Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
repasi
tag
Valaki vigye már el a házamat légyszi
[link] -
zLegolas
őstag
1GHz-s PIII-hoz érdemes VIVO-s ATi kártyát venni digitalizáláshoz, vagy csak hw-s tunerrel érdemes próbálkozni?
Ez még Linux alatt is soványka egy kb.- 700x500-as felvételhez. Persze ha utólag kódolog .avi-ba, akkor elég lehet, de nem fogadnék rá.
Én egy 2,4GHz -es Celeronon 256 MB memmel egyből xvid aviba veszek fel 768x560 felbontásban, ehhez éppen elég az említett konfig.Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
didyman
őstag
Oké. Fentiek jegyezve, jó ötletnek tűnik.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
X@b3e
addikt
Én nem nagyon látok más, ezzel a témakörrel foglalkozó topicot (HTPC), mert a csendes/passzív gép építése nem igazán fedi ezt a témakört.
Más:
1GHz-s PIII-hoz érdemes VIVO-s ATi kártyát venni digitalizáláshoz, vagy csak hw-s tunerrel érdemes próbálkozni?... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
canniball
nagyúr
''Amennyiben ezzel nem értesz egyet, egy önálló, blog-szerű témát javasolnék Neked a Szférában.''
''A további lépéseket a véleményetek alapján fogom megtenni...''
Akkor kezdeném:
1. ''...immár sokadik, passzív gépet/HTPC-t csinál témák...''
Valamilyen szinten tényleg lehet átfedés, de szvsz a kettő nem egyenlő. (Ha valaki passzív gépet akar építeni nem biztos, hogy abból HTPC lesz, illetve HTPC-t sem feltétlen passzív gépből kell/lehet építeni).
2. ''...egy, közös témát kívánok nyitni...''
Szerintem jobb megoldás lenne legalább két részre szedni: HTPC-SW és HTPC-HW. És hogy tovább fokozzam a hangulatot én a SW részt még tovább bontanám: egy nagy általános topikra (itt lehetne megbeszélni melyik progi mit tud, kinek mi a megfelelő) és minden proginak lehetne külön topikja (feltüntetve az általános topikban, hogy ezek hol találhatóak és hogy aki nem általánosat akar kérdezni menjen oda), ahol az azzal kapcsolatos konkrét kérdéseket (hogy tudom ezt-azt beállítani, ez miért ilyen-olyan, stb.) lehetne feltenni.
Mindez szerintem segítené az átláthatóságot és természetesen személyes vélemény, tessék akként kezelni. Köszönöm!
Ui.: Azt viszont nem értem a Hangszigetelés topikot miért ''vetted elő'', az se nem HTPC se nem passzív gép építés...
[Szerkesztve]https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
didyman
őstag
Tisztelt témanyitó és többiek!
A PH! ezen területén található témák összetétele, differenciáltsága következtében jellemző, hogy egy-egy adott problémakört nem egyedi, különálló témákban foglalunk össze, illetve beszélünk meg, hanem a sokakat érdeklő, egy témakör köré vonható leírások, tapasztalatok egy, közös, akár kiemelt témában kapnak helyet, ezzel a fórum felesleges, nehezebben átlátható kaotikusságát megelőzve-lévén elég nagy fórum a PH!, az ilyen, egyedi kezdeményezések létjogosultsága, egyéni témába rendezése a kiemelten szakmai területen egyre inkább megkérdőjelezhető az átláthatóság és a kezelhetőség szempontjából.
Ennek eredményeképpen, az immár sokadik, passzív gépet/HTPC-t csinál témák helyett a továbbiakban egy, közös témát kívánok nyitni az ilyen és hasonló érdések egy témába rendezése érdekében. Amennyiben ezzel nem értesz egyet, egy önálló, blog-szerű témát javasolnék Neked a Szférában.
A további lépéseket a véleményetek alapján fogom megtenni és az összevont témák akár kiemelt státusza az eredmények fényében várható.
Megértéseteket köszönöm!"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
canniball
nagyúr
válasz canniball #540 üzenetére
Sikerült rájönni hogy lehet behangolni a csatornákat. Egy-kettőt beállítottam, az eredmény a követekező lett: [link]. Van valakinek valami ötlete hogy miként lehetne ebből nézhető adást varázsolni? (Ha esetleg számít: Leadtek PVR2000, XP Home SP2, a kártyához adott WinFast progival normálisan bejönnek a csatornák.)
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz canniball #538 üzenetére
Szóval a konkrét kérdések:
1, Hogy lehet behangolni a tv-t? A rádiónál van Scan opció, de tv-nél nincs.
2, Miért akar mindig a netre csatlakozni (még akkor is, ha csak pl. tv-zni szeretnék)?
3, Miért van az, hogy ha pl. el akarok indítani egy mp3-at (de más indításnál is), akkor vár kb. fél-1 percet, mire végre hajlandó megmozdulni?
[Szerkesztve]https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
GB-PVR-t [link] használ/ismeri valaki? Nagyon nem boldogulok vele, elkélne egy kis segítség.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
beencee
őstag
válasz zLegolas #536 üzenetére
Olyanokat én is az asztali gépemen, vagy notin csinálok, de ha zenét akarok hallgatni, mp3-t, vagy netes rádiót, képeket nézni, vagy valamelyik filmet, stb. (és ezeket persze az asszony is, úgyis, ha otthon sem vagyok és persze távirányítóval) na arra jó pl. a meedio is, erre értettem a front-end szükségességét. Például.
-
zLegolas
őstag
Hát, nem'tom. Nekem mindössze egy magyar Geexbox van a nappaliban fixen a tv-re kötött p3 gépen. Mindent visz, mint a piros hetes.
(Meg mellette meg csak úgy egy másik Linux, de azt sosem használom, le is kéne szedni, nyernék 2GB-ot a 30-as winyón... Ja, meg a távirányítómat is be kéne lőni... Hiába, a lustaság nagy úr...)
Ha felvenni, szerkeszteni meg ilyesmit akarok, akkor azt a nagy gépen csinálom, amivel mellesleg hálózatban van a nappalis masinéria...
[Szerkesztve]Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
róland
veterán
-
kidi
csendes tag
Hello
MediaPortal 0.2.0.0 RC4 és SS2. Hogyan és hová kell beultetni a dekodert pl. softcsa.dll,MD-plugint.Koszonom -
repasi
tag
Nem kell senkinek itt sem a házam?
-
kidi
csendes tag
Bizi 990 melyik szofttot ajánlod a mega 865 Pro-ra
-
beencee
őstag
Igen, ez. Pablo (the meedio man ) azt mondja, hogy teljesen meedio alapok (erről szólt ez a felvásárlás), persze még egy csomó minden lesz benne, amit jelenleg fejlesztenek. A visszajelzések különben inkább jobbak, már amiket én olvastam.
Én még nem próbáltam ki (egyelőre stabilan megy a ''régi'' meedio, nem tudom, mikor lesz rá időm), de a meedio fórumon (pl. ebben a topikban [link]) találsz róla infokat, tippeket, egy csomó trükköt, stb.
Illetve továbbra is megy a meedio.com add-ins része, illetve nagyon jó dolgok vannak a franciáknál is [link] -
bizi990
senior tag
Ez lenne a meedio folytatása? [link]
Most jutottam oda, hogy hétvégén összerakom a gépet és után software-eket kellene rá vadászni. Meedio-t is szerettem volna kipróbálni és ha tényleg olyan jó, akkor meg is vettem volna
Yahoo a fenti sw-ét beta-ként jelöli, így nem tudom van-e értelme próbálni vagy ez a beta a meedio kicsit átalakított verziója, tehát stabilnak tekinthető-e.
bizi -
kidi
csendes tag
A Mediaportal milyen nyelvben van írva. Hol lehet megszerezni a forráskodokat
-
repasi
tag
Akkor hivatalosan is eladó a házam, érdeklődni ebben a topic-ban:
[link] -
kidi
csendes tag
Mega 865Pro ,hol találok rá display és távirányito plugint a mediaportalhoz.Vagy az Intervideo
Hometheater a flydvb trio carit kezeli? -
Jasy
csendes tag
Hi!
Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de ez a topic tűnik a legjobbnak.
Vennék egy ATI Radeon 9550 128MB (128bit)-es kártyát. Ezt a DVi-n keresztül összekötöm a Samsung LCD-vel akkor vajon lesz kép vagy nem? Ez itt a kérdés.
Mintha olvastam volna valahol, hogy nem minden videokártya támogatja az LCD TV-s DVi-t. De az is lehet, hogy nem jól olvastam.Mert digitalizalni kell!!!!!!!!!!!!!!!
-
dmon
aktív tag
Tehát irány a MediaPortal.
Már rég óta rebesgették ezt, én ezért nem vettem meg a karácsonyi nagy akcióban a meedio t. Sztem már akkor tudták hogy ez lesz.
Én már éltem át hasonlót mikor egy régóta használt remek szoftvert egy nagy amerikai cég felvásárolt és szépen ment a kukába, pedig ott is igértek mindent. Ott még fél évig volt terméktámogatás. Mondjuk itt talán némi bizakodásra adhat okot meeddio tulajoknak hogy nem csak céget és terméket de a fejlesztőket is megvették. -
beencee
őstag
Már visítoztam itt emiatt és bár kissé szerénytelenül említem meg , de mostmár olvasható magyarul is: [link]
Lehet, hogy fel kellene éleszteni a Htpc szoftverek topikot újra áttekinteni a jelenlegi kínálatot. A jelenlegi versenytársak mellett nyilván a Meedio Community is elfoglalja a helyét a különböző pozíciókon, valami lesz magával a termékkel is, illetve kérdés, hogy Pabloék mi fognak villantani a Yahoo!-nál a meedio technológiájára alapozva. -
repasi
tag
Úgy néz ki, hogy eladó lesz a házam, ha valakit érdekel
[link]
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
Ha az általam használt program alatt a meedio-t érted, akkor az Windows alatt megy, Linux-os verziója nincsen. (Bár most éppen megszűnni készül, miután a stuff-ot és a céget felvásárolta a Yahoo!)
Sajnos csak a Hauppauge-kkal vannak tapasztalataim. (De szerintem itt a PH-n találsz topikokat a többi kártyáról is) -
X@b3e
addikt
Tetszik az a progi is, amit Te használsz, csak fingom nincs a Linuxhoz.
A másik masinámban egy Leadtek WinFast Tv Xp pro csücsül, azzal is megpróbálkozom, de nem vagyok túlzottan otthon tunerkártya-ügyben, ez olyasmi kategória mint a Hauppage?... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest