-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dane
senior tag
Ma reggelre visszaállt az XBMC default-ra. Eltünt minden beállitás, háttér stb stb. A library-m egy része megamaradt, azok a fimek amiket manuálisan adtam hozzá eltüntek. Valaki találkozott ilyennel?
-
dane
senior tag
Sziasztok,
Lenne pár kérdésem XBMC-vel kapcsolatban.
- Xperience1080 skin esetén hogy lehet állitani a háttér áttetszőségét? Hiába cserélek hátteret, majdnem teljesen fekete lesz.
- BDMV BD50/25-öt be lehet tenni a library-ba? BD file-okkal lejtászási problémáim is vannak. Gyors vizszintes mozgásnál becsikozik a kép
- Alapvetően 4 kategória van: Filmek, Sorozatok, Zenék, Klippek. Lehet-e új kategóriát csinálni mondjuk a koncert felvételeknek és egyebeknek? -
dane
senior tag
Sziasztok,
Megint egy kis XBMC...
Aki esetleg szeretne a weather kiegészitő alatt is fanartot az tegye a következőket:
1, Pack letöltése: [link]
2, Unpack
3, Weather-en belűl opciók és ott fanart elrejtését ki kell kapcsolni
4, Opciók megint, majd Fanart elérési útjának megadása. Rá kell mutatni a kicsomagolt fanart pack-ra.Eredmény (skin: Xperience1080):
Hátha valakinek hasznos
-
dane
senior tag
Működik...
boldogság van
Megoldás:
80-as portról átettem a 8888-ra
megnyitottam a portot a Windows 2008 Serveren
adtam usert és pass-ttökéletes köszi a helpet mindenkinek...
-
-
dane
senior tag
Sziasztok,
használ valaki frontend-nek XBMC-t?
Az a problémám, hogy az iOS eszközömon futó remote-al nem szinkronizál az XBMC, vagyis üres a movies, a music és a többi library is. Minden egyéb funkció hibátlan.
Ezzel találkozott már valaki? -
dane
senior tag
Én indítottam ezt a topicot 7 évvel ezelőtt. Jó látni, hogy még mindig zajlik itt az élet.
-
dane
senior tag
Ha már Hauppauge, itt az új csodájuk:
-
dane
senior tag
MCE kompatibilisnek kell lennie mindenképp!
A dual tuner miatt ez egy jó választás lehet neked is:
[link]
...jó áron adják.
Vagy ha nem dual-os kell akkor:
Hauppauge PVR-350 (ha csak analogot akarsz)
Ha hybrid is szóba jöhet akkor:
Hauppauge HVR-1300 (ez tudja kezelni a DVB meg az analog jelet is)
Itt nézz körül:
[link] -
dane
senior tag
Szal 2 tuneres hybrid TV tuner kellene! Sztem jobban jársz 2 tunerkártyával, mert ilyat sztem nem találsz. Van a Hauppauge-nak a PVR-500-a, de az sajnos analog csak tudomásom szerint.
Közben megtaláltam a neked valót:
Pinnacle PCTV Dual Hybrid Pro PCIe 3010iX
Pinnacle PCTV Dual Hybrid Pro PCIe 3010iX Tv tuner Belső PCI Express-es kártya az analóg és digitális földi tévéadás vételére és rögzítésére: Duál tuner - bármely két adás nézésre, rögzítése, PIP. MediaCenter...
[link]
[Szerkesztve] -
dane
senior tag
válasz
Palika71 #2093 üzenetére
Jobban járnál ha vennél egy dokkolót a laptophoz...
Nekem a D600 dokkolóján van DVI.
Azért kérdeztem, hogy milyen márka mert DELL-hez könnyű dokkolót szerezni olcsón ellentétben a többi márkával...
(Mellesleg csomó laptopon van DVI és én nem tudhatom hogy neked milyen van)
[Szerkesztve] -
dane
senior tag
[link]
Ez csak 99k... -
dane
senior tag
válasz
beencee #2057 üzenetére
Én már értem
Persze kezdetben nehéz volt nekem is
Szóval adott egy PC benne egy TV-OUT-os VGA!!
Ez a PC 20 méterre van a TV-től.
A cél ez hogy a PC össze legyen kötve a TV-vel.
Mégpedig úgy hogy a hang egy digit koax kábellel eljusson a házimoziba valamint a kép KOMPOZIT!!!!!! (nem dsub,vga, vga out,dviout stb...) kábellel a TV-be!
Na már most ezt megoldani gyerekjáték mivel ennek kivitelezése csak minőségi kábel kérdése.
Viszont szeretné a távirányítója vevőjét is meghosszabbítani és elhelyezni szintén a TV környékén.
A kérdés hogy ezt hogy csinálja? -
dane
senior tag
ilyet sem láttam még... -
dane
senior tag
Egy koaxon úgy lehet vinni a videójelet hogy RCA a vége és aztán az vagy közvetlenül megy a tvbe vagy van olyan vga amihez adnak rca-svideo toldót.
Értem én csakhogy Te VGA-ról beszéltél nem videójelről. Így már megoldható!
Audio és Video jelnél is nagyon vigyázni kell az árnyékolásra a kábelek hossza miatt.
A lényeg hogy a vezeték minőségén ne spórolj.
Ezt az USB toldást még mindíg nem értem...
Minek fölösleges átalakítóra költeni? Meg UTP-re átalakítani...sztem ez mondhatni hülyeség.
20m 4 eres vezetéket vegyél. Vágd el a kábelt az USB csatlakozótól visszafele 20 cm-re és SZÍNHELYESEN kösd be a két levágott rész közé a 20m-es 4 eres kábelt.
Az USB-n max 5.0v 500mA jön ki, az a vevőegység (amiben néhány infra LED van, ha nem egy) töredékét sem igényli a max leadható tápnak. Szal szerintem 20m USB kábelen nem veszik el a jel... Tökéletesen használható lesz és nem vered magad fölösleges kiadásokba. -
dane
senior tag
[link]
Hátha valakit érdekel! -
dane
senior tag
válasz
Dr Smoke #1467 üzenetére
Van egy ilyenem otthon, de meg sem fordult a fejemben hogy fektetve is belemennek a meghajtók
Asszonynak vettem én is olyan 6k körül táppal (Delta 365W ). Szinte hangtalan és 24 pines a tápcsatija.
A hülyének is megéri.
Bár egy kicsit barkácsolni kellett vele, de megoldottuk!! -
dane
senior tag
Meg kell hogy szakítsam ezeket a magas röptű gondolatokat egy szakmai kérdéssel.
Adott egy Hauppauge PVR-150 LP és egy MCE2005 Op rendszer.
A problémám az hogy nincs hang ill nem tudom hol kell beállitani hogy halljam a tvtuner hangját. Ez a probléma fenn áll MCE és a Windows-os rész alatt is!
A másik probléma az hogy MCE alatt ocsmány a kép (zavaros és tiszta kék).
Míg a gyári progijával (TV2000 vagy mi, Win alatt) tökletes majdnem mindegyik csatorna!
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv -
dane
senior tag
Halihó!
Akinek van otthon MŰKÖDŐKÉPES Vistája (beépitett MCE-vel) az küldjön egy privátot!
Kellene egy kis help a topicnyitónak!
Thx -
dane
senior tag
Valaki mondja meg hogy lehet netrádiót hallgatni MCE alatt!!! Lécciii....
[Szerkesztve] -
dane
senior tag
.
[Szerkesztve] -
dane
senior tag
Pl azért mert azt a tápot ami alapból zárt gyártáskor eladásra kész állapotban tesztelik érintésvédelmi szempontból! Azaz garantálják hogy amig a burkolat megvan addig az ember tapogathatja. Ez igy van a dvdnél is, teljesen összeszerelve ellenőrzik! Ha viszont megbontod a gyári szigetelést és belépited egy másik készülékbe úgy hogy nem tudod mivel jár a burkolat eltávolitása az már veszélyes lehet! Nem azért mert ha valaki benyúl megrázza az áram hanem azért mert mondjuk megérinti a külső házat (ami szintén fém) és úgy rázza meg az áram...vagy csak elég ha összeszed egy kis töltést a külsö fém burkolat. Az is elég ilyesztő szokott lenni! De mindent egybevetve ha hozzáértő ember végzi a melót akkor elkerülhető a baj!
Szal vigyázni kell! -
dane
senior tag
Na már értem!
Köszi a minden igényt kielégitő magyarázatot!
Pár ujabb kérdés az MCE-val kapcsolatban:
1, Hogy lehet netrádiót hallgatni?
2, Kellenek-e codec-ek MCE alá vagy alapból tartalmaz mindent ami kell! (Nem játsza az AVI-kat)
3, Időjárás jelentés? EPG? Ezeket hogy kell használni?
4, Lehet-e az MCE-t további funkciókkal bőviteni?
Thx -
dane
senior tag
Sztem Core2 Duo ULV proci nem létezik. Vagy ULV vagy Core2 Duo.. (Core Duo Xeon ULV létezik
ULV sztem max 1.2Ghz.. Persze lehet hogy tévedek.
Én azt mondom ha extra halk cuccot akarsz akkor jo lehet a noti hdd, bár sztem a tárhely is nagyon fontos (pl ha rögzitesz egy tv adást). Szerintem egy jól választott 3.5''-os HDD (WD) jól szigetelt házban sokkal ideálisabb! Persze biztos hangosabb mind egy 2.5''-os de legalább sokkal nagyobb kapacitásban érhetőek el és a hangja nem annyival nagyobb mint amennyivel drágább!
Üdv -
dane
senior tag
Ma feltettem a MCE2005-öt!
Tudja valaki hogy lehet a normál XP-s nézetről Media Portal-os nézetre váltani?
Üdv -
dane
senior tag
Sajnos sztem nagyobb a baj, mert még hűtő nélkül is el kell indulnia (már próbáltam).
Korábban simán ment! 3sec alatt különben sem tud felmelegedni a cpu 70-80fokra ahol kikapcsolhatná a bios! Valami történhetett mikor kiemeltem a lapot...csak nem tudom mi lehet! Nézem nincs-e valami sérülés, de semmit sem találtam!
CPU nélkül egyébként nem kapcsol ki...igaz semmit sem csinál (sem a kijelzőt sem a világitást nem kapcsolja be).
Le kellene tesztelni a procit is egy másik lapban is, remélem nem reccsent meg a proci a cooler felfogatása közben! Ha valakinek van egy LGA775-üs lapja amiben ki tundánk próbáni azt megköszönném -
dane
senior tag
Megint problémáim vannak a HTPC projectel!
Most már ott tartok hogy kidobom az egészet az albakon!
Ma megvettem a coolert a procira, feltettem és azóta nem megy az egész cucc!
Kivettem az alaplaot és lehuztam egy csomó csatit is a lapról de mindent jól visszaillesztettem és semm!
Az a jelenség, hogy CMOS reset után indul, felpörög meg minden és kikapcsol 3sec után!
Utána már nem is indul hiába nyomkodom a power gombot! Ujra reset ujra proba akkor megint bekapcsol...és ki!
Mi lehet? -
dane
senior tag
Sziasztok!
Kicsit leült a topic!
Sebaj kicsit feldobom.
Hónapokkal ezelőtt megvettem egy FSC Scaleo E tipusu félkonfigot! Vettem is bele mindjárt egy eléggé leharcolt 3.4-es P4-es CPU-t! Beletettem a gépbe és az alaplap folyamatosan sipolt a bios persze nem indul el. Sebaj gondoltam, biztos szar a proci. Procit visszavittem a gazdájának (amugy is ugy volt hogy vagy jo vagy nem, probáljam ki) aki adott plusz pénz fejében egy teljesen új 3.4-es (550) procit! Hazavittem betettem, nem indul, sípol! Na akkor vajon mi lehet! Végső elkeseredésemben felhivtam a srácot akitől a PC-t vettem hogy itt valami gáz lesz mert nem ahjlandó indulni ezzel a procival. Azt mondta szerinte indulnia kell, biztos ami biztos hoz egy ujat nekem, egy olyat amit előzőleg már letesztelt! Jövő hét szerdán hozta is. Procit beletettem, sípol, nem indul! Na mondom isteni... Következő ötletem az volt a hiba megoldására hogy talán azért nem akar menni mert a lap bios-a nem támogatja ezt a procit (láttam már olyan lekorlátozott biost amiben csak a gyári konfig cuccai mentek). A FSC oldalán két cpu-t emlitenek: intel 524 és 630, mivel az enyém 550-es volt ezért gondoltam ez lesz a hiba! Eladtam a 3.4-est nagy nehezen szereztem helyette egy 630-ast! Gondoltam hogy már semmi hiba nem lehet müködnie kell! Betettem, sipol... Itt már azért eléggé elgondolkodtam hogy most akkor mi van... Egyik barátom gépéből kivettem a samsung ramokat és betettem a GEIL-ek helyére amiket mellesleg ideiglenesen (probálni) a barátnőm müködő konfigjából vettem ki. A gép egyből elindult! Ki hitte volna hogy a GEIL ramokat nem szereti a FSC (FIC alaplap van benne). No hát ennyi volt a mese!
Jelenleg ezek vannak benne:
630-as P4 (3Ghz/2MB/64bit)
2x512 Samsung DDR
500Gb Hitachi SATA2 HDD
Kellene bele még egy
-optikai meghajtó
-PCI wifi
-MCE kompatibilis TV tuner
A kérdés:
Milyen optikai drive-ot ajánlotok?
Lehető leghalkabbnak kell lennie (ajtónyitás és pörgetés szempontjából is)
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest