Hirdetés
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Ennél jóval egyszerűbb szerintem. Csak be kell állítani a cikkben (és a itt a topicban többször) leírt típust, ezzel menni fog a gombok 90%-a. A maradékot meg az XBMC keyboard.xml-ben kell funkcióhoz állítani, de ott sem szükséges key id-et babrálni, kivéve 2-3 speciális gombot: fullscreen meg ilyenek. De az összes többi lazán megy. Legalábbis windowsos XBMC alatt.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz #03969024 #17000 üzenetére
Jóbarát, nem az xbmc a ludas, média player Classic-nál is kivág az asztalra, de ritkán.
A vírusirtóm a win-es Security essential, hogy valami azért legyen rajta, de ezen a gépen amúgy sem netezek.
Annyira nincs nagy jelentősége, mert ritkán csinálja, csak érdekességképpen írtam be, hátha valakinek volt már hasonló esete.Zsigus: igen, úgy használom.
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
megint itt vagyok
leszerelek...
eladom a pc-t és egy kisgépet csinálok helyette, mert fészbukra az is jó.
E35M1-I Deluxe ezt néztem ki.
Van wlan, sata3, usb3, 2 ramnak hely, és állítólag hideg. a cpu tdp-je meg 18w. ami persze jó.
a kérdésem annyi lenne, hogy a fogyi akkor sem lesz túl magas ha a házba amit hozzá veszek esetleg egy 350w táp lenne igaz?
keresek 120w tápos házat, de ez ugye nálam nem 1xű kérdés.
van esetleg ócsóbb kategória is ilyen megoldásra?
w7+firefox, skype, msn esetleg flash játék, klippnézegetés, kb ennyi.
mindezt persze 1080p.
no film, no zene, no letőti, no játék, no videoszerkesztés, noszing et ól.Dirr
-
canniball
nagyúr
válasz rigo88 #17004 üzenetére
"eladom a pc-t..."
A nagy gépet vagy az iont?"a kérdésem annyi lenne, hogy a fogyi akkor sem lesz túl magas ha a házba amit hozzá veszek esetleg egy 350w táp lenne igaz?"
Az azért jópár wattal meg tudja dobni."keresek 120w tápos házat, de ez ugye nálam nem 1xű kérdés."
Ne kezd már megint!
Komolyra fordítva: amennyiben ez nem a TV alá kerül akkor csak egyszerűbb lesz/nincsenek olyan magas igényeid."van esetleg ócsóbb kategória is ilyen megoldásra?"
Ha ragaszkodsz a beépített wifihez és brútuszhoz akkor nem nagyon van alternatíva.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
válasz Ed Parker #17003 üzenetére
"Jóbarát" Köszönöm, megtisztelsz, komolyan. Igazából nem is csak rád gondoltam, csak Tcr, regger is panaszkodik időnként, erre reagáltam. Régi motorosként megtanultam, hogy ami működik, azt használom és kész. Tudom, lenne szebb, stb, de tapasztalataimat leírtam a nem stable verziókkal kapcsolatosan.
Ez az egész skin, meg scraper téma egy kicsit olyan nekem, mint egy szépen felöltözött barátnő: Előbb-utóbb sokkal jobban érzem magam vele ruha nélkül, pucéran... -
slashing
senior tag
válasz #03969024 #17006 üzenetére
Attól függ ki mennyire akar vele foglalkozni, aki kevésbé az feltelepíti beállítja rajta a port.hu scrappert azt csókolom időnként kézzel rá kell keresnie aztán ennyi. Aki meg igazán foglalkozik vele annak meg már ott van az hogy legyen mondjuk minden borító magyar és ne vegyesen angol stb.. aztán ezt lehet fokozni azzal hogy minden borító ugyan olyan méretű/minőségű legyen mert lehet az egyiket szétnyújtja a másikat nem, az egyik éles a másik homályos és még ezt is lehet fokozni a különböző bannerekkel logókkal háttérképekkel stb... vagy még tovább menve belenyúlni a skinbe mert valami nem tetszik rajta....
Lehet ezt használni úgy hogy egyszer belövöm és használom minden gond nélkül legfeljebb kevésbé lesz szép és rendezett de még így is nagyon pofás lesz a cucc.
(és még nem is írtam le minden apróságot amivel én szoktam pepecselni )
-
törölt tag
válasz slashing #17007 üzenetére
No. én ezekben nem vagyok maximalista, pepecselni inkább (számomra) fontosabb dolgokkal szoktam, de megértem, ha neked ezek is lényegesek.
regger "Már azt hittem tökéletes"
Na, olyan a világon nincs! Viszont örülök, hogy te is, és mások is egyre elégedettebbek a gépükkel! -
jeni
félisten
e kettő között mi a különbség?
drágább Scythe Shuriken Rev. B CPU hűtő olcsóbbik CPU COOLER SCYTHE Shuriken rev. B
keresgélve nem is találtam olyan CPU hűtőt ami nem nagyobb 70mm-nél,hogy a optikai meghajtó alatt még elférjen a Silverstone GD4 házban.
Talán ezt a Kozuti-t de ez inkább gyengébbnek tűnne.
Esetleg van jobb ennél ami elférne?
[ Szerkesztve ]
-
GRaul
őstag
Sziasztok!
Öszeraktam egy kis HTPC-t magamnak.
Konfig
MSI lap 1155
Proci CEleron G550
Ram 2*2 giga
Vidkari Passziv 5450es
Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért van az h pixelesedik a kép a tv-men?
LG tv full hd-s tv.
Lejátszonak a splash-t használom.Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Skillet
addikt
annyi a gondom, hogy azt sem tudom hol kezdjem
felvázolom a jelenlegi konfigot. a210 popcorn. hp d510 usdt számítógép, 50wattos táp. utóbbi a nap 24 órájában megy a hét 7 napján. erősítő pioneer dolby true hd, dts hd. a számgépre kötve két hdd dokkoló usb-n. bennük egy-egy 2 terrás samsung 3,5"
a rúter egy tp link tökmindegymi a lényeg, hogy persze itthon minden rálát. kap netet a gép, a popi, a box360, a telefonom...stb. nekem ez az egész nem éppen korrekt összeállítás.
mondom mi a bajom. először is, géphez nagyon ritkán szoktam ülni, tehát tök feleslegesen megy folyamatosan. mármint megy a torrent persze, de ahhoz meg "túl sokat" fogyaszt szerintem.
szinte mindig a telefonon tolom a netet. persze azt is ki kellene váltanom egy tablettel. én legalábbis erre a következtetésre jutottam. a gép helyett meg mehetne folyamatosan egy nas. a gép is be lenne kapcsolva...kb pár naponta egyszer. a másik dilemma a popi. háááát. jójó, de nem az igazi. amivel én teljesen meg voltam elégedve anno, az az xbox classicomon futó xbmc volt. az mindent vitt szó nélkül. csak ugye jött a nagy felbontás, meg a h264...és szegényke kiakadt ezektől a cuccoktól. muszáj volt leváltani. és jó ez a popi, de azért nem az igazi. olyan fájlokat nem játszik le, amit a mai napig a régi box kacagva. és akkor üljek géphez és kódoljak át egy raklapnyi mkv fájlt (egy 30 gigás teljes sorozat) mert neki nincsen ínyére? háááát, nem tudom más bajok is vannak vele. de ugyanakkor meg kényelmes is, meg rengeteg előnye van. tetszik a beépített jutúb, webrádiók stb. de szerintem ki kellene váltani valamivel. mert nem érzem úgy, hogy ő az igazi de ha meg kiváltom valamivel, akkor miért ne egy htpc?? akkor nem kellene nas. mehetne folyamatosan. médialejátszásra is jó lenne, és ide is lehetne ülni gép elé. amúgy azt elfelejtettem mondani, hogy nincsen játék a számítógépen!! csak 360-on szoktam játszani. ez is egy szempont. szóval ide erőgép nem kell. cél a kis fogyasztás. és hogy ne menjen az idegeimre
megszűnne a két dokkoló, a számgép és a popi. helyettük lenne egy htpc. rossz elgondolás?
ha valakinek van valami ötlete erre az egészre, ne tartsa magában
köszönöm..már azt is, hogy végigolvastátok....[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
gyurczy
őstag
Üdv mindenkinek!
Kicsit beletúrtam az itt írottakba, de egyértelmű választ nem találtam arra, hogy HP N40L microserver HTPC-ként mennyire használható? Ahogy külföldi fórumokon olvastam HD6450 alacsony videokártyát szoktak belepakolni, illetve flirc-el oldanám meg a távirányítást.
Első körben NAS-nak vettem, de ha kiváltható vele a PCH C-300-am, akkor meglépném ezt a lépést. Van ennek realitása?
Köszönöm a válaszokat.
-
Skillet
addikt
válasz Enszuke #17018 üzenetére
utánanézek ezeknek a cuccoknak, amiket írtál. alaplap? van konkrét típus amit érdemes lehet választani?
az erőgépet úgy értettem, hogy nem kell egy játékgépet kiváltania, vagy ilyesmi. nem kell gamer videokártya.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
slashing
senior tag
válasz gyurczy #17017 üzenetére
pont a napokban volt egy srác ott a topicban aki a 3d iso-val bajlódott de megoldotta és azt mondja hogy Minden faszán megy nála szóval olvas vissza ott fórumban nem is kell sokat és ki fog derülni milyen vga-t rakott bele és milyen beállításokat eszközölt rajta....
(amúgy nekem is van egy n40l-em de nálam csak nas funkciót lát el)
-
jeni
félisten
A Silverstone GD4 házban ez lenne a legjobb ár/érték arányban 70mm magasságig a CPU hűtő ami univerzális?
Esetleg van ennél jobb?
Bár az is igaz.hogy venti nélkül adják mely lehet vékony 12mm vagy a normál méretű 25mm-s vastagságú ventilátor.
Bár az utóbbinál határ eset a magassága.A méret fontos,mert lesz beépítve "5,25"-s Blu-Ray olvas.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Felmerül a kérdés, hogy milyen procit akarsz használni. Ha i3 és tényleg csak HTPC-nek, akkor jó a gyári Intel is. Visszakerestem, látom FM2-ben gondolkozol. Arra nem tudom, hogy milyen hitelesített hűtések vannak mostanság, amik jók lehetnének.
Én egy ilyet vettem most, konkrétan ezt a darabot, ami a tesztben szerepelt. AMD gyári hűtőjéhez képest gondolom halkabb és mivel tesztpéldány volt, így olyan áron kaptam meg, amiért érdemes volt elhozni. Hogy teljes áron mennyire éri meg, azt nem tudom, de 4e-ért teljesen vállalható. Viszont hivatalosan csak FM1-hez jó.
Kicsi házban, kicsi lapon így néz ki: [link]
Ebből kitalálható, hogy megérkezett a Lian Li PC-Q09FNB házikó. Egy 38 rugós háznál kicsit hülyén veszi ki magát, ha az ember azt mondja rá, hogy megérte, így csak annyit mondok, hogy az elvárásaimnak megfelel. Előzetes teszt szerint nagyon jó halk is.
Már csak arra kellene rájönnöm, hogy a biosban hogy állítsam be, hogy minél halkabb legyen, mert a cpu fan controlnál van auto, disabled és pwm lehetőség, de sehol nem lehet olyat beállítani, hogy 50fokos maghőmérsékletig legalacsonyabb fordulaton ketyegjen.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz rbalint88 #17026 üzenetére
Igen jelenleg a FM2 10k5800 proci az ami ma a legerösebb GPU-val rendelkezik. Nem zárkozom el attól,hogy rendes PCI-e vga kari menjen bele
Itt. Inkàbb az ami a nagy házcellenère a gond,hogy az Optikai meghajtò alacsonyan van a mèrete alapjàn (belóg) megadva ezáltal kicsi lapos CPU venti tehető oda.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
néztem a CPU hűtődet és annak a magassága venti nélkül 30mm?
ha igen az sem rossz vétel mert a vastag normál venti az 25mm,és ez is jó lenne méretben a HTPC házba. -
jeni
félisten
Viszont hivatalosan csak FM1-hez jó.a gyári oldalon az FM2 AMD-hez is javasolják.
All Intel® Socket LGA 1155 / 1156 (Core i3 / i5 / i7 CPU)
All AMD FM2 / FM1 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2 CPU[ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
válasz rbalint88 #17030 üzenetére
találtam ilyet ami kettő ventis de a tetejére nem tennék venit és azt a nagyot tenném az aljára a kicsi helyet? ez nem lenne jobb megoldás?
Noctua NH-L12
lehet,hogy a memória miatt van a kicsi venti direkt odahelyezve az aljára?vagy lenne inkább ez a Cooler Master GeminiII M4,mert a teszt alapján nem sokkal maradna el tőle.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Értem én, de ha csak a sima Harmony Chinavasion configot használom, akkor hogy hozom elő film közben az info menüt( hogy lássam mennyi idő van és mikorra ér véget a film), hogyan hozom elő a context menüt pl a file/film listákban?
Egyébként próbálkoztam berakni ph forumán lévő xml-t és a linkelt cikkben lévőt is a /storage/.xbmc/userdata/keymaps mappába keyboard.xml, keymap.xml és remote.xml nézóven, de a rendszer újraindítása (OpenELEC Eden, e350) után sem működötök az "extra" gombok.
Mit csinálhattam rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
válasz canniball #17005 üzenetére
1: a nagyot, nincs rá szükségem, nincs időm játszani.
2: akkor keresnem kell olyat amibe a lehető legkisebb táp van (nem mintha létkérdés lenne az áramszámla, de nem szeretek papírrepülőt hajtogani a pénzből és kidobálni őket az ablakon)
3: hehe igen. de valóban komolyra: teljesen mindegy milyen. igazából már kicsit bánom h eladtam az előzőt, erre a célra tökéletesen megfelelt volna, de mivel a vételáron szabadultam meg tőle, és mivel a csere úgyis csak hónapok múlva lesz tökmindegy.
4: az egyszerűség, kompatktság, és kedvező ár/érték kedvéért ragaszkodom minél kevesebb összetevőt tartalmazó megoldáshoz.
asus és asrockon kívül gyárt még bármelyik cég használható, szarásig integrált mini itx lapot?
és végül: ion+nvidia vagy e+radeon?
valójában meg vagyok elégedve az at3iont-vel, beszereznék mégegyet... de úgy érzem kicsit kevés a folyékony w7+office dolgokhoz. vagy rosszul érzem?
Dirr
-
-
slashing
senior tag
Nekem i3 2100T van gyári intel hűtővel, baromi hangos 1100 fordulaton is amit csak úgy tudok elérni az asrock lapommal hogy level1 bios fordult win7 alatt meg a speedfan-al 0-ra veszem a fordulatot!! és még így is csak 40 fok körül van a hőmérséklet de ez venti szabályzás alja, még 800-on is elbírná a rendszert szerintem.
Nekem szintén pc-q09 házam van a 150wattos 8cm ventivel ami szintén hangos szerintem(bár még mindig sokkal halkabb mint az 1100-et pörgő intel gyári hűtő), már megvan hozzá a swiss 2 venti ami 1500-at fordul csak gyűjtöm a bátorságot a kicseréléséhez mivel csak vágni lehet a tápban a kábelt nem csatlakozós + nem leszek sokkal előlrébb ha a cpu hűtőt nem cserélem ki...Lian Li PC-q09-et csak is paneltáposat vegyetek, szerintem. Mert bár baromi jó meg elég halk azért a 150-es táp is de szerintem ha htpc akkor hangos, ha asztali a gép akkor tök elfogadható. Jah és Nincs lyuk pci kártyának, errer figyeljetek ha ne adj isten kell egy hangkártya vagy tv tunner én mondjuk észre sem vettem míg meg nem jött, szerencsére eddig nem akartam belerakni semmit sem!
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
válasz #03969024 #17036 üzenetére
elég soft rendszert raktam fel, egy netinstallos ubuntura egy xbmc, és csak a szükséges packok, az 50gigás avatar verziót gond nélkül.
szal nem tapasztaltam olyasmit, de ez valszeg a rendszernek köszönhető.
sajna nemtom mi az a llano.
itt nézelődtem az integrált amd és intel lapok közt. és nincs túl nagy választék.most nézem a llano fusion processzorokat és az említett integrált itx lapok max 18wattos tdp-jéhez képest itt horror 65w-okat látok.
[ Szerkesztve ]
Dirr
-
jeni
félisten
válasz Krampesz #17038 üzenetére
telibe találtad,süllyedt
pont akartam linkelni az oldalt
meg aztán az alábbi kettő jöhet még
Shythe BIG Shuriken
Prolimatech Samuel 17 CPU Cooler[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Valaki megmondaná kérem, hogy ha a HTPC be van kapcsolva, akkor a laptopon miért lesz gyötrelmes a webböngészés?
Router mögött van mindkettő, a laptop wifi-n, a HTPC kábelen.
Az ip-ket fixre állítottam.
Torrent, vagy egyéb netes alkalmazás nem fut.Ha csak a PS3 van a laptop mellett bekapcsolva, az nem okoz ilyet.
Az is kábelen van.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
canniball
nagyúr
válasz rigo88 #17033 üzenetére
Ionom ugyan nem volt de úgy tudom a Brazos kb. ugyanazt tudja; lehet hogy egy pöttyet erősebb lévén újabb, de jelentős különbség nincs köztük. Így ha az Iont kevésnek tarto(tta)d nem biztos hogy a Brazos jó választás lesz. A legjobb az lenne ha valahol ki tudnád próbálni.
Ha pedig a Llano 65W-ját sokallod (megjegyezném idle az is 20-30W) akkor az Intelnek vannak 35W TDP-jű procijai, csak az kicsit zsebbe nyúlósabb.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Autós kamerák
- Háború Izraelben
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen alaplapot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG 65QNED813RE / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz & 4ms / HDR Dolby Vision / FreeSync + HDMI 2.1
- BONTATLAN! Samsung Music Frame HW-LS60D/EN vezeték nélküli hangszóró (2024)
- LG OLED48C24LA 2 év GYÁRI GARANCIA
- AirPods 2 , 4, Airpods Pro 2 - Raktáron!
- Bontatlan dobozos OnePlus Buds Pro 2 - Obsidian Black fülhallgató + Ajándék szilikon tok!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen