Hirdetés
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rappit4
őstag
válasz Warter #33978 üzenetére
A 14.2-es kodi verzió hibajavítása alatt van egy ilyen:14.2 Fixes
* Fix: Application stopped responding on Windows
* Fix: Gap-less playback on MP3
* Fix: Playback of rtmp protocol
* Fix: Scanning of newly added episodes
* Fix: Fix multipath source scanning
* Fix: Loading external subtitles in some cases
* Fix: packaging of PIL module on Android. This fixes some script error when using weather add-on
* Fix: Fix video playback on all platform after refresh rate change
* Fix: Various bugs that were present in PVR add-ons.
* Fix: Save weather location
* Fix: Fix filtering of foreign add-ons
* Fix: ftps handling
* Fix: use LastWrite instead of ChangeTime for file system on Windows
* Feature: Bump OSX SDK to 10.10
Lehet majd ez megoldja a problémát. -
-
Patice
Topikgazda
Intel procit használok a HTPC-mben, még nem sikerült kipróbálni, hogy mennyit bír MadVR szűrőkből, de mások már próbálták és nem sokat. (MadVR szűrők a GPU-t terhelik.)
Ha nem igény a MadVR, akkor teljesen jó procik a Haswell alapú Pentiumok is már.
Skylake idén év közepén, nyáron jön (elméletileg), valamennyi előrelépés lesz IGP terén, de már a mostani megoldások is teljesen használhatóak szerintem.
Akár Linuxos alapokon is.
Ha igény a MadVR, akkor vagy AMD-s APU, vagy dedikált VGA kártya kell.
Milyen megjelenítőhöz akarod használni?
TV-hez szvsz. elég az IGP is.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
tomic
addikt
válasz Patice #34006 üzenetére
Az igényem annyi lenne,hogy tudja a popcorn kép és hang minőségét. Persze ha lehetséges akkor akár jobbat.
Gőzöm nincs mi az a madvr. Nem olvastam utàna îgy nem is tudom. Soha nem foglalkoztatott eddig.
Jelenleg tv-re lenne kötve,de gondolnék a jövőre is. Főleg ha kitalàlom,hogy vetîteni szeretnék. -
nagyúr
válasz rappit4 #34002 üzenetére
nekem a 14.0-ás Kodival olyan gondom volt, hogy a Windows taskbar bevillant egy nagyon rövid időre talán 1/24-ed azaz 1 frame erejéig amikor filmet nézte,. Kb minden 10ik filmnél volt ilyen tehát nem zavaró,csak jó lenne, ha most a 14.2-vel már történelmet írnék erre...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Oszilaci
senior tag
válasz devil-k #34005 üzenetére
Valóban nem volt 400 csak 110 meg 200-as
mondjuk nálam csak a filmezés az egyetlen funkció amit tudnia kell a gépnek.azt hittem,hogy az OpenELEC majd mindent játszik és sajnos itt is vannak tartalmak amik akadnak
popi 200 is azért lett csak lecserélve ,mert volt 1-2 dolog ami akadt vagy nem indult el.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Ha elolvasod a cikkemet, akkor ott végigkövetheted a Popcorn A400-ról való váltásom okát és történetét, illetve előnyét és hátrányát.
(#34010) Oszilaci
Az A400 szoftvere minősíthetetlen kategória mostanság. (bár nem mindenkinél)Mit nem játszik le?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
tomic
addikt
válasz devil-k #34011 üzenetére
Olvastam a cikkedet.
Nàlam a vàltàsnak màs oka lenne. Mint îrtam a kihasznàlatlansàgava dràga pc- nek. De rosszabbat sem akarok a mostani lejàtszomhoz képest.
Te milyérz nem AMD- t raktàl össze magadnak ha màr az időtàllóbb?
Popcornról annyit,hogy a minősîthetetlen jelző azért erős túlzàs. -
devil-k
nagyúr
A szoftvere pedig szerintem elég kaka, ezek szerint még nem Kodiztál? Az a furcsa, hogy nálam az első 8 hónapban minden rendben volt, aztán kezdett el rosszalkodni úgy, hogy közben nem is jött új FW.
Nálam mindig az Intel vonal volt mindenben, így itt is megmaradt, illetve sok embertől hallottam, hogy talán stabilabb (driveresen), mint az AMD? Bár tudja a fene, nem kezdek most el összehasonlításokat végezni Intel vs. AMD fronton.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
tomic
addikt
válasz devil-k #34013 üzenetére
Tegnap próbàltam. Tartott egy 4 óra hosszat a lelkesedésem aztàn feladtam. A sok kezdeti beàllîtás nem az én türelmemnek való. De hanyatt nem vàgtam tőle magam.
A popimat kezdetekben nagyon nem szerettem. Îrtam is. De màra úgy ahogy megbaràtkoztam vele. De csiga lassú a menü és az egyéb funkciók az biztos. De egyszer sem fagyott! -
devil-k
nagyúr
Megmondom őszintén, hogy amikor elsőnek nekiültem a Kodi-nak, akkor nekem sem jött be, a bőség zavarában szenvedtem. Valóban sok a beállítási lehetőség és finomhangolás (ami nem rossz), de aki nem ilyen beállítottságú, az hamar rá tud unni. (A szoftveres-driveres összehangolásról nem is beszélve). Viszont folyamatosan megismerkedtem vele és mire a HTPC összerakása volt a cél, akkorra már mindennel tisztában voltam, ami szükséges.
Most így, lassan 5 hónap tapasztalat után azt mondom, hogy minden médialejátszó megérdemelne egy ilyen szoftvert, mind a Kodi. Ráadásul az utóbbi időben nagyon sok mindenkitől hallottam, hogy elmenne/elmegy a Kodi, HTPC irányába.
(Ha neked nem fagyott a Popid, akkor szerencsés vagy)
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Oszilaci #34017 üzenetére
Nem lehetséges, hogy az anyaggal van valami? Nekem eddig nem volt problémám soha ISO-val és más anyaggal sem.
Ha mondjuk 100 filmből 2-3 akad, akkor nem biztos, hogy a Kodi a ludas. Sőt.
Nálam Win 8.1. >>> Kodi a felállás.
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Kodi sem tökéletes, van mit rajta csiszolni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
dfdfdf
őstag
Hali mindenkinek!
Leírnám hogy mibe keresek VGAt és mihez :
Konfig : amd5600+ 65W; 2,5GB DDR2; 0,75+2+2 TB; egy hp barbone alaplap egy kicsi enache táp.
Ebbe keresnék VGAt mozisgépnek lenne használva és szeretném hogy hang HDMIn "mászkáljon".
TV egy LA690S erősítő egy VSX323K. Főleg fullHD és half SBS filmek és anime sorozatok (formázott feliratok) lejátszására lenne használva és persze egy "kis" torrent.
Milyen olcsó VGAt ajánlanátok ebbe a konfigba? És milyen lejátszókörnyezetet (oprendszer,program).
Az irányítás egyenlőre egy logitech k400al menne. -
drdr
senior tag
válasz Oszilaci #34017 üzenetére
Akadozás akkor szokott lenni, ha a hangbeállítások nem jók. Pl. nem passthrough-ra van állítva a hangeszköz.
Ha nincs hangja valaminek, akkor a lejátszó ablakban a helyi menüben a hangbeállításnál váltani kell hangsávot,vagy ott kivenni a pöttyöt a közvetlen hangtovábbítástól, majd vissza. Rendszerint megjavul.... Sajnos ez elég régen hiba már... -
dfdfdf
őstag
válasz MasterMark #34030 üzenetére
Én azt hittem egy 5450 vagy gt210 elég de le vagyok maradva azt hiszem
-
törölt tag
válasz devil-k #34016 üzenetére
Ez érdekes, mert pár hete én is felraktam a Kodit, és két nap után letöröltem a VLC-t és az MPC-HC-t. Szuper ez a lejátszó, csak apró kifogásaim vannak vele szemben, de egy Harmony szerintem ezeket is orvosolja majd.
Én csak az RSS-t, a menu hangokat és a DXVA-t (AMD kártya, blöe) kapcsoltam ki, a többi teljesen jó volt alapon is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz canniball #34040 üzenetére
Abban bízom hogy néhány kombinációt mint például a hangsáv váltása vagy a feliratok mappa megnyitása rá lehet hangolni egy-egy gombra, és így még kényelmesebbé válik a program. Egér+billentyűzet kombóval kicsit macerás a navigáció.
Remélem, hogy ezeket meg lehet oldani, túl mélyen még nem jártam utána.
(#34042) PuMbA: A HD filmek egy idő után elkezdtek rángatni, főleg ha felirat is volt alattuk. Felirattal gyakorlatilag belepörgetni sem tudtam, mert szétesett a kép, és miután nagysokára magára talált, akadozva folytatódott a lejátszás. Lejátszótól függetlenül élvezhetetlen volt az egész.
Ebben a topicban olvastam hogy egy ez emiatt történik. Ha kikapcsolom a DXVA-t, minden tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #72042496 #34041 üzenetére
Ja, értem Hát ez egy egyedi kártya + oprendszer + driver hiba kombináció lehet, mert az utóbbi években a HD filmek lejátszása topikban egyszer sem volt probléma a DXVA-val. 2009 körül emlékszem, még sok "hibabejelentés" volt Intel VGA-kon is hibátlanul megy már, én legalábbis egy hibát se láttam újabb hardveren
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez egy HD5770 volt, szóval a 2009 éppen stimmel. Most vettem egy 750Ti-t, megnézem, azzal megy-e már.
A driver a legfrissebb, az oprendszer pedig egy Windows 7 Home Premium (jogtiszta), szerintem egyszerűen csak öreg már a Radeon. Játszogatni mondjuk jó volt, összességében szerettem azt a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
őstag
válasz canniball #34043 üzenetére
valaki már leírhatná ezt a távirányító programozást szájbarágosan,mert nekem is jól jönne,én úgy képzeltem el,hogy amikor megnyitom a távirányitó konfig programját,és fel vannak sorolva a különböző funkciót,akkor kell megnyomni a kívánt gombot a távirányítón,de úgy nem csinál semmit,nekem az ebay-es hp van.müködnek rajta gyárilag a nyilak,a back gomb,az info,power,meg a play,pause,tekerés.
-
eastsider
nagyúr
válasz zoltan6 #34047 üzenetére
amennyire én tudom
van MCEremote, és keymap editor alkalmazás kodiban.
a keymap editor annyit csinál, hogy kiválasztod a funkciót, és van x mp-d, hogy melyik gombra programozod. illetve van valahol a neten egy elég jól (HP MCE remotera felkonfigolt XML)
de én nem játszottam vele sokat, tökéletesen testre tudtam magamnak szabni -
Oszilaci
senior tag
válasz MasterMark #34018 üzenetére
H61 alaplap + G2030 3.0GHz proci + 2GB DDR3 + HD6450
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Politika
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest