Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Most nézem, az a másiknál is van. Ellenben ez ténylegesen támogatja a RAID 5-öt, míg a másik nem.
(Miért nem lehet egy normális [HTPC téren mindent támogató] alaplapot gyártani? Pl.: Csendes hűtés, S/P DIF IN/Out, HDMI, Raid 5, valami normális integrált videó.)http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Jasy
csendes tag
[link] Erről az alaplapról mit gondoltok? Én nagyon gondolkozm, hogy valahogy szerzek egy ilyet a HDMI kimenete miatt.
Mert digitalizalni kell!!!!!!!!!!!!!!!
-
atuci
őstag
Nekem volt olyan lapom, hogy csak akkor volt hajlandó elindulni, ha egy kicsit ívesen megfeszítettem, és a vga karit is bizonyos szögben tartva kellett becsavaroznom. Ekkor tökéletes volt, de ha nem így jártam el, akkor hasonló jelenséget produkált.
Szerintem elég nehéz egy lga-775 procit fizikailag tönkretenni, hiszen ott még a lábak sem görbülhetnek el, illetve van rajta fémsapka, nem, egyszerű lesarkazni.Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
dane
senior tag
Sajnos sztem nagyobb a baj, mert még hűtő nélkül is el kell indulnia (már próbáltam).
Korábban simán ment! 3sec alatt különben sem tud felmelegedni a cpu 70-80fokra ahol kikapcsolhatná a bios! Valami történhetett mikor kiemeltem a lapot...csak nem tudom mi lehet! Nézem nincs-e valami sérülés, de semmit sem találtam!
CPU nélkül egyébként nem kapcsol ki...igaz semmit sem csinál (sem a kijelzőt sem a világitást nem kapcsolja be).
Le kellene tesztelni a procit is egy másik lapban is, remélem nem reccsent meg a proci a cooler felfogatása közben! Ha valakinek van egy LGA775-üs lapja amiben ki tundánk próbáni azt megköszönném -
róland
veterán
Szerintem rosszul rkatad fel az új hűtőt, és a BIOS kikapcsolja a túlmelegedő procit.
Használj jobb hővezető pasztát, nézd meg az illesztését, stb. Próbáld ki másik memória modulokkal. (Nemrég itt a PH!-n valakinek épp a meóriával voltak gondjai.)
Mod.: Visszaolvastam és látom neked volt problémád a memóriákkal már korábban.
[Szerkesztve]http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
dane
senior tag
Megint problémáim vannak a HTPC projectel!
Most már ott tartok hogy kidobom az egészet az albakon!
Ma megvettem a coolert a procira, feltettem és azóta nem megy az egész cucc!
Kivettem az alaplaot és lehuztam egy csomó csatit is a lapról de mindent jól visszaillesztettem és semm!
Az a jelenség, hogy CMOS reset után indul, felpörög meg minden és kikapcsol 3sec után!
Utána már nem is indul hiába nyomkodom a power gombot! Ujra reset ujra proba akkor megint bekapcsol...és ki!
Mi lehet? -
róland
veterán
DVD író ügyben talán itt tudnak segíteni. (Sajnos nekem egy NEC-m van, ami nagyon hangos, bár Nero DriveSpeed Silent módban már elviselhető. Pio-król sem hallottam valami sok jót ezen a téren.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
dane
senior tag
Sziasztok!
Kicsit leült a topic!
Sebaj kicsit feldobom.
Hónapokkal ezelőtt megvettem egy FSC Scaleo E tipusu félkonfigot! Vettem is bele mindjárt egy eléggé leharcolt 3.4-es P4-es CPU-t! Beletettem a gépbe és az alaplap folyamatosan sipolt a bios persze nem indul el. Sebaj gondoltam, biztos szar a proci. Procit visszavittem a gazdájának (amugy is ugy volt hogy vagy jo vagy nem, probáljam ki) aki adott plusz pénz fejében egy teljesen új 3.4-es (550) procit! Hazavittem betettem, nem indul, sípol! Na akkor vajon mi lehet! Végső elkeseredésemben felhivtam a srácot akitől a PC-t vettem hogy itt valami gáz lesz mert nem ahjlandó indulni ezzel a procival. Azt mondta szerinte indulnia kell, biztos ami biztos hoz egy ujat nekem, egy olyat amit előzőleg már letesztelt! Jövő hét szerdán hozta is. Procit beletettem, sípol, nem indul! Na mondom isteni... Következő ötletem az volt a hiba megoldására hogy talán azért nem akar menni mert a lap bios-a nem támogatja ezt a procit (láttam már olyan lekorlátozott biost amiben csak a gyári konfig cuccai mentek). A FSC oldalán két cpu-t emlitenek: intel 524 és 630, mivel az enyém 550-es volt ezért gondoltam ez lesz a hiba! Eladtam a 3.4-est nagy nehezen szereztem helyette egy 630-ast! Gondoltam hogy már semmi hiba nem lehet müködnie kell! Betettem, sipol... Itt már azért eléggé elgondolkodtam hogy most akkor mi van... Egyik barátom gépéből kivettem a samsung ramokat és betettem a GEIL-ek helyére amiket mellesleg ideiglenesen (probálni) a barátnőm müködő konfigjából vettem ki. A gép egyből elindult! Ki hitte volna hogy a GEIL ramokat nem szereti a FSC (FIC alaplap van benne). No hát ennyi volt a mese!
Jelenleg ezek vannak benne:
630-as P4 (3Ghz/2MB/64bit)
2x512 Samsung DDR
500Gb Hitachi SATA2 HDD
Kellene bele még egy
-optikai meghajtó
-PCI wifi
-MCE kompatibilis TV tuner
A kérdés:
Milyen optikai drive-ot ajánlotok?
Lehető leghalkabbnak kell lennie (ajtónyitás és pörgetés szempontjából is)
Üdv -
-
Devil81
csendes tag
válasz canniball #825 üzenetére
Ezt azért nem mondanám
Nem kötekedés de:
Leadtek WinFast PVR 2000: 17940nettó
Hauppauge WinTV PVR-150: 17940nettó
Nagyker árlista.
Szal akkor inkább a PVR-150? Ebbe segítsetek nekem.
És mi van az távrecsegővel? Tudom használni a front-end progiknál vagy trükközni kell?
[Szerkesztve]Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy' lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek.
-
Dr Smoke
aktív tag
Srácok!
HTPC-t építek csak kellene egy távírányító, ami kompatibilis az xp mce-vel! Ha tudtok ilyet légyszi segítsetek! Ha nem akkor honnan tudnék xp mce távirányítót szerezni nem túl drágán!
Vezeték nélküli egeret meg nem akarok, mert az olyan gagyi! -
canniball
nagyúr
-
Devil81
csendes tag
Ezzel kapcs némi infót tudnál szállítani számomra?
Ty.Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy' lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek.
-
nagyúr
Melyik a legjobb TV/FM tuner szerintetek? USB-s kellene, vagy PCI-Ex1.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Devil81
csendes tag
Ezt a Leadtek PVR 2000 et támogatják a front-end progik? Pl.: Meedio, Mediapoltal stb. Mármint a távkapcs részét.
Vagy maradjon a Hauppauge WinTV PVR-150?? (ez tud pip et?)Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy' lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek.
-
őstag
Van estele vmi tapasztalat róla?
Nem rossz ez KISS sem, csak nem tud rögzíteni, és olyan készüléket szeretnénk ami lehetöleg mindent tud Viszont tudja kezelni az IPTV szabványt is.
mod: Ez lenne a belseje [link]? estelegesen lehet analóg éss digi tunerrel egyszerre is rendelni (úgylátom, h rendes pc tuner kari figyel benne)?
[Szerkesztve] -
őstag
Helló!
Az előbbi hozzászólásod kapcsán bukkantam erre a készülékre: ACTIVY Media Center 530/570 [link]
Tudtok említeni még ilyen jellegű kütyüket, amik ennyi mindent tudnak egy készülékbe zsúfolva? (HTPCn kívül)(kerestem a googleon keresztül, de nem igazán találtam vetélytárst) -
hati
addikt
A szoftveres szóhasználat a tv karik témájában mindig az mpeg2 encoder-re utal. Azaz az én mondatomban ez azt jelenti, hogy az hibrid kártyákon lévő analóg rész, általában nem tartalmaz hardveres mpeg2 encodert, hanem az szoftverből kell megoldani, azaz terheli a processzort. Ráadásul a HTPC front-endek egyre kevésbé támogatják a szoftveres mpeg2 karikat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Politika
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Lexus, Toyota topik
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek