDAC. Vagy ß22. (Ezeket nem a vaterán találod. )[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz bkercso #56112 üzenetére
Épp az a poén, hogy gyakran nincs bennük munka, csak puccosak, mint a mai alaplapok. Persze vannak valóban minőséget képsviselő berendezések, de azok inkább milliós tételek, mert megtehetik. És vissza is jutottunk az eredeti problémához, egy laikus vásárló nem tudja megkülönböztetni őket. Az meg közismert, hogy bizonyos dolgokat ha túl olcsón adsz, akkor azért nem veszik meg, mert azt gondolja a vásárló, hogy az egy olcsó semmi, de, ha ugyanaz nagyon durván van árazva, máris megjön a bizalom..
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz krichd1 #56110 üzenetére
Az, ami jól van megtervezve és kivitelezve és ez mérésekkel is igazolva van, magam is kínlódok saját megoldással, bár elég nehézkesen halad, sőt fél éve semmit sem haladt, de ami késik, elmúlik .
Nem a tápra rakott elna kondiktól marad stabil egy erősítő tranziensek mellett, sem az indukciómentes ellenállásoktók (amiknek GHz-es tartományban még lenne is értelme), hanem a jó kapcsolástól és a nyáktervtől, előbbiek nagyon drágák és mérhetetlen "javulást" okoznak, utóbbiak csak szellemi munkát és tapasztalatot igényelnek ami, ha a magad csinálod, ingyen van és egyértelműen javítanak az erősítők képességein. De a legtöbb apróban hírdetett többszázezres erősítőben még drága alkatrészek sincsenek, csak megvan magyarázva, hogy azt az erősítőt hallgatva egy negyedik dimenzió is létrejön, aztán bele van építve egy QUAD405 neten megtalálható nyákra puccos burkolatú trafó meg kondik mellett.
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz dgyuri0123 #56108 üzenetére
A boltban vásárlás és a "hájend boltban" vásárlás között óriási szakadék van árak terén... Egy jó DIY erősítő 30-40K-ből bőven összerakható (anyagköltség). Látom a vaterán és hasonlókon, hogy árulnak jónak mondott errősítőket többszázezer forintért, de az csalás, átverés, ugyanaz, mint a hangzásjavító kavics!
Boltban vásárolni egy dolog, de a multkor is felrakott egy csávó a hobbielektronikára egy sima trafó plusz stabkocka tápot 50K-ért, mert, ha ezt köti a lapotopra, az drámaian javítja a hangminőséget.... Ja hogyne.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bkercso #56106 üzenetére
Minden tiszteletem a tiéd, tudod.
De... itt a topikban is akad "pár" olyan User, akik nem Diy dacot, vagy amp-ot használnak, sőt, inkább 80% használ gyári dacot, amp-ot, szerintem (nem fejes erősítőre gondolok természetesen). Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez az út a jellemző, nem pedig az, hogy mindenki magának fabrikálja az eszközeit, attól függetlenül, hogy az lenne az olcsóbb megoldás.
És attól még nem dilettáns, aki "boltból" vásárol.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
bkercso
nagyúr
válasz gordonfreemN #56098 üzenetére
Igaz! Nem tudom, miért.
DIY-hez: a high end audio termékeknek kisebb eladott példányszámmal kell eltartania a céget, ezért drága. Meg mert kicsi és fejlődő cégeket kell eltartaniuk. Meg mert el lehet adni ennyiért - igen, ez is benne van erősen!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gordonfreemN #56104 üzenetére
Én is befejezem a további OFFolást...
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt velem/velünk. Bocs, hogy "belerángattalak". Nem gondoltam, hogy így elfajul a társalgás.
"csak a zene van"
-
gordonfreemN
addikt
válasz dgyuri0123 #56100 üzenetére
Nem persze, csak elkezdtünk offolni erősen...
Igazából bármit írhatnék, mert mindig lesz Gyuri pro és kontra.
Van aki megelégszik a rackdobozzal, pont. Ezt el kell fogadni.
Ha valaki viszont a gyártói illetve piaci minőséghez szeretne felnőni, sőt valami egyedit alkotni az már egyfajta művészet szerintem. Csak dobozról beszélek!
Nehéz ezt amúgy árasítani, mert az egy dolog, hogy én mennyit pöcsölök, de a gyárban ez CNC-vel töredéknyi idő.
amúgy egy 5-ös vastagságú alulap 300x400 méretben 3500ft áfa nélkül. CNC munkaóra (az a minőség ami már kiállítható) 5000ft áfa nélkül. Eloxálni egy kb rack doboznyi alut és hútőbordát hozzá nettó 7000ft plusz utiköltség. 2db toroid 15k nettó. Egy Alps potméter, ami egy elfogadható minőség 5k körül, BC pufferkondik 13k. Csatlakozók stb...
3 hónapig napi 1-2 órát fogalkoztam vele átlag, volt hűtőbordám, a félvezetők felét megkaptam, panel volt (marattam magamnak), CNC munkáért csak az előlapra fizettem, többit megoldottam melóban csokiért, potmétergombbom volt egy délutánon át políroztam, fabetétet kaptam magamnak lakkoztam, 3-mas savállót lézerrel vágva kaptam egy üveg páleszért. Homokfúvattam mindent, de magamnak megcsináltam melóban.
Szóval elég összetett, de öszintén szólva, 100k-t elköltöttem még így is.
Ha belevenném amiért nem fizettem, biztos több mint 50k lenne plusz.
Egyénibe sokkal többe kerül mint sorozatgyártásban. De nem is egy darab 35um-es panelen vezetem a nagy töltőáramokat az egyenirányítóhoz... ez meg ugye sorozatgyártásban nem jó, vezetékelni plusz munkaerő.
Viszont az, hogy 10 vagy 50W, árban szerntem nem okoz nagy difit.Hát ennyi
szerk: azért emeltem ki a dobozt, mert ha még az áramkört is maga fejleszti az ember, rengeteg idő el fog vele menni, főled az elsőnél. De az is művészet, nézzétek bkercsot![ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Bodz
nagyúr
dgyuri0123 & jacint78!
Fejezzétek be! A legjobb az lesz mindenkinek, ha ezentúl ignoráljátok egymást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest