-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
eastsider #41044 üzenetére
Nem teljesen mire gondolsz, hogy nem bírhatja.
Azt az előbb leszögeztük, hogy a router bírja. A 300 és 150-es linken valósan 100 és 50 mbit/s átmegy. A filmnek meg elég kevesebb is.Szerintem a leírtakkal próbálkozni felesleges. A router tuti bírja és inkább az eszközök lehetnek hunyók.
Rpi ill. a wifi modulja nem tudom mit bír pl. Vagy épp a router SMB-n/USB-n mennyit tud. Azok előbb lehalnak szvsz. (Pl. telefonon nekem is 150mbit a link, a valós átvitel 40/50mbit, de pl. SMB-vel már semmilyen app nem tud csak töredék átvitelt. Olyan 5-6mbit-et. FTP kapcsolaton meg átmegy a mért 40-50mbit.)Nekem is ilyen routerem van, de még nem próbáltam a megosztását/USB-jét, hogy mennyit bír sebességben. Az biztos, hogy a wifi átviszi a 100mbitet 300-as link mellett.
-
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41042 üzenetére
Ha notival nem volt gondod, akkor valszeg más eszközzel se lesz.
Nekem 2.4GHz-et támogatnak az eszközök, amikkel wifire kényszerülök. Itt még néha a spotify is képes megakadni standard qualityn, olyannyira szennyezett a környék (társasház). Ismerősömnél ugyanazzal az eszközzel 50GB BD ISO hibátlanul ment wifin + widivel ki a képet a TVre. -
eastsider
nagyúr
hmm. erre nem is gondoltam.
notin megvan a 300mbit link fixen, mondjuk telon is megvan a 150...
lehet elso korben kellene vennem egy rpit, wifi adapterrel, es kiprobalni a router beepitett SMB megosztasaval? aztan ha jo, akkor meg NAS-t.
vagy a router tutira nem birna ezt a terhelest? (tp link 3600) -
eastsider
nagyúr
válasz
_Smooth #41039 üzenetére
Hali,
egy a gond: nem megoldhato az UTP behuzas. igy csak wifi adott, egy wrt3600, 5ghz-en. (egyebkent full jelerosseg, 300mbit link)
egyebkent nem akarom notin nezni, eleg a tv-n a KODI, szoval nem is kell az emlitett DB.
kerdes: eleg-e a wifi? SMB-n, vagy NFS-en osztanam ez esetben a filmeket (max BD25) a KODI-nak a NAS-rol.
a net egyebkent jelenleg egy 66/6-os kabal, de nemsokara behuzzak a digi LAN-t.
-
sb
veterán
Akkor egy próbát megér mert nálam is hasonló. Mivel pár mp-enként váltogat így 1-2mp van ami 3D-ben megy. Aztán a végén marad a 2D.
(A szemüveg nálam is így működik, csak első bekapcsra nem volt időm.)
Amúgy ez mindennel így van sajnos: egyszer működik egyszer nem.
Múltkor a lassan 2 éves 14.4 catalystet cseréltem le 15.7-re. Whql meg minden lósz*r... és még csak nem is az új crimson driver aminek a bugjaival tele van a net. Miután felraktam semmi nem játszott le semmit. Nemhogy BD3D, de sima filmmel Kodi, MPC-HC sem adott képet semmilyen módon. -
envagyok
veterán
válasz
_Smooth #41039 üzenetére
Ezt az adatbázis dolgot hogyan lehet megoldani?
Nálam 3 készülék megy non-stop.
Két pi2 és egy wetek. Mindegyik openeleccel.
Gondolom egyiket ki kellene nevezni szervernek gondolom. Talán a weteket kellene. Ott OE alatt hogy lehetne beizzítani a dolgot?
Illetve a pi-k, androidos,windowsos kodival hogyan állítsam be a kliens dolgot? -
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41026 üzenetére
Egy olcsóbb alternatíva lehet Raspberry Pi2 + egy olcsóbb 2lemezes NAS kombó (RPI2 kb 16k, bár az általad írt igényeknek a Pi Zero is elég + kb 20-28k egy NAS). Akár 40 alatt kijöhet.
Én hálóban a Pi-t simán a TV mögé rejtettem, így külön házra se költöttem hozzá.
Letöltést és hálózati megosztást pedig egy Zyxel NSA320S végzi (2×2TB WD green belül és egy 2TB MyBook USB-n).Ha azonos Kodi verziót használsz pl a notin és a Pi-n is, akkor van lehetőséged a NAS-on SQL adatbázisban kezelni a videotárad, így mindkét eszközön ugyanazt fogod látni. Megtekintések és lejátszási állapot is. (pl. TVn elkezdtek nézni valamit, de már az ágyban fekve notin akarjátok befejezni - ugyanonnan tudod folytatni, ahol abbahagytad a másikon).
A fent említett NAS nem egy erőgép, és az adatbázis létrehozásával be is lassult. De ha már elindult a film (akár egy BD ISO 3D), nem szokott problémázni - pedig jelenleg kb 330 torrent fut. -
AGE-T
őstag
Köszi, meglesem.
Nekem is villog a képernyő, és néha kapok is 3D jelet, de általában csak a menü bizonyos részei lesznek azok. Maga a film 2D marad. Szemüveget nekem is be kell kapcsolni, de az automatikusan kapcsol ki-be, ha már egyszer bekapcsoltam.
Régebben a radeonos érámban nem szívtam ezzel ennyit. NV saját demó szoftvere fut rendesen. -
sb
veterán
Nem tudom a pontos sztoridat de nemrég én is szívtam a PowerDVD-vel BD3D alatt. Hátha ezzel még tudsz próbálkozni...
Film indításakor kb. 4-5x vált felbontást 1-2mp-re, a TV villog. Közben 2x kiírta, hogy kapcsoljam be a szemüveget, szóval 3D módba váltott. Majd a legutolsó váltással vissza 1080p60-ra, 2D-be és aktiválni sem tudom a 3D-t innentől (nyilván azért, mert csak 24p és 30p alatt működik).Hosszú szarakodás után bekapcsoltam a Trutheater módot vagy mit és megy rendesen. Most is 2-3x vált, de a végén otthagyja 1080p24 3D módban és megy szépen a film. Ami fura, hogy szinte megesküdnék rá, hogy régen is ki volt kapcsolva ez a mód mivel minden "képjavító" szart ki szoktam lőni.
-
-
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok.
mennyiből lehetne megoldani minél olcsóbban a következő paraméterekkel rendelkező HTPC-t?(milyen komponensekből)
win/linux mindegy.
kodi preferált, más nem érdekel
tudja a 24p-t.
férjen el benne 2db 3.5" hdd
hdmi-n bravia 42" (fhd csak)
csak 1080p és 720p tartalmak 2D-vel
torrent, 0-24
passzív, vagy nagyon halk, kis fogyasztáshasznált is szóbajöhet
q1900DC ITX-eket nézegettem régebben
jelenleg a notival használom kodit, infrás távval, hdmi-n. teljesen megfelel, csak ki szeretném váltani a cuccost, ha olcsón meg lehet úszni, 0-24 üzem nem a legjobb a notinak...előre is köszi
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #41020 üzenetére
Ja és a monitor DVI-os
-
flashpointer
őstag
Helló, két gyors kérdés:
Az asztali gépet próbálom összekötni a TV-vel (HDMI az erősítőn keresztül) de mindig elsődleges monitornak érzékeli a TV-t, pedig a beállítás szerint nem az, hanem a benQ monitorom. De ha az elsődlegesen jelenítem meg csak a tartalmat akkor az a TV lesz és a monitor kikapcsol ... Hol lehet ezt normálisan beállítani?
A másik:
T-Home-os beltéri egységből jövő (valami kártyás vevőegység) HDMI csatit ketté lehet osztani passzív HDMI splitterrel? Így két tv-be menne ugyanaz a jel.Köszi
-
Probert75
addikt
válasz
#63761920 #41018 üzenetére
Én ilyet vettem. Ezt javasolták, hogy nagyon megbízható. Univerzális, rengeteg fej van hozzá.
-
cinemazealot
addikt
válasz
varmi2 #41011 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a dual-channel RAM-oknak akkor jön ki látványosan az erőssége, ha azt az iGP is használja. Ha pedig az AMD APU-k erősebb iGP-vel rendelkeznek, de a RAM kisebb sávszélességgel hozzáférhető, akkor már majdnem ugyanaz a helyzet velük, mint az ugyan kisebb teljesítményű Intel APU-s lapoknál, ahol viszont dupla sávszélességgel hozzáférhető a RAM. Ha pedig a felhasználás nem annyira grafika központú, máris jobb, ha ott van egy kis CPU-többlet.
Félreértés ne essék, egyik processzor gyártót sem szeretném magasztalni vagy lehúzni, sőt eleinte én is az AMD-s lapokkal szemeztem. Végül vettem egy Raspberry Pi-t.
(#41012) cooi111
Bőven elég. Sokan 90 wattos laptop töltőről üzemeltetik őket. -
törölt tag
válasz
cinemazealot #41010 üzenetére
Szia!
Ezekhez az integrált alaplapokhoz mekkora tápegység kell?
250W elég hozzá? -
varmi2
nagyúr
válasz
cinemazealot #41010 üzenetére
Az amd integrált lapoknál valóban nincs dual chanel a ramoknál, de igazából filmnézéshez nincs is rá szükség, illetve így is erősebb igp van bennük, mint a hasonló intelben, amik meg prociban lehetnek erősebbek. Így minden féle képpen a vevő feladata eldönteni, hogy kinek mi a fontosabb. Kivel szimpatizál.
-
cinemazealot
addikt
válasz
#63761920 #41009 üzenetére
Na, ez így már kerekebb.
Szerintem bármelyik ma népszerű ASRock integrált processzoros mini-ITX alaplap jó lenne Neked, de én javaslom inkább az Intelt (pl. Q1900-ITX vagy N3150-ITX), mert azoknak a RAM-jai többcsatornás üzemben is működhetnek, az AMD alapú, úgy láttam, nem. Ebbe már csak memóriát kell pakolnod (pl. 2 x 2 GB vagy 2 x 4GB) és meg is vagy egy viszonylag hangtalan és kis fogyasztású, de a céljaidhoz mégis elegendően erős géppel.
Ezekbe egyébként hangkártya se nagyon kell, mert annyi alaplapi hang kimenetük van, mint égen a csillag. Ráadásul az Általad említett házba is kényelmesen elfér bármelyik.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #41005 üzenetére
Szia!
Anyagilag: egy jó minöségű 1TB-os HDD-re raknám az operációs rendszert
a filmekkel együtt, amiket beállítás nélkül osztanák vissza a Torrent kliensel
és a filmet hdmi-n keresztül full hd-be nézném a monitoron .
A mostani gépek elég halkak a fogyasztásuk is jók úgy AMD mint Intel vonalon,
mondjuk AMD-be integrált videovezérlője erősebb habár nem játékra kell.
És ezeket egy kicsi cooler master elite 110-120 illetve 130-as házba raknák ha beleférne
egy m-ATX-es alaplap mondjuk ha nincs más jöhet az iTX, amibe egy alap hangkártyát
raknák hogy aktív monitor hangfalat meghajtson. -
cinemazealot
addikt
válasz
#63761920 #41003 üzenetére
Egy picit pontosíthatnád a feltételeidet.
Pl. anyagiakban határ a csillagos ég? Filmnézésre milyen lenne a maximum elvárt minőség (DVDRip, DVD, HD, FullHD, BD3D...)? Torrentezésnél legfeljebb/legalább hány szálat szeretnél engedni, illetve mekkora sávszélességet szeretnél kihasználni? Számít-e az elektromos fogyasztás és a zajszint? A monitornak a HDMI bemenetét is használnád, vagy csak a D-Sub-ot (VGA-t)? A ház hasonlítson a jelenlegihez?
Mert ha mindez nem számít, akkor nyugodtan bevágódhatsz egy műszaki boltba és az első utadba eső kész konfiggal meg is vagy. A mai gépek gyakorlatilag mindegyike alkalmas "torrentezésre és filmnézésre".
-
envagyok
veterán
Ajánlottak eladásra egy Asus h61m-f alaplapot.
Dvi kimenet van rajta, azzal átalakítóval kimegy a hd hang passtrough-ban vagy a 8 csatis pcm?
Illetve milyen procival milyen hardveres dekódolásra képes? (hevc,h.264,stb.) a sandy bridge lga1155 procival Tudja már a kadenciahelyes lejátszást? -
törölt tag
Sziasztok!
Egy egyszerű PC-t szeretnék a mostani:
(HP Compaq dc7100 Base Model Small Form Factor) PC helyet.
Torrent-re és film megnézésére lg 22mp55hq monitoron.
Összeállítanátok nekem egy egyszerű újat? -
_Smooth
senior tag
válasz
jézusom #40997 üzenetére
Tudtommal HD audiot 3féleképpen lehet kiküldeni:
Digitális esetén csak HDMI játszik (SPDIF nem elég erre), ahol 1.1-gyel a forrás dekódol és az AVR végzi a DA konverziót. 1.3-tól már a dekódolást is az AVR fogja.
Analóg esetén pedig a forráson a kódolás és a DAC is. Emiatt érdemes jobb minőségű Jack-RCA kábeleket keríteni (és minőségi hangkártyát). -
törölt tag
válasz
Celtis #40999 üzenetére
Szerintem a PC-nek az erősítő EDID-jét kellene látnia.
A gond az, hogy ha a tévé be van kapcsolva a láncban, akkor a pc automatikusan vált a tévére, és ugrottak a HD hangok. Csak sztereó szól, az is forrástól függően.
Ha a tévé ki van kapcsolva és csak az erősítő megy, akkor van HD hangom, ilyenkor más a hangeszközöm.
Másik tévével működik rendesen, az enyémmel nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen videókártyát?
- Bitcoin topic
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest