-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
válasz Sz.Péter #55894 üzenetére
Nem hülyeség az upsampling, mivel ma már nem 20KHz-re méretezett aluláteresztőszűrő van a kimeneten (normális esetben) megjelenik a mintavételezési frekvencia akármit is csinálsz, ami 44KHz-nél igenerős, viszont ahogy nő a frekvencia, egyre alacsonyabb ez a zaj. Túlzásba nincs értelme vinni,192KHz-en a legtöbb DAC már nem dolgozik túl jól.
type your text here..
-
Sz.Péter
tag
válasz Lézerparaszt #55891 üzenetére
Az upsampling semennyire.Az egy hülyeség.Viszont sztem egy nagyon jó hangú dac,amp,legalábbis nekem nagyon bejön.A gyári tápkábelt érdemes cserélni,és az összekötőből is egy korrektet.Persze használtan ebből is kifoghatsz olcsóban,már ha találsz.
-
Bodz
nagyúr
válasz Lézerparaszt #55888 üzenetére
-
jacint78
addikt
válasz Lézerparaszt #55891 üzenetére
Fórumokon írt butaságok alapján ne dobd azért ki, lehet, hogy azért írták többen is, hogy nem jó, mert valami "teszter" egyszer leírta, hogy 30 centiméterrel keskenyebb rajta a tér...
Ha a felskálázás a mintavételkonverziót jelenti, akkor az lehet jó és rossz is, sokmindentől függ.
type your text here..
-
Lézerparaszt
őstag
válasz jacint78 #55889 üzenetére
Igazából senki nem mondta még, de több helyen is felvetettem már a témát és mindenhol ráugrottak. Például "ilyen setuphoz én előbb az erősítőt cserélném le" meg "meddig kínoztak hogy azt vettem meg?" stb. Tényleg egymástól függetlenül mindig kiszúrták, szóval csak lehet benne valami. Mikor sorra kerül annak a cseréje, már Finnországban leszek és tudok majd járni megint tesztelni és/vagy meghallgatni a cuccokat, de most itthon vagyok és nincs komoly hi-fi szaküzlet (Miskolcon) a közelben. Sajnos mindenki már rendelésre dolgozik errefelé.
Illetve egy témába vágó kérdés is. Láttam van az általam kinézett DAC-on upscaling. Mennyire működik jól a felskálázás hangnál?
A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha neked tetszik a hangjuk, számít mit mondanak..? Bár mindig van jobb.
"csak a zene van"
-
jacint78
addikt
Miért szídják az erősítőt? Csak ezért nem biztos, hogy cserélni kellene.
type your text here..
-
-
Bodz
nagyúr
Olyan kellemesen semmilyen hangú pl. a Tascam US-2x2.
(#55885) Lézerparaszt: 2xx000 pénzért már elég sok mindent lehet venni. Nem hiszem, hogy a Xonar lenne a legjobb választás. Kicsit több infót plíz, úgy könnyebb lenne ajánlani valamit. Milyen erősítő, milyen hangfal?
[ Szerkesztve ]
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok! Xonar essence STU-m éppen haldoklik, és lassan pótolni szeretném. ASUS Essence One MKII MUSES Edition -t néztem ki kezdetnek, de lenne pár kérdésem. Mivel erősítőre megy így nem valószínű hogy valaha is használnám a rajta lévő fejhallgató erősítőt. Ennek fényében van különbség az STU és a MUSES között? Megéri a váltás? Úgy értem, hogy fogom használni a MUSES-ben lévő extrákat, vagy mivel erősítőre megy, semmi számottevő változás nincs? Illetve ha tudtok maximum hasonló árkategóriában olyan USB-s DAC-ot amin nincsenek nekem felesleges funkciók (már ha van olyan) akkor tanácsokat is elfogadok
Ezer köszönömszépenek!A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
Alu
senior tag
Sziasztok!
Nemrég sikerült fejlesztenem a rendszeremet egy Dali ikon 6 hangfalpárral és a következő lépésként a DAC vásárlását szeretném letudni. Erősítő még kérdéses, egyenlőre egy Pioneer vsx-920 -at és egy Atc Soundart V3 csövest próbálgatok. Valószínű a csöves fog maradni vagy valamilyen komolyabb tranzisztoros sztereó, amennyiben találok jó hangút viszonylag megfizethető árban. (Pl. Denon pma 1510 -el és egy Exposure 3010s -el szemezgetek most)
A kérdésem pedig az lenne, hogy ehhez a rendszerhez milyen DAC -ot ajánlanátok? Pc alapú lejátszás irányába szeretnék elmenni, ezért usb kéne rá. Zenében mindenevő vagyok (Szerk: ,de szeretem ha hallani a részleteket és van tere a zenének. ) Egy általános, viszonylag minden műfajban jó hangot produkáló, megfizethető áru elektronikát keresnék és megköszönném, ha tudnátok nekem ebben segíteni! A kínai "építsd magad feleannyiért" témáktól sem riadok vissza, bár nem tudom azok mit produkálnak hangminőségben.[ Szerkesztve ]
λŁƯ™
-
Borzika
csendes tag
Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem XFi HD tulajdonosokhoz, hogy mennyire tartós, meddig bírja ez a fajta Soundblaster?
Nyugodtam meg lehet venni 2-3 évesen vagy ugyanúgy bebolondul pár év után mint az U7 az Asustól?
Illetve telepítő cd nélkül, netről is minden letölthető hozzá h normálisan működjön és ki lehessen használni a szolgáltatásait? Válaszokat előre is köszönöm -
bkercso
nagyúr
válasz gordonfreemN #55878 üzenetére
Kis ideig hallgattam, nem illik a rendszerembe. De jó. Meg az OPA2209 is jó. Majd kipróbálom az új DAC-ban is és összevetem a többivel, csak utazás előtt nem lesz már rá időm (tegnap fejeztem be a Moment MKII-t).
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz gordonfreemN #55876 üzenetére
Az új DAC-kal még nem hallgattam, a régivel igaz, amit írtam, ahogy az is, hogy túl világos volt.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz bkercso #53785 üzenetére
Ejha, ezt nem is láttam még
Még mindig amellett vagy, hogy az LH0044 megüti az opa128 szintjét?
Én meghallgattam a 3140-et OPA602-vel szemben, részletszegényebbnek tűnik elsőre. Persze nem rossz és az is igaz, hogy az én DAC-omban áll így a helyzet, de majd talira viszek pár féle opát a kisérletező kedvűeknek¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
AXisBOLD
addikt
Köszi Urak!
Találtam egy egyszerű kis appot, Decibel.
Lejátszik minden formátumot és van benne EQ.Aurea mediocritas
-
Honkydoo
őstag
válasz AXisBOLD #55870 üzenetére
Jómagam a TIDAL lejátszóját használom, de én még eléggé kezdő MAC-es vagyok.
Ha FLAC formátumú zenéket hozol, tudd, hogy az iTunes azt nem támogatja, ezért át kell konvertálni apple losslessre. Van ingyenes konverter a neten. [link][ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
AXisBOLD
addikt
bocs, most nagyon off leszek,
OSX alatt milyen lejátszót érdemes használni? DAC/AMP próbálgatáshoz kellene, alapvetően Win7 lesz a platform, de Mac-et tudok csak vinni próbára.
Aurea mediocritas
-
Honkydoo
őstag
Nah újra elkezdtem tesztelni az AGD-met az izolátorral és nélküle.
Még nem mondok biztosat, de a lényeg, hogy krichd1-nek igaza volt.
Így hogy a körülmények megegyeznek már nem olyan nagy (számomra) a különbség, az izolátorral és nélküle.
És az AGD nem szól fátyolosan. Az valszeg azért volt mert kissé zajos volt a környezet és a q701-en nem hallottam a finom részleteket.
Köszönöm a kiigazítást igyekszem figyelni erre később is.Ui.:
Egyébként most is szebbnek hallom az izolátorral való zenélést de nem annyival, mint korábban.
Még tesztelem egy ideig aztán újra írok. (Meg persze fejes talin meg lehet hallgatni másnak is.)"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
jacint78
addikt
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #55865 üzenetére
még én is hallok ám
Viszont elég sok DAC chipet gyárt mindegyik gyártó. Pl. szerintem WM8524<PCM1793<WM8740/41<PCM1794.kábeles és egyéb fiktív teóriákat már réges régen megcáfolták vaktesztekkel is
Ja, akkor jó. Ezt nem tudtam . Akkor nem léteznek kábelek közti különbségek.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
jacint78
addikt
válasz bkercso #55864 üzenetére
Ez igencsak mellément, mérve a cirrus is tudja ugyanazt, sőt mindegyik, viszont a PCM egyértelműen jobb, sőt merem álítani, hogy a legjobb hangú DAC-ok a BB féle PCM-ek, engem az AKM sem győzőtt meg. A hallásomről gőződ sincs, ne alkoss róla véleményt légyszíves, nem is ismersz. Attól, hogy tisztában vagyok az elme működésével, pontosabban a megbízhatatlanságával és objekítven is ellenőrzök valamit, még én is hallok ám.
Mellesleg az itt is népszerű kábeles és egyéb fiktív teóriákat már réges régen megcáfolták vaktesztekkel is.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
bkercso
nagyúr
válasz jacint78 #55863 üzenetére
Bocs, de ez nagyon nagy butaság.
Volt ár szó a feloldhatatlan ellentétről, aminek az oka a kerek világnézeted: nem ismered el, hogy a mért mennyiségeken kívül (amiket periaodikus jellel végzünk, nem zenével) nem befolyásolja más a hangzást, ugyanakkor nem is hallasz elég jól ahhoz, hogy ezt megtapasztald. Patthelyzet... (Ja, és ez nem személyeskedés! )[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz jacint78 #55856 üzenetére
Van digitális bemenetem is. Akár hiszed, akár nem, analógról jobban szól, mint AES3-ról. Fogalmam sincs, miért. Pedig ugyanaz a darab DA van a végén, annyi a különbség, hogy analógról van egy AD is előtte. Szóval én analógról használom AD-DSP-DA konfigurációban.
(#55854) Dorien
de vélhetően a jeladó problémamentes analóg jack csatlakoztathatósága volt a fő cél.
Persze, ebben a kiépítésben elkerülhetetlen az AD[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz speedernet #55858 üzenetére
Ez tuti jobb...mint a Yamaháé. De szinte bármi jobb lehet, mint a sajátja. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
jacint78
addikt
válasz speedernet #55858 üzenetére
Jobb lenne, ha a DAC IC-ék tipusát mondanád.
type your text here..
-
speedernet
aktív tag
Üdvözlet
Mekkora rá az esély h egy Yamaha RX V 357 erősítő DAC ja jobb mint egy Audinst HUD mini?
Egyenlőre nem tudom ki próbálni digitális kábel hiányában.... de érdekelnének a tapasztalatok.
-
Dorien
veterán
válasz schawo #55855 üzenetére
A Sennheiser is csinálhatott volna USB wireless fejest (lehet, hogy van is nekik, nem tudom), de vélhetően a jeladó problémamentes analóg jack csatlakoztathatósága volt a fő cél.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
-
Dorien
veterán
válasz schawo #55849 üzenetére
"nem kell újra digitalizálni a jeleket"
"Persze, hogy nem, jóhogy nem teszünk az DA után még egy AD-t is Biztos készült már ilyen eszköz a földön, de remélhetőleg nem sok. És esze sem volt sok, aki ilyenre csinálta a DAC-ját."
Lásd Kleer wireless technology by Sennheiser
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
titán
válasz meszeske #55847 üzenetére
Jézusom. Ki írta ezt a zöldséget, melyik "teszt" volt a forrás?
nincs DSP sem, helyette Sabre digitális hangerőszabályzójával együttműködő hagyományos analóg potméterrel
A Sabre digitális hangerőszabályzója DSP alapú. Nem együttműködik vele az a tekerentyű, hanem vezérli.nem kell újra digitalizálni a jeleket
Persze, hogy nem, jóhogy nem teszünk az DA után még egy AD-t is Biztos készült már ilyen eszköz a földön, de remélhetőleg nem sok. És esze sem volt sok, aki ilyenre csinálta a DAC-ját.[ Szerkesztve ]
-
meszeske
tag
válasz jacint78 #55845 üzenetére
Elnézést ha nem pontosan fejeztem ki magam . / Bár szerintem a kötözködés, bocsánat a szőrözés helyett szívesebben venném a segítő szándékú készülék ajánlást !/
Egyébként erre utaltam:
idézet a teszt szövegéből
"A lehető legtisztább felépítés és jel-utak érdekében a HA-2 SE-ben például nincs DSP sem, helyette a Sabre digitális hangerőszabályzójával együttműködő hagyományos analóg potméterrel állíthatjuk be a hangerőt. A Bass Boost funkció szintén egy tisztán analóg áramkörrel működik, ezért a funkció használatához, csakúgy, mint a hangerőszabályzáshoz nem kell újra digitalizálni a jeleket, így újabb felesleges jel-utakat és alkatrészeket lehet megtakarítani."
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
-
bkercso
nagyúr
válasz meszeske #55835 üzenetére
Igen, azt a DAC-ot én is néztem, nagyon szimpatikus a belseje. ha okosan csinálták meg, akkor jó is kell legyen. Persze az ára is ennek megfelelő.
DSP-vel szerintem is jobb lehet a hangprocesszálás, ha még az átalakítás előtt oldják meg, de még talán úgy is drágább lehet.
Nekem ezekben a hordozhatóakban az nem tetszik, hogy a funkciókat félvezetős kapcsolóval kapcsolják, amivel viszont nincs jó tapasztalatom, már ami a hangminőséget illeti...
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz meszeske #55835 üzenetére
a mély kiemelést is analóg áramkörrel oldották meg
Nem olvastam a marketinganyagot, de ezt hangsúlyozzák? Mert az marha nagy bullshit. Egy mély kiemelés egy opamp, pár ellenállat, két kondi és esetleg egy tekercs kérdése. DSP-vel sokkal drágább megoldani.
Ráadásul a Sabre 9018 egy dsp-s dac, rengeteg számítást a belső dsp-je végez. Minden bejövő jelet feldolgoz, mielőtt a da konverziót végrehajtaná.
Persze ettől még lehet jó a dac maga. Oppótól el is várom.
[ Szerkesztve ]
-
-
meszeske
tag
válasz teopapa #55832 üzenetére
Sziasztok !
Eredetileg egy Fiio x5 3rd akartam venni ,mert X5 2rd lejátszóm volt és egész szépen szólt. Utána jött az ötlet hogy a G4 -emet lecserélem egy komolyabb belső dac-os smartphone-ra - LG v20 , Axon 7 .
A beszerzés "lehetetlensége" miatt a v20 -at elvetettem. A ZTE Axon 7 után olvasva inkább ezt a telót is kihagynám. Végül egy mobil +dac párosításra gondoltam.Milyen mobilhoz csatolható dac-ot ajánlanátok amely Kb. a Fiio X5 3rd, szintjét hozná?
A DAP-os vonalat még teljesen nem vetettem el de mivel a párom szemet vetett a G4-re szerintem a mobilos megoldás tűnik reálisabbnak ! :-)
A mobil talán a HTC 10 lenne . / Ha már telót cserélek akkor valami jó kis mobil legyen !/
Dac vonalon néztem a Fiio E18-at de szerintem ez még karcsú lenne az x5 3rd. szintjéhez...Vélemény ?
Köszönöm -
teopapa
újonc
Fiio a3 vagy Fiio q1?
Hordozható erősitőt keresek a laptopomhoz és telefonomhoz 16ohm-es fejhallgatóhoz (sennheiser 4.30)
Megéri a plusz 10k a q1hez mert dac is nem csak "amp" vagy ilyen kis fejhallgatóhoz mind1. -
AXisBOLD
addikt
jó tudni! az azonos ház miatt nagyon megtévesztő
igen volt már jó-pár videó, amiben korrektül bemutatta a terméket/elmondta a véleményét, de néha már kicsit sok a shitty/ashole/fuckface szleng duma tőle, mégha legtöbbször is csak magát "szidja"
na ON...
megtaláltam aprón is, beszélek vele, de sajnos messze van, nem hiszem hogy összejön a kipróbálás
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
válasz binatone #55821 üzenetére
köszi ezt már megtaláltam Amazonon is, majdnem le is csaptam rá, de a csaktlakozó kiosztás eltér és ezért én is hamisnak gondoltam, ahogy bkercso kolléga is írta
(#55824) Bodz: olvasom szorgalmasan jó kis kompakt cucc, kár hogy ehhez a használthoz nincs gari. btw Z-nek annyira nem tetszett. nem tudom eldönteni, hogy ez a redneck arc vicces vagy idegesítő...
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
krichd1
addikt
válasz bkercso #55820 üzenetére
Azt nem tudom mi eredeti benne. Bár ahogy árban megy felfelé az ember, annál jobb órát és egyéb körítést kap. Q-1-ben még valami alap óra van, X-1-ben KDS TXCO, C-1-ben NDK NZ2520SD (JL Sounds is ilyet használ), más verzióban valami FeiMiaoJi kristályt írnak, az F-1-ben pedig már Crystek CCHD575/957.
(#55825) gordonfreemN: Az Audio-gd Xmos kártyája viszonylag "alapfelszereltségű", de megbízhatóbb gyártók közé tartozik. A C-1 azért mindenképp komolyabb felépítésű, körítésű, csak nagyobb a lutri tényezője.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
zsocy
őstag
válasz gordonfreemN #55825 üzenetére
Egy linket kérhetek hozzá esetleg?
-
-
krichd1
addikt
válasz bkercso #55815 üzenetére
Dupla memória, dupla számolási sebesség, új algoritmus, stb... adatlapon ott van minden. Új chip meg mindig azt jelenti, hogy megjelennek új kapcsolások, dizájnok is hozzá, tehát bővül a kínálat például ez vagy ez (Q-1, C-1, F-1, X-1 néven futnak az újabbak ahogy látom). Hang alapján meg csak úgy tudsz választani, ha meghallgatod, hogy mit küld a kínai, nyilván most az olcsóbb transzportokról van szó.
Nekem majd valami atomórás verzió kell![ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz AXisBOLD #55799 üzenetére
Igen, azért ajánlom. Az E10K, Q1, K1 árából lehet jobb hangot venni, csak annyi a Fiókák szerencséje, hogy kapni őket itthon is.
Ugyanaz a Logi, mint az M-Audio. Utóbbihoz nincs táp.
(#55812) zsizsef: Érdekes. Amúgy milyen a Sabaj? Azt tudom, hogy Musit cseréltél le rá, de több infót még nem csepegettél.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz schawo #55800 üzenetére
Én a gerjedéstől forrócska LM6172-t hallottam.
Tyrel: Nem marad más, mint próbálkozni. Vegyél ferritet a fejeskábelre pl.
AXisBOLD: A német amazon ingyen szállít Mo-ra, és ott fele annyi a Logilink, mint a Musikernél az M-Audio.
Amazonon 30 napon belül visszaküldheted, ha nem tetszik.krichd1: Miben jobb az új XMOS-chip? Szerintem transzportot az ember a hangja alapján válasszon, amit meg nagyban a táplálás és az oszcillátorok minősége határoz meg; valamint esetleg az, hogy izolált-e.
-
krichd1
addikt
válasz Honkydoo #55813 üzenetére
Ez nagyon nem mindegy. Ha tesztelsz valami, a körülményeknek azonosnak kell lennie. Amúgy ha nem jó a minőségű a laptopod USB portja, akkor valószínű hogy javít rajta a Wyrd, vagy legalábbis valamit biztos csinál.
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
-
krichd1
addikt
Eddig még nem volt róla szó, de már jó pár hónapja kijött az XMOS U8 utódszériája, az xCORE-200, úgyhogy már érdemes ilyen chipekkel szerelt transzportokat is keresni, az Audio-gd például már november óta az U208 chipet használja azokban a DAC-okban, amikbe nem Amanerot tesz.
-
-
AXisBOLD
addikt
válasz Bukk900 #55801 üzenetére
akkor el is felejtem a Fiio-kat. csak azért erőltettem, mert portable mind a kettő és ez opció volt nálam, de ha nem lenne értelme a párosításnak akkor hagyom ezt a vonalat. szerk.: látom ez is megy csak USB-ről, de akkor kicsit vérszegényebb.
A tízessel drágább M-Audio Super DAC ugyan az belül is mint a Logilink? A felár csak a márkanév miatt van?
Illetve az M-hez valóban nincs csomagolva táp?Ami még kérdés és kicsit off (sorry kövezzetek meg, de fel kell tennem), ha ezt a Logilin/M-audiot használnám, a vonal szintű kimenetre kötött Logitech X-230 hangminőségén is javítana valamennyit?
És a bónusz kérdés, ezek hangkártyának minősülnek? láma off...
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Tyrel
őstag
válasz bkercso #55790 üzenetére
Nincs köze az eszköz korához, vagy a bedugás idejéhez. Korábbi önmagam idézném:
Összefoglalva tehát:
PC + Xonar DG (rear jack) Amp ON - hssssssss
PC + Xonar DG (rear jack) Amp OFF - csend
PC + BlasterX G5 - hsssssssss
PC + Speeddragon USB hangcucc - hsssssssss
Notebook (akksiról is) + BlasterX G5 - hsssssssss
Notebook (akksiról is) + Speeddragon USB hangcucc - hsssssssss
Notebook (akksiról is) integrált jack dugó - csend
PS4 + BlasterX G5 - hsssssssss
PS4 + (wireless) DualShock 4 integrált jack dugó - csend
Xiaomi Mi 4c - csend[ Szerkesztve ]
Turenkarn
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest