Hirdetés
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
válasz MasterMark #27001 üzenetére
úgy, ahogy mondod! Köszi!
Ha már itt vagyunk, megkérdezném, hogy használ-e valaki közületek ffdshow+avisynth-et??
Én használtam eddig win7-en, és nagyon szerettem a "képét", de sajna 8.1-en nem tudom működésre bírni.
Lehetséges egyáltalán???Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
gorbep
senior tag
válasz Játékos #27002 üzenetére
igen, nálam 8.1 alatt megy...... a leírás alapján telepítve jó csak..... előbb kell az avisynth-et telepíteni és utána az ffdshow-t, de az elején rákérdez, és kérni kell a teljes avisynth támogatást.....így megy.....
Win7 nem volt erre háklis, a 8.1 igen.
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Játékos
addikt
válasz gorbep #27003 üzenetére
Uhh...de jó! Alig várom, hogy hazamenjek, reggel ki is próbálom! (madVR-el??)
Szabad érdeklődni, hogy miket hastnálsz az avisynthben? Hátha jobb, még az én általam használtaktól is?
Köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
gorbep
senior tag
válasz Játékos #27004 üzenetére
SetMemoryMax(5120)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=50, den=1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Játékos
addikt
válasz gorbep #27005 üzenetére
No! Ez sokkal bonyolultabbnak néz ki, mint az enyém! Ki fogom próbálni, mert kiváncsi vagyok, mit lehet még kifacsarni a rendszeremből. Az biztos, hogy sokat szenvedtem az avisynth-tel eddig is, de mindig megérte! Egy lejátszó/kodek sem tudta azt nyújtani számomra, mint az ffdshow+avisynth.
Melyik renderer?Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
gorbep
senior tag
válasz Játékos #27006 üzenetére
EVR Custom....
Nálam az avisynth csak a frame interpolációt csinálja, jelenleg csak 50 Hz-re, mert a nagyobb rátás FullHD anyagoknál nem bírja a Q6600 a 60Hz-et..... de 1000x jobb mint a 65ST60 IFC-je!!!!!!!
De gondolom te csak képjavításra használnád..... de megy a script, gondolom más scriptek is mennének....
Ha lesz lóvé egy i7-re akkor feltornászom 60 és 72 Hz-re..... ha az ST támogatja a 72Hz-t.... nem is tudom....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Játékos
addikt
válasz gorbep #27007 üzenetére
Igen, sejtettem ránézésből. Régebben én is használtam, de nem tetszett mindig. Egyes jeleneteknél brutálisan jó volt, mert sokkal jobban láttam, mi történik, de sokszor kifejezetten zavart, természetellenesnek tünt. Illetve a proci nem bírta, ha a képjavítók is mentek vele együtt.
Elsősorban élesítésre, és zajszűrésre használom. Meg néha interpolálja a frame-eket. Természerfilmeknék kifejezetten előnyös.EVR mi miatt? Egyébként én is azt használom legszivesebben!
72 szerintem már felesleges. 48 elég simán. Mármint nekem...[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
gorbep
senior tag
válasz #75912448 #27009 üzenetére
Húú....az érdekel, mire jutsz vele.....bár nagy Intel fan vagyok, de azért váltanék AMD-re.... mert én azt hallottam azt csinálja csak amit a MADVR interpolációja, és azért az közel sem az ami nekem kell......
Csodák nincsenek, ehhez kőkemény aritmetika kell, meg is lepődtem volna ha a 65ST60 tudta volna, ahhoz nincs benne elég számítási erő.... egy komoly 8 magos i7 lenne a fájint...
Bár állítólag az avisynthez is jön CUDA támogatás....
Játékos: Mert az a default, és eddig nem volt vele bajom....... de minden javaslat érdekel..... nem vagyok semmi rossznak az elrontója...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Használtok PowerDVD-t BD3D-hez? Hol tudom kicsikarni teljes képernyőn a 24Hz-es lejátszást? Eddig TMT-t használtam, itt se 2D, se 3D.
-
sb
veterán
válasz #75912448 #27011 üzenetére
Amikor írta 1 hete a madvr smmoth motion-t, akkor rákerestem, csak blending-et tud elvileg. Ami kb. elmosni jó csak a képet.
A többi PC-s megoldást még nem próbáltam, de én évek óta elvagyok a TV interpolációjával. Igaz csak közepesen, így nem vészes az artifactolás, elég észrevehetetlen.
Gorbep, igaz, hogy kell az interpolációhoz erő, de cpu-ra nagyon nem optimális. Attól, hogy PC-n csak egy i5-i7 birkózik meg vele, célhw-vel (vagy PC-n belül gpgpu-val) sokkal egyszerűbb lenne megcsinálni szvsz. Emiatt én nem gondolom, hogy a PC-s interpolációk annyival jobbak lennének, mint a TV-sek. Legalábbis, ami nem gpu-s.
Regger, PowerDVD-ben én csak fullscreen-re nyomok emlékeim szerint és máris 1080p24 3D-t ír ki a TV.
-
Tomacko
senior tag
válasz pFEFErohni #26936 üzenetére
Szia !
Itt már fel lettél okosítva videós oldalról maximálisan, az rendbe is van. Viszont mondtad, hogy zene oldalról is "használhatónak" kell lennie majd a gépnek. Op rendszer téren én nem tudok bele szólni, mert nem volt még rá kellő késztetésem, hogy bele kezdjek melyik szólhat jobban, de ki tudja ebbe is lehet valami, olvass utánnuk. Viszont egy ötletet adnék, hogy vegyél DAC-t a gépbe, vagy mellé, ha a gépről fog szólni a zene. Illetve nem tudom milyen DAC-l rendelkezik a házimozi erősítőd. Mert ha az jó fajta akkor ez a lépés ki hagyható. DAC téma, pedig a fejhallgató erősítős topikba pörög és elég magas szinten.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Megint a segítségeteket kérném,két konfigon gondolkodom.
A gépekbe nem kerülne külön vga,2. gépként lenne használva HTPC,Nas,Netezés
Az i3 as előnye a kisebb fogyasztás,az amd be a4 mag erősebb igp.
Tudom a tápon lehetne faragni de ha később be kerülne egy vga elbírja azt is(kicsi esélye)
Előre is köszönöm a segítségeteket.Intel i3
Gigabyte GA-H87N-WIFI vagy MSI Z87I (szinte egyforma)
Intel Core i3 4330 Boxed
Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz
Cooler Master Elite 130
Corsair CX430M 430W moduláris tápegységAmd fm2
Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI (R3.0) vagy Asrock sFM2 FM2A88X-ITX
AMD A10 6700T dobozos Socket FM2
Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz
Cooler Master Elite 130
Corsair CX430M 430W moduláris tápegységAsus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
törölt tag
14-es PowerDVD-t próbáltam ki, ajánlgatták, hogy milyen pörgős lett, ráadásul támogatni fogja az AMD Fluid Motion technológiát, ami 3D esetén is (vagy csak ott) izgalmas lehet. Az biztos, hogy barátibb a működése, mint a TMT-nek, de pl beágyazott PGS feliratokat nem lát, amit nem tudok mire vélni. Érdekességképp megnéztem az említett néhány problémás m2ts-t - szintén bekapcsolt DXVA - és játssza hiba nélkül.
-
sb
veterán
válasz #75912448 #27021 üzenetére
Az m2ts hiba elég furcsa. Egyébként jó, hogy kifejtetted, mert nem ilyen hibára gondoltam. Bár a forrás problémát részben úgy értettem, hogy kompatibilitása (DXVA level, stb...) is lehet.
Nálam csak 13-as PDVD van egyelőre. Csak BD3D-hez használom és csak azért, mert a TMT 1080p30-ban játszik le ami kegyetlenül akad emiatt. De majd feldobom a 14-est akkor, megnézem mit tud.
-
_Smooth
senior tag
válasz Játékos #27000 üzenetére
Nekem csak 13-14éves a PC-s "pályafutásom" - és lehet, hogy pont azon az 1-2éven múlthat a dolog - de eddig csak egy döglött táppal találkoztam, az pedig Chieftek volt - szerencsére saját.
Azt most Corsair-re cseréltem, de egyébként mindenkinek, ahol az ár erős szempont, ott minimumFPSFSP-t raktam be. Van olyan, amelyik már 12éve megy.De nem is az a legfontosabb szempont, hogy megdöglik-e (persze, hogy meg fog dögleni). Az a nem mindegy, hogy közben mit ránt még magával. Személyes tapasztalatom még nem volt, szerencsére, de beszélgettem már olyannal, akinek pl Codegen táp vitte a "szerverét" egy áramszünet után. Alaplap, RAM és egy merevlemez rögtön kuka lett. (azt most ne minősítsük, hogy milyen ember és milyen szerver lehetett ez)
Az én Chieftekem is szépen csendben halálozott el kb 6évnyi szolgálat után. Miközben öcsémnek egy Mercury tápja 10-12éven keresztül táplált 3-4 különböző konfigot hibamentesen. Szereti az hazárdjátékot - én meg inkább nyugodtan alszom, és cserélek csupán tápot egy teljes konfig helyett.
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
bajnokpityu
félisten
most olvasom,h többeknél stabilan megy AMD alatt a hackli. csak nem a sztenderd verziót kell próbálni,hanem külön hozzá gyártottat. óóhepidéj.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
akik játszottak már pici tápos HTPC-vel tőlük kérdezném, hoyg az olcsóbb 3-4e Ftos fogysztásmérő mennyire jó mérésre?
nálam 12-81W között ugrál. i3, alaplapi vidkari,tuning nélkül, 1ssd, 2x3.5ös hdd.eladó topping dac
-
Celtis
veterán
válasz bajnokpityu #27026 üzenetére
Nekem megbízhatónak tűnt. Én egy Pico PSU-hoz vettem egy LED világításhoz használatos kínai fémkocka tápot 12V/10A.
Különböző terheléseknek vetettem alá. A 230V-on egy ilyen olcsó fogyasztásmérővel, a 12V-os ágon pedig multiméterrel mértem a be-, illetve kimenő teljesítményt. A pontos adatok most nincsenek előttem, de végig kb. 80-82%-os hatásfokot mértem, ami meglehetősen hihető. -
Patice
Topikgazda
Nálam a konfigot egy BeQuiet! SFX350-es táp látja el árammal. Konfig: i3 4330 + Giga mATX lap, 8 GB RAM, SSD + 2TB WD RED + Optika. Lidl-ös fogyasztásmérő kb. 35-95 W konnektorból felvett "fogyasztást" mért ugrálva, bekapcsoláskor. Idle kb 40 W körül állapodott meg.
Tájékoztató jelelgűnek tartom, nem túl pontos, de ha téved is +-1-2 W-ot, akkor is nagyságrendileg rendben van amit mutat. Szerintem.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
dabadab
titán
"az olcsóbb 3-4e Ftos fogysztásmérő mennyire jó mérésre?"
Igazabol a taptol fugg. Ha szepen veszi fel az aramot, nem produkal csunya phi-ket, meg ugy altalaban kulturaltan viselkedik, akkor siman. Ha nincs olyan jol megcsinalva a tap es ossze-vissza veszi fel az aramot, akkor nem igazan.
DRM is theft
-
drdr
senior tag
köss rá egy 60W-os izzót (vagy negyveneset) az tisztán hasznos-teljesítményű, azaz cos fi = 1. De egy vasalló is megteszi v. egy grill sütő....Ezeknek mind ismertek a teljesítményei...
-
drdr
senior tag
válasz dabadab #27032 üzenetére
Így van. Legalább annyit megtud, hogy ilyen terhelést viszonylag pontosan mér. Nem szinuszos összetevőket ezek az olcsó "műszerek" nem fogják pontosan mérni. Abban az esetben, ha cos fi v. power factorra (egyiken így, másikon úgy nevezik), közel egyet mutat, azaz az APFC is jó a tápban, akkor a mutatott érték is valsz. jó.
(Mértem néhány tápot már, szerintem a táp hatásfoka többet számított a mutatott eredményben. Pl. Bequiet 350W és egy régebbi Seasonic 250 SFX táp. Utóbbi több wattal mutatott többet, még a cos fi azonos volt. Enermax tápom szinte mindig 1 körüli cosfi értéket mutat... (Ettől függetlenül alacsony terhelésnél annak sem jó a hatásfoka)
-
sb
veterán
Én is sokallom.
G3420 16W egy SSD-vel idle-ben paneltáppal. ATX táppal olyan 19-20W. +1db Red/Green HDD az kb. 4-5W.
Tehát még ODD-vel, 1-2 ventivel együtt is 25-30W körül meg kéne állnia. Persze az mATX lap is többet eszik biztos, mint az mITX-em.De az i3 nem jelenthet többletet nagyon. Sőt, másik topicban arn írta, hogy a T-s i3-ra 13W-ot mért SSD-vel. Valószínűleg nálam a C7 state hiányzik ahhoz a -2-3W-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Én egy ilyet vettem.
Nekem nem ugrált sehova. 100% terhelés alatt 82W +-5%, normál használat mellett stabil 62W +-10%.A6-5400K + SSD
[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
bajnokpityu
félisten
NO, beizzitottam az adapterbolt.hu ról vásárolt 90W táp+picopsu-szerűséget. [link]
Addig jut el a giga lap, hogy kirakja az első képernyőt. a segéd 12Vot rákötöttem,anélkül idáig se jut el.
Vajh mi lehet ez?[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #27037 üzenetére
Köss rá csipogót, az elcsipogja neked mi a baja. Amúgy az alaplap topicjában kérdezz rá.
(amúgy paneltáp a hivatalos neve)[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
cekkk
veterán
Lehet kevés a 12V-s ág ami a procihoz megy.
Ezeknek a panel tápoknak ez a rákfenéjük. Legalább is én így emlékszem.
Te nem valami nagy drága tápot használtál? -
Celtis
veterán
Ez a paneltáp sz@rt sem ér, mert gyenge. 120W-osnak hazudják, de valójában 50-et bír.
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #27041 üzenetére
Valódi bizony, ezt egy ssd plusz brazos mellé is kétségekkel használnám.
-
bajnokpityu
félisten
Nem használtam drágát. Hifisek ajánlottak egy 45rugós tápot, de nem láttam be, miért lenne jó nekem, egy olcsó chieftec volt eddig. Egy ismerősöm tervezett, gyártott nekünk lin szabályozásu tápot, de soha nem készül el...
Beleuntam, lévén messze a leghangosabb alkatrész a gépben a táp ventije..Köszi Regger, már rendelem is.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #27046 üzenetére
Úgy elvben elég lehetne. Nálam a Kabini is csinált pillanatnyi 70w (legalábbis mérő szerint) csúcsfogyasztást, 1hdd plusz ssd. Nekem is érkezik egy 90w 90% adapterem, de ott is kétségeim vannak, hogy a lap majd bírja-e a 2 hdd-t. Pico sokkal biztonságosabb, mint a panel, ahogy előttem is írták.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt megtudjátok mondani, hogy egy pendrive plusz 1-1 vez. nélküli bill és egér usb vevőegységgel kb mennyit fogyaszthat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen