-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[w]
őstag
válasz canniball #1005 üzenetére
megnéztem a linkeket, de sokkal okosabb nem lettem.
ami a leírásokból kiderül:
- nincs ''beépített egér'' funkciója
- egy esetben az F-betű nem működött (ezeket a sceneo fórumán említik)
- nem nagyon hozható össze másfajta IR-vevővel (htpc-news egész threadje szól arról, hogyan ''dumpolják'' a jeleket és vigyék más szoftverbe)
- nem kommunikál szokványos HiFi-berendezésekkel (a hifidelio-n pl. erre vannak rákattanva. de hogy miért baj ha nem vezérli a kávéfőzőt azt már nem értem...)
egyelőre ennyi, de nem hinném hogy sokkal több infót össze tudunk róla szedni.cmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
talán ilyen lehet a paradicsom: [link]
cmdr PETER W. VOLKOV
-
róland
veterán
Ma láttam valami Yakumo márkanevű terméket, itt vidéken számtech boltban. S mi volt rajta. Gyárilag telepített Windows XP MCE 2005. S természetesen HTPC-ként árulták. Akkor tehát mégis csak hozzá lehet jutni hivatalosan az MCE XP-hez itthon is.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
biga
őstag
Igen, így előretelepítve talán. (bár lehet, hogy az is valami szürkeimportos cucc volt). De külön sehol. Mindegy, a Vista MediaCentere tökéletes, kezeli a Pinnacle 110i-jét is kis rábeszélésre (minusz távszabályzó ). Bár a kép néha késik egy fél másodpercet a hanghoz képest.
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
-
biga
őstag
Nem egy nagy kaland a telepítése, csak kicsit... hogy is mondjam... izé... szerintem a Creative meg a Pinnacle egy driveríró gárdát alkalmaz. Ugyan olyan idióta mindkettőé. Ugyebár a 110i MediaCenterével települ. Ennek ugyebár van valami 4.11-es verziója mostanában, ami csak upghrade formájában létezik, szóval előtte mindenképpen fel kellett tennem az eredeti 3.5-ös verziót (amit aztán rögtön leszed...). Ha szerencséd van, neked eleve 4.11. Na egyébként ezen szoftverek egyikse sem megy fel a Windows MCE-re, azért van oda külön driver. A Mediaservernél kiakad.
Vista: itt is nyavajog a mediaserverre, de a vista jóval toleránsabbnak tűnik ilyen apró-cseprő hibákra, és lazán folytatja a telepítést vele, simán települ, és (a távszabályzó kivételével) mindent tud használni a Vista MediaCentere (megjegyzem a Pinnacle MediaCentere nem indul el Vista-n sőt - hacsak le nem lövöd a figyelmeztetést - ezt induláskor jelzi is, hogy valami probléma van vele, de ez nem is olyan nagy baj, a Vista-é nagyságrendekkel jobb szoftver szvsz). Na és a bug: nem szabad frissíteni a 3.x-et 4.x-re Vistán!!!. Ugyanis az sem megy Vistán jobban (szóval azzal is csak a Vista mediacentere fogja tudni használni, a sajátja nem), ellenben nekem 2 platformon is lelőtte az optikai meghajtómat (egyszerűen nincs az intézőben, felkiáltójeles az eszközkezelőben). 3.x-es driverrel ilyen gond nincs. (Ez fennáltt RC1, RC2 és khmmm.... full Vista esetében is). Szóval maradni a 3.5-nél, és akkor a Vista MediaCenter gond nélkül kezeli (bár mondom, nekem a kép egy pillanatnyit késik a hanghoz képest).''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
róland
veterán
A 3.4-es verzióra gondolhattál, mert én 3.5-öst nem láttam, csak 3.2, 3.4 vagy 4.11-es verziót. Kipróbálom a 3.4-es telepítését legközelebb, mert nekem is kilőtte a DVD-met.
Kösz az infót!http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
biga
őstag
Pár perces rövid anyagot teszteltem egyszer, nem volt vele gond (bár érdekes módon ott is jelentkezett a furcsa késés. Ezen még dolgozom). Időzítetten még nem próbáltam idő híján. Várok az Inteltöl egy DH driverre végre, hogy a gépet ki- be tudja kapcsolgatni a kártya (illetve ez esetben a chipset maga), mert ez most nem megy neki (elvben egyébként a kártyán van egy wake on csati, próbáltad már?). No meg várok egy normális pinnacle driverre is, hogy beinduljon a távszabályzó (csak tudnám, hogy minek írták a dobozára a Viiv és Windows Media Center Edition Ready-t. Ha én nem teszem azzá, akkor magátol semmi köze hozzájuk )
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
róland
veterán
Media Center 2005-re gondolhattak. Az ahhoz való driver letölthető a Pinnaclesys.com-ról.
Viiv? Amilyen gépek ahhoz kellenek, biztosan elboldogulnak a Pinnacle szoftveres kártyáival is.
Wake-on csatlakozót még nem próbáltam, majd holnap benézek a gépembe és keresgélek.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
biga
őstag
a MCE 2005-re felteheted a driverét, de ott sem megy a távszabályzó pl. (próbáltam). A saját szoftvere meg simán kifagy településkor. (A MCE driver, ami letölthető, az tényleg csak egy csupasz driver mpeg2-vel kiegészítve. Semmi plusz! Ezt pl a Vista majdnem tudja magátol is).
A ViiV-hez olyan nagy gép nem kell, nekem megfelel a követelményeinek, és az igaz, hogy elbír vele (nem csak ez, hanem a gyengébbek is), de a viiv egyik fontos alkotórésze a DH déli híd, ami kapásbol támogatja pl a QuickResume technológiát, ami pl ilyen esetben úgy kapcsolgatná ki-be a gépet (szinte), mint ha egy asztali DVD írót kapcsolgatnék. Meg plusz lehetőséget ad wake-on csati nélkül is az egyes PCI eszközök ki-be kapcsolgatásának, vezérlésének.''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
róland
veterán
Íme a legújabb HTPC ház a Zalmantól:
- PH! cikk: [link]
- Zalman oldala: [link].
A kis kijelző akár kiválthatja a monitort is, s ráadásul érintőképernyőként funkcionál.
280,- FT/1,- Euró áron számított 182.000,- Ft-os vételárért az alábbiakat kapjuk:
- aluminium Zalman ház;
- érintésérzékeny 7''-os kijelző, mely fő kijelzőként is használható (gyk. nem kell monitor);
- iMon távirányító Zalman-nak áttervezve.
Nem rossz!
Csak lenne a 135-ös is ilyen kivitelben, meg akciósan!http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
Idézet a Zalman oldaláról: ''The 7” LCD on the front panel can be used as the main monitor, as an auxiliary monitor, or for various other functions according to the user’s environment.''
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Elrond
senior tag
Sziasztok!
Nekem ő lesz a külseje:SSD-k rendelésre nagykeráron 1 hetes szállítással!
-
beencee
senior tag
Tulajdonképpen a touch-screen volt a vészesebb, de leírom részletesen is majd. Ha minden igaz, a héten kész lesz a káva teljesen, akkor megcsinálom a fotókat és megírom a projektet büszkélkedésképpen
Szóval a képernyő: egy 12,1'' TORISAN SANYO TFT, ELO USB Touchpaddal, itt vettem atuci kollegától [link] megfelelő alku után. Ez egy szereltebb darab volt, mint a topikban a képen, ezen egy alu alapra fel volt szerelve minden. Én ezen alakítottam, rákerült az egész egy bükk bútorlapra (bükk a konyhabútor), most készül hozzá a bükk keret, az egész felfogatva a konyhaszekrény felső részéhez, forgathatóan, állítható dőléssel.
A gép: gyakorlatilag az itthon talált elfekvő darabok, kiegészítve innen a PH-ról:
- HP Brio ház, moddolva hátra egy Zalman F2-vel 5V-on, illetve a 90W-os (!!) tápban egy Silentblade, kapcsolókivezetés hátra a touch-screennel való bekapcsra
- Gigabyte GA-7ZMMC mATX alaplap, benne 1,3GHz Duron, rajta egy leszabályozott Zalman CNPS7000Cu, 512MB SD-RAM
- 3Com hálókártya, egy Terratec 512i Digital hangkari, Hauppauge PVR-150 TV kártya távirányítójával, MSI MX440 64MB passzív videokari (az alaplapi kép szar volt, csakúgy, mint a hang)
- valamilyen CD-ROM, 20GB Hitachi notivinyó, hasonló gumis felfüggesztéssel, mint a HTPC-mben, Creative Wireless 6000 bill+egér
A ház elrejtve a bútor mellett, bill+egér a fiókban (ezek ritkán kellenek).
Hang: Logitech X-230. A jobb és bal hangszóró felfúrva a szekrény alá a falra, a mélysugárzó szintén rejtetten a gép alatt.
Oprendszer: XP Home
Front-end: Természetesen Meedio, erősen moddolt Meellow theme, Mattahan Umicon ikonok [link] és egy zsák plug-in, a részletes leírásban majd kifejtem, leírom, lesznek screen-shotok. A műsorokat természetesen a home-serverről veszi a cucc az otthoni hálózaton keresztül, a helyi vinyóra csak a rendszer, a TV EPG és a TV time-shifting megy.
Röviden egyelőre ennyi...
Az egész projekt - nyilván nem számítva az itthon volt cuccokat - valahol 70k lesz, beleszámítva a famunkát is a képernyőhöz. Ami nem volt, mindent itt vettem, kivéve az X-230-t. -
róland
veterán
-
Kheiroon
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SilverStone Lc11M házam és szeretnék bele egy bele való speckó procithűtő ventit. A Senerit honlapján nem találtam meg ezt a NT03 -as hűűtőt, ami nekem kellene. Azért speckó mert oldalra szállítja a levegőt és nagyon alacsony (asszem 8-9 cm)
Vagy ha valakinek ugyan ilyen háza van mit javasol ami csendes és ebbe a házba jó lenne. A normál intel venti hangos. le kellene cserélnem. -
Kheiroon
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SilverStone Lc11M házam és szeretnék bele egy bele való speckó procithűtő ventit. A Senerit honlapján nem találtam meg ezt a NT03 -as hűűtőt, ami nekem kellene. Azért speckó mert oldalra szállítja a levegőt és nagyon alacsony (asszem 8-9 cm)
Vagy ha valakinek ugyan ilyen háza van mit javasol ami csendes és ebbe a házba jó lenne. A normál intel venti hangos. le kellene cserélnem. -
Doviziozo
aktív tag
HTPC-be egy ideális lap. Főleg LCD tv-vel kombinálva.
Asus M2N-VM DH (GF6100,dvi, távirányító)
[link]Forza Rossoneri!
-
beencee
senior tag
-
beencee
senior tag
Köszönöm
Természetesen nem, angol az alap, de amilyen nyelvi fájlt teszel alá, úgy fog ''beszélni''. Franciaország azért érdekes, mert egy nagyon jó közösség/site épült a meedio köré.
Nem a meedio mellé, hanem alá kell az XP, hiszen ő egy XP-n futó HTPC front-end szoftver.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen