Hirdetés
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
Mondom hogy nem tudom. Ezt az USA-ból küldték nekem, de ott sem lehetettt még kapni, hanem kettő darabot rendeltek Kóreából a gyártótól (Soundgraph), abból az egyik ott maradt, a másik jött ide. Gondolom nem lehetett 100 dollárnál több, plusz a szállítás. Nagyon igényes darab, nem a szokásos kínai fröccsöntés. Erős gumi gombok vannak, a középső kurzorgomb kicsit érzékeny de meg lehet szokni.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
dabadab
titán
Esetleg nezd meg ezt: Bővebben: link. Innen van egy LIRC vevom, azt szepen diszkreten el lehetett rejteni (a vevo resz fekete, a vezetek vege szinten + a vevo hatulja ontapados, a hazam floppy nyilasabol kuksizik a vilagra), teljesen jol mukodik.
[Szerkesztve]DRM is theft
-
mkultra
csendes tag
http://ryoandr.free.fr/english.html
Egy jó leírás a VGA - Scart kábelről és a Powerstrip beállításairól! -
kamikaze boci
őstag
-
dane
senior tag
válasz kamikaze boci #105 üzenetére
megnéztem! nagyon baró! teccik! gratulálok!
-
zLegolas
őstag
Hasonló (vagy ugyanez) témájú topic: Multimédia PC építése.
Ajánlom az érdeklődőknek!Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
flowerpower
csendes tag
Nem tudja valaki hol lehetne komplett htpc-t venni ?
Vagy csináltatni?
Előre is köszi a segítséget -
zLegolas
őstag
válasz flowerpower #108 üzenetére
Mik a követelmények? Mit tudjon? Mennyit szánsz rá?
Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
flowerpower
csendes tag
válasz zLegolas #109 üzenetére
Hello köszi hogy reagálsz a kérdésemre....
Alapvetően hd movie-k lejátszásához szeretnám használni, lazán vigye a 720p,ill a 1080i felbontású filmeket ,beleférjen egy 300gigás vincsi
legyen rajta vga vagy dvi kimenet ,ne legyen zajos és franko minőségu SPDIF kimenet is legyen.
Játékra eygáltalán nem hasznaálnaám ,mert nem ez az elsődleges cél hanem a tökéletes házimozi élmény.ha már van lcd tv is hozzá
Ja! az se lenne baj ha nem foglalna sok helyet és csinos lenne....
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz flowerpower #110 üzenetére
A HD-filmekről makkom sincs, szerintem igencsak a jövő zenéje ma még, szal nem'tom mi kell a lejátszásukhoz. Ha megelégszel egyenlőre a DVD kategóriánál, akkor simán összehozható házilag. Ami gáz, az a méret: Egy normál PCI/AGP kártya magassága aszem 16 cm., tehát tokkal vonóval nem nagyon úszhatod meg 20 cm-es vastagság/szélesség alatt a házat. Erre is van megoldás: riser-kártya és hozzá való ház (ez egy csatlakozó-átalakító, amivel az alaplappal párhuzamosan tudod betenni a bővítőkártyákat. A következő gond a tápegység: annak is szabványos a mérete.
Szal ha ezekkel meg tudsz barátkozni, akkor lehet otthon barkácsolni, pl. Bővebben: link ha nem, akkor két megoldást tudok: Barbeone PC-k, meg egyéb felvevős célketyerék (asztali DVD felvevő, ilyesmi). Mindkettő jóval húzósabb kategória anyagilag.Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
flowerpower
csendes tag
válasz zLegolas #111 üzenetére
köszi a választ.
ezekre én is gondoltam ,csak sajna nincs rájuk szükségem.
Kimondottan hd-moviekhoz kellen igazitanom a tudását a cuccosnak..
Mellesleg már most rengeteg hd-movie-hoz lehet hozzájutni csak szét kell nézni a neten.Mondanom sem kell ég és föld a különbség egy sima dvd film és hd movie között.
Azért thx még1szer. -
F7
tag
Ez Bővebben: link sztem nem rossz kis alap egy HTPC hez.
Fickó! Fekszessz!
-
beencee
senior tag
Én meedio párti vagyok. Valóban nagyobb a gépigénye, mint a linuxos megoldásoké, de azt gondolom, lényegesen nagyobb funkcionalitású, mint a többi szoftver. Érdemes megnézni a honlapon, jelenleg 243 publikált add-ins van Bővebben: link és akkor még nem beszéltünk azokról, amelyeket a meedio fórumon lehet olvasni.
Plusz mostmár ott van a meedioTV, mint teljes körű PVR megoldás, HDTV támogatással és ha már lúd, legyen kövér, aki ilyen eszközökkel foglalkozik, hamar eljut a perverzitás azon fokára, hogy a házban/lakásban lévő erősáramú eszközöket is szeretné vezérelni, riasztót, fűtés és nincs megállás... Erre pedig ott a meedio HouseBot, amely szerintem messze a legjobb megoldás, mind technológiájában, mind funkcionalitásban ebben a témában.
Tehát szerintem meedio, hajrá
A doboz, ház témában pedig csak egy kép, innen mellőlem, azon a cuccon, ami videonak néz ki, nem véletlenül figyel az a Celeron matrica Bővebben: link -
beencee
senior tag
válasz zLegolas #115 üzenetére
Sajnos lementett képem nincs és ne haragudj, de most nem szedem ki, kicsit macerás visszakábelezni. De rövidesen átépítem a cuccot és akkor készítek, azokat majd felrakom.
A konfig az adataimnál, teljesen hétkoznapi cucc, a videokari low-profile, hogy beleférjen, illetve a táp van moddolva passzívra. Proci, procventi leszabályozva, távirányítás Robert7x-től, kijelző egyelőre nincs, ja és most a DVD író sincs benne, mert a normál ATX lap mellé már nem fért be.
Az átépítés az egy mATX lap lesz, valszeg egy 1200 Duronnal, az elég a meedio-nak, illetve egy notebook DVD író. Az el fog férni a ház lehajtódó pultja mögött. TV kártya egyelőre nincs, most vadászok low-profile, hardveres mpeget is tudó cuccot.
Oprendszer XP butítva, még boot képernyő sincs egyből a front-end, azaz a meedio jön be.
Egyelőre ennyi, esetleg ha szükséges, majd leírom a jelenleg üzemelő meedio funkciókat is.
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Naggyon köszi!
A laptop CD/DVD nattyon jó ötlet, grat. Na de hogyan lehet munkára bírni egy mezei PC-ben?
Az én ketyerém cirka dupla ekkora - igaz, nem is a méretre mentem rá, és gyak. teljesen kommersz alkatrészekből áll - magyarán szinte ingyért volt. Ha el nem felejtem, nyomok róla fotót...
Tervezgettem, hogy átfaragom a házat, átépítem a tápot, stb... de aztán rájöttem, hogy jelentősen nem tudnám befolyásolni a méreteket, az adott alkatrészek miatt (Pl. DVD maghajtó). Így aztán egy mezei alkatrészekből álló célgép született, aminek viszont jó a hűtése és nagyon csendes. A TV alat meg elfér...
Minden elismerésem azoknak, akik át tudták hágni ezeket a korlátokat, én mondjuk sok pénzt nem áldoztam rá.Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
flowerpower
csendes tag
valaki nem tud kontaktot hd moviek-k beszerzéséhez?
üresek a torrentek sehol seemi ,ami van azt alig seedelik
HELP! -
zLegolas
őstag
válasz flowerpower #118 üzenetére
Na, ezt lássa meg egy moderátor...
Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
beencee
senior tag
válasz zLegolas #117 üzenetére
''Na de hogyan lehet munkára bírni egy mezei PC-ben?'' Azt gondoltam, ugyanúgy, mint a notiban. Mi lehet a probléma? Persze ezzel elárultam, hogy notebokk-dvd-t még csak beépítve láttam
Az árról: végül is az én megoldásom sem vészes, egy ilyen 1- 1,5GHz körüli konfig ma már 30k-ból bőven kijön (ha egyáltalán venni kell mindent, egy csomó minden ott van a fiókok mélyén), a forrasztani tudó haverom (én csak taknyolni tudok, ahogy ő mondja) néhány sörért megcsinálta a mini-ATX táp átalakítását, a hűtőborda hozzá kb. 500Ft volt, a video meg tönkrement ingyen
Tehát az ''alapgép'' viszonylag könnyen kihozható, innen persze már lassabban megy a dolog. -
zLegolas
őstag
30k? Nekem 3-ba van (kis túlzással...)
A laptop/notebook CD-k marhára más csatival illeszkednek mint egy mezei IDE eszköz. Mondjuk lehet, hogy van valami átalakító, de lehet, hogy nem csak a csati kinézete más, hanem pl. a vezérlése is - nem'tom.
Azt hittem te már csináltál ilyet, és megokosítasz engem is...Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
beencee
senior tag
válasz zLegolas #122 üzenetére
A 3k-val nem tudok versenyezni, de ha azt nézzük, hogy hol indulnak a kifejezetten erre a célra kpaható HTPC házak (mondjuk egy Silverstone, mostmár itthon is kapható) akkor a 30k is versenyben van.
Nem, ilyet még nem csináltam, mert ebben a cuccban egy ''rendes'' 3,5'' HDD van, DVD meg nincs egyelőre, ahogy írtam. De külföldi példákban már sok ilyet láttam, tehát valahogy megoldható, nem hiszem, hogy a vezérlése más lenne. -
Brianm74
csendes tag
Csak most találtam meg a topicot. Pedig már régóta agyalok ilyen dolgokon. Asszem én félúton vagyok.
Jelenleg amim van: Celeron 1,2 DVD olvasóval GF2 tv-outtal.
A szoftver GEEXBOX. Dolgoztam rajt pár órát, de már működik. Magyar menü és bekapcsolt TV-OUT van rajt. Ha valakit érdekel fel tudom rakni valahová az ISO-t.
Aki nem ismerné: kiírva cd-re, bebootol róla nagyon rövid idő alatt, kiadja a cd-t aztán mehet bele amit akartok: dvd, divx, képek. Távirányítót alapból Atit és Pinnacle-t kezel.
A távirányítós részével még nem volt időm foglalkozni, mert nincs kompatibilis infra vevőm. Mondjuk nem is hiszem, hogy lesz mert van usb-s wireless billentyűzetem és azt is szereti.
Viszont ami most nagyon foglalkoztat: Bővebben: link
Ha ennek az lcd-cajun-os részét tudnám házasítani a gyorsan bootoló geexboxal (mert elméletileg nem zavarják egymást hiszen külön TTY-ra dolgoznak és mplayert használ mindkettő) az nem lenne rossz. Már mehetne is a kocsiba. Bebootolna egy pendrv-ről (így még gyorsabb lenne). Szóval akinek van kedve ehhez és ért linux-hoz ne kíméljen. Ötleteket várok.
Ja, kéne tápszakértő is aki tudna 12V feszültségre átalakítani 220V-s tápot.Önkéntes, kiváló, mérvadó. www.japanauto.hu
-
canniball
nagyúr
válasz Brianm74 #124 üzenetére
LCD-vel kapcsolatban: Bővebben: link
Tápszakértőt talán találsz itt: Bővebben: link
Ezt a GEEXBOX-t minden bekapcsoláskor be kell olvastatni? És csak lemezről veszi be a cuccokat, HDD-ről nem?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
zLegolas
őstag
válasz canniball #125 üzenetére
A Geexbox tajdonképpen egy nagyon mini cél-oprendszer. A gépnek valamiről bootolnia kell, ez lehet CD vagy vinyó. Mindkettőről indítható a Geexbox.
Tehát semmi Widow$, semmi DOS, semmi egyéb, ez indul kapcsiból és slussz...Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
Brianm74
csendes tag
Bővebben: link
Megpróbálom felrakni az iso készítőt, mert rájöttem, hogy az iso-t nem tehetem, mert abban vannak non-free codec-ek is. Ha sikerült dobok egy linket. Csak pár kattintás és kész az iso. Azzal lehet beállítni készítéskor, hogy milyen nyelven beszéljen. Annyival fog eltérni a hivatalos csomagtól, hogy az nvidia tv-out támogatás be lesz kapcsolva.
Nem muszály cd-ről bootolnia, tud hdd-ről is meg ahogy írtam pendrv-ról is. Azért jobb a cd-s mert nem kell hozzá hdd a gépben. Képes arra, hogy a hálón windows megosztásokhoz csatlakozzon. Így ha van egy szarabb gépetek mehet a tv-alá. A filmek lehetnek a normál gépeteken és a hálón keresztül lejátsza róla őket a nappaliban. Eddig minden filmet sikerült lejátszanom még a feliratokat is megtalálja és mindenféle kalapos betű nélkül normálisan megjeleníti. Köszönjük meg az mplayer csapatnak.
Magyar linket még nem találtam, de ha letöltöd az iso készítőt asszem össz 1 db exe van benne. Arra kell kettőt kattintani, kiválasztani a nyelvet aztán kész. Kiírod cd-re be gépbe és mehet a vidámpark. Ha megakadsz nyugodtan kérdezz, itt, hátha másnak is kell.Önkéntes, kiváló, mérvadó. www.japanauto.hu
-
Brianm74
csendes tag
cajun-hoz nincs ötlete senkinek?
Önkéntes, kiváló, mérvadó. www.japanauto.hu
-
Brianm74
csendes tag
A problémám: Perl, MySQL. Ezek kellenek a cajun-hoz. Valaki aki jobban ért ezekhez mint én (ez nem lesz nehéz) tippelje már meg, hogy mekkor az esély arra, hogy ezek elmennek egy olyan vékony linuxon mint a geexbox.
THXÖnkéntes, kiváló, mérvadó. www.japanauto.hu
-
zLegolas
őstag
Geexbox
A Geexbox gyakorlatilag azonos célra készült, mint a Movix. Szintén az Mplayer-en alapuló Live CD-ről van szó, ami az érdekességét adja az az, hogy nem egészen 6 Mbyte méretben sikerült a feladatot megoldani!
Kész .iso fájl tölthető le a www.geexbox.org oldalról. A programot saját igényeinknek megfelelő formára is szabhatjuk (új háttérkép, magyar menü, stb...) az ugyaninnen letölthető .iso generátorral. Hátteret néhány másodperc alatt készíthetünk a www.geexdb.net/html/site/image2avi.php?&sel_lang=english oldalon, tetszőleges .jpg képből.
A Geexbox merevlemezre is telepíthető. A CD-ről indítva a számítógépet a bootolási folyamat elején nyomjunk ESC-et, boot paraméterként írjuk be: install
Ezt követően lehetőségünk nyílik a telepítéshez megkívánt, minimum 10 MB-os, FAT16 partíció létrehozására, továbbá segítséget kapunk a megfelelő Lilo vagy Grub rendszertöltő bejegyzések megírásáhozÉn normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
canniball
nagyúr
Tud ez a Geexbox (vagy más hasonló software) olyan funkciókat, hogy (megfelelő hardware esetén) ki lehessen vele váltani egy HDD-s dvd-felvevőt? Olyanokra gondolok, mint pl.: tunerkártya-támogatás, tv-adás rögzítése vinyóra, timeshift, időzített rögzítés, stb.?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
zLegolas
őstag
válasz canniball #136 üzenetére
Embör, egy 6MB-os programról beszélünk!
Amit te akarsz, az is megy, csak egy komolyabb Linux disztrib alatt.
Miért ne lenne értelme? Nekem egy 566-os Celeronos gép egy 30GB-os vinyóval fixen a TV-re van kötve, ha bárki meg akar valamit nézni asszony, gyerek, papa, mama csak benyomja, és már mehet is a Tom és Jerry...
Fotelba pöffeszkedés, kakaó-sör szürcsölés, családi mozidélután... ne abba gondolkodj, hogy XP-n is lehet filmet nézni - 4-5 embernek az azért gázos monitorról...
[Szerkesztve]Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
Brianm74
csendes tag
válasz canniball #138 üzenetére
Hát ha az asztali lejátsza neked az összes tömörített formátumot...
Egyébként ez olyanoknak készült akiknek otthon van egy régi gépük és éppen nem szeretnének kiadni lét valami béna asztalira amit jövőre le kell cserélni, mert új formátumok jelennek meg.Önkéntes, kiváló, mérvadó. www.japanauto.hu
-
Brianm74
csendes tag
válasz zLegolas #139 üzenetére
Nem hiszem, hogy sokat kéne dolgozni azon, hogy ez is menjen vele. Csak az idő kevés, főleg a fejlesztőké. Nekem nagyon tetszik így is. Eddig 2000 Ft-mban van az egész.
Ha sikerült valakit találnom aki vágja a Mysql-t Perl-t akkor meg a kocsimba is kinéz egy ilyen, a miniatx alaplap integrált videoval már megvan. A kicsi ház is. A tápot kell még megoldanom, de asszem az sem lesz nehéz. Az LCD az mp3 lejátszáshoz beszerezhető kb 6k-ért. Nagyobb LCD a filmnézéshez szintén nem drága (természetesen ahhoz képest, ha egy ilyen tudásu [ami gyakorlatilag nem is létezik a sok szar drm miatt] cuccot egyben vennék meg a kocsimba).Önkéntes, kiváló, mérvadó. www.japanauto.hu
-
zLegolas
őstag
válasz Brianm74 #141 üzenetére
Én a GeexBox-ból inkább az alapvető fájlkezelő funkciókat hiányolom - nem lenne baj, ha pl. kapcsiból tudnék törölni vele valami gagyiságot a vinyóról, vagy éppen anyagot feltölteni a DVD-ről a hdd-re.
A felvétel gázos, sokkal nagyobb erőforrásigénye van egy anyag felvételének ment a lejátszásának. No meg azt az MPlayer/MEncoder is úgy csinálja pl. TV-felvételnél, hogy közben a képet nem jeleníti meg a monitoron, így spórolva az erőforrásokkal, szal nem piskóta.
Igaz, így azonnal DIVX vagy XVID avi-ba képes nyomni, maximális felbontásban egy 2,4GHz-es Celeronon, képdobás nélkül, javító szűrőkkel!
(Ezt csinálja utánna bármi Winfo$-on! )
[Szerkesztve]Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
canniball
nagyúr
''...egy 6MB-os programról beszélünk!''
Engem nem zavarna, ha nagyobb lenne, csak tudja amit leírtam.
''Amit te akarsz, az is megy, csak egy komolyabb Linux disztrib alatt.''
A Linuxhoz nem értek, megtanulni meg nem nagyon van kedvem. Ráadásul ebben pont az tetszett, hogy mivel kicsi gondolom nincs nagy erőforrásigénye és a leírtak alapján babrálni sem sokat kell vele, ha feltelepíted ott a kezelőfelület és már csak egy távirányító kell, aztán le van tudva a dolog.
''Miért ne lenne értelme?'' ''Hát ha az asztali lejátsza neked az összes tömörített formátumot...''
Annak tükrében írtam hogy nincs értelme, hogy olyan asztali játékosom már van, ami kezeli a tömörített formátumokat is. Eddig mindent megevett (DivX, Xvid, Mpg, JPG), és frissíthető a cucc. (Akinek nincs ilyen lejátszója és van otthon egy ilyen minimálkonfig, annak természetesen megéri, csak nekem nem.)
De hogy őszinte legyek tömörített cuccokkal nem nagyon foglalkozom, nekem inkább az lenne a lényeg, hogy a videomagnómat ki tudjam váltani egy ilyennel.
''Én a GeexBox-ból inkább az alapvető fájlkezelő funkciókat hiányolom - nem lenne baj, ha pl. kapcsiból tudnék törölni vele valami gagyiságot a vinyóról, vagy éppen anyagot feltölteni a DVD-ről a hdd-re.''
Nekem ez sem hiányozna, hálóról ezt meg lehet oldani.
''A felvétel gázos, sokkal nagyobb erőforrásigénye van egy anyag felvételének ment a lejátszásának.''
Tiszta sor, de mondjuk egy hardveres rögzítésre alkalmas tunerrel ehhez sem kéne bika gép.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Brianm74
csendes tag
Asszem be lehet bootolni valami debug vagy milyen módban. Onnantól lehet törölgetni is. Ezt inkább cd/dvd lejátszásra fejlesztették a srácok ezért nincs benne még alapvető filekezelési funkció sem. Elvileg ha berakom a cd-t akkor automatikusan el is inditja szal nézni van nem szerkeszteni
Nem nagyon van Perl/Mysql segítségem, pedig ha ezeket rá tudnám rakni az nagy királyság lenne.
Mi a véleményetek a házilag készített vga scart átalakítóról? Én azt olvastam valahol, hogy nem működhet, mert valami freqencia beli különbség is van köztük, viszont itt láttam rá egy linket. Akkor most mi van? Van valakinek ilyen? Szerintem nem véletlenül igényel tápfeszt és 20K a kereskedelemben kapható.Önkéntes, kiváló, mérvadó. www.japanauto.hu
-
beencee
senior tag
válasz canniball #136 üzenetére
Bár Linuxon nem megy, de az általam preferált meedio tudja ezeket a funkciókat (és még persze sok mást is)
Itt találsz infokat róla: Bővebben: link -
repasi
tag
MythTV Bővebben: link Linux alá egy jó kis pvr progi minden funkcióval. Csak győzzed beconfigurálni. Na jó, ha tényleg kedvet kaptál akkor itt egy erre épülő Linux distro, amit a leírás szerint pofon egyszerű felrakni. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Félreértések elkerülése végett: Windowst használok, Linuxot még csak nem is láttam. A Pingvin csak úgy került szóba, hogy a Geexbox erre épül.
Köszönöm az infokat, a screenshotok alapján mindkét program tetszik, de
A Meedio:
1, fizetős
2, tényleg csak a Creative és a Hauppauge távirányítókat támogatja?
A MythTV:
1, Linuxos progi (mint mondtam ehhez nem értek és macerás lenne egyetlen progi kedvéért megtanulni...)
2, csak két tunert (Hauppauge PVR-250 / PVR-350) támogat?
Ráadásul a Geexboxban az tetszett meg, hogy nem csak egy progi, hanem egy céloprendszer (minek zabálja az erőforrásokat még az oprendszer is, ha egyszer erre nincs is szükség, csak a progira), magyarosítható és egyszerű a kezelése. Kár hogy amire nekem kéne, arra nem használható.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
beencee
senior tag
válasz canniball #148 üzenetére
A teljes verzió valóban fizetős, de a szolgáltatásokhoz képest elmegy (szerintem). Folyamatosan bővül a támogatott kártyák száma, jelenleg ezek vannak: Bővebben: link De érdemes körülnézni a meedio fórumon is, ott van tapasztalat sok olyan kártyával is, amely nem szerepel a listán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen